Pavasario taurė - B grupės apžvalga

2022-04-08

Kviečiame susipažinti su dar 5 dalyvėmis. Jūsų dėmesiui Pavasario turnyro "B" pogrupio apžvalga. 

Bachtacor

Papildomo turnyro čempionai be abejonės bus vieni iš favoritų. Iškovotas titulas šiuos vyrukus įpareigoja siekti naujų aukštumų. Prieš sezono startą komandos lyderiais buvo įvardinti: Artūras Daugulis, Kęstutis Garunkštis ir Erikas Ivanovas. Šie vyrukai neabejotinai tiek sezono, tiek papildomo turnyro metu buvo labai solidūs. Visgi tikrojo lyderio estafetę perėmė jaunasi Lukas Kundrotas. Atletiškoji Lazdijų miestelio krepšinio žvaigždė greitai buvo pradėtas lyginti su puikiai mėgėjiškame krepšinyje daug kam žinomu Ignu Vilkeliu ir papildomo turnyro metu "Final 3" etape sugebėjo net pranokti savo grėsmingą varžovą mikrodvikovoje. Pilnai susirinkę "Bachtacor" yra labai grėsmingi bet kuriam varžovui. Visgi kiekvieno branduolio krepšininko neatvykimas į rungtynes, gana nemenkai silpnina komandą ir tada, kad siekti aukščiausių tikslų, reikalingas labai sėkmingas kitų žaidėjų įsitraukimas.

Dariuš Gasinski šį sezoną neretai patenka tarp rezultatyviausių "Bachtacor" ekipos žaidėjų 

Independent

Iš pavienių žaidėjų surinktas klubas turės sunkią užduotį - per trumpą laiką reikės spėti vieniems kitus pažinti. Komandos lyderiais greičiausiai turėtų tapti Ainiaus Ramoškos ir Manto Mickūno tandemas. Abu šie vyrukai labai solidžiai rungtyniavo "VK Eksperimentas" klubo gretose. Gynybą po krepšiais be abejonės sutvirtins absoliutus "Vilniaus krepšinio" blokuotų metimų lyderis - Vidmantas Narbutas. Galiausiai, nereikėtų pamiršti Deivido Grinkevičiaus, Antano Geištoraičio, Mindaugo Nakrošio ir Tautvydo Grinkevičiaus kvarteto. Visi šie keturi vyrukai prieš porą metų kartu atstovavo "Lyderių" ekipą ir labai neblogai pasirodė 5 pajėgumo lygos varžybose. Pridėkime būrį dar nepaminėtų patyrusių žaidėjų ir turėsime bet kuriam varžovui grėsmingą darinį. Tiesa, lieka klausimas, kaip šis darinys per trumpą laiką spės susiklijuoti kaip komanda.

Ainius Ramoška turėtų būti ne tik vienas ryškiausių "Independent" žaidėjų tačiau ir vienas ryškiausių viso turnyro aukštaūgių  

Z-Score

Kovingumu pasižyminti komanda jau ne kartą spėjo įrodyti, jog yra labai sėkmingai gintis. Tiesa, taip pat ne kartą galėjome pamatyti, jog šiam klubui kartais pritrūksta opcijų puolant. Ekipa vidutiniškai pelnydavo 53,7 taško, o daugiau nei trisdešimt iš jų vidutiniškai būdavo surenkami gynėjų trijulės - Karolio Žilevičiaus, Andžėjaus Širvinskio ir Kazimiero Juozo Girdenio. Puolėjų gretose ne tiek daug rezultatyvumu ir kiek daugiau efektyvumu išsiskyrė Mariaus Litvino ir Tomo Kairio tandemas. Šie rodikliai byloja, jog siekiant aukštesnių tikslų komanda privalės išlaikyti tokią brandžią gynybą, bei atrasti naujų būdų, kaip užpulti. Taip pat nemažą įtaką galutiniams klubo pasiekimams turės ir tai, kaip šioje pastraipoje nepaminėti krepšininkai sugebės įsilieti į klubo puolimą. Kad įsilieti į gynybą sekasi gerai, mes tuo galėjome kuo puikiausiai įsitikinti. 

Karolis Žilevičius labai greitai užsitarnavo lyderio vaidmenį savo komandoje tiek puolime, tiek gynyboje 

Good Boys

Po ne itin sėkmingo sezono "Good Boys" papildomo turnyro metu sugebėjo pateikti vieną sensaciją ir tik nepalankiai susiklosčiusios aplinkybės neleido pabandyti pateikti antrosios. Pirmajame atkrintamųjų etape "Good Boys" sensacingai eliminavo vienus iš favoritų - "Liejam" ir kitoje dvikovoje jau susitiko su būsimaisiais čempionais - "Bachtacor". Pirmajame susitikime lyderystę parodė ir klubą į pergalę vedė Pauliaus Aleksejevo, Vyganto Keblio, Oskaro Balčiūno ir Roger Niell kvartetas. Visgi antrajame etape Paulius ir Roger dalyvauti negalėjo, komanda, nors ir priešinosi, privalėjo pripažinti galingo varžovo pranašumą. Laiko daug nepraėjo, o "Good Boys" šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą. Kad išlaikytų ją komanda papildomai dar bando rinktis į treniruotes. Jeigu pavyks išsaugoti pasiektą žaidimo lygį, ši ekipa bus rimta pretendentė kovoti dėl auškčiausių apdovanojimų. 

Vitalijus Gamperis stipriai prisideda prie teigiamo mikroklimato kūrimo savo klubo viduje

Meridianas

Gana solidžiai šį sezoną atrodė "Meridianas" ekipa. Klubo lyderiu buvo 38 metų veteranas Andrius Stančiauskas, o jam sėkmingiausiai talkino Simonas Fergelis, Justas Grubevičius ir Rolandas Mečkauskas. Visi keturi krepšininkai ne tik atrodė solidžiai individualiai, tačiau tuo pačiu pakankamai dažnai lankėsi rungtynėse. Pamiršti nederėtų ir labai nesėkmingą sezoną turėjusį snaiperį Darių Stankevičių bei retą svečią Vytautą Kumetaitį. Galiausiai prieš turnyrą savo gynėjų grandį klubas pasistiprino patyrusiais veteranais - Mantu Bagdonu ir Mindaugu Žilioniu. Greičiausiai, būtent visų šioje pastraipoje išvardintų krepšininkų žaidimą turnyro metu bus itin įdomu stebėti. Komanda turi beveik viską, kad galėtų varžytis dėl aukščiausių apdovanojimų - patirtį, susižaidimą ir individualius įgūdžius. Iki pasiektų aukštų tikslų betrūksta truputėlio sėkmės. 

Darius Stankevičius gali tapti "Meridiano juoduoju arkliuku"

Pavasario taurė - B grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009