TOP SPORT Pavasario čempionatas - 6 lygos C pogrupio komandų pristatymas

2019-05-06

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir toliau tęsiame naują, į Pavasario čempionatą orientuotą apžvalgų ciklą. Jus ir toliau pasiekia Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Praėjusias savaites mes pristatėme 2+3 lygos, 4 bei 5 lygų pogrupių aprašymai, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamų vietų grupėse spelionės. Dabar seks šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

 

BC Drambliai

Pagrindiniai krepšininkai: Deividas Gaidulis, Gediminas Kregždė, Marius Krisiūnas, Aurimas Stelmokas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 2

Štai ir prasideda paskutinioji Top Sport - VKL Pavasario čempionato šeštosios lygos grupė. Ją atidarome su labai spalvingą logotipą turinčiais "BC Drambliais", kurie mūsų organizuojamose lygose dalyvauja trečius metus paeiliui. Kiekvienais metais kolektyvas stiebiasi ir kopa į viršų, o tai puikiausiai iliustruoja pergalių skaičius: pirmajame sezone PČ buvo pasiekta tik viena pergalė iš šešių, antraisiais metais jau dvi iš penkių + netgi ketvirtfinalis ketvirtajame Vasaros lygos sezone, o šiemet - jau trys pergalės iš keturių ir tikrai užsitikrinta vieta atkrintamosiose. "BC Drambliai" įrodinėja, kad sudėtyje nėra būtina turėti 10-12 žaidėjų, o svarbiausia yra atsidavimas ir noras - ekipa į šį Pavasario čempionatą registravo vos aštuonis krepšininkus, o visas keturias rungtynes sužaidė šeši iš jų. Tačiau puiki aura rūbinėje ir aikštelėje komandai leidžia demonstruoti puikų krepšinį ir džiaugtis gerais rezultatais. Krūvis pagrindiniams krepšininkams atitenka didelis, tačiau jie prisiima atsakomybę ir nesibaido paskirtų užduočių. Kaip ir komandos rezultatai, taip ir Gedimino Kregždės žaidimas kiekvienais metais vis gerėja. Jei anksčiau aukštaūgis sunkiai surasdavo vietą "BC Dramblių" rotacijoje, tai dabar neabejotinai yra svarbiausias žmogus po krepšiu - renka po dvigubą dublį. Naudingiausiu ekipos krepšininku (20 naud. bal.) Deividas Gaidulis, tritaškius metantis fantastišku 47 procentų taiklumu. Jeigu "BC Drambliams" užteks parako, jie šeštoje PČ lygoje gali pasispardyti.

 

BC Suppleo

Pagrindiniai krepšininkai: Paulius Zapolskas, Šymon Narkevič, Tomaš Petrovskij, Rafal Narkevič.

Prognozuojama vieta grupėje: 3

Liūdėsį po nesėkmingai susiklosčiusio penktosios VKL lygos sezono (pralaimėta jau 1/16 etape) paskandinti šeštajame Top Sport - VKL divizione bando "BC Suppleo" kolektyvas, kol kas nesutinkantis rimtesnio pasipriešinimo C pogrupyje. Visos trys iškovotos pergalės vidutiniškai beveik 17-os taškų persvara ir rimtas pareiškimas dėl aukščiausių vietų siekiamybės. Tiesa, "BC Suppleo" dar laukia du didžiausi mūšiai, kurie ir išspręs dėlionę, kas C grupėje finišuos 1-3 vietoje - t.y. dvikovos su "BC Drambliais" ir "SKM 2001". Svarbiu faktoriumi gali tapti ir namų aikštė - kolektyvas nusprendė rungtyniauti Grigiškėse, o ypatingai mėgėjų krepšinyje ne pačiame Vilniuje esančios aikštelės dažniausiai yra palankesnės šeimininkams (nepamirškime ir sirgalių faktoriaus). Kol kas grėsmingiausiai iš "BC Suppleo" kolektyvo atrodo Paulius Zapolskas, renkantis monstriškus skaičius - 14,5 taško, 17 atkovotų kamuolių ir 25,5 naudingumo balo. Jam puikiai talkina rezultatyviausias ekipos krepšininkas Šymon Narkevič, o po daugiau nei 17 naudingumo balų renka ir Tomaš Petrovskij su Rafal Narkevič. Ateinančios dvi dvikovos parodys tikrą "BC Suppleo" veidą ir ar klubas gali kautis dėl aukščiausių vietų visoje lygoje. 

 

Ferratum

Pagrindiniai krepšininkai: Domas Balčiūnas, Arvydas Šturo, Slavomir Janovič. 

Prognozuojama vieta grupėje: 5

Taip nuostabiai šeštoje VKL lygoje rungtyniavę "Ferratum" iki finalinio ketverto demonstravo pavyzdinius rezultatus - iškovojo 16 pergalių ir suklupo vos du kartus. Tačiau tuo mėgėjų krepšinis yra žavus ir negailestingas, jog vienos rungtynės gali nubraukti viso sezono triūsą, o išsikeltus tikslus atitolinti bent jau metams. Taip įvyko ir su "Ferratum" - jie pusfinalyje apmaudžiai pralaimėjo finalo ketverto underdogams "VK Meradog" ir galiausiai turėjo tenkintis bronzos medaliais. Visgi tai buvo pirmasis tokios ilgos distancijos čempionatas "Ferratum" klubo istorijoje, todėl tokia patirtis žaidėjams yra tiesiog neįkainojama. "Ferratum" ir Pavasario čempionate nusprendė išlikti ištikimi sau bei sudalyvauti šeštajame divizione, kuriame kol kas viskas nesiklosto taip, kaip klubas norėtų. Trimis pralaimėjimais čempionatą pradėjęs klubas dabar nebegali klysti - privalo nugalėti "Nepilkit Baranauskui" klubą, kitu atveju, privalės atsisveikinti su čempionatu jau pirmojo etapo. Pergale prieš "SKM 2001" vaikinukus yra stipriai abejojama, todėl net ir palankiausiai susiklosčius rezultatams "Ferratum" grupėje liks 4-5 vietoje - ateityje laukia patys grėsmingiausi varžovai. 

"Ferratum" krepšininkai

 

Nepilkit Baranauskui

Pagrindiniai krepšininkai: Kipras Skiparis, Ignas Baranauskas, Augustinas Zigmontas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 6

Ach tas šiuolaikinis jaunimas - 18-19 metų kolektyvas savo pavadinime nori garsiai išreikšti, kad Baranauskui gerti gėrimų (žinoma, nealkoholinių) - jau užteks. Tiesa, referuojama greičiausiai ne į garsųjį Lietuvos rašytoją Antaną Baranauską, bet į komandos sielą ir vieną iš lyderių Igną Baranauską. Na, bet juokus palikime pašonėje ir pereikime prie rimtesnių krepšinio reikalų - kol kas kolektyvo debiutas Vilniaus krepšinio lygoje atrodo kiek pridegęs - patirti trys pralaimėjimai paeiliui.  Komanda dar jauna, nepatyrusi mėgėjų krepšinio fiziškumo ir galbūt per daug ambicinga, tačiau tai yra šiuolaikinio jaunimo požymiai. Net neabejojame, jog "Nepilkit Baranauskui" komandoje yra daug talento, kuris bėgant metams atsiskleis ne tik už aikštelės ribų, bet ir joje. Iš pirmojo žvilgsnio tokiais talentais laikyti galėtume jau minėtą I.Baranauską, taip pat Kiprą Skiparį ar Augustiną Zigmontą. Kolektyvas savo gretose turi tik aštuonis krepšininkus, o neturint individualiai stiprių krepšininkų (Kaip pavyzdžiui "BC Drambliai"), nuveikti kažką rimtesnio šeštajame Top Sport - VKL Pavasario čempionato divizione dar yra kiek per sunku. 

 

SKM 2001

Pagrindiniai krepšininkai: Matas Kerys, Erikas Jatkūnas, Markas Zakrauskas, Eigantas Kudevičius.

Prognozuojama vieta grupėje: 1

Malonus Top Sport - VKL Pavasario čempionato šeštosios lygos atradimas - "SKM 2001" jaunuoliai, C pogrupyje kol kas šluojantys visus nuo paviršiaus, nors yra jauniausia pogrupio komanda. Kaip ir pridera sporto mokyklos komandai, sudėtyje matome daugiau nei 12 krepšininkų, o kuomet ekipos strategė gali varijuoti įvairiais penketais, tai tikrai palengvina situaciją ir aikštelėje. Į mėgėjų krepšinį sporto mokyklų vadovai savo komandas siunčia ne dėl rezultatų, bet dėl neįkainojamos patirties kaunantis su fiziškai stipresniais vyrais. "Užsigrūdinę" vaikinai tuomet gali lengviau integruotis į klubinį krepšinį ir jausti didelį pasitikėjimą savimi. O kad taktiškai ir sumaniai žaidžiantys vaikinukai gali aplošti "dėdės", pavyzdžių turime ir VKL - štai, kad ir "VKM 2001" komanda, kuri tiek praeitais, tiek ir šiais metais žaidžia fantastiško grožio krepšinį bei į pavėsį guldo visame Vilniaus mėgėjų krepšinyje žinomus krepšininkus. Iš šios 2001 metų Sostinės krepšinio mokyklos kartos kol kas labiausiai išsiskiria už savo kolegas dar metais jaunesnis Matas Kerys, solidžiai žaidžia jau 19-metis Erikas Jatkūnas, taip pat 17-mečiai Markas Zakrauskas bei Eigantas Kudevičius. Linkime didžiausios sėkmės šiam daug žadančiam kolektyvui!

 

TEVA

Pagrindiniai krepšininkai: Ramūnas Beliūnas, Jurgis Šileikis, Jonas Galiauskas, Vaidotas Kiseliovas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 4

Paskutinysis C grupės kolektyvas - "TEVA". Tik šiais metais pabėgę nuo pavadinimo "Sicor Biotech" krepšininkai viską pradeda iš naujo - po metų pertraukos grįžta į Vilniaus krepšinio lygą, dar tiksliau - į mūsų organizuojamą Pavasario čempionatą. Praeityje komanda rungėsi Įmonių lygoje, tačiau joje aukštų rezultatų pasiekti nesugebėjo, o per visą savo dalyvavimo VKL istoriją iki šio sezono buvo iškovojusi 26 pergales ir patyrusi 58 pralaimėjimus. "TEVA" kolektyvui dar viskas prieš akis - vyriausiems krepšininkams yra apie 30 metų, o kai kurie iš jų jau daugelį metų demonstruoja solidžius statistinius rodiklius. Vienas iš būtinų paminėti asmenų - tai krašto puolėjas Ramūnas Bieliūnas, kurį drąsiai įvardinti galime kaip "TEVA" lyderį. Ramūnas šiemet pagirtinai kovėsi ir pajėgioje ketvirtoje VKL lygoje, o PČ išdarinėja stebuklus - 21,3 taško, 15 atkovotų kamuolių ir 28 naudingumo balų vidurkiai. Jam puikiai talkina taip pat kojas mūsų lygoje jau seniai apšilęs Jurgis Šileikis (vid. 13 tšk.), o savo debiutiniame mače maloniai nustebino ir Jonas Galiauskas. Grupės varžybos "TEVAI" prasidėjo sunkokai - vos viena pergalė iš keturių dvikovų, tačiau patekti į kitą etapą klubas turėtų, o ten galime sulaukti ir netikėtų, bet malonių rezultatų. 

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 6 lygos C pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009