V Lyga - FINAL 4 PROGNOZĖS

2019-05-07

Antradienio dieną sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais bei grįžtame prie VKL 5 Lygos, kurioje keturi klubai per artimiausias dvi dienas kausis dėl aukščiausių vietų. Ekinstos sporto salėje ginklus pirmajame pusfinalyje (19:30) surems "Perkūno Oželių" bei "Meridiano" klubai, o antrajame (21:00) - "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" ir "SK Skaidiškių" komandos. VKL apžvalgininkai kviečia dar kartą susipažinti su kiekvienu kolektyvu bei išvysti, kokią procentalią išraišką skiriame komandoms laimėti lygą. Gero skaitymo !

 

Perkūno Oželiai

Procentali išraiška laimėti titulą: 30%

Komentaras: Ši, bene jauniausia lygos komanda, kuri puikiai pasirodė Vasaros lygos pirmenybėse užimdama antrąją vietą, savo sėkmingą kelią link medalių tęsia ir pagrindiniame VKL - Top Sport V lygos turnyre. Jaunuoliai pogrupio varžybose iškovojo 17 pergalių, taip visiems parodydami, kad ir pagrindiniame lygos turnyre gali žengti toli. Nugalėti net praėjusių metų V lygos laimėtojai - komanda ,,Pineca“. Pirmas pralaimėjimas patirtas atkrintamosiose varžybose 1/8 etape, kur kiek netikėtai 2 taškais nusileista devintai pagal skirstymą "BC Rudaminos“ komandai. Vėliau ,,Perkūno Oželiai“ padarė išvadas ir iki finalo ketverto etapo nepatyrė nei vieno pralaimėjimo, vieną po kito patraukdama sau iš kelio tikrai pajėgius priešininkus. Labiau kabintis į atlapus bandė tik ketvirtfinalio varžovai ,,Duok Dėdei vieną“, su įspūdingus dublius rinkusiu savo komandos bei vienu naudingiausiu lygos žaidėju Andriumi Čepkausku priešakyje. Po pirmo šių komandų mačo tik vieno taško persvara prieš antrąjį susitikimą turėjo ,,Perkūno Oželiai“. Visgi antrame mače pastaroji ekipa parodė, kodėl yra viena geriausiai puolančių lygos komandų ir laimėjusi susitikimą pateko tarp keturių stipriausių lygos komandų. Šis kolektyvas turi visose pozicijose individualiai stiprių krepšininkų. Išskirti reikėtų komandos ,,smegenis“ - įžaidėją Luką Jurevičių, kuris patenka į geriausių penketuką šioje kategorijoje. Žaidėjo stiprybė yra kibi gynyba. Lukas pagal perimtus kamuolius taip pat patenka į geriausiųjų penketą lygoje. Komandos snaiperis yra Rokas Stankevičius. Šis žaidėjas į geriausiųjų dešimtuką patenka tritaškių ir baudų metimų kategorijoje. Puikiai dėl kamuolių kovoja Nedas Leontjevas bei Kajus Steponavičius. Tai leidžia komandai su 46,7 atkovoto kamuolio per rungtynes pirmauti komandinėje statistinėje lygos įskaitoje. Finale ši komanda tikrai turėtų atsidurti, nes, mūsų nuomone, ,,Perkūno Oželiams“ teko silpniausia šiam finaliniam ketvertui komanda - ,,Meridianas“. Finale jau gali būti visko: veikiausiai gali  pritrūkti patirties ir šiemet teks tenkintis sidabro medaliais. Nors, žinoma, galime ir klysti.
 

Apie "Perkūno Oželių" galimybes ir lūkesčius pasakoja Lukas Vaitkus

 

Komanda pateko į FINAL-4 etapą, kas buvo sunkiausia iki šio momento čempionate ?

- Susiduriam su vienu sunkumu gana dažnai - labai nelengva žaist sekmadieniais po vakarėlių, bet užsigrūdinom jau (šypsosi). Šiemet patekom į 5 lygą ir gavom favoritų etiketę, ji buvo teisinga, nes daugumą rungtynių laimėjom nesunkiai, tačiau komandos, turinčios galingą priekinę liniją, kaip "Pineca" ar "Rudamina" visada sukelia galvos skausmą. Bet metai eina, kilogramai žaidėjams auga, greitu metu nebebus ir šių problemų .

Pusfinalyje jūsų laukia "Meridiano" ekipa. Ko galima tikėtis iš varžovų ir kaip ketinate prieš juos įrodyti savo pranašumą ?

- Varžovai turi aiškų lyderį Almantą Stankevičių, galingą centrą, kas mums yra neparanku, bet esam ne vieną taktinę gudrybę sugalvoję, kaip jį stabdyt, ką darydavom su panašiais žaidėjais. Varžovai tikrai bandys per jį žaisti, "laužti" po krepšiu, tad pagrindis tikslas gynyboje ir bus sustabdyt šį žaidėją. Pranašumai mūsų kaip visada - labai didelis susižaidimas, vienas kito supratimas, jaunatviškas maksimalizmas, uraganiškas puolimas, taiklūs tolimi metimai, aštrūs prasiveržimai ir didelis žaidėjų, galinčių pelnyti taškus, skaičius.

Jeigu reiktų išsirinkti vieną komandą - favoritę, kuri ekipa ja taptų ir kodėl ?

- Nepasikuklinsiu, renkuosi" Perkūno oželius". Be jų sunku pasakyt, nes nesam žaidę nei prieš vieną komandą ar matę gyvai jų rungtynes, tik statistiką, todėl iš jos sprendžiant pavojingiausiai atrodo "SK Skaidiškės".

Ko palinkėtum tiek varžovams, tiek savo ekipai bei sirgaliams ?

- Varžovams palinkėsiu gerai pailsėt, nes teks paprakaituot prieš mus, sirgaliams - sėkmės perkant pergalingą šampaną, kad dokumentų neprašytų (šypsosi).

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Matas Sosnovskis

12,4 taško

 (10,6 naud. bal.)

Lukas Jurevičius  

17,1 taško

 (5,7 rez. perd., 25,0 naud. bal.)

Rokas Stankevičius 

16,1 taško

 (39.7 % trit.)

Kajus Steponavičius

9,5 taško

 (9 atk. kam., 14,3 naud. bal.)

Nedas Leontjevas

10 tšk.

(8,3 atk. kam., 13, 8 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Kajus Steponavičius kartu su komanda sieks geriausio įmanomo rezultato

 

Meridianas

Procentali išraiška laimėti titulą: 15%

Komentaras: Ši komanda taip pat žaidžia puikų sezoną. Lygos B grupėje komanda pralaimėjo tik du kartus. Tai  leido užimti antrąją vietą, į priekį užleidžiant taip pat šio finalo ketverto dalyvę "SK Skaidiškės II“ ekipą. Atkrintamosiose  ,,Meridianas“ iškovojo visas pergales, du kartus įveikdamas ir praėjusio sezono čempionus ,,Pineca“. Daugiausia prie ,,jūrininkų“ pergalių prisidėjo ne kas kitas, o Almantas Stankevičius. Šio krepšininko žaidimas primena Lebroną Jamesą ar Dirką Novitzkį iš NBA lygos, kadangi šis ganėtinai aukštas žaidėjas geba daryti viską: rezultatyviai perduoti kamuolį komandos draugams, pataikyti tiek tritaškius, tiek dvitaškius, atkovoti kamuolius. Almantas bus bene universaliausias šio finalinio ketverto žaidėjas. Įdomus faktas, kad būdamas ketvirtos pozicijos, šis krepšininkas yra antras pagal rezultatyvius perdavimus visoje lygoje. Visgi to veikiausiai bus maža, kad komanda iškovotų lygos medalius. Almantui Stankevičiui trūksta didesnės komandos draugų pagalbos. Lyderiui labiau padeda tik įžaidėjas Marius Krukonis bei krašto puolėjas Mantas Zubrickas, beveik kiekvienose rungtynėse renkantys dviženklį naudingumo balą. Kiti žaidėjai aikštėje matomi mažiau ir tai neabejotinai kiš koją komandos pasirodymui jau pusfinalyje prieš pajėgią ,,Perkūno Oželiai“ komandą. ,,Meridiano“ stiprybė yra komandinė gynyba, kuri yra geriausia lygoje, bet lemiamose kovose greičiausiai negelbės ir ji, nes šiame finalo ketverte žaidžia dvi geriausiai šiuo metu puolančios lygos komandos: ,,Perkūno Oželiai“ ir ,,Skaidiškės II“. ,,Jūrininkai“ dėl puikios Almanto Stankevičiaus kovos po krepšiais yra ir antri pagal atkovotus kamuolius visoje lygoje, tačiau labai tikėtina, jog finalinėse kovose ekipai padėti negalės Marius Krukonis. Tad komandos draugams reiks dar didesnio susitelkimo ir kovingumo.
 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

 

Marius Krukonis

12 tšk.

(3,7 rez. perd.)

Justas Grubevičius

8.9 tšk.

 

Mantas Zubrickas

13,3 tšk.

(11,7 naud. bal.)

Almantas Stankevičius

19,7 tšk.

(17 atk. kam., 6,3 rez. perd. 34,4 naud. bal.)

Ovidijus Juonys

  4,9 tšk.

(7,6 atk. kam.)

PG SG SF PF C

 

Justas Grubevičius ir "Meridiano" klubas bus "juodasis" FINAL-4 arkliukas

 

LPK Liberna / Gervėčių Kraštas

Procentali išraiška laimėti titulą: 20%

Komentaras: Ši komanda yra trečioji finalo ketverto dalyvė iš lygos B pogrupio. Toje grupėje ,,LPK Liberna / Gervėčių Kraštas“ finišavo tik septinti, bet kuo toliau, tuo labiau gerino savo žaidimą ir galiausiai pateko tarp keturių stipriausių lygos komandų. Pakeliui link šio etapo buvo įveiktos pajėgios ,,Vilko Brolijos“ bei ,,Blue Sharks“ komandos ir priartėta prie pirmųjų  medalių pagrindiniame VKL lygos čempionate per visą komandos egzistavimo istoriją. Komanda bandys tuo šansu pasinaudoti. Kaip ir kitos šios finalinio ketverto dalyvės, ekipa yra viena geriausiai puolančių lygos komandų ir turi pakankamai pajėgių žaidėjų visose pozicijose. Aiškesnio lyderio neturėjimas daro šį kolektyvą labai pavojingu. Puikiai komandą valdo žaidžiantis treneris Deimantas Žemaitis, kuris, būdamas 52 metų amžiaus, geba būti vienas geriausiai kamuolius skirstančių žaidėjų visoje lygoje. Jam puikiai talkina ir kitas įžaidėjas Artūras Seržantas. Puikiai kamuolius atkovoja Edvaras Vinogradovas, kuris šioje kategorijoje patenka į trejetuką visoje lygoje. Nereikėtų pamiršti ir Vilmanto Maslausko, kuris dažnai baudžia varžovus blokuodamas jų metimus. Visgi komanda neturi metikų, kurie patektų į geriausiųjų dešimtukus ir tai veikiausiai sutrukdys iškovoti pergalę pusfinalyje prieš puikių snaiperių turinčias "SK Skaidiškes II“.

 

"LPK Libernos / Gervėčių Krašto" naujienomis dalinasi jos žaidėjas Gediminas Balčius

 

"LPK Liberna / Gervėčių Krastas" pateko į FINAL-4. Kas buvo sunkiausia šiame kelyje iki dabar ?

- Daugiausiai problemų, greičiausiai, buvo dėl išretėjusių gretų, nes nuo sezono vidurio rungtynėse praktiškai daugiau, kaip 7 žaidėjų neturėjome.

Pagrindiniame čempionate komandai tai jau dabar pats didžiausias pasiekimas, kaip manai, kiek toli dar galite eiti ?

- Kuomet viską lemia vienerios rungtynės, o ne serija, manau kiekviena komanda patekusi į FINAL-4 turi lygias galimybes laimėti čempionatą. Taip kad tikslai išlieka patys aukščiausi. Turime savo pranašumų - prasiveržimai ir didelis žaidėjų, galinčių pelnyti taškus, skaičius komandoje.

Jeigu reiktų įvardinti vieną komandą - favoritę iš likusių ekipų, kuri tai ekipa būtų ir kodėl ?

- Visos komandos yra favoritės. Kiekviena ekipa yra skirtinga, o laimės ta, kuri sugebės varžovams primesti savo žaidimą.

Ko palinkėtum tiek varžovams, tiek savo ekipai bei sirgaliams ?

- Varžovams palinkėsiu pralaimėjimo prieš mano komandą, bei nepatirti traumų,  o sirgaliams - tikėjimo mumis !

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Deimantas Žemaitis

3,2 tšk.

(5,4 rez. perd.)

Artūras Seržantas 

13,4 tšk.

(8 naud. bal.)

Edvinas Viršila

13 tšk.

(7 atk. kam. 14,1 naud. bal.)

Saulius Keina

13,7 taško

 (3.8 atk. kam)

Gediminas Balčius

15,4 tšk.

(10,2 atk. kam., 18,1 naud. bal.).

PG SG SF PF C

 

Gediminas Balčius - viena svarbiausių "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" firgūrų komandoje

 

SK Skaidiškės II

Procentali išraiška laimėti titulą: 35%

Komentaras: Šią komandą reikėtų laikyti pusfinalio poros favorite, kadangi ji turi finalinių varžybų patirties ir praėjusiame sezone tapo IV lygos čempionais. Taip pat kolektyvas šiemet žaidžia tiek III, tiek V lygoje ir dažnose kovose pasipildo žaidėjais iš aukštesnės lygos: jie įneša gana didelį indėlį į komandos pergales. Komanda iki šiol yra patyrusi tik vieną pralaimėjimą, o tai atsitiko dar grupės varžybose. Komandos pajėgumu šiek tiek suabejota, kai turnyro ketvirtfinalyje tik bendra devynių taškų persvara įveiktas ,,TBA“ klubas. Visgi tikėtina, kad skaidiškiečiai padarys išvadas ir veikiausiai iškovos V lygos aukso medalius. Finale šios komandos greičiausiai lauks jaunieji ,,Perkūno Oželiai“,  kuriuos rudaminiečiai turėtų po sunkios kovos įveikti ir pasipuošti aukso medaliais. Komandą paskui save turėtų tempti visi startinio penketo žaidėjai. Labiausiai tikėtina, kad rezultatyviausias bus puikus snaiperis Darius Asanavičius, taip pat Jaroslav Caplin, Marius Bukauskas, Artur Kilkovskij bei Darius Jonutis, kurie turi ir žaidimo III lygoje praktikos. Tiesa, didelis komandos minusas yra kova po krepšiais ir tiek pusfinalio, tiek finalo varžovas bandys tuo pasinaudoti. Ši minusą turėtų kompensuoti puikus "SK Skaidiškių II“ pataikymas iš visų distancijų. Nemažą rolę vaidins ir komandos fanai, kurie, tikėtina, gausiai susirinks į Ekinstos salę palaikyti savo komandos. Jeigu abu prognozuojami favoritai patektų į finalą, būtų įdomi jų dvikova su ,,Perkūno Oželių“ palaikymo komanda.

 

Apie "SK Skaidiškių II" komandos perspektyvas bei viltis pasakoja Kristupas Gabrielius Kuklys

 

Komanda pateko į FINAL-4 etapą, kas buvo sunkiausia iki šio momento čempionate ?

- Iki šio momento buvo sunkiausia susirinkti visiems į rungtynes ir joms rimtai nusiteikti. Ir, be abejo, ketvirfinalis prieš "TBA" vyrukus pareikalavo daug jėgų, bei emocijų.

Pats rungtyniavai už abi ekipos sudėtis tiek III, tiek ir V Lygoje. Kurioje komandoje šaunesnis mikroklimatas ir kodėl ?

- Sudėtis skiriasi nežymiai, tad mikroklimatas labai panašus tiek III lygos komandoje, tiek ir V-os. Tačiau geresnė situacija, manau, V lygos komandoje. Visgi pagrindas yra Skaidiškių komandos senbūviai, tad vienas kitą tikrai gerai pažįstame ir suprantame.

Pusfinalyje laukia "LPK Liberna / Gervėčių Kraštas". Ką iš šios komandos išskirtum, kaip pavojingiausius jos kozirius ?

- Su šia komanda jau teko susitikti sezono pradžioje, tad Gervėčių žaidimas pasirodė gana komandiškas, žaidėjai negaili vieni kitiems kamuolių, metimus gali atlikti bet kuris krepšininkas, vyrai yra fiziškai stiprūs, žaidžia agresyviai. O kaip stipriąją pusę galėčiau išskirti būtent komandinę dvasią, mat komanda gana ilgą laiką žaidžia drauge.

Kurią komandą įvardintum FINAL-4 favorite ir kodėl ?

- Final 4 silpnų komandų nebeliko. Tiek Gervėčiai, tiek "Meridianas" turi tikrai stiprių žaidėjų ir žaidžia gerą krepšinį, bet manau, kad šio final-4 favoritai yra "Perkūno oželiai". Komanda jauna, ambicinga, reguliariame sezone nepatyrė nei vieno pralaimėjimo, o tai parodo, jog vyrukai siekia aukščiausių tikslų.

Ko norėtum palinkėti savo komandai, varžovams ir Skaidiškių bei Rudaminos sirgaliams ?

- Savo komandai norėčiau palinkėti susirinkti į varžybas ir joms nusiteikti, ko pritrūko viso sezono metu. Varžovams ir sirgaliams norėčiau palinkėti gerų emocijų bei smagaus renginio.

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Marius Bukauskas

12,1 tšk.

(5,1 rez. perd., 14,1 naud. bal.)

Darius Asanavičius

17,9  tšk.

(dvit.: 63,37 %, 19,5 naud. bal.)

Jaroslav Caplin

16,5 tšk.

(6,8 atk. kam., 19,6 naud. bal.)

Artur Kilkovskij

10,9 tšk.

(7,3 atk.kam., 14 naud. bal.)

Darius Jonutis

12 tšk.

(7,9 atk.kam., 14 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Darius Jonutis ir "SK Skaidiškės II" nekantriai laukia FINAL-4 etapo

V Lyga - FINAL 4 PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009