WWW.KREPSINIS.PRO CUP 2014, 2015, 2016 IR 2019 M. GIMIMO DALYVIŲ 1 TURO APŽVALGA

2023-10-27

Po užpraeitą sekmadienį praūžusių 2017 ir 2018 m. gimimo vaikų turnyro pirmojo turo varžybų atėjo laikas pirmą kartą šį sezoną į aikštelę žengti ir 2014, 2015, 2016 bei 2019 m. gimimo vaikams. Mūsų lauks gausybė įdomių rungtynių. O kad būtų įdomiau, kviečiame susipažinti su visais spalio 29 dienos varžybų dalyviais.

2014

Edgaras Kazlauskas 
Tomas Čiginskas 
Ridas Jonavičius  

2014 m. gimimo Edgaras Kazlauskas ir Tomas Čiginskas suvienys jėgas kartu su 2015 m. gimimo Ridu Jonavičiumi ir bandys siekti pergalių tarp 2015 m. gimimo varžovų. Edgarui tai bus pirma tokia patirtis, tad teks nemažai ko išmokti stebint komandos draugus. Tomas ir Ridas yra geri draugai ir lanko treniruotes kartu jau ne pirmus metus, todėl Ridas ir buvo įkeltas į komandą pas metais vyresnius bičiulius. Pagrindinis privalumas ir toliau turėtų išlikti jų aukšto lygio fiziškumas. Taip pat nuo praėjusio sezono abu šie krepšininkai padarė nemenką pažangą krepšinio techniniuose elementuose, tačiau turnyre lengva nebus ir reikės atiduoti visas jėgas, varžantis dėl reitingo taškų. 

2015

Lukas Beliavskij 
Jonas Šimeliūnas  
Markas Žala

Labai tvirto sudėjimo komanda gali turėti labai didelį pranašumą prieš varžovus kovoje dėl atšokusių kamuolių. Ne pirmą sezoną sportuojantys, Markas ir Lukas, padės šio sezono naujokui Jonui kuo greičiau įsilieti į varžybinį ritmą.  Energingasis Lukas jau praėjusio sezono metu išsiskyrė puikiais epizodais krepšinio aikštelėje, ilgarankio Marko didelis patobulėjimas pasijautė per paskutines porą šio sezono savaičių, o šio sezono naujokas Jonas porą kartų pabandė pajausti krepšinio varžybų atmosferą krepšinio pasižaidimuose. Trijulė kartu dar nėra žaidę, todėl jiems prireiks laiko susižaisti ir tinkamai pajausti vienam kitą. 

Marka Žala paskutinių kelių savaičių laikotarpyje tobulėdamas žengė nemažą žingsnį pirmyn


Dominik Grudinski 
Nathan Karpinski 
Žygis Toporkovas 

Domnik ir Nathan jau yra žaidę kartu vienoje komandoje bei vienas kitą pažįsta. Dominik yra ramus, labai taiklus ir techniškas krepšininkas Nathano pagrindinis privalumas yra didelė jėga ir trykštanti energija. Žygis šį sezoną į treniruotes sugrįžo po ilgos pertraukos. Jis jau yra dalyvavęs krepšinio turnyre, tačiau patirties ir žaidybinės praktikos dar trūksta. Žygio komandos draugai, greičiausiai, imsis daug iniciatyvos ir padrąsins Žygį dėl įsiliejimo į varžybinį sūkurį. Komanda gal neišsiskirs kažkurioje kategorijoje iš kitų, tačiau yra tikrai puikiai subalansuota, kad galėtų konkurencingai varžytis dėl reitingo taškų. 

Herkus Oertelis 
Dovydas Šakys 

Bene geriausiai susižaidusi 2015 m. gimimo grupės komanda. Herkus ir Dovydas labai daug laiko praleidžia kartu žaisdami krepšinį ir vienas kitą puikiai pažįsta. Tai bus grynai puolimo komanda, kurios abu krepšininkai puikiai moka susikurti progas. Didžiausi sunkumai, kurie gali prislėgti šią ekipą, yra gynyba ir kamuolio dalinimasis. Gynyboje tiek Herkus, tiek Dovydas kartais atsipalaiduoja ir pasitaupo jėgas puolimui. Taip pat abu žaidėjai kartais labai įsijaučia į puolimą ir pamiršta, jog aikštelėje dar yra komandos draugai, kurie laisvi laukia perdavimo. Išsprendę šias dvi problemas Herkus ir Dovydas gali tikėtis gana gausaus reitingo taškų kraičio.

Benas Baranauskas 
Faustas Dičiūnas 

Taip pat gerai susižaidusi yra dviejų gerų bičiulių, Beno ir Fausto, komanda. Benas jau trečius metus yra vienas geriausiai atakuojančių mūsų žaidėjų ir galėtume drąsiai Beno vedamai komandai prognozuoti aukštus rezultatus, tačiau sezono atidarymo turnyre Beno komanda užėmė 8 vietą ir tai tik parodo, kad įvykti gali bet kas. Faustas praėjusio sezono metu nerodė didelės motyvacijos treniruotėse ir tai lėmė jo lėtesnį tobulėjimą. Visgi šio sezono metu galime išvysti nemenką proveržį ir Fausto šį rudenį įdedamos pastangos turėtų gerokai sustiprinti šią komandą, kurios rezultatus yra bene sunkiausia nuspėti.

2016

Benediktas Semistraitis
Julian Sosna

Tikras iššūkis laukia Benedikto ir Julian komandos. Benediktas turnyre bus debiutantas, o Julian labai emocingas jaunuolis, tad abiem bent jau varžybų pradžia bus daugiau ar mažiau įtempta. Su gynyba komandoje lyg ir viskas turėtų būti gerai, tačiau puolime krepšininkams nereikėtų bijoti imtis iniciatyvos, nes kitaip taškų gali ir nepelnyti. Susiėmę ir pradėję imtis iniciatyvos abu žaidėjai įgaus labai svarbios patirties visoms ateities varžybos. Būtent to ir linkime šiai ekipai!

Paulius Bukauskas 
Markas Gubanovas

Iniciatyvos imtis reikės ir Pauliui su Marku. Abu krepšininkai jau turi žaidybinės patirties ir net yra dalyvavę tarptautiniame krepšinio turnyre, tačiau stipriai imtis iniciatyvos nereikėjo. Šis čempionatas bus puiki proga pademonstruoti savo įgūdžius puolime. Markas jau po truputį pralaužia puolimo "ledus" ir pradeda jausti malonumą atakuodamas krepšį. Tokiu pat keliu turėtų žengti ir Paulius. Gal komandai pirmosios varžybos bus kiek sunkesnės, tačiau sezono eigoje krepšininkai turėtų demonstruoti vis geresnį žaidimą. 

Markui pirmas čempionato turas bus puiki proga imtis iniciatyvos


Markas Pugačiauskas
Elanas  Kalitončik 

Šio sezono naujokas Elanas į poras šioms varžyboms gavo patyrusį ir spėjusį puikiai pasižymėti Marką. Žiūrėdami į komandos sudėtį galime teigti, jog Markas imsis iniciatyvos sunkiais komandai momentais, o Elanas turės puikią progą įgauti svarbios patirties. Tiesa, lyginant su pirmosiomis treniruotėmis, galime pastebėti nemažą Elano progresą. Jeigu šis žaidėjas ir toliau taip pat greitai tobulės, mes gana greitai galime išvysti labai brandų jo žaidimą. O kol kas - vieną ar kelis artimiausius turnyrus pirmuoju smuiku vienareikšmiškai turėtų griežti Markas. 

Oskaras Miloševičius 
Nikodem Smilgin

Puikiai susižaidusi dviejų draugų komanda bandys kartu siekti pergalių. Tiek Oskaras, tiek Nikodem abu intensyviai ir sąžiningai sportuoja treniruotėse bei greitai tobulėja. Krepšininkai turi gerą puolimo arsenalą. Sunkumų gali kilti dėl nesusikalbėjimo gynyboje. Oskaras išsiskiria labai geru taiklumu ir yra aukšto lygio turnyre Klaipėdoje iškovojęs solidžią trečią vietą snaiperio konkurse. Nikodemui praėjęs sezonas dėl susirgimų prieš pat varžybas buvo labai nesėkmingas, tad krepšininkas bandys atsigriebti už viską šį sezoną. 

Deimėja Šilobritė 
Emilis Senkevič 

Dar viena komanda, kur abu nariai turės bandyti imtis iniciatyvos, tai yra Deimėjos ir Emilio pora. Emilis yra šio sezono naujokas, o Deimėja bus naujokė krepšinio varžybose. Abiems šios komandos atstovams tai bus nauja patirtis. Tiek Emilis, tiek Deimėja tikrai gali žaisti krepšinį, tačiau kol kas ne itin mėgsta driblinguoti kamuolį. Šį įprotį reikėtų po truputį ugdytis. Kadangi tai bus nauja patirtis abiems ekipos nariams reikės bendrai sutarti ir išmokti, kaip pulti bei kaip žaisti gynyboje. Po pirmo turnyro atsiras patirties, kurie labai stipriai padės kituose čempionato turuose.

Rapolas Plepys 
Oscar Straižys 

Vieni iš šio čempionato favoritų bus Rapolas ir Oscar. Šie du krepšininkai jau spėjo poroje iškovoti ne vieną pergalę. Abu žaidėjai labai gerai vienas kitą pažįsta ir jų stiprybė yra gražus komandinis krepšinis. Kartais šie vyrukai sugeba paserviruoti nuostabių perdavimų, kurie vienam iš žaidėjų sukurkia nuostabią progą laisvam metimui. Oscar yra ryškesnis prasiveržėjas link krepšio, o Rapolas daugiau metikas iš statinių padėčių. Puikus susižaidimas ir sąžiningos pastangos treniruotėse šiai ekipai atneš daug reitingo taškų, tačiau ar pavyks po pirmo etapo būti viršūnėje?
 

Ajus Vidzbelis 
Benas Strakšys 

Kiti favoritai bus Benas ir Ajus. Benas nuo pat pirmųjų treniruočių išsiskyrė kaip didis kovotojas, kuris visada atiduos visas jėgas, kad pasiektų tikslą. Jeigu praėjusį sezoną jo fiziškumas buvo nuostabus, tačiau krepšinio įgūdžiai dar kiek kampuoti, šį sezoną krepšininkas gali pasigirti puikiu šių abiejų aspektų "kombo". Ajus praėjusio sezono metu pasižymėjo kaip labai gudrus ir techniškas žaidėjas, tačiau turintis polinkį kartais papiktnaudžiauti individualiais veiksmais. Jeigu abu krepšininkai pajaus vienas kitą ir nepiktnaudžiaus individualiais veiksmais, turo pabaigoje šią komandą galime išvysti ir su maksimaliu taškų kraičiu. 

Beno energija ir gebėjimas niekada nepasiduoti jau spėjo atvesti krepšininką į ne vieną pergalę


2019

Elijas Bago

Puikiai iš žalios grupės į geltoną šio sezono metu peržengė Elijas, kuris krepšinio pasižaidimuose jau spėjo susipažinti su šios sporto šakos subtilybėmis bei išsibandys savo jėgas jau ir oficialiose varžybose. Turimi gebėjimai ir šiek tiek sukauptos patirties padės Elijui sėkmingai pademostruoti savo galimybes krepšinio aikštelėje.

Herkus Janavičius 

Puikius krepšinio įgūdžius jau pernai demonstravęs Herkus šį sezoną persikėlė į geltoną grupę, kur ir toliau gerino savo gebėjimus krepšinio aikštelėje. Šios varžybos suteiks galimybę išsibandyti savo įgūdžius Herkui besivaržant su kitais vaikais. Atskleisti visą savo talentą gali sutrukdyti tai, jog jaunasis krepšininkas nespėjo išsibandyti jėgų krepšinio pasižaidimuose, tačiau pirmosios varžybos bet kokiu atveju bus puiki patirtis.

Neimantas Marcinkevičius 

Nuo mažų dienų Neimantas pasižymėjo savo talentu ir imlumu krepšiniui. Po dviejų metų žalioje grupėje šį sezoną jis pagaliau persikėlė į geltoną ir čia neatsilieka nuo vyresnių vaikų bei puikiai įsisavina naujus krepšinio elementus. Didelis meistriškumas bus jo pagrindinis privalumas varžybose. Kita vertus drąsos trūkumas ir varžybinės patirties stoka gali neleisti atskleisti savo pilno potencialo.

M. K.

Nors praėjusio sezono metu M.K sportavo žalioje grupėje, tačiau kartais likdavo ir išsibandyti jėgas su geltonaisiais bei nebijodavo atvykti pažaisti į krepšinio pasižaidimus. Šį sezoną M.K. jau sportuoja geltonoje grupėje ir nekantriai laukia, kol galės išsibandyti savo jėgas su bendraamžiais krepšinio aikštelėje. Būtent didelis noras turėtų stumti M.K. link vis naujo taiklaus metimo. 
  
Nojus Žala

Vienas šio turnyro favoritų turėtų būti Nojus. Didelį pranašumą šiam krepšininkui suteikia tai, jog jau praėjusio sezono metu jis sėkmingai derino treniruotes žalioje ir geltonoje grupėse po kartą per savaitę sudalyvaudamas abejose. Nojui netrūksta drąsos ir pasitikėjimo savo jėgomis. Taip pat jis yra geras metikas į krepšį. Visi šie faktai leidžia spėti, jog Nojus tikrai gana gerai pasirodys ateinačiose varžybose.

Nojus (kairėje) praėjusiais metais tapo antru staigiausiu "Vilniaus krepšinio" vaiku 2019 m. gimimo kategorijoje

Kristupas Šakys 

Treniruočių su vyresniais patirties turi ir Kristupas, kuris geltonoje grupėje sportavo su savo vyresniu broliu. Tiesa, tai vyko tik kartą per savaitę. Kristupas jau spėjo apsilankyti nemenkame kiekyje krepšinio pasižaidimų bei išbandyti jėgas besivaržant tie su savo pajėgumo varžovais, tie su vyresniais ir pajėgesniais vaikais. Gal dar įgūdžių Kristupui šiek tiek trūksta, tačiau įgyta patirtis suvaidins nemenką vaidmenį jo pasirodyme.  

Kevin Hammarsted 

Tik praėjusio sezono pabaigoje prie treniruočių prisijungęs Kevinas bandys pademonstruoti savo žaidybinius gebėjimus krepšinio aikštelėje. Nors prie treniruočių šis jaunuolis prisijungė sąlyginai vėlai, tačiau konkurencija su dviem metais vyresniu broliu leidžia Kevinui gana dideliais žingsniais judėti pirmyn. Turnyras Kevinui bus nauja patirtis, tačiau, kaip viskas vyksta, jis jau žino, kadangi užrpraeitą savaitgalį turėjo galimybę stebėti savo brolio žaidimą 2017 m. amžiaus grupėje. 

WWW.KREPSINIS.PRO CUP 2014, 2015, 2016 IR 2019 M. GIMIMO DALYVIŲ 1 TURO APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009