I LYGA - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

2019-05-01

Ketvcirtadienio popietę sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais bei pagaliau grįžtame prie stipriausios - pirmosios VKL lygos, kurioje keturi klubai šį savaitgalį kausis dėl aukščiausių vietų. Ekinstos sporto salėje ginklus pirmajame pusfinalyje (19:00) surems "KK Losrita" bei "Kupiškis / Info - Tec" klubai, o antrajame (20:30) - "BC Kolegos / Imperialstone.com" ir "Aardvark" komandos. VKL apžvalgininkai kviečia dar kartą susipažinti su kiekvienu kolektyvu bei išvysti, kokią procentalią išraišką skiriame komandoms laimėti lygą. Gero skaitymo!

 

KK Losrita

Procentali išraiška laimėti titulą: 50%

Komentaras: Nėra jokių kalbų ir abejonių, kad "KK Losrita" yra ateinančio I-osios lygos finalinio ketverto favoritė. Tokią monstrišką sudėtį, kokią sukomplektuoti pavyko sparčiai tobulėjančiam ir aukso medalius įvairiose Vilniaus mėgėjų lygose renkančiam treneriui Genadijui Kuliominui, yra tiesiog fantastika ir vien jau klubo vadovų bei stratego darbas tarpsezoniu turėtų būti įvertintas aukščiausiu pažymiu. Žinoma, visa tai gali nueiti veltui, jei "KK Losrita" finaliniame ketverte patirs fiasko ir neužsikabins aukso medalių. Puikus pavyzdys - Maskvos "CSKA" klubas, kuris kiekvienus metus pradeda turėdami bene didžiausią biudžetą ir aukščiausio lygio krepšininkus, tačiau finalo ketvertuose turi tarsi kažkokį sindromą ir dažniausiai "sudega". TIkrai nenuvertiname "KK Losritos" galimybių, tiesiog visi žinome, jog ne pinigai ir pavardės laimi trofėjus, o noras ir pasiaukojimas. Užsiminus apie garsias pavardes, jų "KK Losritoje" - labai daug. Pradėti reikėtų nuo lygos fenomeno - Gedimino Poviliausko, kuris vidutiniškai renka po trigubą dublį! Taip, jūs perskaitėte sėkmingai - trigubą dublį! Stebuklingai žaidžiantis Gediminas neabejotinai yra vienas pagrindinių krepšininkų komandoje, tačiau jeigu rungtynių baigtis spręsis paskutiniomis minutėmis, G.Kuliominas kamuolį greičiausiai patikės kitiems krepšininkams, turintiems daugiau talento puolime - įžaidėjui Deimantui Pavlovskiui, jauniesiems Andriui Tichonovui ar Dovydui Sakalnikui, taip pat snaiperiui Laurynui Jacevičiui. Klubas reguliariajame sezone iš 17 sužaistų rungtynių pralaimėjo tik kartą, o be pralaimėjimų žygiuoja ir 3x3 čempionate. Pusfinalyje "KK Losritai" teks kautis su mažiausiai patirties iš visų FINAL 4 komandų turinčia "Kupiškio / Info-Tec" komanda, o šį barjerą komanda turėtų įveikti be didesnio vargo. Netikime, kad ir susitikime dėl aukso medalių kažkuri komanda mes labai rimtą iššūkį "KK Losritai", todėl VKL ekspertų verdiktas - tik aukso medaliai.

Apie "KK Losritos" galimybes ir lūkesčius pasakoja Andrius Tichonovas

"KK Losritą" dauguma varžovų ir ekspertų įvardina kaip pagrindinę kandidatę triumfuoti finalinėse varžybose. Kaip manai, ar tokia etiketė nepamaišys komandai ?

- Manau, jog tikrai nepamaišys. Patys žinome, ką galime ir kokios galimybės, vienintelis dalykas, kas galėtų mus sutrukdyti tai faktas, kad labai senai rinkomės kartu ir susizaidimas neabejotinai šiek tiek strigs.

Prieš finalinį ketvertą visos komandos turėjo ilgą pertrauką, ar nemanai, kad tai gali sulyginti ekipų galimybes kautis dėl aukso ?

- Neabejoju, bet manau turime kokybiška trenerį bei patyrusę sudėtį ir nors, kaip minėjau, susižaidimas strigs, bet žinome savo galimybes ir kartu rasim sprendimą, kaip nugalėti.

Pusfinalyje laukia neturintis ko prarasti Kupiškio klubas. Ką išskirtum jo gretose kaip pagrindinius būsimus "galvos skausmus" ?

- Su jaunimu susitikti nebijome. Tiesa, jie turi stiprumų tiek po krepšiu, tiek perimetre, tačiau su mūsų sudėtimi nemanau, kad pajusime tą galvos skausmą. Tiesiog labiau koncentruosimes į tai, kad būtent varžovai pamestų galvą.

Jūsų komandoje daug kandidatų iškovoti MVP prizą. Ar tai nesukels papildomos bereikalingos konkurencijos klube? Kiek svarbus toks titulas būtų tau asmeniškai ?

- Juokausim dėl šito, bet nemanau, nes visi puikiai žinome, kas jį iškovos (šypsosi).

Ko norėtum palinkėt jus palaikantiems žiūrovams ir sirgaliams bei varžovams ?

- Susirinkti į rungtynes, pasiimti spragėsių ir mėgautis tritaškių lietumi bei dėjimais.

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Deimantas Pavlovskis

21,2 taško (6,3 rez.perd., 42% trit., 24,8 naud. bal.)

Laurynas Jacevičius

16,4 taško (4,5 rez. perd., 21,9 naud. bal.)

Dovydas Sakalnikas

27,5 taško (8,6 atk. kam., 33,5 naud. bal.)

Andrius Tichonovas

21,9 taško (10,3 atk. kam., 26,7 naud. bal.)

Gediminas Poviliauskas

15,3 taško (23,3 atk. kam., 10,9 rez. perd., 47 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Gediminas Poviliauskas

 

Kupiškis / Info-Tec

Procentali išraiška laimėti titulą: 5%

Komentaras: Neabejotinai pati jauniausia iš finalinio ketverto dalyvių "Kupiškio / Info-Tec" komanda, reprezentuojanti Kupiškio miestą. Didžiąją komandos dalį sudaro 1999 metais gimę krepšininkai, sportavę įvairiose sporto mokyklose. Vieni iš jų - Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai, kiti gimė, augo ir sportavo Kupiškyje. Šis perspektyvių žaidėjų darinys, treniruojamas Donato Stoniko, žaidžia akiai patrauklų krepšinį ir atitinka naujausias šiuolaikinio žaidimo tendencijas - trumpos atakos, daug tritaškių metimų, gražūs epizodai ir t.t. Lyginti šio Kupiškio, su praėjusių metų kolektyvu, kuris nugvelbė antrosios lygos aukso medalius, tikrai negalima - šiemet sudėtyje liko vos keletas krepšininkų, o praėjusio sezono "veteranai" vietą klube užleido perspektyviam jaunimui, kuris stengiasi nenuvilti. I+II lygoje Kupiškio sezonas buvo itin banguojantis - po kelerių pergalių seka ilgesnė pralaimėjimų serija, po to - vėl pergalės. Stabilumo nesuradusiems krepšininkams koją kišo labai maža rotacija. Nors ekipos sudėtyje yra daug pajėgių žaidėjų, dažniausiai "Kupiškio / Info-Tec" spalvas gindavo ištikimiausi 6-7 krepšininkai. Galiausiai toks blaškymąsis lėmė tai, kad komanda tik viena pergale aplenkė "BC Lidl" kolektyvą ir užėmė ketvirtą vietą tarp pirmosios lygos komandų, o tai reiškia, kad jų jau pusfinalyje laukia išalkusi ir sužverėjusi "KK Losrita", kuriai jau dabar yra piešiami aukso medaliai. Kad Kupiškio krepšininkai susirinks į finalinį ketvertą, abejonių beveik nėra, tačiau jaunesni ir fiziškai silpnesni kupiškiečiai pergalę iškovotų sužaisdami ko gero karjeros rungtynes. Ekipoje pirmais smuikais griežia keletas krepšininkų - tai ir į Nacionalinės krepšinio lygos duris besibeldžiantis Dominykas Bučas, kurio lauks užduotis stabdyti Gediminą Poviliauską, taip pat rezultatyviausias ekipos žaidėjas Mindaugas Gružys, pagrindinis įžaidėjas Domantas Pikūnas, ar tikras kupiškietis Matas Sabaliauskas. Jaunieji krepšininkai neturi ko prarasti, tačiau "KK Losritos" barjeras bent jau šiame sezone jiems yra kiek per aukštas. 

Apie "Kupiškis / Info-Tec" komandą išssamiau vienas jos lyderių Domantas Pikūnas

Kupiškio komanda FINAL-4 etape bus "juodasis arkliukas", kuriam sėkmės neprognozuoja niekas. Kaip manai, ar tai gali būti ekipos pliusas ir kodėl ?

- Taip, “underdogų” etiketė, manau, visada yra į nauda, nes komandos neslegia jokia įtampa, neturim ką prarasti ir bet kokiu atveju gali būti tik geriau, negu prognozuojama ir negu buvo reguliariame sezone. Iškovojus bent vieną pergalę finaliniame ketverte manau, jog sezoną būtų galima pavadinti sėkmingu, tačiau tikrai sieksime pakartoti praėjusių metų sėkmę ir kelti į viršų čempionų taurę.

Komanda prieš finalines kovas turėjo ilgą pertrauką, kaip tai gali atsiliepti tiek jūsų, tiek kitoms komandoms?

- Savaime aišku, kad visos komandos bus išsibalansavusios, dėl to pusfinaliai gali būti ne pačios aukščiausios klasės reginys žiūrovams. Mums ši pertrauka labai nenaudinga, nes neturim treniruočių ir paskutinį kartą visi kartu žaidėm vasario mėnesį, tad susirinksim kaip po vasaros pertraukos.

Jeigu reiktų išsirinkti vieną komandą - favoritę, kas tai būtų ir kodėl?

- Faktas, kad Vilniaus krepšinio lygos žvaigždžių perpildyta, mūsų pusfinalio priešininkė - "KK Losritos" ekipa. Ji bus finalo ketverto favoritė, tai komanda įrodė ir reguliariajame sezone užimdami pirmą vietą.

Paskutiniu metu visur vyrauja tendencija, jog mažėja stiprių komandų, o pajėgūs žaidėjai vis dažniau renkasi mieliau žaisti žemesnėse lygose. Kaip manai, kodėl taip yra?

- Mėgėjų krepšinyje, manau, du svarbiausi dalykai yra mėgavimasis žaidimu ir to darymas su gera kompanija. Čia ir būtų pagrindinės pajėgių žaidėjų rungtyniavimo žemesnėse lygose priežastys. Pirmiausia, labiausiai mėgaujiesi žaidimu, kuomet daug būni aikštelėje ir turi didelį vaidmenį komandoje, o tą žaidėjai gali pasiekti žaisdami žemesnėse lygose. Visų antra - dažniausiai draugų ar bendraminčių kompanija nebūna aukšto lygio ir norėdamas vistiek žaisti kartu su savo draugais bei kolegomis pajėgus žaidėjas nusileidžia į žemesnę lygą.

Na ir pabaigai, ko norėtum palinkėti savo ekipos sirgaliams, žiūrovams ir varžovams ?

- Savo ekipos sirgaliams ir žiūrovams norėčiau palinkėti gražaus reginio finalo ketverto metu, tikėjimo savo palaikoma komanda, o varžovams - pasimėgauti aukšto lygio krepšiniu ir bekompromisėmis dvikovomis.

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Domantas Pikūnas

14,9 taško (5,5 rez.perd., 40% trit., 18,5 naud. bal.)

Mindaugas Gružys

21 taškas (39% trit., 19,1 naud. bal.)

Matas Sabaliauskas

15,4 taško (7,3 atk. kam., 14,8 naud. bal.)

Kasparas Mikalajūnas

12,3 taško (10,3 atk. kam., 15,2 naud. bal.)

Dominykas Bučas

19,2 taško (9 atk. kam., 21,8 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Domantas Pikūnas

 

BC Kolegos / Imperialstone.com

Procentali išraiška laimėti titulą: 30%

Komentaras: Jei kas ir gali mesti labai rimtą iššūkį "KK Losritai", tai neabejotinai yra "BC Kolegos / Imperialstone.com" komanda, kurioje taip pat gausų daug Vilniaus krepšinio lygoje žinomų pavardžių. Klube rungtyniaujantys krepšininkai vienas kitą pažįsta jau daugelį metų, o tai gali tapti dideliu pranašumu prieš pirmą sezoną surinktą "KK Losritos" kolektyvą. Tačiau vėlgi, neužbėkime įvykiams už akių, kadangi pusfinalyje "BC Kolegų" laukia grėsmingas "Aardvark" klubas. Grįždami į reguliarųjį sezoną prie komandos pavadinimo matome puikią statistiką - 15 pergalių ir vos du kluptelėjimai, patirti tai pačiai "KK Losritai" ir "Mad Lamb". Viso sezono metu "BC Kolegos" išlaikė intensyvumą, motyvaciją ir nepamiršo užsibrėžto tikslo - didysis pirmosios lygos finalas, kuriam pasiekti beliko vienintelis žingsnis. Kokios yra klubo stiprybės? Tai neabejotinai puolimas - visoje I+II lygoje pagal rezultatyvumą buvo užimta net trečioji vieta, pelnant beveik po 87 taškus. Kuomet savo sudėtyje turi turbūt vieną geriausių visos Vilniaus krepšinio lygos snaiperį Modestą Gylį, kuris savo žaidimu kiek primena Keviną Durantą (t.y. plastiškas, aukštas, puikų metimą turintis krepšininkas), gyvenimas pasidaro kur kas lengvesnis. Modestas neabejotinai yra pirmoji opcija puolime, galintis pelnyti taškus iš įvairiausių padėčių. Dar vienas didelis dvimetrinio puolėjo pliusas - puikus aikštės matymas. Štai, kad ir čia jis atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, nors įžaidinėti kamuolį komandoje tikrai yra kam, o pavyzdžiui atstovaudamas "Tirolą Basketball" Įmonių lygoje neretai atlikdavo ir po 7-8 assist'us. Labai solidžiu pastiprinimu jau sezono metu tapo Justinas Gečas, o kaip ir "Patruliuose" Įmonių lygoje, taip ir čia po krepšiais pagirtinai grumiasi Mantas Kazlauskas su Žygimantu Kulda. O kurgi dar Artūras Malichinas, Mindaugas Pukelevičius ar Ramūnas Viščinis - visi šie krepšininkai nevaidina tokių didelių vaidmenų šiame klube, tačiau bet kokiame kitame tikriausiai turėtų žaisti lyderiais. Tikimės, jog finaliniame ketverte šie žaidėjai vaidins vieną iš svarbiausių "BC Kolegų" vaidmenų ir atves savo komandą iki didžiojo finalo, kuriame duos gerą kovą "KK Losritai".

 

Apie savo komandą smulkiau jos žaidėjas Darius Dzikas

 

Pagal ekspertų prognozes esate vieni iš realių kandidatų triumfuoti finaluose. Kokie būtų komandos tikslai ir lūkesčiai ?

- Ši komanda buvo suburta laimėti, o šio sezono tikslai yra patys aukščiausi - medaliai. Džiaugiamės patekę į finalinį ketvertą, tačiau tikrai čia sustoti nežadame. Visos komandos yra stiprios ir pretenduoja į medalius, o rungtynės - tik vienos, todėl reikia susikoncentruoti maksimaliai ir žaisti iki galo. Pirminis tikslas - patekti į finalą, na o tuomet žiūrėsime, ar esame pajėgūs pasikabinti aukso medalius. Neramina tik viena - gana ilga pertrauka mūsų komandai be rungtynių, tačiau svarbiausia kovoti, atiduoti visas jėgas, o tuomet ir sėmė bus mūsų pusėje.

Jeigu reiktų pasirinkti vienintelę lygos favoritę, kuri iš komandų tai būtų ir kodėl ?

- Pagal komandos sudėtį favorite greičiausiai būtų "KK Losrita" - tai tikrai pajėgi ir stipri komanda. Tačiau, kaip jau ir minėjau, rungtynės tik vienos, todėl gali nutikti visko.

Pirmoji jūsų kelyje - "Aardvark". Kokie būtų galimos pergalės receptai prieš šį varžovą ?

- Visų pirma - gynyba. Mes esame labiau pulti mėgstanti komanda, tačiau jeigu atiduosime visas jėgas gynyboje, turime gerus šansus nugalėti. Taip pat be galo svarbus bus nusiteikimas. Manau, jog komandos draugai supranta mačų svarbą, todėl bus pasiruošę atiduoti visą save.

Ko palinkėtum komandos sirgaliams ir žiūrovams, kurie ateis palaikyti savo mėgstamų ekipų ?

Visų pirma - gražaus reginio. Svarbiausia, jog vyktų atkakli kova tarp varžovų. Na o mes - "Patruliai", tikimės laimėti ir parodyti gražiausią savo krepšinį. Tikiuosi, jog visi fanai palaikys mus, kitaip naktį teks praleisti areštinėje (šypsosi). Sėkmės sirgaliams ir varžovams!

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Karolis Murauskas

9,2 taško (5,3 rez.perd., 11,9 naud. bal.)

Modestas Gilys

23,8 taško (4,5 rez. perd., 40% trit., 28,7 naud. bal.)

Justinas Gečas

18,3 taško (9 atk. kam., 20,8 naud. bal.)

Mantas Kazlauskas

15,1 taško (7,9 atk. kam., 1,8 per. kam., 18,3 naud. bal.)

Algirdas Rakšnys

6,5 taško (54.55% trit., 9.5 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Rolandas Matulis dėl nesužaisto reikiamo rungtynių skaičiaus savo komandai finaluose padėti negalės

 

Aardvark

Procentali išraiška laimėti titulą: 15%

Komentaras: Ir paskutinė, bet tikrai nesilpniausia - "Aardvark" komanda, reguliariajame sezone tarp pirmos lygos komandų finišavusi trečioje vietoje. Tikriausiai kaip ir dėl "KK Losritos" užimtos pirmos vietos ar "BC Kolegų" antros, taip niekas prieš sezono pradžią labai nebūtų prieštaravęs dėl "Aardvark" buvimo ant trečiojo laiptelio. Kolektyvo šaknys kiek gilesnės - būtent jos nariai Vytautas Saulevičius bei Kristupas Surgėlas dar prieš keletą metų subūrė savo buvusios mokyklos draugus, mikrorajono "bachūrus" į vieną krepšinio komandą, kuri demonstruodavo puikius rezultatus. Su kiekvienais metais komanda vis atsinaujindavo ir siekdavo aukštesnių tikslų, o neišimtis ir šis 2018/2019 metų sezonas. Pirmą sezoną po "Aardvark" pavadinimu žaidžiantis kolektyvas savo gretose turi ir daugiau aukščiausio lygio krepšininkų - žaidimo įrankį savo rankose kontroliuoja Simas Liepinaitis, labai solidžiu papildymu tapo ir Laurynas Ralys, nesunkiai į kolektyvą įsiliejo ir tokie krepšininkai kaip Steponas Markus ar Edvinas Slapšys. Kaip ir "BC Kolegose", taip ir "Aardvark" komandoje ant suolo galima surasti dar saują puikių krepšininkų, kurie neprapuola ir tarp konkurencingų komandos draugų - tai gynėjas Kristijonas Simsonas, krašto puolėjas Audrius Drabavičius ar 177 cm ūgio mažylis Viktoras Azarkovas. Reguliariajame čempionate "Aardvark" iškovojo 12 pergalių ir patyrė 5 pralaimėjimus bei niekuo per daug neišsiskyrė - tiesiog nuolankiai dirbo, žingsnis po žingsnio ėjo savo tikslo link ir bent jau tikslą minimum tikrai pasiekė - finalo ketvertą. VKL ekspertai abejoja "Aardvark" galimybėmis patiesti "BC Kolegas" (reg. sezone pralaimėta šešiais taškais), tačiau būtent ši pusfinalio serija turėtų būti įdomiausia. Visgi mūsų spėjimas, kuris atrodo labai realiai - bronzos medaliai.

 

Apie komandos planus ir tikslus - ekipos atstovas Simas Liepinaitis

 

"Aardvark" komanda Final-4 etape nėra laikoma favorite. Kokie komandos tikslai finaliniame ketvertuke ?

- Konkrečių tikslų neturime. Visas šis sezonas buvo savotiškas dėl susiklosčiusių aplinkybių. Žaidame praėjus porai mėnesių po paskutinių rungtynių, taip pat, deja, savo gretose turime pora traumuotų žmonių. Kai bendrai ekipoje neturime daug narių, tai netektys gali labai pasijausti, tačiau jokiais būdais nenuleisime rankų. Einame žaisti savo malonumui ir tuo pačiu siekti geriausio įmanomo rezultato.

Pusfinalyje laukia "BC Kolegos". Kokie būtų galimi pergalės receptai žaidžiant prieš juos ir ką reiktų akcentuoti labiausiai ?

- Varžovai puikiai žinomi, daug metų žaidziantys kartu, visada būna tarp favoritų, todėl tikimės emocingų rungtynių. Pirmiausia reikia neleisti emocijoms imti viršaus, o vėliau stengsiėes apriboti laisvę varžovų lyderiams.

Jeigu reiktų pasirinkti vienus lygos favoritus - kokia tai būtų komanda ir kodėl ?

- "KK Losrita", dėl jų sudėties ir rodytų rezultatų sezone.

Susidaro įspūdis, jog paskutiniu metu vis mažėja stiprių žaidėjų susidomėjimas aukšto lygio rungtynėmis. Dauguma jų mieliau renkasi žaisti žemesniuose divizionuose, kaip galvoji, kodėl taip yra ?

- Sumažėjęs susidomėjimas jaučiasi labai stipriai. Galbūt kai kurie žmonės jau pasisotino tuo mėgėjišku krepšiniu ir nori tiesiog ramiai pasižaisti ir nesukti galvos. Keista, jog labai ženkliai sumažėjo stiprių sporto mokyklų komandų, kurios visada turėdavo pajėgių žaidėjų ir pakeldavo bendrą visos lygos meistriškumo kartelę. Turbūt toks metas, kad vieni baigė savo laikus krepšinio aikštelėje, o kas juos pakeistų - neatsirado.

Na ir pabaigai, ko norėtum palinkėti savo komandai, sirgaliams ir priešininkams ?

- Gero bei smagaus laiko, šainių emocijų, jokių traumų ir linksmų sezono uždarymų.

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Simas Liepinaitis

11,6 taško (8 rez.perd., 19 naud. bal.)

Edvinas Slapšys

13,5 taško (4,7 rez. perd., 13,9 naud. bal.)

Laurynas Ralys

15 taškų (6,3 atk. kam., 41% trit., 17,5 naud. bal.)

Vytautas Saulevičius

18,3 taško (9,1 atk. kam., 1,9 blk., 22,3 naud. bal.)

Kristupas Surgėlas

14,5 taško (9,4 atk. kam., 19,5 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Kristupas Surgėlas

I LYGA - FINALO KETVERTO PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009