V Lyga - PLAY OFF 1/8 etapo prognozės

2019-03-29

Tęsiasi VKL - Top Sport IV Lygos čempionatas. Po 1/16 finalo etapo liko 16 geriausių kolektyvų, kurie pratęs kovą dėl lygos apdovanojimų. Šioje apžvalgoje VKL ekspertai bandys paprognozuoti, kaip klostysis aštuntfinalio serijos, kuriose komandos žais dvejas rungtynes skaičiuojant taškų skirtumą. Laimėjusieji keliaus į geriausių komandų aštuntuką ir bus per vieną žingsnelį nuo FINAL-4 etapo. Tad nieko nelaukiame ir kviečiame pasinerti į IV pagal pajėgumą diviziono reikalus.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

 

Perkūno Oželiai (A 1) - BC Rudamina (A 9)

 

Prognozė: Perkūno Oželiai (65 %) - BC Rudamina (35 %)

Komentaras: Čia susitiks viena rezultatyviausių lygos komandų - ,,Perkūno Oželiai“ (antra vieta lygoje), bei viena  geriausiai besiginančių diviziono komandų "BC Rudamina“. Tai žada įdomią kovą, bet poros favoritai yra pirmoji paminėta komanda. ,,Perkūno Oželiai“ yra viena geriausių lygoje pagal atkovotus kamuolius, rezultatyvius perdavimus, tritaškių bei dvitaškių pataikymą. "BC Rudamina“ tuo pasigirti negali, todėl šios komandos šansus laimėti laikytume mažesniais. Komandos žaidimas daugiausia sukasi apie komandos vidurio puolėją Darių Jucių, kuris yra vienas naudingiausių ir rezultatyviausių lygos žaidėjų. Taip pat šis žaidėjas puikiai kovoja dėl kamuolių bei blokuoja varžovų metimus. Kitų žaidėjų indėlis žymiai mažesnis, todėl visai komandai bus sunku kovoti prieš jauną ir universalią ,,Perkūno Oželių“ komandą, kuri jau turi Vasaros lygos antros vietos apdovanojimus ir bando siekti panašių rezultatų V lygos sezone. Ekipoje yra ,,trys banginiai“,  apie kuriuos sukasi visas jos žaidimas - tai Lukas Jurevičius, Kajus Steponavičius bei Lukas Vaitkus. Nevertėtų pamiršti ir VKL Rinktinės krepšininko Roko Stankevičiaus. 1/16 etape ši komanda susitvarkė su varžovais be didelių problemų, tad ir šiame etape jų daug neturėtų kilti bei komanda turėtų žengti tolyn. Savo ruožtu "BC Rudaminai“ irgi kiek netikėtai lengvai susiklostė 1/16 etapas, bet to greičiausiai bus maža, norint įveikti varžovus.

"Perkūno Oželiai“ lyderiai: Lukas Jurevičius (17,9 tšk., 7,2 atk. kam., 5,8 rez. perd., 26,5 naud. bal.), Rokas Stankevičius (15,8 tšk., 20,3 naud. bal.), Nedas Leontjevas (10,7 tšk., 7,7 atk. kam., 13,8 naud. bal).
"BC Rudamina“ lyderiai: Darius Jucius (21,9 tšk., 17,8 atk. kam, 37,1 naud. bal.), Marius Pažuolis (12,6 tšk., 11,2 naud. bal.), Sandrius Padbereckas ( 11,4 tšk.)

Lukas Vaitkus ir "Perkūno Oželiai" šiemet, atrodo, be medalių nenurims

 

Socialinių MK (B 4) - Duok Dėdei vieną (B 12)

Prognozė: Socialinių MK (62 %) - Duok Dėdei vieną (38 %)

Komentaras: Šios poros dvikova turėtų būti įdomi, nors ir žaidžia, atrodytų, dvi skirtingo pajėgumo komandos. ,,Duok dėdei vieną“ komandos akcijos pakilo tuomet, kai komanda sensacingai nugalėjo 5-ąją pagal skirstymą lygos dalyvę - ,,Abi kairės“ turnyro 1/16 etape. Ekipa laimėjo abu mačus bendra 3 taškų persvara, praleidę vos po 48 taškus per rungtynes - tai yra labai solidus rezultatas. Jei komanda ginsis taip ir toliau, ,,Socialinių MK“ gali kilti rimtų problemų puolime. Šiam kolektyvui 1/16 etapas buvo sunkesnis ir prieš 13-ąją pagal skirstymą komandą laimėta bendra 12 taškų persvara, iš kurių pirmas mačas - vos 4 taškais. Tai rodo, kad komanda yra pažeidžiama ir su ja gali kovoti bet kuris varžovas. ,,Socialinių MK“ lyderiai Andrius Tichonovas ir Domantas Jasionis nesulaukė 1/16 etape didesnės pagalbos iš komandos draugų, ypač renkant taškus. Šią problemą vyrukams reikia spręsti kuo greičiau,  jeigu ji nori siekti puikių rezultatų čempionate. Rungtynėse labai trūksta Beno Račio, kuris spėjo sužaisti tik 3 susitikimus ir negali dalyvauti atkrintamosiose. Visgi ,,Socialinių MK“ komanda patenka į daugelį geriausių lygos komandų dešimtukų. Trečiąją vietą komanda užima pagal gynyboje atkovotus kamuolius ir aukštą šeštą vietą pagal dvitaškių taiklumą. Tuo tarpu ,,Duok dėdei vieną“ nepatenka tarp statistinių lyderių, bet komandos stiprybė ta, jog ,,iššauti“ gali vis kitas žaidėjas. Komandoje yra net 4 krepšininkai, kurie renka dviženklį taškų skaičių. Jie visi išsiskyrė ir 1/16 etape. To negalime pasakyti apie ,,Socialinių MK“, kurie labiausiai rėmėsi dviem jau minėtais savo lyderiais. Šie krepšininkai patenka į naudingiausių lygos žaidėjų dešimtuką. Komanda gali patirti ir pralaimėjimą, jeigu vieno iš lyderių nebus kažkuriame 1/8 etapo mače. Labiausiai ,,Duok dėdei vieną“ gretose  išskiria Andrius Čepkauskas, kuris pelno po 18,1 taško, atkovoja po 11,8 kamuolio bei renka po 23,9 naudingumo balo per rungtynes. Šį žaidėją komanda įsigijo tik vasario mėnesį,  ,,pirkinys“ pasiteisina, nes daugiausia šio žaidėjo dėka klubas jau yra tarp 16 stipriausių lygos komandų, galbūt tai dar ne riba. Andrius rinko dvigubą dublį 1/16 etape ( vid. 19 tšk., 11 atk. kam., 24 naud. bal), o dvitaškius meta 66% taiklumu, tai yra trečia vieta visoje lygoje. Prie trijų taškų linijos bus pavojingas Darius Sviderskis. Šis žaidėjas tritaškius meta 42% taiklumu, kas yra trečias rezultatas visoje lygoje. Papildomos intrigos bei lygumo serijoje įneš ir specifinė Ateities vidurinės mokyklos sporto salės danga, kuri gali prognozuojamiems lyderiams pakišti koją, o sąlyginai silpnesniems krepšininkams - leisti netikėtai iššauti. Komandos savo jėgas išbandė ir reguliariame čempionate, kur vienu metimu buvo pajėgesni Socialinių mokslų kolegijos studentai - 56:54.

,Duok dėdei vieną“ lyderiai: Andrius Čepkauskas (18,1 tšk., 11,8 atk. kam., 23,9 naud. bal.), Benas Lydis ( 16,6 tšk., 7,8 atk. kam., 17,1 naud. bal.), Justas Musteikis (10,5 tšk.)
,,Socialinių MK“ lyderiai: Andrius Tichonovas ( 30,3 tšk., 11,6 atk. kam., 32,8 naud. bal.), Domantas Jasionis (18,9 tšk, 17,3 atk. kam., 35,1 naud. bal.), Marius Krisiūnas (9,8 tšk.).

Justino Musteikio (su kamuoliu) vadovaujamos "Duok Dėdeiu vieną" komandos neslėgs psichologinė įtampa

 

KK Luksara (B 6) - Pineca (A 3)

Prognozė: KK Luksara (40 %) - Pineca (60 %)

Komentaras: Šioje poroje kova gali būti įdomi, nes žaidžia tik per tris vietas viena nuo kitos reitinge nutolusios komandos. Abi jos pernai žaidė  lygos finale ir tuomet stipresnė buvo ,,Pineca“, kuri turėtų  laimėti  ir šią seriją,  nes yra tarp lygos lyderių daugumoje statistikos kategorijų. Labiausiai į akis krenta tai, kad ,,Pineca“ pirmauja visoje lygoje pagal dvitaškių pataikymą (50,5 %), pagal tritaškių pataikymą užimama septintąją vieta (29,5 %), o pagal gynyboje atkovotus kamuolius yra antroji ( 32 atk. kam). "KK Luksara“ pasigirti gali nebent tuo, kad yra aukštoje šeštoje vietoje pagal išprovokuotas pražangas, bet klausimas, ar tai padės rimčiau pasipriešinti pajėgiam varžovui. Visas "Pinecos" žaidimas sukasi apie lyderį Luką Belešką, kuris yra naudingiausias ir rezultatyviausias komandoje bei patenka į lygos geriausiųjų žaidėjų dešimtuką šiose kategorijose. Žaidėjas - itin veržlus, išprovokuoja daug varžovų pražangų. "KK Luksara“ neturi tokio ryškaus lyderio puolime, kas apsunkins kolektyvo kelius į pergalę. Lyderiu gali tapti Mantas Statauskas, jei atvyks į bent vienerias rungtynes šiame etape. Vienose 1/16 etapo rungtynėse šis žaidėjas įmetė 18 taškų ir buvo vienas geriausių komandoje. Tikru komandos lyderiu buvo Mindaugas Capas, kuris pelnė vidutiniškai po 23 taškus per rungtynes, atkovojo po 15,5 kamuolio bei rinko po 33,5 naudingumo balo. Būtent šis žaidėjas gali būti rimčiausias oponentas varžovų lyderiui Lukui Beleškai. "KK Luksaros“ gretose savo indėlį stengsis įdėti ir komandos senbūvis Andrius Gižas. Nepamirškime, kad "KK Luksara“ yra praėjusių metų V lygos antros vietos laimėtoja, tačiau nebus didelės staigmenos, jeigu silpnai rungtynes šiemet lankanti komanda iš kovos pasitrauks jau šiame etape, nes ir bendras lygos pajėgumas tikrai yra pakilęs.

"KK Luksara“ lyderiai: Mantas Statauskas (23,8 tšk., 6,2 atk. kam., 4,2 rez. perd., 20,6 naud. bal.), Mindaugas Capas (15,6 tšk., 12,4 atk. kam., 20,6 naud. bal.), Andrius Gižas (12,9 naud. bal, 4,7 atk. kam., 10,7 naud. bal).
,,Pineca“ lyderiai: Lukas Beleška (23,3 tšk., 11,4 atk. kam., 29,6 naud. bal), Aurimas Virganavičius (16,2 tšk., 8,5 atk. kam, 5,8 rez.perd, 21,2 naud. bal), Robertas Stanevič (11 tšk., 7 atk. kam, 12,4 naud. bal),

Tomas Zajankauskas (su kamuoliu, "Pineca") ieško atsidengusių ekipos draugų

 

Snackbox.lt (A 7) - Meridianas (B 2)

Prognozė: Snackbox.lt (48 %) - Meridianas (52 %)

Komentaras: Poroje susitinka ,,Snackbox.lt“, kuri pasižymi gera bei kibia gynyba ir šioje kategorijoje yra viena geriausių lygoje. Komandos varžovė bus gerą žaidimo bangą pagavusi savo pavadinimą pateisinanti komanda ,,Meridianas“. Ši ,,jūrininkų“ ekipa yra geriausiai besiginanti lygos komanda, tad galima laukti gynybinio pobūdžio rungtynių. Favoritais, didžia dalimi dėl Almanto Stankevičiaus žaidimo, reikėtų laikyti ,,Meridianą“, bet šioje poroje gali būti visko. "Snackbox.lt“ turi tris žaidėjus, kurie pelno dviženklį taškų skaičių, kai ,,Meridianas“ – vos du. Visgi poros nugalėtoją turėtų nulemti jau minėto ,,Meridiano“ žaidėjo Almanto Stankevičiaus pasirodymas ir tai, kaip varžovams seksis jį stabdyti. ,,Snackbox.lt“ gerai provokuoja pražangas ir, jeigu tai pavyks paversti taškais, galima tikėtis ir pergalės ar bent lygiųjų bent vienose rungtynėse, kaip pirmame šios komandos 1/16 etapo mače.

,,Snackbox.lt“ lyderiai: Gediminas Alisas (15,5 tšk. 18,3 atk.kam.), Edgaras Jančauskas (15,8 tšk.), Mantas Bacevičius (12,1 tšk., 12,5 naud. bal.).
,,Meridianas“ lyderiai: Almantas Stankevičius (19,6 tšk., 17,2 atk. kam., 6,6 rez .perd.  34,3 naud. bal.), Mantas Zubrickas (13,2 tšk., 12,1 naud. bal.), Simonas Fergelis (8,4 tšk., 11,3 naud. bal.).

Justas Grubevičius su "Meridiano" komanda - nuo pat jos įkūrimo

 

Vilko Brolija (A 2) - LPK Liberna / G. Kraštas (B 7)

Prognozė: Vilko Brolija (56 %) - LPK Liberna / G. Kraštas (44 %)

Komentaras: Čia susitinka geriausiai puolanti lygos komanda ,,Vilko Brolija“ (85,3 tšk.) prieš vieną geriausiai besiginančių komandų lygoje ,,LPK  Liberną / Gervėčių kraštą“. Vien jau statistiniai rodikliai komandą ,,Vilko Brolija“ daro šios poros favorite. Rezultatyvusis kolektyvas pasižymi visoje lygoje vienu geriausių pataikymų, kovojimu dėl kamuolių  bei yra geriausiai rezultatyviausius perdavimus skirstanti komanda.  Net du komandos žaidėjai Ignas Vilkelis bei Lukas Ragauskas kartu atlieka daugiau, nei 13 rezultatyvių perdavimų per rungtynes ir šioje kategorijoje visoje lygoje dalinasi atitinkamai pirmąją ir trečiąją vietas. Lygos senbūvis bei komandos siela Ignas Vilkelis ir pats dažnai pelno taškus, taip pat yra vienas geriausių komandoje šioje kategorijoje. Minėtų žaidėjų perdavimus taikliais tritaškiais verčia Vaidas Petrulionis (ketvirta vieta lygoje šioje grafoje). Gerą formą įgijęs yra ir ,,vilkų“ žaidėjas Adas Papartis. Savo indėlį įneša ir veteranas Artūras Giedraitis. ,,LPK  Liberna / Gervėčių kraštas“ tiek rezervų neturi. Žaidimas daug priklauso nuo Deimanto Žemaičio, kuris, atlikdamas po 5,8 rezultatyvaus perdavimo, gana sėkmingai vadovauja komandos žaidimui. Aiškesnis komandos lyderis yra Edvardas Vinogradovas, renkantis po 21,6 naud. balo bei 17 atk. kam. Net penki komandos žaidėjai renka dviženklį taškų skaičių, bet to gali būti maža prieš puikiai žaidžiančią ,,Vilko Broliją“.

,,LPK  Liberna / Gervėčių kraštas“ lyderiai: Vilmantas Maslauskas (13,6 tšk., 10,1 atk. kam., 20,5 naud. bal), Gediminas Balčius (14,7 tšk., 9,9 atk. kam., 16,8 naud.bal.), Edvardas Vinogradovas (8,8 tšk., 17 atk. kam., 21,3 naud.bal.).
,,Vilko brolija“ lyderiai: Ignas Vilkelis (17,6 tšk., 12,2 atk. kam., 7,1 rez. perd., 25,7 naud. bal.), Vaidas Petrulionis (21,9 tšk., 17,1 naud. bal.), Adas Papartis (19,1 tšk., 14,5 naud. bal.).

Deimantas Žemaitis - puikus pavyzdys, kaip net ir esant vyriausiam ekipos žaidėjui galima būti jos lyderiu

 

VK Sėkmės Džentelmenai (A 14) - Blue Sharks (A 6)

Prognozė: VK Sėkmės Džentelmenai (43 %) - Blue Sharks (57 %)

Komentaras: Poroje susitiks dvi komandos, kurios jau buvo žaidę šiame sezone tarpusavyje. Tą mačą solidžia 24 taškų persvara laimėjo ,,Blue Sharks“. Būtent šią komandą laikytume favorite ir šioje kovoje. Visgi "VK Sėkmės džentelmenai“ bus kupini noro revanšuotis. Priminsime, kad šios ekipos gretose sezono pradžioje vykusiame mače nežaidė broliai Erikas ir Edgaras Ivanovai, kurie yra labai rimta parama komandai. "VK Sėkmės džentelmenai“ jau įrodė savo pajėgumą įveikdami net trečiąją pagal skirstymą komandą ,,OAKS“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etape. ,,Blue Sharks“ turėjo žymiai lengvesnį varžovą 1/16 etape ir jį abu kartus įveikė bendra 32 taškų persvara. Tai gali trukdyti tinkamai susikaupti šiame etape, todėl varžovai bandys tuo pasinaudoti. Tiesa, viską į savo vietas turėtų sustatyti daug patirties turintis Gaudentas Puškorius. Serijoje laukia daug įdomių mikrodvikovų : Edgaras Ivanovas (,,VK Sėkmės džentelmenai“) prieš Žydrūną Benaitį (,,Blue Sharks“) ar Erikas Ivanovas (,,VK Sėkmės džentelmenai“) prieš Artūrą Bielskų (,,Blue Sharks“). Bus įdomu stebėti ir gynėjų akistatą tarp Svajūno Akstino (,,VK Sėkmės džentelmenai“) bei Tomo Minkevičiaus (,,Blue Sharks“). Visai realu, jog šių pasirodymų rezultatai ir nulems galutinę serijos baigtį.

,,VK Sėkmės džentelmenai“ lyderiai: Edgaras Ivanovas (21,9 tšk., 10,9 atk. kam., 24,1 naud. bal.), Svajūnas Akstinas (18,2 tšk., 8,3 atk. kam., 21,1 naud. bal), Erikas Ivanovas (15,3 tšk., 9,7 atk. kam., 15,6 naud. bal.).
,,Blue Sharks“ lyderiai: Žydrūnas Benaitis (21,6 tšk., 9,9 atk. kam., 27,1 atk. kam), Artūras Bielskus (13,3 tšk. , 11,9 atk. kam., 18,7 atk. kam), Tomas Minkevičius (23,1 tšk., 6,9 atk. kam., 26,4 naud. bal.

"Blue Sharks" yra laikomi aštuntfinalio poros favoritais

 

TBA (A 12) - KK Kardinolai (A 4)

Prognozė: TBA (51 %) - KK Kardinolai (49 %)

Komentaras: Šioje poroje susitinka viena geriausiai  besiginančių lygos komandų ,,TBA“ (trečia vieta lygoje) bei viena geriausiai pataikančių - "KK Kardinolai" (ketvirtos vietos pagal dvitaškių ir tritaškių pataikymą). ,,TBA“ 1/16 etape tiesiog supančiojo savo gynybos gniaužtuose aukštesnį reitingą turintį "Žiedinį raumenį“,  per rungtynes praleisdama vidutiniškai vos po 46 taškus. Tai leido iškovoti abi pergales bendra 10 taškų persvara. Tiesa, puolimas neblizgėjo, įmetant tik vidutiniškai 48 taškus, o tai jau neabejotinai trukdys bandant siekti pergalės šiame etape. "KK Kardinolai“, įmesdami po 74 taškus per rungtynes, pašalino ,,juodaisiais čempionato arkliukais“ laikytus ,,Knauf Reunion“. Šio klubo puolimas laikosi daugiausia trijų žaidėjų: Vytauto Narkevičiaus, Gedimino Albrichto ir Karolio Tuskevičiaus pastangomis. Jie renka po dviženklį taškų ir naudingumo balų skaičių. Vytautas Narkevičius išsiskiria kaip vienas geriausių lygoje dvitaškių metikų. ,,TBA“ komanda neturi žaidėjų, kurie patektų į geriausiųjų dešimtukus, bet kolektyvo stiprybė yra ta, kad 4 žaidėjai pelno dviženklį taškų skaičių. Komandos pranašumas šiose rungtynėse gali būti kova dėl atšokusių kamuolių puolime ir galimybė kartoti metimus.

,,TBA“ lyderiai: Redas Dulinskas (14,6 tšk., ), Šarūnas Jankauskas (13,9 tšk., 11,3 naud. bal.), Gediminas Švirinas (11,9 tšk., 7,2 atk. kam., 12 naud. bal.).  
"KK Kardinolai“ lyderiai: Vytautas Narkevičius (11,4 tšk., 15,4 naud. bal), Gedimino Albrichtas (11,1 tšk., 7,2 atk. kam, 14,6 naud. bal.), Karolis Tuskevičius (14,6 tšk., 4,9 rez. perd., 13,9 naud.bal.).

Tadas Šimkus (su kamuoliu, "KK Kardinolai") skuba varžovų krepšio link

 

BKK Vėjas (A 8) - SK Skaidiškės II (B 1)

Prognozė: BKK Vėjas (34 %) - SK Skaidiškės II (66 %)

Komentaras: Šioje poroje susitinka 1 ir 8 lygos komandos, bet, nepaisant to, intrigos neturėtų būti ir į kitą etapą turėtų keliauti "SK Skaidiškės-2“.  Pastaroji savo jėgą įrodė 1/16 etape,  tiesiog nušlavę sau iš kelio komandą ,,Užgesę talentai“. Tuo tarpu "BKK Vėjas“ turėjo irgi ne patį sunkiausią pirmąjį atkrintamųjų etapą, kai jau pirmose rungtynėse varžovus įveikė 32 taškų persvara ir prieš antrąsias rungtynes nepaliko jokios intrigos. "SK Skaidiškės-2“ garsėja kaip viena geriausiai puolanti lygos komanda (trečia vieta lygoje) bei viena geriausiai besiginančių komandų (ketvirta vieta). Tai ji įrodė vienose 1/16 etapo rungtynėse, įmesdami net 107 taškus. Tritaškius ir dvitaškius ši komanda taip pat meta puikiai. Kolektyvas turi pavojingų žaidėjų visose pozicijose, kurie puikiai dalinasi kamuoliu. Sunku net išskirti kažkokį ryškesnį lyderį, nes net penki  komandos krepšininkai renka po dviženklį taškų ir naudingumo balų skaičių. Komandos stiprybė yra ir komandos fanai, su kurių palaikymu neretai žaidžiama dar geriau. "BKK Vėjo“ gretose yra tik du krepšininkai, kurie renka dviženklį taškų ir naudingumo balų skaičių. Šios komandos stiprybė: kibi gynyba ir perimti kamuoliai. Kita vertus,  "BKK Vėjas“ yra šį sezoną jau įveikusi tokią komandą, kaip ,,Vilko Brolija“, bet sunku būtų tikėtis, kad ji galėtų laimėti seriją iš dviejų rungtynių.  Klausimas,  ar tai gali būti privalumai prieš "SK Skaidiškės-2“ komandą. Atsakymus sužinosime jau netrukus.

"SK Skaidiškės-2“ lyderiai: Darius Asanavičius (17,8 tšk., 19,6 naud. bal.), Jaroslav Caplin (16,3 tšk., 18,2 naud. bal.), Marius Bukauskas (12,2 tšk., 5,8 rez. perd., 15, 6 naud. bal.).
"BKK Vėjas“ lyderiai: Lukas Valeika (18,1 tšk., 11,3 atk. kam, 24,1 naud. bal.), Dariuš Kolesnik (13,3 tšk, 5,1 rez. perd., 4,1 per. kam., 13,3 tšk., 16,8  naud. bal.), Ignas Jurgaitis (10,8 tšk.).

Darius Asanavičius "SK Skaidiškių-2" komandoje šiemet yra tarp lyderių

V Lyga - PLAY OFF 1/8 etapo prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009