II LYGA - FINALINIO KETVERTO PROGNOZĖS

2019-05-09

Jau šį penktadienį finišo tiesiąją kerta ir dar viena Top Sport - VKL lyga - antroji. Keturi klubai ("Mad Lamb", "Telšiai", "Taurus" ir "Lentvario LK") susirems finaliniame ketverte Ekinstos sporto salėje ir išsidalins dar vieną medalių komplektą. Pusfinalio susitikimai įvyks penktadienį: 19:00 val. kausis "Taurus" ir "Lentvario LK" komandos, o 20:45 val. - "Mad Lamb" bei "Telšiai". VKL apžvalgininkai pateikia į prognozes orientuotą apžvalgą, kurioje išvysite, kam gi mes prognozuojame didžiausią pasisekimą šį savaitgalį. 

 

(1) Mad Lamb

Procentali išraišką laimėti titulą: 50%

Nieko nelaukę pradėkime nuo pirmąjį reitingą turinčio ir, mūsų nuomone, šio finalinio ketverto favorito - "Mad Lamb" kolektyvo, kuris antrajame penktadienio pusfinalyje egzaminuos "Telšius". Favoritų laukia labai rimtas pusfinalio susitikimas su gynybinį krepšinį žaidžiančiais žemaičiais, tačiau mūsų nuomone, tai gali būti tarsi išankstinis finalas. Abu kolektyvai yra bene drausmingiausią ir labai taktišką krepšinį žaidžiančios komandos, todėl laukia bekompromisė dvikova. Grįžkime prie "Mad Lamb" komandos, kuri iki finalo ketverto iškovojo 14 pergalių, patyrė 5 pralaimėjimus ir tarp visų II-os lygos komandų rikiavosi aukščiausioje pirmoje vietoje. Per metus ekipa užaugo labai užaugo, subrendo kaip vienas kumštis. Dar praėjusiame sezone jie antroje VKL lygoje liko septinti, tačiau prabėgus metams niekas net nesuabejojo, jog "Mad Lamb" viešės finaliniame ketverte. Čia nukeliame kepures prieš vyriausiąjį trenerį Erviną Stankų, kuris savo nuostabiu krepšinio išmanymu sugebėjo suvienyti kolektyvą, sudarytą iš pajėgių krepšininkų. Visų pirma, žaidimas sukasi aplink Žilviną Rubliauską, kuris apskritai yra vienas naudingiausių lygos krepšininkų. Šis universalus puolėjas yra labai stiprus fiziškai, gali grumtis tiek po krepšiais, tiek ir atsistumti varžovus besiveržiant link krepšio. Šalia jo turime rezultatyviausią komandos krepšininką Gražvydą Mockų, vidutiniškai renkantį beveik po 21 tašką ir fantastiškai atakuojantį krepšį - 68% dvitaškių, 37% tritaškių ir net 80% baudų. Dar vienas pagirtinas klubo vadovų žingsnis - jau sezono eigoje kolektyvą papildyti dar vienu labai perspektyviu ir taikliarankiu krepšininku - Laurynu Jasioniu. Greitai klube įsitvirtinęs puolėjas renka po 16 taškų. Taigi, ties perimetru turint du labai pavojingus metikus, dvigubinti Žilviną Rubliauską darosi tiesiog per brangu - Žilvinas yra puikus kamuolio skirstytojas, o dažnais atvejais komandos yra baudžiamos trijų taškų vertės metimais. Nepamirškime ir kitų labai svarbių rotacijos krepšininkų - Šarūno Putnos, Gedimino Idzelio ar Dariaus Bušmič. Jei visi šie išvardinti krepšininkai sužais nemažiau savojo lygio, varžovams šansų nėra. Vieninteliu nerimu turėtų būti tai, kad sezono metu buvo pralaimėta dviems iš trijų finalinio ketverto kolektyvų ("Telšiai" ir "Lentvario LK"), tačiau žaidžiant savo žaidimą, būtent šis kolektyvas turi didžiausius šansus pasidabinti aukso medaliais.

 

Apie savo komandą pasakoja "Mad Lamb" atstovas Linas Laukis:

 

Patekot į FINAL-4 etapą, kas buvo sunkiausia iki šio momento?

- Visą sezoną sunkiausiai buvo rinktis į treniruotes. O jei kalbant apie rungtynes, tai be abejo - ketvirtfinalio etapas, nes jis kol kas buvo svarbiausias sezone.

Nemažai varžovų jūsų prisibijodavo net ir 1 lygoje, ar nemabai, kad tokia favoritų etiketė gali padaryti meškos paslaugą?

- Šiemet subūrėme tokį kolektyvą, kad nebijau nieko. Ekipoje atmosfera tiesiog nuostabi. Visi yra užsivedę ir trokšta laimėti, tuo pačiu žinodami savo rolę komandoje, kurią atlieka puikiai, todėl esu ramus, kad motyvacijos ir noro laimėti tikrai netrūks. Prieš "Telšius" pralaimėjome reguliariajame sezone, todėl atėjo metas revanšui. Žinau, kad lengva nebus, bet tikiu savo komanda !

Jeigu galėtum įvardint vieną finalinio ketvertuko favoritę, kas ja taptų ir kodėl?

- Tai tikriausiai favoritai mes, nes užėmėme 1 vietą reguliariajame sezone, tačiau prieš dvi finalo ketverto komandas šiemet jau pralaimėjome. Lentvario komanda norės reabilituotis po nesėkmingo sezono kitoje miesto lygoje. "Telšiai" labai rimtai ruošiasi finalo ketvertui rengdami treniruotes būtent Ekinstos sporto salėje. "Taurus" eilę metų patenka į finalinius ketvertus. Visi šie faktoriai rodo, kad laukia įdomus finalo ketvertas.

Kurį iš savo ekipos žaidėjų "rekomenduotum" varžovams prižiūrėti labiausiai ir kodėl?

- Rekomendacijų nedalinsiu, kad nepakenkčiau nei savo, nei varžovų komandai. Paskui sakys, kad apgavau, todėl lai patys nusprendžia kam skirti didžiausią dėmesį.

Na ir ko palinkėtum savo komandai, žiūrovams ir sirgaliams?

- Savo komandai linkiu mėgautis krepšiniu, kaip tą darėme iki šiol, na o sirgaliams - pamatyti "Mad Lamb" komandos triumfą.

Žilvinas Rubliauskas ("Mad Lamb")

 

(4) Telšiai

Procentali išraišką laimėti titulą: 10%

Antroji mūsų apžvalgos komanda - kovingieji žemaičiai, ginantys Telšių miesto garbę. Su 10 pergalių ir 9 pralaimėjimais iki finalo ketverto atžygiavę krepšininkai nesibaido grėsmingo varžovo pusfinalyje ir puoselėja aukščiausius tikslus. Ar svajones pavyks paversti realybe? Sunku pasakyti, tačiau prireiks ir didelio darbo, ir sėkmės. VKL ekspertus teigiamai vertinti šio klubo šansus finaliniame ketverte atbaido vienas paprastas aspektas - tai pastaruoju metu demonstruoja forma. Nors nuo paskutinio "Telšių" mačo praėjo mėnesis, privalome pažvelgti atgal ir priminti klubo fiasko trečioje lygoje. Joje "Telšiai" gynė čempiono titulą, tačiau jau 1/8 etape nesugebėjo išgliaudyti "Transcom" vaikinų riešuto. Toks favoritų pasitraukimas tapo viena iš didžiausių, jei ne pačia didžiausia III-osios lygos sensacija. Kelialapį į antrosios lygos FINAL 4 žemaičiai užsitikrino kiek anksčiau - balandžio pradžioje, įveikė "BC Nol Semkers" jaunuolius. Tiesa, komandos ketvirtfinalyje pasidalijo po pergalę, o "Telšiai" triumfavo smulkia 5 taškų persvara. Taigi, kolektyvas, visuomet pasižymėjęs drausme ir kova kiekviename aikštės centimetre, antroje sezono dalyje pradėjo strigti - gynyboje atsirado vis daugiau skylių, kurių užkamšyti nepavykdavo net ir bokštų duetui Vytautui Ubartui (11 atk. kam., 19,4 naud. bal.) su Antanu Mikūta (10,3 atk. kam., 1,1 blk., 16,9 naud. bal.). Nepamirškime, kad žemaičiai savo gretose turi ir trečią aukštaūgį, kurio geistų bet kuris kitas klubas - tai Dovydas Petrauskas, fiksuojantis puikius skaičius Įmonių lygoje. Ties perimetru kaip visuomet sukasi Kevino Ašmonto ir Žilvino Bendoraičio porelė, tačiau didžiausias "Telšių" trūkumas - įžaidėjo pozicija. Ją tinkamai užpildyti galėtų tik Tadas Gaižauskas, tačiau sumanus krepšininkas "Telšių" garbę gina tik kas antrose rungtynėse, todėl patvirtinti, ar Tadas pasirodys Ekinstos sporto salėje, kol kas negalime. "Telšiai" turėjo mėnesį atostogų, kurį išnaudoti galėjo efektingam taktiniam pasiruošimui prieš "Mad Lamb". Jei kovingieji žemaičiai laikysis trenerio nurodymų ir gynyboje demonstruos sau būdingą kovą, pusfinalis gali būti įdomesnis, nei tikėtąsi.

"Telšiai"

 

(2) Taurus

Procentali išraišką laimėti titulą: 25%

Peršokame į kitą Top Sport - VKL antrosios lygos pusfinalį ir pradedame nuo antrą reitingą turinčio "Taurus". Tai komanda, kurioje tikriausiai menkiau lygą pažįstantys gerbėjai nesurastų tiek daug garsių pavardžių, kaip kituose klubuose, tačiau ir šiuolaikiniame krepšinyje yra puikus posakis - "juk ne pinigai ir pavardės laimi čempionatus". Dažniausiai ne pavienes pergales, o turnyrus laimi širdys, atsidavimas, didelis ir nematomas darbas, o būtent visai tai "Taurus" puikiausiai simbolizuoja. Reguliariajame čempionate komanda pasiekė 11 pergalių ir patyrė 6 pralaimėjimus, o ketvirtfinalyje, dėka puikių rungtynių išvykoje prieš "Transcom" (triumfas 13 taškų), išsikovojo kelialapį į finalo ketvertą. Grįždami prie reguliariojo sezono, norime išskirti "Taurus" išskirtinį nematomumą - klubas žaidė gerą ir kokybišką krepšinį, tačiau niekuomet iki sezono galo nebuvo priskiriamas prie lyderių. Būtent keturios pergalės iš eilės baigiant reguliarujį čempionatą smarkiai kilstelėjo klubą į viršų, bet pažiūrėję ir į ankstesnius rezultatus matome gerus rezultatus - tik penkiais taškais nusileista "Mad Lamb", nugalėta "Aardvark", sutriuškintas "Lentvario LK" ir t.t. Ekipą į priekį veda du gynėjai - Ignas Urbonas bei Ignas Kurklietis, atitinkamai renkantys po 20 ir 19 taškų. Juos puikiai papildo krašto puolėjas Nerijus Jozonis bei įžaidėjas Justas Aršauskas, o po krepšiais dominuoja Tomas Pribušauskas. Didžiausi "Taurus" pliusai kovoje prieš "Lentvarį"? Daugiau tolygių krepšininkų, rotacija ir triuškinanti pergalė 64:41 vieninteliame sezono susitikime. VKL ekspertai spėja, jog būtent "Taurus" žengs į didįjį finalą.
 
Apie "Taurus" komandos reikalus mums papasakojo ekipos žaidėjas Julius Pinkevičius
 

Komanda pateko į FINAL-4, kas buvo sunkiausia iki šio etapo?

- Susirinkti visiems komandos žaidėjams į varžybas. Sezono metu komandai pilnai susižaisti niekaip nepavykdavo, nes dalis žaidėjų vis būdavo traumuoti ar tiesiog negalėjo žaisti. Ir tik sezono pabaigoje pradėjome pilnai rinktis į rungtynes.

Pusfinalyje laukia stipri Lentvario komanda. Kokias staigmenas ruošiate varžovams ir kas galėtų būti raktas į pergalę?

- Tiek mes, tiek Lentvario komanda mokame kietai ir aktyviai gintis. Manau, kad būtent gynyba ir bus lemiamas faktorius. Na o staigmenas parodysime aikštelėje.

Jeigu galėtum įvardint vieną finalinio ketvertuko favoritę, kas ja taptų ir kodėl?

- Žaidžiant vienerias rungtynes favoritu gali tapti bet kas, kam tuo metu bus sėkminga diena. Tačiau komandinis užsivedimas ir gynyba manau ims viršų.

Jei būtų tavo valia ir patektumėt į finalą, kuris varžovas ten būtų palankesnis ir kodėl?

- Tiek man, tiek ir mūsų komandai patinka ir sekasi žaisti įtemptas rungtynes. Tad palankesnis varžovas ir butu laimėjusi ekipa. Tikiuosi, jog visos komandos žais be traumų ir bus pilnų sudėčių.

Koks rezultatas "Taurus" komandai jau būtų tas pasiekimas, jog galėtumėt pasakyti - "šiemet pasirodėme puikiai"?

- Praėjusiais metais po pratęsimo finale pralaimėjome vieno metimo skirtumu. Tad šiais metais tikrai norisi rezultatą pagerinti.

Ko palinketum savo komandai, varžovams ir sirgaliams?

- Savo komandai palinkėsiu poros pergalių, tad varžovams lieka du arba vienas pralaimėjimas (šypsosi). Visoms komandoms - gerų ir atkaklių rungtynių, tas turėtų patikti ir sirgaliams.

"Taurus"

 

(3) Lentvario LK

Procentali išraišką laimėti titulą: 15%

Ir visgi, kur buvus, kur nebuvus į mūsų apžvalgą įšoka "Lentvario LK" komanda, pagal savo standartus žaidžiantį puikų sezoną, kuris turėtų būti vainikuotas medaliais. Sunku tiksliai pasakyti, kokios prabos medaliai kabos ant lentvariečių pečių, tačiau VKL ekspertai, nustatydami procentalią išraišką laimėti titulą, "Lentvariui LK" prognozuoja bronzos medalius. Po trijų metų pertraukos į VKL arenas sugrįžę krepšininkai iš karto surinko rimtą kolektyvą ir su juo nusprendė nejuokauti - žaisti antroje pagal pajėgumą VKL lygoje. Reguliariajame sezone komanda iškovojo 11 pergalių ir patyrė 6 nesėkmes, o atkrintamosiose be didesnio vargo susitvarkė su "Ego Forte", laimėdama bendra 21 taško persvara. Pagrindinė kolektyvo stiprybė - žaidimas per priekinę liniją, kuri yra turbūt solidžiausia visoje lygoje. Turint keturis beveik lygius antrosios linijos krepšininkus savo sudėtyje jiems tinkamai paskirstyti žaidimo laiką yra be galo sunku, o kuomet vienas iš tų keturių krepšininkų yra dar ir komandos žaidžiantysis treneris, kartais "Lentvario LK" kolektyvui pritrūksta šalto proto nuo suolo. Komanda įrodė, kad gali žaisti ir be tikro stratego, o dabar pakalbėkime apie sudėtį. Keturi aukštaūgiai yra didelis privalumas, tačiau žaidimui pasiekus aukščiausią tašką, kamuolį savo rankose turėtų laikyti Edgaras Pundzius (15,8 tšk.) ir Mindaugas Pukelevičius (13,8 tšk.). Darijus Venckovski (10,1 atk. kam.), Vitalij Podgaiskij (9,3 atk. kam.), Arvydas Urbanovičius (12 atk. kam.) bei Dmitrij Meškevič (9,4 atk. kam.) - sakykite, ką norite, bet savo gretose turint šiuos keturis galiūnus pralaimėti kovą dėl atšokusių kamuolių pasidaro turbūt neįmanoma. Minusas, kaunantis su "Taurus" - pastarųjų universalumas, didesni greičiai, geresnis kamuolio skirstymas - būtent visai turėtų kišti koją "Lentvario LK" komandai pirmajame penktadienio pusfinalyje. VKL ekspertai jokiu būdu nenurašo šio klubo ir mano, kad pusfinalis bus be galo atkaklus, o kaip bus iš tikrųjų - pamatysime jau visai netrukus !

 

Apie Lentvario atstovų galimybes pasakoja Edgaras Pundzius

 

Patekote į FINAL-4, kas buvo iki šiol sunkiausia čempionate?

- Sunkiausia buvo išlaikyti gerą ir stabilų žaidimo lygį, nes mėgėjų čempionato tvarkaraštis priklauso nuo komandu turimų salių laikų ir švenčių laikotarpių. Kartais rungtynės vykdavo vienos po kitų, o kartais jų tekdavo laukti savaitę ar ilgiau, todėl komandai pagavus gerą bangą sunku ją išlaikyti.

Kurią iš visų FINAL-4 dalyvių įvardintum favorite ir kodėl?

- Sunku nuspėti, bet tikiu mūsų komandos sėkme, kitaip ir negali būti.

Kaip manai, ar šiokia tokia pertrauka sulygins ekipų galimybes, ar joms įtakos neturės?

- Net ir nedidelė pertrauka turi įtakos aukšto lygio komandoms, todėl mėgėjams tai atsilieps be jokios abejonės ir sulygins visų komandų galimybes triumfuoti. Visa tai įneš tik dar daugiau intrigos.

Kurį iš savo komandos žaidėjų "rekomenduotum" varžovams prižiūrėti labiausiai?

- Mūsų komandos stiprybė - nepriklausymas nuo vieno žaidėjo. Net ir pakilęs nuo suolo kiekvienas ekipos narys gali pakeisti rungtynių eigą.

Na ir pabaigai, ko palinkėtum savo ekipai, varžovams ir sirgaliams?

- Saviškiams palinkėčiau gero rungtynių starto, varžovams ir mums patiems - pabaigti sezoną be traumų, o sirgaliams - aistringai palaikyti savo komandas ir sukurti gerą atmosferą salėje.

Žaidžiantysis "Lentvario LK" treneris Arvydas Urbanovičius
II LYGA - FINALINIO KETVERTO PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009