VI LYGA - FINALINIO KETVERTO DALYVIŲ APŽVALGA: PROGNOZĖS, INTERVIU, LYDERIAI

2019-04-24

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir šį nuostabų šeštadienį norime padovanoti vieną svarbiausių ir įdomiausių šeštosios VKL lygos apžvalgų. Čempionatas pasiekė savo karščiausią tašką - jau kitą penktadienį bei šeštadienį (04 25/26) prasidės finalinis lygos ketvertas, kuriame ekipos išsiaiškins, kas taps lygos bronzininke, sidabrininke ir žinoma, kas galės sezoną baigti iškeltomis rankomis į viršų su ant kaklo pakabintais aukso medaliais. Apžvalgoje surasite ne tik komandų aprašymus bei VKL ekspertų prognozes, bet ir išskirtus svarbiausius krepšininkus ir labai įdomius interviu! 

Šioje apžvalgoje kiek pakeitėme spėjimų formą ir šįkart bandysime nuspėti ne konkrečią vietą, kurią užims klubas, tačiau kiek procentaliai (iš 100 procentų) komanda turi galimybių laimėti čempiono titulą, t.y. 100 procentų išskaidysime į keturias dalis - taip ir paaiškės keturioms komandoms išdalinti procentai tapti stipriausiais. 

 

Ferratum

Procentali išraiška laimėti titulą: 35%

15 pergalių ir vos vienas pralaimėjimas - štai taip per pirmą ir antrą reguliariojo sezono etapus atrodė "Ferratum" kolektyvas, kurie į finalinį Top Sport - VKL šeštosios lygos ketvertą žengia kaip ryškūs favoritai. Ketvirtfinalio etape jiems teko iš tikrųjų labai nepalankus ir "VK 4 Fun" kolektyvas, o komandos šioje serijoje pasidalino po pergalę. Tiesa, pirmasis svečiuose laimėtas susitikimas 10 taškų persvara prieš antrąjį mačą "Ferratum" vaikinams suteikė kiek daugiau pasitikėjimo savimi ir nors antroje akistatoje virė tikrų tikriausia kova, reguliariojo sezono čempionai žengė tarp keturių stipriausių lygos komandų. Taip, "Ferratum" į FINAL 4 pateko tikrai sunkiai, tačiau pergalės minimaliais skirtumais jau tampa šios komandos išskirtinumu. Net devyniuose mačuose iš 16-os, kuriuos jie laimėjo, skirtumas buvo vienženklis. Dar atmeskime pergales prieš autsaiderius "Intersurgical Junior" ar "Parazitą" ir šis skaičius atrodo dar įspūdingesnis. Galbūt retkarčiais atrodo, kad klubas buksuoja, tačiau kas svarbiausia, jog kolektyvas žino kaip laimėti. Dar vienas didelis komandos pliusas - aiškaus lyderio nebuvimas (taip, kartais tai gali neišeiti į naudą, tačiau kol kas su problemomis nebuvo susidurta). Pažvelgę į individualiai stipriausius žaidėjus, kurie gali nulemti mačo baigtį, išskirti turėtume vienintelius du klubo dviženklininkus - tai po 13,6 taško pelnantį įžaidėją Domą Balčiūną bei 12,5 taško renkantį Slavomir Janovič. Keliame kepurę prieš minėtą D.Balčiūną, kadangi įžaidėjas ne tik puikiai skirsto kamuolį (vid. po 3,7 rez. perd.), bet ir pelno taškus. Slavomiras žaidžia arčiau krepšio (8,9 atk. kam., tik 14 išmestų tritaškių), o čia jis kartu su naudingiausiu ekipos krepšininku Arvydu Šturo sudaro turbūt pajėgiausią priekinės linijos duetą lygoje. Arvydas nėra labai pastebimas puolime (vid. 7,7 tšk.), tačiau tai juodadarbis aukštaūgis, saugantis savąjį krepšį nuo varžovų (13,8 atk. kam., 1,3 blk.). Aplink šiuos tris krepšininkus ir sukasi visas pagrindinis "Ferratum" varikliukas. Svarbų vaidmenį klube vaidina ir kitas įžaidėjas Remigijus Juodvalkis, dažniausiai kylantis nuo suolo, tačiau vėliau pasislenkantis į atakuojančio gynėjo poziciją (2,2 rez. perd., 39% tritaškių). "Ferratum" žaidimas labai priklauso nuo kamuolį nuolatos rankose turinčių įžaidėjų, kadangi jei varžovai iš žaidimo išjungti sugeba šiuos krepšininkus, komandos puolimas pasidaro labai nykus - "Ferratum" ir taip pagal rezultatyvius perdavimus užima vos 10-ą vietą (10,4 rez. perd.). Kiekvienas klubas turi silpnų vietų, tačiau ši komanda iš visų finaliniame ketverte dalyvausiančių klubų jų turi mažiausiai, o vos du pralaimėjimai, patirti viso 2018/2019 sezono metu leidžia "Ferratum" laikyti pagrindiniais pretendentais į aukso medalius. 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Remigijus Juodvalkis Povilas Asijavičius Slavomir Janovič

Domas Balčiūnas

13,6 taško (3,7 rez.perd., 12,5 naud. bal.)

Remigijus Juodvalkis

9,2 taško (38% trit., 8,8 naud. bal.)

Paulius Krikštaponis

6,4 taško (1,4 per. kam.)

Slavomir Janovič

12,5 taško (8,9 atk. kam., 16,2 naud. bal.)

Arvydas Šturo

7,7 taško (13,8 atk. kam., 18,4 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Jūsų dėmesiui - pokalbis su "Ferratum" krepšininku Pauliumi Krikštaponiu:

- Tai pirma tokia sėkmė "Ferratum" komandos istorijoje pagrindiniame čempionate. Kas buvo sunkiausia pirmenybėse žygiuojant iki ketvertuko?

Pirma, bet tikimės, kad nepaskutinė. Sunkiausia buvo patikėti savo jėgomis, po vasaros lygos ir nekokio rezultato ten, bet kelios laimėtos rungtynës parodė, kad galime žaisti ir, svarbiausia - laimėti.

- Komanda viso čempionato metu rungtyniauja stabiliai sėkmingai. Kartais atrodo, jog laimite vos keliais taškais, tačiau galiausiai pergalė atsiduria kišenėje. Kas tai - įdirbis, patirtis, o gal sėkmė?

Viskas kartu. Buvo rungtynių, kuomet mums sėkmė šypsojosi labiau, nei varžovams, bet buvo ir tokių mačų, kuomet po trečio kėlinio turëjom ženklią persvarą. Labiausiai išskirčiau visų komandos narių palaikymą, tai labai padeda, kai jauti užnugurį ir žinai, kad kitas komandos narys išėjęs į aikštę atiduos visą save.

- Kažkada esi minėjęs, kad komandai labai daug naudos prideda "namų darbai". Kiek tai svarbu pačios ekipos demonstruojamam krepšiniui?

Nors ir neturime komandos trenerio, galvojome apie tai, bet prieš sezoną išsikelti planai liko neįgyvendinti. Tačiau viso sezono metu darėme rungtynių įrašus ir juos peržiūrėdavome, kad suprastume, kur darome klaidas ir ką galime daryti geriau. Suprantame, kad per vieną dieną nepradėsime bėgti greičiau ar šokti aukščiau, bet vaizdo įrašai padeda pamatyti, kur darome klaidas ir kur yra mūsų stipriosios pusės.

- Jeigu pusfinalis susiklostytų sėkmingai, su kuria komanda norėtumėt susitikti finale ir kodėl?

Nenoriu nieko prognozuoti ir spėlioti, dabar mûsų laukia pusfinalis ir jame privalome atiduoti visą save, jei norime žaisti finale. Jei save pataupysime penktadienį, tai ir šeštadienis gali būti ne toks, kokio norime. O paskutinės rungtynës, ar tai būtų finalas, ar kova dël trečios vietos, bus su varžovu, kuris to labiau vertas.

- Jeigu reiktų pasirinkti vieną komandą iš likusių keturių, kaip favoritę - kuri tai bûtų ir kodėl?

Negaliu išskirti nei vienos komandos, manau, kad FINAL-4 etape nugalės tik tos komandos, kurios to labiau norës ir visos išankstinës prognozës ir liks tik prognozëmis.

- Ko norėtum palinkėti tiek lygai, tiek draugams ar sirgaliams, kurie palaikys jūsų komandą finaliniame etape?

Palinkėsiu įtempto finalinio etapo tiek sirgaliams, tiek ir lygai, o visiems varžovams norėčiau palinkëti kietos, vyriškos ir sąžiningos kovos krepšinio aikštelėje.

Paulius Krikštaponis ("Ferratum")

VK Meradog

Procentali išraiška laimėti titulą: 20%

Didžiausias artėjančio finalinio ketverto netikėtumas. Visą sezoną stabilumo stokojusi "VK Meradog" komanda optimalią sportinę formą įgavo pačiu reikiamiausiu momentu - juk tai padaryti nori kiekvienas sportininkas - geriausiai sužaisti tuomet, kai to labiausiai reikia. Reguliariojo sezono pirmajame etape "VK Meradog" iškovojo vos 5 pergales ir patyrė net 8 pralaimėjimus bei liko tik 12-oje vietoje, už savęs palikdama tik tragišką krepšinį žaidusius "Parazito" ir "Intersurgical Junior" krepšininkus. Tačiau nebeatsigrežę į praeitį antrajame etape "VK Meradogai" viską pradėjo nuo nulio ir patekę į pirmą BOTTOM pogrupį kartu su tikrai pajėgiomis "VK 4 Fun" bei "M.K.Č." ekipomis sugebėjo laimėti visus keturis susitikimus ir užimti geriausią įmanomą - penktąją vietą bei ketvirtfinalyje kautis su tikrai panašaus pajėgumo "BIL" ekipa, kuri finišavo ketvirta. Visgi 1/4 etape intrigos, kurią žadėjo dviejų lygių kolektyvų susidūrimas mes toli gražu nepamatėme. Įsivaizduokite, "VK Meradog" seriją laimėjo bendru 53 taškų skirtumu! Tiesiog sutraiškę oponentus jie įgijo dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis bei dabar į finalo ketvertą žengs aiškiai žinodami, jog nugalėti gali bet ką. Pusfinalyje jų laukia geriausia lygos komanda "Ferratum", tačiau šešias pergales iš eilės iškovoję krepšininkai bandys šią seriją pratęsti iki septynių, galbūt net ir iki aštuonių. "VK Meradog" yra skirtingo stiliaus ekipa nei "Ferratum", kuri labai priklauso nuo vieno žmogaus - Vitalij Viduto. Šis, tikriausiai per visas penkias pozicijas galintis žaisti krepšininkas, renka po 15,9 taško, atkovoja net po 14,1 kamuolio ir renka 22,9 naudingumo balo, o pagal šį rodiklį lygoje nusileidžia vieninteliam Artūrui Giedraičiui. Vitalij yra fiziškai stiprus krepšininkas, nebijantis kontakto, tačiau turintis ir didelę ydą - prastą metimą. Krepšininkas iš tritaškio pataiko vos 16-os procentų taiklumu, o baudas meta taip pat neįspūdingai - 53 procentais (tiesa, šis procentas VI-oje lygoje yra gan padorus). Puolėjui tenka milžiniškas krūvis - jis žaidžia po daugiau nei 31 minutę, tačiau tikrai nesitaupo gynyboje ir perima net po 2,6 kamuolio. Aplink save Vitalij turi daug pagalbininkų, kurie tiksliai žino savo funkcijas ir dažniausiai ekipos lyderio nepaveda. Tai ir Mantas Dausėnas, ir Dariuš Makarevič, ir Lukas Žaliauskas. Klubas vidutiniškai pelno 5 taškais daugiau nei "Ferratum", tačiau pastarieji žymiau geriau ginasi ir į savo krepšį praleidžia net 8 taškais mažiau. Vitalij Viduto ir Slavomir Janovič mikrodvikova turėtų tapti pirmojo pusfinalio pažiba, o kadangi "Ferratum" yra FINAL 4 favoritė, natūralu, jog "VK Meradog" šansai laimėti titulą yra kuklesni. Nepaisant to, VKL ekspertai atsargiai žiūri į artėjantį pusfinalį ir tikrai neatmeta "Meradogų" pergalės.

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Povilas Asijavičius Povilas Asijavičius

Darius Makarevič

11,1 taško (1,8 per. kam.)

Šymon Paškevič

4,6 taško (2 atk. kam. puolime)

Vitalij Viduto

15,6 taško (14,1 atk. kam., 2,6 per. kam., 22,9 naud. bal.)

Mantas Dausėnas

10,2 taško (8,4 atk. kam., 12,2 naud. bal.)

Lukas Žaliauskas

9,6 taško (7,4 atk. kam., 2,2 per. kam., 10,6 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Jūsų dėmesiui - pokalbis su Pavel Bogačiov.

- Tai tavo pirmas sezonas VKL'e ir komandoje. Kaip jį vertini ir koks komandos kelias buvo iki FINAL-4?

Negaliu kalbėti už kitus komandos draugus, tačiau kadangi žaidžiau pirmą sezoną, man, asmeniškai, buvo šiek tiek jaudulio, nepasitikėjimo savimi, dël ko nepasiekiau savo iškeltų tikslų aikštelėje, tačiau džiugu, kad patekau į draugišką kolektyvą, kuris buvo ir yra nusiteikęs kovot, būtent dėl to dabar ir esame FINAL-4, nors gal ir buvome kiek nuvertinti po reguliaraus sezono pabaigos, užėmę tik 12 vietą lentelėje. Kuo daugiau žaidëme, tuo geriau mums sekėsi ir tai tikrai akivaizdu, kadangi po 1 etapo laimėjome 6 kartus iš eilės ir dabar esame pilnai susikoncentravę bei laukiame penktadienio rungtynių prieš "Ferratum".

- Kaip manai, kas yra pagrindiniai jūsų komandos pranašumai, lyginant su pusfinalio varžovu?

Pagrindinis pranašumas, greièiausiai, yra mūsų vidurio puolėjas Vitalij Viduto, kurio šį sezoną nesustabdė dar jokia komanda. Bet varžovės tikrai yra apylygės, kažkokio pranašumo išskirti negalėčiau, nes mūsų tarpusavio susitikime nusileidome jiems tik 1 tašku po pratęsimo, taigi manau, kad laimës tie, kas to norės labiau, bet rungtynės tikrai bus geros.

- Jeigu komandai pusfinalis susiklostytų sėkmingai, su kuo norėtum susitikti finale ir kodėl?

Kadangi jau esame FINAL-4, manau, jog nėra skirtumo, prieš ką žaisime, nes pasiliko tik geriausios komandos, su kuriomis reikės "draskytis". Nemanau, kad bus pergalė dviženkliu taškų skirtumu. Tiek "VK Big Deal", tiek ir "UwB" komandoms sezone pralaimėjome, tad vienaip ar kitaip turėsim savotiškai kerštaut ir siekti pergalės.

- Jeigu reiktų iš dabartinių keturių ekipų išrinkti tą, kuri finale turėtų tapti čempione - kurią pasirinktum ir kodėl?

Aišku, giliai širdyje noriu, kad čempione taptų "VK Meradog", nes visa mūsų "chebra" per rungtynes atiduoda viską ir jie tikrai nusipelno laimëti. Tad manau, jog pergalė finale (jeigu į jį pateksim) tikrai bus ne padovanota, o užsitarnauta. Tačiau ir likusioms trims komandoms linkiu patekti į finalą ir susikauti dėl pirmos vietos. Tegul laimi geriausias.

- Na ir ko norėtum pabaigai palinkėti lygai, draugams bei tiems sirgaliams, kurie jus palaiko?

Lygai norėčiau palinkėti toliau sėkmingai tęsti savo darbą, prie rungtynių organizavimo tikrai nėra kur prikibti - viskas vyksta sklandžiai, o dar vakarais vyksta individualios treniruotės, iš kurių per šį sezoną labai daug pasisėmiau. Sirgaliams, aišku yra didžiulis AČIŪ nuo viso "VK Meradog" kolektyvo ir tikiuosi, jog jie nepamirš mūsų palaikyti per svarbiausias šio sezono varžybas penktadienį ir šeštadienį.

Pavel Bogačiov ("VK Meradog")

VK Big Deal

Procentali išraiška laimėti titulą: 25%

Dar viena ekipa, visiškai pamynusi VKL ekspertų prognozes ir atsidūrusi Top Sport - VKL šeštosios lygos finaliniame ketverte - "VK Big Deal". Reguliariojo sezono metu kolektyvas taip pat būdavo labai nestabilus, kadangi ne visuomet prie komandos prisijungti galėdavo naudingiausias lygos krepšininkas Artūras Giedraitis, sukaupęs tikriausiai bene didžiausią patirties bagažą tarp visų žaidėjų. Su Artūru ir be "VK Big Deal" atrodydavo kaip dvi skirtingos komandos, tačiau retkarčiais būdavo akimirkų, kuomet susitelkę kiti ekipos krepšininkai pademonstruodavo puikų krepšinį ir laimėdavo rungtynes. Antrajame reg. sezono etape "VK Big Deal" ekipai taip pat teko pavargti, tačiau galiausiai sugebėję iškovoti tris pergales iš keturių žaistų susitikimų jie pateko kaip antroji BOTTOM-2 pogrupio komanda ir gavo septintą skirstymą atkrintamosiose. O ten jų laukė pajėgus "VK Don Pedro užkandinės" kolektyvas, galiausiai patyręs visišką fiasko. PLAY - OFF serijoje "VK Big Deal" dominavo, o seriją laimėjo bendra 34 taškų persvara. Čia ir pasimatė tikrasis komandos veidas - serijoje blankokai atrodžius Artūrui Giedraičiui jį pavadavo kiti krepšininkai, nusipelnę vietos finaliniame ketverte. Taip, Artūras yra komandos smegenys, komandos balsas tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų, tačiau be komandos draugų jo pastangos būtų niekinės. Labai solidų sezoną kol kas žaidžia Dovydas Daukša, renkantis dvigubą dublį ir 18,3 naudingumo balo. Puolimo lyderiu tapo vos 19 metų amžiaus taikliarankis Tomas Urbonas, renkantis net po 21,3 taško - jis yra rezultatyviausias visos lygos krepšininkas. Tačiau savo indėlį visuomet įneša ir daugiau "VK Big Deal" žaidėjų, o VKL ekspertai būtent šią komandą išskiria favorite žaisti didžiajame VKL finale. Iš vis išjungti Artūrą Giedraitį iš žaidimo bus sunku, nes vidurio puolėjui tikrai neprivalu kiekvieną kartą rinkti daug taškų - jis atlieka net po 4,8 rezultatyvaus perdavimo (trečia vieta lygoje) ir pirma žvalgosi kaip atrasti laisvą komandos draugą, o ne įmesti į krepšį. "VK Big Deal" pelno keturiais taškais daugiau nei būsimieji varžovai "UwB", o taip pat atkovoja beveik keturiais kamuoliais daugiau ir ženkliai taikliau meta dvitaškius - skirtumas beveik septyni procentai. Jei klubas sužais rungtynes ne žemiau savo lygio, "VK Big Deal" kausis dėl VI-osios lygos aukso. 

 

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Remigijus Juodvalkis Povilas Asijavičius Slavomir Janovič

Tomas Urbonas

21,3 taško (2,9 rez.perd., 14,3 naud. bal.)

Karolis Čivinskas

6,1 taško (5,9 atk. kam., 9,5 naud. bal.)

Nedas Jankauskas

9,7 taško (5,2 atk., 2,3 per. kam., 10,4 naud. bal.)

Dovydas Daukša

13,7 taško (10,1 atk. kam., 18,3 naud. bal.)

Artūras Giedraitis

12 taškų (15,2 atk. kam., 4,8 rez. perd., 23,4 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Jūsų dėmesiui - pokalbis su jaunuoju Tomu Urbonu:

- "Big Deal" komanda pateko į Final-4 etapą. Koks buvo ekipos kelias iki jo ir kas buvo sunkiausia iki šio momento?

"VK Big Deal" komandos kelias iki finalo ketverto buvo tikrai nelengvas. Pralaimėję paskutines sezono rungtynes nesugebėjome patekti į TOP komandų pogrupį, tad teko daug sunkesnis kelias iš BOTTOM grupės. Buvom netoli iškritimo ribos, bet išsikapstėme. Sunkiausias dalykas buvo susirinkti visiem į rungtynes, nes daug susitikimų pralaimėjome žaisdami nepilna sudėtimi.

- Šiemet rungtyniauji ne vienoje komandoje. Kuo išskirstinis sezonas tau bûtent šiame klube?

Su šia komanda sužaidžiau pirmas savo karjeros rungtynes VKL lygoje. Taip pat tai vienintelė komanda, su kuria pavyko nueiti taip toli atkrintamosiose.

- Esate ketvertuke, ar tai jau maksimali jūsų pasiekimų riba?

Manau, kad tikrai ne. Mes kovosim tik dėl pirmos vietos.

- Ketvirtfinalyje nesunkiai įveikėt aukštesnį reitingč turėjusič "VK Don Pedro Užkandinė" komandą. Kaip bus su "UwB", kuriems jau esate pralaimėję ir kas gali tapti pergalės garantu?

Kaip ir minėjau anksčiau, mūsų komanda pralaimëjo daug rungtynių, nes žaidë nepilna sudėtimi. Mačas prieš ,,UwB" buvo ne išimtis. Tada jie laimėjo pataikydami kosminį metimą, kurį bûtų sunku pakartoti dar kartą. Pergalės garantu būtų sunku kažką išrinkti.

- Jeigu reiktų iš dabartinių keturių ekipų išrinkti tą, kuri finale turėtų tapti čempione - kurią pasirinktum ir kodėl?

Aš pasirinkčiau mûsų komandà, arba "Ferratum". Varžovai kol kas praleimėjo tik du kartus, todėl atrodo tikrai stipri ekipa. O "VK Big Deal" renkuosi dėl to, kad pats ten žaidžiu ir tikiu, kad komanda gali laimëti.

- Esi vienas naudingiausių lygos žaidėjų. Galbūt slapta tikiesi pelnyti ir finalo rungtynių MVP? Ar tau būtų svarbus toks titulas?

Svarbiausia, kad laimėtų komanda, o jei šalia to dar prisidëtų ir finalo MVP, tai būtu idealu. Pripažinimas, žinoma, daug reiškia, tačiau ateityje norėčiau turėti galimybę laimėti MVP aukštesniame lygyje.

- Ko norėtum palinkėti lygai, sirgaliams iržmonėms, kurie jumis tiki?

Norėčiau visus, kurie mumis tiki, atvykti 26-27 dienomis į Ekinstos sporto salę ir gyvai išreikšti savo palaikymą komandai.

Tomas Urbonas ("VK Big Deal")

UwB

Procentali išraiška laimėti titulą: 20%

Paskutinioji finalinio VI-osios lygos ketverto dalyvė - "UwB". Ir vėlgi negalime sakyti, kad šią komandą tarp keturių stipriausių kolektyvų Ekinstos sporto salėje tikėjomės pamatyti, tačiau tokia jau ta nenuprognozuojama yra šeštoji VKL lyga. "UwB" kelias link šio pasiekimo taip pat buvo be galo sunkus - pirmasis reguliariojo sezono etapas baigtas su neigiamu pergalių ir pralaimėjimų santykiu, o keturioms komandoms surinkus po lygiai (6 pergalės ir 7 pralaimėjimai) "UwB" nepasisekė labiausiai - jie dėl +/- santykio liko paskutiniai ir galiausiai finišavo tik 11-oje vietoje. Sistema tokia, kad net ir iš 11-os vietos viskas dar yra įmanoma, o pirmuosius žingsnius klubas dėti link finalinio ketverto pradėjo BOTTOM etape, kuriame savo grupėje užėmė pirmą vietą ir galiausiai finišavo šešti. Tiesa, paaiškėjus, kad 1/4 etape teks grumtis su pajėgia "Yatekomo" komanda, autsaideriais laikytų "UwB" stovykloje nuotaikos buvo kiek niūrokos. Nepaisant to, ekipa neišsigando didesnių už save varžovų ir žaidžiant iš taškų skirtumo pirmąjį mačą namie laimėjo net 19-os taškų persvara. Antrasis susitikimas tebuvo formalumas ("UwB" laimėjo dviem taškais) ir štai taip - kur buvęs, kur nebuvęs klubas turi vietą finaliniame lygos ketverte. Tikrų tikriausia fantastika, tačiau nugalėtojai neteisiami, o "UwB" vietos jame tikrai nusipelnė, kadangi kaip ir "VK Meradog" ar "VK Big Deal" formos piką pasiekė svarbiausiu momentu. Ekipa didžiąją dalį savo žaidimo stato ant Jaroslavo Olechnovičiaus, kuris rungtyniauja net po 34 minutes, o per jas fiksuoja 14 taškų ir 8 atkovotų kamuolių vidurkius. Dažniausiai dviženklę taškų sumą surenka ir Tomas Karnecki, pelnantis po beveik 13 taškų. Tai du pagrindiniai "UwB" ginklai puolime, o prie jų priskirti galėtume ir baudos aikštelę saugančius bokštus - Dajuš Krištul bei Rajmundas Tomaševič, bendrai atkovoja po 18 kamuolių. Nors pagrindiniai ekipos krepšininkai labiau mėgsta stumdytis po krepšiu, "UwB" pagal atkovotus kamuolius net nepatenka į geriausiųjų dešimtuką. Toliau nagrinėdami komandinę statistiką matome vienintelę grafą, kurioje komanda dominuoja - tai tritaškių pataikymas. Būtent tolimi metimai gana nerezultatyviose rungtynėse VI-oje lygoje gali tapti faktoriumi, kuris ir nulems mačo baigtį į "UwB" pusę. Pusfinalyje laukia grumtynės su "VK Big Deal" kolektyvu, o kaip seksis - pamatysime jau penktadienį!

Pagrindiniai ekipos krepšininkai

Remigijus Juodvalkis Remigijus Juodvalkis Povilas Asijavičius Remigijus Juodvalkis

Tomaš Franckevič

6,3 taško (4,4 rez.perd.)

Jarolsav Olechnovič

14,1 taško (8,1 atk. kam., 15,8 naud. bal.)

Tomas Karnecki

12,9 taško (38% trit. met., 2,5 per. kam., 15 naud. bal.)

Darjuš Krištul

9,2 taško (8,3 atk. kam., 12,3 naud. bal.)

Rajmundas Tomaševič

7,8 taško (10,2 atk. kam., 1,5 blk., 12,8 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Jūsų dėmesiui - pokalbis su Darjuš Krištul:

- "UwB" komanda egzistuoja jau ne vienerius metus, tačiau patekimas į FINAL-4 yra pats didžiausias komandos laimėjimas. Ką jis reiškia ekipos žaidėjams?

Reiškia labai daug. Po daug nesėkmingų ir sunkių sezonų, kur buvo visko: ir triuškinančių pralaimėjimų, ir mažai laimėtų rungtynių pagaliau mes patekome į pusfinalį ir turime teisę pakovoti dėl medalių. Ypač tai svarbu ilgamečiams mūsų žaidėjams, kurie viską pradėjo nuo nulio ir dabar turi galimybę kažkà laimėti.

- Pats komandoje žaidi nuo 2015m. krepšinio sezono. Kaip komanda ir jos žaidimas keitėsi per visą šį laikotarpį?

Turbût kaip ir daugelyje komandų buvo ir konfliktų, ir nesusitarimų bei ginčų. Šiemet galbût esame kiek silpnesni sudėtimi, tačiau kovingumu, komandos atmosfera ir siela - tikrai sustiprėjome. Vyresni patobulejo ir įgiję patirties kovoja be jaudulio, o nauji žaidėjai labai gerai įsiliejo.

- Esate ketvertuke, todėl sezoną tikrai galima vadinti pasisekusiu. Tačiau ar tai - jau maksimali jūsų pasiekimų riba?

Būtų kvailoka eiti į aikštelę ir galvoti, kad gerai ir tai, ką jau pasiekėm ir nieko baisaus, jog nepavyks. Kovosime. Šoksime dël kiekvieno kamuolio ir noru tikrai jokiam varžovui nenusileisime.

- Pusfinalyje laukia "VK Big Deal" komanda, kurią antrame etape įveikėt fantastišku metimu paskutinę sekundę. Kokį scenarijų pusfinaliui prognozuotum dabar ir kas galėtų būti pergalės garantu?

Šią komandą labai gerai pamename, galbūt būtent dėl to metimo. Su jais vyksta kieta fiziška kova. Kadangi jie yra aukštesni, tenka nemažai pasistumdyti. Pergalës garantu bus kova iki paskutinės sekundės ir kovingumas. Kiekvienas kamuolys yra svarbus ir gali lemti mačo baigtį, kaip kad ir buvo su tuo lemiamu metimu. Manau, jog varžovai bus pikti, prisimins metimą ir norės revanšuotis, bet mes irgi turėsime, ką jiems pasiūlyti.

- Toks pasiekimas greičiausiai bus didelė šventė lenkų bendruomenės studentams, tad turėtumėm sulaukti ir daug žiûrovų. Ar rengiate kažkokią specialią akciją jiems ir kiek jų palaikymas svarbus komandai?

Palaikymas kiekvienai komandai yra labai svarbus. Neveltui sakoma, kad žiūrovai yra šeštasis žaidėjas. Paskelbta yra, kad žaisime, tad tikimės sulaukti palaikymo, o kaip bus - pažiūrėsime po poros dienų.

- Jeigu reiktų iš dabartinių keturių ekipų išrinkti tą, kuri finale turėtų tapti čempione - kurią pasirinktum ir kodėl?

Pasirinkčiau turbūt "Ferratum". Su visomis komandomis žaidėme, tačiau jie man yra favoritai. Jie žaidžia labai nuobodų, lėtą ir klampų žaidimą, paremtą gynyba, bet tai jiems gerai pavyksta ir manau, jog tai - svarbiausia. Neveltui jie sezone iki šiol pralaimėjo dukart.

- Ko palinkėtum varžovams, lygai ir, žinoma, Jūsų sirgaliams?

Varžovams palinkėčiau žaisti sąžiningai ir gerbiant vienas kitą. Lygai - taip ir toliau aktyviai bei šauniai darbuotis, tikrai yra labai įdomu paanalizuoti statistiką, kur pateikta viskas nuo A iki Z, paskaityti apžvalgas. Galėtų dar tiktai būti teisëjų reitingas, kad žaidëjai galėtų įvertinti jų darbą, nes pasitaiko visko. O sirgaliams, kurie mus žiūrėjo, galbūt seka ir domisi - kad tikėtumėte mumis toliau, o mes pažadame atiduodi visas jėgas.

Darjuš Krištul ("UwB")

VI LYGA - FINALINIO KETVERTO DALYVIŲ APŽVALGA: PROGNOZĖS, INTERVIU, LYDERIAI

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009