IV Lyga - savaitės apžvalga

2019-04-11

Šią savaitę tęsiasi TOP SPORT VKL IV lygos čempionatas. Vienos komandos jau sužaidė  1/8 (aštuntfinalio) etapo rungtynes ir keliauja į ketvirtfinalį, kitoms liko sužaisti dar po vienerias rungtynes prieš keliaujant į kitą atkrintamųjų etapą. Skubame apžvelgti balandžio 4 - 10d.  įvykusius susitikimus, o pradžiai - atkrintamųjų medis, kuriame lieka vis mažiau klaustukų.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

 

BC Pilaitė - LabasPasauli.lt II

 

Prognozė prieš seriją: BC Pilaitė (55 %) - LabasPasauli.lt II (45%)

Rezultatas: 135:119 pergalę serijoje pasiekė "BC Pilaitė"


Ši pora sužaidė savo antrąjį susitikimą. Pirmąjį 4 taškais buvo laimėję BC ,,Pilaitė“, tad kilo natūralus klausimas, ar komandai to užteks prieš antrąjį susitikimą? Jį sekipos žaidė puikioje mėgėjų krepšiniui Ekinstos sporto salėje. Dvikovą geriau pradėjo vėl gi poros favoritai "BC Pilaitė“, kuri jau po pirmosios rungtynių dalies įgijo 11 taškų persvarą, o bendra rungtynių persvara siekė 15 taškų. Tai reiškė, kad antrojoje rungtynių dalyje, norint atlošti tokią persvarą, ,,Labaspasauli.lt II“ vyrams reikėjo atlikti Sizifo darbą. Žaidimas apsilygino, komandos žaidė aršiai, buvo begalė pražangų, jų tarpe ir viena techninė, tačiau  nugalėtojais iš rungtynių išėjo svečiai - "BC Pilaitė“, kurie laimėjo rungtynes 12 taškų persvara, o visą seriją 16 taškų ir keliauja į kitą atkrintamųjų etapą. Nugalėtojų pergalę lėmė geresnis tritaškių pataikymas (įmesta 6, kai varžovai - 3), geresnė kova dėl atšokusių kamuolių, bei dvigubai daugiau perimtų kamuolių. Nugalėtojų gretose serijoje išsiskyrė solidžiai rungtyniavęs Marius Ditkevičius ( vid. 16 tšk.) bei etatinis komandos lyderis Algirdas Macijauskas ( vid. 21 tšk., 18 atk. kam.). Panašu, kad kito etapo rungtynių "BC Pilaitei" ilgai laukti nereikės, nes "VK Zulu Team" jau nekantrauja pateikti dar vieną siurprizą ir žengti į finalinė lygos ketvertuką.

 

BC Spartakas - BC Burokėliai

 

Prognozė prieš seriją: BC Spartakas (48 %) - BC Burokėliai (52 %)

Rezultatas: 123:127 serijoje laimėjo "BC Burokėliai"

 

Ši pora sužaidė antrąjį savo susitikimą. Neryškūs jos favoritai po pirmos akistatos turėjo 6 taškų deficitą ir bandė antrame mače atsitiesti. Tas puikiai pavyko ir rungtynėse pergalė praleidžiant tik 50 taškų į savo krepšį iškovota 10-ies taškų persvara. Tai reiškia, kad "BC Burokėliai“, laimėję bendra 4 taškų persvara, keliauja į kitą etapą. Nugalėtojai pranašesni buvo beveik visose statistinėse kategorijose bei prisitaikė prie varžovų kieto žaidimo stiliaus, kas ir lėmė galutinę pergalę. Laimėti "BC Burokėliams" nesutrukdė ir didesnis klaidų skaičius. Šiai komandai padėjo ir kiek ilgesnis atsarginių suoliukas antrose rungtynėse. Bene labiausiai serijoje išsiskyrė Saulius Steponavičius, Titas Šepetys bei Vladislav Piskariov. Šis tercetas ir tapo vienu pagrindinių pergalės ramsčių. Kitame etape "BC Burokėlių" lauks arba reguliariojo čempionato nugalėtojai - "Vaikinai", arba po pirmosios dvikovos 9 taškų netikėtą pranašumą sukaupęs "BC Vilnius". Revanšinė šių komandų akistata suplanuota jau sekmadienį.

Titas Šepetys (su kamuoliu) ir "BC Burokėliai" jau pasiekė geriausių aštuntuką

 

Atea / Bitdefender - U.S. Embassy

Prognozė prieš seriją: Atea / Bitdefender (47 %) - U.S. Embassy (53 %)

Rezultatas: 126 : 122 serijoje po pratęsimo laimėjo "Atea / Bitdefender"


Ši pora sužaidė praėjusią savaitę sužaidė iškart abu savo susitikimus. Pirmas rungtynes 4 taškų persvarą laimėjo nežymiais poros favoritais prieš dvikovą laikyta komanda ,,U.S. Embassy“. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, kad pirmosiose rungtynėse JAV ambasados darbuotojai turėjo susikrovę gerokai didesnį pranašumą, tačiau jį neatsakingai leido sumažinti. Tai žaidėjo intrigą ir kovą antrame mače. Žiūrovai ją ir išvydo su dauguma gražiausių krepšinio elementų. Nemažą dvikovos dalį ir vėl pirmavo "U.S. Embassy", tačiau kaip ir pirmame mače, jie dar kartą nesugebėjo išsaugoti savo pranašumo ir buvo priversti žaisti pratęsimą. ,,Atea / Bitdefender“ po pagrindinio laiko pirmavo 4 taškais - tokia persvara, kokia pralaimėtos ir pirmosios rungtynės. Pagal turnyro reglamentą buvo žaidžiamas pratęsimas, kuriame pranašesni buvo šeimininkai, leidę varžovams įmesti tik du taškus, o patys įmetė 6. Tokiu būdu ,,Atea / Bitdefender“ laimėjo rungtynes 8 taškų persvara ir tiesiu taikymu keliauja tarp aštuonių stipriausių komandų. ,,U. S. Embassy“ pralaimėjimą lėmė sumažėjusios opcijos puolime bei ženkliai kritusi kai kurių žaidėjų sportinė forma. Komanda amžiumi viena vyriausių, gali būti, jog tiesiog, kaip sakoma, ,,baigėsi parakas“. Pirmiausia tas pasakytina apie ilgą laiką tarp rezultatyviausių lygos žaidėjų buvusi Darių Čiūtą, kurio pataikymas ir rezultatyvumas šioje serijoje buvo labai prastas. Per dvi rungtynes pelnyta tik po 8,5 taško bei "iš žaidimo" pataikyta vos 5 metimai iš 26. Antrose rungtynėse komandos puolimas pagrinde laikėsi tik ant Žydrūno Stankaus pečių, kuris pelnė 24 taškus. Joks kitas žaidėjas nesurinko dviženklio taškų skaičiaus. ,,U. S Embassy“ dvitaškius metė labai prastai, pataikymas siekė viso labo 21 procentą. ,,Atea / Bitdefender“ pergalę nulėmė pataikytas beveik kas antras dvitaškis ir geresnė kova po krepšiais. Taip pat antrame mače buvo daugiau žaidėjų, kurie įmetė dviženklį taškų skaičių. Tokių komandoje buvo 3. Iš jų  labiausiai išsiskyrė Daroslav Bernat (23 tšk., 11 atk. kam., 35 naud. bal.) ir Dovydas Lukšas (18 tšk., 11 atk. kam., 24 naud. bal.). Pralaimėti seriją tokiu būdu visuomet yra skaudu, tačiau beveik neabejojame, jog kovingasis "U.S. Embassy" kolektyvas kitame sezone sugrįš su pačiais aukščiausiais tikslais ir dar solidesniu žaidimu. Kaip bebūtų, prie ekipos veteranų jau prisijungs ir kas kartą daugiau patirties įgaunantys jų atžalos. Ketvirtfinalyje "Atea / Bitdefender" jėgas išbandys su "Mad Lamb" rezervine sudėtimi. Žmonės kalba, jog pastaroji komanda tokia šios serijos baigtimi yra patenkinta, tad bus įdomu pažiūrėti, ką priešininkams "Mad Lamb" paruošė į ketvirtfinalį patekdama kiek anksčiau.

Tikėtina, jog jaunasis Ignas Venskus kitame sezone taps dar rimtesniu "U.S. Embassy" ekipos ramsčiu

 

BC Vilnius - Vaikinai

Prognozė prieš seriją: BC Vilnius (30 %) - Vaikinai (70 %)

Rezultatas: 60:51 po pirmųjų rungtynių pirmauja "BC Vilnius"

 

Čia susitiko atrodo dvi gan skirtingo pajėgumo komandos, turėjusios atitinkamai 1 ir 16 reitingą. Prieš šios poros rungtynes aiškiu favoritu buvo laikomi komanda ,,Vaikinai“. "BC Vilnius,“ kaip ir gan dažnai būna šių metų atkrintamosiose, tuos reitingus bei prognozes paneigė, kartu nerezultatyviose ir akiai ne pačiose gražiausiose rungtynėse iškovodami pergalę namų aikštelėje 9 taškų persvara. Varžovų tvirtovėje turėtų būti nelengva apginti sukauptą pranašumą. Visgi "BC Vilnius“ turi bandyti nepaleisti galimybės patekti tarp aštuonių stipriausių komandų. Pirmųjų rungtynių nugalėtoją lėmė puiki aikštės šeimininkų gynyba bei šauniai sužaistas ketvirtasis kėlinys, kuris laimėtas 8 taškų persvara. Nugalėtojų gretose išsiskyrė Domas Česnulaitis 17 tšk., Karolis Vilutis 10 tšk. (9 atk. kam., 17 naud. bal.) ir Giedrius Papėčenka 14 tšk. Iš šios trijulės reikėtų išskirti vidurio puolėją Karolį Vilutį, kuris sužaidė savo sezono rungtynes ir taškų bei atkovotų kamuolių vidurkius viršijo beveik dvigubai. Sužaista puikiai, kada komandai to labiausiai reikia – atkrintamosiose.  ,,Vaikinų“ gretose išsiskyrė praktiškai vienintelis Julius Didžgalvis 22 tšk. (11 atk. kam., 5 rez. perd., 25 naud. bal.). Šis žaidėjas buvo vienintelis, kuris vertas pagyrimo žodžių. Joks kitas ekipos atstovas neįmetė 10 ir daugiau taškų, įskaitant ir vieną geriausių komandos žaidėjų Vaidą Petrulionį, surinkusi viso labo 8 taškus. Komanda jau pabaigė kovas ir kitoje lygoje, todėl dar viena nesėkmė VKL - Top Sport čempionate būtų labai skaudi čempionato pabaiga. Laimė, jog dar yra antrosios rungtynės reikalus pakreipti kita linkme.

IV Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009