V Lyga - savaitės apžvalga

2019-04-05

Šią savaitę tęsiasi TOP SPORT VKL V lygos čempionatas. Prasidėjo aštuntfinalio etapas ir tik "SK Skaidiškės” bei "BKK Vėjas” savo tarpusavio akistatos dar nepradėjo.  Vienos komandos jau sužaidė  1abi rungtynes ir keliauja į ketvirtfinalį, kitoms liko sužaisti dar po vienerias rungtynes prieš keliaujant į kitą atkrintamųjų etapą. Skubame apžvelgti kovo 28 - balandžio 4d.  įvykusius susitikimus, o pradžiai - atkrintamųjų medis, kuriame lieka vis mažiau aktyvių komandų!

 

PLAY - OFF varžybų medis:

Socialinių MK - Duok Dėdei vieną

Prognozė prieš seriją: Socialinių MK (62 %) - Duok Dėdei vieną (38 %)

Rezultatas: 76:84 svečiuose pirmas rungtynes laimėjo "Socialinių MK"

Pirmosios šios poros vyko  Ateities vidurinėje mokykloje,  kur sąlyginiais aikštelės šeimininkais buvo komanda ,,Duok Dėdei vieną“. Rungtynes, kaip galbūt ir buvo galima tikėtis, geriau pradėjo ,,Socialinių MK“. Komanda nenorėjo kartoti klaidų, kurias darė praeitame atkrintamųjų etape. Svečiai nuo pat pradžių savo uraganiniu puolimu, kuris daugiausia laikėsi ant komandos lyderio Andriaus Tichonovo pečių, ,,nurūko“ į priekį dviženkle persvara. Ketvirtajame kėlinyje daugiausia starto penketo žaidėjų rezultatyvumo dėka šeimininkai sugebėjo pavyti savo varžovus ir pralaimėti rungtynes vienaženkle persvara, kuri palieka šansų pakovoti dėl kelialapio į kitą atkrintamųjų etapą, tačiau tai padaryti bus velniškai sunku. ,,Socialinių MK“ gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai žaidė komandos lyderis Andrius Tichonovas, kuris įmetė 40 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 44 naudingumo balus. Jei ir toliau šis žaidėjas demonstruos tokią formą, tai savo komandą jis gali nuvesti iki pat finalinių lygos kovų. Šįkart jam gerai talkino snaiperis Gytis Kėrinas ( 25 tšk., 7 per. kam, 7/10 tritaškių, 29 naud. bal.). Nugalėtojų gretose šiame mače nebuvo Domanto Jasionio, kurio buvimas komandai galbūt būtų leidęs visą serijos baigtį nulemti jau pirmame mače. Pralaimėjusius į priekį tempė ne kas kitas, o Andrius Čepkauskas ( 21 tšk, 22 atk. kam., 30 naud. bal). Jam šauniai talkino ir Benas Lydis (26 tšk., 21 naud. bal).

 

KK Luksara - Pineca

 

Prognozė prieš seriją: KK Luksara (40%) - Pineca (60%)

Rezultatas: 55:57 svečiuose pirmose rungtynėse pergalę šventė "Pineca"

Šios komandos taip pat sužaidė pirmąjį mačą. Rungtynės, kaip ir galima tikėtis, buvo atkaklios ir gynybinio pobūdžio, tai rodo ir galutinis rungtynių rezultatas. Visą laiką vyko lygi ir atkakli kova, todėl nei vienai komandai nepavyko įgyti bent jau dviženklės persvaros. Visgi rungtynių pabaigą geriau sužaidė aukščiau reitinguojama ,,Pineca“, kuri išsiveža iš varžovų arenos dviejų taškų persvarą ir visa kova nusikelia į antrąjį poros susitikimą. Beje, tai buvo pirmoji ,,Pineca“ pergalė prieš serijos varžovus šiame sezone, kuriems vasario mėnesį buvo pralaimėta. Nugalėtojų gretose komandos lyderis Lukas Beleška pelnė 19 taškų ir atkovojo 13 kamuolių. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Andrius Gižas (16 tšk., 8 atk. kam.) ir Šarūnas Stungurys ( 12 tšk., 14 atk. kam.). Šis žaidėjas blykstelėjo komandoje reikiamu metu ir viršijo savo atkovotų kamuolių vidurkį net du kartus.

 

VK Sėkmės Džentelmenai - Blue Sharks

Prognozė prieš seriją: VK Sėkmės Džentelmenai (43 %) - Blue Sharks (57%)

Rezultatas: 131 : 162 pergalę serijoje iškovojo ir tolyn keliauja "Blue Sharks"

Ši pora jau sužaidė abu savo susitikimus. Kaip ir buvo manoma iš anksto seriją laimėjo ,,Blue Sharks“, kuri ir keliauja į kitą etapą bei laukia savo būsimų varžovų. Tiesa, pirmąjį mačą namuose ,,Blue Sharks“ laimėjo tik vieno taško persvara paskutinėmis sekundėmis, kas leido tikėtis intriguojančios kovos ir antrame mače. Visgi žiūrovai jame neišvydo lygios kovos. ,,Blue Sharks“ tiesiog ,,nušlavė“ savo varžovus 30 taškų persvara. Nugalėtojus į priekį serijoje vedė Tomas Minkevičius ( 30 tšk., 7,5 atk.kam., 4,5 rez. perd.,  4,5 per. kam., 33 naud. bal.), Žydrūnas Benaitis (13,5 tšk., 14,5 atk. kam., 23,5 naud.bal). Pralaimėtojų gretose išskyrė Edgaras Ivanovas (21 tšk., 13,5 atk.kam., 24,5 naud. bal.), Svajūnas Akstinas (14 tšk., 8 atk. kam.,  4 rez. perd., 16 naud. bal). "VK Sėkmės džentelmenų“ komandoje tik po 5,5 taško pelnydavo Erikas Ivanovas, kas trukdė komandai labiau pasipriešinti aukštiems ir tvirtai sudėtiems varžovams, kurie antrame mače laimėjo kovą po krepšiais. Taip pat ,,Blue Sharks“ antrame mače įmetė net 13 tritaškių, bei suklydo 13 kartų, kai varžovai padarė net 24 klaidas. Dabar ketvirtfinalyje "Blue Sharks" susitiks arba su "LPK Liberna / Gervėčių Kraštu", arba su 3 taškais pirmąją akistatą laimėjusiais "Vilko Brolijos" atstovais.

Žydrūnas Benaitis su "Blue Sharks" tapo pirmiaisiais ketvirtfinalio dalyviais

 

TBA - KK Kardinolai

Prognozė prieš seriją: TBA (51 %) - KK Kardinolai (49 %)

Rezultatas: 41:42 išvykoje pirmas rungtynes laimėjo "KK Kardinolai"

Abi komandos rungtynes puolime pradėjo blankiai. Iš dėkingų situacijų nesisekė pataikyti nei vienai ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo daugiau, nei kuklus - 10:5. Antrojoje dalyje vaizdas nesikeitė, komandoms toliau nekrito tiek iš po krepšio, tiek iš tolimesnių distancijų. Antrojoje rungtynių dalyje vyko gynybos stiliaus rungtynės, abi komandos kibiai gynėsi ir žaidė taškas į tašką. Svečiai pradėjo išnaudoti aukštaūgius, kuriems puikiai talkino ir įžaidėjas Karolis Tuskevičius, tiek pelnydamas taškus, tiek atkovodamas kamuolius. Tokiu būdu sunkią pergalę 1 tašku iškovojo aukščiau reitinge stovintys "KK Kardinolai“. Nugalėtojų gretose ryškiausiai išsiskyrė Karolis Tuskevičius (23 tšk., 7 atk. kam). Pralaimėjusių gretose solidžiausiai atrodė Šarūnas Tuskevičius (13 tšk., 11 atk. kam) ir Rokas Ališauskas (10  tšk. 13 atk. kam.). Šioje serijoje - visiška painiava ir atsakomosiose rungtynėse galima tikėtis bet kokio rezultato ir baigties.

 

Perkūno Oželiai - BC Rudamina

 

Prognozė prieš seriją: Perkūno Oželiai (65 %) - BC Rudamina (35 %)

Rezultatas: 68:70 pirmas rungtynes namuose laimėjo "BC Rudamina"

Komandos, kaip ir dauguma likusių šią savaitę, dar sužaidė tik pirmąjį susitikimą. Čia netikėtą pergalę paneigdami niūrias prognozes iškovojo BC ,,Rudamina“, kuri į varžovų aikštę vežasi trapų dviejų taškų pranašumą. Po rungtynių pralaimėtojai teigė jog ,,antrame mače jie susitvarkys su šiandien išsišokusiais varžovais ir nepaliks jiems vilties“. Ar taip bus, pamatysime visai netrukus. Vertįa paminėti, jog tai buvo pirmoji "Perkūno Oželių" nesėkmė po 19 pergalių paeiliui. "BC Rudaminos" pergalę lėmė geresnė kova dėl atšokusių kamuolių, tikslesnis dvitaškių pataikymas ir gera Mariaus Paužuolio pagalba pelnant taškus komandos lyderiui Dariui Juciui. Šie du žaidėjai ir buvo rezultatyviausi "BC Rudaminos“ gretose, pelnę atitinkamai 20 ir 27 taškus. Darius Jucius dar prie viso to atkovojo ir 18 kamuolių. Pralaimėtojams Lukas Vaitkus įmetė 20 taškų. Po 13 pridėjo Matas Sosnovskis ir Kajus Steponavičius. Pastrasis atkovojo dar ir 11 kamuolių. Aktyviai socialinėje erdvėje sirgalius į rungtynes kviečiantys "Perkūno Oželiai" tikisi revanšo, o ar pasiseks kluptelėjus atsitiesti ir toliau žygiuoti pergalingai - pamatysime jau sekmadienį.

Zbignev Tvardauskas (meta į krepšį, "BC Rudamina") prieš revanšines rungtynes turi 2 taškų pranašumą

 

LPK Liberna / Gervėčių Kraštas - Vilko Brolija

Prognozė prieš seriją: LPK Liberna / G. Kraštas (44 %) - Vilko Brolija (56 %)

Rezultatas: 72:75 pirmas rungtynes laimėjo "Vilko Brolija"

Pirmasis šios poros susitikimas taip pat buvo labai įdomus. Rungtynes žymiai geriau pradėjo svečiai ir poros favoritai ,,Vilko Brolija“, kuri po pirmojo kėlinio jau turėjo net dviženklę persvarą. Vėliau aikštės šeimininkai geriau pataikydami tritaškius ir baudas beveik pavijo varžovus ir pralaimėjo rungtynes tik trimis taškais, tad visa kova nusikelia į antrąjį serijos mačą. ,,Vilko Brolijos“ komandą išgelbėjo ir 10 tritaškių, kurios pataikė vienintelis žaidėjas - Vaidas Petrulionis. Nugalėtojų gretose išsiskyrė jau minėtas  snaiperis (32 tšk., 10/20 tritaškių, 25 naud. bal.) bei Ignas Vilkelis (16 tšk., 10 atk. kam., 6 rez. perd. 17 naud. bal.). ,,LPK  Libernos / Gervėčių krašto“ ekipoje šauniai pasirodė Vilmantas Maslauskas (22 tšk,  9 atk. kam, 24 naud. bal.) bei Edvinas Viršila (15 tšk., 8 atk. kam, 18 naud. bal.). Serijoje taip pat dar neatsakyti visi klausimai, tad galime tikėtis įnirtingos revanšinės akistatos.

 

Snackbox.lt - Meridianas

Prognozė prieš seriją: Snackbox.lt (48 %) - Meridianas (52 %)

Rezultatas: 78:86 pirmas rungtynes laimėjo "Meridianas"

Ši pora sužaidė vieną mačą. Pergalę rezultatyvioje kovoje iškovojo nežymiais poros favoritais laikomas ,,Meridianas“. Svečių pergalę nulėmė kaip visada puikus Almanto Stankevičiaus žaidimas bei kitų starto penketo žaidėjų dviženklis rezultatyvumas. ,,Meridianas“ šiek tiek geriau atakavo iš visų pozicijų. Visgi antras poros susitikimas nusimato labai įdomus ir dar tikrai neaišku, kas keliaus į stipriausiųjų aštuonetą. ,,Meridiano“ gretose išsiskyrė: Almantas Stankevičius (27 tšk., 14 atk. kam., 5 rez. perd.,  42 naud. bal.), Mantas Zubrickas (14 tšk., 8 atk. kam, 19 naud. bal.) ir Marius Krukonis (23 tšk., 8 rez. perd., 20 naud.bal.).  ,,Snackbox.lt“ gretose solidžiausiai pasirodė Edgaras Jančauskas (29 tšk. 41 naud. bal.) ir Rapolas Vilutis (12 tšk., 11 atk. kam., 15 naud. bal.).

V Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009