TOP SPORT Pavasario čempionatas - 5 lygos A pogrupio komandų pristatymas

2019-04-23

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir šįkart tęsiame naują, į Pavasario čempionatą koncentruotą apžvalgų ciklą. Kiekvieną dieną jus pasieks jau netrukus prasidedančiame Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Jus jau spėjo pasiekti stipriausios - 2+3 lygos bei 4 lygos pogrupių aprašymai, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamų vietų grupėse spelionės. Dabar seks penktos, vėliau - šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

 

AD Modum

Pagrindiniai krepšininkai: Slavomir Janovič, Deividas Bražėnas, Remigijus Juodvalkis, Darius Dirmantas

Prognozuojama vieta grupėje: 5

Savo jėgas Top Sport - VKL Pavasario čempionate išbandyti nusprendė "AD Modum" kolektyvas, debiutuojantis Vilniaus krepšinio lygos organizuojamose varžybose. Apie naujai susikūrusį kolektyvą daug informacijos neturime, tačiau šiokį tokį įspūdį jau galime susidaryti iš sužaistų trijų susitikimų, per kuriuos "AD Modum" iškovojo vieną pergalę (savo aikštėje nugalėjo "KK Imperiją"). Įdomu tai, kad komandą į priekį tempia žaidėjai, kurie jau turi patirties įvairaus lygio VKL čempionatuose. Pradėti reiktų nuo Deivido Bražėno, kuris per pirmąsias trejas rungtynes vidutiniškai pelno po 20 taškų, dar prideda po 8 atkovotus kamuolius, o jo +/- santykis - teigiamas. Deividui kartu su kitais ekipos lyderiais tenka milžiniškas krūvis, kadangi bent jau čempionato pradžioje komanda negali pasižymėti gausia sudėtimi. D.Bražėnas aikštėje praleidžia net po 37 minutes, kitas "AD Modum" lyderis Slavomir Janovič - 32. Slavomir PČ kol kas fiksuoja dvigubą dublį, o labiau išgarsėjo puikiu žaidimu "Ferratum" gretose - tai ekipa, kuri yra pagrindinė pretendentė į VI-osios lygos auksą. Išskirti reikėtų ir Remigijų Juodvalkį, kuris taip pat gina "Ferratum" klubo garbę, o pirmame susitikime užfiksavo keistoką dvigubą dublį - pelnė 17 taškų, tačiau net 10 kartų suklydo. Dar keletas žaidėjų - Darius Dirmantas ar Paulius Škulevičius, kol kas vidutiniškai žaidžia daugiau nei 40 minučių (dėl to, kad vieneriose rungtynėse buvo pratęsimas), bet jau netrukus visi šie alinami žaidėjai bus išsekę, o tai nieko gero "AD Modum" komandai nežada.

 

BKK Vėjas

Pagrindiniai krepšininkai: Lukas Valeika, Dariuš Kolesnik, Šarūnas Gilys, Ignas Jurgaitis. 

Prognozuojama vieta grupėje: 4

Antroji A pogrupio komanda - mums kur kas labiau pažįstama "BKK Vėjas" ekipa, Vilniaus krepšinio lygoje sužaidusi daugiau nei 60 susitikimų. Šiemet šis kolektyvas dalyvavo V-oje lygoje, kurioje pasiekė garbingą etapą - aštuntfinalį. Deja, tačiau ten jiems kelią pastojo grėsmingosios "SK Skaidiškės". Dabar klubas nusitaikė į penktąją Pavasario čempionato divizioną, kuriame, surinkę visus žaidėjus, gali tikrai pasispardyti. Pirmajame mače jie nesunkiai įveikė "Lentvario" krepšininkus, o dabar nekantriai laukia artimiausių varžovų. Ekipos lyderiais išlikti turėtų Lukas Valeika (vid. 23,4 naud. bal. V-oje lygoje) ir Dariuš Kolesnik (16,6 naud. bal. V-oje lygoje), tačiau tikrai ne pro šalį būtų ir kitų krepšininkų pagalba, kurios bent jau V-ojoje lygoje buvo kiek mažokai. Malonia staigmena tapo Paulius Tamošauskas, kurio statistika viso sezono metu buvo skurdoka, tačiau pirmajame PČ mače Paulius tiesiog sprogo ir varžovams atseikėjo 21 tašką. Tikėkimės, kad jis taps slaptuoju "BKK Vėjo" ginklu, o komandos stratego ir vadovų pagrindinė užduotis į kitus susitikimus pritraukti kuo daugiau krepšininkų, kadangi praeitoje dvikovoje rungtyniavo vos šeši krepšininkai. Būdų, kaip nuginkluoti oponentus "BKK Vėjas" tikrai turi, todėl iš šios ekipos laukiame solidžių rezultatų. 

 

Blue Sharks

Pagrindiniai krepšininkai: Žydrūnas Benaitis, Tomas Minkevičius, Artūras Bielskus, Lukas Vilkončius. 

Prognozuojama vieta grupėje: 1

Puikiai grupės etapą pradėję "Mėlynieji rykliai" pamatus patekimui į atkrintamąsias jau pasiklojo - iškovoję dvi pergales iš tiek pat galimų jie turi visus šansus A grupėje užimti aukščiausias vietas ir gauti sąlyginai silpesnius oponentus. Trenerio Gaudento Puškoriaus vadovaujamas kolektyvas kol kas sėkmingai žygiuoja ir V-oje lygoje, kurioje įveikė aštuntfinalio barjerą ir jau laukia netrukus prasidėsiančio ketvirtfinalio. Praėjusiais metais "Blue Sharks" ekipai pritrūko vieno žingsnelio iki IV-osios lygos finalinio ketverto, tačiau pamiršę šias nuoskaudas jie žingsnis po žingsnio eina link išsvajotų penktosios VKL lygos medalių. Jau ne vienerius metus kartu žaidžiantys krepšininkai vienas kitą pažįsta kaip nuluptą, o tai tik sustipriną ryšį rūbinėje ir pačioje aikštelėje. VKL apžvalgininkų nuomone, "Mėlynieji rykliai" yra pajėgūs užsikabinti ne tik V-osios lygos medalius, bet ir nuversti kalnus šiame Pavasario čempionato penktajame divizione, kuriame bent jau grupės etape jie nesuranda sau lygių. Ekipa turi du super ryškius lyderius - Žydrūną Benaitį (V-oje lygoje renka po 26,7 naud. bal.) bei Tomą Minkevičių (vid. 27,4 naud. bal.). Jei pastarasis Pavasario čempionate dar nedebiutavo, tai Ž.Benaitis fiksuoja fenomenalius skaičius - 29,5 taško, 14 atkovotų kamuolių ir 36 naudingumo balų vidurkiai. Prie šių krepšininkų kaip visuomet prisijungia ir Artūras Bielskus su kitais rotacijos žaidėjais. Perspėjimas kitiems A pogrupio kolektyvams - saugokitės "Mėlynųjų ryklių"!

 

KK Imperija

Pagrindiniai krepšininkai: Raimondas Sadkauskas, Aidas Šeibokas, Rytis Liutkus.

Prognozuojama vieta grupėje: 6

Dar vienas VKL debiutuojantis kolektyvas - "KK Imperija". Beveik visi ekipos žaidėjai Vilniaus krepšinio lygos rungtynėse pasirodo pirmą kartą, išskyrus vieną, daugeliui puikiai pažįstamą krepšininką - Raimondą Sadkauską. Dar praėjusiame sezone šis 185 cm ūgio gynėjas gynė "Ugniagesio" garbę ir žaidė pačiame aukščiausiame lygyje, o šiemet nusprendė pasiilsėti ir neatstovauti jokiai komandai Vilniaus krepšinio lygos čempionatuose. Visgi noras žaisti galiausiai nugalėjo Raimondą ir jis prisijungė prie naujai susibūrusio "KK Imperijos" kolektyvo. Iš ties įdomu, ar R.Sadkauskas lankysis visose rungtynėse, kadangi pirmasis mačas jau buvo praleistas ("KK Imperija" patyrė pralaimėjimą "AD Modum"), o žinant tai, kad klubo sudėtyje matome vos 9 žaidėjus, gali kilti didžiulė problema. Atkritus neabejotinai pagrindiniam žmogui ir kolektyvui likus aštuoniese be didesnės patirties VKL turinčių krepšininkų sezonas gali pasibaigti labai greitai. Belieka tikėtis, kad visos mūsų negandos neišsipildys ir ambicingieji krepšininkai visus maloniai nustebins.

 

Lentvaris

Pagrindiniai krepšininkai: Arnoldas Gavlas, Edvinas Ščerbukas, Karolis Žilevičius.

Prognozuojama vieta grupėje: 7

A pogrupio penktąja komanda tampa dar vieni VKL senbuviai - šiemet IV-oje lygoje žaidę Lentvario krepšininkai. Praėjusiais metais padariusi pertrauką nuo mėgėjiško krepšinio, šiemet ekipa sugrįžo, tačiau į kiek žemesnį lygį. Pavyzdžiui, 2015/2016 metų sezone kolektyvas rungėsi net antroje VKL lygoje, po metų - trečioje, tačiau galbūt kiek per daug užsikėlus kartelę šiemet buvo debiutuota ketvirtoje Vilniaus krepšinio lygoje. Joje lentvariškiams taip pat teko apsiprasti, kadangi kiekvienais metais lygis visose VKL lygose tik didėja, o lengvą šoką sezono pradžioje patyrę krepšininkai sukrapštė tik dvi pergales iš septynių. Kiek reabilitavęsi antrame etape jie sugebėjo įšokį į PLAY - OFF etapą, tačiau jame nesurado jokių priešnuodžių prieš galingą "Draudimas.lt" puolimą. Dabar "Lentvaris" visas pajėgas meta į Pavasario čempionatą, kuris taip pat neprasidėjo taip, kaip buvo tikėtąsi. Du pralaimėjimai per pirmas dvejas rungtynes ir klubas jau atsidūrė ties prarajos riba - reikia laimėti greičiausiai visas likusias rungtynes (arba tikėtis palankių varžovų rezultatų). "Lentvaris" - vienas jauniausių pogrupio kolektyvų, kurio sudėtyje galime surasti 18-20 metų jaunuolių, kuriems dar kartais pritrūksta fizinės jėgos grumtis su oponentais. Visgi tokiems Lentvario krepšinio talentams kaip Arnoldui Gavlui ar Karoliui Žilevičiui paskutinis mūsų sakinys tikrai negalioja - šie jaunuoliai jau spėjo įsitvirtinti tarp vyresnių bendraklubių ir perimti vedančiųjų žaidėjų roles. Arnoldas ketvirtoje lygoje rinko net po 15,3 taško, o Karolis - kiek daugiau nei 10. Visgi sunkus ekipos startas smarkiai pakišo koją, todėl mūsų prognozės dėl "Lentvario" ateities - kiek nykokos.

 

Logistai

Pagrindiniai krepšininkai: Bogdanas Mikšo, Darius Miloševičius, Andžejus Zmejauskas.

Prognozuojama vieta grupėje: 2

Neabejotinai vienas pavojingiausių Vilniaus krepšinio lygos Pavasario čempionato penktosios lygos A pogrupio klubų. "Logistų" pergalių ir pralaimėjimų balansas per 57 sužaistas rungtynes yra teigiamas, o labiausiai ekipa išgarsėjo praėjusių metų sezone, dalyvaudami IV-oje lygoje ir ten likdami ketvirti. Dar anksčiau klubas sėkmingai varžėsi ir EKO lygoje, todėl mums šiemet buvo labai įdomus ir netikėtas sprendimas neišvysti "Logistų" nei vienoje iš Vilniaus krepšinio lygos didžiųjų čempionatų. Žaidėjai nusprendė susitelkti pavasariui ir užkariauti penktąją PČ lygą. Ir nors padaryti tai lengva nebus, "Logistai" savo arsenale turi visas reikiamus įrankius tai padaryti. Visų pirma, sparčiai tobulėjantis vyriausias treneris Ervin Stankevič, kuris save įregistravo ir į komandos sudėtį bei tikėsis duoti naudos ne tik už aikštelės ribų. Išskirti vieną komandos lyderį yra iš ties sunku, tačiau paminėti privalu Bogdaną Mikšo, Darių Miloševičių bei Andžejų Zmejauską - būtent šie krepšininkai praeitais metais vedė "Logistus" link finalinio IV-osios lygos ketverto. Ekipa pasižymi didele rotacija ir gilia sudėtimi, o tai turėtų tapti didžiuliu pliusu prieš varžovų komandas. Pavasario čempionatą "Logistai" pradėjo pergale, o kalbų, dėl jų išėjimo į kitą etapą, net neturėtų būti. 

 

Sugar Candies

Pagrindiniai krepšininkai: Artūras Malichinas, Vaidas Petrulionis, Aivaras Keršys. 

Prognozuojama vieta grupėje: 3

Pikantišku pavadinimu A pogrupį uždaro "Sugar Candies" saldainiukai, Pavasario čempionatą pradėję vidutiniškai - viena pergale ir vienu pralaimėjimu. Pralaimėta visgi buvo "Blue Sharks" kolektyvui, todėl tai stebinti labai neturėtų, o dabar svarbiausia ekipos užduotimi išlieka kitų grupės vidutiniokių nugalėjimas. Komanda Pavasario čempionate dalyvavo ir 2016/2017 metų sezone, o tuomet krito 1/8 etape. Visgi "Sugar Candies" per dvejus metus pasikeitė, o kolektyvą šiemet papildė tikrai puikiai žinomos pavardės, tokios kaip atletiškasis Artūras Malichinas, taikliarankis Vaidas Petrulionis, taip pat praeityje Biržų sporto mokykloje puikiai žaidęs Ignas Jablonskas, ar Aivaras Keršys. Išskyrus Igną, visi trys paminėti krepšininkai jau pirmuose susitikimuose demonstravo puikius statistinius rodiklius, o tokią formą išlaikydami viso Pavasario čempionato metu savo klubą turėtų nesunkiai nunešti bent jau iki PLAY - OFF etapo. Klubui koją pakišti gali menka rotacija, kadangi kol kas į abejas rungtynes atvyko vos penki krepšininkai. Šią problemą išsprendus, "Sugar Candies" saldainiukai gali kaip reikiant pagrasinti stipriausiems lygos klubams. Sėkmės!

Artūras Malichinas

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 5 lygos A pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009