TOP SPORT Pavasario čempionatas - 4 lygos B pogrupio komandų pristatymas

2019-04-15

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir šįkart tęsiame naują, į Pavasario čempionatą koncentruotą apžvalgų ciklą. Kiekvieną dieną jus pasieks jau netrukus prasidedančiame Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Jus jau spėjo pasiekti stipriausios - 2+3 lygos ir jos A bei B pogrupių, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamos vietos grupėje. Dabar seks ketvirtos, vėliau - penktos, šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

 

Atea / Bitdefender

Pagrindiniai krepšininkai: Daroslav Bernat, Dovydas Lukšas, Edvinas Šimkus, Deividas Baltrušaitis.

Prognozuojama vieta grupėje: 4

IV-osios Top Sport - VKL Pavasario čempionato lygos B grupę atidarome su "Atea / Bitdefender" ekipa, kuri šiemet varžosi ir ketvirtoje VKL lygoje, todėl greičiausiai džiaugiasi pakliuvę į jau daugiau mažiau pažįstamą terpę. IV-oje lygoje komandos sezonas dar tikrai nesibaigė, o visai neseniai aštuntfinalyje tik po dramatiškos kovos buvo palaužta "U.S. Embassy" komanda. Taigi "Atea / Bitdefender" laukia 1/4 etapo rungtynių, o netrukus pradės kovas ir antrame fronte. Komandos vadovai ir artėjančiam Pavasario čempionatui sugebėjo išlaikyti sėkmingą branduolį, kuris atrado pergalių receptą. Lyderio rolę ir toliau dalintis turėtų keturi pagrindiniai krepšininkai, kuriems vidutiniškai tenka sužaisti net po 30 minučių - tai priekinės linijos krepšininkai Daroslav Bernat (8,4 atk. kam., 17,3 naud. bal.) ir Dovydas Lukšas (8,4 atk. kam., 16,7 naud. bal.), o taip pat ties perimetru pavojingas Edvinas Šimkus (13,7 tšk.) ir pagrindinis įžaidėjas Deividas Baltrušaitis (4,3 rez. perd.). Bus įdomu matyti, kaip ekipos vairininkas Linas Stepanauskas padalins žaidimo laiką savo lyderiams, kurie neabejotinai ir vėl turės žaisti didžiąją rungtynių dalį IV-osios lygos ketvirtfinalyje, tačiau negalės poilsiauti ir Pavasario čempionate, kuriame kiekvienos grupės etapo varžybos yra beveik lemiamos. Tikėkimės, jog "Atea / Bitdefender" gretose atsiras daugiau žaidėjų, kurie nebijos prisiimti atsakomybės ir suteikti labai reikiamo poilsio lyderiams.

 

Craptors

Pagrindiniai krepšininkai: Ignas Cibulskas, Džiugas Maslenikas, Daumantas Kadžius.

Prognozuojama vieta grupėje: 2

NBA turi Toronto "Raptors", o Vilniaus krepšinio lyga - Vilniaus "Craptors" komandą, kuri po labai sėkmingo praėjusio Pavasario čempionato sugrįžta su dar didesnėmis ambicijomis. Priminsime, jog 2017/2018 metų sezone "Craptoriai" taip pat žaidė ketvirtajame PČ divizione ir jame iškovojo bronzos medalius. Beje, mače dėl trečiosios vietos jie kovėsi su "Marijampoliu", o šiemet burtai abi ekipas suremti ginklus privers jau grupių etape! "Craptors" neišsižada unikalios taktikos ir šiame Pavasario čempionate vėlgi remsis tik sauja žaidėjų - registruoti vos 9 krepšininkai. Daugelį komandų dar bandome įspėti, jog pasirinkdami tokią taktiką gali greitai nudegti, tačiau "Craptors" praėjusiais metais sėkmingai įrodė, kad tereikia didelio noro ir ir kelių atsarginių krepšininkų pasiekti savo tikslus. Pvz. mače dėl trečiosios vietos prieš Marijampolį iš viso klubo garbę gynė tik šeši krepšininkai, tačiau tai nestrukdė po atkaklios kovos įveikti svečių. Komandą į priekį vesti turėtų du krepšininkai - tai aukštaūgis Ignas Cibulskas, kuris per praėjusį Pavasario čempionatą užfiksavo trigubą dublį su blokais! Ilgarankis krepšininkas per visą savo žaidimo Vilniaus krepšinio lygoje karjerą oponentų metimus nupučia vidutiniškai 2,6 karto. Jei Ignas su Motiejumi Cibulsku greičiausiai tvarkys reikalus baudos aikštelėje, tai ties perimetru pirmais smuikais griežti turėtų Džiugas Maslenikas, praėjusiame PČ rinkęs po 16 taškų. Žinant praėjusių metų pasiekimą "Craptorius" privalome laikyti viena iš pavojingiausių B pogrupio kolektyvų. 

Džiugo Masleniko vedamas "Craptors" kolektyvas praėjusiais metais pasidabino bronzos medaliais

 

Ismegink.lt

Pagrindiniai krepšininkai: Vytautas Ubartas, Remigijus Bartkus, Vilius Urniežius.

Prognozuojama vieta grupėje: 3

Dar vieneri metai, dar vienas Pavasaračio čempionatas ir dar vienas "Ismegink.lt" komandos bandymas tapti geriausiais. Metus iš metų tik PČ susiformuluojantis kolektyvas šiemet bus vedamas net trijų Ubartų - Gedimino, Vytauto ir Žygimanto. Tiesa, kiekvienas iš jų turi labai skirtinę rolę komandoje, tačiau apie tai kiek vėliau. Praėjusiame sezone "Ismegink.lt" ketvirtfinalyje krito nuo "Tirolos", o šiemet į 4-ąją PČ lygą žengia su vienu tikslu - medaliais. Klubo vadovams be didesnio vargo savo sudėtyje išlaikyti pavyko Vytautą Ubartą, kuris kiekvienais metais tampa vis ryškesniu lyderiu ir turbūt jau galime pavartotį žodį "simboliu". Vytautas į "Ismegink.lt" kolektyvą atvyksta po solidžių sezonų ginant "Telšių" garbę, o šiemet, bent jau pirmuosiuose susitikimuose, vidurio puolėjo žaidimo laikas gali būti ir kiek apkarpytas, kadangi Vytautui prieš akis - finalinis II-osios lygos ketvertas, kuriame "Telšiai" sieks pateikti sensaciją ir iškopti į finalą. Tarpsezonyje įvyko įdomi rokiruotė - praėjusiame sezone vieną iš kertinių krepšininkų Eimantą Vasiliauską keičia jo kolega Vilius Urniežius. Kolega, ta prasme, jog tiek Vilius, tiek Eimantas yra mūsų mylimi teisėjai, todėl tai tikrai neįprasta ir įdomi situacija. Klubo garbę ir toliau gins Remigijus Bartkus, o jei kolektyvui prie jau minėtų krepšininkų pavyktų atrasti dar kelis slaptus ginklus, išsvajotieji medaliai būtų pasiekiami tikrai lengviau.

Vytautas Ubartas ("Ismegink.lt") bus vienas iš naudingiausių savo ekipos žaidėjų 

 

LT2019

Pagrindiniai krepšininkai: Paulius Grinius, Paulius Simažinas, Tadas Maknickas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 7

Ketvirtoji B pogrupio ekipa - "LT 2019", namų rungtynes žaidžianti Vingio sporto salėje. Šis klubas 2018/2019 metų sezone žaidė V-oje Top Sport - VKL lygoje, tačiau kalnų joje nenuvertė - reguliariajame sezone iškovojo 9 pergales per 16 susitikimų, o prasibrovus į PLAY - OFF etapą nepraėjo jau pirmojo barjero - buvo sutriuškinti "BC Rudaminos". VKL apžvalgininkų nuomone, "LT 2019" kolektyvui bus labai sunku, kadangi daugelis komandų turi aukštesnio meistriškumo krepšininkų. Visgi mėgėjų krepšinis savo nenuspėjamumu ir yra be galo žavus, o mes matome kozirį, kuriuo "LT 2019" komanda galėtų tapti pranašesne už varžovus - tai ilgas atsarginių žaidėjų suolas. Ekipa įregistravo net 16 krepšininkų, o jei 12 iš jų, kuriuos strategas pasirinks žaisti tos dienos rungtynes, kovos kiekviename aikštelės centimetre ir gerai atliks trenerio paskirtas užduotis, mes galime išvysti ir įdomių sensacijų. Kai kurie kolektyvai, ar bent dalis jų žaidėjų vis dar kaunasi dėl medalių kituose VKL čempionatuose, todėl tinkamai atlikę namų darbus "LT 2019" gali pavykti "praslysti". Neabejotinu ekipos lyderiu tapti turėtų Paulius Grinius, V lygoje rinkdavęs net po 20 taškų. Kaip visuomet rezultatyviu žaidimu prisidėti turėtų ir Paulius Simažinas - jis jau pirmose PČ rungtynėse pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

 

Marijampolis

Pagrindiniai krepšininkai: Valerij Rybak, Erik Bralkovski, Tomas Laurinavičius, Jurij Mendus. 

Prognozuojama vieta grupėje: 1

Penktoji B grupės komanda - visą VKL bendruomenę nuostabiu palaikymu stebinantis "Marijampolis". Valčiūnuose rungtyniaujantis kolektyvas pirmuose dviejuose 2018/2019 metų čempionatuose pasirodė labai nuviliančiai - trečioje lygoje iš vis žaidė tragiškai ir laimėjo vos 3 susitikimus iš 16-os, o ketvirtoje lygoje apmaudžiai iškrito jau pirmame PLAY - OFF etape. Prieš seriją su "Labaspasauli.lt" komanda jie jau gavo didelę lengvatą - tapo aišku, kad abu susitikimus žais namų aikštelėje. Visgi pirmajame mače žiauriai nudegę (pralaimėjimas 28 taškais), antrajame "Marijampoliečiai" pakilo į šturmą ir buvo prie pat įspūdingo sugrįžimo, tačiau iki to pritrūko kelių taškų (pergalė 24 taškais). Taigi kolektyvas poilsiauja beveik mėnesį, per kurį galėjo iš naujo sustyguoti savo žaidimą, atrasti tarpusavio ryšį ir atsigauti psichologiškai, kadangi tokia jau sportininkų dalia - yra privalu pamiršti viską, kas buvo ir judėti toliau. O Pavasario čempionate viskas prasideda nuo nulio - čia praėjusiais metais "Marijampolis" liko ketvirtas, o gavęs tikrai įveikiamą grupę stengsis nugvelbti IV-osios PČ lygos medalius. Pagrindine ekipos opcija puolime neabejotinai išlikti turėtų veteranas Valerij Rybak. Taikliarankis krepšininkas šiemet sudėjus visas III-os ir IV-os lygos rungtynes per jas vidutiniškai išmeta daugiau nei 10 tritaškių! Toks didelis išmestų metimų skaičius leidžia turėti ir aukštus rezultatyvumo rodiklius (24 taškai III-oje ir 20 - IV-oje), tačiau dažnai Valerij susilaukia ir nemažai replikų, jog išmeta per daug metimų. Šiemet labai patobulėjęs atrodo Erik Bralkovski - puolėjas kaip visuomet dirba abiejose aikštės pusėse, tačiau ankstesniais sezonais krepšininko pagrindinės užduotys telkdavosi ties gynyba. Visgi šiemet IV-oje lygoje E.Bralkovski pelno net po 22 taškus ir perima po daugiau nei 4 kamuolius!

Erik Bralkovski ("Marijampolis") savo oponentus per vienas rungtynes vidutiniškai "apvagia" po daugiau nei 4 kartus

 

Vilko Brolija

Pagrindiniai krepšininkai: Ignas Vilkelis, Vaidas Petrulionis, Artūras Giedraitis, Edgaras Ivanovas, Šarūnas Putna. 

Prognozuojama vieta grupėje: 5

Pavasario čempionato tvarkaraštis toks intensyvus, kad mūsų apžvalgos net nespėja pasivyti jau pradėjusių žaisti komandų. Viena iš tokių - pergalę prieš "B pogrupyje spėjusi nugvelbti "Vilkų brolija" (neveltui juk Vilkai - greiti!). Jau 140 rungtynių per visą VKL istoriją kaip bendras kolektyvas sužaidusi komanda puikiai pažįsta tiek daugelį oponentų, tiek ir tokių trumpų turnyrų svarbą - jeigu praėjusiais metais Pavasario čempionate jiems nepasisekė, tai trečiajame Vasaros lygos divizione komanda pakliuvo į finalo ketvertą (deja, bet liko ketvirti). Prie skambiausių "Vilkų brolijos" pasiekimų - ir VKL EKO lygos auksas 2016/2017 metais. Praėjusiais metais savo žaidėjų sąraše turėjusi galingų Povilų kolektyvą - Kaminską ir Vilką, šiemet ekipa su šiais krepšininkais sutarčių nepratęsė, tačiau pažvelgus į sudėtį matome taip pat nemažai ryškių pavardžių. Išskirti privalu III-oje ir IV-oje lygose siaučiantį Šarūną Putną, VI-osios lygos naudingiausią krepšininką Artūrą Giedraitį bei IV-oje lygoje dominuojantį Edgarą Ivanovą. Tačiau svarbiausiu ekipos varikliuku ir vėl tapti turėtų žaidžiantysis treneris Ignas Vilkelis. Jis su klubu yra nuo pat įsikūrimo pradžios, o iš 140-ies "Vilkų brolijos" rungtynių VKL yra sužaidęs net 131. Penktoje lygoje Ignas fiksavo fantastiškus rodiklius - 17 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir beveik 7 rezultatyvius perdavimus, todėl net neabejotina, jog didžiąją laiko dalį kamuolys bus būtent jo rankose. 

Artūras Giedraitis ("Vilko brolija")

Žalgiris 1410

Pagrindiniai krepšininkai: Aurimas Stelmokas, Saulius Steponavičius, Andrius Šimanskas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 6

Ir paskutinioji - septintoji B pogrupio komanda, pasivadinusi Lietuvos valstybei istoriškai itin svarbiu pavadinimu - "Žalgiris 1410". Kolektyvas Pavasario čempionato starte neatsilaikė prieš "Vilkų broliją", tačiau laiko ištaisyti klaidas dar tikrai yra. Apžvelgiant kaip iki šio turnyro klubui sekėsi 2018/2019 metų sezonas, tai jį įvardinti galėtume vidutinišku. Klubas tikrai nepuoselėjo didžiausių vilčių IV-oje lygoje, o išėjęs į PLAY - OFF varžybas jau pirmame (1/16) etape susidūrė su pajėgiu "Senųjų Trakų" kolektyvu, kuriam pralaimėjo abejas rungtynes. B grupėje "Žalgiriečiai 1410" neturėtų užimti aukščiausių pozicijų, tačiau ir paskutiniai likti neturėtų - kolektyvą matome besisukiojantį aplink grupės vidurį. Žinoma, viskas priklausys nuo pačių krepšininkų, o pajėgių žaidėjų savo sudėtyje klubas tikrai turi - tai IV-osios lygos vedlys Aurimas Stelmokas (vid. 20 taškų), taip pat jau pirmajame PČ mače arti trigubo dublio (20/8/8) buvęs Andrius Šimanskas bei Saulius Steponavičius, prie klubo prisijungęs tik prieš pat Pavasario čempionatą. IV-oje lygoje komandai labai trūko pagalbininkų jau minėtam A.Stelmokui, kuris, tiesą sakant, vienas tempė visą "Žalgirio 1410" vėžimą. Savo žaidimą į teigiamą pusę pakreipė A.Šimanskas, tačiau norint patekti į kitą PČ etapą, pasistiebti privalo ir kiti komandos krepšininkai. 

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 4 lygos B pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009