IV Lyga - PLAY OFF 1/4 etapo prognozės

2019-04-18

Tęsiasi TOP SPORT VKL IV lygos čempionatas. Komandos jau sužaidė paskutinius savo aštuntfinalio mačus, tad nieko nelaukiant prasidėjo ir ketvirtfinalio etapas. Šios savaitės apžvalgoje pabandysime nuspėti, kaip baigsis ketvirtfnalio etapo rungtynės ir kurios komandos bus per žingsnį nuo medalių. Primename, jog tai tėra tik spėjimai, kaip galimai susiklostys vienos ar kitos poros likimas.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

 

BC Vilnius (16) - BC Burokėliai (8)

Prognozė: BC Vilnius (45 %) - BC Burokėliai (55%)


Viso sezono metu "BC Vilniaus" komanda nebūdavo priskiriama prie favoritų. Taip yra ir šį kartą, tačiau savo darbais, o ne žodžiais, ekipa nuolat laužo stereotipus ir paneigia išankstines prognozes. Savo pajėgumą ,,BC Vilniaus“ komanda bene geriausiai įrodė įveikdama pirmą pagal skirstymą lygos komandą ,,Vaikinai“. Nors likus žaisti nepilnas 3 minutes serijoje persvarą jau buvo įgiję "Vaikinai", vilniečiai nepasimetė ir sužaidė taip įspūdingai, jog reguliariojo čempionato nugalėtojams neliko nieko kito, kaip tik kapituliuoti. Vis didesnę pavarą jungia ir "BC Burokėliai“, tad žiūrint į komandos žaidimą atkrintamosiose ir reitingą,  nedidelę persvarą laimėti skirtume šiai komandai. Prognozuojami poros favoritai yra ketvirti lygoje pagal pelnomus taškus, dešimti - pagal atkovotus kamuolius, antri pagal rezultatyvius perdavimus ir 9 pagal perimtus kamuolius. Tuo tarpu varžovai tiek daug pranašumų neturi. "BC Vilniaus“ pranašumas galėtų būti tai, kad varžovai yra viena labiausiai prasižengiančių ir daugiausiai prarandančių kamuolių gynyboje komanda. Tuo, žaidžiant aštriau, būtų galima pasinaudoti. Būtent ,,Vaikinai“ tai ir akcentavo. "BC Vilnius“ yra septinta komanda pagal praleistus taškus lygoje. Tai irgi komandos pliusas. "BC Burokėlių“ komandoje yra 4 žaidėjai, metantys dviženklį taškų skaičių ir renkantys dviženklį naudingumo balų skaičių,  kai "BC Vilniaus“ gretose tokie yra tik du. Rungtynių baigtys priklausys nuo to, kaip komandos rinksis į serijos rungtynes. "BC Vilniaus“ komandoje neatvykus, tarkim, Giedriui Papėčenkai, arba jam nesužaidus kaip tai atsitiko paskutinėse rungtynėse, komandoje gali ir neatsirasti kito žmogaus, kuris užpildytų šią spragą. "BC Burokėlių“ komandai neabejotinai reikėtų didesnio Tito Šepečio ar Vladislav Piskariov indėlio puolime, nes atkrintamosiose šie žaidėjai tikrai nedemonstruoja tokios formos,  kurią jie rodė viso sezono metu.

Giedriaus Papėčenkos ("BC Vilnius") vaidmuo serijoje bus labai svarbus jos baigčiai

 

BC Pilaitė (5) - VK Zulu Team (20)

Prognozė: BC Pilaitė (95 %) - VK Zulu Team (5%)

Pirmosios rungtynės: BC Pilaitė - VK Zulu Team 76:54

 

Šios komandos jau sužaidė pirmąjį susitikimą, kuriame pergalę 22 taškų persvara iškovojo aukštesnį reitingą turinti "BC Pilaitė“. Įspūdinga pergalė pasiekta žaidžiant išvykoje. Tokio pranašumo, žaidžiant namuose, nugalėtojams turėtų užtekti ir  tikrai puikus "VK Zulu team“ sezonas turėtų pasibaigti ties šiuo etapu. Būtent dėl tokios solidžios pergalės komandoms ir skiriame tokias skirtingas patekimo į kitą etapą prognozes. Sunku tikėtis, kad įvyks stebuklas ir "VK Zulu Team" išvykoje laimės 23 taškais. Visgi kamuolys apvalus, tad visko gali būti ir mažą šansą varžovams paliekame. Pirmame komandų mače "BC Pilaitės“ pergalę lėmė gynyba, tai rodo ir varžovų įmestų taškų skaičius. Pilaitės mikrorajono atstovai taip pat geriau metė dvitaškius bei tritaškius, sėkmingiau kovojo dėl kamuolių, mažiau klydo. Vienas geriausių savo sezono rungtynių sužaidė ir "BC Pilaitės“ lyderis Algirdas Macijauskas (36 tšk., 8 atk. kam., 13 išprovok. praž.). Šio žaidėjo nesustabdymas taip pat buvo viena didžiausių "VK Zulu team“ bėdų. Pastarąją komandą paskui save tempė lygos mohikanas Jonas Staniulis (20 tšk.). Jam talkino dar du žaidėjai, kurie įmetė dviženklį taškų skaičių - tai Jonas Veličko bei Eduard Bielskij. Visgi kolektyvui pritrūko didesnio priekinės linijos žaidėjų Karolio Griziūno ir Mykolo Mankevičiaus indėlio puolime. Jie pelnė atitinkamai vos 8 ir 2 taškus. Antrame mače, norint rimčiau kabintis "BC Pilaitės“ komandai į atlapus, reikės ir šių dviejų žaidėjų taškų.

Panašu, jog Karolio Griziūno ir "VK Zulu Team" lokomotyvas finišuos šiemet "BC Pilaitės" stotelėje

 

Litresta (31) - Draudimas.lt (7)

Prognozė: Litresta (39 %) - Draudimas.lt (61%)

Labai tikėtina, jog didelės intrigos šioje poroje turėtų būti mažiausiai, žiūrint į ,,Draudimas.lt“ komandos pasirodymą atkrintamosiose. Pastaroji komanda 3 iš 4 pergalių  iškovojo įspūdingomis dviženklėmis pergalėmis ir tvirtu žingsniu keliauja link finalinio lygos ketvertuko. Ten jiems patekti ,,Litresta“ sutrukdyti neturėtų, nes ,,Draudimas.lt“  yra geriausiai puolanti lygos komanda atkrintamosiose, metanti net po 90,2 taško per rungtynes. Pagal rezultatyvius perdavimus draudikai yra septintoje vietoje, dvitaškių taiklumą (50,5 %) -  pirmoje, baudų (67,8%) - antroje, tritaškių pataikymą (31,1%) - trečioje pozicijoje. ,,Litrestos” koziriai irgi yra tritaškiai (29,7 %) -  7 vieta, taip pat perimti kamuoliai - penkta vieta. ,,Draudimas.lt“ komanda turi net 6 žaidėjus, pelnančius dviženklį taškų skaičių bei renkančius dviženklį naudingumo balų skaičių. Visas žaidimas sukasi apie komandos lyderį, žaidžiantį trenerį Arvydą Ūsaitį, kuris meta po 25,6 taško bei atkovoja po 7,9 kamuolio per rungtynes. Pastarasis žaidėjas yra antras pagal pelnomus taškus visoje lygoje. Jam gerai talkina ir po 5,5 rezultatyvaus perdavimo per mačą atliekantis įžaidėjas Rytis Kriūnas. Tuo tarpu varžovų gretose ryškiau išsiskiria tik Artur Tyševič, kuris, šiuo metu nežaidžiant Taumantui Mikašiui, yra naudingiausias lygos žaidėjas. Artur yra vienas geriausių lygos tritaškininkų bei metikų apskritai. Klausimas, ar jo pastangų užteks pasipriešinti varžovams. Veikiausiai - jog ne. Komandos žaidėjai Vaidas Vinevičius ir Genadij Voroneckij peržengia dviženklę taškų ir naudingumo balų skaičių, bet to nepakaks. Reikia, kad ir kiti žaidėjai sužaistų bene geriausias savo rungtynes sezone, o ir sėkmė neatsuktų nugaros. Bet kuriuo atveju "Litrestos" komandai šis sezonas jau bus pats sėkmingiausias per visą ekipos gyvavimo istoriją, tad kodėl nepabandžius nukalti dar vienos staigmenėlės ?

Vaidas Vinevičius ir "Litresta" atsidūrė per žingsnelį nuo FINAL-4 etapo

 

Mad Lamb II (3) - Atea / Bitdefender (6)

Prognozė: Mad Lamb II (52 %) - Atea / Bitdefender (48 %)

 

Šiame ketvirtfinalyje susitiks atitinkamai 3 ir 6 reitingo komandos ir vien jau šis faktas žada įdomią ir intriguojančią kovą.  Abi ekipos jau buvo susitikusios šiame sezone du kartus ir pasidalijo po pergalę. Įdomu tai, kad ,,Mad Lamb II“ kolektyvas laimėjo rungtynes tada, kai jų gretose dar buvo šiuo metu traumuotas komandos lyderis Manvydas Statauskas. Antrąjį  tarpusavio susitikimą jau pajėgesnė buvo ,,Atea / Bitdefender“ pasinaudodama tuo, kad jau minėto varžovų lyderio nebuvo. Galima daryti išvadą, kad ,,Mad Lamb II“ su Manvydu Statausku ir be jo - dvi skirtingos komandos. Visgi nežymiais  rungtynių favoritais reikėtų laikyti komandą ,,Mad Lamb-II“, kurios kelias link šio etapo buvo šiek tiek lengvesnis. Pastaroji ekipa yra antra lygoje pagal pataikytus dvitaškius (50%),  trečia - pagal pataikytas baudas (66,4 %), bei aštunta pagal pelnomus taškus. ,,Atea / Bitdefender“  pranašumas yra kova dėl atšokusių kamuolių, pagal kurią komanda yra pirma visoje IV lygoje. Taip pat ekipa yra geriausiai besiginanti lygoje (57,9 praleisto taško). Daug kas priklausys šioje serijoje nuo to, kaip joje žais bei dvitaškius pataikys vienas geriausių lygos dvitaškių metikų "Atea / Bitdefender“ atstovas Daroslav Bernat.  Jam puolime ir atkovojant kamuolius labiausiai talkinti turėtų dar du žaidėjai, kurie meta dviženklį taškų skaičių: tai Dovydas Lukšas ir Edvinas Šimkus. ,,Mad Lamb II“ gretose pirmais smuikais turėtų griežti Šarūnas Putna (17,3 tšk.), kuris puikiai puolime pakeitė komandos lyderį Manvydą Statauską. Taip pat prie kolektyvo puolimo daug prisidėti gali ganėtinai gerą formą demonstruojantis Darius Bušmič (16,3 tšk.). Įdomus faktas, kad dar vasario mėnesį šis žaidėjas būtent su ,,Mad Lamb II“ sužaidė rezultatyviausias savo rungtynes, įmesdamas 29 taškus. Pavojingas tiek puolime, tiek skirstat kamuolius, bus ir įžaidėjas Justinas Naidzinavičius. Jeigu pirmosios serijos rungtynės pasibaigs daugmaž apyligiu rezultatu, mūsų lauks tikras krepšinio desertas revanšinėje akistatoje.

IV Lyga - PLAY OFF 1/4 etapo prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009