VI Lyga - FINAL 4 rezultatų apžvalga

2019-05-03

Finišavo VKL - Top Sport 6 Lygos varžybos. Nors atspėti viso ketvertuko eiliškumo VKL apžvalgininkams nepasisekė, čempione tapo komanda, kuri buvo įvardijama viena iš favoričių. Tokį titulą pirmą kartą ekipos istorijoje iškovojo "VK Big Deal", po dviejų atkaklių rungtynių šventusi įsimintiną pergalę. Antroji pozicija atiteko staigmeną pusfinalyje pateikusiam "VK Meradog" kolektyvui, bronza džiaugėsi favorite laikyta "Ferratum", o labiausiai nepasisekė "UwB" ekipai, likusiai per plauką nuo apdovanojimų. Kviečiame prisiminti, kaip vyko finalinio etapo FINAL-4 varžybos.

FOTO / NUOTRAUKOS:


FINALAS:

VK Big Deal: T. Urbonas 37, N. Jankauskas 10, A. Giedraitis (17 atk.k.) 8, T. Zigmantas ir D. Daukša po 6, Ž. Pūras ir A. Brundza po 2, K. Čivinskas 1, M. Linkevičius taškų nepelnė.

VK Meradog: D. Makarevič 19, M. Dausėnas (12 atk.k.) ir V. Viduto po 13, L. Žaliauskas ir A. Žuravliovas po 5, P. Tomaševski 4, I. Bogačiovas, D. Gasinski, P. Bogačiov, E. Skorupskas ir Š. Paškevič taškų nepelnė.

Šeštadienio popietę VKL Top Sport 6 lygos finale susitiko „VK Meradog“ ir "VK Big Deal" komandos. Bene labiausiai tokiu finalau turėjo džiaugtis "Vilniaus Krepšinio" organizatorius ir vadovas Jonas Staniulis, kurio treniruojamos komandos sugebėjo prasibrauti iki pat lemiamų rungtynių pirmenybėse. Dvikovą kiek geriau ir judriau pradėjo lyg ant bangos pusfinalyje rungtyniavusi "VK Meradog" komanda, kuri netruko įgyti nedidelio pranašumo. Laiku suspėjusią paprašyti minutinės pertraukėlės "VK Big Deal" komandą stengėsi raminti labiausiai patyręs jos žaidėjas Artūras Giedraitis, sakydamas, jog "taip rungtyniaujant nieko nebus". Ir iš tikrųjų po pirmų dešimties minučių staigmenos čempionate autoriai "VK Meradog" pirmavo 12:10. Tokį sėkmingą startą ekipa pratęsė ir antrojo ketvirčio pradžioje, kuomet spurtavo susikraudama net 8 taškų pranašumą. Būtens šis akiplėšiškas komandos spurtas ir pažadino žvėrį. Nieko nelaukdama "VK Big Deal" pagreitino savo žaidimą, truktelėjo pirmyn  ir sugebėjo dar iki didžiosios pertraukos susikrauti nedidelį pranašumą - 33:30.


"VK Big Deal" švenčia sutikdami VKL - Top Sport 6-osios lygos čempionų taurę

 

Antroji rungtynių pusė jau gerokai skyrėsi nuo pirmosios. Pradėjo ryškėti vis didesnis "VK Big Deal" panašumas daugumoje žaidybinių situacijų ir tik pavieniai "VK Meradog" veiksmai leido komandai išlikti koviniu atstumu. Prastas žaidimas puolime komandai leido įmesti tik 10 taškų per kėlinį, todėl prieš paskutinį dvikovos ketvirtį komandas skyrė jau ganėtinai solidus skirtumas - 49:40. Lemiamo šturmo rungtynių pabaigoje atsiliekantiesiems surengti nepasisekė. Veikiausiai, tam jau nebebuvo likę ir resursų, nes pavargė po šaunios pusfinalio akistatos "VK Meradog" žaidėjai atrodė išeikvoję bene visus savo kozirius. Viena pagrindinių priežasčių pralaimėjimui tapo prastai mesti tritaškiai metimai, kuriuos komanda pataikė vos 13.8% taiklumu. Neblizgėjo ekipa ir atakuojant iš dvitaškio zonos, todėl nieko keisto, jog sumoje nepasisekė pelnyti ir 60-ties taškų. Rungtynes o kartu ir auksinius apdovanojimus laimėjo "VK Big Deal" komanda, taip puikiai vainikuodama banguotą savo sezoną. Dvikovai pasibaigus pernelyg neliūdėjo ir antros vietos laimėtojai, taip pat atidavę daug jėgų ir pasiekę maksimumą. Naudingiausiu finalo žaidėju tapo viso sezono metu "VK Big Deal" klubą pirmyn vedęs Tomas Urbonas, kurio sąskaitoje buvo net 37 pelnyti taškai. Šį titulą krepšininkui prieš FINAL-4 etapą prognozavo mūsų apžvalgininkai, todėl norėtųsi pasveikinti Tomą, kuris nepasidavė žvaigždės statusui ir pilnai pateisino savo vardą.

 Rungtynių komentarai:

“VK Big Deal” komandos žaidėjas Tomas Urbonas: “”VK Big Deal” - naujai susikūrusi komanda, kuri sezono pradžioje neatrodė taip gerai ir tikrai sunkiai kas būtų pagalvojęs, kad keliausime taip toli. Jei nepameluosiu, tai grupės varžybose užėmėme septintąją vietą ir patekome į BOTTOM pogrupį, iš kurio taip pat vos išsikapstėme. Pusfinalyje ir finale susitikome tikrai su stipriomis komandomis, kurias tikrai labai malonu nugalėti. Ačiū varžovams už geras kovas. Taip pat norėčiau pasveikinti savo komandą, kuri šiandien tikrai labai neblogai sukovojo ir iškovojo aukso medalius. Manau, kad šiandieninė mūsų pergalės priežastis buvo pavyzdinis kovingumas, nepasimetimas lemiamose situacijose bei savų metimų realizavimas. Ačiū teisėjams, sekretoriatui bei visam VKL.”

“VK Meradog” komandos žaidėjas Darius Makarevič: “Gaila, kad pralaimėjome šį finalą, tačiau matėsi, kad varžovai šiandien pergalės norėjo labiau nei mes - buvo aktyvesni bei greitesni. Tačiau manau, kad mums, naujai sukurtai komandai, šis sezonas susiklostė tikrai neprastai - iškovojome antrąją vietą, kuria šiandien tikrai pasidžiaugsime. Ačiū varžovams, teisėjams bei sekretoriatui. ”


DĖL 3 VIETOS:

 

UwB: T. Karnecki 24, D. Krištul (12 atk.k.) 11, J. Olechnovič 9, P. Naranovič 6, R. Tomaševič 5, D. Naus 3, R. Tumaš, E. Mackevičius, T. Franckevič ir M.K. Tomaševič taškų nepelnė.

Ferratum: D. Balčiūnas 21, Ž. Povilaitis (15 atk.k.) 14, P. Asijavičius 8, R. Juodvalkis ir V. Bogdevičius po 4, T. Plančiūnas 3, P. Krikštaponis ir V. Vasiljev po 2, T. Blaževič 1, M. Bindokas taškų nepelnė.

Rungtynių išvakarėse pusfinalis nenusisekė abiems komandoms, tačiau šiandien jos stojo į naują kovą - mūšį dėl trečiosios vietos taurės ir medalių. Susitikimą kiek gyviau pradėjo "UwB" komanda, kuri pirmame kėlinuke netruko truktelti pirmyn ir įgyti nedidelio pranašumo. Tam nemažai įtakos turėjo sėkmingas Tomas Karnecki žaidimas puolime, kuriam neblogai talkino komandos draugas Tomas Franckevič. Po pirmųjų dešimties minučių lenkijos Universiteto studentai buvo priekyje 20:17. Panašia įvykių seka tęsėsi ir antrasis ketvirtis, kurio metu nežymų pranašumą turėjo "UwB", o "Ferratum" stengėsi pernelyg atsilikti nuo kiek sėkmingiau iki tol rungtyniavusių savo varžovų. Vis dažniau varžovų krepšį taikliais metimais atakuoti pradėjo "Ferratum" gynėjas Domas Balčiūnas, kurio sėkmingi reidai leido komandai rungtynėms įpusėjus atsilikti minimaliai 36:35.


"Ferratum" vyrų rankose - VKl Top Sport 6-osios Lygos bronza

 

Savo bandymus įgyti lemiamą pranašumą komandos tęsė ir trečiame kėlinyje. Tiesa, pergalės medžioklė kol kas buvo bevaisė. "UwB" vyrukai vis dar buvo per žingsnelį priekyje, tačiau padidinti savo persvaros niekaip nesugebėdavo. Rezultato svarstyklės kiek persisvėrė tuomet, kai po krepšiu saviškiams vis dažniau pagelbėdavo Žilvinas Povilaitis, kuriam buvo labai rimtas iššūkis - kompensuoti komandos draugų Slavomir Janovič ir Arvydo Šturo netektį. Tai daryti Žilvinui sekėsi iš tikrųjų neblogai. "Ferratum" vyrukai vis dažniau blyksteldavo puolime ir prieš lemiamas dešimt minučių jau turėjo pranašumą savo pusėje - 47:48.

Paskutinis ketvirtis buvo labai permainingas ir atkaklus. Pajutę artėjančios pergalės skonį "Ferratum" dar labiau susitelkė gynyboje, todėl "UwB" labai sunkiai rinko taškus, o jų atakos pasidarė pernelyg padrikos. Likus žaisti kiek mažiau, nei 4 minutes klubus jau skyrė 6 taškai ir atrodė, kad intrigos dvikovoje nebebus. Tačiau "UwB" tarsi prisiminė savo mačą - siurprizą su "VK Big Deal", kuomet fantastišku tritaškiu išplėšė pergalę. Panašus tritaškis įkrito ir dabar, tačiau jis tik leido sumažinti atsilikimą iki minimumo. "Ferratum" klubui dar liko laiko atakai, tačiau ji buvo nesėkminga ir "UwB" netikėtai gavo šansą išplėšti pergalę. Deja, puolime komanda sužingsniuoja ir laiko prasižengimui jau nebelieka. Pergalę minimalia persvara švenčia "Ferratum", kurie ir tampa VKL - Top Sport 6-osios Lygos bronziniais prizininkais. "UwB" tuo tarpu lieka ketvirtoje pozicijoje, kas taip pat yra pats sėkmingiausias komandos sezonas istorijoje.

Rungtynių komentarai:

“UwB” komandos žaidėjas Tomaš Franckevič: „Ačiū Vilniaus krepšinio lygai už šį sezoną, buvo tikrai labai smagu žaisti, nes visos komandos šeštoje lygoje buvo panašaus pajėgumo. Na o šiandien komandai tiesiog pritrūko sėkmės - nepataikėme keletos svarbių metimų, kuriuos varžovai savo ruožtu pataikė, tai taip ir gavosi. Sveikinimai varžovams.“

„Ferratum“ komandos žaidėjas Domas Balčiūnas: „Po vakarykščio pralaimėjimo buvome tikrai nuliūdę ir nukabinę nosis. Tačiau šiandien nusprendėme susiimti ir kovoti iš visų jėgų - juk visą sezoną buvome geriausi. Žinoma, nėra ko skųstis, bet šiame finaliniame ketverte mums tikrai trūko dviejų didelių žmonių, bet džiaugiuosi, kad komanda įrodė, jog „turi kiaušinius“ ir kad galime neblogai žaisti ir be jų. Priešininkai yra gerai tolimus metimus metanti komanda, šią jų savybę pajutome pirmoje rungtynių pusėje. Antroje rungtynių pusėje kiek adaptavomės ir pradėjome juos kibiai gaudyti prie tritaškio linijos, pasivijome ir sužaidėme taip, kaip žaidėme visą sezoną - pataikydavome metimus lemiamomis atakomis, paskutinėmis jų sekundėmis. Taip sakant, palaikydami intrigą dėl žiūrovų."


1 PUSFINALIS

UwB: D. Krištul (17 atk.k.) 25, J. Olechnovič 14, T. Karnecki (10 atk.k.) 8, D. Naus ir T. Franckevič po 3, E. Mackevičius, P. Naranovič ir M.K. Tomaševič po 2, R. Tumaš ir A. Polujanski taškų nepelnė.

VK Big Deal: T. Urbonas 38, N. Jankauskas (12 atk.k.) 17, D. Daukša (10 atk.k.) 11, A. Giedraitis (14 atk.kk.) 4, T. Zigmantas ir A. Brundza po 2, M. Linkevičius ir Ž. Pūras taškų nepelnė.

Abiejų komandų tarpusavio keliai čempionate jau buvo susikirtę du kartus. Pirmame etape pergalę šventė "VK Big Deal" klubas, antrame po fantastiško tritaškio metimo laimėjo "UwB", todėl natūralu, jog vis geresnę sportinę formą įgaunanti "VK Big Deal" komanda degė noru revanšuotis. Diktuoti savo sąlygas komanda pradėjo jau nuo pirmųjų minučių. Tokį rezultatą bene labiausiai nulėmė sėkminga kova po krepšiu, taip atrandant nemažai antrųjų šansų savo metimams pakartoti. "UwB" darė daugiau klaidų ir dar iki didžiosios pertraukos leido varžovams pabėgti į priekį - 35:42.


Tomui Urbonui ("VK Big Deal") atiteko VKL - Top Sport 6-osios Lygos finalo rungtynių MVP prizas

Antroje rungtynių dalyje vaizdas aikštelėje nekito. Vienu kitu centimetru aukštesni, spartesni ir taiklesni buvo "VK Big Deal" vyrai, kurie palaipsniui ir toliau didino savo pranašumą. Komandoje tiesiog žibėjo Tomas Urbonas, kurio taiklūs reidai varė lenkijos Bialystoko Universiteto filialo Lietuvoje studentus į neviltį. Negelbėjo net ir puikus D. Krištul pasirodymas - krepšininkas per rungtynes surinko net 17 atkovotų kamuolių. Gaila, tačiau jo komandos draugams šis mačas nebuvo toks sėkmingas, kaip aukštaūgiui ir finalinė rungtynių sirena nulėmė "VK Big Deal" pergalę rezultatu - 60 : 74.


2 PUSFINALIS

Ferratum: M. Bindokas (11 atk.k.) 27, D. Balčiūnas 9, Ž. Povilaitis (10 atk.k.) 8, T. Blaževič 6, P. Asijavičius ir P. Krikštaponis po 2, R. Juodvalkis ir T. Plančiūnas taškų nepelnė.  

VK Meradog: V. Viduto (19 atk.k.) 19, D. Makarevič 18, M. Dausėnas 17, A. Žuravliovas 7, E. Skorupskas 3, D. Gasinski 2, P. Tomaševski, I. Bogačiovas, P. Bogačiov ir Š. Paškevič taškų nepelnė.

Antrojo pusfinalio komandos savo jėgas čempionate taip pat jau buvo išbandę reguliariame sezone. Tuomet lygos favoritai "Ferratum" laimėjo minimalia persvara, todėl atkaklios kovos galima buvo tikėtis ir šiame pusfinalyje. Bėdos čempionato lyderius pradėjo persekioti dar prieš rungtynes - tapo aišku, jog komandai negalės padėti Arvydas Šturo. Lyg to būtų maža traumą gavo ir Slavomir Janovič, todėl ekipai iškilo nemenka dilema - kas sėkmingai pakeis komandos draugus? Gaila, tačiau teigiamo atsakymo į šį klausimą bent jau šį vakarą komanda neatrado. Labai prastas puolimas per pirmas dešimt minučių leido komandai pelnyti vos 9 taškus ir "VK Meradog" iš karto spustelėjo greičio pedalą - 9:15. Tarsi pajutę, jog šiandien gali būti jų diena, ekipos žaidėjai dar labiau suaktyvino žaidimą ir puikiai pataikydami prieš didžiąją pertrauką jau turėjo dviženklį pranašumą - 21:34.


"VK Meradog" neliūdėjo net ir pralaimėję finalą, tačiau tuo pačiu iškovoję sidabrą

Nedidelė vilties kibirkštėlė "Ferratum:" komandai blykstelėjo trečiame kėlinyje. Pagaliau pasisekė atrasti šiandieninius ekipos lyderius ir šiek tiek pagerėjo komandos puolimas. Tai leido komandai sužaisti rezultatyviausią rungtynių ketvirtį, tačiau to norint pasiekti pergalei, nepakako. Susikaupę ir disciplinuotai ketvirtą kėlinį sužaidusi "VK Meradog" komanda pateikia dar vieną staigmeną ir laimi pusfinalio rungtynes rezultatu - 54 : 66.

 

Galutinė lygos rikiuotė:

 

1. VK Big Deal
2. VK Meradog
3. Ferratum
4. UwB
5. VK 4 Fun
6. Yatekomo
7. VK Don Pedro Užkandinė
8. BIL
9. VK Experienced
10. Parazitas
11. M.K.Č.
12. Egzistenciniai Klausimai
13. Harc Team / Korona
14. Intersurgical Jr.

 

VI Lyga - FINAL 4 rezultatų apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009