VKL Taurė - 1 kvalifikacinis etapas: ko tikėtis ?

2019-12-08

Sveikinamės su visais VKL - Top Sport lygos skaitytojais tam, kad kiekviename etape išskirtinai apžvelgtumėme neabejotinai prestižiškiausią VKL turnyrą - Taurės varžybas. Jas šiemet pradeda 29 skirtingi klubai, kurie į rungtynių maratoną prisijungs palaipsniui, vis pridedant aukštesniųjų divizionų komandas. Pradžioje ištraukėme  1-ojo bei 2-ojo kvalifikacinio etapo burtų rezultatus, kuriuose kausis sąlyginai pačios silpniausios čempionato komandos.

Jūsų dėmesiui 1-ojo bei 2-ojo kvlaifikacinio ir 1/16 Finalo etapo burtų traukimo rezultatų video:

1-ajame kvalifikaciniame etape savo jėgas išbandys šeši klubai, burtais suskirtsyti į tris poras. Tad čia pamatysime 7-osios lygos atstovus: "VK Eksperimentas", "Šventas Gralis" bei "GetJet Airlines" klubus, taip pat tris deleguotus 6-osios lygos kolektyvus: "BC Suppleo", "VK Not Great, Not Terrible" ir "SpaceJam". Burtai sukrito taip, jog antrame etape nepriklausomai nuo rungtynių baigties sutiksime bent vieną 7-osios lygos klubą, nes tarpusavyje susitiks dvi šio diviziono komandos: "VK Eksperimentas" ir "Šventas Gralis". Šios poros nugalėtojai 2-ame kvalifikaciniame etape gaus "A" poros pavadinimą ir lauks susitikimo su kitos 1-ojo kvalifikacinio etapo poros tarp "BC Suppleo" ir "VK Not Great Not Terrible" nugalėtojų.

1-asis kvalifikacinis etapas:

A pora: "Šventas Gralis" (7) - "VK Eksperimentas (7)
B pora: "BC Suppleo" (6) - "VK Not Great Not Terrible" (6)
C pora: "GetJet Airlines" (7) - SpaceJam (6)

Šį kartą VKL apžvalgininkai kviečia susipažinti su pirmojo kvalifikacinio etapo komandomis ir paspėlioti bei įvertinti jų galimybes įveikti pirmąjį varžybų barjerą. Gero skaitymo !

 

Šventas Gralis (7) 15% - 85 % VK Eksperimentas (7)

Savo, kaip komandos, egzistavimą "Šventas Gralis" pradėjo tik šio krepšinio sezono metu. Į bendrą kolektyvą susibūrę entuziastingi vyrukai kol kas visose savo rungtynėse semiasi naudingos patirties ir vis dar ieško kelių pirmosios pergalės link. VKL Taurės varžybos - puiki proga dar labiau kaupti patirties aruodus ir sėkmingai susiklosčius situacijai gal net pateikti staigmeną. Paskutines keturias rungtynes ekipa pralaimi vienženkliais skirtumais, kas parodo, jog klubas eina teisingu keliu. Tiesa, kada jo kelyje pasitaikys pirmoji pergalė, kol kas nuspėti nėra lengva. Rezultatyviausioje ekipos akistatoje "Šventas Gralis" pelnė tik 59 taškus, todėl vieną didžiausių bėdų ekipos žaidime be jokios abejonės galime įvardinti rezultatyvaus žaidimo trūkumą. Klubas turi ganėtinai ryškiai išreikštą lyderį - Eriką Jatkūną, pelnantį po 10.6 taško per dvikovą. Žaidėjas kartu yra ne tik naudingiausias savo kolektyve, tačiau ir geriausiai kovoja dėl atšokusių kamuolių (net po 14.4 karto per rungtynes). Nuo komandos draugo pernelyg neatsilikti stengiasi ir Markus Panskis, tačiau daugiau individualiai pajėgių žaidėjų komanda tiesiog dar neatrado. Vieninteliu šansu kabintis į pergalę rungtynese veikiausiai bus namų aikštelės pranašumas. Tačiau tai mėgėjų krepšinyje neretai neturi tokios didelės įtakos, nes sales komandos keičia "kaip kojines". Labai svarbu sėkmingai pradėti dvikovą ir bent jau iki didžiosios pertraukos neleisti varžovams sįgyti užtikrinto pranašumo, tuomet dar galima kabintis net ir į pergalę. Tiesa, jeigu ekipoje neatsiras bent jau trečio žaidėjo, kuris iššautų Taurės rungtynėse, komandai teks aikštelę dar kartą palikti nuleistomis galvomis, tačiau patirtis, bet kokiu atveju, bus neįkainojama.

Sėkmė neretai šypsosi stipresniems - taip yra sakoma sporte. Tačiau net ir be fortūnos šypsnio "VK Eksperimento" komanda turėtų be didesnių problemų keliauti VKL Taurės varžybose į 2-ąjį kvalifikacinį etapą. Klubas solidžiai pradėjo 2019/2020-ųjų metų sezoną iki šiol iškovodamas visas 6-ias pergales. Jų priešininkų sąskaitoje - toks pats skaičius, tik pralaimėjimų skalėje. Vien šis faktas leidžia "Vilniaus Krepšinio" atstovus laikyti ryškiais poros favoritais. Iš visų žaistų rungtynių klubas vos kartą laimėjo vienženkliu skirtumu, o paskutinėje akistatoje savo varžovus palaužė pelnydamas net 81 tašką. Tai - visiška priešingybė prieš tai minėtai komandai. Įdomu tai, jog "VK Eksperimento" vyrukų naudingiausių individualių lygos žaidėjų sąrašuose nesutiksime. Toks faktas neabejotinai byloja apie dar neparodytą pilną klubo potencialą ir pajėgumą komandiniuose veiksmuose. Nepaisant to būtų didelė klaida nepaminėti Augustino Zigmonto ar Andriaus Peteraičio pavardžių, kurie savo klube yra vieni pagrindinių pergalių kalvių. Netoli dviženklių naudingumo balų žaidėjų "klubo" yra ir Eimantas Čiuryla ar Karolis Jatulevičius. Šių keturių vyrų pastangų tikrai turėtų pakakti žygiuoti toliau, o ten jėgas tektų išbandyti jau su 6-osios lygos klubais: "BC Suppleo" arba "VK Not Great Not Terrible". Tai būtų puiki proga pasimatuoti raumenimis su aukštesnio lygio priešininkais kartu parodant, jog komanda šiemet gali nuveikti tikrai nemažai. Jeigu nenutiks nieko netikėto, "Vilniaus Krepšinio" draugijos atstovai turėtų patekti į 2-ąjį kvalifikacinį Taurės etapą.

Erikas Jatkūnas kartu su "Švento Gralio" klubu VKL Taurėje debiutuos sekmadienį

 

BC Suppleo (6) 45% - 55% VK NGNT (6)

Bene sunkiausiai nuspėjama 1-ojo kvalifikacinio etapo varžybų pora bus būtent ši. Joje burtai suvedė du vieną kito vertus priešininkus kartu lemdami, jog rungtynės bus žaidžiamos Grigiškėse. Tai gali tapti pirmuoju nedideliu "BC Suppleo" koziriu, nes bus įdomu pasižiūrėti, kaip svečių komanda susirinks kad ir netolimai, bet išvykai už miesto ribų. Čempionate iki šiol "BC Suppleo" klubui sekasi ne itin lengvai, nes laimėtos 3-jos iš penkerių žaistų rungtynių. Tai leidžia ekipai būti maždaug turnyrinės lentelės viduryje ir be didesnių galvos skausmų ieškoti kelių sėkmingesnio žaidimo link. Komanda niekada pernelyg neblizgėjo puolime, todėl bus labai svarbu, kokios sudėties varžovai įstengs atvykti į dvikovą. Kad klubas gali puikiai sužaisti gynyboje mes įsitikinome jau ne kartą, tačiau ar artimiausios rungtynės bus vienas iš jų ? Komandos lyderiais galima drąsiai vadinti visą trijulę: Paulių Zapolską, Šymon Narkevič ir Tomaš Petrovskij. Kartu sudėjus jie galėtų iš karto surinkti ne mažiau, kaip 40 taškų, kas taptų dideliu žingsniu pergalės link. Pati komanda yra gana karšto būdo, todėl reiktų vengti diskusijų su arbitrais, kurios techninių pražangų atveju gali tiesiog padovanoti iniciatyvą varžovams į rankas. Antrame taurės etape poros nugalėtojai namuose žaistų su žemesniojo 7-ojo diviziono klubu, todėl pergalė šiame etape tarytum iš karto tampa dvigubos vertės.

"Vilniaus Krepšinio" draugija į turnyrą deleguoja dar vieną pajėgų savo atstovą - kol kas 6-oje lygoje dar nepralaimėjusį "VK Not Great Not Terrible" klubą. Trys iš keturių pergalių pasiektos vienženkliais rezultatais, o ir jos - toli gražu ne prieš realius kandidatus į lygos nugalėtojų titulų siekiančias komandas. Tad šioje vietoje nereiktų apsigauti. Kita vertus, komandoje gausu pavardžių, kurios gėdos nepadarytų ir aukštesnių lygų klubams. Tai ir Artūras Giedraitis, Nedas Jankauskas ar tas pats savo žaidimo dar neatrandantis Karolis Dainys. Prie komandos draugų neretai prisideda ir Andrius Jaruševičius bei Rokas Vilkaitis, tad kartu paėmus juos visus turėtumėme labai neblogą penketuką šiam VKL Taurės etapui. Tačiau ar visi jie susirinks ir atvyks į rungtynes? Jei taip, komanda yra tikrai pajėgi žygiuoti toliau. Tiek "NGNT", tiek ir "BC Suppleo" puolime atrodo beveik identiškai, pelnydami po kiek mažiau, nei 60 tašku per dvikovą. Todėl labai realu, kad viską poroje nulems būtent gynyba ir, galbūt, vienas kitas taiklus tritaškis metimas. O čia - jau Roko Vilkaičio stichija. Spėjame, jog VK ekipa pasirodys kiek sėkmingiau ir pirmą etapą pabaigs pergalingai.

Artūras Giedraitis ("VK Not Great Not Terrible") gali tapti vienu svarbiausių etapo žaidėjų

 

GetJet Airlines (7) 33 % - 67 % SpaceJam (6)

2019/2020-ųjų metu pagrindinis krepšinio sezonas yra pirmasis, kuriame pagaliau startuoja ir "GetJet Airlines" kolektyvas, iki šiol dalyvaudavęs tik trumpesniuose - Pavasario čempionatuose. Nors ekipa ir pradeda savo kelią nuo paties žemiausio septintojo diviziono, viską stengiasi daryti kryptingai. Klubas pasikvietė mėgėjų krepšinio pasaulyje neblogai pažįstamą strategą Mantą Mudėną ir stengiasi išpildyti jo sumanymus aikštelėje. O ir sekasi ne taip jau ir prastai, nes laimėtos 3 dvikovos iš penkių žaistų. Ko klubui dar labai trūksta - tai patirties. Dėl jos stygiaus buvo pralaimėtos praktiškai išloštos rungtynės prieš "BC Bidarbiai" vyrukus, o žaidimo kreivė nuolat nuo labai neprasto pasirodymo svyruoja iki rimtos kritikos lygio. Pačiam ekipos idėjiniam vadui Viliui Andruškai tai neretai kainuoja ir nemažai nervų. Komanda turi kelis aiškiai išreikštus lyderius puolime, tai Žilvinas Puidokas bei Irmantas Lasys. Pridėkime dar tą patį Vilių ir pamatysime, kad yra visai neblogas pagrindas štampuoti pergalėms septintame divizione. Tačiau ar to pakaks Taurės rungtynėse su auštesnės lygos "SpaceJam" klubu? Veikiausiai, jog nepilnų 57-ių taškų puolime bus kiek per maža ir komanda liks už kito Taurės varžybų etapo borto. Kita vertus, varžovas taip pat nėra neįveikiama komanda, todėl galimos visokios dvikovos baigtys.

VKL čempionato debiutantai "SpaceJam" pirmenybėse startavo įspūdingai - pasiektos keturios pergalės iš tiek pat galimų. Tačiau paskutiniame ture pro tarytum stovinčius krepšininkus prašvilpė jaunieji "VKM 2002" vaikinukai. Sunku pasakyti, ar šis rezultatas tik nesusipratimas, tačiau "šaltą dušą" ekipa tikrai gavo ir jo dar kartą pakartoti tikrai nenorėtų. Klubas užgimė atskilus daliai "Žiedinio Raumens" vyrų ir susibūrė į visai pajėgų ir vieningą kolektyvą. Jo lyderiais jau ne pirmame mače yra Martynas Juška bei Tomas Vaišnys, nuolat atsiduriantys atakos smaigalyje komandai puolant. Jokiu būdu negalima sakyti, kad gynyboje taip pat pritingima, nes kiek daugiau prasileista taškų tik paskutinėje labai nesėkmingoje dvikovoje su jaunimu. Puolime ekipa net patenka į visos 6-osios lygos rezultatyviausių klubų dešimtuką, žengdama garbingoje 8-oje pozicijoje - 60.2 taško per rungtynes. Rungtyniaujant su žemesniojo diviziono priešininke tai gali būti nemenkas pranašumas. Pagirtinai "SpaceJam" kovoja ir dėl atšokusių kamuolių, per akistatą sugriebdama net po 46-is kamuolius. Taip ekipai atsiranda nemažai antrųjų šansų sėkmingoms atakų baigtims. Dar šaunesnė statistika pagal išprovokuojamas pražangas - šioje grafoje vyrai net pirmauja visoje 6-oje lygoje. Sudėjus šiuos niuansus į bendrą visumą nelieka nieko kito, kaip daugiau galimybių žygiuoti toliau suteikti būtent "SpaceJam" atstovams, o ar jie pateisins lūkesčius - jau pamatysime rungtynėms pasibaigus.

VKL Taurė - 1 kvalifikacinis etapas: ko tikėtis ?

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009