IV Lyga - savaitės apžvalga

2019-05-02

Tęsiasi TOP SPORT VKL IV lygos čempionatas. Po šios savaitės dvikovų tapo aiškios keturios pajėgiausios pirmenybių ekipos, kurios toliau tęs kovą FINAL-4 etape dėl pačių aukščiausių lygos apdovanojimų. Šioje apžvalgoje kviečiame prisiminti, kaip paskutinėms ketvirtfinalio dalyvėms sekėsi spręsti savo uždavinius.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

 

Mad Lamb II (3) - Atea / Bitdefender (6)

Prognozė prieš seriją: Mad Lamb II (52 %) - Atea / Bitdefender (48 %)

Seriją 152:138 laimėjo ir į FINAL-4 keliauja "Mad Lamb II"

Ši pora sužaidė antrąsias savo ketvirtfinalio rungtynės. Pirmąjį mačą išvykoje rezultatu 68:63 laimėjo nežymūs poros favoritai ,,Mad Lamb II“, tad antrame mače taip pat buvo tikimasi atkaklios kovos. Tokia ji ir buvo. Komandos tris kėlinukus žaidė rezultatyviai ir taikliai. Rungtynės vyko lyg ant svarstyklių, po kėlinį laimint tai vienai, tai kitai komandai. Trečiajame ketvirtyje ,,Mad Lamb II“ buvo įgijusi apčiuopiamą 10 taškų pranašumą. Tiesa, jį greitai iššvaistė ir visa kova nusikėlė į paskutinį kėlinį. Jame pirmąkart aikštėje rungtynėse pasirodė ,,Mad Lamb II“ atstovas Dainius Laukis, kuris įmetė labai svarbų tritaškį ir inicijavo komandos spurtą, leidusį atitrūkti nuo varžovų ir laimėti rungtynes bei įgijus 14 taškų persvarą po dviejų rungtynių serijos, keliauti į pusfinalį. Ten jų laukia susitikimas su ,,Draudimas.lt“ kolektyvu. Nugalėtojų gretose išsiskyrė lyderis Šarūnas Putna (22 tšk., 7 atk. kam., 4 rez. perd.), Darius Bušmič (19 tšk., 6 atk. kam.) bei Rokas Zigmantas (16 tšk., 10 atk. kam.). Pastarasis krepšininkas sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias savo rungtynes sezone. ,,Atea / Bitdefender“ gretose išsiskyrė Dovydas Lukšas (29 tšk., 8 atk. kam.), Edvinas Šimkus (12 tšk.) ir Deividas Baltrušaitis (10 tšk., 7 rez. perd.). Šis žaidėjas pagal savo pasirodymą atkrintamosiose pretenduoja į geriausio lygos įžaidėjo vardą, nes nemažai prisidėjo prie komandos patekimo tarp aštuonių geriausių komandų.

Dainiaus Laukio pastangomis "Mad Lamb" pasiekė unikalų rezultatą - pateko net į dviejų divizionų FINAL-4 varžybas

 

BC Burokėliai (8) - BC Vilnius (16)

 

Prognozė prieš seriją: BC Burokėliai (55 %) - BC Vilnius (45 %)

Po dviejų rungtynių 155 : 138 pergalę švenčia "BC Burokėliai"

Šios komandos praėjusią savaitę sužaidė abu savo susitikimus. Pirmasis vyko balandžio 30 dieną "BC Burokėlių“ komandos salėje, Valčiūnuose. Šeimininkai, palaikomi savo sirgalių, rungtynes pradėjo susikaupę ir iškart bandė labiau atitrūkti nuo varžovų. Tiesa, "BC Vilnius“, nors ir nebūdami šio mačo favoritais, laikėsi kiek įmanydami ir pirmus du kėlinukus neleido varžovams atitrūkti dviženkle persvara. Starto penketo žaidėjų dėka svečiai ir trečio kėlinio pradžioje buvo priartėję iki vieno taško. Nuo šio momento šeimininkai daugiausiai puikiai puolime atrodžiusio bei iš visų distancijų didesniu, nei 80 procentų taiklumu varžovų krepšį atakavusio Vladislav Piskariov pastangomis pradėjo tolti nuo varžovų. Ketvirtajame kėlinyje skirtumas pasiekė tiesiog nepadorią 30 taškų ribą "BC Burokėlių“ naudai, o pergalę ši komanda iškovojo net 31 taško persvara, kuri beveik garantavo ramų gyvenimą antrose rungtynėse. Nugalėtojų gretose suspindėjo jau minėtas Vladislav Piskariov (37 tšk., 6 atk. kam., 14 išprovok. praž., 51 naud. bal.). Šio žaidėjo išprovokuotų pražangų skaičius yra vienas geriausių asmeninių pasirodymų šiame sezone. "BC Vilniaus“ gretose šįkart labiausiai išsiskyrė Rokas Urbanavičius (15 tšk., 9 atk. kam., 16 naud. bal.).

Antros serijos rungtynės įvyko gegužės 2-osios vakarą Sietuvos progimnazijoje. "BC Burokėliai“ į rungtynes atsivežė tik šešis žaidėjus. Tai žadėjo šiokią tokią intrigą, bet veikiausiai mažai buvo manančių, kad "BC Vilnius“ gali laimėti 31-o ar didesne taškų persvara. Šias rungtynes geriau pradėjo gausesnį atsarginių suolelį turėjusi "vilniečių" komanda, kuri ir laimėjo pirmąjį ketvirtį. Antrajame kėlinuke vėlgi, vedami į priekį Vladislav Piskariov, "BC Burokėliai“ persvėrė rezultatą savo naudai. Po ilgosios pertraukos aikštėje pradėjo dominuoti šeimininkai, kurie ne tik atstatė pranašumą į savo pusę, bet ir pradėjo pavojingai tolti nuo varžovų. Persvara vienu metu siekė beveik 20 taškų ir atrodė, kad galbūt "BC Vilnius“ padarys beveik neįmanoma ir laimės reikiama persvara, kad galėtų keliauti į pusfinalį. Visgi tam pritrūko laiko ir jėgų: rungtynės laimėtos 14 taškų persvara. Tai reiškia, kad laimėję seriją bendra 17 taškų persvara, į pusfinalį keliauja "BC Burokėliai“. Ten jų jau laukia ,,BC Pilaitės“ atstovai. Savo ruožtu norėtųsi pasveikinti "BC Vilniaus" komandą su puikiu krepšinio sezonu, nes ketvritfinalis - tai išties solidus pasiekimas šiai ekipai.

IV Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009