V Lyga - PLAY OFF 1/4 etapo prognozės

2019-04-19

Šią savaitę tęsiasi TOP SPORT VKL V lygos čempionatas. Aštuntfinalio etapas jau pasibaigė ir žinome visas 8 geriausias sezono komandas. Tad nieko nelaukiame ir bandome nuspėti, kurios iš komandų turi geresnes galimybes žygiuoti toliau bei patekti į FINAL-4. O nuo ten iki medalių - jau tik mažas žingsnelis. Primename, jog tai tėra tik spėlionės, kaip gali pasibaigti viena ar kita serija, kurios nebūtinai sutampa su skaitytojų nuomone.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

Perkūno Oželiai (A 1) - Duok Dėdei vieną (B 12)

Prognozė: Perkūno Oželiai (60 %) - Duok Dėdei vieną (40 %)

Šiame ketvirtfinalyje susitiks atitinkamai 1 ir 12 pagal reitingą skirtingų pogrupių komandos. Nors ekipos iš skirtingo pajėgumo pusių, būsima serija žada įdomią ir intriguojančią kovą. Nevertėtų pamiršti, kad ,,Duok Dėdei vieną“ iki šio etapo pašalino dvi komandas, turinčias aukštesnį reitingą, kuomet buvo įveiktos pajėgios ,,Abi kairės“ bei ,,Socialinių MK“ ekipos. Tad kodėl nepabandžius pratęsti savo pergalingo žygio, nors varžovų komanda ir atrodo labai galingai. Visgi seriją turėtų laimėti ,,Perkūno Oželiai“. ,,Duok Dėdei vieną“ nebent gali laimėti vienerias rungtynes nedidele kelių taškų persvara. Pastarosios komandos žaidimas puolime atkrintamosiose varžybose laikosi ant lyderio Andriaus Čepkausko pečių. Žaidėjas pelno po 20,7 taško o dvitaškius meta 64% taiklumu - 4 vieta lygoje. Jam gerai talkina kiti penki žaidėjai, kurie pelno dviženklį taškų skaičių. Reikėtų pažymėti, kad Darius Sviderskis tritaškius meta 42,4 % taiklumu ir užima trečiąją vietą šioje kategorijoje čempionate. Komandos stiprybė yra ta, kad joje puolime „sublizgėti“ gali vis kitas žaidėjas. Jau minėtas komandos ,,Duok Dėdei vieną“ lyderis per rungtynes atkovoja dar ir po 13,8 kamuolio – antroji vieta lygoje. Pastaroji ekipa, tiesa, nefigūruoja komandiniuose lygos statistikos dešimtukuose tačiau tai ją daro tik dar labiau nenuspėjama. Tuo tarpu ,,Perkūno Oželiai“ yra viena geriausiai puolančių lygos komandų (antroji vieta lygoje). Kolektyvas taip pat gerai ir ginasi (septinta vieta lygoje) bei blokuoja po 3,8 kamuolio per rungtynes (antroji vieta lygoje). Komanda be kita ko patenka į geriausių kolektyvų trejetukus pagal atkovotus bei perimtus kamuolius ir rezultatyvius perdavimus. Tai rodo, kokia pajėgi yra ,,Perkūno Oželių“ komanda. Jaunimo kolektyvui puikiai vadovauja vienas geriausių lygos įžaidėjų Lukas Jurevičius, kuris atlieka po 5,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Šis įžaidėjas taip pat mėgsta ,,vogti“ kamuolius iš varžovų. Tai atlieka po 3,5 karto per rungtynes. Pelnydamas po 17,5 taško, Lukas Jurevičius yra ir rezultatyviausias komandos žaidėjas. Dar keturi komandos žaidėjai pelno dviženklį taškų skaičių bei vienas žaidėjas yra netoli to. Arčiausiai pagal taškus ,,Perkūno Oželių“ lyderio yra Rokas Stankevičius, kuris įmeta po 15,7 taško per rungtynes. Tai jau ne pirmas sezonas, kuomet "Perkūno Oželiai" siekia medalių, tačiau šiemet labai tikėtina, jog šis tikslas pagaliau bus įgyvendintas.

Su kamuoliu "Duok Dėdei vieną" atstovas Marius Letukis

 

Pineca (A 3) - Meridianas (B 2)

Prognozė: Pineca (52 %) - Meridianas (48 %)

Šis ketvirtfinalis turėtų būti labiausiai nenuspėjamas, nes susitinka panašų reitingą turinčios lygos komandos. Abi jos iki šio etapo, kaip ir priklauso, nuėjo įveikdamos žemesnį reitingą turinčias komandas. Tarpusavio kova laukia įdomi ir laimėtoją nuspėti labai sunku. Nežymia persvara favorite laikytume komandą ,,Pineca“, kuri turi daugiau tokių varžybų patirties ir yra praėjusio sezono šios lygos laimėtojai, tad labai nenorės pasitraukti iš kovos jau po ketvirtfinalio. Komandos žaidimas viso sezono metu daugiausia laikosi ant lyderio Luko Beleškos pečių (22,8 tšk., 11,3 atk. kam., 29,5 naud. bal.). Su šiais rezultatais Lukas yra aštuntas pagal naudingumą bei septintas pagal taškus žaidėjas lygoje. Krepšininkui gerai talkinti puolime turėtų įžaidėjas Aurimas Virganavičius, kuris puikiai vadovauja komandos žaidimui, atlikdamas po 5,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes ir šioje kategorijoje yra ketvirtas visoje lygoje. Žaidėjas taip pat pelno po 16,2 taško per rungtynes ir yra antras pagal rezultatyvumą komandoje. Dar trys komandos žaidėjai pelno dviženklį taškų skaičių. ,,Pineca“ komanda yra viena geriausiai puolančių bei besiginančių rinktinių lygoje. Abi komandos - vienos geriausių lygoje pagal atkovotus kamuolius bei rezultatyvius perdavimus. ,,Pineca“ yra septintoje vietoje lygoje pagal pataikytus tritaškius bei antra pagal dvitaškius. Varžovai - ,,Meridianas“ tuo pasigirti negali: tai gali sutrukdyti komandai laimėti šią seriją, bet vieną mačą laimėti komanda yra pajėgi. ,,Meridiano“ žaidimas daug priklauso nuo to, kaip rungtynes sužaidžia komandos lyderis Almantas Stankevičius (19,4 tšk., 6,7 rez. perd., 17,4 atk. kam., 34,8 naud. bal.). Pagal naudingumą ir atkovotus kamuolius šis žaidėjas yra trečias visoje lygoje, o pagal rezultatyvius perdavimus - pirmas. Unikalu tai, kad pirma pozicija pagal rezultatyvius perdavimus užimama būnant sunkiuoju kraštu. Dar du komandos žaidėjai renka dviženklį taškų skaičių, bet, norint laimėti seriją, tiek jiems, tiek likusiems ekipos draugams reikės labai pasitempti.

 

LPK Liberna / G. Kraštas (B 7) - Blue Sharks (A 6)

Prognozė: LPK Liberna / G. Kraštas (56 %) - Blue Sharks (44 %)

Šių komandų kova taip pat turėtų būti pakankamai įdomi. ,,Blue Sharks“ lengviau žygiuoja atkrintamosiose, nes gavo sąlyginai lengvesnius varžovus ir juos įveikė. Tuo tarpu ,,LPK Liberna / Gervėčių kraštas“ daug ką nustebino, pašalindami iš tolimesnės kovos antrąją pagal reitingą lygos komandą - ,,Vilko Broliją“. Tai daro Gervėčių krašto komandą šios poros favorite. Jos gretose nėra vieno aiškiau išreikšto lyderio. Net penki žaidėjai pelno dviženklį taškų skaičių, o žaidimui puikiai atlikdamas po 5,6 rezultatyvaus perdavimo vadovauja įžaidėjas Deimantas Žemaitis (šešta vieta lygoje). Edvardas Vinogradovas ne tik renka dviženklį naudingumo balų skaičių, bet ir puikiai dirba po krepšiais (17 atk. kam.) - ketvirta vieta lygoje. Vilmantas Maslauskas puikiai ginasi (1,8 blok. m.) - aštunta vieta lygoje. Komandinėse statistikos grafose ,,LPK Liberna / Gervėčių kraštas“ irgi demonstruoja puikius rezultatus. Komanda yra viena geriausių puolančių lygos komandų (devinta vieta). Pagal atkovotus kamuolius užimama dešimtoji vieta visoje lygoje, o dvitaškius metant 45,7 % taiklumu taip pat patenkama į dešimtuką geriausiųjų. Šiose kategorijose komanda pranašesnė už varžovus. Abi būsimos varžovės žaidžia „kietą“ krepšinį ir pagal pražangas, kaip ir pagal rezultatyvius perdavimus, patenka į lygos dešimtuką. ,,Blue Sharks“ šiek tiek geresni puolime, bet to gali neužtekti norint laimėti seriją. Šią komandą rizikinga stabdyti pražangomis, nes ji puikiai meta baudas ir užima šioje kategorijoje antrą vietą lygoje. ,,Blue Sharks“ žaidimas daugiausia sukasi apie vieną jauniausių komandos žaidėjų Tomą Minkevičių (24,2 tšk., 7 atk. kam., 27,4 naud. bal.). Pagal pelnomus taškus šis vyrukas yra ketvirtas visoje lygoje. Taip pat jis perima po 3,3 kamuolio – penkta vieta lygoje, dvitaškius meta 64 % - antra vieta lygoje. Kiti komandos žaidėjai į geriausių žaidėjų dešimtukus, išskyrus Aivarą Martinaitį, kuris yra vienas geriausių lygos baudų metikų, nepatenka. Tačiau ,,Blue Sharks“ komanda turi daug senų ,,vilkų“ - lygos senbūvių, tokių, kaip Žydrūnas Benaitis, Artūras Bielskus ar Lukas Vilkončius, kurie ir šiame sezone renka dviženklį taškų skaičių. Komandos žaidimui puikia vadovauja reiklusis treneris Gaudentas Puškorius, tad visiškai neįvertinti šios komandos yra rizikinga. Kas žino, galbūt šiemet yra tas sezonas, kuomet prastai sezoną pradėjusi komanda įsibėgės taip, kaip "Žalgiris" Eurolygoje ir žengs dar vieną žingsnį medalių link.

Galbūt po ketvirtfinalio serijos Deimantas Žemaitis ir vėl skraidys ant "LPK Liberna / G. Krašto" žaidėjų rankų ?

 

TBA (A 12) - SK Skaidiškės II (B 1)

Prognozė: TBA (35 %) - SK Skaidiškės (65 %)

Poroje susitiks pagal reitingą skirtingo pajėgumo varžovai. Šiose atkrintamosiose matėme ir netikėtų rezultatų, bet dabartinėje poroje visa galva geresnė komanda yra ,,SK Skaidiškių II“ komanda, kuri kol kas be didesnių problemų žygiuoja link aukščiausių lygos pozicijų ir nepanašu, kad ,,TBA“ komanda bus ta kliūtis, kuri sutrukdys skaidiškiečiams iškovoti medalius. ,,Skaidiškės-II“ komanda yra viena geriausiai puolančių bei besiginančių lygos komandų. Tai ji įrodė ir šiose atkrintamosiose, įmesdama į varžovų krepšį vidutiniškai 84,5 taško. Beveik 6 žaidėjai prie to prisideda kiekvienose rungtynėse, rinkdami dviženklį taškų skaičių. Taikliausias ir rezultatyviausias ekipoje yra Darius Asanavičius (17,8 tšk., 64 % dvitaškių). Pagal dvitaškių pataikymą šis žaidėjas užima penktą vietą lygoje. Tritaškius Jaroslav Caplin pataiko 37,9 %  ir yra aštuntas šioje kategorijoje lygoje. ,,Skaidiškės-II“ komanda yra ir antroje vietoje lygoje pagal rezultatyvius perdavimus. ,,TBA“ komandos stiprybė yra gera gynyba (pirma vieta lygoje) bei išprovokuotos pražangos (dešimta vieta) lygoje. Tik veikiausiai to bus maža rimčiau ,,kibti į atlapus“ universaliai varžovų komandai. ,,TBA“ sudėtyje yra keturi žaidėjai, vidutiniškai įmetantys dviženklį taškų skaičių rungtynėse, bet, kaip rodo nerezultatyvūs komandos mačai, jiems trūksta stabilumo ir jie to dviženklio taškų skaičiaus gali ir neįmesti. Šios komandos pasirodymas veikiausiai baigsis ties pirmenybių aštuntuku, tačiau ir tai komandai bus gana aukštas rezultatas. Ne visi  tikėjo, kad ,,TBA“ įveiks ir "KK Kardinolus“. Būtent dėl to komandos visiškai „nurašyti“ ir nevertėtų.

V Lyga - PLAY OFF 1/4 etapo prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009