III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-04-10

Trečiosios Top Sport - VKL lygos 1/8 etapas artėja į pabaigą - daugelis ekipų jau užsitikrino vietą ketvirtfinalio etape, o likusias komandas sužinosime visai netrukus. Kaip ir kiekvieną trečiadienį VKL apžvalgininkai savo ištikimiausiems skaitytojams pateiks visų įvykusių PLAY - OFF susitikimų reziumė, o apžvalgos pabaigoje sužinosite, kurie iš žaidusių krepšininkų pasirodė naudingiausiai ir pateko į simbolinį savaitės penketuką. Tačiau apie viską iš eilės - pradedame nuo rungtynių apžvalgų!

Jamam (1) - Kumštis (16)

Prognozė prieš seriją: Jamam (82 %) - Kumštis (18 %)

Rezultatas: 149:138 seriją laimėjo "Jamam"

Turnyro favoritai turėjo kaip reikiant paprakaituoti, kad išsikovotų vietą tarp aštuonių stipriausių III-osios lygos komandų. Iki šio etapo "Jamam" šiose pirmenybėse neturėjo didelio vargo ir iš viso patyrė tik tris nesėkmes, tačiau "Kumštis" serijoje žaidė puikiai ir parodė, jog ir pirmą reitingą turintys "Jamam" turi silpnų vietų. Pirmąsias serijos rungtynes apžvelgėme praėjusią savaitę, o šiandien koncentruosimės ties antruoju maču, įvykusiu "Kumščio" tvirtovėje - Pilaitė gimnazijoje. Jas aikštės šeimininkai pralaimėjo 71:75, tačiau mačas buvo be galo inirtingas. Vienu metu netgi atrodė, kad mūsų galbūt laukia ir didžiausia viso čempionato sensacija, kuomet po dviejų kėlinių "Kumštis" pirmavo 6 taškų persvara - 37:31. Komanda žaidė drausmingai, puikiai gynėsi, o varžovai, slegiami didžiulės įtampos, galbūt pradėjo galvoti ir apie blogiausią scenarijų. Tačiau laiku ir vietoje atėjo ilgoji pertrauka, per kurią "Jamam" vaikinai suprato, kad artimiausios 20 žaidimo minučių gali būti lemtingos, todėl reikia savo geriausią krepšinį rodyti čia ir dabar. Žinoma, kad talento už savo oponentus "Jamam" krepšininkai turi daugiau, o įdėję šiek tiek daugiau pastangų trečiajame kėlinyje svečiai sužaidė tiesiog nuostabiai - laimėjo 25:12 ir beveik padėjo tašką serijoje. Likusias 10 minučių "Kumštis" turėjo laimėti bent jau 14-os taškų skirtumu, tačiau kuomet akys vis krypsta į rungtynių laikrodį, o ir fizinės jėgos pradeda apleisti, tai atrodo "misija neįmanoma". Šeimininkai kovėsi bei ketvirtį laimėjo rezultatu 22:19. Visgi visi puikiai suprantame, kad to buvo per mažai - po finalinio švilpuko rankas į viršų kėlė "Jamam". Tą vakarą kolektyvas galėjo pasidžiaugti, tačiau jau kitą dieną ir pačių krepšininkų galvose tikriausiai kirbėjo nerimąstingos mintys - kodėl serija buvo tokia sunki ir ar pavyks pagerinti žaidimą ketvirtfinalio serijoje? Pergalingame susitikime su 20 naudingumo balų "Jamam" komandoje naudingiausias buvo Mažvydas Razgūnas. Rezultatyviausiai - su 14 taškų savo sąskaitoje žaidė Dainius Rinkevičius (5 rez. perd.). Šeimininkų komandoje viską, ką tik galėjo darė brolių Mikailų duetas - Giedrius pelnė 21 tašką, Darius - 17.

 

 

Krituliai (9) - Western Union (8)

Prognozė prieš seriją: Krituliai (47 %) - Western Union (53 %)

Rezultatas: 77:68 pirmąjį susitikimą svečiuose laimėjo "Western Union"

Didelį pirmąjį žingsnį dėl patekimo į ketvirtfinalį dėjo "Western Union" kolektyvas, svečiuose susikrovęs 9 taškų pranašumą prieš "Kritulius". Dabar belieka grįžti į namų aikštelę ir išsaugoti susikurtą persvarą, kas žinoma, nebus lengva. Santaros mokykloje susitikimą geriau pradėjo šeimininkai, įgiję 4 taškų pranašumą po pirmojo kėlinuko. Kiek mažoka salė iš pradžių tapo tikru išbandymu svečiams, kurie nesugebėjo tinkamai išpildyti savo kozirių ir strigo puolime. Tačiau laikui bėgant komanda prisitaikė prie kitokių sąlygų, o antrajame kėlinyje pasiekė bent jau tikslą minimum - apribojo oponentus puolime, į savo krepšį praleidę tik 16 taškų. Lemiamu šiame mače tapo trečiasis kėlinys, kuriame "Western Union" parodė tikrą savo galią puolant - pelnė net 24 taškus, toliau išlaikė didelį intensyvumą gynyboje (vos 13 praleistų taškų) ir po 30 gryno žaidimo minučių jau turėjo 9 taškų persvarą. "Krituliai" buvo neatpažįstami - neigiamos emocijos liejosi per kraštus, o tai tikrai netapo pagalba norint sumažinti turimą deficitą. Ketvirtajame kėlinyje šeimininkams bent jau pavyko išlaikyti "status quo", tačiau namų aikštėje sužaisti tokias silpnas rungtynes - tikrai neatleistina, tą spaudos konferencijoje minėjo ir ekipos žaidėjas Mindaugas Žilionis. Abi komandos praėjusį trečiadienį įvykusioje dvikoje visiškai nebrangino kamuolio ir užfiksavo tiesiog milžiniškus prarastų kamuolių skaičius - "Krituliai" prarado 25, "Western Union" - net 27 kamuolius. Aišku, kad pastarieji visas klaidas gali nubraukti į šoną, kadangi pasiekė labai teigiamą rezultatą, na, o "Kritulių" išlikimas III-oje lygoje kabo ant labai trumpo plauko. Šeimininkų gretose nesustabdomai žaidė Aurimas Vaičiulis, pelnęs 18 taškų, atkovojęs 12 kamuolių ir surinkęs net 29 naudingumo balus. Tačiau visiškai nesisekė jo broliui Vaidui, kuris per 31 minutę sukrapštė vos 4 taškelius. "Western Union" komandoje 20 taškų pelnė Aurimas Dalius Butkus, padaręs net 9 klaidas (24 naud. bal.). Visgi mačo MVP tapo jo bendraklubis Justas Urmanavičius, surinkęs net 31 naudingumo balą (18 tšk., 6 atk. kam., 7 rez. perd.).

"Western Union" vaikinai yra labai arti VKL III-osios lygos ketvirtfinalio

 

VKM 2001 (5) - KK Sinano Kebabai (21)

Prognozė prieš seriją: VKM 2001 (62%) - KK Sinano Kebabai (38%)

Rezultatas: 138:112 seriją laimėjo "VKM 2001"

Favorito etiketę aštuntfinalio susitikime pilnai pateisino ir jaunųjų Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinių kolektyvas, įveikęs "KK Sinano Kebabus" bendra 26 taškų persvara. Pirmasis susitikimas vyko "VKM 2001" salėje, tačiau taip savojo taikiklio ir nesuderinę jaunieji talentai (vos 5 tritaškiai iš 30) turėjo ieškoti kitų būdų pelnyti taškus, o padaryti tai iš baudos aikštelės prieš daug fiziškesnius "KK Sinano Kebabų" krepšininkus buvo labai sunku. Mačas buvo be galo įtemptas, o jį minimalia vieno taško persvara 64:63 laimėjo aikštės šeimininkai. Suprantama, kad aiškiais serijos favoritais laikyti vilniečiai buvo nepatenkinti tokia mačo baigtimi, o išmintingasis varžovų ekipos strategas Ugnius Stulginskas kaip tik buvo pozityvus ir tikėjosi, jog sugrįžę į namus jo auklėtiniai pademonstruos dar geresnį žaidimą ir pateiks sensaciją. Atkaklaus susitikimo tikėjomes ir mes, tačiau "VKM 2001" auklėtiniams buvo nusispjauti į visų krepšinio mėgėjų norus - jie antrąjį susitikimą laimėjo net 74:49 ir be didesnio vargo gavo bilietą tarp aštuonių stipriausių III-osios lygos kolektyvų. Antrą mačą iš eilės VKM aštuoniolikmečiams fatališkai nekrito tritaškiai - šįkart pataikyti tik 6 iš 27, tačiau buvo puikiai sudirbta kovoje dėl atšokusių kamuolių (46:37) ir labai sėkmingai atakuota iš artimesnių nuotolių - net 59 procentų taiklumas. Kuomet "KK Sinano Kebabai" dvitaškius metė tik 35, o tritaškius - katastrofišku 11-os procentų taiklumu, peržengti 50-ies taškų ribą prieš aktyviai besiginančius vilniečius tikriausiai yra neįmanoma. Iš tikrųjų gaila "KK Sinano Kebabų" komandos - ji yra tikrai pajėgi atsidurti ketvirtfinalyje, tačiau padėtis buvo susikomplikuota dar pirmajame turnyro etape, kuomet nebuvo prasibrauta į TOP pogrupius, o turint žemą reitingą natūralu, kad atkrintamųjų eigoje bus susiremta su ženkliai pajėgesniu varžovu. Taip šį kartą ir atsitiko. "VKM 2001" gretose šioje serijoje pirmais smuikais griežė Augustinas Vainauskas (14,5 tšk., 18,5 naud. bal.) bei aukštaūgiai Julius Vainius ir Augustinas Mikštas, rinkę po 14 naudingumo balų. "KK Sinano Kebabų" komandoje 12 naudingumo balų vidurkį fiksavo Erikas Jatkūnas. 

Julius Vainius (su kamuoliu) kartu su kitais "VKM 2001" komandos nariais jau laukia varžovo varžovo ketvirtfinalyje

 

Vedejasrenginiui.lt (13) - SK Skaidiškės (4)

Prognozė prieš seriją: Vedejasrenginiui.lt (58 %) - Sk Skaidiškės (42 %)

Rezultatas: 69:53 pirmąjį susitikimą namuose laimėjo "Vedejasrenginiui.lt"

Prieš seriją būtent žemesnio reitingo "Vedejasrenginiui.lt" kolektyvą laikėme favoritu įveikti "SK Skaidiškes", tačiau bet kokiu atveju 4-ąjį reitingą turinčios komandos pasitraukimas iš pirmenybių jau aštuntfinalyje kaip reikiant sujauktų reikalus pirmoje varžybų medžio pusėje. Apie tai kalbėti dar per anksti, kadangi žinome, jog "SK Skaidiškės" namuose, prie savų aistruolių, žaidžia visai kitokio lygio krepšinį ir dažniausiai laimi užtikrintai. Visgi 16-os taškų deficitas yra labai didelis, o juk kautis reikia su labai neparankiu "Vedejasrenginiui.lt" klubu. Jau sezono pradžioje šį kolektyvą laikėme vienu iš stipriausių visame čempionate, o nors komandai ir nenusisekė TOP pogrupio varžybos ir buvo gautas tik 13-asis skirstymas, atkrintamosiose Manto Finažonkovo kariauna demonstruoja, jog yra viena pavojingiausių ekipų visoje lygoje. Panašu, jog ketvirtfinalyje galime išvysti "VKM 2001" ir "Vedejasrenginiui.lt" akistatą, o tai neabejotinai bus tikras desertas visiems krepšinio gurmanams. To dar reikia sulaukti, o pradžiai - apie pergalę MRU didžiojoje salėje. Pirmoji mačo pusė buvo atkakli, o po 20 minučių tikrai net nebuvo galima pagalvoti apie "SK Skaidiškių" nusileidimą dviženkliu skirtumu. Tačiau trečiąjį kėlinį aikštės šeimininkai laimėjo 19:11, ketvirtąjį - 21:16, o dar pridėjus ir tris taškus, išsikovotus pirmoje dalyje ir turime 16-os taškų pranašumą. Abi komandos tritaškius metė siaubingai - atitinkamai 14-os ir 15-os procentų taiklumu, tačiau susikūrusi daugiau antrųjų galimybių (18:10 laimėti puolime atsikovoti kamuoliai) "Vedejasrenginiui.lt" ekipa metė net 19 dvitaškių daugiau (58 prieš 39), o natūralu, kad ir pataikė jų daugiau (net 27 prieš 11). Nugalėtojų strategas M.Finažonkovas po susitikimo dėkojo oponentams, kurie sutiko pavėlinti dvikovos laiką. "SK Skaidiškių" atstovas po mačo išskyrė šį ir kitą faktą, kad sezono eigoje būtent dėl trenerio kaprizų "SK Skaidiškės" gavo techninį pralaimėjimą, o šįkart vėlgi nusileido jiems leisdami pakeisti laiką. Visgi didelės priešpriešos panašu, kad nebeliko - Marius Bukauskas po mačo teigė, kad dėžė alaus iš varžovų - ir viskas bus pamiršta. Nugalėtojų gretose įspūdingą dvigubą dublį surinko Einaras Beržonskis - pelnė 16 taškų, sugriebė net 19 kamuolių ir surinko net 33 naudingumo balus. 16 taškų ir 22 naudingumo balų pridėjo Kristijonas Simsonas. Svečiams 15 taškų pelnė Simonas Rimkus, 26 naudingumo balus surinko Darius Jucius (16 atk. kam.).

Puikų susitikimą sužaidęs vienas iš "Vedejasrenginiui.lt" lyderių Kristijonas Simsonas prasibrovė į simbolinį savaitės penketuką

 

Telšiai (3) - Transcom (19)

Prognozė prieš seriją: Telšiai (58%) - Transcom (42%)

Rezultatas: 122:113 seriją laimėjo "Transcom"

Turnyrą palikti pretenduoja ketvirtą reitingą turinti "SK Skaidiškės", tačiau žinant jų varžovus didele sensacija to laikyti negalima. Visgi jau kitoje poroje turime neabejotinai didžiausią aštuntfinalio staigmeną - lyg ant sparnų pastaruoju metu žaidžiantys "Transcom" 9 taškų persvara patiesė "Telšius" ir iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį. Pirmąjį susitikimą 70:65 svečiuose laimėję žemaičiai žinojo, kad namuose jų lauks varžovas, kuris bandys eiti "va bank" ir iš tikrųjų neturės ko prarasti. Tačiau tokio fiasko nesitikėjo turbūt niekas - praėjusio sezono III-osios lygos čempionai yra priversti palikti turnyrą, o taip pat tampa aišku, kad turėsime naujus III-osios lygos karalius. Grįžkime prie susitikimo Karoliniškių gimnazijoje, kurį "Transcom" itin nerezultatyviose rungtynėse laimėjo rezultatu 57:43. Per pirmą kėlinuką pelnius 18 taškų ir turint nedidelę, bet trijų taškų persvarą žemaičiai net negalėjo pagalvoti, jog netrukus turės bandyti išklimpti iš milžiniškos duobės. Visos bėdos prasidėjo jau antrajame kėlinyje, kurį žemaičiai pralaimėjo rezultatu 5:15. Penki pelnyti taškai - siaubingas rezultatas, tačiau S.Pociūno kariauna pati prisivirė košės. "Transcom" klubas apsukų nemažino ir po ilgosios pertraukos tik didino savo pranašumą, tačiau vėlgi, kuomet oponentai absoliučiai nieko nepataiko, tereikia išlaikyti energiją ir pataikyti savo metimus, ką "Transcom" ir darė visą likusį mačą. Tai nebuvo "Telšių" diena, tačiau ji pasitaikė pačiu blogiausiu momentu - kovojant dėl vietos stipriausiųjų aštuonete. Žemaičiams belieka nuryti karčią piliulę ir ruoštis II-osios lygos finaliniam ketvertui, kur gerai pasirodžius galima kompensuoti prastą pasirodymą trečiajame divizione. Akį patraukė S.Pociūno frazė, pasakyta po gėdingo pralaimėjimo - "Laimi komanda, pralaimi treneris". Specialistas šiuo pasakymu tik įrodė savo kaip trenerio kompetetingumą, visą kaltę prisimdamas sau. Belieka palinkėti ekipai sėkmės ateities kovose. Sekmadienio susitikime "Transcom" lyg išsvajotos pergalės tempė Modestas Mackevičius, pelnęs 24 taškus. Taip pat galingai žaidė Marius Kazlauskas, surinkęs net 30 naudingumo balų (15 tšk., 14 atk. kam.). "Telšiams" 24 naudingumo balus surinko Antanas Mikūta (17 atk. kam.).

Dar vienos solidžios Modesto Mackevičiaus rungtynės padėjo "Transcom" iš turnyro pašalinti titulą gynusius "Telšius"

 

SK Centauras (22) - BC United Transline (6)

Prognozė prieš seriją: Sk Centauras (45%) - BC United Transline (55%)

Rezultatas: 155:132 seriją laimėjo "BC United Transline"

1/16 PLAY-OFF etape išgyvenę tikrą dramą, kuomet antrajame susitikime sugebėjo panaikinti 18-os taškų deficitą, "BC United Transline" nusprendė nebejuokauti prieš kitą varžovą - "SK Centaurą". Tai buvo dviejų gan jaunų kolektyvų susidūrimas, tačiau kiek daugiau šilto ir šalto matę "BC United Transline" krepšininkai pasinaudojo savo fizine jėga ir krepšinio IQ bei užtikrintai pateko į III-osios lygos ketvirtfinalį. Didelį toną serijos baigčiai davė pirmasis susitikimas Elektrėnuose, kurį tauragiškiai laimėjo net 84:65. Priminsime, kad "BC United Transline" ekipos pagrindą sudaro 1997 metų gimimo Tauragės sporto mokyklos krepšininkai, metus iš metų kartu žaidę Moksleivių krepšinio lygoje. Persikėlę į sostinę ir pasipildę kiek vyresniu Deividu Dragūnu, tauragiškiai žaidžia akiai patrauklų krepšinį ir taikosi į aukščiausias III-osios lygos vietas. Sutvarkę didžiąją dalį reikalų Elektrėnuose, namie jaunieji krepšininkai nepersistengė ir iškovojo pergalę rezultatu 71:67. Tiesa, antrajame mače intrigos netrūko, kadangi pirmąjį kėlinuką "SK Centauras" laimėjo rezultatu 22:10. Tauragiškiai greitai prabudo ir kiekviename kėlinyje vis tirpdė deficitą, o galiausiai ketvirtajame kėlinyje perlaužė rungtynes ir dar įsirašė saldžią pergalę. Visos serijos metu "SK Centaurui" trūko didesnio Mariaus Radvilo indėlio - taikliarankis gynėjas pelnydavo tik po 9 taškus ir pataikė vos 5 tolimus metimus iš 16-os. Būtent vyriausiasis žaidėjas aikštėje turėjo tapti lyderiu, tačiau jį sėkmingai neutralizavo "BC United Transline" komandinė gynyba. "SK Centauras" - komanda su milžinišku potencialu, o bėgant metams mes net neabejojame, jog kolektyvas laimės medalius šioje lygoje. Serijos MVP neabejotinai tampa jau minėtas Deividas Dragūnas, vidutiniškai rinkęs po 25 naudingumo balus (17 tšk., 9 atk. kam., 5,5 rez. perd.). Po 17 naudingumo balų rinko antrame mače driokstelėjęs (27 tšk.) Dilanas Švaistys. 19,5 efektingumo balų - Viliaus Gedmino sąskaitoje. "SK Centauro" gretose po 14 taškų rinko Lukas Jančiauskas, 13 - Danielius Baslyk.

Simbolinis savaitės penketukas

 

Justas Urmanavičius

18 taškų (6 atk. kam., 7 rez. perd., 31 naud. bal.)

Kristijonas Simsonas

22 taškai (7 atk. kam., 6/10 trit. met., 22 naud. bal.)

Deividas Dragūnas

17 taškų (9 atk. kam., 5,5 rez. perd., 25 naud. bal.)

Aurimas Vaičiulis

18 taškų (12 atk. kam., 3 per. kam., 29 naud. bal.)

Einaras Beržonskis

16 taškų (19 atk. kam., 3 blk., 33 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Aurimas Dalius Butkus ("Western Union"), Marius Kazlauskas ("Transcom"), Modestas Mackevičius ("Transcom"), Vilius Gedminas ("BC United Transline"), Darius Jucius ("SK Skaidiškės"), Antanas Mikūta ("Telšiai").

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009