I LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI, ŽAIDĖJŲ MINTYS IR PROGNOZĖS

2020-11-16

Sveiki visi, krepšinio mylėtojai! Nors prieš pat 2020-2021 metų sezono startą šalyje ženkliai pablogėjusi situacija su COVID-19 kuriam laikui mus privertė patraukti oranžinį sviedinį į šoną, pasiruošimas sezonui, kuris neabejotinai įvyks, tęsiasi. Nuo šiol VKL komanda savo plačiąją bendruomenę palepins su kiekvienos lygos ikisezoninėmis apžvalgomis, kuriose ne tik bus aptarta absoliučiai kiekviena lygos komanda, bet ir vieno iš ekipos krepšininkų mintys prieš artėjantį sezoną, taip pat išskiriami potencialūs lyderiai bei priimti labai drąsūs spėjimai dėl reguliaraus sezono nugalėtojų. Įdomu, ar ne? Tad nieko nelaukdami pradėkime nuo visuomet didžiausią ažiotažą sukeliančios I-osios lygos!

Stipriausiame pagal pajėgumą VKL divizione šiemet varžysis 9 ekipos, o į PLAY-OFF varžybas pateks aštuoni kolektyvai. Šių metų naujovė - ketvirtfinalyje komandos žais ne dvi rungtynes namuose ir išvykoje iš skirtumo, bet iki 2 pergalių.

Aktyvi veikla

Abėcėlės tvarka pradėkime nuo "Aktyvi veikla" vyrukų, kuriuos neabejotinai jau galime įvardinti kaip VKL čempionatų senbūviais. Šios ekipos kelias mūsų pirmenybėse buvo vingiuotas, tačiau po kurio laiko klubas savo vardą ir vėl gali išvysti pačiame pajėgiausiame divizione. Pirmieji "Aktyvios veiklos" bandymai nuversti kalnus I-oje lygoje buvo nesėkmingi, tad klubas nusprendė palypėti keletu laiptelių žemiau ir žaisti trečioje, o vėliau - ir antroje lygoje, kurioje praėjusiame sezone per 16 susitikimų iškovojo 7 pergales. Grumtis su stipriausiomis mūsų lygos ekipos šis klubas tikrai gali, mat savo sudėtyje turi ne vieną pajėgų krepšininką. Komandoje ir toliau pirmaisiais smuikiais griežti turėtų Artur Tysevič - 185 cm ūgio gynėjo ir puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas praėjusiame sezone buvo arti dvigubo dublio vidurkių. Komandos puolimui ir toliau diriguos rezultatyviausias praėjusio sezono ekipos žaidėjas Elonas Pokanevič, tačiau priekinėje linijoje turime šiokių tokių pokyčių. Ne vienerius metus klubui atidavęs Povilas Kaminskas jau praėjusiais metais sužaidė tik vienerias rungtynes ir tai signalizavo apie galimus pokyčius. Šiemet baudos aikštelėje dominuojančio Povilo komandos sąraše nebėra, o atsivėrusią skylę po krepšiu turėtų užkamšyti komandos naujokas Titas Šepetys. Priminsime, kad šiam galiūnui tebepriklauso VKL per vienerias rungtynes užfiksuotas naudingumo balų rekordas - 90! Universalus aukštaūgis klubui turėtų įnešti daugiau energijos abiejose aikštės pusėse. Nepamirškime ir tritaškiais varžovų krepšį užlieti galinčio Ryčio Meškausko, kuris praėjusiame sezone pasirodė rečiau, nei kas antrose rungtynėse. Jei "Aktyvi veikla" išnaudos visą savo turimą potencialą, ši pirmos lygos naujokė gali tapti labai kietu riešutėliu.

Potencialūs lyderiai: Elonas Pokanevič, Artur Tysevič, Titas Šepetys, Rytis Meškauskas.

Prognozuojama vieta: 7

Žilvaras Zinkevičius ("Aktyvi veikla")

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "Aktyvi veikla" krepšininku Žilvaru Zinkevičiumi.

- Kurią komandą išskirtumėte kaip pajėgiausią pirmoje lygoje ? Šis sezonas manau bus neįprastas ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams. Komandų pergales gali lemti aplinkybės, nepriklausančios nuo pačių ekipų. Iš pirmo žvilgsnio peržvelgus komandų sudėtis, aš pirmos lygos favoritais laikyčiau "Taurus" ir "Anna Mesha" komandas, bet manau, kad kiekvienas varžovas gali pateikti staigmenų ir nustebinti „prognozuotojus“.


- Kokie "Aktyvios Veiklos" tikslai šį sezoną ? Šį sezoną pavyko į komandą susigrąžinti anksčiau joje žaidusius žaidėjus ir pasipildyti pora rimtų aukštaūgių. Tikiu, kad jei rinksimės į rungtynes normaliai, tai daugeliui komandų būsime rimtas riešutas. Tikslas, kaip visada yra kovoti dėl apdovanojimų, o ar jį pasieksime priklausys tik nuo mūsų.


- Kuo šis Vilniaus Krepšinio Lygos sezonas Jūsų manymu bus išskirtinis? Kaip jau minėjau šis VKL sezonas bus keistas, dėl atsirandančių priverstinių pertraukų. Tai smarkiai pakoreguos komandų formų pikus. Nenustebčiau, jeigu „drąsesnės“ komandos, kurios rizikuos ir rinksis į treniruotes ir bus tos komandos, kurios rodys geresnius rezultatus. Norėčiau tikėti, kad bus ir gerų dalykų bei žavingų krepšinio akimirkų, to linkiu savo komandai ir varžovams.

 

Anna Mesha

Garsaus naktinio klubo "Anna Mesha" atstovai ne tik puikiai pažįsta naktinį šalies gyvenimą, bet ir visų mūsų mylimą krepšinį, kurį žaidžia nuo mažų dienų. Praėjusiame VKL I-osios lygos čempionate šiai ekipai prireikė laiko pagauti žaidybinį ritmą, tačiau tai padarę "Anna Mesha" krepšininkai tapo rimta grėsme ir taikėsi į prizines stipriausio diviziono vietas. Komandos paraiškoje ir vėl regime gausų būrį žaidėjų, tačiau didžiausia intriga ir toliau išlieka, ar klubas pasimokys iš praėjusio sezono klaidų ir surinks pakankamą žaidėjų kiekį kiekvienam mačui? Be jokios abejonės ryškiausia ekipos žvaigžde išlieka lietuviškasis Dirkas Nowitzkis, arba jums geriau žinomas Dainius Novickas, kurio sugebėjimais mėgėjų lygose neabejoja absoliučiai niekas. Visgi Dainius vis didesnę savo gyvenimą dalį praleidžia "3 prieš 3" krepšinyje ir tampa ganėtinai retu svečiu "Anna Mesha" rungtynėse, tad likusiems ekipos krepšininkams privalu susimobilizuoti ir atrasti naujų išteklių. Didžiausia našta puolime ir vėl turėtų kristi ant Juozo Petkaus ir Lauryno Šveisčio pečių, o pagrindinio aikštės generolo pareigas turėtų ir toliau eiti Vilius Nausėda. Net nebandykite progos ties perimetru suteikti Andriui Petravičiui, kuris praėjusiame sezone per rungtynes išmesdavo beveik po 10 tritaškių. Įdomu, kiek naudos šiam kolektyvui atneš Audrius Karvelis, kuris su dalimi šių vyrukų rungtyniavo ir praeityje. "Anna Mesha" yra labai ambicinga komanda, kuri reguliarajame sezone gali sudaryti klaidingą įspūdį, tačiau atėjus lemiamų kovų metui nustebinti net ir didžiausius skeptikus.

Potencialūs lyderiai: Dainius Novickas, Juozas Petkus, Laurynas Šveistys.

Prognozuojama vieta: 4

Dainius Novickas ("Anna Mesha")

Savo mintimis apie artėjančias pirmenybes pasidalino ilgametis VKL Rinktinės narys Dainius Novickas.

- Kurią komandą išskirtumėte kaip pajėgiausią pirmoje lygoje ? Jei atvirai, tai tikrai nieko neskirstome ir kausimės su visais vienodai, nuo pradžių iki galo. Mažais žingsneliais bandysim laimėt turnyrą.


- Kas komandai šiemet gali pakišti koją ? Pakišti koją mums gali daug kas, kadangi nesitreniruojame visai kartu, neaišku, kaip rinksimės ir į rungtynes. Sunku pasakyti, kokia bus kiekvieno žaidėjo asmeninė forma, bet sakau - bandysim, kovosim, važiuosim su senų žinių bagažu.


- Kaip sekasi palaikyti sportinę formą karantino metu ? Kiekvienas žaidėjas ruošiasi asmeniškai, nes neturim galimybių susirinkt kartu, tai kiek kas gali, tiek tas ruošiasi. Kas kiek turi noro ir asmeninio laiko bei galimybių."

LabasPasauli.lt

Trečioji šio diviziono ekipa - vieninga kaip kumštis "LabasPasauli.lt" komanda. Paklausite, kodėl? Nenorime atlikti neteisingų spėjimų, tačiau bent jau kol kas atrodo, kad tai vienintelė šios lygos ekipa, tarpsezonyje neatlikusi nė vienos korekcijos sudėtyje! Tvirtą stuburą turintis kolektyvas kartu yra jau daugybę sezonų, o visas kantrus darbas vienoje bendruomenėje galiausiai turi atnešti saldžių vaisių. Praėjusiame sezone "LabasPasauli.lt" pirmoje lygoje pralaimėjimą patyrė dvigubai daugiau (12) kartų nei iškovojo pergalę (6), tačiau tam greičiausiai yra labai logiška priežastis - elementariausias nesusirinkimas į rungtynes. Nė vienas iš ekipos krepšininkų nesužaidė visų 18 rungtynių, toliau po vieną žaidėją sužaidė 17, 16 ir 15, kiti - dar mažiau. Ši ekipa neturi krepšininkų, galinčių savo individualumu nulemti rungtynių baigtį, tad privalo maksimaliai išnaudoti savo privalumus - komandinę dvasią ir savitarpio supratimą, bet tam reikia bent jau apypilnės sudėties. Ekipą į pergales vedantys asmenys keistis neturėtų - oponentai didžiausią dėmesį privalės telkti Kęstučiui Bagdanavičiui, kuris praėjusiame sezone rinko dvigubą dublį, taip pat Giedriui Mikailai bei rezultatyviam klubo krepšininkui Pauliui Jasukaičiui. Ši ekipa gali tapti vienu iš lygos "juodųjų arkliukų", tačiau darbai privalo kalbėti patys už save.

Potencialūs lyderiai: Kęstutis Bagdanavičius, Giedrius Mikaila, Paulius Jasukaitis.

Prognozuojama vieta: 8

"LabasPasauli.lt"

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "LabasPasauli.lt" krepšininku Valdu Jonavičiumi.

- Kuri komanda Jūsų nuomone yra pajėgiausia pirmoje lygoje? Tiesą sakant, dar nesigilinau į varžovus ir jų sudėtis, nes viskas spręsis konkrečiose varžybose. Daug kas taip pat priklauso nuo to, kaip komandos rinksis į varžybas. Taip pat pasitikiu VKL vertinimais. Mano favoritai – "Taurus".
 

- Ko tikitės iš savo komandos vyrukų? Iš savo komandos žaidėjų tikiuosi, kad jie iš savęs sugebės išspausti 110 procentų komandos naudai.
 

- Ar sunku nuspėti būsimų varžovų pajėgumą? Taip, sunku. Niekada negali žinoti kurie žmonės ateis į varžybas. Pavyzdžiui komanda "Anna Mesha" be D.Novicko ir kažkurio aukštaūgio yra įveikiama, o su jais – ne.
 

Ollex

Vos prieš keletą sezonų į mėgėjų krepšinio padangę išniręs kolektyvas, kurį jau dabar galime vadinti sėkmingu projektu. Trečioje lygoje 2018-2019 metų sezone savo kelionę link olimpo pradėjęs klubas ten nesurado sau lygių ir iškovojo čempiono trofėjų, o jau kitame sezone šoktelėję į pirmąją lygą ten jautėsi tarsi namie. Nors atsižvelgus į daugumos VKL komandų sprendimą praėjusių metų sezonas buvo nutrauktas, būtent "Ollex" su 13 pergalių ir 5 pralaimėjimais iškovojo aukso medalius bei dar vieną nugalėtojos taurę. Apskritai per visą savo žaidimo istoriją VKL pirmenybėse ši ekipa yra iškovojusi 33 pergales ir patyrusi tik 9 nesėkmes (78,57%). Neblogai, ar ne? Visgi vienos iš favoričių statusą "Ollex" turės pateisinti ir vėl iš naujo, bet mūsų įsitikinimu, klubas tikrai yra pajėgus tai padaryti. Ši jauna, 1998 metais gimusių krepšininkų komanda, gali pasigirti išskirte komandine "chemija", kuri pradėjo lipdytis dar prieš gerą dešimtmetį, kai dauguma šių jaunuolių lankė tuometinę Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją. Ekipoje ir vėl išliks tik 10 registruotų krepšininkų, tačiau skirtingai nei kituose kolektyvuose, komanda į kiekvienas rungtynes susirenka pilna sudėtimi ir tolygiai išskirsto žaidimo laiką. "Ollex" ekipos lyderius įvardinti sunku, tačiau tikru žaidimo "2 prieš 2" košmaru varžovams tapti turėtų NKL patirties turintis įžaidėjas Ignas Repčys bei baudos aikštelėje karaliaujantis Mykolas Radionovas. Kol "Ollex" komandos pergalių formulė veikia, ji išlieka viena grėsmingiausių lygos ekipų.

Potencialūs lyderiai: Mykolas Radionovas, Ignas Repčys, Ernestas Palskis.

Prognozuojama vieta: 2

"Ollex" ekipos žaidėjai Paulius Borkys ir Lukas Šidlauskas

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "Ollex" krepšininku Viliumi Žuku.

- Kuri komanda ir kodėl manot, kad yra pajėgiausia pirmoje lygoje? Tikrai nesame užrietę nosių, tačiau būtų kvaila stipresniais laikyti kitus. Prieš kiekvieną sezoną sau keliame aukščiausius tikslus ir šiemet stengsimės pabaigti praeitąmet pradėtus darbus – laimėti čempionatą.
 

- Kuriuo krepšinio aspektu "OLLEX" komanda lenkia kitus kolektyvus? Tikriausiai susižaidimu ir nuostabia komandine dvasia. Beveik visi krepšinio aikštelėje susipažinome prieš maždaug dešimtmetį, tad mūsų komandinė "chemija" ir yra mūsų arkliukas.
 

- Kokių klaidų, kaip komanda, tikitės nepadaryti sezonui prasidėjus? Į kiekvienas rungtynes atsinešti maksimalų nusiteikimą. Apšilti turėtume per apšilimą, o ne per pirmąsias rungtynių dalis, kuriose įprastai "grybaujam" ir tik tuomet, kai esame priremti prie sienos, pradedame žaisti. Tą požiūrį privalome pakeisti.
 

 

Ridikas

Pristatome dar vieną komandą ir vieną iš I-os lygos naujokių, kuri VKL turnyruose jau yra užsirekomendavusi taip pat, kaip laiminti ekipa. 72 iškovotos pergalės per kiek daugiau nei 100 mačų ir beveik 70% pergalių procentas signalizuoja, kad "Ridikas" šiemet stengsis nuimti ne vienos galingos ekipos skalpą. "Ridiko" trofėjų lentynoje - VKL II-osios lygos sidabras bei III-osios lygos bronza, tad galbūt atėjo laikas I-osios lygos auksui? Žinoma, tai padaryti bus velniškai sunku, tačiau sėkmingas "Ridiko" pasirodymas praėjusiame sezone antrajame pagal stiprumą VKL divizione (11 pergalių ir 5 pralaimėjimai) mus intriguoja. Šiemet komandoje neišvysime Roko Kondroto, kuris praeitąmet buvo arti 30 naudingumo balų vidurkio, o ekipos puolimo vadelės turėtų atitekti antrosios linijos krepšininkams - žaidžiančiajam treneriui Regimantui Šeštokui, taip pat Ignui Vaičiui arba Tomui Silvanavičiui. Į "Ridiko" gretas prisibeldė ir pastarųjų sezono "Kumščio" komandos lyderis Darius Mikaila, kuris neabejotinai turėtų įnešti naujų spalvų komandos žaidime ir tapti vienu pagrindinių R.Šeštoko kariaunos narių. Kol kas į iš žemesnio diviziono atėjusio kolektyvo galimybes žiūrime atsargiai, tačiau bus labai įdomu stebėti, kaip "Ridikas" atrodys stipriausių VKL komandų grupėje.

Potencialūs lyderiai: Ignas Vaičys, Tomas Silvanavičius, Regimantas Šeštokas.

Prognozuojama vieta: 9

Ignas Vaičys ("Ridikas")

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "Ridiko" krepšininku Regimantu Šeštoku.

- Kaip manote kuri komanda šių metų pirmoje lygoje yra stipriausia? Turbūt reiktų išskirti visas komandas kurios pernai žaidė pirmoje lygoje. Mes vis tik ateinam iš antrosios ir dar truputėlį vieneriais metais pasenę. Keli nusprendė baigti savo kaip krepšininkų-mėgėjų karjeras. O apskritai tai manau, kad visos komandos atrodo panašaus pajėgumo. Manau, kad reguliarusis čempionatas praras savo prasmę, nes atėjus atkrintamosioms paskutinėje vietoje likusi komanda gali duoti į kaulus sezono favoritams.
 

- Kuo ketinate nustebinti savo varžovus rungtynių metu? Mūsų tikslas yra iki atkrintamųjų atrasti tikruosius savo veidus, susižaisti. Jeigu išvengsim traumų manau, kad galime būti labai nemaloni staigmena bet kuriai komandai.
 

- Ką išskirtumėte kaip savo komandos lyderį? O galbūt tokio neturite ir kiekvienose varžybose iššauti gali vis kitas krepšininkas? Vieno aiškaus lyderio neturim. Kiekvienose varžybose gali iššauti bet kuris krepšininkas. Tai manau yra didelis pliusas mums. Laukiam, kol baigsis karantinas o ir sezonas bus kiek kitoks. Sėkmės visiems ir iki pasimatymo krepšinio aikštelėse.

 

Taurus

Praėjusiame sezone anksčiau laiko užbaigtos I-osios lygos sidabro medalių laimėtoja "Taurus" naująjį sezoną pasitinka turbūt pakiliausiomis nuotaikomis. Čempionišką kolektyvą į savo gretas prisišaukęs klubas nuskynė VKL Vasaros taurę, tačiau ten pirmaisias smuikais griežė krepšininkai, kurių artėjančiame sezone bent jau pirmoje lygoje su "Taurus" marškinėliais nepamatysime - tai Vilniaus "Perlo" krepšininkas Robertas Subotkevičius ir jau ne vieną sezoną RKL pirmenybėse praleidęs Dominykas Gružinskas. Visgi įdomių veidų šioje tritaškius metimus pašvaistyti mėgstančioje komandoje tikrai netrūksta, tačiau pagrindiniu klausimu ir vėl išlieka komandos narių susirinkimas į rungtynes. Praėjusiame sezone etatiniai "Taurus" rungtynių lankytojai buvo Ignas Kurklietis, Dangiras Šulnius ir Julius Pinkevičius, tačiau įsivaizduokime, kokią grėsmingą sudėtį šis klubas galėtų išstatyti, jei prie šių krepšininkų kiekviename mače prisijungtų daugiau nei po 20 tšk. rinkęs Ramūnas Jozonis, baudos aikštelės galiūnas Valdemar Lodziato, taip pat Ignas Urbonas ar Justas Aršauskas. Visi šie minėtieji krepšininkai rinko po dviženklius (ir dar didesnius) naudingumo balus, tačiau nesužaidė 10 rungtynių. "Taurus" atrodo ypatingai grėsmingai, tačiau viskas priklauso tik nuo jų pačių.

Potencialūs lyderiai: Ramūnas Jozonis, Ignas Kurklietis, Ignas Urbonas.

Prognozuojama vieta: 3

"Taurus"

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "Taurus" krepšininku Mantu Bielinsku.

- Kokios mintys sezono pradžioje? Noriu pasveikinti visas VKL 1-os lygos ekipas dalyvausiančias stipriausioje VKL grupėje, gal būt kai kurios komandos dvejojo renkantis tarp 1-os ir 2-os lygų, tačiau vis tik apsistojo ties 1-a ir toms komandoms jaučiu didelę pagarbą. Taip pat esame ilgamečiai VKL dalyviai ir džiaugiamės, kad komandų kiekis stipriausioje lygoje išliko beveik nepakitęs, o tai reiškia įdomų ir permainingą sezoną. Taip pat noriu palaikyti ir pasveikinti VKL vadovybę, kad net ir tokiu sunkmečiu dėl pandemijos, nenusviro rankos organizuoti krepšinio šventę mums - krepšinio mėgėjų komandoms.

- Kuris kolektyvas Jums atrodo sunkiausiai įveikiamas? Kalbėti apie komandų pajėgumus sezono pradžioje nėra prasmės. Mes pakankamai patyrusi komanda, kad matytume eilę metų vykstančias lygias grupės varžybas, kur reguliaraus čempionato vietas nulemia vienos ar kitos varžybos. Taip pat sezonas ilgas ir žaidėjų lankomumas nėra geras, todėl lyginti "playoff mode" įsijungusią komandą su sezono pradžioje esančia, savo žaidimo ieškančia ekipa - nėra prasmės. Aš tik matau komandas (neišduosiu) kurios yra alkanos prizinių vietų - su jomis ir bus sunkiausia, na o tos kurios didelių tikslų nekelia, iškovojusios kelias pergales, taps taip pat taps labai pavojingomis, kaip sakant - apetitas kyla bevalgant.

- Kuo dabartinė Jūsų komandos sudėtis yra pajėgesnė nei pernai? Mūsų komandos pagrindinis bruožas tas, kad sudėtis praktiškai niekada nesikeičia, o taip pat ir "Taurus" nariai noriai dalyvauja komandos veikloje, metams bėgant daug su jais patirta ir praleista laiko, apie kažkokius pokyčius net minčių nėra. Daugelis esam jau nebe jaunuoliai, tai pasitaiko, kad komandą pasibaigus sezonui palieka vienas kitas žaidėjas, tačiau turime nemažą rezervą, tad nesukame galvos, kas tą žaidėją pakeis. Be to patirtis rodo, kad būna atvejų, kai seniai po "Taurus" vėliava rungtyniavę žaidėjai sugrįžta.

- Ar komandoje turite išreikštą lyderį? Čia tikriausiai "Taurus" komandos viena pagrindinių stiprybių ir galvos skausmas varžovams, kad niekada neturėjome išreikštų lyderių ir su visu penketu varžovams tenka skaitytis. Sutinku, jei būtume naujokai ir nesusižaidę, tai kištų mums koją ir išreikštas lyderis ar lyderiai patrauktų pergalių vagonėlį, bet kaip sakiau, sezonas ilgas ir kas tada bus, jei vienas iš lyderių lemiamose kovose negalės dalyvauti, kalbu iš patirties? Mes labiau linkę pasikliauti pasitikėjimu vienas kitu, komandiniu žaidimu, "Taurus" dvasia, sportiniu principu rodant pavyzdį kitoms ekipoms, kad ir be išreikštų lyderių galima laimėti, ir ne mažai.

 

Vytenio Grąžtai

Jauniausias VKL I-osios lygos kolektyvas, kurį sudaro taip pat vienas kitą puikiai pažįstantys krepšininkai, kartu žaidę tiek buvusioje Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje, tiek ir Vilniaus krepšinio mokykloje. Tik praėjusiame sezone į vieną kolektyvą susibūrę jaunuoliai pačiame pajėgiausiame VKL divizione tikrai nesijautė tarsi svečiuose. Nors 7 pergalės per 17 susitikimų komandos vadovų maksimaliai tenkinti neturėjo, pirmojo blyno visiškai prisvilusio laikyti taip pat neturėtume. Bene didžiausia "Vytenio Grąžtų" problema - centimetrų stygius baudos aikštelėje, o tą puikiausiai iliustruoja ir kova dėl atšokusių kamuolių (klubas užėmė paskutinę vietą lygoje). Tad šiemet ekipa savo pajėgas po lenta nusprendė sustiprinti 202 cm ūgio Arnu Jankūnu, kurį jau išbandė praėjusių metų Rudens taurėje. Komandoje išliko Povilas Paguda bei taip pat pasikviestas universalus aukštaūgis Rokas Urbelis, tad skyles baudos aikštelėje ekipai pavyko užkamšyti visai solidžiai. Puolime ir toliau turėtų siausti sunkiai sustabdomas Mindaugo Gružio ir Domanto Pikūno duetas. Tai labai intriguojanti komanda su milžinišku potencialu, tačiau ar jau išaušo "Vytenio Grąžtų" laikas kabintis į medalius, sužinosime tik įsibėgėjus sezonui.

Potencialūs lyderiai: Mindaugas Gružys, Domantas Pikūnas.

Prognozuojama vieta: 6

Dovydas Šablinskas ("Vytenio Grąžtai")

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su "Vytenio Grąžtai" krepšininku Dovydu Šablinsku.

- Kokia komanda Jūsų nuomone bus sunkiausiai įveikiama pirmoje lygoje? Visos komandos yra stiprios ir panašaus pajėgumo, todėl nenorėčiau išskirti nei vienos. Neprognozuojama ir pačio sezono eiga, todėl manau, kad kiekvienos varžybos bus sunkios ir tuo pačiu labai svarbios. Rudens taurė parodė, jog komanda iššūkiams yra pasiruošusi ir tikimės šiais metais demonstruoti solidų krepšinį viso sezono metu. Nekantraujame žengti ant parketo.

- Ar komandos sudėtis sezonui prasidėjus bus pilnai sukomplektuota? O gal laukiate pastiprinimo? Pastiprinimo galimybės niekada nereikėtų atmesti. Nepaisant to, manau, jog šiais metais surinkome šaunų kolektyvą ir turime gerą atmosferą komandoje, kas yra svarbiausia. Žinoma, labai svarbus aspektas yra žaidėjų lankomumas. Praėjusiame sezone tai buvo didžiulė problema mūsų ekipoje, tačiau tikiuosi, jog šį sezoną atlikome gerus komplektacijos darbus ir šį klausimą išsprendėme. Priešingu atveju tikėtina, jog bus svarstomas ir pastiprinimo klausimas.

- Koks didžiausias Jūsų komandos pranašumas prieš kitas lygos ekipas? Esame jauni, turime sukaupę nemažą žaidybinę patirtį žaidžiant tarpusavyje. Kaip ir minėjau, visos komandos šiais metais yra panašaus pajėgumo, todėl raktas į pergales bus tinkamas nusiteikimas ir noras rungtynių metu. Sėkmės visiems, būkite sveiki.

 

Patrulių rinktinė-Imperialstone.com

Praėjusiame sezone atostogas pasiėmusi "Patrulių rinktinė-Imperialstone.com" labai neprašovė - dauguma VKL sezonų buvo nutraukti, o krepšinio išsiilgti spėję ir mėgėjų krepšinį puikiai pažįstantys krepšininkai nusprendė grįžti su trenksmu šiame 2020-2021 metų sezone. Praeityje daugiausiai Įmonių lygoje siautėjęs kolektyvas šįsyk šturmuos patį pajėgiausią VKL divizioną ir nors ekipa į mūsų turnyrus sugrįžta po šiokios tokios pertraukos, galingą sudėtį išstačiusi Patrulių rinktinė iš karto yra priskiriama prie lygos favoričių Giliau išnarpliojus ekipos sudėtį, randame ne vieną labai gerai žinomą VKL krepšininką - tai tikros puolimo mašinos Laurynas Jacevičius bei Modestas Gilys, solidžiai po lenta stovintys Žygimantas Kulda bei Mantas Kazlauskas ir dar būrys labai darnų ir kietą kolektyvą sulipdysiančių krepšininkų. Spėjimas drąsus, tačiau bent jau "ant popieriaus" Patruliai atrodo labai grėsmingai. Kitoms komandoms reikėtų jų pasisaugoti, o bent jau kol kas virtualius aukso medalius kabiname būtent jiems. Pažiūrėsime, ar ilgesnė nei metų pertrauka be krepšinio turės didelę įtaką komandos žaidimui.

Potencialūs lyderiai: Laurynas Jacevičius, Modestas Gilys, Mantas Kazlauskas.

Prognozuojama vieta: 1

"Patrulių rinktinė-Imperialstone.com"

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su Patrulių rinktinės krepšininku Dariumi Dziku

- Kuri komanda Jūsų nuomone bus pajėgiausia VKL 1-oje lygoje? Kol kas visos komandos atrodo gana lygiai. Kol neprasidėjo pirmosios kovos, labai sunku komentuoti ir išskirti favoritus, tačiau net neabejoju, jog sulauksime staigmenų.

- Kokie komandos tikslai šiemet? Tikslai mūsų komandoje kiekvienais metais būna tokie patys - medaliai. O kokios prabos ir spalvos priklauso nuo fortūnos, traumų ir kitu faktorių.

- Kokiu aspektu Jūsų komanda pranoksta kitas ekipas? Manau mūsų pranašumas yra išlaikytas komandos branduolys, gera atmosfera aikštelėje, rūbinėje ir už aikštelės ribų. Mūsų komandą galima būtų vadinti šeima, nepriklausomai nuo to ar žaidėjas ateina ir žaidžia 40 minučių, ar ateina į "Čili picą" 6 ryto išmaukti bokalą nealkoholinio alaus.

2 GEN

Paskutinė, tačiau tikrai neprasčiausia šiuometinės I-osios lygos komanda, tarpsezonyje atlikusi labai įdomių komandos papildymo darbų. Čia didžiausi laurai turėtų būti priskirti komandos treneriui ir vadovui Rokui Mažeikai, kuris į savo kolektyvą prisikvietė keletą jaunų ir labai intriguojančių veidų. Nepabijokime to žodžio - nusivylimas - taip galėtume apibūdinti praėjusį 2 GEN komandos sezoną, kuriame buvo laimėta tik 7 sykius iš 17. Klubo pajėgumas ir potencialas yra daug didesni ir tą šiemet klubas bandys pagrįsti. Be jokios abejonės visas prožektorių šviesas į save atkreips ir vėl kosminius skaičius rinksiantis Dovydas Sakalnikas, tačiau puolėjas turi ne vieną komandą ir į "2 GEN" rungtynes ne visuomet gali atvykti. O kas pavaduos neatvykusį Dovydą? Įprastai tuomet iniciatyvos imdavosi Edvinas Šaltenis, Gytis Steckis, Simonas Mažionis, Mantas Jusis ar Justinas Polikša, tačiau šiemet šiems krešininkams talkins įdomus jaunimas - Martynas Normantas, Julius Vaitkus, Modestas Jaščenko bei Kristupas Valaitis. "2 GEN" savo gretose turės net du 205 cm milžinus - tai jau minėtasis K.Valaitis ir Dustanas Moreira. Komandos treneriui teks sunkus galvosūkis, kaip į komandą integruoti tokį talentingą jaunimą, tačiau bent jau "ant popieriaus" "2 GEN" atrodo labai pajėgiai. 

Potencialūs lyderiai: Dovydas Sakalnikas, Edvinas Šaltenis, Martynas Normantas, Simonas Mažionis.

Prognozuojama vieta: 5

Gytis Steckis ("2GEN")

Apie artėjantį sezoną pasikalbėjome su 2GEN ekipos krepšininku ir treneriu Roku Mažeika

- Kaip manote, kuri komanda yra pajėgiausia pirmoje lygoje? Daug stiprių komandų šiemet, dar tik sunku pasakyti, kas iš esamų sudėčių iš tikrųjų rungtyniaus. Komandos įprastai priregistruoja kiek daugiau žaidėjų nei žaidžia. Taip pat, ne visada komanda, gerai atrodanti ant popieriaus, gerai atrodo ir aikštėje. Visgi, manau, kad sunkūs varžovai mums bus "Taurus", su jais visada turime problemų, taip pat grįžę "Patruliai" neblogai atrodo. Aišku, "Ollex" irgi ne be priežasties praeitais metais laimėjo reguliarų čempionatą. Jie norės šiemet pabaigti darbą.

- Kurie kolektyvai gali pateikti didžiausių staigmenų? Norėčiau manyti, kad mes, bet apie savo komandą įdomiau skaityti, o ne prognozuoti. Šiaip, manau, kad "Ridikas" ir "Patruliai" yra tie juodieji arkliukai šių metų, galintys šokti aukščiau, nei tikėtasi.

- Ko tikitės iš savo komandos šiais metais, ko nebuvo pernai? Pernai turėjome įdomų sezoną, nes iš vienos pusės - turėjome labai gerą puolimą, turbūt, kad geriausią kokį esame turėję, visgi, visiškai pamiršome gynybą. Apskritai praeitą sezoną mums labai trūko stabilumo, lankomumo ir gynybos. Šiemet per pasiruošimą labai visus tris šiuos dalykus akcentavau, tai, tikiuosi, kad per šią karantino pertrauką tie akcentai nepasimirš.

 
Jau artimiausiu metu jus pasieks ir žemesnių VKL divizionų komandų aptarimas. Linkėjimai ir svarbiausia - sveikatos nuo VKL!
I LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI, ŽAIDĖJŲ MINTYS IR PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009