Apžvalga: VK Weaker 5 ir 6 poros

2022-03-23
O štai ir paskutinis mūsų šio apžvalgų ciklo straipsnis. Kviečiame susipažinti su dar keturiomis "Weaker" diviziono pretendentėmis į TOP3!
 

VK TOBULĖJIMO AKADEMIJA 61% VK ANTAKIAI 39%

 
Jeigu reikėtų spėti prieš sezoną, tai, greičiausiai, procentai būtų išsidėlioję atvirkščiai. Visgi šis sezonas „Tobulėjimo Akademijai“ buvo labai banguotas, o „Antakiams“ labai nesėkmingas. „Tobulėjimo akademiją“ į priekį veda Martyno Žemaičio, Mantvydo Varnagirio ir Elono Pašukevičiaus trijulė. Tiesa, Elonas buvo labai retas svečias, tad klausimas, ar žaidėjas pasirodys dvikovoje su „Antakiais“, kurių ryškus lyderis buvo Ignas Vilkelis, kuris tuo pačiu buvo ir ketvirtas naudingiausias visos 8 lygos žaidėjas, o Ignui labai sėkmingai talkino Arnoldas Vabalas ir Simonas Saulis. „Tobulėjimo akademija“ įsitaisė savo grupės viduriuke, o „Antakiai“ nesugebėjo išsikapstyti iš savo pogrupio dugno, nors dar visai nesenai panašios sudėties sugebėjo net iškovoti medalius. Daug šiame susitikime lems komandų susirinkimas ir pademonstruotas noras laimėti. Taip pat ne mažą įtaką turės teisingas sprendimų priėmimas, kadangi abi ekipos pasižymi bėdomis sprendimų priėmime.

Kad "Antakiai" žygiuotų toliau, Ignas Vilkelis (su kamuoliu)  turės sulaukti daug pagalbos iš komandos draugų

VK Z-SCORE 51% VK PEACE 2BLERIAI 49% 

 
Šios dvi ekipos vieną kartą jau spėjo susitikti šio sezono metu ir po itin atkaklios gynybinės kovos pergalę rezultatu 52:49 šventė „Peace2bleriai“. Tai buvo pirmoji sezono dvikova. Po jos „Z-Score“ dar pralaimėjo du kartus, o „Peace2bleriai“ per trejas rungtynes iškovojo dvejas pergales. Visgi po to viskas pasikeitė kardinaliai ir „Z-Score“ žaidimo kreivė kilo aukštyn, o „Peace2blerių“ – leidosi. Būtent todėl labai nežymiais šio susitikimo favoritais norėtųsi išskirti „Z-Score“, kurių puolimą daugiausiai palaiko gynėjų trijulė – Karolis Žilevičius, Kazimieras Juozas Girdenis ir Andžėjus Širvinskis. Nors šie žaidėjai nėra ypatingai rezultatyvūs, tačiau jie dar geriau ginasi negu puola ir tai leidžia „Z-Score“ komandai, net neįmetant daug taškų, iškovoti pergales. Gera gynyba bei kovingumu taip pat pasižymėjo „Peace2bleriai“, kurių gretose puolime sėkmingiausiai komandą vesti pirmyn sekasi puolėjui Ryčiui Butkui ir gynėjui Audriui Gasickui. „Z-Score“ yra antra daugiausiai klystanti 8 lygos komanda. Kad laimėti šiai ekipai reiks būtinai susimažinti savo klaidų skaičių, o „Peace2bleriai“, norėdami laimėti, atvirkščiai, turės priversti savo varžovus kuo daugiau klysti.

Georgij Prichodko (kairėje) ir Artūras Karadžovas (dešinėje) savo protingais veiksmais labai sustiprina komandos gynybą
Apžvalga: VK Weaker 5 ir 6 poros

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009