III Lyga - 1/8 etapo prognozės

2019-03-28

Tęsiasi VKL - Top Sport III Lygos čempionatas. Po 1/16 finalo etapo liko 16 geriausių kolektyvų, kurie pratęs kovą dėl lygos apdovanojimų. Šioje apžvalgoje VKL ekspertai bandys paprognozuoti, kaip klostysis aštuntfinalio serijos, kuriose komandos žais dvejas rungtynes skaičiuojant taškų skirtumą. Laimėjusieji keliaus į geriausių komandų aštuntuką ir bus per vieną žingsnelį nuo FINAL-4 etapo. Tad nieko nelaukiame ir kviečiame pasinerti į III pagal pajėgumą diviziono reikalus.

 

PLAY - OFF varžybų medis:

 

Jamam (1) - Kumštis (16)

 

Prognozė: Jamam (82 %) - Kumštis (18 %)

Komentaras: Praeitą etapą čempionate klubai įveikė skirtingai. Reguliariojo čempionato nugalėtoja "JAMAM" sužaidė tik vienerias rungtynes, kurias laimėjo tokiu skirtumu, jog "United Sharks" net nesiteikė susirinkti atsakomosioms rungtynėms ir iš karto kapituliavo. Sunku pasakyti, ar tuo labai apsidžiaugė poros nugalėtojai, tačiau bent jau treniruotei jie turėjo laisvo laiko. Tuo tarpu "Kumštis" šešioliktfinalyje abiejose rungtynėse buvo pranašesnis už "Aktyvią Veiklą", tačiau ta persvara nebuvo tokia, kad komanda būtų galėjusi vadintis ryškiai stipresne - laimėta 67:62 ir 85:79. Teisybės dėlei reiktų pasakyti, jog startinės "Kumščio" pozicijos pernykščiame čempionate buvo stipresnės, nei kada yra dabar. Vienas dalykas - prieš juos išsirikiuos pergalių ištroškęs jaunimas, kita - paties "Kumščio" krepšinis pernai atrodė kiek solidesnis. Jų komandoje kaip ir visuomet pirmaisiais smuikais griežia broliai Mikailos, tačiau metai bėga o ir patys broliai jau ne 18-mečiai. Tiesa, jie vis dar sudaro puikų duetą, kuomet rungtyniauja kartu ir ši priekinė linija "Jamam" klubui neabejotinai gali kelti rūpesčių. Tačiau jaunimas šiemet atrado tam puikią atsvarą - aukštą puolėją Audrių Karvelį, kuris komandoje yra pats rezultatyviausias ir naudingiausias. Jeigu reiktų rinkti geriausią sezono pirkinį ekipoje, net nekiltų klausimų, jog šie laurai atitenka būtent Audriui. Jam šauniai talkina ir Laurynas Jasionis, kuris ryškiai prisideda prie sėkmingų komandos rezultatų. Įdomu tai, jog šie vaikinukai yra vieninteliai du komandos atstovai, peržengiantys dviženklę pelnomų taškų per rungtynes ribą. Nepaisant to naudingi komandai būna ir sportinę formą kiek praradęs šiemet Robertas Vainickas bei Dainius Rinkevičius, Lukas Žarskus ar Dominykas Razgūnas. Ką tai reiškia ? Ogi tai, jog komanda pavojinga visumoje, o ne pavieniais veiksmais, nors meistriškumo jai pilnai pakanka ir žaidžiant po vieną. Kol kas ganėtinai sumaniai ekipai vadovauja ir strategas Karolis Bakanauskas, kuriam artimiausios dvejos rungtynės su "Kumščiu" turėtų būti nebloga treniruotė prieš ketvirtfnalio kovas. Komandos siekiai tikrai neapsiriboja aštuntfinaliu, todėl čia suklupę žaidėjai liktų visiškai nesuprasti savo gerbėjų. Nenuvertinat "Kumščio", veikiausiai abejas rungtynes laimės "Jamam" ir be didesnių nuostolių žygiuos toliau, tačiau pergalės 50 skirtumu, kaip kad buvo prieš "United Sharks" jau tikriausiai nepamatysime.
 

"Jamam" lyderiai: Audrius Karvelis (21.8 tšk., 5.2 atk.k., 19.0 naud.), Laurynas Jasionis (19.3 tšk., 4.5 atk.k.), Lukas Žarskus (8.7 tšk., 6.9 atk.k., 13.6 naud.).

"Kumštis" lyderiai: Giedrius Mikaila (21.5 tšk., 9.8 atk.k., 27.0 naud.), Darius Mikaila (15.7 tšk., 5.6 atk.k., 17.6 naud.).

Darius Mikaila (su kamuoliu, "Kumštis") - paggrindinė ekipos viltis serijoje

 

Krituliai (9) - Western Union (8)

Prognozė: Krituliai (47 %) - Western Union (53 %)

Komentaras: Pastaraisiais sezonais "Kritulių" vyrai buvo nuolatiniai FINAL-4 svečiai. Gaila, tačiau medalių iškovoti jiems taip ir nepavyko, o pernai sezonas iš viso pasibaigė kaip niekada anksti, todėl šiemet komanda bando dar kartą. Tik dabar bus dar sudėtingiau, nes varžovas aštuntfinalyje - praktiškai identiško pajėgumo "Western Union" klubas. Įdomu tai, jog reguliariame čempionate komandų keliai susikirto jau du kartus ir ekipos pasidalino po pergalę - 59:58 svečiuose laimėjo "Krituliai", o "Western Union" revanšinėje akistatoje atsirevanšavo 45:52. Abiejuose susitikimuose žaidimas buvo pradedamas "nuo gynybos", todėl panašios serijos reiktų laukti ir dabar. "Kritulių" komanda viso čempionato metu puolime nebuvo silpna, nes vidutiniškai įmeta po 66.7 taško, tačiau sutikus panašaus stiliaus varžovą puolimas įstringa. Ir taip nutinka jau ne pirmą kartą. Net ir su kiek žemesnio meistriškumo "Naujininkų Kiemu" teko sužaisti lygiosiomis, kol galiausiai antrame mače komanda pasiekė pergalę. Nemažai įtakos tam turi gerokai suprastėjęs komandos taiklumas metant iš dvitaškių zonos - 43.03 %. Tuo tarpu "Western Union" savo meistriškumą šlifuoja dviem frontais, nes dar rungtyniauja ir VKL-Top Sport Įmonių Lygoje. Tai neabejotinai komandai suteikia papildomų galimybių ir meistriškumo. Vertinant atskirus žaidėjus, susižaidimas ir patirtis veikiausiai būtų "Kritulių", tačiau meistriškumo - "Western Union" rankose. Aurimas Dalius Butkus ir Justas Urmanavičius - tikri mėgėjų krepšinio flagmanai, ne metus ir ne dvejus atskirose komandose buvę lyderiais. Nors ir nėra pačios geriausios sportinės formos, prie jų prisijungia ir Darius Rindinas, todėl šis tercetas bus labai pavojingas "Krituliams". Jų gretose reiktų išskirti Vaičiulių giminę, nes abu broliukai drąsiai veda komandą pirmyn. Vaido rezultatyvumas šiemet kiek krito, tačiau labai išaugo atkovojamų kamuolių skaičius, o  jaunėlis Aurimas stengiasi brolį vytis septynmyliais žingsniais. Turi parako dar ir Edgaras Žemaitis ar Marius Krukonis, todėl nuspėti serijos baigtį nėra lengva. Labai realu, jog komandos pasidalins po pergalę ir į kitą etapą žygiuos tie, kurie savo aikštelėje sugebės pasirodyti geriau. Manome, jog minimalūs šansai turėtų būti "Western Union" pusėje.
 

"Krituliai" lyderiai: Vaidas Vaičiulis (12.2 tšk., 13.0 atk.k., 23.3 naud.), Aurimas Vaičiulis (10.5 tšk., 11.5 atk.k., 16.8 naud.), Edgaras Žemaitis (16.2 tšk., 13.0 naud.).

"Western Union" lyderiai: Justas Urmanavičius (15.7 tšk., 3.7 rez.p., 20.8 naud.), Aurimas Dalius Butkus (14.8 tšk., 9.0 atk.k., 20.1 naud.), Darius Rindinas (11.6 tšk., 14.6 naud.).

Vaidas Vaičiulis - vienas iš "Kritulių" lyderių šiame sezone

 

VKM 2001 (5) - KK Sinano Kebabai (21)

Prognozė: VKM 2001 (62%) - KK Sinano Kebabai (38%)

Komentaras: Šioje serijoje mūsų neabejotinai laukia dvejos jaunatviškų, veržlių ir pergalių ištroškusių komandų rungtynės. VKM ekipa viso sezono metu demonstruoja solidžius rezultatus ir pelnytai iškovojo net 5 reitingą. Jų priešininkai - "KK Sinano Kebabai" pirmoje sezono dalyje atrodė kiek silpniau, todėl turėjo pereiti visą "pragarą" BOTTOM grupėje, tačiau iš jos ne tik kad išlipo būdami lyderiais, tačiau iš tolimesnės kovos net ir išmetė TOP diviziono atstovę - "BC Krienų" komandą, savo sudėtyje turėjusią ne vieną individualiai stiprų krepšininką. "Sinano Kebabų" kolektyvui šiemet ir vėl diriguoja Ugnius Stulginskas, kuris į komandos žaidimą jau įnešė savito braižo. Kai kurios gudrybės buvo panaudotos ir šešioliktfinalyje. Greičiausiai taip solidžiais rezultatais toje serijoje pasižymėjo Rokas Klabis, pirmame mače atkovojęs net 10 kamuolių, nors yra vos 181cm ūgio žaidėjas. Šis vyrukas be kita ko surinko dar ir 24 naudingumo taškus. Tačiau jis nebuvo vienintelis trenerio koziris. Kitu svarbiu krepšininku serijoje tapo ir Ugniaus brolis Kipras Stulginskas, pirmosiose rungtynėse nustebinęs savo varžovus 4 taikliais tritaškiais iš tiek pat bandymų. Pridėkime prieš šių žaidėjų Luką Jonkų bei šauniai pirmenybėse atsiskelidžiantį Ladą Bitę ir pamatysime, jog komanda turi neblogą žaidėjų pasirinkimą. Bene didžiausia netektimi klubui bus praeitame etape nesportiškai sužaidus varžovui Edgarui Žilinskui traumą gavusio Manto Linkevičiaus trūkumas. Be šio vyruko ekipa privalės verstis greičiausiai iki pat sezono pabaigos, todėl Ugniui teks pasukti galvą, ką statyti į krepšininko poziciją. "VKM 2001" ekipai vadovauja patyręs specialistas - Rolandas Penikas, kuris neabejotinai turi solidesnį patirties bagažą už savo jaunąjį oponentą. Kitas klausimas, kurie bus labiau motyvuoti ? VKM gretose viso sezoono metu pirmaisiais smuikais griežia Julius Vainius, Augustinas Mikšas ar Aivaras Kuzmickas. Krepšininkai pagirtinai lankė rungtynes ir praktiškai nepraleido susitikimų. Būtent Augustinui po krepšiais dabar atsivers kiek didesnės galimybės, tad šis vaikinukas turi visus šansus tapti vienu iš lemiamų faktorių serijoje. "VKM 2001" puikiai atrodo puolime, kas kartą įmesdami po 78.4 taško, tad "Sinanų Kebabų" atstovams reiks labai pasistengti gynyboje. Žaisti varžovų arenoje - puikiai pažįstamoje "grąžtų" sporto salėje komandai teko jau praeitame etape, tad jeigu pasisektų po pirmos akistatos turėti bent jau vienaženklį deficitą, galima būtų rimtai galvoti apie solidų iššūkį. Tačiau pirmenybę šioje serijoje VKL ekspertai skiria VKM jaunimui, kuris dviejų rungtynių sumoje turėtų pranokti "KK Sinanų Kebabų" pasipriešinimą.
 

"VKM 2001" lyderiai: Julius Vainius (12.4 tšk., 9.6 atk.k., 19.1 naud.), Aivaras Kuzmickas (13.1 tšk., 13.6 naud.), Nojus Vytautas Bieliauskas (11.7 tšk., 10.9 naud.).

"KK Sinano Kebabai" lyderiai: Rokas Klabis (11.3 tšk., 15.9 naud.), Lukas Jonkus (15.5 tšk., 12.1 naud.), Justas Tilvikas (10.3 tšk., 10.1 naud.).

Ugnius Stulginskas kartu su savo "KK Sinano Kebabų" kariauna bandys įveikti "VKM 2001" barjerą

 

Vedejasrenginiui.lt (13) - SK Skaidiškės (4)

Prognozė: Vedejasrenginiui.lt (58 %) - Sk Skaidiškės (42 %)

Komentaras: Šioje serijoje be jokios abejonės jausime reguliariojo čempionato bušido stiliaus rungtynių pasekmes. Visų pirma, dėl netinkamo elgesio "Sk Skaidiškių" komandai negalės padėti jos atstovas Brendonas Rimavičius. Sunku pasakyti, ar tai komandai yra didelis nuostolis, bet faktas, jog komanda po šios situacijos per visas 22 žaistas rungtynes gavo vos 1 techninę pražangą veikiausiai kalba pats už save. Žinoma, geriausiai išvadas dėl to turėtų pasidaryti komandos vadovai, kurie gali blaiviai ir logiškai įvertinti tokį situacijos pasikeitimą. Tačiau mes čia ne tam, kad kažką girtumėme, ar smerktumėme, o tam, jog pabandytumėme nuspėti serijos favoritą. Nors "SK Skaidiškių" vadovas M. Bukauskas po šešioliktfinalio sakė, kad "Vedejasrenginiui.lt" yra aiškus poros lyderis, mes taip užtikrintai to nesakytumėme. Rudaminos gyvenvietės rezprezentacinė komanda turi visas galimybes keliauti toliau vien jau dėl tokių individualiai pajėgių krepšininkų, kaip Darius Jucius, Simonas Rimkus ar Dominykas Zapolskas. Tiesa, prie šios trijulės neabejotinai kiek trūksta solidesnio komandos draugų indėlio, tačiau bent jau žaidžiant namuose "Sk Skaidiškės" yra labai pavojingas varžovas bet kam. Tą kuo puikiausiai įrodė ir pergalė prieš "Kuršėnus", kurie nepatingėjo susitikimui atsivežti ir savo aukštaūgio Žilvino Milaknio. Jo pastangų buvo per mažai ir viskas tapo aišku praktiškai dar po pirmojo kėlinio. Neabejotinu komandos atradimu galime vadinti Simoną Rimkų, kuris iš karto komandoje ėmėsi vieno iš lyderių vaidmens ir yra labai svarbi jos dalis. Jeigu "Vedejasrenginiui.lt" sugebės "išimti" iš žaidimo aukštaūgį Darių Jucių, Simoną Rimkų ir neblogai rezultatyviais perdavimais komandos draugus maitinantį gynėją Dominyką Zapolską, seriją galės tinkamai pratęsti iki sėkmingos baigties. Patys "Vedejasrenginiui.lt" vyrai turi daug dar vis neišnaudoto potencialo. Vien ko vertas masyvusis Einaras Beržonskis, kurio mikro dvikova su Dariumi Juciumi bus viena kritinių serijos situacijų. Šauniai komandoje pritapo ir Kristijonas Simsonas bei naujasis ekipos "pirkinys" Jonas Kumža. Kaip visada pavojingas yra Povilas Vilkas bei Laurynas Patašius, o jeigu jau neabejojame aktoriniais komandos idėjinio vado Justino Daugėlos gebėjimais, tai jo aukštu krepšinio lygiu galime net nesistebėti. Prie viso to pridedame dar ir entuziastingą komandos strategą Mantą Finažonkovą ir gauname komandą, kuriai neįveikti aštuntfinalio būtų savotiška nesėkmė. Svarbiausia, žinoma, bus atsilaikyti Rudaminoje, o tuomet revanšinėje akistatoje jau sukrapštyti reikalingą taškų skirtumą, norint žygiuoti toliau. Seriją turėtų laimėti "Vedejasrenginiui.lt" nemaža dalimi dėl to, jog turi ilgesnį ir lygesnį atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau rungtynės tikrai nebus lengvas pasivaikščiojimas.
 

"Vedejasrenginiui.lt" lyderiai: Einaras Beržonskis (10.3 tšk., 9.4 atk.k., 18.3 naud.), Kristijonas Simsonas (12.4 tšk., 5.6 atk.k., 15.6 naud.), Laurynas Patašius (9.4 tšk., 4.2 atk.k, 10.3 naud.).

"SK Skaidiškės" lyderiai: Darius Jucius (14.0 tšk., 14.9 atk.k, 26.1 naud.), Simonas Rimkus (12.9 tšk., 6.3 atk.k., 15.6 naud.).

Kristijonas Simsonas ("Vedejasrenginiui.lt", atakuoja krepšį) serijoje veikiausiai bus rezultatyvus

 

Telšiai (3) - Transcom (19)

Prognozė: Telšiai (58%) - Transcom (42%)

Komentaras: Dar viena principinė pora, kurioje susitiks ekipos, savotiškai reprezentuojančios rezervines savo sudėtis. Jeigu "Transcom" pagrindinį savo čempionatą VKL - Top Sport II-ojoje lygoje jau pabaigė ir gali pilnai susikoncentruoti ties šia akistata, tai "Telšiai" vis dar kaunasi dviem frontais. O tai daryti nėra taip lengva. Vienas iš komandos neabejotinų pranašumų - jų strategas Simas Pociūnas, kuris tikslingai ir logiškai turėtų paskirstyti jėgas tarp komandos žaidėjų, kad abiems sudėtims pakaktų parako žygiuoti toliau. Šešioliktfinalyje komanda be didesnių ceremonijų susitvarkė su "Green Mazda Rangers", tuo tarpu "Transcom" vyrukai turėjo nemažai vargo su "Dagos" komandos rezervine sudėtimi. Visa laimė, jog pasisekė išnešti sveiką kailį ir dabar galima kelti didesnius tikslus. Kertiniu žaidėju "Transcom" ekipoje III-iojoje lygoje be jokios abejonės yra Modestas Mackevičius. Gynėjas šaltakraujiškai vadovauja savo komandai, per rungtynes atlikdamas po 5.1 rezultatyvaus perdavimo. Nieko keisto, jog aplink šį krepšininką ir sukasi visa "Transcom" puolimo mašina. Sudėtinėmis šios grandinės dalimis yra ir VKL Rinktinėje žaidęs Rokas Šamšūra, Tadas Kuodis ar Marius Kazlauskas. Verta pažymėti, jog šie vyrukai tikrai neprastai atakuoja iš toli, pataikydami 30.75% savo tolimų metimų. Tačiau nepamirškime, jog "Telšiai" gynyboje savo istorijoje jau yra surakinę ne vienus lyderius, taip skaudžiai pabaigdami jų sezonus labai ankstyvose pirmenybių stadijose. Po krepšiu neabejotinu karaliumi turėtų būti Antanas Mikūta, kuriam lygiavertės pamainos "Transcom", greičiausiai, neturės. Pridėkime dar ir Vytautą Ubartą ir pamatysime, kad priekinėje linijoje "Telšiai" už priešininkus pranašesni visa galva. Svarbia persona komandoje yra Žilvinas Bendoraitis. Jeigu snaiperiui krenta - jis gali pataikyti ir iš rūbinės, tačiau kuomet nesiseka, tai gali tapti treneriui nemenku galvos skausmu. Norint tinkamai pajungti į žaidimą aukštaūgius ir snaiperius reiks sėkmingo "mažiukų" pasirodymo. Labai įdomu, kuriam iš žaidėjų bus patikėta ši misija. Greičiausiai atsakymą į tai sužinosime jau šioje serijoje, ypač jei pirmoji dvikova baigsis apyligiu rezultatu. Spėjame, jog tolyn keliauti turėtų žemaičiai, kuriems ir skiriame pirmenybę.
 

"Telšiai" lyderiai: Antanas Mikūta (12.0 tšk., 12.9 atk.k., 24.5 naud.), Vytautas Ubartas (12.7 tšk., 10.4 atk.k., 21.5 naud.), Žilvinas Bendoraitis (13.6 tšk., trit.: 36.81%).

"Transcom" lyderiai: Modestas Mackevičius (20.5 tšk., 8.4 atk.k., 25.5 naud.), Rokas Šamšūra (11.0 tšk., 7.6 atk.k.), Tadas Kuodis (16.7 tšk., 6.7 atk.k.).

"Transcom" vyrų laukia rimtas aštuntfinalio išbandymas

 

SK Centauras (22) - BC United Transline (6)

Prognozė: Sk Centauras (45%) - BC United Transline (55%)

Komentaras: Pernykštis sezonas "BC United Transline" komandai nebuvo toks sėkmingas, kaip ji tikėjosi. Jiems nepasisekė įveikti šešioliktfinalio barjero, tad šis sezonas jau dabar yra pats sėkmingiausias ekipos istorijoje. Tačiau aštuntfinalyje komanda veikiausiai sulaukė kito priešininko, nei tikėjosi. Jaunieji Elektrėnų krepšininkai ėmė ir pateikė staigmeną dviejų rungtynių serijoje nukaudami kiek aukštesnį reitingą turėjusią "Agmeką". Dabar "SK Centaurui" jau nėra ką prarasti - sezonas savaime jau yra sėkmingas ir niekas pernelyg nepeiktų krepšininkų net ir neįveikus dar vieno etapo. Tačiau kodėl nepabandžius ? Tuo labiau, jog ekipoje vis tvirčiau cementuojasi patirties ir jaunatviško noro nugalėti derinys. Savo prieskonio žaidimui neabejotinai prideda daug mėgėjiško krepšinio patirties sukaupęs Marius Radvilas, o "jaunaisiais" nuolat vadinti Danielius Baslyk ar Lukas Jančiauskas jau pribrendo demonstruoti bene patį geriausią krepšinį savo karjerose. Labai sėkmingu pirkiniu galima vadinti ir Arvydą Ivanauską, kuris iš karto tapo vienu ekipos lyderių. Kaip bebūtų įdomu, namuose "SK Centauro" komanda nėra tokia nepažeidžiama, o daug svarbių pergalių iškovojo būtent žaidžiant Vilniuje. Kuo paaiškinti tokį paradoksą, pasakyti sunku, galbūt nebent tuom, jog kai kurie ekipos žaidėjai mokosi ar studijuoja sostinėje ir Vilniaus sporto salės jiems nekelia jokių baimių? Svetimos aikštelės sindromo neturi ir "BC United Transline", tačiau jų žaidimo švytuoklė gerokai svyruoja. Net ir praeitame etape "VKK Masonai" buvo įveikti tik revanšinėje akistatoje, laimint ją triuškinančia 30 taškų persvara 103:73. Taip buvo atloštas ženklus 18 taškų deficitas, kas tarytum byloja, jog komanda labai priklausoma nuo savo lyderių žaidimo konkrečiose rungtynėse. O lyderių jų gretose tikrai dag. Visų pirma tai VKL Rinktinės marškinėlius jau apsivilkę Dilanas Švaistys ir Deividas Dragūnas, šiemet gerokai sustiprinęs ekipą. Savo patirtį iš profesionalaus sporto atsinešęs Tomas Krivinosovas - dar viena papidloma jėga komandos mechanizme. Atrodo, jog pavienis meistriškumas turėtų leisti "BC United Transline" iškovoti kelialapį tolyn, tačiau serijoje ir vėl daug ką gali lemti smulkmenos ar paprastas netikėtumo faktorius, kuomet vienas iš rečiau solidžiai pasirodančių krepšininkų imtų ir iššautų šioje aštuntfinalio serijoje. Taip pat nereikėtų pamiršti, jog būtent "SK Centauras" kol kas yra pati rezultatyviausia lygos komanda, pelnanti vidutiniškai po 79.6 taško per akistatą.

 

"SK Centauras" lyderiai: Marius Radvilas (23.8 tšk., trit.: 44.54%, 25.5 naud.), Danielius Baslyk (14.8 t6k., 5.7 rez.p., 16.4 naud.), Arvydas Ivanauskas (13.7 t6k., 7.9 atk.k., 14.9 naud.).

"BC United Transline" lyderiai: Dilanas Švaistys (24.0 tšk., 24.1 naud.), Deividas Dragūnas (21.6 tšk., 6.9 atk.k., 25.1 naud.), Tomas Krivonosovas (14.4tšk., 4.5 rez.p., 14.8 naud.).

Danielius Baslyk ("SK Centauras") šiemet žaidžia bene geriausią krepšinį savo karjeroje

 

BC Kibirai (26) - Verslo Sp.Centras / R2P Sport (23)

Prognozė: BC Kibirai (46%) - Verslo Sp.Centras / R2P Sport (54%)

Komentaras: Tai - bene pati netikėčiausia aštuntfinalio pora. Taip nutiko dėl to, jog abi komandos prasimušė tolyn iš BOTTOM diviziono, pašalindamos iš savo kelio TOP diviziono ekipas. Prieš "BC Kibirus" neatsilaikė galingoji "BC Irsana", tuo tarpu "Verslo Sp.Centras / R2P Sport" paskutinėmis antrojo mačo sekundėmis palaužė pergale jau patikėjusį "Pasvalį". Dabar abiems klubams atsiranda unikali galimybė patekti jau tarp 8 geriausių lygos komandų. Įdomu tai, kad tiek viena, tiek ir kita komanda viso sezono metu palaipsniui gerino savo žaidimą, kurio kreivė vis kilo aukštyn. Ypač tai buvo pastebima "BC Kibirų" pasirodyme, nes po pirmojo etapo komanda buvo laimėjusi vos 1 mačą iš 7-ių ir atrodė, kad net ir patekimas į PLAY-OFF bus labai sunkiai įgivendinamas tikslas. Tačiau komandai pasisekė mobilizuotis ir dabar jau reikia ruoštis aštuntfinaliui. Ekipą pirmyn veda Rolandas Bajoras, dar prieš keletą sezonų karaliavęs tuometinėje Eko Lygoje. Vis smagiau įsižaidžia ir Tomas Šilingis, pirmoje sezono dalyje neretai prabūdavęs ant suoliuko. Neabejotinai nemažą patirties bagažą sukaupęs turi ir Julius Kuliešis, kuriam neblogai talkina ir Ervinas Blažys. Viena pagrindinių komandos bėdų - prastas pataikymas iš vidutinio nuotolio, nes tikslą pasiekia vos kiek daugiau, nei 40% dvitaškių metimų. Žaidžiant prieš veržlius ir taiklius varžovus tai gali būti tiesiausias kelias į prarają. "Verslo Spaudos Centras" pranoksta varžovus tiek taiklumu, tiek ir rezultatyvumu. Tačiau tai dar nieko nereiškia. Užtikrintu komandos lyderiu šiemet tapo Linas Stripinis, o žaidimą solidžiai pagerinęs lyginant su pernykščiu sezonu Vitalijus Dūda varžovams taip pat sukelia nemažai galvos skausmo. Nors ir ne toks rezultatyvus, tačiau labai naudingas komandai ir Erikas Augūnas, kuriam serijoje labai reiktų perlipti dviženklę pelnomų taškų ribą. Komandų keliai jau buvo susitikę antrame reguliariojo čempionatio etape ir tuomet pergalę 74:68 namuose šventė "BC Kibirai". Tose rungtynėse nugalėtojai puikiai pataikė iš toli, kas ir tapo viena pagrindinių pergalės priežasčių. Jeigu pasiseks sėkmingai atakuoti krepšį iš bet kokių distancijų "BC Kibirai" gali pateikti netikėtumą ir įveikti dar vieną etapą, tačiau šiokią tokią pirmenybę VKL orakulai skirtų ilgesnį tarpusavio susižaidimą turinčiai "R2P Sport" ekipai.

 

"BC Kibirai" lyderiai: Rolandas Bajoras (14.9 tšk., 9.2 atk.k., 17.0 naud.), Julius Kuliešis (13.8 tšk., 12.3 naud.).

"Verslo Spaudos Centras / R2P Sport" lyderiai: Linas Stripinis (17.7 tšk., 11.7 atk.k., 27.0 naud.), Vitalijus Dūda (15.8 tšk., 14.1 naud.).

Linas Stripinis (viduryje) tapo tikru komandos "R2P Sport" lyderiu

 

Melingos Keliai (18) - Antra Komanda (2)

Prognozė: Melingos Keliai (43%) - Antra Komanda (57%)

Komentaras: Praeitą PLAY-OFF barjerą abi ekipos įveikė skirtingai. "Antra Komanda" kiek netikėtai užtikrintai susitvarkė su "Elektrėnų SC" klubu, tuo tarpu "Melingos Keliai" pasidalino su savo varžovais po pergalę ir tolyn pateko įveikdami "Litcargus" bendru 3 tšk. skirtumu. Visą sezoną stabiliai rungtyniaujantis "Antros Komandos" jaunimas bus favoritas ir šioje poroje. Jų galimybių nė kiek nesumenkina faktas, kad komanda visą čempionatą rungtyniauja vos 10-tyje. Tačiau vyrukai pagirtinai lankosi rungtynėse ir stoja vienas už kitą mūru bet kurioje situacijoje. Kartu komanda ir ganėtinai drausminga, per visą sezoną užsidirbusi tik 2 technines pražangas. Apie pakankamai karšto būdo aukštaičius iš Molėtų to nepasakysi. Jie mėgsta ne tik padiskutuoti su teisėjais, tačiau ir pamokyti juos teisėjavimo subtilybių, už ką kartais būna skaudžiai nubaudžiami. Tačiau tokie epizodai dažniausiai komandą kaip tik užveda dar didesnei kovai. Intrigą didina ir tas faktas, jog komandų keliai iki šiol dar nebuvo susidūrę. "Antros komandos" sąskaitoje vos 3 pralaimėjimai ir net 5 kartus daugiau pergalių. Kiek neįprastas ir komandos namų rungtynių laikas - jos prasideda vėlų vakarą - 21:40 val., tačiau pati ekipa su tuo, atrodo, jau apsiprato ir pavertė tai savotišku privalumu. Kol kas solidžiausiai ekipoje atrodo Mykolas Radionovas, renkantis po daugiau, nei 18 naudingumo balo per rungtynes. Labai panašius statistinius rodiklius demonstruoja ir Ignas Repčys, Ernestas Palskis, Vilius Žukas bei Mantas Micikevičius. Tad turime visą penketuką labai stiprių vyrukų, kuriems neblogai gali padėti bet kuris nuo suoliuko pakilęs kolega. Pati komanda žaidžia ganėtinai rezultatyviai, rinkdama po 74.3 taško per rungtynes. Nors komandoje apstu jaunimo, tritaškininkų ekipa šio klubo nepavadinsi. Tačiau tai anaiptol nėra ekipos trūkumas. Lygiaverčiai keitimai neretai varžovams taip apsuka galvą, kad po finalinio švilpuko telieka skėsčioti rankomis. "Melingos Kelių" komandoje situacija kiek kitokia. Komandoje taip pat yra individualiai pajėgių žaidėjų, kaip Dovidas Verikas ar Aistis Juočepis, bet jiems akivaizdžiai trūkta tinkamos pamainos. Jeigu netyčia prisirenka pražangų, šie krepšininkai yra tiesiog priversti iškristi iš rungtynių atidengiant ganėtinai ženklią skylę žaidime. Jeigu pasisektų išvengti tokių duobių, "Melingos Keliai" galėtų mesti neblogą iššūkį varžovams, tačiau realiausia, jog abi rungtynes nedideliais skirtumais laimės ir toliau link medalių kautis žygiuos "Antra Komanda".

 

"Melingos Keliai" lyderiai: Dovidas Verikas (14.6 tšk., 9.6 atk.k., 14.4 naud.), Aistis Juočepis (12.2 tšk., 3.8 rez.p.).

"Antra Komanda" lyderiai: Mykolas Radionovas (12.0 tšk., 8.4 atk.k., 18.2 naud.), Ignas Repčys (13.7 tšk., 4.6 rez.p., 15.7 naud.).

Mykolas Radionovas ("Antra Komanda") žaidžia puikų VKL sezoną

III Lyga - 1/8 etapo prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009