III LYGA - 1/4 ETAPO PROGNOZĖS

2019-04-24

Trečioji Top Sport - VKL lyga dar vienu žingsniu priartėjo prie finalinio ketverto varžybų, o pagaliau startuosiančios ketvirtfinalio serijos mums žada tiesiog fantastišką krepšinį, kupiną intriguojančių susitikimų. Vienas ketvirtfinalis, kuriame kaunasi "Jamam" ir "Western Union", jau įsibegėjo, todėl šioje apžvalgoje galėsite surasti praėjusių rungtynių apžvalgą. Na, o kitos trys poros savo serijas pradės visai netrukus, todėl šįkart nusprendėme paprognozuoti, kam pavyks patekti į finalinį ketvertą. Skaitom!

 

Western Union (8) - Jamam (1)

Prognozė prieš seriją: Western Union (42%) - Jamam (58%)

Rezultatas: 73:61 pirmą mačą namuose laimėjo "Western Union"

Štai tokia staigmena prasideda trečiosios lygos ketvirtfinalio etapas. Visą sezoną užtikrintai žaidę ir pirmą reitingą tarp visų lygos komandų išsikovoję "Jamam" atsidūrė ties prarajos riba - jie išvykoje 12 taškų skirtumu nusileido kovingiesiems "Western Union" vaikinams. Dabar norint patekti į finalinį lygos ketvertą namie pergalė yra būtina bent 13-os taškų persvara. Grįžkime prie praėjusio ketvirtadienio mačo VRM sporto salėje - jį geriau pradėjo svečiai "Jamam". Rungtynės buvo nerezultatyvios, tačiau atrodė, kad prie lėto žaidimo tempo pirmieji prisitaikė kiek greitesnį žaidimą už oponentus propaguojantys "Jamam". Jie susikūrė trapią persvarą, tačiau prieš prasidedant antrai žaidimo daliai tapo aišku, kad mačo baigtis pirmoje akistatoje tikrai neišsispręs. Visgi tuomet savo žodį tarti nuspendė "Western Union" krepšininkai. Trečiajame kėlinyje savo aistruolių palaikoma komanda iniciavo galingą spurtą, kurio metu visiškai uždarė varžovų lyderius - Audrių Karvelį bei Lauryną Jasionį. Trečią kėlinuką aikštės šeimininkai laimėjo net 21:10, tačiau su tokia pačia energija ir nusiteikimu jie pradėjo ir paskutiniąsias 10 minučių - persvara tik augo. Galiausiai tik mačo pabaigoje prie "Jamam" prisijungus strategui Karoliui Bakanauskui jo vadovaujamas klubas sugebėjo kiek apmažinti deficitą, nors šis išliko dviženklis. Persvara tikrai gąsdinanti, tačiau iš K.Bakanausko žodžių galime suprasti, kad jis net neabejoja, jog "Jamam" žais finaliniame ketverte. Stratego teigimu, namuose jo auklėtiniai žais su triguba energija, o "Western Union" nėra kokia "Fenerbahče", todėl jis visu šimtu procentų pasitiki savo auklėtiniais. Nugalėtojams net 23 taškus pelnė Arvydas Serapinas, o 18 taškų surinko ir net 8 kamuolius perėmė "Western Union" įžaidėjas Justas Urmanavičius (22 naud. bal.). "Jamam" gretose 14 taškų pelnė Laurynas Jasionis, 13 - Dainius Rinkevičius. Audriaus Karvelio sąskaitoje - minus 3 naudingumo balai.

 

VKM 2001 (5) - Vedejasrenginiui.lt (13)

 Prognozė: VKM 2001 (52%) - Vedejasrenginiui.lt (48%)

Serija, kurios visi nekantriai laukiame ir kuri turi turbūt daugiausiai nežinomųjų. Septyniolikos/aštuoniolikos metų jaunuoliai, atstovaujantys Vilniaus krepšinio mokyklą - ar daugiau patirties turintys "Vedejasrenginiui.lt" krepšininkai, mėgėjų krepšinyje žaidžiantys jau eilę metų? Nuostabiai su jaunimu dirbantis Rolandas Penikas, ar reiklus Mantas Finažonkovas? Į šiuos ir dar daugelį kitų klausimų atsakymus sužinome jau netrukus. Visgi simbolinę persvarą suteikiame "VKM 2001" jaunuoliams, kadangi būtent pastarieji viso sezono metu demonstravo stabilesnius rezultatus, o PLAY - OFF varžybose tai pat atrodo labai grėsmingai. Pagrindiniai trenerio R.Peniko akcentai Vilniaus krepšinio lygoje - laisvas žaidimas, daugiau improvizacijos, daugiau "gauni - meti" situacijų. Prieš prasidedant sezonui klubas neturėjo aiškių tikslų, o pagrindinis visos Vilniaus krepšinio mokyklos noras būvo jaunųjų žaidėjų užgrūdinimas. Tas tikrai puikiai pavyko, o su kiekvienomis rungtynėmis vilniečiai įgyja vis daugiau pasitikėjimo savo jėgomis ir dabar neabejotinai nori kautis dėl aukščiausios prabos medalių. Šiame sezone pirmaisiais smuikais "VKM 2001" komandoje griežia 203 cm ūgio Julius Vainius, tačiau nuo jo menkai teatsilieka ir kiti svarbūs žaidėjai - Augustinas Mikštas, Aivaras Kuzmickas, Nojus Vytautas Bieliauskas ar Augustinas Vainauskas. "Vedejasrenginiui.lt" komanda VKL ekspertų buvo įvardijama kaip stipriausia pirmojo TOP pogrupio ekipa, tačiau kolektyvui iki tokio pasiekimo buvo toli gražu - jie sunkiai surinkdavo pagrindinius krepšininkus į rungtynes, o pralaimėjimai tapo nebe tokiu retu reiškiniu krepšininkų kasdienybėje. Visgi atėjus svarbiausioms sezono kovoms strategas M.Finažonkovas iš savo auklėtinių sugeba išspausti maksimumą ir pasiekti puikius rezultatus - štai praėjusiame etape ekipa iš varžybų išmetė ketvirtą reitingą turėjusias "SK Skaidiškes". Pastaruoju metu tiesiog monstriškus rezultatus fiksuoja Eimantas Beržonskis - bus labai įdomu stebėti, kaip "VKM 2001" stabdys šį 114 kg svorio aukštaūgį. Nepamiršti reikėtų ir per kelias pozicijas žaisti galinčio Kristijono Simsono. Be šių dviejų krepšininkų "Vedejasrenginiui.lt" turi labai daug panašaus pajėgumo krepšininkų, galinčių iššauti. Tai bus vienas kito vertų kolektyvų susidūrimas, kurio nugalėtojas paaiškės tik paskutiniosiomis minutėmis. 

Pagrindiniai "VKM 2001" krepšininkai: Julius Vainius (11,8 tšk., 9,7 atk. kam., 18,6 naud. bal.), Aivaras Kuzmickas (13,1 tšk., 3,5 rez. perd., 13,2 naud. bal.), Augustinas Mikštas (10,1 tšk., 9,8 atk. kam., 14,6 naud. bal.), Nojus Vytautas Bieliauskas (11,9 tšk., 3,6 rez. perd.).

Pagrindiniai "Vedejasrenginiui.lt" krepšininkai: Einaras Beržonskis (12 tšk., 10,4 atk. kam., 20,9 naud. bal.), Kristijonas Simsonas (12,4 tšk., 3,1 rez. perd., 15,6 naud. bal.), Jonas Kumža (9 tšk., 9,9 naud. bal.), Laurynas Patašius (9,8 tšk., 10,3 naud. bal.).

Julius Vainius ("VKM 2001") yra vienas pagrindinių ginklų, kuriais naudojasi Rolandas Penikas

 

Antra komanda (2) - Verslo spaudos centras / R2P Sport (23)

  Prognozė: Antra komanda (57%) - R2P Sport (43%)

Trečioji ketvirfinalio serija, kurioje atotrūkis tarp komandų reitingų yra didžiausias - "Antra komanda" neišsižadėjo savo pavadinimo ir išsikovojo antrą reitingą, kuomet labai prastai 2018/2019 metų sezone startavę "Verslo spaudos cenro / R2P Sport" krepšininkai užėmė tik 23-ą vietą. Pradėkime nuo favoritais laikomų "Antros komandos" jaunuolių. Kadaise visi Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje sportavę jaunuoliai paskutiniaisiais sporto mokyklos baigimo metais išsiskirstė - vieni liko ŠMKA, kiti perėjo į Sostinės krepšinio mokyklą ir joje demonstravo puikius rezultatus. Visgi po kelerių metų kolektyvas ir vėl susijungė, o jau debiutiniame sezone Top Sport - Vilniaus krepšinio lygoje demonstruoja puikius rezultatus. Vos tris kartus šiemet suklupusi komanda tvirtais žingsniais žygiuoja link finalinio ketverto, kuriame būtų vieni iš favoritų. Neskubėkime daryti skubotų išvadų, kadangi jaunųjų krepšininkų kelyje dar vienas labai pavojingas varžovas. "Antra komanda" nieko nestebina palaikydama aukštą rungtynių tempą, o beveik lygiaverčiai 10 krepšininkų visas problemas dėl nuovargio pastumia į šoną. Ekipos žaidimas sukasi aplink įžaidėjo Igno Repčio ir vidurio puolėjo Mykolo Radionovo duetą, tačiau sezonui artėjant prie pabaigos "Antra komanda" atranda ir dar vieną lyderį - lengvąjį kraštą Ernestą Palskį, kuris jau aštuoneriose rungtynėse iš eilės surenka dviženklį naudingumo balų skaičių. Kartais ekipai pakanka vieno puikaus kėlinio, kad oponentus pasiūstų į nokautą, o būtent to "Verslo spaudos centrui / R2P Sport" ir reikėtų pasisaugoti. Šis kolektyvas, nepaisant siaubingos sezono pradžios ir nepatekimo į TOP pogrupius, sugebėjo reabilituotis ir labai palankiai susiklosčius PLAY - OFF burtams išsikovojo vietą tarp aštuonių stipriausių III-osios lygos klubų. Šioje komandoje visas žaidimo vadeles savo rankose laiko Linas Stripinis. Turbūt fiziškai vienas stipriausių visos lygos krepšininkų dažnai imasi ir vyriausiojo trenerio pareigų bei savo bendraklubiams dalija patarimus ant derinių lentos. Išskirti reikėtų ir Eriką Augūną, Vitalijų Dūdą, Aidą Bacevičių bei Justiną Strelčiūną - visi šie krepšininkai renkasi į visas rungtynes ir ten palieka savo širdis. Visgi apart šių paminėtų krepšininkų "R2P Sport" spalvas gina papildomi du/trys krepšininkai, o dažnai matome situacijų, jog kolektyvas į varžybas atvyksta šešiese. Tai ir bus didžiausia problema klubui - jei pavyks atlaikyti didelę oponentų rotaciją bei prisikviesti kelis papildomus krepšininkus į savo gretas, mūsų laukia puiki serija. 

Pagrindiniai "Antra komanda" krepšininkai: Mykolas Radionovas (12 tšk., 8,6 atk. kam., 2,2 blk., 18,3 naud. bal.), Ignas Repčys (13,4 tšk., 4,4 rez. perd., 2,3 per. kam., 15,3 naud. bal.), Ernestas Palskis (9,3 tšk., 38% trit., 11,8 naud. bal.).

Pagrindiniai "R2P Sport" krepšininkai: Linas Stripinis (17,5 tšk., 11,4 atk. kam., 3,6 rez. perd., 2,4 per. kam., 26,4 naud. bal.), Vitalijus Dūda (15,1 tšk.), Erikas Augūnas (9,2 tšk., 9,1 atk. kam., 15,6 naud. bal.). 

Mykolo Radionovo ("Antra komanda") ketvirtfinalyje lauks labai rimta užduotis - stabdyti Liną Stripinį

 

BC United Transline (6) - Transcom (19)

  Prognozė: BC United Transline (54%) - Transcom (46%)

Paskutinioji III-osios VKL lygos ketvirtfinalių apžvalgos serija, kurioje yra maloni staigmena matyti jaunatvišką "Transcom" kolektyvą. Jis žais su "BC United Transline" komanda - ir tai dar viena labai panašaus pajėgumo oponentų dvikova. Iš tikrųjų visos ketvirtfinalio serijos yra fantastiškos, o šių metų III lyga net ir VKL ekspertus stebina labai aukštu krepšinio lygiu ir individualiai stipriais žaidėjais. "Transcom" į ketvirtfinalio seriją žengia kupini pasitikėjimo ir drąsos - jie aštuntfinalyje išmetė ir nukarūnavo praėjusių metų trečiosios lygos čempionus "Telšius", kurie ir šiemet turėjo trečią reitingą bei buvo vieni iš pretendentų į čempionų titulą. Visgi mažą stebuklėlį sukūrę "Transcom" dabar nebesižvalgo atgal ir siekia patekti į finalinį ketvertą, kuriame nori kautis dėl medalių. Sezono pradžioje kolektyvas atrodė kiek blankokai, tačiau žaidimas pajėgioje II-oje VKL lygoje grūdino "Transcom" narius, kurie galiausiai užsiaugino sparnus trečiajame mūsų divizione. Žaidimo vadeles savo rankose laiko vienas perspektyviausių lygos krepšininkų Modestas Mackevičius, kiekviename mače ardantis varžovų gynybą aštriais prasiveržimais ir puikiu aikštės matymu. Modesto idėjas puikiai realizuoja tokie krepšininkai kaip Rokas Šamšūra, Marius Kazlauskas ar Tadas Kuodis. Kitoje aikštės pusėje - Tauragės miesto krepšininkai, po mokyklos persikėlę į sostinę ir čia bandantys užkariauti mėgėjų lygas. "BC United Transline" pagrindą sudaro 1997 metų gimimo sportininkai, savo laiku aršiai kovęsi su geriausiomis Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos sporto mokyklomis. Pirmais smuikais komandoje griežia labai aukštą krepšinio IQ turintis Dilanas Švaistys. Svarbiu papildymu sezono eigoje tapo už bendraklubius keleriais metais vyresnis Deividas Dragūnas, o dideli vaidmenys aikštėje priklauso ir Viliui Gedminui bei Tomui Krivonosovui. "BC United Transline" komanda yra mačiusi kiek daugiau aukštesnio lygio krepšinio bei turinti daugiau atkrintamųjų varžybų patirties, todėl tai gali tapti labai svarbiu faktoriumi prieš "Transcom". Serija bus be galo įdomi, tačiau VKL ekspertai pusfinalyje mato tauragiškius. 

Pagrindiniai "BC United Transline" krepšininkai: Dilanas Švaistys (23 tšk., 6,6 atk. kam., 23 naud. bal.), Deividas Dragūnas (20,6 tšk., 7,3 atk. kam., 4,2 rez. perd., 25,1 naud. bal.), Vilius Gedminas (14,5 tšk., 6,5 atk. kam., 3,4 rez. perd., 15,8 naud. bal.), Tomas Krivonosovas (13,4 tšk., 5,2 atk. kam., 4,9 rez. perd., 14,9 naud. bal.).

Pagrindiniai "Transcom" krepšininkai: Modestas Mackevičius (20,8 tšk., 7,7 atk. kam., 4,9 rez. perd., 2,4 per. kam., 24,5 naud. bal.), Tadas Kuodis (16,7 tšk., 6,7 atk. kam.), Marius Kazlauskas (11,9 tšk., 9,1 atk. kam., 15,3 naud. bal.), Rokas Šamšūra (10,8 tšk., 7,7 atk. kam.).

"Transcom" krepšininkai trečioje VKL lygoje bandys pateikti dar vieną sensaciją 

III LYGA - 1/4 ETAPO PROGNOZĖS

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009