IV Lyga - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

2019-05-20

Top Sport - VKL organizuojami čempionatai artėja prie finišo tiesiosios, o šį antradienį bei trečiadienį Ekinstos sporto salėje paaiškės ir stipriausia ketvirtosios lygos komanda. Šios FINAL 4 varžybos ir vėl išskirtinės tuo, kad VKL ekspertų nuomone, visos keturios komandos turi beveik identiškus šansus iškovoti aukso medalius. Priminsime, kad pirmasis pusfinalis bus žaidžiamas 19:15 val. - "Mad Lamb II" susitiks su "Draudimas.lt", o 21:00 val. "BC Burokėliai" priims "BC Pilaitės" krepšininkus. Norite pamatyti puikų ir intriguojantį krepšinį? Laukiam jūsų Ekinstos sporto salėje, o dabar - apie komandų galimybes.

 

Mad Lamb II (3)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 28%

Ši komanda turi aukščiausią reitingą iš visų finalo ketverto dalyvių, o komandos šansai triumfuoti yra gana dideli. Visų pirma dėl to, kad pirmoji ,,Mad Lamb-II“ komanda jau laimėjo II lygos pirmenybes. Iš tos komandos turnyre turėtų pasirodyti keletas žaidėjų, kas bus rimta paspirtis dublerių ekipai. Kalbant apie ,,Mad Lamb-II“ atrodė, kad ši komanda sezono eigoje praradusi lyderį Manvydą Statauską nenueis iki šio atktrintamujų varžybų etapo. Visgi lyderį puikiai pakeitė kiti žaidėjai. Visų pirma tai įžaidėjas Šarūnas Putna, kuris ne tik puikiai vadovauja puolimui (4,1 rezultatyvaus perdavimo), bet ir pats sėkmingai renka taškus (17,9 taško). Jį rizikinga stabdyti ir baudomis (84,4% taiklumas) – 5 vieta lygoje. Šarūnui puikiai puolime talkina puolėjas Darius Bušmič (16,9 tšk.). Abu šie žaidėjai jau turi II lygos aukso medalius ir žino pergalės receptą. Dviženklį taškų skaičių pelno ir Jonas Kliukas bei Justinas Naidzinavičius. Tai leidžia komandai būti viena geriausiai puolančių lygoje (73,8 tšk.). Kolektyvas yra antras lygoje pagal dvitaškių taiklumą (50,5 %.) bei ketvirtas pagal baudų pataikymą – (65,9 %). Pamaišyti tapti nugalėtojais ekipai gali silpnoka kova dėl kamuolių ir gynyba.

 

Apie "Mad Lamb II" klubo galimybes pasakoja jos žaidėjas Darius Bušmič

 

Patekote į FINAL-4 etapą. Kas iki šio momento sezone buvo sunkiausia?

- Kadangi vėlai prisijungiau prie komandos,daug sunkumų patirti nespėjau. Sunkiausios buvo pirmosios PLAY-OFF rungtynės namie prieš "MKK" kolektyvą, kuriame stipriai atsilikinėjome ir jau buvo kilę daug negerų minčių. Tačiau pavyko atsitiesti, sužaidėme lygiosiomis, o antrosiose rungtynėse padarėme tai, ko ir buvo laukiama iš mūsų komandos.

Pusfinalyje laukia "Draudimas.lt" klubas. Kaip ruošiatės šiam mūšiui ir kas jame bus svarbiausia ?

- Komanda man nėra labai pažįstama, galbūt treneriai bus labiau įsigilinę į stipriąsias jų puses ir silpnybes bei pristatys varžovą prieš rungtynes. Didelio pasiruošimo mačui nėra, nes nuo paskutiniojo ketvirtfinalio mačo nebuvome susirinkę, kas truputį ir neramina. Svarbiausia bus žaisti savo žaidimą: aktyviai gintis bei greitai bėgti. Jei visa tai pavyks - gerokai apsunkinsime gyvenimus varžovui.

Ar po triumfo VKL II Lygoje komanda nebus persisotinusi pergalių ir kaip to išvengti ?

- Tikrai ne, nes didžioji dalis šios komandos žaidėjų to triumfo net nepajuto ir trokšta savojo medalio. FINAL-4 - tai ta sezono stadija, kai pasimiršta viskas, kas buvo dar prieš savaitę laimėta ar pralaimėta ir atiduodi savęs dar daugiau, negu bet kada. Pirmos komandos triumfas šiame etape jokios įtakos tikrai neturės, nebent dar labiau motyvuos antrąją komandą, jog pamalonint vadovus dviguba pergale šiame sezone.

Jeigu reiktų išrinkti vieną komandą - favoritę FINAL-4 metu. Koks klubas juo taptų ir kodėl ?

- "BC Burokėliai". Kiek teko matyti šios lygos komandų, būtent jie paliko didžiausią įspūdį.

Na ir pabaigai - ko palinkėtum savo komandos draugams, sirgaliams ir varžovams ?

- Visiems linkiu įdomaus ir gero FINAL-4, stiprių emocijų, gerai pailsėti per vasarą bei išvengti traumų. O komandos draugams palinkėsiu nepamiršti apie artėjantį uždarymą bei atšvęsti jį taip, kaip kad dirbome viso sezono metu! 

"Mad Lamb" treneris Ervinas Stankus šiemet jau skraidė ant komandos draugų rankų II-oje Lygoje

 

BC Burokėliai (8)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 24%

Ši komanda atkrintamosiose, panašiai kaip ir prieš tai minėtas ,,Mad Lamb-II“ kolektyvas, įveikė žemiau reitinguotas komandas ir atsidūrė turnyro pusfinalyje, kur jų laukia aukščiau reitinguota "BC Pilaitė“. Komandos tarpusavyje nebuvo žaidę, tad laukia įdomus ir, tikėkimės, atkaklus antrasis pusfinalis. "BC Burokėliai“ žaidžia tik pirmą sezoną kartu šiuo pavadinimu ir jau yra pasiekę finalo ketvertą. Žiūrint šiek tiek į priekį komanda ties pusfinaliu apsistoti tikrai nenorėtų ir sieks atsistoti ant aukščiausio nugalėtojų pjedestalo. "BC Burokėliai“ yra geriausiai puolanti komanda iš visų finalo ketverte dalyvaujančių ekipų (75,7 tšk.). Savo puolimo jėgą reiks įrodyti jau pusfinalyje, kur laukia geriausia besiginanti lygos komanda. "BC Burokėlių" puolimas daugiausia laikosi ant "trijų banginių“ pečių. Tai Saulius Steponavičiaus (20,2 tšk.),  Vladislav Piskariov (19,3 tšk.) bei Titas Šepetys (15,1 tšk.). Dviženklį taškų skaičių per rungtynes gali įmesti dar bent 3 žaidėjai, kas daro šią komandą labai pavojinga. Kolektyvas daugiausia Pauliaus Kavaliausko (13,7 atk.kam) ir jaunojo Tito Šepečio dėka (10,4 atk. kam.) yra vienas geriausiai dėl kamuolių kovojančių ekipų lygoje. Tai yra šios komandos privalumas prieš kitas šiame ketverte dalyvaujančias rinktines. "BC Burokėliai žengia antri lygoje pagal baudų pataikymą ir rezultatyvius perdavimus. Komandos silpnybė ta, kad gana dažnai žaidžiama ties pražangos riba ir šioje kategorijoje jie yra antri lygoje. Tai komandai gali kišti koją visame finalo ketverte. Nepaisant to šansai triumfuoti ar laimėti medalius turnyre yra beveik lygūs su "BC Pilaitės“ galimybėmis ir šios poros nugalėtoją nuspėti yra labai sunku.

 

Apie "BC Burokėlių" komandos galimybes pasakoja jos vadovas Evaldas Amilevičius

 

Komanda pateko į FINAL-4 etapą. Kas iki šio momento buvo sunkiausia šiame sezono kelyje ?

- Sunkiausia buvo padaryti taip, kad komanda rinktųsi į rungtynes ir sudėlioti žaidėjus, atsižvelgiant į jų užimtą grafiką. Reikėjo nuolat pildyti atsirandančias sprangas tam tikrais žaidėjais.

Ar galima sakyti, kad sezono iškeltus tikslus jau įvykdėte ?

- Tikrai ne. Turėjome būti patys "baisiausi" šitoje 4-oje lygoje, tačiau kol pagavome savo žaidimą atidavėme tikrai daug pergalių net ir lošdami su antru penketu. Mūsų komanda jauna, turinti stiprų charakterį, kuri gali agresyviai lošti nuo pat pirmųjų minučių tiek puolime, tiek ir po savo krepšiu. Nereikia pamiršti, jog neturime ir užtikrinto "5 numerio". Jeigu dar pridėsime ir įžaidėją galėsime sakyti, jog kuomet atvyks Deividas Dimbelis, tuomert duosime vaizdų.

Kas tave, kaip komandos vadovą, iš saviškių nustebino labiausiai iš teigiamos pusės ir iš ko, galbūt, tikėjais didesnio indėlio ?

- Daug tikėjausi iš Tito Šepečio, kuris tikrai yra geras žaidėjas, tik dėl laiko stokos ne visada būdavo rungtynėse. Labai nustebino gerokai patobulėjęs Aurimas Talutis, taip pat "tiksinti tritaškių bomba" - Gytis Mackevičius, įgaunantis vis geresnę sportinę formą. Tačiau geriausiai atrodo Vladas Piskariov. Jis - visada ramus bei stabilus, norintis tik laimėti. Tai yra pats geriausias bruožas, užvedantis visą komandą.

Jei reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę iš FINAL-4 dalyvių, kuri ekipa tai būtų ir kodėl?

- Manau, jog tokiu klubu būtų "Mad Lamb II". Jie gerokai pakeitė savo sudėtį, lyginant su pradine ir ženkliai pasistiprino.

Na ir pabaigai - ko palinkėtum savo komandai, varžovams bei žiūrovams?

- Palinkėsiu gražaus krepšinio, o varžovams - kad nebūtų jokių traumų, juk artėja vasara.

Evaldas Amilevičius ("BC Burokėliai") iš FINAL-4 etapo tikisi pačių geriausių rezultatų

 

BC Pilaitė (5)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 22%

Ši komanda, iškovojusi visas šešias pergales atkrintamosiose varžybose, pelnytai atsidūrė tarp keturių stipriausių lygos klubų ir turi puikius šansus pasidabinti lygos medaliais. Kokie jie bus priklausys jau nuo to, kaip pilaitiškiai sužais pusfinalį. Pakeliui link šio etapo atkrintamosiose įveiktos tikrai pajėgios komandos: pirmos lygos žaidėjais pasipildžiusi ,,Labaspasauli.lt“ ar puikiai formą šiame sezone demonstravę lygos senbūviai "VK Zulu team“. Pilaitės mikrorajono žaidimo "vežimą" paskui save tempia komandos naujokas Algirdas Macijauskas (21,2 tšk.). Jam puikiai talkina Dionizas Diržauskas (12,8 tšk.). Kiti žaidėjai rečiau pelno dviženklį taškų skaičių ir tai veikiausiai sutrukdys komandai iškovoti pirmąją vietą lygoje. Pagrindinis komandos pranašumas yra geriausia gynyba lygoje praleidžiant tik po 58,6 tšk. per rungtynes. Pagal puolime atkovotus kamuolius klubas užima antrąją vietą lygoje. Daugiausia prie to prisideda jau minėtas Dionizas Diržauskas, Tomas Skeirys bei Donatas Ditkevičius. Būtent dėl trūkstamų rezervų puolime pirma vieta FINAL-4 etape atrodytų kiek nelauktas rezultatas, bet būti finale ši komanda turi visas galimybes.

 

Apie "BC Pilaitės" klubo reikalus - jos žaidėjas Donatas Ditkevičius

 

Komanda pateko į FINAL-4 etapą. Kas buvo sunkiausia iki šio momento sezone ?

- Šiemet susiduriame su nemažai traumų, tad negalime normaliai pasitreniruoti ir pasiruošti rungtynėms. Bet tikimės, jog susirinksim visi į FINAL-4 ir pasirodysim taip, kaip tik galime geriausiai.

Pusfinalyje laukia "BC Burokėliai". Kaip bandysite rungtyniauti, norėdami įveikti šiuos varžovus ?

- Turime trenerį Toma Žukovą, tad tikimės, jog jis parengs mums gerą varžybų planą.

Jeigu reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę FINAL-4 etape, kuris klubas tai būtų ir kodėl ?

- Manau. jog visų šansai vienodi. Iš visų FINAL-4 komandų šiame sezone žaidėme tik su draudikų komanda, tad sunku kažką pasakyti apie likusias. Bet kuriuo atveju reguliariame sezone užimtos komandų vietos sako tą patį - susitiks visos panašaus pajėgumo ekipos.

Ką įvardintum savo komandos stipriosiomis pusėmis ir kur dar reiktų pasitempti, norint pasiekti geriausią rezultatą ?

- Žaidžiame kartu jau ne vienerius metus, tad žinome vieni kitų stiprybes, tai ir bandome išnaudoti. Reikia sužaisti komandiškai ir be pykčių - tuomet turėsime visus šansus laimėti.

Per paskutines 8 rungtynes IV Lygoje vos vieną kartą praleidote 64 taškus. Ar galima sakyti, jog gynyba laimi čempionatus, o šiuo atveju - atveda į FINAL-4 ?

- Mūsų rezultatai visiškai priklauso nuo gynybos. Nesame labai gerai puolanti komanda, todėl tik gerai atstovėję gynyboje galime tikėtis pergalių. FINAL-4 žaisime tik gynybos dėka.

Ko palinkėtum savo komandos kolegoms, sirgaliams bei varžovams ?

- Gražaus ir emocijų kupino krepšinio.

Kokių staigmenų savo varžovams šį kartą paruoš "BC Pilaitės" vyr. treneris Tomas Žukovas ?

 

Draudimas.lt (7)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 26%

Ši komanda turėjo bene daugiausiai problemų patenkant į FINAL-4. Su vos 31-a pagal skirstymą ,,Litresta“ antrame šios poros mače teko žaisti net pratęsimą kas ir nulėmė, kad draudikai šiaip ne taip atsidūrė kovoje dėl medalių. Pusfinalyje jų laukia bene pavojingiausias varžovas ,,Mad Lamb-II“, tad žiūrovai tikisi aršios kovos. Šios dvikovos laimėtojas turės visus šansus laimėti ir čempionatą. Visas ,,Draudimas.lt“ žaidimas sukasi aplink žaidžiantį trenerį Arvydą Ūsaitį, kuris vidutiniškai per rungtynes pelno po 25 taškus ir šiuo metu minėtoje kategorijoje yra pirmas visoje lygoje. Nei Paulius Jasukaitis, nei Taumantas Mikašis jau senokai nežaidžia čempionate ir negali pasigerinti savo rezultatyvumo, nors rezultatyviausių lentelė ir rodo, kad šie žaidėjai yra aukščiau už Arvydą Ūsaitį. Dar penki ,,Draudimas.lt“ žaidėjai renka dviženklį taškų vidurkį ir tai leidžia jiems būti geriausiai puolančia lygos komanda, nors atkrintamosiose puolimo mašina ir veikia kiek prasčiau. Kaip vieną pavojingesnių komandos žaidėjų reikėtų laikyti snaiperį Luką Savicką, kuris pataiko daugiau, nei 45 procentus tritaškių. Jei skaičiuotume dar žaidžiančius šių metų čempionate žaidėjus, tai Lukas būtų pirmas šioje grafoje. Daugiausia šio žaidėjo dėka komanda užimą šeštąją vietą lygoje visoje lygoje pagal tritaškių taiklumą. Pagal dvitaškius "Draudimas.lt" yra pirmi ir tik 0,1 procento kategorijoje lenkia savo būsimus pusfinalio varžovus. Druadikus stabdyti pražangomis irgi gali būti ne visada tikslinga, nes komanda šioje kategorijoje yra trečia. Daugiausia prie to prisideda Edmundas Akstinas, kuris yra ketvirtas lygoje pagal baudų pataikymą. Nepamirškime ir niekad nepavargstančio Ryčio Kriūno, nuo kurio įžvalgų bei sprendimų mačo metu gali priklausyti labai daug. Atletiškumu ir greičiu prilygti ,,Mad Lamb-II“ komandai draudikams gali ir nepavykti, tačiau pasipuošti medaliais ekipa turi visus šansus.

 

Apie "Draudimas.lt" galimybes pasakoja jos krepšininkas Tautvydas Paškauskas

 

Patekote į FINAL-4 etapą. Kas buvo sunkiausia iki šiol čempionate?

- Šį sezona komandą kamavo traumos bei mikrotraumos. Ekipą sudaro beveik visi įmonės darbuotojai, dėl to vykstant įvairiems renginiams užduotis surinkti sudėtį tapo nemenku iššūkiu. Reikia paminėti, jog priešininkai buvo pajėgūs ir lengvų rungtynių buvo tikrai nedaug.

Kartu dalyvavote ir LDA (Lietuvos Draudikų Asociacijos) Taurėje. Kai kurie varžovai žaidimą per dvi lygas įvardino kaip jūsų pranašumą. O kaip yra iš tikrųjų, ar žaidimas per kelis divizionus komandai duoda naudos ?

- Manau, kad žaidimas per dvi lygas yra pranašumas, nes komanda labiau susižaidžia, pajaučia varžybų ritmą. Tuo pačiu esame mėgėjai, dėl to dažnesnis kamuolio mušinėjimas padeda palaikyti formą, kas irgi yra į naudą. Tikimės ir ateityje pavyks laikytis tokio sportinio režimo.

Pusfinalyje laukia "Mad Lamb II" komanda, ko reikia norint juos įveikti ?

- Užtektų įmesti 1 tašku daugiau ir viskas, o jeigu rimčiau - varžovas stiprus, visose pozicijose lygiaverčiai žaidėjai. Manau, kad laimės ta ekipa, kuri primes savajį žaidimo braižą.

Jeigu reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę FINAL-4 etape, kas ja būtų ir kodėl?

- Manau, kad visos 4 ekipos yra apylygės, tą rodo ir panašūs statistiniai rodikliai, dėl to aiškaus favorito nėra. Tačiau reguliariojo sezono reitingas, manau, objektyviai atspindi komandų pajėgumą.

Ko palinkėtum savo komandos žaidėjams, varžovams bei sirgaliams?
- Sirgaliams linkiu gražios ir intensyvios kovos, kad rungtynės būtų įdomios ir nuotaikingos. Draugams ir varžovams - sveikatos ir sėkmės. Tegul nepamiršta, kad čia - tik žaidimas.

Arvydas Ūsaitis ir "Draudimas.lt" komanda norėtų papildyti šio sezono medalių kolekciją

IV Lyga - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009