VKL Taurė - 1/8 Finalo etapas: ką galime vadinti porų favoritais ?

2020-01-25

Sveikinamės su visais VKL - Top Sport lygos skaitytojais tam, kad kiekviename etape išskirtinai apžvelgtumėme neabejotinai prestižiškiausią VKL turnyrą - Taurės varžybas. Jas šiemet pradėjo 29 skirtingi klubai, kurie į rungtynių maratoną prisijungia palaipsniui, vis pridedant aukštesniųjų divizionų komandas. Šiame etape į kovas įsisuko jau ir pačios stipriausios čempionato komandos - 1, 2 ir 3 Lygos ekipos. Nors stipriausiam 1-am divizionui atstovauja 3 komandos, burtai aštuntfinalyje joms buvo negailestingi ir dvi ekipas iš trijų suvedė tarpusavyje jau 1/8 Finalo etapo. Natūralu, jog tokiu būdu atsiranda gerokai dėkingesnės galimybės žemesniųjų lygų klubams pakovoti dėl nugalėtojų titulo. Tad nieko nelaukiame ir apžvelkime, ko galima laukti ir tikėtis taurės 1/8 Finalo etape.

1  / 8 Finalo etapas:

"VPP Imperialstone.com" (1) - "Brasa / Zlotas.lt" (4)
"BKK Vėjas" (5) - "Litcargus" (3)
"Žiemgala" (4) - "Meridianas" (4)
"Telšiai" (2) - "VK Not Great Not Terrible" (6)
"KK Kuršėnai" (3) - "KK Viesulas" (4)
"OAKS / Fima" (5) - "Agmeka" (3)
"Taurus" (1) - "LabasPasauli.lt" (1)
"Atea / Bitdefender" (3) - "Pasvalys / Construction Services" (2)

VPP Imperialstone.com (1) 92 % - 8 % Brasa (4)

"VPP Imperialstone.com" komanda Taurės varžybose prisijungia nuo 1/8 Finalo etapo ir iš karto tampa ryškia pirmosios poros favorite. Tai neturėtų stebinti nė vieno, kuris domisi mėgėjišku krepšiniu. Visų pirma - klubas rungtyniauja stipriausiame divizione - VKL 1-oje lygoje. Nors ten rezultatai galbūt ir nėra tokie, jog galima būtų ploti katučių atsistojus, jų varžovai kaunasi net trimis divizionais žemiau - 4-oje lygoje. Vien jau tai "VPP" ekipą paverčia ryškia dvikovos favorite. Kartu su meistriškumo pranašumu komanda savo kišenėje slėps ir dar vieną kozirį - namų aikštelės kortą. Ekipoje gausu žaidėjų, savo laiku ne tik lyderiavusių arba net ir dabar vedančių savo komandas pirmyn mėgėjiškame krepšinyje, tačiau ir bandžiusių kabintis į profesionalųjį lygį. Vienas tokių - Karolis Raginis. Aukštas puolėjas bus neabejotinu galvos skausmu "Brasos" komandai ir gali vienas pats nulemti serijos baigtį. Pridėkime Povilą Kaminską, kurio pavardė naudingiausių žaidėjų sąrašuose figūruoja ne vienerius metus. Vis dar nepraranda snaiperio vardo ir Donatas Ratkevičius, o prisijungus Dominykui Garuckui akivaizdu, kad nesėkmė serijoje būtų neabejotina sensacija. Komanda tikrai turėtų žygiuoti tolyn be didesnių problemų.

Praeitame etape burtai "Brasos" komandą suvedė su Lentvario atstovais. Nors komandai buvo prognozuota gerokai lengvesnė pergalė, ją pavyko pasiekti tik išliejus nemažai prakaito - 48 : 44. Visų pirma į akis krenta labai žemas rezultatyvumas. Demonstruojant tokį puolimą tikėtis sėkmės prieš 1-osios lygos komandą yra tiesiog nerealu. Įdomu ir tai, jog nugalėtojų gretose buvo vos du žaidėjai, peržengę dviženklę naudingumo balų ribą: Jonas Savickas ir Arūnas Rakauskas. Labiausiai tikėtina, jog šie vaikinai komandos vedliais pergalės paieškose bus ir artimiausiose rungtynėse, tačiau resursai - pernelyg menki. Bene pagrindine komandos užduotimi veikiausiai turėtų būti tikslas, kaip pasipriešinti pajėgiam varžovui kiek įmanoma garbingiau ir, jei nepavyks pateikti sensacijos, pašlifuoti vieną kitą derinį 4-osios Lygos varžyboms. Variantų, kaip įveikti "VPP" kariauną, praktiškai nėra, todėl tai iš vienos pusės komandai gali ir pagelbėti - neslėgs jokia psichologinė įtampa. Ar tokioje situacijoje "Brasa" bus pajėgi pademonstruoti gerą rezultatą, pamatysime jau netrukus.

"VPP Imperialstone.com" vadovas Karolis Griziūnas gali džiaugtis - burtai jų komandai buvo palankūs

 

BKK Vėjas (5) 14 % - 86 % Litcargus (3)

                                    Jau įveikti varžovai:   GetJet Airlines (7) 72 : 53 (namuose)

VKL Taurės turnyre "BKK Vėjo" komanda pasirodė neblogai. Varžovai, kuriuos jie privalėjo nugalėti, jau įveikti, todėl komandos vadovai gali lengviau atsikvėpti ir slapčia pasvajoti apie galimybę peržengti dar vieną varžybų etapą. Burtai, veikiausiai, nebuvo nei labai nepalankūs, nei pernelyg dėkingi, nes suvedė su 3-iosios lygos komanda - "Litcargus". Tai neabejotinai pajėgesnis varžovas, su visa pagarba jiems, nei "GetJet Airlines", nugalėtas praeitame etape. Tuomet "BKK Vėjo" pergalės kalviais buvo ši trijulė: Dariuš Kolesnik, Gediminas Žemaitis ir Lukas Valeika. Greičiausia, jog būtent jie ir dabar turėtų priešininkams kelti daugiausiai problemų, tuo labiau, jog pati komanda yra pergalingame kelyje ir demonstruoja įspūdingą sportinę formą - 2020-aisiais laimėtos visos 4-ios žaistos dvikovos. Tačiau "Litcargus" barjeras, greičiausiai, jau bus kiek per aukštas, nebet Justino Jurkaus kariauna pasiūlys priešininkams keletą naujų nestandartinių sprendimų.

"Litcargus" komanda pasirodymą Taurės varžybose pradeda kartu su 1/8 Finalo etapu. Burtai lėmė, jog ir varžovas pirmam kartui teko pakankamai dėkingas, todėl visi realūs šansai - komandos rankose. Klubas labai drąsiai žygiuoja III Lygoje, kur per devynerias rungtynes laimėjo net 7 kartus ir yra vienu ne tik savo pogrupio, tačiau ir visos lygos favoritų. Tokia etiketė nori nenori įpareigoja pergalingai baigčiai ir taurės rungtynėse. Vienu solidžiausių komandos kozirių be jokios abejonės yra ekipos strategas - Donatas Sauliūnas. Krepšinio trenerius mėgėjų čempionate turi toli gražu ne visos ekipos, o ką kalbėti apie žmogų, jau turintį nemažą treniravimo bagažą savo kišenėje. Komandoje apstu lygiaverčių keitimų, nes net 7 žaidėjai per rungtynes sugeba rinkti po dviženklį naudingumo balų skaičių. Tikru montsru galima vadinti aukštaūgį Justą Adamonį, kuris tikrai bus vienu lemiamų serijos faktorių, jei tik pasirodys rungtynėse. Bet kada pataikyti pasiruošę Kipras Malovas ir Rokas Dubauskas, o kur dar visa eilė "mažiukų": Aleksandr Karčmit, Matas Karoblis ar Dovydas Braknys. Pati komanda yra antra pagal rezultatyvumą visoje VKL III-iojoje lygoje, įmesdama net po 79.4 taško per dvikovą. Opcijų pergalei pasiekti daugiau, nei pakankamai, todėl tereikia neatsipalaiduoti ir tinkamai įrodyti savo pranašumą "ant popieriaus".

Su kamuoliu Andrius Kurecas "Litcargus"

 

Žiemgala (4) 58 % - 42 % Meridianas (4)

Jau įveikti varžovai:   Litresta (4) 72 : 81 (svečiuose)

Viena įdomiausių 1/16 Finalo etapo porų mus pasitiks akistatoje tarp "Žiemgalos" ir "Meridiano". "Žiemgala" jau spėjo taurės rungtynes pradėti pergalingai, kuomet iš tolimesnės kovos eliminavo pajėgią savo lygos atstovę - "Litrestą". Tai buvo labai puiki paraiška į teigiamas prognozes komandai ir šiame etape. Juk "Meridianas" rungtyniauja toje pačioje grupėje, kaip ir "Litresta", o varžovų pasiekimai pagal pergales yra tiesiog identiški. Paskutinį pralaimėjimą "Žiemgala" patyrė dar Lapkričio 20d. ir nuo to laiko seka įspūdinga 7-ių pergalių serija paeiliui. Komanda turi visus šansus nesuklupti ir dabar, tik reikia su tinkamu nusiteikimu pradėti dvikovą ir nepalikti jos baigties spręstis paskutinėmis minutėmis. Aikštelės pranašumas taip pat gali būti privalumas, o komandos lyderiai Ignas Cibulskas ir Povilas Vilkas tikrai žinos, kuo nustebinti savo varžovus. Svarbiausias šių krepšininkų uždavinys bus neutralizuoti Almantą Stankevičių. Jeigu toks planas pavyks, pusė sėkmės formulės jau bus išspręsta.

                                      Jau įveikti varžovai:   FNX (4) 71 : 46 (namuose)

Kažin, ar "Meridiano" komanda turėtų būti itin nusiminusi burtų rezultatu. Jie ekipai lėmė dar vieną tos pačios - ketvirtosios lygos varžovę iš kito pogrupio. Praeitame etape "FNX" barjerą klubas peršoko neplanuotai lengvai, pasiekdamas įtikinantį revanšą už nesėkmę reguliariojo čempionato varžybose. Tiesa, "FNX" tuomet atvyko be keletos savo lyderių ir taip gerokai palengvino varžovams gyvenimą. Galima neabejoti, jog tokios prabangos ir dovanėlės iš "Litcargus" klubo komanda nebesulauks ir į pergalę reiks kabintis dantimis ir nagais. Ekipoje situacija nėra labai lengva - didesnėmis ar mažesnėmis traumomis skundžiasi bene trečdalis žaidėjų ir tai gali tapti vienu iš nedidelių varžovų pranašumų serijoje. Pagrindiniu puolimo varikliuku neabejotinai turėtų būti Marius Krukonis, nuo kurio šaltakraujiškumo gali priklausyti labai nemažai. Jeigu priešininkai įstengs šį gynėją išprovokuoti dažnesnėms klaidoms, kamuolys ekipos draugų taip dažnai nepasieks ir galimybių laviruoti puolime taps gerokai mažiau. Spėjame, jog "Meridiano" šansai šį kartą yra kiek mažesni, tačiau nepaisant dvikovos baigties ekipai bus labai naudinga pasimatuoti špagomis su kita savo lygos komanda iš gretimo pogrupio, kuri neabejotinai čempionate nusitaikiusi į aukščiausias pozicijas.

Justas Grubevičius "Meridianas" ruošia dar vieną taiklų metimą savo varžovams

 

VK NGNT (6) 41 : 69  TELŠIAI (2)

"Not Great Not Terrible" vyrai šių metų Taurės varžybose neabejotinai kartu su "GetJet Airlines" klubu iš 7-osios lygois nusipelnė pagyrimo žodžių. Abi komandos žaidė nuo pat pirmojo kvalifikacinio etapo ir savo kelyje sugebėjo nugalėti ne vieną net ir pajėgesnį varžovą. Deja, šį kartą barjeras "NGNT" klubui jau buvo per aukštas, nes keliai susikirto su VKL II-osios lygos atstove "Telšių" komanda. Nepaisant to ekipa ginklų nesudėjo ir bandė kabintis į pergalę. Tiesa, šansai buvo minimalūs ir tai matėsi pagal labai ribotų galimybių puolimą jau po pirmųjų dešimties minučių - 5:14. Dvikovai įpusėjus skirtumas perkopė 20-ties taškų ribą ir abi ekipos toliau sprendė kitokias užduotis, nei netikėtumų paieška šiose rungtynėse. Verta paminėti, jog po dvikovos varžovų strategas S. Pociūnas nepagailėjo gražių žodžių apie varžovų ekipą sakydamas, jog komandos galimybių riba - tikrai ne šeštoji lyga. Tikėkimės, jog šie gražūs žodžiai tas puikiu akstinu klubui siekti aukščiausių apdovanojimų savo divizione.

Kaip ir reikėjo tikėtis, pergale pradėję Taurės varžybas "Telšių" vyrukai pasidarė labai neprastą treniruotę. Tam galimybę suteikė ganėtinai lygiai su jais kovoję priešininkai, todėl naudos iš rungtynių turėjo būti nemažai. Naudingiausiai ir rezultatyviausiai laimėtojų gretose rungtyniavo Raimondas Sadkauskas, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 9 atšokusius kamuolius. Laiką aikštelėje draugiškai pasidalino 8 "Telšių" krepšininkai, kurie su nekantrumu lauks savo varžovų taurės ketvirtfinalyje. Įdomu, kokio priešininko ten pageidautų ekipos atstovai - savęs verto lygiaverčio klubo ar sąlyginai silpnesnio bei lengviau įveikiamo priešininko ?

"Telšių" komanda pirmoji prasibrovė tarp 8 geriausių VKL Taurės komandų

 

KK Kuršėnai (3) 66 % - 34 % KK Viesulas (4)

Savo pasirodymą VKL Taurės varžybose pradeda ir kuršėniškiai. Iki Naujųjų Metų komandai sekėsi praktiškai idealiai, nes buvo pralaimėta VKL III-iojoje Lygoje viso labo vieną kartą - debiutinėse rungtynėse prieš "Melingos Kelius". Deja, po švenčių komandos žaidimas kiek išsibalansavo ir teko pripažinti varžovų pranašumą akistatoje su "BC Šalčininkų" komanda. "KK Kuršėnų" žaidimas tapo nervingesnis, komanda neretai aikštelę palieka užsidirbdama net ir technines pražangas, tačiau ar galima kalbėti apie žaidimo krizę ? Paskutiniai varžovai - "Ką Vakare?" nors ir nelengvai, tačiau įveikti, fantastiškai sužaidus paskutinį kėlinį, tad atrodo nedidelis nukrypimas nuo pergalių kelio - tik laikinas paklydimas. O ir burtai etape "sukrito" ne taip ir blogai, nes suvedė komandą rungtynėms namuose prieš žemesnio diviziono "KK Viesulo" komandą. Po krepšiu kuršėniškiai tikrai turėtų įrodyti savo pranašumą, nes dažnose rungtynėse puikiai pasirodantis Žilvinas Milaknis meistriškumu lenkia savo oponentą Motiejų Cibulską. "KK Kuršėnų" pranašumas ir didesnė svarbių dvikovų patirtis. Komanda puolime nėra tarp lygos lyderių, tačiau 73.4 taško per rungtynes turėtų būti pakankamas rodiklis palaužti žemesniojo diviziono klubą. Akistata prieš " KK Viesulo" komandą bus puiki proga treneriui Juliui Ščipokui atrasti papildomų resursų ateities dvikovoms. Žinoma, su eksperimentais perlenkti nereiktų, kad po to netektų aikštelės palikti netikėtai nuleistomis galvomis.

                                  Jau įveikti varžovai:   KK Žalgiris (4) 70 : 67 (namuose)

Nors praeitame taurės etape komanda ir nebuvo laikoma poros favorite, ji sėkmingai palaužė savo priešininkus ir prasibrovė tolyn. Tai tarsi patvirtina mūsų anksčiau išsakytą teiginį, jog ekipa dabar - pačiame savo sportinės formos pike ir klausimas, kiek aukštai klubas dar gali kilti toliau ? Jau tradiciškai solidžiu žaidimu praeitame etape pasižymėjo Martynas Rakauskas, įmetęs net 30 taškų. Tiesa, vargiai tikėtina, jog jam vienam pavyks apžaisti ir trečiojo diviziono "KK Kuršėnų" komandą. Nori nenori būtina solidesnė ekipos draugų pagalba, nes tiek Martynas Pakštas, tiek ir Tomas Urbonas 1/16 Finalo Taurės rungtynėse buvo neatpažįstami. Nors serijoje ir nebus favorite, komanda turės puikias galimybes išbandyti savo jėgas su gerokai pajėgesne komanda, su kuria, galbūt, čempionate susitikti teks jau kitame sezone, jei šis pasibaigtų pergalingai 4-ojoje lygoje.

Julius Ščipokas vadovauja "KK Kuršėnų" vyrams

 

OAKS / Fima (5) 18 % - 82 % Agmeka (3)

Jau įveikti varžovai:   LT 2020 (5)  59 : 58 (svečiuose) ir KK Jėgeris (4)  90 : 59 (namuose)

"OAKS / Fima" klubas taurės varžybose taip pat jau nužygiavo netrumpą kelią ir pasižymėjo tuo, jog iš savo horizonto "pašalino" aukštesniojo diviziono - ketvirtosios lygos "KK Jėgeris" komandą. Tai, beje, klubas padarė puikiu stiliumi, laimėdamas triuškinančiu rezultatu. Lemiamą persvarą ekipa įgijo antroje susitikimo dalyje, o solidžiausiai prie pergalės prisidėjo 31 tašką pelnęs Simonas Šidlauskas. Krepšininkui tai buvo pačios sėkmingiausios rungtynės sezone, su kuo jį ir sveikiname. Dabar jam bus skiriama neabejotinai daugiau varžovų dėmesio, todėl reikia ieškoti papildomų resursų, kas dar iš ekipos draugų galėtų nustebinti netikėtu fantastišku pasirodymu. Verta paminėti ir tai, kad mače prieš "KK Jėgerį" "OAKS / Fima" pataikė net 14 tritaškių metimų, 8 iš kurių susmeigė Gražvydas Balsevičius. Šis žaidėjas, veikiausiai, ir bus komandos lyderis būsimoje akistatoje, kurioje reiks pasistengti dar labiau, kad nustebinti Vilniaus mėgėjų krepšinio bendruomenę.

Pergalėmis VKL III-iąją lygą šiemet drebinanti "Agmeka" pasijungia ir į VKL Taurės peripetijas. Pirmasis varžovas tam - tikrai dėkingas. 10 iš 11-os rungtynių pirmenybėse kol kas laimėjusi "Agmeka" bus ryškia poros favorite, tačiau atsipalaiduoti nereiktų, nes galima skaudžiai nudegti, kaip tai praeitame etape padarė "KK Jėgerio" komanda. "Agmeka" tiesiog blizga puolime, kas kartą pelnanti po daugiau, nei 76.6 taško. Apie tokius rezultatus jų priešininkai dažniausiai gali tik pasvajoti. Individualiu meistriškumu klube išsiskiria visas penketukas: Justinas Šlopšnys, Jonas Nekrasovas, Deividas Baltrušaitis, Rokas Klabis ir Juozas Naudužas. Kuomet pasirinkimas toks gausus, sužaisti gerai gali bet kuris iš jų ir tai - potencialus mirtinas smūgis būsimiems varžovams. Nors ir rungtyniaus svečiuose, "Agmeka" bus neabejotina poros favorite, kurios nesėkmė taip pat būtų viena didesnių staigmenų šiame VKL Taurės etape.

Deividas Baltrušaitis ir "Agmeka" šiemet demonstruoja puikius rezultatus

 

Taurus (1) 59 % - 41 % LabasPasauli.lt (1)

Turnyrai, kuriuose nemažai lemia burtai, visuomet būna labai įdomūs, nes niekada nežinai, koks varžovas tau gali tekti. Dar kartą šia taisykle įsitikinome 1/8 Taurės Finalo etapo burtų metu, kuomet kamuoliukai sukrito taip, jog dvi iš trijų 1-osios lygos komandų savo jėgas bus priverstos išbandyti jau dabar. "Taurus" klubas - visuomet rimtas kandidatas į aukščiausias čempionatų pozicijas. Ne išimtis ir šis sezonas, kurio metu komanda kol kas žygiuoja turėdama 7:3 pergalių balansą. Su būsimais savo Taurės varžovais - "LabasPasauli.lt" klubu ekipa jau buvo susitikusi spalio pabaigoje ir tuomet laimėjo po labai atkaklios kovos 76 : 72. Tačiau dabar bus visiškai nauja istorija, tiesa, labai realu, jog su panašia pabaiga. "Taurus" gretose puikiai užsirekomendavo jaunasis Tomas Zubrys, turintis užimti kuriam laikui į užsienį išvykusio Justo Aršausko vietą. Ramūnas Jozonis ir Dangiras Šulnius šiame sezone kol kas atsiskleidžia pačiomis gražiausiomis spalvomis ir tai ekipos vadovą M. Bielinską turėtų nuteikti optimistiškai. Kiek žemiau savo galimybių ribos kol kas rungtyniauja V. Lodziato, tačiau jis yra toks žaidėjas, kuris bet kada gali prabusti ir nulemti rungtynių baigtį pats vienas. "Taurus" kiekvienose rungtynėse pelno po 81.6 taško, kas yra išties puikus rodiklis. Žaidžiant prieš panašaus žaidybinio stiliaus varžovus rezultatyvus puolimas ir gali būti vienas iš kelių  į pergalę.

Trys pergalės iš vienuolikos galimų tikrai nėra tas rezultatas, kuris tenkintų tiek "LabasPasauli.lt" komandą, tiek ir jos vadovus. Banguotas sezonas jau persirito į antrąją savo pusę, tačiau rezultatai kol kas nekyla teigiama kryptimi. Pažvelgus į sudėtį atrodytų, jog ekipa turi praktiškai viską, ko reikia: čia gausu ir žinomų pavardžių, ir neblogų statistinių pasirodymų, tačiau pergalių grafa pildosi labai pamažu. Galbūt VKL Taurės varžybos bus ta vieta, kur klubui pavyks parodyti tikrąjį savo potencialą? Vienas už du kiekviename mače žaidžiantis VKL Rinktinės žaidėjas Kęstas Bagdanavičius - labai rimtas komandos ramstis kiekvienose rungtynėse. Jam į kompaniją stengiamasi pasikviesti ir Giedrių Mikailą. Tačiau masės ir centimetrų vis tiek būna per mažai. Neabejotinai aikštelėje trūksta ir nedaug susitikimų šiemet sužaidusio Igno Stanislovaičio, nes dabar rezultatyvius perdavimus geriausiai komandoje skirsto... aukštaūgis Kęstas Bagdanavičius. Štai ir išlenda bene pagrindinė spraga komandos komplektacijoje, o kuomet savo jėgas suremia du lygiaverčiai priešininkai, toks trūkumas gali pasirodyti lemiamu. Spėjame, jog "LabasPasauli.lt" nepavyks paneigti prognozių ir pergalių teks ieškoti jau nebe VKL Taurės, o pagrindinio čempionato likusiose varžybose.

Mantas Bielinskas (dešinėje, "Taurus") šiemet mielai į viršų iškeltų ir VKL Taurę

 

Atea / Bitdefender (3) 34 % - 66 % Pasvalys (2)

Pagrindiniame VKL III Lygos čempionate "Atea / Bitdefender" kol kas neblizga. Per dešimt rungtynių iškovotos vos 3 pergalės ir komandos šansai patekti į PLAY-OFF varžybas kol kas yra ganėtinai migloti. Nepaisant to karts nuo karto ekipa ima ir nudžiugina savo gerbėjus gražiu ir pergalingu žaidimu. Štai kad ir 2020-ieji Metai, po kurių pradžios laimėti du susitikimai ir nepralaimėta nė karto palaužiant vienus grupės lyderių - "Dagos" vyrus. Šiose dėmesio vertose rungtynėse solidžiausiai pasirodė Romuald Zemlianskij, pelnęs 22 taškus ir pataikęs net 6 tolimus tritaškius metimus. Komanda retai kada peržengia 70-ies pelnytų taškų ribą, todėl toks blykstelėjimas iš karto tapo pergalinga rungtynių baigtimi. Jeigu pasisektų pakartoti kažką panašaus, galima būtų tikėtis kabintis į atlapus ir "Pasvalio" vyrams, tačiau realiausia, jog kelionė VKL Taurėje "Atea" komandai pasibaigs ties šio etapo riba.

Jau tampa tradicija, kad kiekvienas pirmenybes "Pasvalio" ekipa pradeda labai galingai, tačiau vėliau ima buksuoti. Taip nutinka ir šiemet, kuomet puikų startą vis dažniau ima keisti nestabiliai žaidžiamos rungtynės ir sekantys pralaimėjimai. Nors kol kas pergalių balansas tikrai neprastas - 7:3, pirmieji pavojaus signalai jau nuskambėjo du kartus skaudžiai pralaimėjus "BC Burokėliams". Išskirtinai solidžiu žaidimu šiemet iki šiol išsiskyrė Kostas Domkus, tiesa, jis apsilankė tik ketveriose rungtynėse tad nuspėti, ar pamatysime jį VKL Taurės mače, kol kas nėra lengva. O šis koziris gali būti labai svarbus. Jį bandantis pakeisti Edgaras Jonkus - puiki pamaina, tačiau ir jam reikia poilsio minučių. Po krepšiu viskas atrodo neblogai, nes ten dažnai pozicijas sėkmingai užsiima Audrius Trybė arba Aurimas Majauskas. Pagal sudėtį pasvaliečiai tikrai yra pajėgūs šį VKL Taurės etapą įveikti be nuostolių ir žygiuoti toliau. Kitas klausimas, kiek lengvai jiems tai padaryti leis "Atea" klubas.

Edgaras Jonkus (su kamuoliu) ir "Pasvalio" komanda pradeda pasirodymą VKL Taurėje

VKL Taurė - 1/8 Finalo etapas: ką galime vadinti porų favoritais ?

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009