I LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS

2019-10-18

Visam TOP SPORT - VKL kolektyvui ir vėl yra labai malonu sveikintis su ne tik ištikimiausiais, bet ir naujais lygos aistruoliais bei krepšininkais.Pirmieji sezono darbai jau įgavo pagreitį - buvo ištraukti burtai ir paskelbti pirminiai tvarkaraščiai. Tačiau jau nuo kitos savaitės prasideda ta smagioji dalis, dėl kurios mes čia ir susirinkome - reguliariojo sezono pradžia. Kaip ir kiekvienais metais, VKL kolektyvas apžvelgs visas dalyvaujančias komandas bei bandys nuspėti ne tik jų lyderius, bet ir vietą reguliariajame sezone. 

Taigi, nieko nelaukdami eiliškumo tvarka pradedame nuo stipriausios - I-osios lygos, kurioje šiemet ginklus surems 10 kolektyvų, kurie žais dviejų ratų sistema. Vilniaus krepšinio lyga neteko keletos stipriausių savo klubų, tačiau negalime sakyti, kad lyga susilpnėjo. Mūsų manymu, tokios apylygės ir intriguojančios grupės kaip I-oje lygoje, dar nėra buvę!

 

Anna Mesha

Komandos lyderiai: Dainius Novickas, Juozas Petkus, Vilius Nausėda, Tadas Bulotas.

Praėjusiame sezone po "ORCA" pavadinimu žaidęs kolektyvas transformuojasi ir šiemet atstovaus "Anna Mesha" prekinį ženklą. Geras draugų būrys virto darniu kolektyvu krepšinio aikštelėje, o pridėjęs trūkstamų detalių tarpsezonyje, šiemet gali nuversti kalnus ir I-oje lygoje. Tačiau, ar iš pirmo žvilgsnio savaitgalio naktis triukšmingai leisti mėgstantys krepšininkai tikrai gali patriukšmauti ir stipriausioje VKL lygoje? Mūsų nuomone - taip. Visų pirma, į akis krenta svarbiausias vasaros pirkinys - tikra mėgėjų krepšinio legenda Dainius Novickas. Kol kas neaišku, kiek lietuviškasis Nowitzkis galės prisidėti prie "Anna Mesha" komandos, tačiau bent "ant popieriaus" kol kas komanda iš karto kyla į stipriausiųjų sąrašo viršūnę. Šalia Dainiaus pirmaisiais smuikais griežti turėtų keletas 1996 metų gimimo vaikinų: kaunietis Juozas Petkus - labai sėkmingai debiutavęs VKL praėjusiame sezone ir tiesiog terorizuojantis varžovus baudos aikštelėje, Vilius Nausėda - pavojingas tiek prie tritaškio linijos, tiek ir arčiau krepšio, taip pat Laurynas Šveistys, kurį VKL aikštelėse pamatysime pirmą kartą nuo 2016-2017 metų sezono. Niekam nekyla abejonių ir dėl vieno garsiausių Lietuvos krepšinio agentų - Tado Buloto, sugebėjimu pelnyti taškus. Jauna, energinga komanda, turinti visus įrankius iškovoti lygos auksą.

Prognozuojama vieta: 1

Dainius Novickas

Ego Forte

Komandos lyderiai: Viktoras Azarkovas, Justas Meidus, Mantas Statauskas.

Jau ne pirmą sezoną kartu žaidžiantis kolektyvas dar prieš du sezonus rungtyniavo trečioje VKL lygoje, praėjusiame sezone jau sėkmingai varžėsi I+II lygoje, o šiemet tapo viena iš dešimties stipriausių visos Vilniaus krepšinio lygos komandų. Net ir plika akimi matosi, kad su kiekvienu sezonu komanda auga tarsi ant mielių, o tuo pačiu didėja ir komandos vadovų norai - jeigu praėjusiame sezone pavyko patekti į II lygos ketvirtfinalį, tai kodėl šiemet nepakilus dar laipteliu aukščiau? Šansų "Ego Forte" tam tikrai turi. Svarbiausią tarpsezonio užduotį įvykdyti pavyko - išlaikytos komandos smegenys, žaidžiantysis treneris Viktoras Azarkovas. Tačiau vienas Viktoras kalnų nenuvers. Šalia jo praėjusiame sezone labai simpatiškai atrodė Justas Meidus, Mantas Statauskas, Linas Vitkauskas, Ernestas Varakauskas bei Manvydas Statauskas. Nieko keisto, kad visi šie krepšininkai nusprendė toliau ginti "Ego Forte" garbę miesto lygoje ir pabandyti nuveikti dar daugiau. Kolektyvo pagrindiniu ginklu gali tapti puikus tarpusavio supratimas ir ilgesnis atsarginių suolelis, todėl ruoškitės - "Ego Forte" bus labai kietas riešutėlis!

Prognozuojama vieta: 7

Ežerūnas II

Komandos lyderiai: Modestas Mackevičius, Mantas Juočepys, Dovydas Verikas.

Turbūt vienas įdomiausių Vilniaus krepšinio lygos projektų. Praėjusiame sezone antroji "Ežerūno" komanda varžėsi Sostinės krepšinio lygoje, kurioje rungtyniavo nemaža dalis ir jau XXI a. gimusių krepšininkų. Sunku pasakyti, ar šiemet suburtas kolektyvas jau artimiausiu metu gali pretenduoti į pagrindinę Molėtų "Ežerūno" komandą, tačiau įdomių pavardžių komandoje tikrai netrūksta. Amžiaus vidurkiu tai bus viena jauniausių I-osios VKL lygos komandų, kuri bandys pasinaudoti savo greičiu bei jaunatvišku entuziazmu. Visas žaidimo vadeles savo rankose laikyti turėtų praėjusiame sezone tiek antroje, tiek trečioje VKL lygoje nesustabdomai rungtyniavęs Modestas Mackevičius. Šis 20-metis yra vienas perspektyviausių lygos krepšininkų, turintis visus duomenis sugrįžti į tą lygį, kurį buvo pasiekęs prieš keletą metų - Regioninę krepšinio lygą. "Ežerūne II" randame keletą "Melingos kelių" krepšininkų - universalųjį Dovydą Veriką bei žaidžiančiuoju treneriu tapsiantį Mindaugą Paulavičių. Pridėkime ir Mantą Juočepį bei turime turbūt vieną stipriausių gynėjų linijų visoje lygoje. Tačiau ar komanda turi užtekintai galingų kūnų baudos aikštelėje? Varžovai turėtų būti pasiruošę bausti molėtiškius.

Prognozuojama vieta: 10

Modestas Mackevičius

 

Labaspasauli.lt

Komandos lyderiai: Kęstutis Bagdanavičius, Paulius Jasukaitis, Juozas ir Paulius Rimavičiai.

Antrą sezoną stipriausioje VKL lygoje pradeda "Labaspasauli.lt" komanda. Praėjusiame sezone I+II lygoje iškovoję tik keturias pergales iš 17 susitikimų, šiemet jie bandys sukurti naują istoriją ir pasikandžioti su visais varžovais. Bene didžiausia 2018-2019 metų sezono "Labaspasauli.lt" problema buvo žaidėjų susirinkimas į rungtynes. Neretai vienas ar net keli pagrindiniai krepšininkai dėl mums nežinomų priežasčių praleisdavo mačus, o tai turėdavo ir savo kainą - pralaimėjimą. Visi puikiai žinome, ką aikštėje pademonstruoti sugeba Juozas Rimavičius (vos 1 rungtynės), jo brolis Paulius (9 rungt.) ar jaunasis Žygimantas Dagys (1 rungt.), todėl jeigu šie krepšininkai prisijungs prie etatinių klubo lyderių - Kęstučio Bagdanavičiaus ir Pauliaus Jasukaičio, klubas gali tapti pirmosios lygos "juoduoju arkliuku". Visgi kol kas komandą gaubia daugiau klausimų nei atsakymų, tad "Labaspasauli.lt" šansus vertiname atsargiai. Visgi klubo potencialas nenuginčijamas, todėl varžovams sakome "atsargiai". 

Prognozuojama vieta: 8

 

Ollex

Komandos lyderiai: Mykolas Radionovas, Ernestas Palskis, Ignas Repčys.

Jeigu norite sužinoti receptą, kaip tobulai debiutuoti Vilniaus krepšinio lygoje, pasiklauskite šių jaunuolių - "Ollex" įmonės garbę šiemet ginsiančių krepšininkų. 2018/2019 metų sezone tuometinė "Antra komanda", kurios sudėtyje žaidžia puikiai vienas kitą pažįstantys Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos absolventai, nesurado sau lygių trečioje VKL lygoje ir jau debiutiniame sezone pasidabino aukso medaliais. Apetitas kyla bevalgant - įrodžiusi, ką gali trečioje lygoje, komanda žengia žingsnį į priekį ir šiemet varžysis stipriausiame lygos divizione. Greitą, akiai patrauklų krepšinį žaidžiantis kolektyvas turi labai tolygią sudėtį. Nors pirmaisiais smuikiais klube griežia po krepšiu dominuojantis Mykolas Radionovas, puikiai kamuolį valdantis Ignas Repčys bei praėjusių metų III lygos finalo ketverto MVP Ernestas Palskis, "Ollex" ir vėl smarkiai apsunkins varžovų skautų darbą, kadangi "iššauti" šioje komandoje gali bet kas. Pavyzdžiui, kad ir vienintelis komandos naujokas Mindaugas Gaubšas, pasižymintis kova kiekviename aikštės centimetre. "Ollex" žino kaip laimėti ir neabejotinai tikisi kautis dėl aukščiausių pirmosios lygos pozicijų.

Prognozuojama vieta: 5

Ernestas Palskis

 

Taurus

Komandos lyderiai: Ignas Kurklietis, Ignas Urbonas, Robertas Subotkevič, Justas Aršauskas

Kolektyvas, praėjusio sezono žaidimu tikrai nusipelnęs vietos tarp pirmosios VKL lygos favoritų. Antroji vieta antrajame VKL Vasaros lygos divizione bei bronza antroje VKL lygoje - "Taurus" sužaidė itin produktyvų 2018/2019 metų sezoną. Klubas žiūri į ilgalaikę perspektyvą ir tiki ilgu procesu - tarpsezonyje buvo atlikta vos keletas pakitimų, o svarbiausi "Taurus" krepšininkai ir toliau sieks aukščiausių pozicijų. Visų pirma, pasisaugokite dviejų Ignų - Urbono bei Kurkliečio, kurie dažniausiai aikštelės nepalieka nesurinkę bent 20 taškų. O kur gi daugiausiai susitikimų vilkint "Taurus" marškinėlius sužaidęs Justas Aršauskas. Tačiau net ir turint tokius puikiai Vilniaus krepšinio lygoje žinomus krepšininkus, klubas savo varžovams gali pasiūlyti kur kas daugiau - turbūt fiziškai stipriausią priekinę liniją tarp visų kolektyvų. 204 cm ūgio Tomas Pribušauskas savo vertę įrodė jau praėjusiame sezone, tačiau jeigu prie Tomo pastatytume dar 201 cm ūgio Valdemarą Lodziato, kuris praėjusiais metais už "Taurus" sužaidė tik vienerias rungtynes, bet solidžiai rungtyniavo Įmonių lygoje, šis duetas tampa visišku košmaru varžovams. Į starto penketą pridėkime ne tik RKL, bet ir NKL duonos ragavusį Robertą Subotkevičių bei "Taurus" komanda atrodo monstriškai.

Prognozuojama vieta: 2

 

Vytenio grąžtai

Komandos lyderiai: Mindaugas Gružys, Domantas Jasionis, Domantas Pikūnas, Rokas Rudžinskas.

Dar vienas labai jaunas, labai įdomus kolektyvas, kurio lubas nusakyti dar sezonui neprasidėjus yra labai sunku. Dauguma šios komandos krepšininkų jau yra ragavę aukščiausių VKL lygos kovų ir tai gali tapti dideliu pranašumu prieš pirmą sezoną stipriausioje Vilniaus krepšinio lygoje žaisiančius varžovus. "Vytenio grąžtų" komplektacija taip pat atrodo daugiau nei solidi. Visų pirma reikia išskirti gynėjų liniją - jau praėjusiame sezone vilkint "Kupiškio / Info-Tec" marškinėlius varžovus terorizavusius Mindaugą Gružį bei Domantą Pikūną. Šie iš pirmo žvilgsnio nedidukai krepšininkai yra labai staigūs ir taiklia ranka pasižymintys gynėjai, galintys ne tik patys nuspręsti rungtynių baigtį, bet ir "iškišti" puikius perdavimus komandos draugams. O tų perdavimų baudos aikštelėje tikrai lauks Domantas Jasionis, ant kurio pečių tikrai bus visa "Vytenio grąžtų" priekinės linijos našta. Atrodo, jog Domantas turi uoslę atšokusiems kamuoliams - visuomet atsidurs tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Nepamirškime ir taikliarankio Roko Rudžinsko ar kitų svarbių rotacijos krepšininkų - Dovydo Šablinsko, Airido Neifalto bei Povilo Liudavičiaus. Nekantraudami laukiame šio daug žadančio kolektyvo pergalių artėjančiame sezone.

Prognozuojama vieta: 4

"Taurus"

 

VPP-Imperialstone.com

Komandos lyderiai: Karolis Raginis, Donatas Ratkevičius, Martynas Striūkas

 

Neabejotinai vyriausia I-osios VKL lygos komanda, tapusi II lygos senbuve. Pastaraisiais sezonais "VPP-Imperialstone.com" atrodo labai nestabiliai - jeigu 2015/2016 metų sezone komanda užėmė 11 vietą, tai po metų rikiavosi 25-a. Jeigu 2017/2018 metų sezone liko per žingsnį nuo antrosios lygos medalių, tai praėjusiame sezone iškovojo tik penkias pergales iš 17 susitikimų ir rikiavosi turnyrinės lentelės dugne. Toks nuviliantis pasirodymas, žinoma, reikalavo permainų, o vasaros darbuose, mūsų nuomone, "VPP-Imperialstone.com" pataikė turbūt visu šimtu procentų, pasikviesdami dar vieną VKL legendą Povilą Kaminską. Dominuoti nusiteikęs vidurio puolėjas gali ne tik įnešti pozityvumo komandos žaidimui aikštelėje, bet ir į komandos rūbinę. Labai emocingas, visuomet pamokantis krepšininkas turėtų tapti vienu iš vedančiųjų klubo lyderių ir prikelti klubą iš praėjusio sezono sąstingio. Komandoje liko ir kiti lyderiai - Donatas Ratkevičius, Karolis Raginis, Martynas Striūkas, Kęstutis Balčiauskas bei Kšyštof Kondratovič. Didžiausias klaustukas kabo po vyresnių žaidėjų motyvacija - ar jiems pavyks susirinkti į rungtynes? Praėjusiame sezone tai buvo bene didžiausias "VPP-Imperialstone.com" problema, todėl šiemet į komandos galimybes žiūrime kiek atsargiau.

Prognozuojama vieta: 9

 

Western Union

Komandos lyderiai: Justas Furmanavičius, Aurimas Dalius Butkus.

"Ollex" komandos pėdsakais seka ir "Western Union" kolektyvas. Būtent šios dvi komandos varžėsi trečiosios VKL lygos finale, o tuomet pergalę tik po atkaklios kovos pasiekė tuometinė "Antra komanda". Tačiau "Western Union" į stipriausią 2019-2020 metų VKL lygą žengia ne tik siekti revanšo, bet ir vėl pakovoti dėl medalių. Žinoma, tai bus be galo sunku, tačiau jūs pabandykite sustabdyti Justą Urmanavičių ir jo kolegas. Turbūt vienas fiziškiausių lygos įžaidėjų ir vėl turėtų tapti pagrindiniu raktu į komandos pergales, o užnugaryje turėdamas kolegas, su kuriais sportuoja metai iš metų, kovoti su varžovais tampa žymiai lengviau. Daugiau nei 200 rungtynių kartu sužaidusi "Western Union" komanda nepiktnaudžiauja individualiais veiksmais, tačiau mėgsta maitinti kamuoliais 205 cm ūgio bokštą Aurimą Dalių Butkų. Ties perimetru savojo šanso laukia Gražvydas Girniukaitis, o kaip ir visuomet maksimalias pastangas abiejose aikštės pusėse įdės Arvydas Serapinas bei Dalius Rindinas, visuomet "apvogiantys" (praėjusiame sezone vid. po 2 perimtus kamuolius) varžovų krepšininkus. "Western Union" yra turbūt viena iš brandžiausių lygos komandų, propaguojantį kietą, tačiau labiau protingą krepšinį. 
 
Prognozuojama vieta: 6
Justas Urmanavičius

2GEN - Kaefer

Komandos lyderiai: Dovydas Sakalnikas, Mantas Jusis, Edvinas Šaltenis.

Paskutinė, tačiau tikrai ne prasčiausia - "2GEN Kaefer" ekipa. Prieš kiekvieną sezoną aukščiausius tikslus sau išsikeliantis kolektyvas apsukų nemažins ir naujajame 2019/2020 metų sezone. Tai dar vienas ilgalaikis projektas, kiekvieną vasarą pridedantis po papildomą detalę, kuri pakelia komandą į naują lygį. Įdomu, ar "2GEN" marškinėlius apsivilks Dovydas Sakalnikas, savo vertę įrodinėjantis stipriausiuose miesto turnyruose prieš geriausias komandas. Jeigu Dovydas bus pasiruošęs žaisti, "2GEN" neabejotinai turės tikrą lyderį, kurio kiek stokojo praėjusiame sezone. Komandą papildė ir intriguojantis pirkinys Rokas Šamšūra, o svarbūs vaidmenys Roko Mažeikos vadovaujame komandoje ir toliau atitekti turėtų Edvinui Šalteniui, Mantui Jusiui bei Simonui Mažioniui. "2GEN" neabejotinai jaučią tą praėjusio kartėlį - komanda tikrai galėjo pasirodyti geriau. Pasitraukus keletui stipriausių antrosios lygos komandų, jaunas, tačiau tuo pačiu ir nemažai šilto bei šalto matęs kolektyvas turėtų smarkiai pagerinti savo pozicijas ir kovoti dėl medalių.

Prognozuojama vieta: 3
 
 
I LYGA - KOMANDŲ APTARIMAS, LYDERIAI BEI PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009