TOP SPORT Pavasario čempionatas - 6 lygos A pogrupio komandų pristatymas

2019-05-05

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir toliau tęsiame naują, į Pavasario čempionatą orientuotą apžvalgų ciklą. Jus ir toliau pasiekia Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Praėjusias savaites mes pristatėme 2+3 lygos, 4 bei 5 lygų pogrupių aprašymai, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamų vietų grupėse spelionės. Dabar seks šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

 

Bekupė

Pagrindiniai krepšininkai: Laurynas Putna, Rolandas Mečkauskas, Marius Maišelis

Prognozuojama vieta grupėje: 4

Šeštosios Pavasario čempionato lygos A pogrupį pradedame nuo "Bekupės" kolektyvo. Komanda šiame 2018/2019 metų sezone dalyvavo ketvirtoje Top Sport - VKL lygoje, kurioje pagirtinai kovėsi iki aštuntfinalio etapo - ten, deja, bet buvo nusileista "Litrestai". Atsigauti po iškritimo laiko beveik nebuvo, ilsėtis taip pat - prasidėjo PČ kovos, o būtent kiek niūrokos nuotaikos po pralaimėjimo IV-oje lygoje jautėsi prasidėjus naujajam čempionatui. "Bekupė" jautėsi išsibalansavusi ir žaisdama prieš tikrai įveikiamus oponentus galiausiai suklupdavo - pralaimėta "KK Trakų kalnui" bei "VK Techninė - 10 Eur". Galiausiai visą pyktį klubas išliejo prieš "Visad gatavs" komandą, kurią sutriuškino 25 taškų skirtumu ir šiuo metu turi 1 laimėjimą iš 3 galimų. Čia labai prisidėjo ir komandos lyderio - Lauryno Putnos sugrįžimas. Ketvirtoje lygoje vidutiniškai po 17 taškų ir 20 naudingumo balų rinkęs gynėjas tik sugrįžęs į "Bekupės" gretas pelnė 22 taškus ir surinko 28 naudingumo balus. Situacija komplikuota, tačiau jei Laurynas žais nuolatos, "Bekupė" tikrai turi visus šansus įšeiti į kitą etapą. 

 

KK Akademija

Pagrindiniai krepšininkai: Dominykas Žitkauskas, Domantas Navickas, Erikas Urbanovič, Julius Penkauskas.

Prognozuojama vieta grupėje: 6

Tik šiemet VKL pirmenybėse debiutavusi "KK Akademija" save išbandyti panoro ir didelio susidomėjimo sulaukusiame Pavasario čempionate. Patirties ir jaunimo mišinį suformavusi klubo valdyba žaidėjus išbandyti nusprendė penktoje VKL lygoje, kurioje reguliariajame čempionate iškovojo 10 pergalių per 17 susitikimų. Visgi patirties atkrintamosiose stokojęs kolektyvas "sudegė" 1/16 etape, kuriame du kartus nusileido "LPK Libernai / Gervėčių kraštui" ir baigė savo pasirodymą debiutiniame sezone. Nepaisant šio iškritimo, mūsų manymu, tiek VKL ekspertai, tiek ir klubo vadovai sezoną penktoje lygoje įvertinti gali gerai, o ten atsiskleidė keletas puikių krepšininkų - Dominykas Žitkauskas, Edmundas Gužė ar Vytautas Skarulskis. Deja, tačiau iš šios lyderių trijulės Pavasario čempionate išlaikyti pavyko tik aukštaūgį D.Žitkauską, o pavyzdžiui V.Skarulskis gavo žymiai pelningesnį pasiūlymą iš "Šaras sugriovė marčėlą" komandos (2+3 lyga). Dominykas ir toliau pagirtinai grumiasi po krepšiais, tačiau tapo aišku, kad ekipoje atsirasti privalo naujieji vedliai - kol kas į šias pozicijas pretenduoja Domantas Navickas su Eriku Urbanovič. Du patirti pralaimėjimai smarkiai apsunkino "KK Akademijos" galimybes žengti toliau ir nors tai yra vis dar įmanoma, didelių vilčių puoselėti nereikėtų.

 

KK Trakų kalnas

Pagrindiniai krepšininkai: Lukas Beleška, Tomas Zajankauskas, Mindaugas Luškevičius.

Prognozuojama vieta grupėje: 5

Lietuvišką pavadinimą susigalvoję "KK Trakų kalno" vyrai yra daugiausiai rungtynių(4) sužaidusi A pogrupio komanda. Tai yra debiutinis čempionatas naujai susiklompektavusiai komandai, todėl tikriausiai didelių tikslų puoselėti nereikėjo, tačiau dvi pergalės ir du pralaimėjimai viską palieka pačiai komandai. Lemiamose penktose rungtynėse kas be ko yra būtina pergalė, o tuomet reikia laukti ir palankių tiesioginių oponentų rezultatų. Daug apie šį kolektyvą informacijos neturime, tačiau ką matome iš kelių pastarųjų varžybų, kad "KK Trakų kalnas" turi vieną, labai aiškiai išreikštą lyderį - tai aukštaūgis Lukas Beleška. Šis 198 cm ūgio vidurio puolėjas per ketverias rungtynes vidutiniškai žaidžia net po 36 minutes, o per jas pelno po 26,8 taško, atkovoja po 15,3 kamuolio ir renka net po 36,8 naudingumo balo. Jei žiūrėtume į visų Pavasario čempionato lygų žaidėjus, sužaidusius bent keturis susitikimus, Lukas pagal naudingumo balus nusileistų tik Pauliui Kamarauskui iš "Intersurgical Junior". Žvelgiant apskritai (įskaičiuojant ir žaidėjus, sužaidusius po vieną mačą), L.Beleška šiuo metu šioje statistinėje kategorijoje yra šeštas. Tai yra fantastiški skaičiai ir nuostabus debiutas, tačiau be Luko "KK Trakų kalno" komandoje vienintelis Tomas Zajankauskas renka dviženklius taškų ir naud. balų rodiklius. Jei lemiamame penktajame mače atsirastų daugiau taškus pelnyti galinčių krepšininkų, klubas gali įšokti į atkrintamąsias. 

 

Tirola Basketball

Pagrindiniai krepšininkai: Vladislav Piskariov, Julius Kubertavičius, Mindaugas Zalatoris. 

Prognozuojama vieta grupėje: 1

Ant popieriaus "Tirola Basketball" yra tikrai stipriausias A pogrupio kolektyvas. Komanda, kuri tikrai nėra pajėgiausia Įmonių lygoje, tačiau joje kovoja visas 40 minučių ir vien už tai šiemet užsitarnavo didelę varžovų pagarbą. Dabar, kiek silpnesnės sudėties nei jau minėtoje Įmonių lygoje, tačiau su aiškiais tikslais - iškovoti medalius, kolektyvas varžosi šeštajame Pavasario čempionato divizione. Tikėtis išvysti tokius krepšininkus kaip Modestas Gilys ar Karolis Murauskas šeštojoje lygoje yra kiek naivoka, tačiau ir be jų akis tikrai yra kur paganyti. Pirmiausia dėmesį atkreipti reikia į naujai susiformavusį "Tirolos Basketball" lyderių tandemą - Vladislav Piskariov, kuris kol kas yra nesustabdomas (23,7 tšk., 27 naud. bal.) bei Julių Kubertavičių, kuriam įsibegėti sekėsi kiek sunkiau, tačiau vis tiek yra fiksuojamas dvigubas dublis. Būtent ant šių krepšininkų pečių guls didžiausia atsakomybė - jie turi ir daug aukšto lygio krepšinio patirties bei tinkamai įjungdami savo bendraklubius į žaidimą gali tikėtis puikaus Pavasario čempionato. Jį "Tirola Basketball" pradėjo dviem pergalėmis ir vienu pralaimėjimu, todėl pasigerinti situaciją prieš atkrintamąsias klubas dar turi laiko.

Vladislav Piskariov ("Tirola Basketball")

 

Visad Gatavs

Pagrindiniai krepšininkai: Vygantas Versockas, Dainius Strakšys, Artiom Lisovskij.

Prognozuojama vieta grupėje: 2

Labai originalų pavadinimą išsirinkę "Visad Gatavs" krepšininkai yra dar viena Vilniaus krepšinio lygoje debiutuojanti komanda, savo kelią link mėgėjų krepšinio viršūnės nusprendusi pradėti nuo 2019 metų Top Sport - VKL organizuojamo Pavasario čempionato. Vien jau už šypseną keliantį pavadinimą komanda į savo gretas pritraukė papildomą būrelį aistruolių, o jų padedama kol kas maloniai stebina ir A pogrupyje. Nuo 27 iki 32 metų amžiaus "Visad Gatavs" komandoje žaidžiantys krepšininkai šiuo metu yra iškovoję 2 pergales ir patyrę vienintelį pralaimėjimą (netikėtai buvo sutriuškinti "Bekupės"). Didelis pliusas - kolektyvas jau sugebėjo patiesti tiek "Tirolą Basketball", tiek ir "VK Techninė - 10 eur" komandas, su kuriomis šiuo metu turi lygų pergalių ir pralaimėjimų balansą. Taigi susiklosčius situacijai, kad keletas komandų surinks po vienodai pergalių/pralaimėjimų, automatiškai "Visad Gatavs" komanda įgija pranašumą ir užimą aukštesnę vietą. Apie tai galvoti nereikia, kadangi liko dvi svarbios rungtynės. Kol kas kolektyvą į priekį tempia Vygantas Versockas, renkantis net po 25 taškus ir per mačą išmetantis po daugiau nei 14 tritaškių! (puikus 39,5% pataikymas). Jam asistuoja Dainius Strakšys bei Artiom Lisovskij. Jau debiutinis "Visad Gatavs" sezonas gali būti labai nusisekęs!

 

VK Techninė - 10 eur

Pagrindiniai krepšininkai: Deividas Stakauskas, Artūras Akščenavičius, Šarūnas Mockus. 

Prognozuojama vieta grupėje: 3

Kuo jau kuo, bet originalumu Top Sport - VKL Pavasario čempionato klubai tikrai pasižymi - paskutinioji A pogrupio komanda nusprendė savotiškai įprasminti ir pagerbti tuos žaidėjus, kuriems už nesivaldymą rungtynių metu tenka susimokėti tuos 10 eurų už techninę pražangą. Įdomu tai, kad galbūt "VK Techninė - 10 eur" komandą sudaro didžiausi Vilniaus krepšinio lygos peštukai ir rėksniai? Na, bet jau kol kas šią hipotezę vertėtų atmesti, kadangi vienintelę techninę pražangą per tris sužaistus susitikimus užsidirbo Aurimas Talutis (beje, už nusižengimą krepšininkas jau susimokėjo). "VK Techninė - 10 eur" kolektyvas taip pat debiutuoja Vilniaus krepšinio lygoje, o jau auksčiau aptardami kitas komandas minėjome, kad klubas yra iškovojęs dvi pergales ir patyręs vieną pralaimėjimą. Jeigu reikėtų spėti, VKL ekspertai šiam kolektyvui pasibaigus grupės etapui prognozuotų 3 pergales ir 2 pralaimėjimus (būsima pergalė "KK Akademiją" ir pralaimėjimas "Tirolai"), tačiau visi puikiai suprantame, kad tai yra tik spelionės remiantis jau sužaistais mačais. Klubas kol kas žaidžia nerezultatyvų krepšinį - tik vieną kartą peržengė 53 taškų ribą. Koją pakišti gali ir triuškinanti nesėkmė "Visad Gatavs" komandai (29 taškais), jei keletas komandų surinks vienodą pergalių ir pralaimėjimų balansą. Žvelgdami į individualią statistiką, išskirti galime vienintelius du dviženklininkus - lyderį Deividą Stakauską ir Artūrą Akščenavičių. 

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 6 lygos A pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009