Visų žvaigždžių sekmadienio apžvalga

2022-05-08

Sekmadienio popietę praūžė "Vilniaus krepšinio" vyrų krepšininkų Žvaigždžių diena. Krepšininkai išsiaiškino, kas yra stipriausi: staigumo konkurse, Žvaigždžių rungtynėse, baudų konkurse ir tritaškių konkurse. 

Staigumo konkursas

Šventė prasidėjo nuo staigumo konkurso, kuriame varžėsi 10 žaidėjų. Favoritais buvo įvardijami: Jonas Stonkus, Oskaras Balčiūnas ir Andžėjus Širvinskis. Kiek netikėtai Jonas Stonkus ir  Andžėjus Širvinskis surinko po 18 taškų ir į finalinį ketvertą neprasibrovė. Tuo tarpu Oskaras Balčiūnas pirmajame etape surinko 21 tašką ir tai kartu su Gediminu Jankevičiumi buvo geriausias pirmojo etapo rezultatas. Į finalinį ketvertą taip pat su 20 taškų pateko Irmantas  Ivanauskas.  Po 19 taškų surinko Darius Stankevičius ir Artur Kulbackij, kuriems teko sužaisti vieną 30 sekundžių peržaidimo seriją. Po peržaidimo paaiškėjo, jog į finalinį ketvertą prasibrovė 11 taškų surinkęs Darius Stankevičius, o Artur Kulbackij pabaigė savo pasirodymą su 10 taškų peržaidimo serijoje. Finalinio ketverto etape dominavo 40 metų amžiaus veteranas Gediminas Jankevičius, kuris nepaliko vilčių gerokai jaunesniems savo varžovams ir pasiekė savo asmeninį bei šio konkurso rekordus - 22 taškus. Antroje vietoje liko net trimis taškais nuo lyderio atsilikęs Irmantas Ivanauskas (19). Darius Stankevičius su 17 taškų tenkinosi trečiąja vieta.  Labai netikėtas buvo Oskaro Balčiūno rezultatas, kuris liko ketvirtas su vos 14 surinktų taškų.


Staigumo konkurse triumfavo išankstines prognozes paneigęs - Gediminas Jankevičius ("Bachtacor")

Visų Žvaigždžių rungtynės


Visų Žvaigždžių rungtynėse susitiko A grupės atstovai "White team" ir B pogrupio rinktinė "Black team". Nuo pirmųjų akimirkų į priekį šovė Gžegošo Jasinskio vedama "White team" per pirmas trejas minutes baltieji išsiveržė į priekį rezultatu 10:6, o tuo metu Gžegošas jau buvo pelnęs tiek pat taškų, kaip visa varžovų komanda. Visgi būtent čia sėkminga "White team" atkarpa pasibaigė ir vaizdas aikštelėje kardinaliai pasikeitė. Juodieji pradėjo dominuoti ir demonstruodami uraganinį puolimą su gausybe tritaškių devynių minučių atkarpą laimėjo 32:10 ir įgijo rekordinį 18 taškų pranašumą - 38:20. Net dešimčia taškų prie šio spurto prisidėjo būsimas šių rungtynių naudingiausias žaidėjas - Karolis Žilevičius. Jono Mikalkėno vadovaujama "White team" nepalūžo ir po truputį ėmė tirpdyti deficitą. Į ilgąją pertrauką komandos išėjo "Black team" pirmaujant penkiais taškais (45:40). Antrojoje dalyje "White team" bandydavo vytis varžovus, tačiau pastarieji vis nutoldavo vėl, kol, galiausiai, ketvirto kėlinio viduryje Dainius Strakšys dvitaškiu metimu sugebėjo išvesti baltuosius į priekį. Visgi tai buvo viskas ką pavyko padaryti "White team". "Black team" susigrąžino iniciatyvą ir antrojoje ketvirto kėlinio pusėje persisvėrė skirtumą savo naudai bei įsitvirtino  savo pergalę. Nugalėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo "The Score" lyderis Karolis Žilevičius, kuris pelnė 25 taškus ir surinko 28 naudingumo balus. 16 taškų ir 22 naudingumo balus pridėjo "Independent" vedlys Ainius Ramoška. 13 taškų ir 15 naudingumo balų kito "Independent" krepšininko, Manto Mickūno sąskaitoje, o 11 taškų pelnė ir 13 naudingumo balų surinko "Bachtacor" žvaigždė - Lukas Kundrotas. Martynas Kulys pelnė 9 taškus, Mindaugas Žilionis 8, o Darius Stankevičius - 5. Likusiems nugalėtojų atstovams savo metimų realizuoti nepavyko. Komandos treneris Mindaugas Nakrošis irgi buvo išbėgęs paskutinėms dvidešimčiai sekundžių į aikštelę, tačiau per šį laiką nieko nenuveikė. "All Stars White" gretose rezultatyviausiai rungtyniavo "Free Agents" lyderiai - Dainius Strakšys (20 taškų ir 14 naudingumo balų) bei Aivaras Milašauskas (15 taškų ir 16 naudingumo balų). Jiems įkandin lipo "Sudervė TEAM" klubo atstovai - Gžegož Jasinskij (14 taškų ir 10 naudingumo balų) ir Virginijus Paulionis (8 taškai ir 10 naudingumo balų). Šioje ekipoje pasižymėjo ir visi likę krepšininkai: Lukas Petkevičius pelnė 6 taškus, Artur Kulbackij - 5, Ignas Vilkelis ir Simonas Saulis - po 4 ir Audrius Gasickas su Irmantu Ivanausku - po 2. 


"B" pogrupio atstovai įrodė savo pranašumą prieš "A" grupės rinktinę, o naudingiausiu rungtynių žaidėju buvo išrinktas Karolis Žilevičius (stovi pirmas iš kairės - The Score)


Baudų konkursas

Baudų konkurse pelnytai čempiono titulą iškovojo "Antakių" atstovas Marius Čepelionis, kuris laimėjo tiek pirmąjį etapą, tiek finalinio ketverto varžybas, pelnydamas po 5 baudos metimus paeiliui abiejose rungtyse. Antroje vietoje liko Lukas Kundrotas, kuris į finalinį ketvertuką pateko po pratęsimo ir vos vienu metimu finale atsiliko nuo Mariaus. Trečiąją poziciją užėmė Aivaras Milašauskas, kuris lemiamoje serijoje pelnė vos 2 taškus, tačiau pasinaudojo antruoju reitingu į finalą patekusio Mindaugo Žilionio sudrebėjusia ranka ir iškovojo paskutinį atminimo apdovanojimą. 


Baudų konkurse šalčiausius nervus pademonstravo ir čempiono trofėjų į viršų kėlė - Marius Čepelionis ("Antakiai")

Tritaškių konkursas

Nemenka intriga vyko tritaškių metimų konkurse. Į finalą tiesiai prasibrovė 10 metimų iš 15 bandymų realizavęs Martynas Kulys. Visgi dėl likusių trijų vietų teko žaisti pratęsimą, kadangi net 5 žaidėjai surinko po 9 taškus, o finaliniame ketverte laisvos buvo 3 vietos. Papildomoje serijo dalyvavo: Virginijus Paulionis (3 iš 5),  Kazimieras Girdenis (3 iš 5), Andrius Dainaravičius (3 iš 5), Darius Stankevičius (2 iš 5) ir Giedrius Kvakšys (0 iš 5). Visi tris taškus pelnę krepšininkai pateko į finalo ketvertą. Finalinėse varžybose fatališkai nesisekė Andriui Dainaravičiui, kuris pelnė vos 3 taškus iš 15 bandymų. Trečiąją vietą su 7 taškais iškovojo Kazimieras Girdenis. Pirmojo etapo nugalėtojas, Martynas Kulys, finale su 8 taškais buvo priverstas tenkintis antrąja vieta. Tuo tarpu čempionu tapo stabilumą pademonstravęs ir vėl 9 taškus surinkęs 39 metų amžiaus veteranas - Virginijus Paulionis iš "Sudervė TEAM" klubo. 

Virginijus Paulionis ("Sudervė TEAM") ne tik buvo vienas naudingiausių savo komandoje Visų žvaigždžių rungtynėse, tačiau ir sugebėjo iškovoti geriausio snaiperio titulą

Visų žvaigždžių sekmadienio apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009