III LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS (I DALIS - A pogrupis)

2020-12-14

Nors šventės jau pasibeldė į duris, VKL kolektyvas deda visas pastangas, jog laikotarpis be krepšinio kamuolio mūsų bičiuliams ir dalyviams nebūtų nuobodus. Būtent dėl to dar kartą sveikinamės su oranžinio sviedinio mylėtojais ir tęsiame apžvalginę kiekvienos artėjančio čempionato lygos rubriką. Jūsų dėmesiui - III-osios lygos A pogrupio prognozės, kuriose susipažinsime su 10 kolektyvų, turinčių tik vieną tikslą - laimėti! Kuo ši lyga bei A pogrupis ypatingas?

 

BC Salininkai

Startuojame nuo jau dešimtąjį sezoną kartu su VKL pasitinkančia "BC Salininkų" komanda, kuri per įvairiausius VKL turnyrus jau sužaidė daugiau, nei 200 rungtynių. Daug šilto ir šalto mačiusi ekipa prieš gerą penkmetį buvo labai pajėgi II-osios lygos dalyvė, tačiau bėgant metams žengė keletą žingsnių žemyn ir vienu metu rungtyniavo vos ketvirtajame pagal pajėgumą VKL divizione. Praėjęs sezonas turėtų įnešti nemažai pozityvo - III-oje lygoje startuota su 11 pergalių, 5 pralaimėjimais ir trečiąja vieta C pogrupyje, kuriame į priekį buvo užleista tik "Agmeka" ir "SK Skaidiškės". Vasaros lygoje šiam kolektyvui kalnų nuversti nepavyko, tačiau nėra abejojama, kad visas dėmesys visgi būna sutelktas į rimčiausius VKL turnyrus. "BC Salininkai" savo gretose turi patyrusių krepšininkų ir jaunesnių žaidėjų mišinį, kuris puikiai dera aikštėje, o viena pagrindinių klubo jėgų - nuoširdus darbas gynyboje, kovojant absoliučiai kiekviename aikštelės centimetre. Juk neveltui 2019-2020 metų sezone šis klubas demonstravo antrą geriausią gynybą visoje lygoje (vid. 59,4 tšk.). O gintis pasidaro labai lengva, kai savo gretose turi tikrus baudos aikštelės cementuotojus - Andrej Kovalevskij ir Igną Verbų. Įmesti per šiuos vyrukus atrodo "misija neįmanoma", o nereikia pamiršti, kad būtent šie komandos titanai dar ir žiba kitoje aikštės pusėje, kurioje kartu sudėjus praėjusiame sezone pelnydavo po 36 tšk. Įdomus ir tas faktas, jog "BC Salininkų" gretose rungtyniauja "šeimyninis" tėvo ir sūnaus - Bukelių tandemas, apie kurį mums vyresnysis šeimos galva Darius ir sutiko papasakoti.

Potencialūs lyderiai: Ignas Verbus, Andrej Kovalevskij.

Prognozuojama vieta: 3

"BC Salininkai"

- Komanda gyvuoja jau daugiau, nei dešimtetį. Kokia tokio ilgaamžiškumo priežastis ? Tiek sezonų megėjų lygoje - tikrai nemažas laiko tarpas. O ilgaamžiškumas, manau, tame, jog Salininkuose vieni kitus pažįsta ir kviečia jaunimą į treniruotes, kad galėtų prisijungti prie vyresnės komandos. Tiesą sakant, klubas gyvuoja manau dėl Kęsto (red.- K. Kudrešovo) ir A. Kovalevskio.

- Kaip žaidėjas komandoje esi jau tikrai daugiau, nei penkerius metus. Kokie komandos tikslai ir nuotaikos ? Už "BC Salininkus" turbūt žaidžiu 7 metus, tačiau ne nuo komandos gyvavimo pradžios. Mūsų, kaip komandos tikslas, yra žaisti dėl savęs - kad visi gautų pasižaisti ir būtų patenkinti. O kaip jau išeina taip, kaip išeina. Niekam nepaslaptis, kad visiems giliai širdyje norėtųsi  laimėti čempionatą.

- Jau antrą sezoną paeiliui ekipoje matysime ir tavo sūnų. Ką jaunajam krepšininkui duoda žaidimas su gerokai vyresniais kolegomis ir vyrų krepšinio pamokos ? Tikrai taip - vedu jį į treniruotes ir į varžybas, kad pasistumdytų su "dėdėmis" bei sutvirtėtų fiziškai ir morališkai. Žaidimas su vyresniais duoda tikrai daug pasitikėjimo savo jėgomis. Apie tai kuo puikiausiai byloja ir faktas, jog kitoje mano komandoje - "Laimė laimė" kartu su mumis užaugo nuo 13-os metų ir Margiris Normantas. Tuo tarpu sūnus po "BS Salininkų" pamokų žaidžia SKM rungtynes prieš bendraamžius ir matau, kad jo pasitikėjimas visa galva aukštesnis už daugelį. Kartu su juo taip pat rungtyniaujame ir "Laimė laimė" bei "BC Irsanos" komandoje, todėl galimybių pasireikšti jam tikrai netrūksta.

- Neatsiejama komandos dalis yra Kęstas Kudrešovas. Kaip turėti tiek entuziazmo, kad ilgus metus sugebėti išlaikyti komandą? Be Kęstuko tikrai nebūtų komandos. Aš iš viso nesuprantu, jis gi futbolininkas, kuris dar ir dabar žaidžia. Tačiau kuomet ateina į krepšinio rungtynes ir mus treniruoja, kelia didesnį triukšmą, nei sirgaliai ir tai užveda komandą. Jis tarsi gyvena ne futbolu, o krepšiniu ir yra tikra komandos siela.

- Kokios komandos galimybės šiemet ir ką iš varžovų laikytum stipriausiais lygoje ? Manau, jog šiemet mūsų komanda pagaliau priaugo iki čempionu titulo. Bet krepšinyje daug ko nutinka ir nuspėti neįmanoma. Be to yra labai daug stiprių varžovų, iš kurių kažko išskirti tikrai negaliu.

BC Šalčininkai

Pristatome dar vieną VKL veteranę, kuri mūsų čempionatuose - taip pat jubiliejinį 10-ąjį sezoną. "BC Šalčininkų" komandos vadovybė ir bendruomenė tikisi, kad galbūt gražus ir apvalus skaičius 10 pagaliau atneš sėkmę Šalčininkų miestui atstovaujančiam krepšinio klubui. Kol kas tik 40% pergalių ir pralaimėjimų balansas bei keletas atkrintamųjų, kurios saldžių vaisių šiam kolektyvui istorijos metraščiuose dar neatnešė. Praėjusiame sezone "BC Šalčininkai" III-oje lygoje pateko į tikrai pajėgią A grupę ir nors sezono metu pasiekė keletą skambių pergalių bei turėjo +/- rodiklį +63, su 8 laimėjimais per 16 mačų rikiavosi pogrupio viduryje. Atsivertus "BC Šalčininkų" sudėtį varžovų dėmesys iš karto nukrypsta į labai talentingą 20-metį Rapolą Raižį, kuris, mūsų nuomone, tikrai neprapultų ir stipriausiame VKL divizione. Šis komandos perlas praėjusiame sezone buvo pastebimas visur ir pelnydavo ne tik po beveik 18 tšk., bet ir sugriebdavo po 6 kamuolius bei tiek pat kartų asistuodavo komandos draugams. Problema ta, kad Rapolas dalyvavo tik šešiose komandos rungtynėse, tačiau kai dalyvaudavo ir žaisdavo, "BC Šalčininkai" už varžovus įmesdavo 11 taškų daugiau. Prisikviesti Rapolą į dvikovas - čia jau užduotis vyriausiajam klubo strategui Darjušui Barkovskij, o be ryškiausios savo žvaigždės treneriui tikrai prireiks ir dar didesnio Andriaus Voitkevičiaus, Edgaro Svorobovičiaus, Kšyštofo Songino ir kitų savo auklėtinių indėlio, norint pasiekti skambių pergalių.

Potencialūs lyderiai: Rapolas Raižys, Andrius Voitkevičius, Edgar Svorobovič, Kšyštof Songin.

Prognozuojama vieta: 6

Rapolas Raižys (su kamuoliu)

"BC Šalčininkų" atstovas Darjuš Barkovskij teigė, jog yra labai sunku nustatyti komandų pajėgumą sezonui neprasidėjus, tad favorito negali išskirti. Taip pat jis pridūrė, jog įtakos be jokios abejonės turės ilgas laiko tarpas be krepšinio ir visai nesvarbu, jog tai - tik mėgėjų krepšinio dvikovos.

Dagos

Dar vienas VKL bendruomenei iki kaulų smegenų gerai pažįstamas kolektyvas, pavadinimu "Dagos". Šie nepailsantys vyrukai dalyvauja beveik visur ir visada, todėl nieko keisto, jog ir 2020-2021 metų sezone nusprendė nepraleisti intriguojančių VKL III-osios lygos pirmenybių, kuriose burtų keliu pateko į A pogrupį. Kas ten žino, galbūt praėjusiame VKL sezone "Dagos" žygiavo link savo klubui istorinio pirmojo ilgojo čempionato medalio, tačiau beveik nepriekaištingą žygį sustabdė nelemtas koronavirusas. 13 pergalių ir vos 3 nesėkmės bei pirmoji vieta B pogrupyje - tokiu galingu ritmu judėjo šis kolektyvas, sezono eigoje supratęs, kad gali kabintis į aukščiausias pozicijas. "Dagos" buvo vienas rezultatyviausių lygos klubų (5 vieta), lyderiavęs ir dar keliose labai svarbiose statistinėse grafoje - 1 vieta pagal blokus bei 2 vieta pagal rezultatyvius perdavimus. Natūralu, kad toks galingas 2019-2020 metų sezonas leidžia tikėtis aukštų rezultatų ir šiemet, o komandą link pergalių ves įprastas lyderių duetas, kuriam tenka labai didelė našta. Tiek Darius Mockevičius, tiek Žilvinas Pareigis prieš metus pelnydavo liūto dalį komandos taškų ir aikštėje praleisdavo net po 33-35 min. Norint kovoti dėl prizinių vietų bus labai svarbus ir Deivido Stirbinskio faktorius. Šis krepšininkas sužaidė keletu rungtynių mažiau, tačiau varžovus iš tolimojo nuotolio baudė tikrai dažnai (39% taiklumas). "Dagos" jau yra laiko patikrinta komanda bei turėtų antrus metus paeiliui atsirasti tarp lygos lyderių.

Potencialūs lyderiai: Darius Mockevičius, Žilvinas Pareigis, Deividas Stirbinskis.

Prognozuojama vieta: 2

Darius Mockevičius

"Dagos" stovyklos nuotaikomis sutiko pasidalinti ilgametis ir nepailstantis komandos vadovas Justas Statulevičius.

- Kuri komanda Jūsų manymu yra stipriausia trečioje lygoje? Sunku būtų atsakyti į šį klausimą. Dauguma komandų dažnai keičia pavadinimus, tai nėra iki galo aišku, kas po jomis slepiasi, o su ekipų sudėtimis dar neteko susipažinti. "LABASPASAULI.LT 2", "SK CENTAURAS / KIETAVIŠKIŲ AUTOCENTRAS", "TIROLA BASKETBALL" turėtų būti vieni iš favoritų.

- Kokias praėjusio sezono klaidas bandysite ištaisyti šiemet? Šieme - 2020 aisiais jau nebepavyks nieko ištaisyti. Bet ateityje bandysime gerinti nusiteikimą varžyboms bei geriau išnaudoti stipriąsias savo puses.

- Kaip manote, ar kils susižaidimo aikštelėje problemų po tokio ilgo laiko? Tikrai taip. Kiekvieno sezono pradžia būna sunki, prireikia nemažai laiko atgauti formą. Šį kartą pertrauka bus neįprastai ilga, tai galime laukti dar didesnių sunkumų sezono pradžioje.

Komfakas

Ketvirtą sezoną tokiu pavadinimu su Vilniaus krepšinio lyga pasitinka ir VU komunikacijos fakulteto absolventai, susibūrę į krepšinio komandą bei siekiantys užkariauti mėgėjų krepšinio platybes. Per pirmuosius tris sezonus, praleistus būtent trečiajame pagal stiprumą VKL divizione, "Komfakas" aukštų rezultatų nepasiekė, tačiau ir nebuvo ta komanda pastumdėlė, prieš kurią varžovai susirinkdavo lengvus taškus. Tai vyrukai su charakteriu, o jos krepšininkai vienas kitą puikiai nujaučia tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų. Praėjusiame sezone "Komfakas" džiaugėsi pergale tiek pat kartų (8), kiek ir liūdėjo dėl pralaimėjimo, o toks rezultatas jiems leido patogiai įsitaisyti B pogrupio viduryje. Tad skirtumas nuo žemesnių pozicijų komandų yra gan aiškus, tačiau tuo pačiu kiek trūksta ir iki aukščiausio rango kolektyvų. Nors "Komfakas" turi plačią rotaciją, pagrindine problema išlieka žaidėjų nesilankymas rungtynėse. Štai praėjusiame sezone vienintelis Simonas Gečas rungtyniavo 15-oje mačų, o kiti krepšininkai daugiausiai sužaidė 11 rungtynių, kas yra tikrai prastas rodiklis. Prie komandos lyderių aiškiai priskirti galime Vilių Aleksandravičių, kuris rinko net po 24 naud. bal. Po 17 taškų pelnydavo Edgaras Ivanovas, 14 - Juozas Skara, kurie ir 2020-2021 metų sezone bus labai svarbiais krepšininkais. Norint padidinti pergalių skaičių "Komfako" vadovams teks savo žaidėjus suburti į vieną kumštį ir, tikėtina, surengti ne vieną pokalbį užklasinės veiklos tikslais.

Potencialūs lyderiai: Vilius Aleksandravičius, Edgaras Ivanovas, Juozas Skara.

Prognozuojama vieta: 7

Vilius Aleksandravičius

Apie "KomFako" sezono vizijas maloniai sutiko papasakoti ilgametis VKL dalyvis Vilius Aleksandravičius.

- Kaip manai, kurio trečiosios lygos kolektyvo visos likusios komandos turėtų prisibijoti labiausiai? Kol sezonas neprasidėjo ir komandos apskritai neturi galimybių treniruotis, neįmanoma numatyti, kuri komanda bus išskirtinė. Tikėtina, kad ne visi žaidėjai apskritai norės ar galės šiemet rungtyniauti. Tokios tendencijos jau vyko ankstyvą rudenį dar prieš paskelbiant karantiną. Nors krepšinio visi išsiilgę, bet šiuo metu yra svarbesnių dalykų ir pranašumą gali turėti tos komandos, kurios pajėgs surinkti visus savo planuojamus žaidėjus, o sezono metu išliks sveiki, nereikės kitiems komandos nariams izoliuotis ir dėl panašių priežasčių praleisti rungtynes. Mėgėjų krepšinyje kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus ir gali apskritai nulemti komandos pajėgumą.

- Kuo "KomFako" šiemetinė sudėtis bus pranašesnė už praėjusių metų? Džiaugiamės, kad jau daugiau nei dešimtmetį nuo pat studijų laikų išlaikome savo šaknis - žaidėjus, kurių pagrindu ši komanda susikūrė. Kasmet mūsų sudėtis išlieka panašaus pajėgumo, galbūt bėgant metams vis sunkiau skirti daugiau savo laiko krepšiniui, tačiau čia jau kiekvieno žaidėjo asmeninė motyvacija lemia, kiek jis bus pasiruošęs sezonui, o kartu - kokių pergalių galės pasiekti komanda. Didelių permainų šiemet neįvyko, todėl tik laikas parodys, kur įgavome pranašumų, o kur, galbūt, susilpnėjome.

- Ar ilgai trunkantis sezono pradžios laukimas įtakoja komandos motyvaciją? Kiekvienais metais įvertiname žaidėjų motyvaciją sportuoti apskritai, tad stengiamės, kad kolektyve nebūtų nemotyvuotų. Sezono laukiame visi.

LabasPasauli.lt 2

O štai mes pagaliau sutinkame ir pirmąją dublerinę komandą VKL pirmenybėse, kurių dar bus tikrai ne viena, tačiau apie tai - kitose apžvalgose, o dabar jums pristatome "LabasPasauli.lt 2" kolektyvą, kurio pagrindinė ekipa artėjančiame sezone žais pajėgiamiausiame VKL divizione. Dublerinė komanda yra tiesiog nuostabus būdas patikrinti jaunesnius, o galbūt tiesiog ne tiek daug patirties aukščiausiame lygyje turinčius žaidėjus ir jau tuomet, kai pastarieji išaugs šiuos marškinėlius, juos mesti į kovą kitose lygoje. Pirmasis "LabasPasauli.lt 2" blynas buvo ne tik, kad neprisvilęs, bet ir labai labai gardus, atnešęs aukso medalius VKL Vasaros lygos III-ajame divizione. Šiame klube galima sutikti ir nemažai pagrindinės komandos krepšininkų, kurie dominavo Vasaros čempionate - tai Kęstutis Bagdanavičius, Giedrius Mikaila ar Ignas Stanislovaitis. Vienu įdomiausių ekipos krepšininkų išlieka Juozas Rimavičius, kuris netolimoje ateityje galbūt yra matomas ir kaip vienas iš pagrindinio klubo lyderių. Šis "LabasPasauli.lt 2" ekipos projektas yra labai įdomus, o mes net neabejojame, kad pergalių serija bus pratęsta ir čia.

Potencialūs lyderiai: Kęstutis Bagdanavičius, Giedrius Mikaila, Juozas Rimavičius. 

Prognozuojama vieta: 1

Kęstutis Bagdanavičius (su kamuoliu)

Apie dublerinės ekipos galimybes trumpai nupasakojo ekipos vadovas Valdas Jonavičius.

- Kokią ekipą galima laikyti trečiosios lygos favorite? Apie favoritus nieko pasakyti negaliu. Dar nežiūrėjome kitų komandų sudėčiu, o be to tikėtina, jog iki rungtynių pradžios ir esamos sudėtys dar gali gerokai pasikeisti.

- Ar "Labaspasauli.lt-2" trečiosios lygos sudėtis stipriai skiriasi nuo pirmosios lygos komandos? Sudėtis skiriasi keliais pagrindiniais žaidėjais, todėl komanda tikrai tinka žaisti trečioje lygoje.

- Kokie komandos tikslai trečiame pagal pajėgumą divizione? Komandos tikslas šioje lygoje yra sužaisti, susižaisti bei patekti į atkrintamąsias.

Safetystyle

Gerbiami skaitytojai, norime pranešti apie vieną iš retų sugrįžimų - po keletos metų pertraukos VKL batalijose ir vėl išvysime "Safetystyle" kolektyvą! Bus be galo įdomu stebėti, kokios sportinės formos, su kokiomis ambicijomis bei tikslais į didžiąją krepšinio sceną sugrįš šis klubas, 2016-2017 metų sezone III-oje lygoje iškovojęs 7 pergales ir patyręs 11 pralaimėjimų. Paklausite, kuo "Safetystyle" tame sezone išsiskyrė? O gi tuo, kad savo gretose turėjo visai neseniai profesionalaus krepšininko karjerą baigusį Saulių Kuzminską, kuris praeityje rungtyniavo tokiuose klubuose kaip tuometinis Vilniaus "Lietuvos Rytas", Vilniaus "Sakalai" ar "Šiauliai". Tuomet Saulius pasirodydavo tik maždaug kas trečiose rungtynėse, tačiau jo įtaka klubui buvo labai didelė. Šįsyk "Safetystyle" sudėtyje S.Kuzminsko neišvysime, tačiau liko kiti tuometiniai ekipos lyderiai - visų pirma tai Rokas Mackevičius, kuris tame vieninteliame sezone rezultatyvumu ženkliai lenkė patį Saulių (vid. 28,5 tšk. prieš 17,2 tšk.), taip pat kažkada tuometinės LKAL (dabar - "NKL") duonos ragavęs Vaidas Andriūnas ar Paulius Maciulevičius. Nėra jokios abejonės, kad ši komanda turbūt išlieka paslaptingiausia, o tuo pačiu ir didžiausią intrigą kelianti ekipa šiame pogrupyje, tad labai laukiame artėjančio sezono pradžios! Na o kol kas įdomumo dėlei šios komandos galimybes įvertinsime labai atsargiai.

Potencialūs lyderiai: Rokas Mackevičius, Paulius Maciulevičius, Vaidas Andriūnas. 

Prognozuojama vieta: 10

"Safetystyle" komandinė nuotrauka

Apie savo komandą sutiko papasakoti vienas idėjinių jos vadų - Rokas Mackevičius.

- Kuri komanda turi didžiausius šansus laimėti visą trečiosios lygos čempionatą? Neabejoju, kad trečioje VKL lygoje yra daug stiprių, atletiškų, taiklių ir motyvuotų komandų. Nedrįsčiau vertinti favoritų, kaip sako Šarūnas Jasikevičius, o viščiukus skaičiuosime po atkrintamųjų.

- Kas yra "SafetyStyle" komandas varomoji jėga aikštelėje? "SafetyStyle" komandos branduolį sudaro žaidėjai, kurie nuo vaikystės gyveno krepšininkų svajone, lankė sporto mokyklas, netgi kėlė įvairių čempionatų prizininkų taures. Tikime, kad sukūrėme stiprią komandą ir patirtis mums leis lygiaverčiai varžytis su jaunomis greitomis komandomis. Taktikos neišduosiu, bet tritaškius mėtyti tikrai mėgstame (šypsosi).

- Kokius tikslus savo komandai keliate šį sezoną? Tikslus keliame tik aukščiausius - tikimės iškovoti titulą.

Sportland

Norime pasveikinti dar vieną kolektyvą, kurį išskėstomis rankomis pasitinkame prie Vilniaus krepšinio lygos 2020-2021 metų sezono starto linijos. Kiekvieną naujoką priimame su didžiuliu džiaugsmu, o šįsyk juo tampa vienos garsiausių sportinių prekių ženklo "Sportland" atstovai, subūrę jauną ir tikrai įdomų kolektyvą. Žinoma, visai naujai sulipdytai sudėčiai pajausti vienas kitą laiko prireiks ir tai gali atsiliepti ankstyvoje sezono stadijoje, tačiau šioje situacijoje verta šiek tiek pakentėti, kad vėliau valgytum labai skanius ir prinokusius vaisius. "Sportland" ekipos integraciją trečioje VKL lygoje neabejotinai palengvins krepšininkai, kurie yra gerai pažįstami mūsų arenose ir bei žino, ką reiškia žaisti tokio tipo turnyruose. Ir visų pirma turbūt kiekvieno labiau mėgėjų krepšinį pažįstančio asmens akys krypsta į ryškiai išsiskiriantį "Sportland" lyderį Eduardą Rogačiov. Varžovams jau dabar turėtų pradėti drebėti kinkos, pasižiūrėjus į šio žaidėjo CV - daug sezonų Sostinės A lygoje, metai iš metų Regionų krepšinio lygoje. Net sunku įsivaizduoti, kokius statistinius rodiklius III-oje lygoje rinks ši žvaigždė. Jam talkinti turėtų praėjusiame sezone V lygoje siautęs universalus krašto puolėjas Benas Račys, kuris yra labai pastebimas tiek puolime, tiek gynyboje. Siautulys penktoje lygoje tikrai nėra šio krepšininko lubos, mat prieš porą sezonų B.Račys sėkmingai rungėsi stipriausiame VKL divizione. O komandos vadovavimas turėtų būti patikėtas patyrusiam įžaidėjui Rimantui Ravaičiui. "Sportland" - klubas su labai ryškiu varžovų taikiniu, tačiau ar jį iš tikrųjų įmanoma bent pristabdyti?

Potencialūs lyderiai: Eduard Rogačiov, Benas Račys, Rimantas Ravaitis, Deimantas Ruikis.

Prognozuojama vieta: 5

Benas Račys

Apie "Sportland" kolektyvo perspektyvas papasakojo ekipos vadovas Deividas Maconka.

- Kaip kilo mintis suburti "Sportland" krepšinio komandą ir kokie šio sprendimo tikslai? "Sportland" pavadinimas tiesiogiai prašosi aktyvaus dalyvavimo sporte. Pagaliau pribrendome ir pasiryžome surinkti aktyviausius entuziastus ir suburti komandą.

- Komanda sudaryta tiek iš visiškų krepšinio mėgėjų, tiek ir iš keletos patyrusių žaidėjų. Ka gali komandai duoti tokios pavardės, kaip Eduard Rogačiov? Eduardo Vilniaus krepšinio mėgėjų tarpe pristatinėti tikrai nereikia ir mes be galo džiaugiames turėdami jį ir savo komandoje, ir Sportland įmonėje, kur jis yra toks pat nepamainoma,s kaip ir krepšinio aikštelėje. Akivaizdu, kad lyderio vaidmuo atiteks Eduardui, tačiau tikiu, kad komandoje atsiskleis ir kiti. Visų akys bus nukreiptos į Eduardą, tad laisviems snaiperiams beliks tik pataikyti.

- Įmonių darbuotojų komandos dažniausiai čempionate aktyviai dalyvauja ne tik aikštelėje, tačiau ir už jos ribų. Ar turite, o gal ketinate atrasti kažkokius talismanus arba tradicijas rungtynių metu? Kadangi komanda yra absoliučiai nauja ir dar neturėjome progos susiburti - tradicijos gims kartu besimokant. Sulaukėme tik vieno pažado - "Sportland" parduotuvių darbuotojus aktyviai palaikys jų vadovės. Todėl triukšmo turėtų būti per akis.

- Kiek svarbus antrųjų pusių palaikymas čempionato metu? Čia atsakymas šiek tiek susijęs su atsakymu į prieš tai buvusį klausimą. Ar antrosios pusės, ar kolegos, ar vadovės - palaikymas bus. O jis visuomet yra svarbus ir tampa šeštuoju žaidėju aikštėje.

- Kokie šių pirmenybių lūkesčiai? Nesinori kelti banalaus "gerai praleisti laiką" tikslo, nors realiai jis yra mums svarbiausias. Bus šaunu pabūti nedarbinėje aplinkoje ir pagainioti kamuolį. Bet "Sportland" nebūtų "Sportland", jei savo šūkio "Be 1st" nepritaikytų ir krepšinio aikštėje.

Širvintų Briedis

VKL naujokių sąrašas ilgėja, kadangi kita mūsų pristatoma komanda - "Širvintų Briedis" - artėjančiame 2020-2021 metų sezone debiutuos mūsų rengiamose pirmenybėse. Koks tas krikštas svečiams iš Širvintų bus, jau priklausys nuo varžovų, o mes dabar pabandykite išskirti šio klubo pagrindinius krepšininkus, kurie jau ankstesniais sezonais pasižymėjo VKL pirmenybėse, kaip dėmesio verti žaidėjai. Pirmiausiai varžovų žvilgsnis turėtų krypti į įspūdingų fizinių duomenų (202 cm ūgio ir 130 kg svorio) Adą Praprovą, kuris VKL arenose yra sužaidęs per 130 mačų. Ne tik baudos aikštelėje besistumdantis, bet ir taiklią rankelę iš tolimesnių nuotolių turintis aukštaūgis dar prieš keletą sezonų gynė tiek "Losritos", tiek "Sporticus.Lt/Ugniagesio" marškinėlių spalvas stipriausiuose VKL divizionuose, tad trečioji lyga šiam po pertraukos į aikštę grįžtančiam galiūnui didelių sunkumų sudaryti neturėtų. Pagrindiniais A.Praprovo pagalbininkais "Širvintų Briedžio" kolektyve turėtų tapti antrosios linijos krepšininkai, tokie kaip Marius Dubininkas, prieš keletą sezonų II-oje lygoje rinkęs po 10 taškų, taip pat keletas "United Sharks" atstovų - įžaidėjas Ramūnas Gudeikis bei Tautvydas Bilotas. Nieko naujo nepasakysime teigdami, kad Širvintų miesto atstovams prireiks laiko įsivažiuoti, tačiau per kančias - į žvaigždes.

Potencialūs lyderiai: Adas Praprovas, Marius Dubininkas, Ramūnas Gudeikis.

Prognozuojama vieta: 8

Adas Praprovas

Apie lygos naujokę iš Širvintų trumpai ir konkrečiai papasakojo jų atstovas Rimas Stepaitis.

- Kokią trečios lygos komandą galima laikyti stipriausia ekipa? Kadangi esame naujokai – spręsti apie komandų pajėgumus negalime. Viskas pasimatys sezono metu. Dabar kažką nuspėti yra labai sunku.

- Kaip "Širvintų Briedžio" komanda ruošiasi sezonui karantino metu? Kaip čia besiruoši tokiu laikotarpiu... Darbai ir pavieniai pabėgiojimai lauke. Prisipirkom sportinio inventoriaus ir laukiam.

Tirola Basketball

Dar praėjusioje apžvalgoje, kuri koncentravosi ties antrosios VKL lygos klubais, kalbėjome apie "Tirola" kolektyvą ir jos puikius šansus grupėje užimti aukštas vietas, tad dabar dėmesį sutelkiame dėl dar vienos tiroliečių suburtos komandos, pavadinimu "Tirola Basketball". Apetitas kyla bevalgant, o šiuo klausimu nesikuklina ir "Tirola Basketball", norinti užkariauti trečią VKL lygą. Nuodugniai nagrinėjant šį klubą, visų pirma reikia paminėti įspūdingą 2018-2019 metų sezoną ir pagirtiną "Tirola Basketball" klubo aktyvumą VKL rengiamose varžybose. Gerai įsiklausykite - Įmonių lygos bronza, Pavasario čempionato sidabras, Vasaros lygos 5 diviziono bronza bei pergalingi pasirodymai 3x3 taurėje ir DSKS Žalgirio taurėje - po tokio laimėjimų kupino sezono ekipos vadovai nusprendė, jog laikas žaisti ne tik trumpalaikiuose turnyruose, bet ir čempionatuose, kurie trunka viso sezono metu. Tad tarpsezonyje šis klubas atsisakė nemažos dalies krepšininkų ir norėdamas suteikti daugiau žaidimo laiko kitiems startavo IV lygoje, kurioje praėjusiais metais laimėjo 8 sykius per 16 mačų. Neblogai, tačiau galima ir geriau, savo sudėtyje turint keletą įstabių pavardžių - tai Julius Kubertavičius, Vladislav Piskariov ir Mindaugas Zalatoris. Problema išlieka ta, kad sudėtyje registruoti viso labo 9 krepšininkai. Mūsų paminėtieji žaidėjai jau yra laiko patikrinti galiūnai, tačiau net ir geriausiems sezono pabaigoje turint tokį krūvį gali pristigti kvapo. Kita vertus, greičiausiai, jog ekipos komplektacija dar nėra galutinė, todėl galime pamatyti keletą štrichų prieš rungtynėms prasidedant ir sudėties sąraše.

Potencialūs lyderiai: Julius Kubertavičius, Vladislav Piskariov, Mindaugas Zalatoris.

Prognozuojama vieta: 4

Julius Kubertavičius 

Apie savo komandos galimybes šį kartą prabilo vienas aktyviausių ekipos narių - Julius Kubertavičius.

- Kurį trečiosios lygos kolektyvą galima laikyti stipriausiu? Išskirti kažkurią komandą yra sudėtinga, kadangi nežinau visų komandų sudėčių. Tačiau iš komandų, prieš kurias esame žaidę galėčiau išskirti kelias: tai "Meridianas", Elektrėnų "SK Centauras", "Labaspasauli.lt-2" ir "KK Kuršėnai".

- Kaip "Tirola Basketball" vyrams sekasi ruoštis sezonui karantino metu namų sąlygomis? Tiesą pasakius, iš komandos narių namų sąlygomis sportuoja tik keli, o kiti visiškai nesportuoja, todėl yra realu, kad kai prasidės sezonas užtruksime mėnesį, o gal ir ilgiau kol įsivažiuosime, tačiau čia jau nieko nepadarysi. Esame ne profesionalai, dauguma su šeimomis, tad krepšinis yra tik hobis.

- Ar ilgas laukimas verčia pasiilgti krepšinio? Be abejo, jog pasiilgome krepšinio. Išliekame optimistais ir tikimės, kad nereikės ilgai laukti, bet reikia būti pasiruošus įvairiems galimiems scenarijams. Šiuo atveju visų sveikata yra aukščiau visko, todėl turime kantriai laukti, kol pagerės situacija ir tik tada galėsime grįžti ant parketo.

Viesulas

Paskutinė į trečiojo pagal stiprumą VKL diviziono A pogrupį viesulingai įskriejanti ekipa - "Viesulas", kuri taip pat atkeliauja iš ketvirtosios lygos. Tik prieš du sezonus suburtas kolektyvas iškovojo keletą pergalių VKL rengiamose taurėse, o 2019-2020 metų sezone IV lygoje laimėjo 8 sykius per 16 mačų. Šiemet, sulaukę vieno kito solidaus pastiprinimo, "Viesulo" krepšininkai sieks įsipaišyti trečiajame pagal pajėgumą VKL divizione. Pradėkime nuo gynėjo Beno Lukoševičiaus, kurį klubo vadovai prisišaukė šiame tarpsezonyje. Šis 189 cm ūgio įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose rungtyniaujantis krepšininkas komandai įneš papildomo gyvumo ir energijos aikštelėje. Benas jau ne pirmą sezoną yra "Ollex" komandos, kuri praėjusiame sezone pirmavo I-oje lygoje, dalis, tad apsivilkęs žemesnio diviziono ekipos marškinėlius turėtų tapti vienu iš klubo lyderių. Komanda prisipumpavo raumenų ir baudos aikštelėje - tai vyriausias komandos krepšininkas 39-erių Dovydas Lukšas, kuris prieš metus taip pat solidžiai rungtyniavo I-oje lygoje, bei Dominykas Žitkauskas, kuris kyla karjeros laipteliais ir pirmą kartą sužais III-oje lygoje. Na, o visam paradui ir toliau vadovauti turėtų žaidžiantysis treneris Martynas Rakauskas, kuris praėjusiame sezone IV-oje lygoje ryškiai išsiskyrė iš kitų komandos narių ir rinko 22,6 tšk., bei 26,8 naud. bal. "Viesulas", norėdamas tapti konkurencingu klubu šiame čempionate, atliko pirmąjį žingsnį ir prisidėjo būtinos patirties. Antroji užduotis - sunkus darbas treniruotėse ir bandymas įkąsti varžovams, kurių šansai kol kas yra vertinami kiek geriau.

Potencialūs lyderiai: Martynas Rakauskas, Benas Lukoševičius, Dovydas Lukšas. 

Prognozuojama vieta: 9

Benas Lukoševičius

Apie "KK Viesulo" galimybes trumpai prakalbo komandos vadovas - Pijus Vilutis.

- Kaip manote, kuris kolektyvas turi didžiausius šansus laimėti trečią lygą? Geriausiai vertinu "KK Viesulo" šansus. Tikrai nebūsim tik 3-ios lygos dalyviais, o ir kvaila būtų nuvertint savo šansus.

- Kuo "KK Viesulas" yra pranašesnis už kitas lygos komandas? Turime puikų jaunų ir patyrusių žaidėjų balansą. Patyrę žaidėjai yra tai, ko mums labiausiai trūko praėjusį sezoną. Bet labiausiai išskirčiau mūsų žaidėjų individualius sugebėjimus, ypač gynėjų grandyje.

- Kokius žaidybinius aspektus sieksite tobulinti per pirmąsias sezono rungtynes? Komanda keitėsi iš pagrindų, todėl mums reikės laiko susižaidimui, vienas kito pajautimui. Pirmos varžybos - tikrai bus ne išimtis.

III LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS (I DALIS - A pogrupis)

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009