VI Lyga - savaitės apžvalga

2019-03-30

Atėjo dar vienas šeštadienis, su kuriuo kartu ir tradicinė VKL - Top Sport IV-osios Lygos apžvalga. Šiame pajėgumo divizione vyksta ketvirtfinalio kovos, o vienoje poroje jau paaiškėjo ir pirmoji FINAL-4 dalyvė, kuria kiek netikėtai tapo "UwB" klubas. Likusios šešios komandos savo santykius dar aiškinasi tarpusavyje, tad šiandien pasižiūrėkime, kaip kuriai ekipai sekėsi rungtynėse ir kokie rezultatai buvo užfiksuoti.

(1) Ferratum - (8) VK 4 Fun

Nors prieš serijos pradžią įvardinome "Ferratum" kaip aiškius šios poros favoritus, jiems pirmose rungtynėse viskas klostėsi ne taip lengvai, kaip ekipa tikėjosi. 8 reitingą turėjusi "VK 4 Fun" ekipa akivaizdu, jog neturėjo ko prarasti, todėl nuo pat pirmųjų akistatos minučių kaip reikiant kibo į atlapus vienai iš pirmenybių favoričių. Pirmame ketvirtyje kiek pajėgesnė buvo "Ferratum" komanda, tačiau tai aikštelės šeimininkų nė kiek neišmušė iš vėžių. Po labai prastai sužaisto ketvirčio puolime "VK 4 FUN" antrame kėlinyje tiesiog sublizgėjo, pelnė 20 taškų, į savo krepšį praleisdama vos 6 ir dvikovai įpusėjus užtikrintai šovė pirmyn - 28:17. Sunku prisiminti rungtynes, kuomet "Ferratum" per pusę rungtynių būtų pelniusi mažiau, nei 20 taškų ir tai, greičiausiai, buvo varžovų gynybos nuopelnas. Viskas, ko reikėjo "VK 4 FUN" komandai - ir toliau sukandus dantis darbuotis gynyboje. Trečiame kėlinyje tai pavyko dar neblogai, tačiau komanda pati visiškai įstrigo puolime ir jos pranašumas ėmė mažėti. "Ferratum" sulaukė savojo šanso ir spustelėjo per paskutines dešimt minučių, kurias laimėjo net 21:6, taip įgydami 10 taškų persvarą prieš revanšinę akistatą. Jeigu žiūrėsime vien į galutinį rezultatą atrodys, jog viskas vyko taip, kaip ir buvo suplanuota, tačiau pagal žaidimo eigą matome, jog buvo kitaip. "VK 4 FUN" akivaizdžiai pritrūko įvairiapusiškumo puolime, nes pelnant 41 tašką laimėti rungtynių yra praktiškai neįmanoma. Visa laimė, kad varžovai irgi neblizgėjo, tad 10 taškų deficitas - 41:51 dar palieka galimybių revanšuotis atsakomojoje dvikovoje. Tiesa, šie šansai nėra itin dideli. Pirmame ketvirtfinalio mače rezultatyviausiai "Ferratum" gretose rungtyniavo 19 taškų pelnęs Slavomir Janovič, kuris kartu buvo ir pats naudingiausias rungtynių žaidėjas. "VK 4 FUN" ekipoje dviženklę taškų ribą peržengė tik Erikas Ivanovas, kurio sąskaitoje - 12 taškų ir net 15 atkovotų kamuolių. Revanšinė komandų akistata mūsų laukia antradienį.

 

(2) VK Don Pedro užkandinė - (7) VK Big Deal

 

Reguliariame čempionate "VK Don Pedro užkandinė" finišavo turėdama 2 reitingą, tačiau apie lengvą kelialapį į FINAL-4 svajoti tikrai nereikėjo. Būtent "VK Big Deal" ir įrodė, kad reitingas dar nieko nereiškia ir pirmosiose rungtynėse nustebino varžovus savo solidžiu žaidimu. Rungtynių metu žemesnį reitingą turėję aikštelės šeimininkai laimėjo visus iki vieno ketvirčius ir prieš revanšinę akistatą susikrovė labai solidžią 16 taškų persvarą - 72:56. Tačiau tai anaiptol nėra netikėtumas. "VK Don Pedro užkandinė" paskutiniu metu puolime tikrai neblizgėjo ir per paskutines 5 rungtynes vos kartą pasiekė 60-ies pelnytų taškų ribą. Tuo jų varžovai kuo puikiausiai pasinaudojo atsirevanšuodami savo priešininkams beveik tokiu pat skirtumu, kokiu pralaimėjo reguliariame čempionate. Tokia rezultatų kaita byloja, jog panašaus scenarijaus posūkio galime laukti ir antrose rungtynėse, kuriose "VK Big Deal" klubui bus svarbu neiti į  aikštelę vien tik išsaugoti sukaupto pranašumo. Tai būtų nedovanotina klaida, kuri galėtų kainuoti vietą tarp 4 geriausių lygos komandų. Na o pirmoje akistatoje rezultatyviausias buvo 22 taškus įmetęs Tomas Urbonas iš "VK Big Deal". Naudingumu ekipos kolegą pralenkė dar ir Dovydas Daukša, rungtynėse pataikęs jubiliejinį 100-ąjį dvitaškį savo karjeroje VKL pirmenybėse. Šį kartą tokio užtikrinto dviejų ekipos žaidėjų pasirodymo pakako solidžiai pergalei pasiekti, tačiau atsipalaiduoti nereiktų, nes laukia sunki revanšinė akistata.

Jaroslav Olechnovič ir visa "UwB" komanda gali triumfuoti - jie tapo pirmaisiais FINAL-4 etapo dalyviais

 

(4) BIL - (5) VK Meradog

Panašu, jog su prognoze šioje poroje būsime visiškai prašovę. Panašios reitingo pozicijos žadėjo įtemptą kovą abiejose rungtynėse, tačiau po "VK Meradog" pergalės 73:48 pirmojoje akistatoje šansų varžovų išsigelbėjimui lieka labai nedaug. Sunku pasakyti, kodėl tarp komandų atsirado tokia praraja, nes reguliariame čempionate "BIL" buvo įveikę savo varžovus, o dabar tiesiog atsidūrė po nesustabdomo tanko vikšrais. Viena iš tokios susitikimo baigties priežasčių galėtų būti puiki "VK Meradog" atstovo Vitalij Viduto sportinė forma, kurią krepšininkas demonstruoja sezono pabaigoje. Jis ir vėl buvo rezultatyviausias savo ekipoje, šį kartą pelnęs 23 taškus ir surinkęs 28 naudingumo balus. Verta pažymėti, jog iš paskutinių šešerių rungtynių Vitalijus tik kartą aikštelę paliko pelnydamas vienženklį taškų skaičių. Tad beveik nekyla abejonių, jog ir atsakomoje akistatoje jis bus vienas komandos kozirių. "BIL" vyrukams sunku net ir patarti, ką reiktų daryti, norint atžaisti tokį milžinišką deficitą. Vienintelis šansas, matyt, lieka presingas nuo pat pirmųjų minučių ir žaibiškas puolimas. Tačiau net ir tuomet kiekvieną ketvirtį reikia laimėti bent jau 7 tašku skirtumais, kad galima būtų kabintis į FINAL-4. Ar turės tiek jėgų sezono finiše "BIL" atstovai, pamatysime kitą sekmadienį.

 

(3) Yatekomo - (6) UwB

 

Kuomet mėnesio pradžioje Dariuš Naus pataikė fantastišką tritaškį, taip išplėšdamas pergalę "UwB" komandai, jis vargu ar galėjo pagalvoti, jog tai bus sezoną išgelbėjęs metimas. Dabar tai tapo faktu, nes jo nepataikiusi komanda būtų likusi už ketvirtfinalio borto, ir veltui. Lenkijos Universiteto atstovai puikiai įrodė ketvirtfinalyje, jog jiems jokie autoritetai šioje lygoje nėra baisūs ir du kartus nugalėjo medalius jau besimatavusius "Yatekomo" vyrukus. Pirmoje akistatoje "UwB" buvo pranašesni net 70:51, taip užduodami varžovasm labai daug klausimų, kas ir kodėl nutiko, jog į sezono pabaigą "Yatekomo" visiškai subyrėjo. Revanšo pasiekti nepasisekė ir atsakomosiose rungtynėse, kuriose beveik visą laiką "UwB" buvo priekyje solidžiu skirtumu ir vadeles kiek atleido tik susitikimui einant į pabaigą. Tačiau ir tai leido komandai pasiekti dar vieną pergalę - 60:58. Po dvikovos "Yatekomo" ekipos vadovas Domantas Kuzma buvo labai nusivyles sezonu ir smulkiau komentuoti seriją atsisakė. Tuo tarpu "UwB" žibėjo džiaugsmu ir nestokojo kovingos nuotaikos prieš paskutines dvejas sezono rungtynes: "Viskas, ką aš galiu pasakyt yra tai, kad mes labai to siekėm - tai didžiausias mūsų pasiekimas. Ir šiaip aš galiu tikrai padėkot varžovams už tą jėgą, kurią jie mums suteikė paskutinius du kėlinius, kai jie prisivijo ir parodė, kad neverta miegot čia dabar mačo viduryje ir reikia būt pasirengusiems viskam. Labai norėčiau padėkoti tiek jiems, tiek teisėjams ir palinkėti visiems sėkmės tolimesniuose mačuose, na o mums - eiti toliau" - taip po dvikovos kalbėjo nugalėtojų žaidėjas J. Olechnovič. Jau dabar aišku, kad šis sezonas - pats sėkmingiausias "UwB" istorijoje, tad dabar belieka žengti dar bent vieną žingsnelį ir FDINAL-4 etape pasipuošti medaliais. Tačiau apie šias kovas - jau kitose mūsų apžvalgose.

VI Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009