II LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS

2019-10-21

Visam TOP SPORT - VKL kolektyvui ir vėl yra labai malonu sveikintis su ne tik ištikimiausiais, bet ir naujais lygos aistruoliais bei krepšininkais.Pirmieji sezono darbai jau įgavo pagreitį - buvo ištraukti burtai ir paskelbti pirminiai tvarkaraščiai. Tačiau jau visai netrukus prasidės ta smagioji dalis, dėl kurios mes čia ir susirinkome - reguliariojo sezono pradžia. Kaip ir kiekvienais metais, VKL kolektyvas apžvelgs visas dalyvaujančias komandas bei bandys nuspėti ne tik jų lyderius, bet ir vietą reguliariajame sezone.

Taigi, nieko nelaukdami eiliškumo tvarka tęsiame lygų apžvalgą ir keliaujame į nuožmią II-ąją lygą, kurioje šiemet ginklus surems 18 kolektyvų, išskirtytų į A bei B pogrupius. 

A grupė

Aktyvi veikla

Komandos lyderiai: Povilas Kaminskas, Rokas Urbelis.

Klubas, turintis vieną aiškiai išreikštą lyderį keletą labai intriguojančių krepšininkų aplink jį. Taip, tas "Aktyvi veikla" vėliavnešys ir vėl bus Povilas Kaminskas. Įspūdingo sudėjimo Povilui dažniausiai tenka aikštelės generolo pareigos ne tik žaidimo metu, bet ir per komandos pasitarimus ar vidurio puolėjui lakstant be kamuolio. Šio krepšininko įtaka klubui yra tiesiog milžiniška, o geriausiai tai iliustruoja fantastiški statistiniai rodikliai III-oje lygoje 2018-2019 metų sezone: 13,7 taško, 11,6 atkovoto kamuolio, 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir net 29,8 naudingumo balo. Povilui visuomet pagelbėti stengiasi VKL rinktinėje debiutavęs 2 metrų ūgio atletiškasis Rokas Urbelis. Visgi be jo ir dar kelių rotacijos krepšininkų indėlio "Aktyvi veikla" tampa ribota ir labiau nuspėjama, tad varžovams atlikti namų darbas nėra taip sudėtinga. "Aktyviai veiklai" reikės kautis dėl kiekvieno taško, o daug kas priklausys ir nuo to, kiek per vasarą patobulėjo pagrindiniai ekipos krepšininkai.

Prognozuojama vieta: 6

Povilas Kaminskas

BC United Transline

Komandos lyderiai: Deividas Dragūnas, Dilanas Švaistys, Vilius Gedminas, Tomas Krivonosovas. 

Praėjusiame sezone trečioje lygoje ne vieną kartą apdainuotas "BC United Transline" kolektyvas ir vėl neabejotinai kabinsis į medalius. Tauragėje gimusių ir užaugusių bei šio miesto garbę Moksleivių krepšinio lygoje gynusių krepšininkų kolektyvas yra turbūt vienas talentingiausių visoje lygoje. Komandoje yra 12 registruotų krepšininkų ir nors neretai "BC United Transline" gretose rungtyniauja apie 7-8 krepšininkus, iš kurių Dilanui Švaistčiui, Viliui Gedminui bei Deividui Dragūnui tenka pažaisti ir po visas 40 minučių, skirtingai nei kitoms komandoms, negalime sakyti, kad tauragiškiams tai yra problema. Jaunieji krepšininkai yra labai stiprūs fiziškai ir nepaiso net didžiausių autoritetų. "BC United Transline" buvo labai arti trečiosios lygos finalo, o net ir pralaimėję pusfinalį buvo per žingsnį nuo bronzos. Visgi žaidžiant būtent su aukščiausio kalibro krepšininkams šiai komandai trūksta vieno kito papildomo krepšininko, kuris pakeltų "BC United Transline" į naują lygį. Tikėkimės, kad tarpsezonyje vienas iš rotacijos narių dėjo didelį žingsnį į priekį ir prisijungs prie didžiojo komandos trejeto. Saugokitės šių vyrukų, kurie yra labai ambicingi.

Prognozuojama vieta: 3

"BC United Transline"

BC Versus

Komandos lyderiai: Mindaugas Lastauskas, Lukas Balčaitis.

Prie 200 kartu sužaistų rungtynių skaičiaus artėjantis "BC Versus" kolektyvas stengsis pamiršti skaudų ir nesėkmingą praėjusį trečiosios VKL lygos sezoną ir nuveikti kažką daugiau. Tačiau ar neatlikus jokių korekcijų vasarą tai pavyks padaryti pakilus į dar aukštesnį lygį? Drastiškų spėjimų nepriimsime, tačiau tai padaryti bus be galo sunku. Tai vienas vyriausių lygos kolektyvų, kurio vėžimą į priekį stumti turėtų lyderių duetas - Mindaugas Lastauskas bei Lukas Balčaitis. Tarpsezonyje komanda turėjo ir dar vieną tikrai nemažą netėktį, dėl kurios iširo buvęs "BC Versus" lyderių trejetas. Komandą paliko vidutiniškai po 13 taškų rinkęs, o tritaškius net 43 procentų taiklumu realizavęs Jonas Nekrasovas. Patekus į tikrai pavojingą ir klastingą A pogrupį "BC Versus" prireiks ne tik didelio ir sunkaus darbo, bet ir nemažai sėkmės. Renkames kiek atsargesnį ir kuklesnį spėjimą dėl klubo pasirodymo 2019-2020 metų sezone.

Prognozuojama vieta: 8

Kumštis

Komandos lyderiai: Giedrius ir Darius Mikailos.

Praėjusio sezono pradžioje kiek strigęs "Kumščio" mechanizmas galiausiai įsivažiavo ir tapo tikru galvos skausmu net ir stipriausiems trečiosios lygos varžovams. 1/16 finale komanda patiesė jau šioje apžvalgoje minėtą "Aktyvią veiklą", o aštuntfinalyje kaip lygūs su lygiais grumėsi prieš "Jamam", kuriai dviejų rungtynių seriją pralaimėjo tik 11 taškų skirtumu. Priminsime, kad 2018-2019 metų sezone "Jamam" buvo įvardijami kaip vieni iš lygos favoritų. Kas galėjo pagalvoti, kaip "Kumščio" sezonas būtų susiklostęs, jei prieš sezoną registruoti Mantas Stalnionis ir Haris Zenkovas būtų žengę į aikštę, tačiau bet kokiu atveju, toks pasirodymas atkrintamosiose "Kumščiui" turėjo įpūsti pozityvo naujajam sezonui. Nors dabar dviejų minėtų krepšininkų žaidėjų sąraše nėra, tačiau klubui tai didelių problemų sudaryti neturėtų. Visos žaidimo vadelės bus patikėtos brolių Mikailų duetui - Giedriui ir Dariui. Kartu jie praėjusiame sezone pelnydavo po 37 taškus ir rinkdavo net po 44 naudingumo balus. Broliai vienas kitą pažįsta geriau nei bet kuris kitas duetas, o venomis tekantis kovotojų kraujas broliams suteikia papildomos energijos. "Kumštis" tikrai gali smūgiuoti ir pasiųsti į nokautą!

Prognozuojama vieta: 5

 

Naujininkų kiemas

Komandos lyderiai: Andrej Kovalevskij, Paulius Tubis.

Turbūt viena fiziškiausių A pogrupio komandų, savo žaidimą grindžianti per baudos aikštelę ir patikimus aukštaūgius, kurie yra matę daug tiek šilto, tiek šalto. Visiems "Naujininkų kiemo" varžovams dar prieš rungtynes reikėtų apsiginkluoti nuo tikro VKL rekordininko ir turbūt garsiausio "Naujininkų kiemo" krepšininko Andrej Kovalevskij. Šis patyręs 199 cm ūgio 110 kg svorio vidurio puolėjas mūsų lygoje yra sužaidęs net 260 rungtynių, o atkovotų kamuolių grafoje yra tiesiog nepralenkiamas - 4175 atkovoti sviediniai ir daugiau nei 600 lenkiamas antroje pozicijoje esantis Povilas Kaminskas. Praėjusiame sezone krepšininkas sugriebdavo vidutiniškai po 14 jų, o karjeros vidurkis - netgi 16. Belieka stebėtis Andrejaus sugebėjimais atsiverti oponentus. Pridėkime dar keletą tvirtų vyrų - Paulių Tubį bei Saulių Jaruslanovą, ir pasistumdyti su šiais vyrukais nesugebės niekas. Tiesa, metai iš metų "Naujininkų kiemas" nesuranda pataikyti galinčių krepšininkų, todėl būtent šis aspektas ir gali kišti koją ateinančiame sezone. Bus sunku.

Prognozuojama vieta: 9

Ridikas

Komandos lyderiai: Viktoras Asačiovas, Ignas Vaičys.

Po metų pertraukos į Top Sport - VKL kovas sugrįžta komanda pavadinimu "Ridikas". Trenerio Regimano Šeštoko auklėtiniai yra turbūt viena sėkmingiausių komandų šioje grupėje, jeigu žvelgtume į klubų istoriją. Beveik 69 procentus visų žaistų rungtynių laimėjęs kolektyvas žino pergalių receptą ir tikrai neturėtų prapulti pajėgioje antroje lygoje. Pasižiūrėkime, ką klubas nuveikė praeityje, o ypatingai 2015-2016 metų sezone - antroji vieta II lygoje ir trečioji vieta III-oje. Po metų II lygoje jie šešti, o paskutinį kartą, kuomet rungtyniavo Vilniaus krepšinio lygoje, pasidabino bronzos medaliais. "Ridikų" spalvas ir po pertraukos gins du pagrindiniai krepšininkai - 202 cm ūgio bokštas Viktoras Asačiovas bei įvairiapusiškas Ignas Vaičys. Tiesa, klubas prarado svarbų žmogų po krepšiu Tomas Narkun, tačiau net neabejojame žaidžiančiojo trenerio R.Šeštoko sugebėjimais užkamšyti atsivėrusias skyles. "Ridikus" stebėti turėtų būti labai įdomu.

Prognozuojama vieta: 2

Telšiai

Komandos lyderiai: Vytautas Ubartas, Antanas Mikūta, Dovydas Petrauskas, Tadas Gaižauskas. 

Vienas iš bendruomeniškiausių ir geriausią chemiją lygoje turinčių kolektyvų - mūsų žemaičiai "Telšiai". 2017-2018 metų sezone stipriausia trečiosios VKL lygos komanda tapę karingieji žemaičiai antrus metus to paties rezultato pakartoti nesugebėjo ir kiek netikėtai krito jau aštuntfinalyje. Tiesa,"Telšiai" nustebino VKL ekspertus aukštesniame divizione, kuriame prasibrovė į finalo ketvertą (liko ketvirti). Žemaičiai yra nenuspėjami, tačiau ko jau ko, bet kovingumo iš jų neatimsi. O ir įrankių tikslams pasiekti jie tikrai turi. Pradėkime nuo galingo priekinės linijos dueto - Vytauto Ubarto ir Antano Mikūtos, kurie neužleidžia lyderių pozicijų pagal naudingumo balus. "Telšiai" pasižymi ir itin pavojinga toliaušaude artilerija - Žilvinu Bendoraičiu ir Kevinu Ašmontu. Galbūt daugiau klaustukų kelia įžaidėjo pozicija, kurioje įprastai dominuoja Tadas Gaižauskas. Tiesa, praėjusiame sezone įžaidėjui nepavyko apsilankyti visose klubo rungtynėse ir nuo to kentėjo "Telšių" žaidimo organizuotumas. Nepaisant to, komanda nusipelno vietos tarp grupės favoritų, o sezono gale juos ir vėl tikriausiai matysime kovojant dėl aukščiausių pozicijų.

Prognozuojama vieta: 1

Antanas Mikūta

Vendetta

Komandos lyderiai: Kipras Stulginskas, Lukas Jonkus

Praėjusiame sezone "KK Sinano kebabais" vadinęsis kolektyvas savo pasirodymą trečioje lygoje baigė po aštuntfinalio etapo, tačiau klubo sezonas gali baigtis ir kur kas vėlesnėje stadijoje, jei ne pirmasis varžybų etapas. Nors jame tuometiniai "KK Sinano kebabai" ir iškovojo 4 pergales per 7 susitikimus, jie nepateko į TOP grupes ir turėjo kelią skintis BOTTOM turnyre. Jame komanda pralaimėjo tik sykį, tačiau negavo tokio aukšto skirstymo, kokį būtų galėję gauti iš TOP pogrupio. Deja, tačiau klubui netrukus teko kiek per aukštas "VKM 2001" barjeras ir pasirodymas lygoje baigėsi. "Vendetta" ganėtinai jaunas kolektyvas, kuriam gali pristigti patirties. Dideliais šuoliais į priekį žingsniuoja trenerio Ugniaus Stulginsko brolis Kipras, tačiau be jo ir Luko Jonkaus ryškių krepšininkų komandoje nematome. Maža to, tarpsezonyje kolektyvą paliko Rokas Klabis. "Vendetta" gali tapti malonia A grupės staigmena, tačiau tik tokiu atveju, jei užantyje laiko slaptą kozirį.

Prognozuojama vieta: 7

Verslo spaudos centras - R2P Sport

Komandos lyderiai: Linas Stripinis, Justinas Gečas, Vitalijus Dūda.

Klubas, kurio scenarijus labai panašus į aukščiau minėtos "Vendettos". "R2P Sport" taip pat liko tik per plauką nuo žaidimo TOP dalyje, tačiau viską iš naujo privalėjo įrodinėti BOTTOM varžybose. Balsių progimnazijos šeimininkai atkrintamosiose sugebėjo patiesti du varžovus ir netgi svečiuose nukalti būsimuosius čempionus "Antrą komandą", tačiau to buvo per mažai, kadangi pirmąjį mačą jie pralaimėjo 15 taškų skirtumu. TIkėkimės, kad šiemet "R2P Sport" sezoną susikoncentravę pradės nuo pat pirmųjų rungtynių, kadangi kiekvieno mačo kaina yra didžiulė. Didelę paramą klubui turėtų suteikti ir ekipos naujokas Justinas Gečas, kuris neabejotinai pridės daug tolimų bombų. Komandos lyderio vaidmuo neabejotinai ir toliau bus patikėta Linui Stripiniui, o savo rolę turės ir Erikas Augūnas, Vitalijus Dūda, Justinas Strelčiūnas ar Aidas Bacevičius. 72% laimėtų visų žaistų susitikimų sufleruoja apie pergalingą klubo mentalitetą, tačiau kiekvieną sezoną viską reikia įrodyti iš naujo. 

Prognozuojama vieta: 4

B grupė

Baltic Ground Services

Komandos lyderiai: Gediminas Juozapavičius, Edgaras Pundzius, Aurimas Lukauskis.

Viena iš nedaugelio šiemet antroje lygoje žaisiančių komandų, padariusi šuolį aušktyn. Jei dauguma šios lygos komandų praėjusiame sezone rungtyniavo III-oje lygoje, tai "Baltic Ground Services" atvyksta iš IV-osios. Tiesa, žaidimas aukštesniame lygmenyje ekipai yra pažįstamas - 2017-2018 metais ji rungtyniavo trečiajame pagal stiprumą divizione, tačiau tuomet iškovojo tik keturias pergales per 16 susitikimų. Ekipos vadovams tarpsezonyje pavyko išlaikyti svarbiausius krepšininkus, o tuo pačiu ir pasipildyti šeštą sezoną Top Sport - Vilniaus krepšinio lygoje žaisiančiu Edgaru Pundziumi. Atakuojančio gynėjo talentas pataikyti tritaškius turėtų tapti svarbia "Baltic Ground Services" žaidimo dalimi, kadangi praėjusiame sezone iš tolimojo nuotolio padoriau atakavo 204 cm ūgio bokštas Gediminas Juozapavičius. Komanda tikrai nesileis būti talžoma ir VKL ekspertų akimis, gali nustebinti. Tiesiog reikia laiko.

Prognozuojama vieta: 6

BC Burokėliai

Komandos lyderiai: Saulius Steponavičius, Titas Šepetys, Domantas Pikūnas, Paulius Kavaliauskas

Gaila, kad pirmajame etape nepamatysime "Ridikų" ir "BC Burokėlių" kaktomūšos, tačiau tikėkimės, kad šią akistatą išvysime vėlesnėje turnyro stadijoje. Labai įdomus kolektyvas, kurio sudėtyje netrūksta tiek talentingų 20-mečių, tiek keleriais metais vyresnių bendraklubių, kurie savo vertę jau yra įrodę ankstesniais sezonais. "BC Burokėliai" atsisveikino su vienu iš rezultatyviausių savo žaidėjų Vladislavu Piskariov, tačiau jo netektį, mūsų nuomone, kompensavo du didesnę įtaką žaidimui turėsiantys pirkiniai gynėjų linijoje. Tai geri bičiuliai Domantas Pikūnas bei Dovydas Šablinskas, kurie žais ir stipriausioje pirmoje VKL lygoje. Retai praėjusiame sezone rungtyniavus Deividui Dimbeliui, būtent gynėjų grandyje atsiverdavo didžiausios skylės, tačiau jas užkamšius, o po krepšiais turint Paulių Kavaliauską, Titą Šepetį bei Saulių Steponavičių, "BC Burokėliai" atrodo labai grėsmingai.

Prognozuojama vieta: 1

Domantas Pikūnas

 

Draudimas.lt

Komandos lyderiai: Vytautas Saulis, Arvydas Ūsaitis.

Ketvirtosios lygos bronzos medalio laimėtojai. Tikrai solidų sezoną sužaidęs "Draudimas.lt" kelia koją į aukštesnį lygį, kuriame komandai neužteks vien tos pačios sudėties norint laimėti. Tą puikiai suprantantys klubo vadovai pildosi neeiliniu krepšininku - NKL patirties turinčiu Vytautu Sauliu. Žinoma, garsesnių krepšininkų dalyvavimas rungtynėse dažniausiai visuomet kabo ant plauko, tačiau jei Vytas žais, ohoho! Nepamirškime, ką praėjusiame sezone išdarinėjo ir "Draudimas.lt" žaidžiantysis treneris Arvydas Ūsaitis, vidutiniškai per rungtynes rinkęs net po 25,7 taško. Integruotis į auktesnę lygą visuomet prireikia laiko, tačiau galvojame, kad jo šiai ekipai, lyginant su kitomis, gali prireikti mažiausiai.

Prognozuojama vieta: 2

Krituliai

Komandos lyderiai: Aurimas ir Vaidas Vaičiuliai

Dar vienas klubas, kuriame karaliauja broliai. Jei "Kumščio" kolektyvo aprašyme apdainavome brolius Mikailas, tai "Krituliuose" patogiai įsitaisę broliai Vaičiuliai - Aurimas bei Vaidas. 2018-2019 metų sezono trečiosios lygos aštuntfinalyje "Western Union" barjeras jiems buvo per aukštas, tačiau prisimenant tiek 2015-2016, tiek 2016-2017 ar 2017-2018 metų sezonus, kuomet "Krituliai" buvo vieni iš antrojo diviziono lyderių, toks rezultatas žinoma buvo nepatenkinamas. Tačiau naujas sezonas - naujas balto popieriaus lapas, kurį verčia šis kolektyvas. Tarpsezonyje klubas įsigijo Laisvūną Ričkų, kuris tikrai neblogai atrodė IV-oje lygoje. Broliai Vaičiuliai yra labiau gynybinio plano krepšininkai, kurių pagrindinė užduotis yra apsaugoti savo lentą. Tačiau "Krituliams" be Edgaro Žemaičio daugiau neturint aiškiai išreikšto lyderio puolime, iš savo komforto zonos išeiti reikia ir broliams. Praėjusiame sezone komanda strigo puolime, tačiau tikėkimės, kad per vasarą klubo treneriai atrado naujų būdų rinkti taškus.

Prognozuojama vieta: 9

Aurimas Vaičiulis

Mad Lamb

Komandos lyderiai: Šarūnas Putna, Manvydas Statauskas, Justinas Naidzinavičius.

"Mad Lamb" komanda per vasarą supurtė turbūt bene daugiausiai permainų ir iš tikrųjų keista matyti klubą be pagrindinių savo veidų, ypatingai - Žilvino Rubliausko. Nei jo, nei Gražvydo Mockaus, nei Jokūbo Švambario ar Lauryno Jasionio - kolektyvo, kuris praėjusiame sezone klubui nukalė aukso medalius. "Mad Lamb" Top Sport - Vilniaus krepšinio lygoje nusprendė registruoti tik antrąją savo sudėtį, kurią į priekį vesti turėtų IV lygoje praeitąmet žaidę krepšininkai: Šarūnas Putna, Manvydas Statauskas ar Justinas Naidzinavičius. Nereikia pamiršti, kad būtent šie krepšininkai savo individualiomis ir komandinėmis pastangos iškovojo IV-osios lygos sidabrą, o grupėje, kurio taip pat gausu iš būtent šios lygos atvykusių klubų, turėtų ne tik, kad nepasimesti, o ir būti prie favoritų.

Prognozuojama vieta: 4

Pasvalys / Construction Services

Komandos lyderiai: Robertas Jasilionis, Domantas Ilgutis, Aurimas Majauskas, Edgaras Jonkus.

Ambicingai naująjį 2019-2020 metų sezoną pasitinka ir "Pasvalio / Construction Services" komanda, suradusi naujus rėmėjus ir šiek tiek pailginusi savo pavadinimą. Dar 2015-2016 metų sezone VKL antroje lygoje kietu riešutėliu buvęs kolektyvas praėjusiame sezone didelių darbų trečiajame divizione nuveikti nesugebėjo (pasiekė TOP etapą, tačiau krito jau 1/16 etape nuo "R2P Sport"), tačiau išlaikę komandos branduolį bandys patriukšmauti šiame B pogrupyje. Pasvaliečiai ir vėl išsiskirs komandiniu darbu, kuris neretai nustumia į šalį varžovus, besiremiančius individualiais veiksmais. Tiesa, dažniausiai lemiamomis rungtynių akimirkos viską lemia žaidimas "vienas prieš vieną", o VKL ekspertams kyla klausimų, kas "Pasvalio / Construction Services" klube galėtų imtis iniciatyvos be Roberto Jasilionio. Pažiūrėjus praėjusių metų statistiką, tik R.Jasilionis ir D.Ilgutis rinko po daugiau nei 11 taškų. Įvairiapusiškumo puolime trūkumas komandai gali kišti koją stiprioje antroje lygoje.

Prognozuojama vieta: 8

Tirola

Komandos lyderiai: Denisas Oliferas, Romuald Zemlianskij, Vladislav Piskariov.

Viena iš nedaugelio komandų, kuri žengia žingsnelį atgal. Praėjusiame sezone "Tirola" rungtyniavo I+II lygoje, tačiau joje pasimetė tarp stipresnių ir jaunesnių varžovų bei tūnojo turnyrinės lentelės dugne. 3 pergalės ir 14 pralaimėjimų - tokie skaičiai netenkina nei klubo vadovų, nei pačių krepšininkų, kurie nusprendė laimę mėginti šiuometinėje antroje lygoje. "Tirola" yra labai patyrusi komanda, kurioje net ir po daugelio metų vis tiek pirmiausiai kalbame apie vieną geriausių visų laikų Vilniaus mėgėjų krepšinio įžaidėjų. Taip, jūs nesuklydote - tai Denisas Oliferas. Patyręs 183 cm ūgio krepšininkas dar praėjusiame sezono vidutiniškai atlikdavo po 8 rezultatyvius perdavimus, o nors krepšininko taikiklis bėgant metams yra smarkiai nusimušęs, klastingais ir įmantriais perdavimais Denisas vis dar lepina savo komandos draugus. Nereikia pamiršti fakto, kad pastarasis yra ir VKL rekordininkas - daugiausiai rezultatyvių perdavimų tarp visų krepšininkų atlikęs žaidėjas (1732). Prie Deniso pridėkime Vladislav Piskariov bei Romuald Zemlianskij ir turime labai įvairiapusišką bei pavojingą trejetą, kuris ves savo klubą į pergales.

Prognozuojama vieta: 3

Vaikinai

Komandos lyderiai: Tadas Kundrotas, Erlandas Balukonis, Mindaugas Kraujalis.

Jaunas, entuziastingas, labai įdomus "Vaikinų" kolektyvas, kuris gali patriukšmauti. Igno Pagalio auklėtiniai praėjusiame sezone IV lygoje krito aštuntfinalyje, tačiau ženkliai sustiprėję tarpsezonyje kyla prie grupės favoritų. O pakalbėti apie klubo vadovų darbus vasaros metu tikrai reikėtų. Be abejo, "Vaikinai" išlaikė praėjusio sezono lyderius - Mantą Leišį, Julių Didžgalvį, Vaidą Petrulionį ir Tadą Kundrotą, tačiau prie jų pridėjo dar tris, mūsų nuomone, labai solidžius pirkinius. Visų pirma, į komandą po metų pertraukos sugrįžta Erlandas Balukonis. Šis taikliarankis buvo vienas svarbiausių ekipos krepšininkų 2017-2018 metų sezone ir iš karto taps tikra grėsme ties perimetru. Kaip ir "Bebrusus" palikęs Mindaugas Kraujalis, praėjusiame sezone rinkęs net po 23 taškus trečioje lygoje, ar "Ollex" garbę stipriausioje VKL lygoje ginantis įžaidėjas Paulius Borkys, solidžiai pradėjęs ir šį sezoną. "Vaikinai" yra nusiteikę labai rimtai ir juokauti tikrai neketina.

Prognozuojama vieta: 5

Mindaugas Kraujalis

VKM 2001

Komandos lyderiai: Tomas Zubrys, Aivaras Kuzmickas, Nojus Vytautas Bieliauskas.

Pati jauniausiai antrosios lygos komanda - "VKM 2001". Tai Rolando Peniko vadovaujama 2001 metų gimimo Vilniaus krepšinio mokyklą reprezentuojanti aštuoniolikmečių komanda, kuri išsiskiria savo įtemptu treniruočių tvarkaraščiu, kuris tampa dideliu prananušumu prieš taip dažnai nesitreniruojančius varžovus. Tai vienas iš nedaugelio kolektyvų, turintis aiškiai išreikštą, tikrą trenerį, specialistą, kuris per savo treniravimo karjerą yra pasiekęs įspūdingų pergalių ir išugdęs daug gerų krepšininkų. Tiesa, mėgėjų krepšinyje R.Penikas savo auklėtiniams "atriša" rankas ir leidžia žaisti greitą, laisvą krepšinį, paremtą individualiu meistriškumu. Nes kur gi geriau tobulėti, jei ne mėgėjų turnyruose? Tarpsezonyje klubas neteko dviejų pagrindinių aukštaūgių - dvimetrinių Augustino Mikšto bei Juliaus Vainiaus. Pastarasis, beje, dabar rungtyniaus Gintauto Reginos treniruojamoje komandoje, kuri yra ir Vilniaus "Ryto" sistemos dalis. Sunku tikėtis tokių gerų rezultatų praradus šiuos krepšininkus, tačiau lyderio naštą ant savo pečių jau pasiruošęs perimti yra Tomas Zubrys. Įdomu, kaip aikštėje atrodys 205 cm ūgio Kristupas Valaitis bei nuolatos tobulėjantys Aivaras Kuzmickas ir Nojus Vytautas Bieliauskas. Nepaisant "VKM 2001" rezultatų, šį jauną ir labai perspektyvų kolektyvą stebėti bus įdomu kiekvienose rungtynėse.

Prognozuojama vieta: 7

II LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009