III LYGA - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

2019-05-14

Top Sport - VKL organizuojami čempionatai artėja prie finišo tiesiosios, o šį antradienį bei trečiadienį Ekinstos sporto salėje paaiškės stipriausia trečiosios lygos komanda. Šios FINAL 4 varžybos išskirtinės tuo, kad VKL ekspertų nuomone, visos keturios komandos turi beveik identiškus šansus iškovoti aukso medalius. Priminsime, kad pirmasis pusfinalis bus žaidžiamas 19:30 val. - "Antra komanda" susitiks su "BC United Transline", o 21:00 val. "Vedejasrenginiui.lt" priims "Western Union" krepšininkus. Norite pamatyti puikų ir intriguojantį krepšinį? Laukiam jūsų Ekinstos sporto salėje, o dabar - apie komandų šansus laimėti.

 

Antra komanda (2)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 26%

Ketvirtfinalyje iškritus pirmą reitingą turėjusiam "Jamam" paaiškėjo, kad aukščiausią reitingą turinti komanda finaliniame ketverte bus "Antra komanda". Jaunam, bet daug žadančiam kolektyvui tai vos pirmasis sezonas kartu, tačiau demonstruojami rezultatai sudaro įvaizdį, kad klubas metus iš metų varžosi VKL pirmenybėse. "Antra komanda" - tai 1998 metų gimimo jaunuoliai, kurių didžioji dalis vaikystėje savo krepšinio žinias gilino Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Jau debiutiniame sezone Vilniaus krepšinio lygoje komanda iškovojo 18 pergalių ir patyrė vos keturis pralaimėjimus - tik jie ir "Jamam" gali pasigirti tokiu solidžiu pergalių ir pralaimėjimų balansu lygoje. "Antra komanda" žaidžia laisvą krepšinį, paremta didžiuliais greičiais, rotacija ir kamuolio judėjimu. Krepšininkai, puikiai išmanantys žaidimo subtilybes, nesuka galvos dėl taktinių sprendimų, o dažniausiai pergalę iš varžovų "išplėšia" sužaisdami vieną įspūdingą atkarpą - to užtenka, kad būtų iškovota pergalė. Didžiulis klubo privalumas - 10 beveik lygiaverčių krepšininkų. Jei prie klubo lyderių išskirti turėtume Molėtų "Ežerūne" rungtyniavusį Igną Repčį, kuris ne tik puikiai skirsto kamuolius bendraklubiams, bet ir pats užbaigia atakas (rezultatyviausias krepšininkas), o taip pat fantastiškai po krepšiais besigrumiantį Mykolą Radionovą bei universalų puolėją Ernestą Palskį, tai nenustebkite, jei finalo ketverte žibės visai kiti krepšininkai - toks yra šios komandos žaidimo bruožas, kuriuo ji pusfinalyje turėtų palaužti "BC United Transline" klubą. Visgi pasak VKL ekspertų, jaunam kolektyvui finaliniame ketverte gali pritrūkti šiek tiek patirties, todėl spėjimas - sidabro medaliai. 

 

Apie "Antra komanda" klubo galimybes pasakoja jos žaidėjas Vilius Žukas

 

Patekote į FINAL-4 etapą. Kas iki šio momento sezone buvo sunkiausia?

Nors ir iškovojome daug pergalių, tačiau aš kiek pasigedau stabilumo. Puiku, kad beveik visuomet pasiekdavome teigiamą rezultatą, tačiau tas "bangavimas" dvikovų metu tikrai neramina. Retkarčiais pritrūksta ir didesnės drausmės - čia galbūt ir dėl to, jog žaidžiame be tikro trenerio.

Pusfinalyje komandos laukia "BC United Transline". Kokių staigmenų ruošiate priešininkams ir kaip juos galima nugalėti?

Didelių staigmenų nepriruoši, liko komandos, kurios įrodė, kad yra vertos vietos finaliniame ketverte. Čia viską lems individualus meistriškumas ir begalinis noras - jei tai pademonstruosime, tikiu, kad laimėsime. Dauguma "BC United Transline" varžovų yra tik vieneriais metais vyresni už mus, taip pat "praėję" savo miesto sporto mokyklą, todėl bus įdomu pasižiūrėti, kaip oponentai atrodo po Moksleivių krepšinio lygos kovų. 

Kaip komanda ruošėsi finaliniam etapui?

Pasiruošimas tikrai nebuvo ypatingas. Eilinė treniruotė, į kurią net nesugebėjo ateiti visi nariai. Žinoma, tai nedžiugina, tačiau mes vistiek pasitikime vienas kitu visu 100 procentų ir žinome, kad į finalinį ketvertą kiekvienas žengs degančiom akim ir su vienu tikslu - laimėti. 

Jei reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę iš FINAL-4 dalyvių, kuri ekipa tai būtų ir kodėl?

Manau, kad visų pirma reikia žiūrėti į savo daržą. Mes galvojame apie save ir savo tikslus - laimėti. Visos komandos yra labai stiprios, su nei viena iš jų šiemet dar nesusitikome, todėl į visus varžovus žiūrime atsargiai ir juos gerbiame. 

Na ir pabaigai - ko palinkėtum savo komandai, varžovams bei žiūrovams?

- Savo komandai palinkėsiu tik pačių teigiamiausių emocijų viso finalinio ketverto metu. Nesvarbu, kaip viskas baigsis, aš jais labai didžiuojuosi ir labai smagu, kad visus iki vieno pavyko surinkti bei suburti į bendrą kolektyvą. Varžovams palinkėsiu geros ir atkaklios kovos, o žiūrovams - gero šou. Juk kiekvienas einantis į rungtynes apie jas visų pirma galvoja kaip apie pramogą. 

 

Benas Lukoševičius (su kamuoliu, "Antra Komanda") su komandos draugais šturmuos III Lygos viršūnę

 

Startinis klubo penketukas

Ignas Repčys

13,4 taško (4,6 rez.perd., 2,3 per. kam., 14,9 naud. bal.)

Vilius Žukas

10,2 taško (3,9 atk. kam., 11,1 naud. bal.)

Lukas Šidlauskas

5,8 taško (34% trit., 5 naud. bal.)

Ernestas Palskis

9,2 taško (39% trit., 12 naud. bal.)

Mykolas Radionovas

11,8 taško (9 atk. kam., 2,1 blk., 18,7 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

BC United Transline(6)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 17%

Kodėl pirmasis šio Top Sport - VKL FINAL 4 pusfinalis turėtų būti toks įdomus? Todėl, nes tiek "Antra komanda", tiek ir "BC United Transline" yra krepšinio mokyklas praėjusios komandos, kurios pasižymi gudrumu, apgalvotais sprendimais, aukštu krepšinio intelektu ir žaidimu per fiziškai stiprius krepšininkus. Kuri komanda pirmoji pajaus žaidimo ritmą ir atsipalaiduos, ta ir turės milžinišką pranašumą, o šioje vietoje galbūt šiokį tokį pranašumą įgija ir metais vyresni "BC United Transline", kurios pagrindą sudaro 1997 metų gimimo Tauragės sporto mokyklą baigę krepšininkai. Per dešimtį metų, praleistų krepšinio mokykloje, jaunuoliai gal ir nelaimėjo aukščiausio diviziono titulo (kaip tai padarė keletas "Antros komandos" krepšininkų), tačiau iš palyginus mažo miesto lygiai kovėsi su Lietuvos grandais - Vilniumi, Kaunu ar Klaipėda, ir spėjo užsigrūdinti. Prie komandos prisijungus ir keleta metų vyresniam žaidžiančiajam treneriui Deividui Dragūnui, kuris šiemet debiutuoja VKL, tačiau iš karto demonstruoja fantastiškus rezultatus, "BC United Transline" yra labai pavojinga komanda. Deividas tiek pats pelno taškus, tiek kartu su Tomu Krivonosovu ieško komandos draugų. Pagrindinė tauragiškių opcija puolime - Dilanas Švaistys, bet kada galintis paleisti tolimą bombą ar prasiveržti po krepšiu. Vien dėl stabilesnio žaidimo reguliariajame sezone ir atkrintamosiose VKL ekspertai nežymų pranašumą suteikia "Antrai komandai", tačiau visi puikiai žinome, kad spėjimai megėjų krepšinyje yra "va bank". Bet kokiu atveju, pirmasis pusfinalys, įvyksiantis jau šiandien 19:30, turėtų būti karštas!

 

Apie "BC United Transline" komandos galimybes pasakoja jos žaidėjas Paulius Gedminas

 

Patekote į FINAL-4 etapą. Kas iki šio momento sezone buvo sunkiausia?

- Iki šio momento sunkiausiai sekėsi su žaidėjų rotacija, pritrūkdavo žaidėjų, ypač tai pasijausdavo rungtynių pabaigose ir tai padarė neigiamą įtaką jų baigčiai ne vienose rungtynėse.

Pusfinalyje komandos laukia jaunas ir principingas varžovas - "Antra Komanda". Kokių staigmenų ruošiate priešininkams ir kaip juos galima nugalėti?

- Esame abi jaunos komandos, manau bus sunki ir apylygė kova, kurios baigtį nulems didesnis noras laimėti ir atkaklumas.

Kaip komanda ruošėsi finaliniam etapui?

- Nepasakyčiau, kad kažkaip ypatingai ruošiamės finaliniam etapui, procesas vyko įprastai, o pirmadienį turime paskutinę treniruotę prieš finalo ketvertą.

Jei reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę iš FINAL-4 dalyvių, kuri ekipa tai būtų ir kodėl?

- Neišskirčiau nei vienos komandos, manau visos yra vienodai apylygės, kaip ir minėjau, nugalėtoją nulems didelis noras laimėti bei kova dėl kiekvieno kamuolio.

Na ir pabaigai - ko palinkėtum savo komandai, varžovams bei žiūrovams?

- Žaidėjams linkiu sportinio pykčio, geros kovos, žiūrovams - gerų emocijų ir šaunaus laiko stebint rungtynes.

Deividas Dragūnas ("BC United Transline") pelno eilinius taškus

 

Startinis klubo penketukas

Tomas Krivonosovas

13 taškų (4,8 rez.perd., 14 naud. bal.)

Deividas Dragūnas

20,6 taško (7,3 atk. kam., 4,5 rez. perd., 24,6 naud. bal.)

Dilanas Švaistys

21,8 taško (6,7 atk. kam., 22,2 naud. bal.)

Vilius Gedminas

14,6 taško (6,5 atk. kam., 3,5 rez. perd., 16,3 naud. bal.)

Paulius Gedminas

7 taškai (6,2 atk. kam., 8,3 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Vedejasrenginiui.lt(13)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 34%

Toks jau nenuspėjamas ir žavus VKL krepšinis, kad žemiausią reitingą finaliniame ketverte turinti ekipa yra pagrindinė pretendentė į aukso medalius. Labai smagu matyti šį klubą pasiekusį FINAL-4, kadangi sezono eigoje jau atrodė, kad ekipa sau padarė meškos paslaugą, sužaisdama labai silpną antrą reguliaraus čempionato etapą, per kurį laimėjo vos trejas rungtynes iš devynerių! Jau sezono pradžioje būtent "Vedejasrenginiui.lt" ir "Jamam" ekipos VKL ekspertų buvo išskiriamos kaip stipriausios lygos komandos, tačiau tarp keturių pajėgiausių klubų, deja, yra tik vienas. Visi ketvirtfinalio serijoje, kurioje "Vedejasrenginiui.lt" susitiko su "VKM 2001" klubu laukė fantastiškos kovos, tačiau į svarbiausius mūšius nesusirinkę Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai nepasipriešino fiziškai stipresniems ir vyresniems krepšininkams bei turėjo užleisti juos į finalio ketverto varžybas. "Vedejasrenginiui.lt" komanda - taip pat jaunatviška, tvirtą stuburą turinti ekipa, už kurios vairo sėdi bene didžiausias raktas į visus pasiekimus - strategas Mantas Finažonkovas. Reiklusis treneris puikiai pažįsta savo auklėtinius ir iš jų per 40 žaidimo minučių stengiasi išspausti visą 110 procentų energijos bei atsidavimo. Kamuolį dažniausiai patyręs strategas patiki gynėjui Kristijonui Simsonui, kuris ne tik puikiai skirsto kamuolį, bet ir turi itin smagią rankelę nuo trijų taškų zonos. Po krepšiais visus reikalus tvarko Einaras Beržonskis, kuris atkrintamosiose tarsi ankstesniais sezonais LeBronas Jamesas įjungė "Playoff mode" režimą ir baudos aikštelėje yra nesustabdomas. "X faktoriumi" tapti galėtų Laurynas Patašius, kuris taip pat praeityje sportavo ŠMKA ir bus labai svarbus kovojant prieš "Western Union" bokštą Aurimą Dalių Butkų. Čia tik keletas krepšininkų, kurie galėtų pakeisti mačo eigą į savo komandos pusę. Atsarginių žaidėjų suolelis, reiklus treneris, lyderiai - viskas, ko reikia, kad komanda pasidabintų aukso medaliais. Bus labai sunku, tačiau VKL ekspertų spėjimas - būtent toks. 

 

Apie "Vedejasrenginiui.lt" klubo reikalus - jos žaidėjas Kristijonas Simsonas

 

Komanda pateko į FINAL-4 etapą. Kas buvo sunkiausia iki šio momento sezone ?

- Manau, jog sunkiausia buvo su rinkimusi į rungtynes. Kam mokslai, kam darbai, tad taip ir gaudavosi, jog ten, kur susirenkam negausiai, rungtynės sekasi sunkiau. Gerai, kad ties svarbiausiomis sezono kovomis pavyko daugumai prisiderinti, išvengėm traumų ir į finalinį ketvertą žengiam stipriausios sudeties.

Pusfinalyje laukia "Western Union" komanda. Ką galėtum pasakyti apie varžovus ir ko reikia, norint juos nugalėti ?

- Komanda tikrai neblogai sukomplektuota, turinti daugiau patirties, negu mes, nors sezono eigoje ir pavyko juos įveikti, šios pusfinalio rungtynės parodys, kas yra kas. "Wester union" turi gana ilga atsarginių žaidėjų suolą, žaidžia komandinį krepšinį, dauguma krepšininkų fiksuoja puikius statistinius rodiklius. Manau, jog treneris prieš akistatą išskirs jų lyderių porą - Dalių Butkų ir Justą Urmanavičių - jie ir turėtu būti pagrindinė grėsmė.

Jeigu reiktų išsirinkti vieną komandą - favoritę finaliniame etape. Kuris klubas tai būtų ir kodėl ?

- Iš tikrųjų, net nežinau. Turbūt neičiau žaisti, jei netikėčiau savo komandos pergale, tačiau visos komandos yra apyligės, dėl to ir išėjome i finalinį ketvirtuką. Pačiam man labai įdomi yra "Antra komanda". Su jais žaisti sezono metu neteko, tačiau ten pilna nemažai jaunų ir pažįstamų veidų, su kuriais būtų smagu susitikti finale.

Ką iš savo komandos rekomenduotum varžovams prižiūrėti labiausiai?

- Manau, reikėtu jiems prižiūrėti mūsų trenerį, nors šiuo metu jis ir su trauma, tačiau rungtynių metu yra labai agresyvus (šypsosi). O jei rimčiau, tai negalėčiau išskirti nei vieno komandos nario - vienas sužaidžia geriau vienose, kitas - kitose rungtynėse. Manau, jog tai ir yra mūsų stiprioji pusė, neturime aiškiai išreikštų lyderių, todėl teks prižiūrėti visus.

Na ir pabaigai - ko palinkėtum savo komandos draugams, sirgaliams bei varžovams ?

- Komandos draugams palinkėsiu stiprių nervų ir šiltų riešų. Sirgaliams - nepamiršti, kad mes ne tik pravedam geriausiai renginius, bet ir finalo ketvertus, o varžovams - stiprios kovos, šaltų nervų, bei nepatirti traumų!

"Vedejasrenginiui.lt" ekipos vadovas Justinas Daugėla (su kamuoliu) šiemet subūrė labai pajėgų kolektyvą

 

Startinis klubo penketukas

Juozas Andriuška

8,7 taško (5,1 rez.perd., 2,2 per. kam., 9,9 naud. bal.)

Kristijonas Simsonas

13,1 taško (5,9 rez. perd., 44% trit., 16,1 naud. bal.)

Justinas Daugėla

8 taškai (3 atk. kam.,)

Laurynas Patašius

10,6 taško (5,4 atk. kam., 12,4 naud. bal.)

Einaras Beržonskis

12,9 taško (10,5 atk. kam., 21,5 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Western Union(8)

Procentinė išraiška laimėti titulą: 23%

Ketvirtoji - paskutinė šio finalo ketverto dalyvė, tapusi vienu iš maloniausių šio 2018-2019 metų sezono staigmenų - "Western Union" krepšininkai, sėkmingai žygiuojantys ne tik trečioje VKL lygoje, bet ir Įmonių čempionate, kuriame taip pat pateko tarp keturių stipriausių komandų (pusfinalyje trijų mačų serijoje nusileido vicečempionams "Vilmai"). Aštuntą reitingą po antrojo etapo išsikovojęs klubas atkrintamosiose įveikė "Kritulius", o likus vienam žingsniui iki FINAL-4 sugebėjo patiesti vienus iš čempionato lyderių - "Jamam", pateikę vieną didžiausių staigmenų trečiosios lygos pirmenybėse. "Western Union" pliusai - taip pat labai tolygi sudėtis, turinti aiškią žaidimo viziją - viską pradėti nuo gynybos, o jau tuomet taktiškai sužaisti puolime. Įveikus "Jamam", "Western Union" vaikinai tikriausiai visiškai prarado baimės jausmą - na ir kas, kad pusfinalyje jų laukai grėsmingieji "Vedejasrenginiui.lt", jie eis į aikštelę, kausis dėl kiekvieno kamuolio ir bandys pateikti dar vieną sensaciją. Labai daug kas priklausys nuo kertinių klubo krepšininkų - pradėkime nuo Aurimo Daliaus Butkaus. 205 cm ūgio vidurio puolėjas yra vienas solidžiausių vidurio puolėjų visoje lygoje, renkantis vidutiniškai beveik po 20 naudingumo balų. Kamuolys dažniausiai sukasi Justo Urmanavičiaus rankose, kuris vienas pats gali ištraukti komandą puolime. Saugokitės kibių Justo rankų, kadangi įžaidėjas perima po daugiau, nei 3 kamuolius! Nepamirškime ir Gražvydo Girniukaičio, Dariaus Rindino ar Arvydo Serapino, kurie turi aiškias užduotis aikštelėje ir jas įvykdo beveik visuomet. "Western Union" į pusfinalį žengia kaip nedideli autsaideriai, tačiau pats klubas puoselėja dideles viltis ir tikisi žaisti didžiajame trečiadienio finale. Jų dvikova su "Vedejasrenginiui.lt" - 21:00 val.

 

Apie "Western Union" galimybes pasakoja jos krepšininkas Gražvydas Girniukaitis

 

Patekote į FINAL-4 etapą. Kas buvo sunkiausia iki šiol čempionate?

- Džiaugiamės po ilgo sezono patekę į finalines kovas. Sezonas ilgas, dėl to buvo sunku išlaikyti nusiteikimą ir gerą žaidimą nebanguojant. Varžybų prasme, aišku sunkiausia buvo ketvirtfinalio etapas, kurį laimėjome tik 3 taškų skirtumu.

Pusfinalyje laukia "Vedejasrenginiui.lt" klubas. Kokios stipriosios šios ekipos savybės ir kaip galvojate juos nugalėti?

- Su šia komanda susitikome reguliariojo sezono antrąjame etape ir žinome, kad tai - stiprus varžovas, tačiau mums įveikiamas. Tai gera. daug lygiaverčių žaidėjų turinti komanda, tai galima matyti ir atsivertus komandos statistiką.

Lygiagrečiai III lygai dalyvavote ir VKL - TOP Sport Įmonių Čempionate. Ar tai komandai privalumas ir jei taip, kodėl?

- Manyčiau, kad Įmonių lygoje daugiau patyrusių komandu ir iš jų turėjome progos išmokti daug naudingų dalykų. Nors kartais įtemptas tvarkaraštis, žaidžiant dviejose lygose, kišo koją. Čempionatai - labai panašaus pajėgumo.

Jeigu reiktų pasirinkti vieną komandą - favoritę FINAL-4 etape, kas ja būtų ir kodėl?

- Ne su visomis finalinio ketverto komandomis teko šiemet susitikti, tad įvardinti favoritus būtų nekorektiška. Kolektyvai įrodė pranašumą prieš visą būrį varžovų 3 lygoje ir nusipelnė patekti į FINAL-4, o čia nugalėtoją gali lemti ir sėkmė.

Ko palinkėtum savo komandos žaidėjams, varžovams bei sirgaliams?
- Savo komadai linkiu išlikti susikoncentravusiais, pasitikėti vieniem kitais ir, aišku, būtų smagu iškovoti dvi pergales. Sirgaliams bei varžovams linkiu gerų emocijų ir smagaus vaizdo aikštelėje.

"Western Union" šiemet jau spėjo sudalyvauti VKL - Top Sport Įmonių Lygos FINAL-4 varžybose

 

Simbolinis savaites penketukas

 

Justas Urmanavičius

15,5 taško (6,3 atk. kam., 4,3 rez.perd., 3,4 per. kam., 21,1 naud. bal.)

Gražvydas Girniukaitis

8,9 taško (3,1 rez. perd., 10 naud. bal.)

Arvydas Serapinas

9,5 taško (5,3 atk. kam., 2,1 per. kam., 8 naud. bal.)

Darius Rindinas

11,8 taško (2,2 per. kam., 12,9 naud. bal.)

Aurimas Dalius Butkus

14,8 taško (8,8 atk. kam., 1,7 blk., 19,7 naud. bal.)

PG SG SF PF C
III LYGA - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009