VKL Taurė - 1/16 Finalo etapas: ko tikėtis ?

2020-01-03

Sveikinamės su visais VKL - Top Sport lygos skaitytojais tam, kad kiekviename etape išskirtinai apžvelgtumėme neabejotinai prestižiškiausią VKL turnyrą - Taurės varžybas. Jas šiemet pradėjo 29 skirtingi klubai, kurie į rungtynių maratoną prisijungia palaipsniui, vis pridedant aukštesniųjų divizionų komandas. Pirmosioms pralaimėjusioms komandoms šis turnyras jau pasibaigė, tačiau kaip ir kasmet, Taurės varžybose sulaukėme staigmenų. Viena iš tokių - žemiausio pagal pajėgumą 7-ojo diviziono atstovai "GetJet Airlines". Tad nieko nelaukiame ir apžvelkime, ko galima laukti ir tikėtis taurės 1/16 Finalo etape.

1  / 16 Finalo etapas:

"Brasa / Zlotas.lt" (4) - "Lentvaris" (5)
"BKK Vėjas" (5) - "GetJet Airlines" (7)
"Litresta" (4) - "Žiemgala" (4)
"Meridianas" (4) - "FNX" (4)
"VK Not Great Not Terrible" (6) - "Joniškio Baldai" (4)
"KK Viesulas" (4) - "Žalgiris 1410" (4)
"OAKS / Fima" (5) - "KK Jėgeris" (4)

Brasa / Zlotas.lt (4) 71 % - 29 % Lentvaris (5)

"Brasa / Zlotas.lt" komanda šiemet pagaliau pateko ten, kur juos supa labai panašaus pajėgumo priešininkai. Nepaisant to kol kas įspūdingais rezultatais klubas pasigirti negali. Sužaidus pirmojo rato varžybas laimėti tik 3 susitikimai iš aštuonių ir tai vargu, ar gali tenkinti komandos vadovus. Neblogas gaivaus oro pliūpsnis gali būti VKL Taurės varžybos, kur burtai suvedė su žemesniojo diviziono atstovais iš Lentvario. Pasisekė dvigubai - komanda dar rungtyniaus sau puikiai pažįstamoje namų salėje. Su dabartine sudėtimi 5-oje lygoje "Brasa / Zlotas.lt" neabejotinai kautųsi dėl čempionų vardų, tad savo būsimus varžovus jie tiesiog privalo nugalėti. Aiškiu ekipos lyderiu pirmenybėse kol kas yra Jokūbas Valiauga, renkantis po 17.5 naudingumo balo per rungtynes. Tiesa, neramina trys dalykai: pirma - krepšininkas apsilankė viso labo pusėje komandos rungtynių, todėl garantijų, kad pasirodys Taurės rungtynėse, tikrai nėra. Antra - labai žemas tritaškių pataikymo procentas (vos 14%). Kita vertus, atakuoti iš toli tikrai nėra pagrindinė krepšininko užduotis, todėl čia jam galės tinkamai pagelbėti Kasparas Dovydaitis ar Dominykas Michnevičius. Trečia - ženkliai kritusi sportinė Arūno Rakausko forma. Geriausiais laikais žaidėjas net buvo apsivilkęs VKL Rinktinės marškinėlius, tačiau dabar jau net ir dviženklis taškų skaičius 4 pagal pajėgumą divizione jam yra retai pasiekiamas rodiklis. Nepaisant galimų minusų, šių keturių muškietininkų vedamas kolektyvas yra tikrai pajėgus įveikti bent jau šį etapą. Tam reiktų kiek pagerinti ne itin rezultatyvų puolimą - 58.3 taško per rungtynes, nes gynyboje ne itin kibiai mėgstantys žaisti vyrukai neabejotinai turės ieškoti opcijų, kaip apibėgti lentvariečius. Prognozės tikrai dėkingos, todėl reikia žengti į aikštelę ir pasiekti tolimiausią VKL Taurės etapą komandos istorijoje.

Sezonas "Lentvario" komandai prasidėjo labai sėkmingai. Kaip ir jų dabartiniai varžovai - lentvariečiai tikrai pateko į savo roges ir pradėjo skinti pergales. Po dviejų laimėtų dvikovų klubas tarsi sugrįžo į realybę, kuomet buvo tiesiog pervažiuotas galingo "Vilmos" buldozerio. Nepaisant kluptelėjimo komanda nepasimetė ir dar iki 2019-ųjų metų pabaigos finišavo savo sąskaitoje turėdama teigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą - 5:3. Šie rezultatai puikiai įrodo, kad klubas kol kas žaidžia bene patį sėkmingiausią krepšinio sezoną istorijoje, tad kodėl prie šių pergalių nepridėti ir dar vieno pasiekimo - puikaus pasirodymo VKL Taurėje ? Varžovas pagal burtus galėjo tekti gerokai rimtesnis, tačiau taip nenutiko ir sakyti, jog komanda neturi jokių šansų, tikrai nereiktų. "Lentvario" klubą pirmyn veda Paulius Zapolskas, kurio neabejotinai lauks labai nelengva dvikova prieš "Brasos" aukštaūgį Arūną Rakauską. Jeigu lentvariečiams pavyktų susitvarkyti po krepšiu ir taip susikurti sau antras progas metimui - tai jau būtų nemenkas žingsnis pirmyn. Tačiau kas imsis tikrojo lyderio vaidmens šiose rungtynėse? Tuo tarsi galėtų pasirūpinti Karolis Žilevičius, VKL Rudens Taurėje gerinęs asmeninius savo rezultatyvumo rekordus. Gali sublizgėti ir Vladislav Degtiariov, kuris lygiai taip pat mušė asmeninius pasirodymo statistinius rekordus rudens pirmenybėse. Tačiau rasti daugiau individualiai itin pajėgių žaidėjų klube yra sunku. Todėl komandai reikia tikėtis sėkmingos dienos, netikslių varžovų metimų ir, be abejonės, sėkmės. O su jos pagalba įmanoma viskas. Tiesa, realiausia, kad "Lentvaris" pasirodymą VKL Taurėje šiais metais ties 1/16 Finalo barjeru ir pabaigs.

Geriausiais laikais Arūnas Rakauskas ("Brasa / Zlotas.lt") vilkėjo net ir VKL Rinktinės aprangą

 

BKK Vėjas (5) 78 % - 22 % GetJet Airlines (7)

Galima sakyti, jog šiame etape "BKK Vėjo" komandai su burtais nuskilo. Nepaisant to, jog jų priešininkai kol kas griauna visas prognozes ir įveikia vieną varžovą po kito, poros favoritais turėtų būti dviem divizionais aukščiau žaidžiantys "BKK Vėjo" vyrai. Čempionatas penktoje lygoje jiems taip pat neprasidėjo itin sėkmingai, todėl Taurės varžybos bus puikus metas reabilituotis. Iš 7 rungtynių iki Naujųjų Metų komanda laimėjo tik du kartus, todėl raktų ir kelių į pergales vis dar ieškoma. Ekipos vadovas Justinas Jurkus deda nemažai pastangų, kad rezultatai gerėtų, todėl ekipos sudėtyje pamatome ir vieną kitą naują veidą. Tačiau VKL Taurėje klubas žais su puikiai pažįstama sudėtimi - bent jau šiam sezonui. Komandos lyderio vaidmenį iš buvusių komandos draugų perėmė Lukas Valeika. Paradoksalu, tačiau ekipa laimėjo tik kartą rungtynėse, kuriose Lukas dalyvavo. Bus įdomu pasižiūrėti, kaip šio žaidėjo klausimą spręs žemesniojo diviziono atstovai ir kaip solidžiai krepšininkas pasirodys Taurės rungtynėse. "BKK Vėjo" rezultatai labai priklauso ir nuo Dariuš Kolesnik dalyvavimo rungtynėse, todėl komandos vadovui slapčia reiktų palinkėti, jog VKL rungtynės bent šiame etape nesikirstų su Dariaus mėgiamo klubo palaikymo reikalais fanų tribūnoje. Dar vienas labai retas, tačiau itin naudingas komandai svečias aikštelėje yra Tomas Kalinauskas. Kol kas žaidėjas ant parketo pasirodė tik du kartus ir jeigu į aikštelę žengs Taurės varžybose, gali nemaža dalimi nulemti serijos baigtį. Nepamirškime ir Vytauto Vingio bei paties komandos vadovo Justino. Jei šie vyrai aikštelėje pasirodys, "BKK Vėjas" tikrai turėtų keliauti toliau. Tuo tarpu jų varžovams 1/16 Finalo etape teks gerokai labiau pasukti galvas, kaip ieškoti kelių pergalės link.

Jau įveikti varžovai:   SpaceJam (6) 51 : 44 (namuose)     Ferratum (6) 68 : 60 (namuose)

Kol kas "GetJet Airlines" be jokių abejonių tapo turnyro atradimu. Klubas rungtyniauja žemiausiame - 7 divizione, todėl VKL Taurės varžybose dalyvavo neabejotinai vedamas smalsumo - kiek toli pavyktų nužygiuoti. Ir jau dabar galima pasakyti, kad komanda nustebino ne vieną. Įveikti pirmi 2 kvalifikaciniai etapai palaužiant 6-os lygos klubus tarsi parodo, kad "GetJet Airlines" galimybės kautis dėl apdovanojimų savo pajėgumo divizione yra tikrai nemenkos. Būtent dėl Taurės varžybų klubas čempionate kol kas rungtyniavo tik 5 kartus ir turi teigiamą pergalių balansą - 3:2. Prie šio rezultato neabejotinai prisidėjo nuolat tobulėjantis ekipos treneris Mantas Mudėnas. Tik šįkart strategui jau vien sėkmės šypsnio gali ir nebepakakti. Reiks pasirūpinti, kaip stabdyti varžovų lyderius, kartu ir patiems nepamirštant atakuoti varžovų krepšį. Komanda kol kas neperlipa 60-ies pelnomų taškų ribos ir tai žaidžiant prieš dviem divizionais pajėgesnį varžovą gali būti nemenkas trūkumas. Užtikrintu lyderiu ekipoje tiek čempionate, tiek ir Taurės varžybose tapo sunkiasvoris aukštaūgis Žilvinas Puidokas. Tuo tarpu tiek Irmanas Lasys, tiek ir Vilius Andruška pagal naudingumo rodiklius Taurėje atsiliko nuo čempionate demonstruojamų rezultatų. Staigaus ir tikslaus blykstelėjimo dėka komanda galėtų įveikti dar vieną varžovą, o kitame etape pamatytume ir dar daugiau stiprių priešininkų. Tad bus įdomu pasižiūrėti, kaip komanda sužais pirmas Taurės išvykos rungtynes ir ar pirmi du susitikimai šiose varžybose nebuvo tik sėkmės reikalas. Realiausia, jog pergalingą žygį poroje pademonstruos "BKK Vėjo" vyrai, todėl "GetJet Airlines" linkime paneigti išankstinius spėjimus.

"BKK Vėjo" komanda nusiteikusi žengti į 1/8 Taurės etapą

 

Litresta (4) 47 % - 53 % Žiemgala (4)

Viena įdomiausių 1/16 Finalo etapo porų susitiks būtent šioje akistatoje. Taip jau nutiko, kad burtai į vieną krūvą sumetė dvi 4 lygos lyderes, kurios turės puikią galimybę pasimatuoti raumenimis VKL Taurėje lemiamoms čempionato kovoms dar neprasidėjus. "Litresta" šiemet pirmenybes pradėjo sėkmingiausiai komandos istorijoje ir po pirmojo rato iškovojo net 7 pergales iš 8 galimų. Daugelį metų kartu žaidžiantis kolektyvas susižaidimo problemų tikrai neturi, todėl galbūt šis sezonas yra būtent tas, kuomet "Litresta" gali tikrai pretenduoti į medalius. Nieko nenustebinsime pasakydami, jog komandą pirmyn paskui save veda nepailstantis Andrej Kovalevskij, šiemet jau spėjęs apsivilkti ir VKL Rinktinės marškinėlius. Aukštaūgis renka po įspūdingus +30.7 balo per rungtynes, kiekvienoje akistatoje sugriebdamas net po 15.3 atšokusio kamuolio. Pagaliau prie komandos draugų į kolektyvą prisijungti nusprendė ir dar keletas tikrų "senų vilkų" iš Grigiškių komandų laikų - tai Vitalijus Rancovas bei Viktoras Urbanovič. Abu jie vaizdo tikrai negadina, todėl jei spėja iš kitų komandų rungtynių, visuomet būna klubui labai naudingi. Nepėsčia komanda ir puolime, nes kiekviename mače renka beveik po 70 taškų, tačiau jų būsimieji varžovai - "Žiemgala" yra pati rezultatyviausia 4-osios lygos komanda, įmetanti net po 80.4 taško kiekviename mače. Vienas pagrindinių "Litrestos" namų aikštelės ginklų - taiklūs tolimi tritaškiai. Jeigu jie kris gerai, ekipa tikrai gali keliauti tolyn. Kitu atveju viską galima "versti iš po lentos", todėl pasirinkimų, kaip rungtyniauti puolime komanda tikrai turi.

Ne vieną sezoną "Žiemgala" dirbo sukandusi dantis, kad priartėtų prie tokio rezultato, kurį kol kas demonstruoja šių metų pirmenybėse. 6 pergalės ir vos vienas pralaimėjimas puikiai atspindi klubo ketinimus čempionate, kartu patvirtindamas jo šansus pagaliau prasibrauti į lyderių tarpą. Pirmieji medaliai suspindo vasaros čempionate, o dabar, panašu, išmušė laikas bandyti siekti dar daugiau. Kaip jau ir minėjome, komanda yra pati geriausia 4 lygoje puolime, o gynyboje užima įspūdingą antrą vietą - vos po 55.0 praleidžiamus taškus į savo krepšį per dvikovą. Turint tokius statistinius rodiklius neabejotinai peršasi mintis apie tai, kad komanda turėtų būti favorite ir šioje VKL Taurės poroje. Kodėl taip manome ? Pakanka žvilgtelti į buvusių SKM auklėtinių ir abiturientų pavardes ir dauguma klausimų bus atsakyti. Jeigu Ignas Cibulskas komandą paskui save tempdavo ir praeitais sezonais, tai šiemet visu gražumu kol kas atsiskleidžia ir Povilas Vilkas. Abu aukštaūgiai kartu tikrai turėtų kompensuoti Andrejaus Kovalevskio pranašumą po krepšiu, todėl komandoms draugams automatiškai atsiras daugiau galimybių atakoms. Čia tiesiog būtina paminėti Mariaus Prisevičiaus pavardę, nes krepšininkas neabejotinai pasinaudoja aukštensėje lygoje "Vendetta" komandoje kaupiama patirtimi. Šauniai komandos draugams kamuolius sezone skirsto ir Visvaldas Gumbis, todėl komanda praktiškai turi puikų startinį penketuką, jeigu dar pridėsime ir Artūrą Povilą Kučevskij. Spėjame, jog šis subrendusio jaunimo derinys turėtų būti pranašesnis už patyrusių bulių iš "Litrestos" kolektyvą ir judėti į VKL Taurės aštuntfinalį net ir žaisdami išvykoje.

Simonas Greičius (viduryje) jau pasipuošė pirmaisiais medaliais "Žiemgalos" istorijoje

 

Meridianas (4) 44 % - 56 % FNX (4)

Kartais nutinka taip, jog burtai VKL Taurėje į vieną porą suveda dvi ne tik tos pačios lygos, tačiau ir vienodo pogrupio komandas. Būtent taip atsitiko čia, kuomet savo jėgas išbandyti teks "Meridiano" ir "FNX" klubams. "Meridiano" komanda neblogai pradėjo pirmenybes ir kol kas pogrupyje rikiuojasi trečioje pozicijoje su 5 pergalėmis bei 2 pralaimėjimais. Įdomu tai, jog pernelyg susidomėję čempionato reikalais klubo žaidėjai net pamiršo, jog sezono pradžioje registravosi ir dvikovoms VKL Taurėje, tad organizatorių laiškas su priminimu jiems buvo nemenka staigmena. Bus įdomu stebėti, ar praktiškai nesiruošusi Taurei komanda bandys rimtai kabintis į pergalę, ar tiesiog sužais rungtynes taip, kad nepadaryti gėdos ir garbingai pasitraukti iš tolimesnės kovos. Žinant klubo atstovų ambicijas, tai būtų sunkiai tikėtinas variantas. Tuo labiau, kad ekipą skatinti turėtų ir sezono metu čempionate patirtas skaudus pralaimėjimas tarpusavio akistatoje - nusileista "FNX" klubui net 44 : 79. Komandos lyderiais neabejotinai galime įvardinti "Kritulių" desantą žemesniame divizione: Almantą Stankevičių bei Marių Krukonį. Jeigu rungtynėse dalyvaus abudu, tikrai galima tikėtis, jog į greitą ir rezultatyvų žaidimą jie netruks pajugti ir komandos draugus, iš kurių dar reiktų būtinai paminėti ir Mantą Zubricką bei Andrių Stančiauską. Tiesa, norint keliauti toliau vien pavardžių nepakaks - reiks sustabdyti nemenką "FNX" kariauną.

Pastaraisiais sezonais buvome įpratę, jog "FNX" pavadinimą matome žemesniųjų vietų pozicijose. Tačiau komanda atgimsta tarsi tikras feniksas iš pelenų ir iki Naujųjų Metų iškovojo 6 pergales bei patyrė viso labo 1 pralaimėjimą. Žinant, jog atstumai tarp pogrupio lyderių labai nedideli, o ir komandų pajėgumai itin panašūs, galima sakyti, kad komanda tikrai atrado kelią ir žino, kaip "štampuoti" pergales šiame sezone. Ekipa pagirtinai rungtyniauja puolime, kiekviename mače pelnydama po 71.4 taško per rungtynes. Jeigu lyginsime su būsimais varžovais, tai "FNX" pranašumas - ne tik pergalė tarpusavio akistatoje, tačiau ir gerokai sėkmingesnis pataikymas iš dvitaškio zonos - tikslą pasiekia 47.59% metimų. Vienintelė vieta, kur galima dar būtų patobulėti - tai tritaškiai metimai, tačiau ir be jų komandos puolimas būna ganėtinai įvairus. Jeigu ankstesniuose sezonuose tarp lyderių nuolat figūruodamo Dainiaus Rinkevičiaus, Aurimo Urbaičio ir Manto Rimšelio pavardės, tai sėkmingiausiu komandos tarpsezonio pirkiniu šiemet neabejotinai galime laikyti Sigitą Vaitkų. Pridėkime Andrių Žvironą bei šauniai nuo suoliuko pakylantį Karolį Bojarūną ir pamatysime, kad komanda turi labai neblogą sudėtį 4 lygos čempionate. Galbūt kiek trūksta ūgio po krepšiu, tačiau žaidžiant su tvirtai sudėtų aukštaūgių neperpildyta "Meridiano" komanda tai neturėtų būti problema. Tikėtina, kad "FNX" antrą kartą sezone nugalės "Meridiano" vyrus ir sėkmingai pratęs savo žygį VKL Taurės varžybose bent jau iki 1/8 finalo etapo.

Almantas Stankevičius ("Meridianas", su kamuoliu) - vienas kertinių ekipos žaidėjų

 

VK NGNT (6) 42 % - 58 % Joniškio Baldai (4)

Jau įveikti varžovai:   BC Suppleo (6) 70 : 58 (svečiuose) ir VK Eksperimentas (7) 81 : 44 (namuose)

Dar viena pora, kuri kelia nemenką intrigą. Tiesa, didele dalimi dėl to, kaip pasiseks žemesnės lygos klubui susikauti su gerokai aukščiau žaidžiančiais priešininkais, tačiau iš anksto "VK Not Great Not Terrible" komandos nurašyti tikrai nereikėtų. 6 diviziono klubas čempionate atrodo neprastai ir kol kas rikiuojasi pirmoje lentelės dalyje, laimėję dvigubai daugiau rungtynių, nei patyrę pralaimėjimų - 4:2. Taurės varžybose klubas pasirodymą pradėjo nuo pat pirmojo kvalifikacinio etapo ir sėkmingai iš kovos eliminavo jau du savo priešininkus. Sunku vertinti komandos pajėgumą pagal šiuos rezultatus, nes susitikti su aukštesnio diviziono klubu ekipai dar neteko, tad dabar pasitaikanti galimybė tam bus puiki proga pasitikrinti savo meistriškumo ribas. Pasakę, kad komandos siela yra Artūras Giedraitis tikrai nenustebinsime nieko. Vien ko verti buvo jo juvelyriniai perdavimai kolektyvo draugams praeitame Taurės etape. Tačiau vieno Artūro pastangų tikrai bus per mažai. Būtinai reiks solidesnio Nedo Jankausko, Andriaus Jaruševičiaus ar kitų komandos draugų indėlio. VKL Taurėje komandos statistiniai rodikliai geresni, nei čempionate, tačiau tuo stebėtis nereiktų - juk buvo žaista su panašaus pajėgumo ar žemesnio diviziono ekipomis. Galimą meistriškumo atotrūkį kiek suvienodinti turėtų neprognozuojama "Ateities" vidurinės mokyklos sporto salės danga, todėl bent jau pakutenti padus priešininkams klubas yra tikrai pajėgus. Na o patekimas tolyn jau būtų tikra staigmena.

Sezono pradžia "Joniškio Baldams" nebuvo tokia, kurios norėtųsi palinkėti daugumai dalyvių. Skaudžiai pralaimėtos dvikovos niekaip neleido komandai pakilti bent keliais laipteliais aukštyn turnyrinėje lentelėje. Nuotaiką kiek pagerino pergalė prieš Naujuosius Metus, kuomet buvo nugalėtas "KK Juoda Balta" klubas. Nepaisant šios pergalės ekipos sąskaitoje laimėjimų yra vos du ir tikrai negalima sakyti, kad klubas žaidžia pergalingą krepšinį. VKL Taurės varžybų burtai tarsi pametėjo dovanėlę - galimybę atstatyti psichologinę pusiausvyrą žaidžiant prieš 2 lygomis žemiau rungtyniaujančius varžovus. Nors pergalių gausa klubas pasigirti ir negali, puolime jis neatrodo beviltiškai - 64.0 taškai per rungtynes 4-oje lygoje tikrai nėra prastas rodiklis. Labai tikėtina, kad tokio rezultatyvumo rungtynes sužaidus dabar, to pilnai pakaktų, kad keliauti varžybose į kitą etapą. Didžiausia konkurencija komandoje, panašu, yra trečioje pozicijoje, į kurią stengiasi įsterpti net trys dvigubą naudingumą renkantys žaidėjai: Rokas Ginkus, Martynas Jasiulionis ir Eimantas Valiukas. Solidžiai atrodantis Mantas Steponavičius savo gebėjimus šiemet dar lavina ir 2-osios lygos "Ridiko" komandoje, tad neabejotinai įgytą patirtį pasistengs pademonstruoti ir šioje serijoje. Įdomu tai, kad ekipa nepasižymi itin dažnu kamuolio skirstymu ekipos draugams, nes pagal rezultatyvius perdavimus pirmaujantis Arminas Žalys atlieka vos po 2.8 asisto per dvikovą. Kaip ten bebūtų, aukštesnio meistriškumo komandai turėtų pakakti, kad sėkmingai įveikti laukianti VKL Taurės barjerą.

"Joniškio Baldų" vyrukai bandys nudžiuginti savo sirgalius

 

KK Viesulas (4) 43 % - 57 % Žalgiris 1410 (4)

Antroji pora, kurioje susitinka tos pačios lygos ir to paties pogrupio komandos. Jos savo jėgas jau spėjo išbandyti ir čempionate - tuomet užtikrintą pergalę svečiuose 83 : 60 šventė "Žalgiris 1410". Ar istorija pasikartos ir VKL Taurės varžybose? Nors "KK Viesulas" ir nėra poros favoritas, galimybių pakeisti šį statusą jie tikrai turi. Apie tai klubas ganėtinai drąsiai pareiškė dviem pergalėmis metų pabaigoje, kuomet įveikė "Snackbox.lt" ir "BC JBVM Alumni II" klubus. Išlyginę pergalių ir pralaimėjimų balansą iki 4:4 jie beveik prisivijo būsimus savo varžovus ir su gerokai pakilesne nuotaika sutiko šventes. Aukštyn kyla ne tik rezultatų, tačiau ir paties komandos žaidimo kreivė. Rezultatyvus puolimas paskutiniuose dviejuose mačuose parodo, kad komanda turi papildomų resursų, kaip pagerinti savo žaidimą ir jis neapsiribos vien tik Martyno Rakausko pavarde. Šis krepšininkas, be abejo, ir toliau išliks svarbiausia figūra klube, tačiau per paskutinius du susitikimus ryškiai pagerėjusi Motiejaus Cibulsko sportinė forma nuteikia optimistiškai. Įdomu pažymėti, jog serijoje "KK Viesulo" marškinėlius vilkės dar pernai "Žalgirio 1410" garbę gynęs Aurimas Stelmokas, kuris komandai gali suteikti nemažai naudingų patarimų, kaip įveikti šiemet dar nenugalėtos "Viesului" ekipos barikadas.

Rimtai nusiteikę krepšinio sezoną pradėjo ir "Žalgiris 1410" vyrai. Pasikvietę savo žaidimui diriguoti Donatą Sauliūną čempionate jie startavo net 3 pergalėmis paeiliui. Gaila, tačiau tokia euforija ilgai netruko ir dabar ties ekipos pavadinimu jau matome tik minimalų pergalių pranašumą - 4:3. Nepaisant kiek kritusios sportinės formos komanda vis dar išlieka poros favorite ir ne tik dėl tarpusavyje vienerių jau laimėtų rungtynių. Ekipa gerokai mobilesnė už savo būsimus priešininkus, turinti nemenką lygiaverčių žaidėjų delegaciją. Meistriškumu, kaip ir "KK Viesulo" komandoje, ryškiai išsiskiria vienas žaidėjas - aukštaūgis Adomas Gricius. Panašu, jog šis žaidėjas klube jaučiasi tikrai komfortabiliai ir gali parodyti viską, ką sugeba geriausiai. Jam neblogai talkina ir Andrius Šimanskas, Justinas Švedas ar stabilusis Jovydas Cegelis. Kiek daugiau indėlio norėtųsi iš Lauro Baranausko, ar kitų ekipos "mažiukų", nes iki šiol sėkmingiausiai rezultatyvius perdavimus komandoje draugams skirsto būtant jos aukštaūgis. Sudėjus visus pliusus ir minusus žalgiriečiai turėtų būti poros favoritais, tačiau skirtumas tarp komandų rungtynėse greičiausiai bus gerokai mažesnis, nei matėme čempionate.

Justinas Švedas ("Žalgiris 1410", su kamuoliu) nusiteikęs tik pergalei

 

OAKS Fima (5) 52 % - 48 % KK Jėgeris (4)

Jau įveikti varžovai:   LT 2020 (5)     59 : 58 (svečiuose)

Ši pora, mūsų manymu, bus viena iš nedaugelio, kurioje pranašumą gali turėti būtent žemesniame divizione rungtyniaujanti komanda. "OAKS / Fima" čempionate kol kas tikrai neblizga, nors spėlionės specialistų tarpe buvo gerokai smagesnės. Vos 2 laimėtos rungtynės iš 8 žaistų neleidžia ekipai kilti auktšyn turnyrine lentele, tačiau VKL Taurės varžybose klubas jau spėjo pasižymėti teigiamai, kuomet 2 kvalifikaciniame etape svečiuose 59:58 išplėšė pergalę prieš "LT 2020" klubą. Tai ir buvo klubo bilietas į šį etapą, kuriame sutinkame dar vieną panašaus pajėgumo varžovą. Tikru komandos lyderiu praeitame etape buvo Gražvydas Balsevičius, daugiausiai kurio pastangomis ekipa panaikino dviženklį deficitą ir išplėšė pergalę. Tačiau dabar vien Gražvydo meistriškumo bus per mažai. Lyg susitarę praeitame VKL Taurės etape varžovų šešėlyje buvo "pradingę" tiek Simonas Šidlauskas, tiek ir Matas Audickas bei Karolis Radzevičius. Tikėtina, kad du susitikimus paeiliui ta pati bėda nenutiks ir jie savo komandai bus gerokai naudingesni. Jeigu dar sublizgėtų ir ekipos milžinas Tomas Juknys, pergalinga serijos baigtis tikrai gali būti pasiekiama ranka. Tad viskas priklauso nuo pačių vyrukų, o galimybes jie turi neprastas.

"KK Jėgerio" sezonas iki šio momento atrodo tikrai nenusisekęs. Užtrunka ne tik pergalių, tačiau ir sėkmingesnio žaidimo paieškos, o pergalių grafoje vis dar vienas vienintelis laimėjimas pačiose pirmose sezono rungtynėse. Atrodo, kad VKL Taurės rungtynės - pačiu metu, kuomet galima pabandyti atrasti save ir atsitiesti psichologiškai. Tačiau lengva tikrai nebus. Komandoje akivaizdžiai trūksta lygiavertės pamainos lyderiui, kuriuo iš karto tapo legionierius aukštaūgis Dustin Moreira. Jis neabejotinai ir bus pagrindiniu komandos koziriu, nes lygiaverčio atstovo savo gretose varžovai tiesiog neturi. Bet vienas lauke - ne karys, tad tiesiog būtina sužibėti kažkuriam kitam komandos draugui, kad serijoje išeiti nugalėtojais. Tokio vaidmens galbūt gali imtis Tomas Puras, mėgstantis atakuoti krepšį iš toli. Nereiktų pamiršti ir iš pernai ekipoje likusio Dominyko Žitkausko, kuris taip pat gali sužaisti sėkmingą atkarpą. Kitų krepšininkų galimybių spėlioti nesinorėtų, tad palinkėsime, jog tiesiog jiems tai būtų sėkminga diena. Komandos laukia nelengva užduotis, tačiau pralaimėti, ypač žemesnės lygos komandai, nenori niekas, tad traukis tiesiog nėra kur.

Irmantas Daleckis (su kamuoliu) ir "Oaks Fima" tęsia pasirodymą VKl taurėje

VKL Taurė - 1/16 Finalo etapas: ko tikėtis ?

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009