ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-04-22

Kaipgi pirmadienis be Top Sport - VKL Įmonių lygos apžvalgos! Pasibaigus trumpai pertraukai aštuonios komandos tęsia kovas dėl trofėjų. Tiesa, keturios, ketvirtfinalius laimėjusios komandos, kaunasi dėl Didžiosios taurės, tuo tarpu 1/4 etape suklupę kolektyvai varžosi dėl Mažosios Įmonių lygos taurės. Praėjusią savaitę (04 15 - 04 21) buvo sužaisti pirmieji visų porų pusfinalių mačai, o šioje apžvalgoje ir išsiaiškinsime, kas žengė pirmą žingsnį link finalinių susitikimų. Norime priminti, kad serijos vyksta iki dviejų pergalių. Gero skaitymo!

 

Girteka Logistics - Patrulių rinktinė / Imperialstone.com

Prognozė prieš seriją: Girteka Logistics (76%) - Patruliai (24%)

Rezultatas: 92:85 pirmą mačą svečiuose laimėjo "Patrulių rinktinė"

Vau - tikriausiai tokiu išsireiškimu reikia pradėti pirmosios pusfinalio dėl Didžiosios taurės serijos aptarimą. Serija, kurioje nežinomųjų buvo mažiausiai patapo vienintele serija, kurioje užfiksuota tiesiog milžiniška sensacija. "Patrulių rinktinė / Imperialstone.com" tėškia antausį "Girtekai Logistics" ir jų aikštelėje iškovoja pergalę 7 taškų skirtumu. Skirtumas čia visiškai nesvarbus, kadangi yra žaidžiama iki dviejų pergalių. Artėjantis susitikimas jau "Patrulių" aikštėje tikriausiai bus kertinis, kadangi jei serija ir vėl grįžtų į Vingio sporto salę, antrą kartą "Girteka" oponentams dovanėlių nedovanotų ir ir laimėtų. Tačiau dabar situacija yra drastiškai pasikeitusi ir jau visai netrukus galime išvysti neabejotinai didžiausią Įmonių lygos sezono sensaciją. Iki jos mus ir "Patrulius" skiria vos 40 gryno žaidimo minučių. Dabar grįžkime prie praėjusį pirmadienį įvykusio mačo. Įdomu tai, kad aiškiais favoritais laikyta "Girteka Logistics" komanda susitikimą pradėjo ženkliai geriau ir po pirmojo kėlinio turėjo 8 taškų pranašumą (25:17). Tačiau laikui bėgant jie ne tik, kad nebekontroliavo situacijos, tačiau mačo vadeles visiškai perleido oponentams, kurie jau nuo antrojo ketvirčio patikėjo savo galimybėmis. Po 20 minučių "Girteka" tebepirmavo 39:36, tačiau tai ir buvo paskutinė akimirka, kuomet šeimininkai dar galėjo pasidžiaugti pranašumu. Tiesiog uraganiškai pradėję antrą mačo dalį "Patruliai" staigiai šoko į priekį, o visiškai pasimetusių oponentų išgelbėti nesugebėjo turbūt individualiai stipriausias šios serijos krepšininkas Deimantas Pavlovskis. Puolime "Girteka" dar surasdavo būdų kaip pelnyti taškus, tačiau atsivėrusios skylės gynyboje tiesiog badė akis - per trečią ketvirtį buvo praleista net 34 taškai, o deficitas - jau 12 taškų. Jam panaikinti šeimininkai turėjo 10 likusių minučių, tačiau tai buvo "Patrulių rinktinės" diena - jie ir toliau nemažino apsukų puolime bei dvikovą laimėjo be papildomo streso. Vienas iš pagrindinių pergalės priežasčių neabejotinai yra oponentų fiziškumo atlaikymas, o tą turėdami pajėgią priekinę liniją "Patruliai" yra tikrai pajėgūs padaryti. Kova po krepšiais baigėsi apylygiai (45:44), visos kitos statistinės grafos - irgi labai panašios. Nugalėtojų gretose eilinį sykį nesustabdomas buvo aukštaūgių duetas - Mantas Kazlauskas (28 tšk., 9 atk. kam., 33 naud. bal.) ir Žygimantas Kulda (24 tšk., 12 atk. kam., 29 naud. bal.). Svariai prisidėjo ir 17 taškų pelnęs Mindaugas Pukelevičius. Šeimininkus į priekį tempė trys krepšininkai, tačiau vienas iš jų - Valdemar Lodziato, surengė tiesiog fenomenalų pasirodymą. Krepšininkas pelnė 24 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir iš viso surinko net 40 naudingumo balų. Išskirti privalu ir Deimantą Pavlovskį, surinkusį trigubą dublį (26 tšk., 11 atk. kam., 10 rez. perd.), tačiau prastai atakavusį krepšį (9/28 met.). 20 taškų pridėjo Gytis Badaška. Nekantriai laukiame antrosios dvikovos, kurioje tikėkimės pamatyti aukščiausio lygio krepšinį!

Dar vienas labai solidus Manto Kazlausko ("Patrulių rinktinė") pasirodymas padėjo patiesti "Girteką Logistics"

 

Vilma - Western Union

Prognozė prieš seriją: Vilma (61%) - Western Union (39%)

Rezultatas: 80:72 pirmą mačą namuose laimėjo "Vilma"

Pastaruoju metu klibėjęs "Vilmos" žaidimas šiai serijai prieš "Western Union" vaikinus suteikė papildomos intrigos, tačiau labiau patyrę krepšininkai su tvyrojusia įtampa susitvarkė ir nors ir labai sunkiai, tačiau pasiekė pirmą pergalę 8 taškų skirtumu bei serijoje pirmauja 1:0. Iki šių rungtynių abu vykę susitikimai tarp klubų taip pat buvo be galo atkaklūs (komandos pasidalino po pergalę), todėl ši serija yra tikras desertas visiems krepšinio gurmanams. O ir pirmasis mačas abejingų palikti tikrai negalėjo - komandos vis keitėsi lyderės vaidmenimis, o tik ketvirtajame kėlinyje surengtas lemiamas šturmas laimėti leido "Vilmai". Visgi apie viską - nuo pradžių. Pirmoje mačo dalyje jaunieji "Western Union" vaikinai buvo kiek susikaustę ir leido oponentams pabėgti į priekį - po 20 minučių "Vilma" pirmavo 8 taškais. Tačiau kur buvę, kur nebuvę po ilgosios pertraukos lyg žaibas iš giedro dangaus pagaliau visą savo potencialą atskleidė svečiai, įspūdingai spurtavę ir taiklių tritaškių padedami po 30 žaidimo minučių įgiję 4 taškų persvarą. Jau atrodžius, kad "Western Union" gali pabėgti į priekį, lemiamą ir paskutinį žodį šiame mače tarė "Vilmos" krepšininkai, labiausiai Deivido Aukštuolio padedami. Jie ketvirtajame kėlinyje suintensyvino savo gynybą, o kuomet pavyksta apsiginti, puolimas pasidaro labai lengvas - taip ir atsitiko. "Vilma" lemiamą ketvirtį laimėjo 27:15, taip nepalikdami jokių šansų paskutinėmis minutėmis pasispardyti varžovams. Šiame mače Dainius Novickas pelnė tik 12 taškų, o Janas Jurgo - vos 7, tačiau komanda parodė tvirtą stuburą ir net be didesnio šių žaidėjų indėlio sugebėjo išplėšti pergalę. O prie jos, kaip ir minėjome, svariausiai prisidėjo D.Aukštuolis, pelnęs 17 taškų (4/8 trit.) ir atlikęs net 11 rezultatyvių perdavimų . Svečių nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir itin rezultatyvus Tautvydo Misevičiaus žaidimas (26 tšk.). 15 taškų pelnė, 13 kamuolių atkovojo, bet net 8 klaidas padarė Aurimas Dalius Butkus. 

Net ir blankokos Dainiaus Novicko rungtynės nesutrukdė "Vilmai" išsiveržti serijoje į priekį 1:0

 

SEB - Press'as

Prognozė prieš seriją: SEB (85%) - PRESS'as (15%)

Rezultatas: 72:52 pirmą mačą namuose laimėjo "SEB"

Kaip ir tikėjomės, pirmajame Mažosios taurės pusfinalyje intrigos nėra - "SEB" klubas puikiu žaidimu viso sezono metu užsitarnavo ženkliai silpnesnį oponentą šiame pusfinalyje ir tuo puikiausiai naudojasi, pirmą pergalę serijoje iki dviejų laimėjimų pasiekę 20 taškų persvara. Tai buvo jau trečioji žaliųjų pergalė 2018/2019 metų Įmonių lygos sezone prieš "Press'ą" 20 ar didesniu taškų skirtumu. Visgi žinant tai, kad svečių gretose į mačą neatvyko puolimo lyderis Haroldas Zenkovas, kolektyvas net ir be Hario sužaidė visai gerą susitikimą. Iš rezultato puikiai matosi, ko labiausiai trūko - būtent puolimo. Tačiau po pralaimėjimo Julius Bliūdžius teigė, jog mačas tikrai buvo visai geras, nepaisant to, kad eilinį sykį susirinko mažai krepšininkų ir keletas iš jų buvo susižeidę. "SEB" savo pranašumą įrodinėti pradėjo antrajame ketvirtyje, kuriame susikūrė septynių taškų pranašumą. Po ilgosios pertraukos aikštės šeimininkai atrodė kiek supykę po pasyvokos pirmosios žaidimo dalies, todėl iš karto suintensyvino gynybą, o pagaliau ir patiems atrišus krepšį persvara didėjo labai greitai. Po trijų kėlinukų ekipas skyrė jau 15 taškų, o ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu - "SEB" gretose nuostabią statistiką susirinkti šansą gavo Dovydas Petrauskas, o "Press'o" krepšininkai, nuleidę rankas, nieko padaryti dėl to negalėjo. Dovydas surinko iš ties stebuklingus skaičius - 23 taškai, net 23 kamuoliai(!) ir 46 naudingumo balai! 18 taškų pridėjo Tomas Purvinys. Svečiams 26 taškus pelnė Gedas Saročka, o "Press'o" žaidėjas Mantas Krasnickas pasižymėjo ne iš gerosios pusės - surinko net -10 naudingumo balų...

Dovydas Petrauskas ("SEB") praėjusią savaitę užfiksavo itin retą 20+20 pasirodymą

 

Tirola Basketball - VRM 

Prognozė prieš seriją: Tirola Basketball (52%) - VRM (48%)

Rezultatas: 83:81 pirmą mačą namuose laimėjo "VRM"

Dar viena serija, kurios nugalėtoją išprognozuoti buvo be galo sunku. Simbolinį pranašumą suteikėme ketvirtfinalyje puikiai prieš "Vilma" pasirodžiusiems "Tirolos Basketball" žaidėjams, tačiau iki pergalės antrojo Mažosios taurės pusfinalio pirmajame mače jiems pritrūko labai nedaug - vos dviem taškais buvo pralaimėta labiau patyrusiems "VRM" krepšininkams. Pirmuose dviejuose kėliniuose vyko tarsi žvalgyba, o nei vienas klubas nesurado stabilaus žaidybinio ritmo. Jei pirmą kėlinį VRM sporto rūmų šeimininkai laimėjo 25:15, tai antrajame dominavo "Tirola" - 28:21. Pirmąją mačo dalį sulyginti galime su amerikietiškais kalneliais, tačiau antroji buvo visiškai priešinga. Nei viena komanda kitai neleido pabėgti į priekį, o didžiąją laiko dalį vyravo lygus ir labai kovingas krepšinis. Visgi simbolinė persvara, susikurta dar pirmoje mačo dalyje, "VRM" vyrams leido likti priekyje. Daugiau patyrę "Vidaus reikalų ministerijos" krepšininkai rungtynių pabaigoje buvo šaltakraujiški ir į kiekvieną varžovų taiklią ataką atsakydavo taip pat rezultatyviu metimu. Jie serijoje pirmauja 1:0, tačiau persikėlus į "Tirolos Basketball" tvirtovę, jau pastarieji tampa ryškesniais favoritais. Jei mūsų prognozės pasitvirtins, laukia fantastiškas trečiasis serijos mačas. Penktadienį įvykusiame mače "VRM" komandoje nesustabdomai žaidė Otas Majeras, pataikęs net aštuonis tolimus metimus ir iš viso surinkęs 29 taškus. Puolėjas dar pridėjo 6 atkovotus kamuolius, net 9 rezultatyvius perdavimus ir iš viso 34 naudingumo balus. Naudingai žaidė ir Ernestas Amborševas (14 tšk., 22 naud. bal.). Svečiams 23 taškus pelnė Viktoras Asačiovas (27 naud. bal.), 18 - Karolis Murauskas. 

Simbolinis savaites penketukas

 

Deividas Aukštuolis

17 taškų (11 rez.perd., 22 naud. bal.)

Deimantas Pavlovskis

26 taškai (11 atk. kam., 10 rez. perd., 28 naud. bal.)

Otas Majeras

29 taškai (8/17 trit. met., 9 rez. perd., 34 naud. bal.)

Dovydas Petrauskas

23 taškai (23 atk. kam., 46 naud. bal.)

Valdemar Lodziato

24 taškai (19 atk. kam., 40 naud. bal.)

PG SG SF PF C
ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009