TOP SPORT Pavasario čempionatas - 2+3 lygos A pogrupio komandų pristatymas

2019-04-11

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir šįkart pradedame naują, į Pavasario čempionatą koncentruotą apžvalgų ciklą. Kiekvieną dieną jus pasieks jau netrukus prasidedančiame Pavasario čempionate dalyvaujančių kolektyvų aprašymai. Pradėsime nuo stipriausios - 2+3 lygos ir jos A bei B pogrupių, juose žaisiančių komandų, jų pagrindinių krepšininkų ir prognozuojamos vietos grupėje. Vėliau seks ketvirtos, penktos, šeštos, o ciklas užsibaigs septintos lygos komandų apžvalga. Mes labai džiaugiamės, jog šį sezoną Top Sport Pavasario čempionate dalyvaus rekordinis komandų skaičius, o mes atsidėkodami už jūsų aktyvumą visus šio čempionato aistruolius džiuginsime įvairiomis apžvalgomis. Gero skaitymo!

 

Aitvaras

Pagrindiniai krepšininkai: Mantas Čebatorius, Mantas Jusis, Rokas Šamšūra, Ernestas Palskis, Nerijus Kasperovičius.

Prognozuojama vieta grupėje: 1

"Aitvaro" kolektyvas antrus metus iš eilės savo jėgas išbandys Top Sport Pavasario pirmenybėse. Praėjusiais metais komanda žaidė tikrai neblogą krepšinį, o krito tik nuo labai pajėgios "KK Riešės" varžybų ketvirtfinalyje. Šiemet "Aitvaras" grįžta su didesniais tikslais ir solidesne sudėtimi - ekipą, lyginant su praėjusiu sezonu, papildė penki nauji krepšininkai, iš kurių greičiausiai savo vietą ekipoje turėtų rasti puolėjas Ernestas Palskis. Trečius metus Vilniaus krepšinio lygoje žaidžiantis krepšininkas šiuo metu labai sėkmingai atstovauja III-os lygos "Antros komandos" kolektyvą ir yra vienas svarbiausių komandos krepšininkų (9,1 tšk., 11,6 naud. bal.). Galingo sudėjimo puolėjas yra itin vertinamas už savo atsidavimą ir pasiaukojimą gynyboje, todėl jo atėjimas į "Aitvaro" kolektyvą kaip reikiant turėtų sucementuoti komandos gynybą. Komandos puolimo varikliuku ir taškų rinkimo mašina išlikti turėtų gynėjas Mantas Čebatorius, praėjusiame sezone rinkęs net po 23,4 taško. Pagrindinį vidurio puolėjo vaidmenį neabejotinai užims "2 Gen / Kaefer" spalvas ginantis Mantas Jusis, kuris praėjusiame Pavasario čempionate beveik fiksavo dvigubą dublį. Šalia jau paminėtų krepšininkų svarbius vaidmenis turėtų užimti ir tokie krepšininkai kaip Rokas Šamšūra, Nerijus Kasperovičius ar Gytis Steckis. Tai gan jauna komanda, kuri stengsis palaikyti didelį tempą ir "apibėgti" varžovus. Žinant, ką individualiai sugeba išskirti žaidėjai "Aitvaras" tampa labai pavojinga ekipa. Bus įdomu pamatyti, ar kolektyvas susilies į vieną visumą ir kausis kaip komanda, tačiau potencialo - labai daug. 

"Aitvaro" krepšininkas Ernestas Palskis (su kamuoliu)

Aktyvi veikla

Pagrindiniai krepšininkai: Povilas Kaminskas, Deividas Dragūnas, Algirdas Gaidys.

Prognozuojama vieta grupėje: 5

Nesėkmingą sezoną III-oje lygoje sužaidusi "Aktyvi veikla" reabilituotis bandys Pavasario čempionate, kuriame stengsis mesti iššūkį labai stipriems oponentams. Ekipa patyrė fiasko ir trečią lygą paliko jau po 1/16 etapo, o dabar, kiek pakoregavusi sudėtį ir išlaikiusi svarbiausius krepšininkus žengia į Pavasario čempionatą, kurį praėjusiais metais paliko jau po grupių etapo (iškovota tik viena pergalė). Bene svarbiausias ekipos laimėjimas prieš pradedant kovas naujame turnyre - Deividas Dragūnas, kurį pavyko nugvelbti iš kitų jo norėjusių komandų. Deividas, Vilniaus krepšinio lygoje žaidžiantis pirmą sezoną, iš karto nuostabiai įsiliejo tiek į III-os lygos "BC United Transline", tiek į Įmonių lygos komandą "Tirolą Basketball". "Aktyvios veiklos" lyderiu ir toliau išliks vienas pajėgiausių visos VKL žaidėjų Povilas Kaminskas. Aukštaūgis yra lyderis ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų, o neįkainojama savo patirtimi maloniai dalinasi su visais bendraklubiais. Povilas - labai emocingas žaidėjas, tačiau galima tik žavėtis šio krepšininko atsidavimu, o nuo jo riksmų aikštėje kartais ir paskausta ausis (žinoma - juokaujame). "Aktyvi veikla" išsaugojo ir kitą svarbų krepšininką Algirdą Gaidį, todėl sudėties klausimas daugiau mažiau yra išspręstas. Kolektyvas pateko į nelengvą grupę, todėl tai apsunkina pačios "Aktyvios veiklos" situaciją, tačiau bet kokiu atveju šis klubas taps kietu riešutėliu kiekvienai komandai. 

Povilas Kaminskas ("Aktyvi veikla")

 

KK Riešė

Pagrindiniai krepšininkai: Rokas Rolis, Vladislav Piskariov, Linas Vitkauskas, Justinas Polikša, Paulius Tubis

Prognozuojama vieta grupėje: 3

Praėjusių metų Pavasario čempionato čempionai "KK Riešė" sugrįžta. 2017/2018 metų sezone Ervino Stankaus ekipa tiesiog dominavo - pasiekė visas 7 pergales iš tiek pat galimų ir be didesnio vargo pasidabino aukso medaliais. Visgi prabėgus metams sparčiai tobulėjantis strategas su nerimu ir dideliais galvos skausmais žvelgia į prasidedantį čempionatą. Jei auksinėje kartoje matėme žaidžiant tokius krepšininkus kaip Dainių Novicką, Deimantą Pavlovskį, Liną Valatkevičių ar Roką Rolį - tai šiemetinėje komandoje iš šių VKL žvaigždžių išliko tik R.Rolis. Treneriui netgi teko imtis drastiškų priemonių ir patį save įtraukti į žaidžiančiųjų sąrašą. Klubui pavyko pasikviesti būrį neblogų krepšininkų, tokių kaip Linas Vitkauskas, Vladislav Piskariov, Justinas Polikša ar Paulius Tubis, tačiau tai neatstoja VKL žvaigždūnų, kurie nešė "KK Riešės" vėliavą link praėjusių metų trofėjaus. Treneriui reikės pasukti galvą ir surasti naujų kozirių kaip neseniai susiformulavusiam kolektyvui įdiegti nugalėtojų mentalitetą, o pagrindiniu ekipos krepšininku neabejotinai turėtų tapti Rokas Rolis, praėjusiame Pavasario čempionate rinkęs net po 22 taškus. Laukia įdomus, tačiau be galo sunkus ir iššūkių kupinas Pavasario čempionatas "KK Riešės" klubui!

 

Krituliai

Pagrindiniai krepšininkai: Aurimas Vaičiulis, Vaidas Vaičiulis, Edgaras Žemaitis, Marius Krukonis. 

Prognozuojama vieta grupėje: 4

III-oje Top Sport - VKL lygoje rungtyniaujantys "Krituliai" didelių permainų nesiema ir identiška sudėtimi stengsis aukščiausių rezultatų siekti VKL Pavasario čempionate. Šiuo metu komanda trečiajame divizione yra ties prarajos riba - prieš atsakomąsias rungtynes su "Western Union" turi 9 taškų deficitą. Žinoma, kova dar nebaigta, tačiau jeigu tektų atsisveikinti su šia lyga, didesnis dėmesys kryptų į vienintelias likusias pirmenybes - t.y. Pavasario čempionatą, kuriame tuomet galima būtų tikėtis ir aukštesnių pasiekimų. Vilniaus krepšinio lygoje yra gan populiaru, jog tam tikrose komandose lyderių duetą ar net trejetą sudaro broliai - ne išimtis ir "Kritulius" reprezentuojantys broliai Vaičiuliai. Iš kitų VKL komandų puikiai pažįstame ir brolius Putnas, ir brolius Rimavičius ar Mikailas, tačiau Aurimas ir Vaidas Vaičiuliai yra išskirtiniai dėl įspūdingų fizinių duomenų. Abu krepšininkai yra beveik dviejų metrų ūgio, galingų sudėjimų ir ilgų rankų, o kažin ar surastume geresnį duetą, kuris taip efektyviai saugo savo baudos aikštelę. Broliai Vaičiuliai neabejotinai bus pagrindiniai savo ekipos krepšininkai ir Pavasario čempionate, o prie jų prisijungti turėtų ir Edgaras Žemaitis. 2017/2018 metų sezone "Krituliai" iškrito aštuntfinalyje, o dabar, kiek pasikeitus turnyro formatui, klubas stengsis išpildyti savo užsibrėžtus tikslus.

Aurimas Vaičiulis ("Krituliai")

Mad Lamb

Pagrindiniai krepšininkai: Žilvinas Rubliauskas, Gražvydas Mockus, Laurynas Jasionis, Šarūnas Putna, Gediminas Idzelis. 

Prognozuojama vieta grupėje: 2

Ir paskutinis A grupės kolektyvas - "Mad Lamb". Šios komandos apžvalgą pradėkime nuo to, kad II-oje lygoje "Mad Lamb" kol kas nesuranda sau lygių, o į finalinį varžybų ketvertą žengia kaip aiškūs favoritai. Didelė koncentracija II-osios lygos FINAL 4 etapui gali kiek pakišti koją jau startavusiam Pavasario čempionatui, o tą pastebėti galime iš pirmųjų rungtynių, kuriose favoritais laikytas "Mad Lamb" netikėtai nusileido "Aitvarui". Nepaisant kluptelėjimo, VKL ekspetai šį klubą laiko vienu iš pretendentų laimėti medalius Pavasario čempionate. Ir toliau nesustabdomai rungtyniauja Žilvinas Rubliauskas, jau pirmajame Pavasario čempionato susitikime surinkęs net 45 naudingumo balus. Ekipos vadovai sezono metu priėmė tiesiog nuostabų sprendimą pasikviesti taikliarankį Lauryną Jasionį, kuris kaip reikiant išplėtė komandos puolimą. Kaip visuomet "Mad Lamb" spalvas gina puikiai visoje Vilniaus krepšinio lygoje žinomi krepšininkai - Šarūnas Putna, Gražvydas Mockus ar Darius Bušmic. Ties šiais žaidėjas sąrašas tikrai nesibaigia, tačiau į ilgą ilgą komandos žaidėjų sąrašą galite pažvelgti atsidarę ekipos profilį mūsų puslapyje. Būtent ilgas atsarginių žaidėjų suolas turėtų suvaidinti milžinišką vaidmenį visame Pavasario čempionate, o savo gretose turint krepšininkų, kurie puikiai atlieka tam tikras specialias užduotis, saugiai galima jaustis net ir patyrus pirmąją nesėkmę. 

TOP SPORT Pavasario čempionatas - 2+3 lygos A pogrupio komandų pristatymas

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009