ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-04-30

Kur buvus, kur nebuvus į Top Sport - VKL grįžta savaitinė Įmonių lygos apžvalga, kuri koncentruosis į praėjusią savaitę (04 22 - 04 28) įvykusias keturias rungtynes. Priminsime, kad keturi 1/4 etape triumfavę klubai kaunasi dėl Didžiosios taurės, o pralaimėję kolektyvai turi šansą iškovoti Mažąją Įmonių lygos taurę. Serijos vyksta iki dviejų pergalių. Gero skaitymo!

 

Girteka Logistics - Patrulių rinktinė / Imperialstone.com

Prognozė prieš seriją: Girteka Logistics (76%) - Patruliai (24%)

Rezultatas: Serijos rezultatas 1:1. Antrą susitikimą 91:69 svečiuose laimėjo "Girteka"

Ties prarajos riba svyravę "Girtekos Logistics" fiasko nepatyrė - svečiuose pademonstravo įspūdingą žaidimą ir varžovus sutriuškino 22 taškų persvara. Pagaliau ir vėl pamatėme alkanus "Girtekos" žaidėjus ir krepšinį, kuris yra tikrai vertas finalo ir greičiausiai aukso medalių. Tačiau žiūrėti taip toli į ateitį šiuo metu dar tikrai neverta, kadangi laukia lemiamas trečiasis pusfinalio serijos mačas "Girtekos" tvirtovėje. Praeitoje apžvalgoje minėjome, kad būtent antrasis susitikimas tikriausiai yra didžiausias šansas "Patrulių rinktinei / Imperialstone.com" pateikti milžinišką sensaciją ir žengti į finalą. Dabar, beviltiškai pralaimėję namuose, "Patruliai" privalo pamiršti gautą antausį ir galvoti tik apie lemiamą mačą. Suprantama, kad "Girteka" savo pusėje turi tiek didesnę patirtį, tiek individualų tam tikrų žaidėjų meistriškumą, todėl jų varžovai privalo surasti naują kozirį, kuris galėtų pakirsti šio mačo favoritus. Įdomu, ar "Patrulių rinktinė" išbandys naujas taktikas ar visgi remsis jau patikrintu žaidimu per savo aukštaūgius Mantą Kazlauską ir Žygimantą Kuldą. Pažiūrėkime, kaip šiam duetui sekėsi antrame mače - kartu jie pelnė vos 26 taškus, kai įprasta juos matyti bendrai renkant apie 40 ir daugiau taškų. Sustabdžius šiuos krepšininkus, "Girtekai" pasidarė žymiai lengviau - neprireikė ir didesnio Deimanto Pavlovskio indėlio. Visgi koją labiausiai "Patruliams" kišo tragiškas pataikymas - dvitaškiai mesti 36 procentų taiklumu, kuomet tritaškiai - tik 25. "Girteka" atsakė pataikydama 37 procentus tolimų metimų ir net 60 procentų dviejų taškų vertės metimų. Pralaimėjusiųjų gretose Žygimantas Kulda surinko 20 naudingumo balų, tačiau joks kitas jo bendraklubis neišsiskyrė. Svečiams dvigubą dublį surinko Valdemar Lodziato (17 tšk., 11 atk. kam.), kuris taip pat tapo ir naudingiausiu mačo žaidėju - 25 balai. O rezultatyviausiu žaidėju visgi tapo Gytis Badaška, įskraidinęs net šešis tritaškius ir pelnęs 20 taškų. Laukia labai karštas ir atkaklus trečiasis serijos mačas, kuris turėtų tapti lyg vyšnaite ant torto!

Valdemar Lodziato ("Girteka Logistics") surinko eilinį dvigubą dublį

 

Vilma - Western Union

Prognozė prieš seriją: Vilma (61%) - Western Union (39%)

Rezultatas: Serijos rezultatas 1:1. Antrą susitikimą 84:78 namuose laimėjo "Western Union"

Tai, ką šiemet išdarinėja "Western Union" vaikinai, yra tiesiog nuostabu - jie ne tik kimba į atlapus vienai stipriausių Įmonių lygos komandų "Vilmai", išplėšdami lemiamą serijos susitikimą, tačiau ir fantastiškai žaidžia trečioje VKL lygoje, kurioje patiesė pirmą reitingą turėjusius "Jamam" ir išsikovojo vietą žaisti finaliniame ketverte. Grįžtant prie "Western Union" ir "Vilmos" kolektyvų, šios ekipos turi labai spalvingą tarpusavio susitikimų istoriją Vilniaus krepšinio lygoje - dabar, laimėjus "Western Union", komandos yra pasidalinusios po keturias pergales. Taigi trečiasis mačas ne tik nuspręs, kas žengia į Įmonių lygos finalą, bet ir išsiveržia į priekį tarpusavio akistatose. VRM sporto rūmuose įvykęs mūšis prasidėjo šeimininkų spurtu - jie pirmą ketvirtį laimėjo 25:18, o iš tikrųjų tai galime pavadinti ir kertiniu spurtu šioje dvikovoje. "Western Union" panašią persvarą laikė visos dvikovos metu, o visi "Vilmos" bandymai priartėti buvo atmetami. Dainius Novickas žaidė neblogas rungtynes (23 tšk., 9 atk. kam., 8 rez. perd.), tačiau ties šiuo legendiniu VKL krepšininku iš ties buvo labai daug dirbama. Sustabdyti visai jo neįmanoma, tačiau puolėjas turėjo vargti - tai iliustruoja net devynios padarytos klaidos. Blankias rungtynes sužaidė Janas Jurgo, surinkęs vos šešis naudingumo balus. Panašu, kad "Vilmai" pradeda trūkti didesnio rotacijos žaidėjų indėlio - "Western Union" yra labai gudri komanda ir žaidžia pamatuotų rizikų žaidimą. Trečiasis mačas vyks "Vilmos" aikštėje, todėl jie išlieka ne itin ryškūs, tačiau visgi favoritai. Bet tiesiog įspūdinga "Western Union" forma serijos baigtimi verčia labai abejoti - čia tikriausiai galime tikėtis visko, o nei viena baigtis nebus didelė sensacija. Be D.Novicko "Vilmai" 15 taškų surinko Vidas Braziulis, 12 - Ramūnas Viščinis. Nugalėtojų gretose fantastišką pasirodymą surengė Aurimas Dalius Butkus, daręs beveik viską - 25 taškai, 7 atkovoti kamuoliai, 5 perimti kamuoliai, 3 blokai ir net 34 naudingumo balai. 23 taškus ir 8 rezultatyvius perdavimus fiksavo Gražvydas Girniukaitis, įsūdęs net penkis tolimus metimus. Laukia fantastiška krepšinio šventė, kuomet kolektyvai susirems trečiajame serijos mače!

"Western Union" krepšininkai išplėšė lemiamas trečiąsias rungtynes serijoje prieš "Vilmą"

SEB - Press'as

Prognozė prieš seriją: SEB (85%) - PRESS'as (15%)

Rezultatas: Serijos rezultatas 1:1. Press'as namuose laimėjo 65:63.

Na ką gi, štai pagaliau ir atėjo ta diena, kuomet "Press'as" iškovojo pirmą pergalę 2018/2019 metų sezone. Neįtikėtina, tačiau taip yra. Ir nepaisant prieš tai patirtų 17-os pralaimėjimu, jei komandai pavyktų iškovoti dar vieną pergalę, jie lyg niekur nieko varžytųsi dėl Mažosios Įmonių lygos taurės. Iš tikrųjų įspūdinga kaip viskas greitai gali apsiversti, tačiau tai yra sunkus ir atkaklus "Press'o" darbas. Kolektyvas sezono metu patyrė ir triuškinančių nesėkmių, ir nesugebėjo susirinkti į rungtynes, tačiau po kiekvieno mačo spaudos konferencijoje daugelis "Press'o" narių atviraudavo, kad viskas nėra taip blogai, kaip gali atrodyti - visi stengiasi, visų akys dega, tiesiog pritrūksta daugiau aukštesnio meistriškumo krepšininkų ir truputėlio sėkmės. Pirmąjį serijos mačą "SEB" žaidėjams "Press'as" pralaimėjo 20, o vieną iš reguliaraus sezono susitikimų - net 48 taškų skirtumu, tačiau tai nesukliudė sužaisti neabejotinai geriausių rungtynių namų aikštelėje ir dramatiškoje kovoje, per pratęsimą, išplėšti pergalę. "SEB" krepšininkai nebuvo pasiruošę tokiam varžovų agresyvumui ir jau svajojo apie kovą dėl Didžiosios taurės, tačiau dabar turės atsigauti nuo patirto šoko ir visas pajėgas mesti trečiajam mūšiui. Nors Dovydas Petrauskas eilinį sykį "Press'o" baudos aikštelėje darė ką norėjo (21 tšk., 17 atk. kam., 27 naud. bal.), gerai su kitais varžovais sudirbę aikštės šeimininkai užsitarnavo visų mūsų pagarbą. Ypatingai - Gedas Saročka, pelnęs net 27 taškus ir tapęs pagrindiniu pergalės kalviu. Nei kiek nemažiau puikiai rungtyniavo ir Haroldas Zenkovas. Tiesa, šiam puolėjui tokie skaičiai yra įprasti, juk jis - komandos lyderis (23 pelnyti taškai). Kol kas visos serijos mums dovanoja trečiąsias rungtynes, todėl mūsų laukia labai įdomi savaitė!

 

Tirola Basketball - VRM 

Prognozė prieš seriją: Tirola Basketball (52%) - VRM (48%)

Rezultatas: 2:0 seriją laimėjo "VRM" (antrasis mačas išvykoje 82:69)

Ir štai, vienintelė serija, kurioje išsiaiškinti nugalėtoją užteko dviejų rungtynių. Jau dabar aišku, jog dėl Mažosios taurės kausis "VRM" vilkai, išvykoje 82:69 patiesę "Tirola Basketball" krepšininkus. Galbūt ir mūsų VKL ekspertus užmigdė ketvirtfinalio serija tarp "Tirolos" ir "Vilmos", kuomet "Tiroliečiai" demonstravo pagirtiną kovingumą ir leido juos laikyti neryškiais favoritais. Visgi galbūt kritus ir motyvacijai bei žinant "VRM" krepšininkų aistrą krepšiniui, turime vienintelę "sausą" seriją, kurią laimėjo "Vidaus reikalų ministerija". Tiesiog nuostabu, jog šios ekipos krepšininkai net ir apmaudžiai pralaimėję ketvirtfinalyje nenuleido rankų, sužaidė dvi kokybiškas rungtynes ir sezoną vis dar gali pabaigti su trofėjumi rankose. Kolektyvas to tikrai yra vertas, o tai būtų papildoma motyvacija dirbti ir ateinančius sezonus. Pačios rungtynės, įvykusios MRU didžiojoje salėje, buvo tikrai įnirtingos. Mačą netgi geriau pradėjo aikštės šeimininkai, tačiau nuo antrojo kėlinuko pradžios "VRM" deficitą pradėjo mažinti, o prieš pat ilgąją pertrauką pagaliau išsiveržė į priekį. Visgi lemiamu tapo paskutinis ketvirtasis kėlinys, kuriame "VRM" sudėliojo visus taškus ir jį laimėjo 30:21. "Tirola" išmetė net 48 tritaškius, tačiau krepšininkams kiek pritrūko agresyvumo ir centimetrų po lenta - kamuolius "VRM" laimėjo 47:38. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Ernestas Amborševas, pelnęs 19 taškų. Naudingiausiu tapo Artūras Daugulis (25 naud. bal.), o labai solidžiai sužaidė ir Andrius Filipovas (20 naud. bal.). "Tirolos" komandoje žaidė tik šeši krepšininkai, o rezultatyviausiai rungtyniavo Karolis Murauskas, pelnęs 20 taškų, 18 - Modesto Gylio sąskaitoje.

Simbolinis savaites penketukas

 

Artūras Daugulis

14 taškų (7 atk. kam., 5 rez.perd., 25 naud. bal.)

Gražvydas Girniukaitis

23 taškai (8 rez. perd., 27 naud. bal.)

Dainius Novickas

23 taškai (9 atk. kam., 8 rez. perd., 27 naud. bal.)

Dovydas Petrauskas

21 taškas (17 atk. kam., 27 naud. bal.)

Aurimas Dalius Butkus

25 taškai (7 atk. kam., 5 per. kam., 34 naud. bal.)

PG SG SF PF C
ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009