II LYGA - savaitės apžvalga

2019-03-26

Pagaliau atkrintamosios varžybos įsibegėjo ir II-oje Top Sport - VKL lygoje, kurioje dvi ketvirtfinalio poros jau sužaistos, vienoje sužaistas pirmasis susitikimas, o serija tarp "Telšių" ir "BC Nol Semkers" prasidės jau netrukus. Priminsime, kad PLAY - OFF etapas vyksta dviejų rungtynių (namie ir išvykoje) principu, skaičiuojant taškų skirtumą. Kaip ir visuomet, mūsų ištikimiausių skaitytojų laukia VKL apžvalgininkų pamąstymai apie įvykusias rungtynes ir simbolinis savaitės penketukas. Skaitome!

 

Mad Lamb - 2 Gen / Kaefer 

Prognozė prieš seriją: Mad Lamb (70%) - 2 Gen / Kaefer (30%)
 
Rezultatas: 93:80 "Mad Lamb" pergalė išvykoje
 
Labai solidus "Mad Lamb" vaikinų pareiškimas prieš antrąjį susitikimą. Išvykoje pergalė pasiekta 13 taškų skirtumų prieš šį sezoną kiek nuviliantį "2 Gen Kaefer" kolektyvą, kuris gali iššauti bet kada. Visgi pamatėme, kad šiuo metu "Mad Lamb" yra tiesiog per kietas riešutėlis savo oponentams, o ir svečių aikštelė nesukelia jokių problemų žengti pirmą, labai tvirtą žingsnį link pusfinalio. Abi komandos į Lazdynų mokyklą susirinko stipriausių sudėčių, todėl šio krepšinio spektaklio atvykę pasižiūrėti žiūrovai nusivilti neturėjo. Visgi jau nuo pat pirmųjų žaidimo minučių Ervino Stankaus vadovaujama "Mad Lamb" ekipa parodė, kas karaliaus šioje serijoje - užtikrintas puolimas, didelė motyvacija ir žaidybinio plano išpildymas. Pirmasis kėlinys buvo laimėtas rezultatu 24:18, tačiau antrajame aikštės šeimininkai pagaliau parodė savo charakterį ir kiek neutralizavo situaciją, po dviejų ketvirčių atsilikdami 5 taškais. Prasidėjus antrajai mačo daliai E.Stankaus kariauna vėl sužverėjo ir milžinišku tempu šovė į priekį - greitai susikrovė net 20 taškų persvarą ir atrodė, kad serija visą savo intrigą prarasti gali jau po pirmųjų rungtynių. Kiekvienas taškas tokio tipo serijose yra beprotiškai svarbus, o tą prisiminę "2 Gen / Kaefer" krepšininkai sugebėjo aptirpdyti deficitą iki galutinio 13 taškų skirtumo. Pralaimėjusios ekipos gretose nesustabdomai žaidė Mantas Juočepys, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 10 kamuolių ir surinkęs net 32 naudingumo balus. Nugalėtojams 23 taškus ir 8 atkovotus kamuolius (25 naud. bal.) fiksavo Gražvydas Mockus, 23 taškus pridėjo ir Laurynas Jasionis, o su 20 naudingumo balų mačą baigė Šarūnas Putna. Šįkart visiškai sustabdytas buvo "Mad Lamb" vedlys Žilvinas Rubliauskas - tik 9 taškai ir 6 naudingumo balai.
Gražvydas Mockus ("Mad Lamb")
 

Lentvario LK - Ego Forte

Prognozė prieš seriją: Lentvario LK (65%) - Ego Forte (35%)
 
Rezultatas: 198:177 "Lentvario LK" pergalė serijoje 
 
Tai bent du mūšiai tarp trečiąjį reitingą turėjusios "Lentvario LK" ir šeštą skirstymą turinčios "Ego Fortes". Suprantama, kad reguliariajame sezone demonstruoti rezultatai ir tam tikros duobelės PLAY - OFF etape nusibraukia bei viskas prasideda nuo nulio. Tą puikiausiai pademonstravo "Ego Forte", ypatingai strigusi pirmoje reg. sezono dalyje - ekipa ilgą laiką tūnojo turnyrinės lentelės dugne, tačiau sugebėjo išlipti sausa ir dabar kaip lygūs su lygiais kaunasi prieš labai pajėgų oponentą. Rungtynės galbūt ir nepatiko abiejų kolektyvų strategams, tačiau turėjo žavėti susirinkusius žiūrovus - rezultatyvios, greitą tempą palaikančios komandos tapo tikra praėjusio penktadienio pažiba. Su atkrintamųjų jauduliu kur kas sėkmingiau pirmajame mače susitvarkė šeimininkai - jie pirmą ketvirtį laimėjo net 29:16 ir greitai pajuto, jog seriją gali pakreipti į savo pusę. Žinoma, kad tokio aukšto lygio ekipa kaip "Lentvario LK" ilgai žiemos miegu nemiegos - ir dar prieš prasidedant antrajai susitikimo daliai komandas skyrė jau tik šeši taškai. Trečiajame ketvirtyje komandos ir toliau nemažino apsukų puolime, tačiau nei vienas klubas nesugebėjo įrodyti savo pranašumo. Viską pakeitė ketvirtasis kėlinys, kuriame dominavo svečiai iš Lentvario - jie kėlinuką laimėjo net 10 taškų persvara ir prieš rungtynes namuose susikūrė dviejų taškų pranašumą. Sugrįžę į namus, kuriuose lentvariečiai visuomet savo žaidimą prie ištikimiausių aistruolių pakelia į aukštumas, pamatėme tikrą ekipos veidą - pergalė pasiekta net 108:89. Gaila, kad serija savo žavesį prarado jau po antrojo kėlinuko, kurį šeimininkai laimėjo net 29:15, o kitame ketvirtyje pridėję dar +5 taškus, užsitikrino vietą pusfinalyje. Taigi, "Ego Fortes" kelias II-oje lygoje 2018/2019 metų sezone baigiasi ties ketvirtfinaliu - tai nėra blogas rezultatas, žinant, kad pralaimėt į medalius besikabinančiam "Lentvario LK" kolektyvui. Kitais metais norint pasiekti aukštesnių rezultatų, reikia ryškiai tobulinti vieną žaidimo aspektą, kuris labai kliūna - gynyba. Prasileidus net 198 taškus per du susitikimus išeiti į kitą etapą tampa "Misija neįmanoma", todėl pasistiprinus sudėtį vasarą arba patobulinus kojų darbą kitais metais kolektyvas turi visus šansus kibti į medalius. Tik į antrąjį susitikimą atvykęs Edgaras Pundzius varžovams atseikėjo net 30 taškų (7/12 trit. met.), o visos serijos metu rezultatyvus buvo Mindaugas Pukelevičius (vid. 18 tšk., 8 atk. kam.). "Ego Fortes" gretose vėžimą tempė trys krepšininkai - Viktoras Azarkovas (vid. 18 tšk., 8 atk. kam., 5,5 rez. perd.), Justas Meidus (vid. 21 tšk., 8 atk. kam., 23,5 naud. bal.) ir Linas Vitkauskas (vid. 23,5 tšk.).
 
 

Taurus - Transcom

Prognozė prieš seriją: Taurus (80%) - Transcom (20%)
 
Rezultatas: 144:135 seriją laimėjo "Taurus"
 
Pirmoji komanda, turinti kelialapį į antros lygos pusfinalį - "Taurus" klubas, kuriam prieš seriją VKL apžvalgininkai prognozavo gan užtikrintą patekimą. Visgi eilinį sykį VKL klubai mėgsta mus nustebinti ir pasėti tam tikrą intrigos sėklą - serija buvo be galo įdomi ir tik užtikrinčiau "Taurus" vyrukų sužaistas pirmasis mačas išvykoje (pergalė 79:66) tapo bene svarbiausiu faktoriumi, lėmusiu tokią serijos baigtį. Serijos nestabilumą puikiai įliustruoja ir tai, jog abu klubai pergales pasiekė išvykoje - "Transcom" krepšininkai išvykoje sugebėjo atsirevanšuoti 69:66, tačiau to, deja, nepakako. Galime tik pagirti "Transcom" krepšininkus, kurie su beveik ta pačia sudėtimi žaidžia tiek antroje, tiek ir trečioje lygoje, tačiau šiemet tikrai viršijo mūsų lūkesčius. III-oje lygoje jų kelias dar nebaigtas ir sensacingai nugalėtas "Dagos", tuo tarpu II-oje lygoje nors ir nepavyko peržengti ketvirtfinalio barjero, tačiau didžiausi aplodismentai keliauja jiems. Serija galbūt būtų pasisukusi ir į kitą pusę, tačiau abiejuose mačuose "Transcom" neturėjo po 16 taškų renkančio Tado Kuodžio, o antrame serijos susitikime nežaidė vedantieji "Transcom" žaidėjai Rokas Šamšūra bei Augustinas Pechovka. Talentingasis įžaidėjas dar bandė kiek įmanoma suteikti vilčių ekipai, rinkdamas puikius statistinius rodiklius (21,5 tšk., 9 atk. kam., 8 rez. perd., 21 naud. bal.), tačiau "Taurus" visos serijos metu kontroliavo situaciją ir pelnytai pasiekė turnyro pusfinalį. Visos serijos metu klubas neturėjo vieno aiškaus lyderio, o ryškiausiai išsiskyrė po 15 taškų metęs Ignas Kurklietis, 14,5 taško rinkęs Ramūnas Jozonis (10,5 atk. kam.) bei viename susitikime 21 tašką surinkęs Ignas Urbonas (5 trit. met.).
 
 

Simbolinis savaites penketukas

 

Modestas Mackevičius

 21,5 taško (9 atk. kam., 8 rez. perd., 21 naud. bal.)

Edgaras Pundzius

30 taškų (7/12 trit. met., 31 naud. bal.)

Mantas Juočepys

19 taškų (10 atk. kam., 32 naud. bal.)

Linas Vitkauskas

23,5 taško (23,5 naud. bal.)

Dmitrij Meškevič 

12,5 taško  (10 atk. kam., 22 naud. bal.)

PG SG SF PF C

Verti paminėjimo: Gražvydas Mockus ("Mad Lamb"), Justas Meidus ("Ego Forte"), Viktoras Azarkovas ("Ego Forte").

II LYGA - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009