TOP SPORT Pavasario čempionatas - 4 lygos A pogrupio komandų pristatymas

2019-04-13

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir šįkart tęsiame naują, į Pavasario čempionatą koncentruotą apžvalgų ciklą. Kiekvieną dieną jus pasieks jau netrukus prasidedančiame Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Jus jau spėjo pasiekti stipriausios - 2+3 lygos ir jos A bei B pogrupių, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamos vietos grupėje. Dabar seks ketvirtos, vėliau - penktos, šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

BC Salininkai

Pagrindiniai krepšininkai: Andrej Kovalevskij, Tomas Šilingis, Linas Petreikis, Laurynas Andriušis

Prognozuojama vieta grupėje: 2

IV-osios Top Sport - VKL A pogrupį pradedame nuo "BC Salininkų" komandos. Kolektyvui viskas tiesiog puikiai klojosi IV VKL lygoje, tačiau vienos siaubingos rungtynės 1/16 etape padėjo tašką tame turnyre. Pirmas rungtynes svečiuose prieš  "Litrestą" laimėję 12 taškų skirtumu "BC Salininkai" namie sugebėjo pralaimėti net 22 taškais ir gėdingai palikti turnyrą. Tai buvo tikras šokas tiek visai lygos bendruomenei, tiek ir patiems krepšininkams, kurie bandys reablituotis Pavasario čempionate. Prie vos 9 aktyvių komandos krepšininkų vadovai priregistravo dar keturis naujokus, o pagilėjus komandos sudėčiai automatiškai kyla ir šansai pasiekti geresnius rezultatus. Tiesa, iš keturių nauokų svaresnį indėlį inešti turėtų tik Tomas Šilingis, šiemet sėkmingai atstovavęs "BC Kibirų" ekipą III-oje lygoje (8,9 tšk., 8,5 atk. kam.). Visgi Tomas yra dar vienas priekinės linijos žaidėjas, o būtent tokio tipo krepšininkų "BC Salininkams" ir mažiausiai trūksta. Ekipai vis dar labai reikia vieno mažo, judraus gynėjo, kuris galėtų vadovauti komandai. Dabar šios pareigos priklauso Laurynui Andriušiui (vid. 3,6 rez. perd.), tačiau pastarasis žaidžia net po 30 minučių ir kartais tiesiog natūraliai pervargsta. Deja, tačiau PČ prie komandos neprisijungė solidžius rodiklius IV-oje lygoje demonstravę Jonas Baranauskas bei Jurij Mendus. Visas dėmesys vėl krypsta į ką tik 4000 atkovotų kamuolių ribą VKL peržengusį Andrej Kovalevskij, kuris eilinį sykį turėtų tempti komandos vėžimą. Vienu iš pagrindinių jo pagalbininkų turėtų tapti Linas Petreikis. Žvelgiant į kitus kolektyvus "BC Salininkai" turėtų sėkmingai išnaudoti savo patirtį ir būti vienais iš pogrupio favoritų, tačiau retkarčiais klubas praranda koncentraciją, o tai kainuoti gali labai brangiai. 

Andrej Kovalevskij ("BC Salininkai") veržiasi link krepšio

Bench Warmers

Pagrindiniai krepšininkai: Mindaugas Gružys, Medardas Pauliukėnas, Titas Kavalnis

Prognozuojama vieta grupėje: 3

"Suoliuko šildytojai" - taip iš anglų kalbos išvertus skambėtų kitos A pogrupio komandos pavadinimas. Tik prieš pat Pavasario Čempionatą susikūręs kolektyvas yra labai jaunas - beveik visi krepšininkai yra 1999 metų gimimo. Tačiau jaunystė ir patirties stoka tikrai nenumuša tvyrančio entuziazmo - jaunuoliai tikriausiai nepuoselėja aukščiausių tikslų, o tiesiog stengsis mėgautis kiekvienomis rungtynėmis ir pasiekti teigiamus rezultatus. Kol kas sudėtyje matome tik 9 krepšininkus ir nors 19-mečiams nuovargis neturėtų tapti achilo kulnu, vienam ar dviem žaidėjams neatvykus į rungtynes viskas kaip reikiant keičiasi, todėl čia matome ir didelę riziką. Komandos lyderiu tapti neabejotinai turėtų Mindaugas Gružys, turintis labai taiklią rankelę. Jis per 12 sužaistų rungtynių I+II lygoje už Kupiškį vidutiniškai rinko net po 21 tašką, o tritaškius metė puikiu 39 procentų taiklumu. Nors Mindaugo ūgis yra tik 179 cm, jis yra be galo pavojingas tiek ties perimetru, tiek ir įsiveržęs arčiau krepšio, kur gali iškišti puikius perdavimus. Jo dešiniąja ranka tapti turėtų "BC Nol Semkers" klube šiemet neprapuolęs aukštaūgis Medardas Pauliukėnas. Tiesa, šiam labai nuo krepšio mėgstančiam žaisti puolėjui šįkart gali tekti pasistumdyti ir po krepšiais, kadangi "Bench Warmers" aukštaūgiai kol kas kelia didelių abejonių. 

Mindaugas Gružys ("Bench Warmers") atlieka metimą

Jonažolių kaimas

Pagrindiniai krepšininkai: Vytautas Petrauskas, Andrius Mizgiris, Edgaras Gotoveckas.

Prognozuojama vieta grupėje: 6

"Jonažolių kaimo" bendruomenė nusprendė debiutuoti Top Sport - VKL ir savo kelią pradėti net nuo 4-osios lygos Pavasario čempionate. Daugelis šios ekipos krepšininkų žengs pirmuosius žingsnius mėgėjų krepšinyje, todėl konkretesnės informacijos apie juos neturime. Spėti taip pat yra sunku, tačiau mūsų nuomone, pirmasis blynas gali būti kiek prisvilęs, kadangi oponentai grupėje yra tikrai pajėgus ir patyrę įvairiausių megėjiško krepšinio kovų. Ekipos pagrindiniu krepšininku turėtų tapti solidžių fizinių duomenų (195 cm ir 95kg) Vytautas Petrauskas, žaidžiantis ketvirtoje-penktoje pozicijoje. Praeityje "Compensos" garbę gynęs krepšininkas per vieną susitikimą buvo užfiksavęs net 59 naudingumo balus, o per 74 sužaistas rungtynes VKL vidutiniškai renka dvigubą dublį - 14,9 taško ir 10,3 atkovoto kamuolio, todėl visos "Jonažolių kaimo" krepšininkų akys turėtų krypti į būtent šį vaikiną. Daugiausiai laiko su kamuoliu turėtų praleisti Andrius Mizgiris, šiemet atstovaujantis "MKK" klubą IV-oje lygoje (6,3 tšk.). Čia Andriaus rolė neabejotinai išaugs ir būtent jis turės būti pagrindiniu generolu aikštėje. Mes nekantraudami laukiame "Jonažolių kaimo" debiuto.

 

Lietuvos rytas

Pagrindiniai krepšininkai: Petras Gerasimenko, Eligijus Redeckas, Juozas Skara, Rimantas Sagatas. 

Prognozuojama vieta grupėje: 4

Dar viena debiutuojanti komanda Vilniaus krepšinioje lygoje - "Lietuvos rytas". Tikriausiai nėra sunku nuspėti, kokią komandą Lietuvoje palaiko šios ekipos krepšininkai, pasisavinę senąjį dabartinio Vilniaus "Ryto" pavadinimą. Nemažai patirties jau sukaupę klubo krepšininkai yra visai įdomus darinys, kurį stebėti A pogrupyje turėtų būti labai smagu. Iš 13-os registruotų krepšininkų išskirti privalome aukštaūgį ir tikrą atkovotų kamuolių žvėrį Petrą Gerasimenko. Šis sunkusis kraštas buvo tiesiog nesustabdomas III-oje VKL lygoje, kurioje atstovaudamas "BC Krienus" rinko po 17,8 taško, 11 atkovotų kamuolių ir 20 naudingumo balų, o rungtynėse prieš "Antra komanda" sugriebė net 22 kamuolius! Naujame klube Petrui gali tekti pasistumti ir į vidurio puolėjo poziciją, kadangi jo gabumais kovoti kamuolius neabejoja niekas. Svarbiausiu perimetro krepšininku tapti turėtų Eligijus Redeckas. Po kelių metų pertraukos gynėjas grįžta į VKL nuversti didelių kalnų, o iš ankstesnių laikų turime puikių prisiminimų apie šį žaidėją. Jis žaisdamas Įmonių ir II-oje lygoje vidutiniškai rinko po daugiau nei 20 taškų, o tritaškius metė įspūdingu 40-ies procentų pataikymu, todėl įsilieti į "Lietuvos ryto" kolektyvą turėtų be problemų. 

 

PwC Lietuva

Pagrindiniai krepšininkai: Darius Mockevičius, Kipras Davidonis, Tautvydas Misevičius, Jonas Drąsutis

Prognozuojama vieta grupėje: 1

VKL ekspertų nuomone, IV-osios lygos A pogrupio favoritai. Taip, tai naujai susiformavęs kolektyvas, tačiau jame yra būrys labai pajėgių krepšininkų, kurie greitai turėtų atrasti tarpusavio ryšį ir pasiekti aukštų rezultatų. Labai įdomu ir smagu matyti tokį patyrusių ir jaunų krepšininkų mix'ą, o tai visuomet suteikia papildomo grožio komandai. Veteranai turi konkrečias užduotis ir dalija patarimus jaunėliams, o pastarieji pagyvina ekipos žaidimą įnešdami tam tikro chaoso, bet tuo pačiu ir žavesio. Iš tikrųjų didelė dalis "PwC Lietuva" komandos šiemet gynė "Dagos" klubo spalvas I+II ir III-oje lygose. Tikriausiai pagrindiniu ir šios komandos vedliu išskirti turėtume 29-erių Darių Mockevičių, sužaidusį dar vieną produktyvų sezoną VKL. Iš tikrųjų per tris ar net keturias pozicijas galintis žaisti krepšininkas daugiausiai laiko praleidžia su kamuoliu ir labai mėgsta diriguoti savo vedamos komandos puolimui - per daugiau nei 200 sužaistų rungtynių VKL atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo, o šiemet I+II lygoje atliko net po 5,9 assist'o. Gynėjas atlieka gan nemažai metimų, tačiau viena iš didžiausių šio sezono problemų yra būtent taiklumas. Ekipą papildė du 1996 metų gimimo jaunieji krepšininkai - Jokūbas Valiauga bei vienu iš kolektyvo lyderių tapti turėsiantis Kipras Davidonis. Šis universalus puolėjas ne vienerius metus gynė ir VU garbę, o savo arsenale turėdamas įvairių būdų, kaip nuginkluoti varžovus, turėtų tapti vienu iš kertinių žaidėjų "PwC Lietuva" komandoje. 

 

VKM 2002 - 2

Pagrindiniai krepšininkai: Ignas Venskus, Kasparas Supranavičius, Gustas Andriulionis, Paulius Misiūnas

Prognozuojama vieta grupėje: 5

VKL pagaliau debiutuoja ir dar viena Vilniaus krepšinio mokyklos komanda, sieksianti išbandyti savo jėgas su vyrais Pavasario čempionate. Tai antroji 2002 metų komanda, vadovaujama visai neseniai trenerio karjerą pradėjusio Dominyko Gružinsko. Dar visai neseniai pats Dominykas žaidė net keliose mėgėjų komandose mūsų lygose ir ten demonstravo puikius rezultatus bei nuostabų kovingumą. Dabar belieka tikėtis, kad tą kovingumą D.Gružinskas sėkmingai perteikė ir savo 16-17 metų auklėtiniams. Komanda šiemet rungtyniavo ir Moksleivių krepšinio lygos stipriausiame A divizione, tačiau jame antrajam pagal stiprumą šios kartos VKM kolektyvui buvo labai sunku - iškovota vos viena pergalė per 22 susitikimus. Reabilituotis jaunieji krepšininkai su ambicingu treneriu priešaky bandys IV-ojoje PČ lygoje, kurioje laukia ne ką lengvesni susitikimai. Čia jaunuoliai supras, kad yra mažiau taktikos, o daugiau improvizacijos, žaidimo 1x1 ir tiesiog didesnio noro. Visgi didelis treniruočių kiekis ir įvairūs deriniai gali susukti galvas vyresniems oponentams, todėl tai neabejotinai bus didelis "VKM 2002 2" ekipos pliusas. Kolektyvas, kurio žaidimas A pogrupyje neabejotinai pritrauks daugiausiai žiūrovų ir mūsų visų simpatijų. 

Su kamuoliu esantis Dominykas Gružinskas dabar treniruoja "VKM 2002 2" ekipą

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 4 lygos A pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009