ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-03-25

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais ir nelaužydami tradicijų pateikiame kiekvieną pirmadienį išleidžiamą Įmonių lygos apžvalgą! Ilgai laukti ketvirtfinalio mūšiai prasidėjo, o be favoritų pergalių turime ir mažytę sensaciją, kurią sužinosite jau netrukus. Ketvirtfinalio serijos vyksta iki dviejų pergalių, todėl net ir pralaimėjusioms ekipoms viskas dar prieš akis. Kaip ir visuomet, apžvalgos desertas - simbolinis savaitės (03 18 - 03 24) penketukas! Taigi nieko nelaukę - pradedame!

Girteka Logistics - Press'as

Prognozė prieš seriją: Girteka Logistics (99%) - Press'as (1%)

Rezultatas: 83:63

Serija, kurioje tikėtis sensacijos būtų naivu. Komandų lygis ir individualus žaidėjų meistriškumas skiriasi kaip diena ir naktis, tačiau nepaisant to, Vingio sporto salėje susirinkę aistruoliai išvydo tikrai akiai patrauklų krepšinį. Rezultatas - triuškinantis, tačiau nepaisant to "Press'o" vyrai tikriausiai per daug neliūdi. Tai turėtų būti tam tikras pozityvumo pliūpsnis - galbūt ir neatsakomosios rungtynėms, tačiau kitam sezonui. Jei nori, šie vyrukai tikrai gali mesti iššūkį net ir stipriausioms Įmonėms, o prisiminkime ir tai, kad jos gretose šiemet beveik nerungtyniauja pagrindinis puolimo lyderis Žilvinas Aleksandravičius. Iš pirmųjų dviejų kėlinukų net būtų buvę sunku pasakyti, kad čia kaunasi pirmą ir aštuntą vietas užėmusios komandos - rezultatas švieslentėje rodė vos dviejų taškų "Girtekos" persvarą. Svarbus žodis "kaunasi" - tai nebuvo vienos ekipos šou, tai buvo bekompromisė kova kiekviename aikštės kampe. Pamačiusi, kad viskas gali susiklostysi liūdnai, namų šeimininkė "Girteka Logistics" trečiajame kėlinyje įjungė aukštesnę pavarą ir puikiai susigynusi (vos 10 praleistų taškų) ir išnaudojusi savuosius šansus puolime (24tšk.) greitai atitrūko į priekį. Ketvirtasis kėlinys tebuvo formalumas - mačo nugalėtojas buvo aiškus, o ir patys "Press'o" krepšininkai, atidavę visas širdis, stigo jėgų. "Girtekai" atitolti nuo varžovų labai padėjo tritaškiai metimai - pataikiusi 14 iš 36 fiksavo beveik 39-erių procentų taiklumą. Nugalėtojams 22 taškus pelnė ir keturis kamuolius perėmė Deimantas Pavlovskis (24 naud. bal.), 19 - Pauliaus Daukanto sąskaitoje (8 atk. kam., 22 naud. bal.). "Press'ui" 19 taškų pelnė Rytis Sabas, o naudingiausiu komandos žaidėju tapo Simonas Baranauskas (20 naud. bal.), kuriam pritrūko vieno atkovoto kamuolio iki dvigubo dublio (11 tšk., 9 atk. kam.).

Deimanto Pavlovskio vedamai "Girteka Logistics" ekipai iki pusfinalio trūksta vienos pergalės

 

Vilma - Tirola Basketball

Prognozė prieš seriją: Vilma (80%) - Tirola Basketball (20%)

Rezultatas: Serija 1:1

Štai ir pirmoji PLAY - OFF etapo sensacija. Pasiektą "Tirolos" pergalę tikriausiai galėtume nominuoti net į viso sezono vieną didžiausių netikėtumų, tačiau dabar ne apie tai. Garbinti ir aukštinti "Tirolos Basketball" dar nereiktų, kadangi antrosiose rungtynėse, kuriose "Tirola" jau žaidė namie, klubas išvydo piktą, grėsmingą ir labai savimi nepatenkintą "Vilmos" veidą - favoritai laimėjo net 122:76 . Priminsime, kad pirmasis mačas baigėsi "Tirolos" pergale rezultatu 96:86. Tąkart "Tiroliečiai" kiek įmanoma pristabdė oponentų žvaigždę D.Novicką, o patys trečiajame ir ketvirtajame kėlinyje varžovams atseikėjo net po 30 taškų ir šventė užtikrintą pergalę. Sugrįžus į namų aikštelę ir tikintis, kad seriją pavyks užbaigti, šeimininkai "užsirovė" ant nukraujavusio žvėries - taip apibūdinti galime "Vilmos" krepšininkus. Prie tokio triuškinančio pralaimėjimo daug prisidėjo ir tai, kad antrosiose rungtynėse žaisti negalėjo žaidžiantysis "Tirolos Basketball" treneris Modestas Gilys. Jam vadovavimas savo bendraklubiams pirmame mače nesutrukdė žaisti be keitimų, pelnyti net 36 taškus, atkovoti 11 kamuolių ir surinkti 39 naudingumo balus. Monstrišką dvigubą dublį pirmame mače surinko surinko Viktoras Asačiovas - 22 taškai, net 18 kamuolių ir 36 naudingumo balai. Antrajame Viktoro skaičiai taip pat buvo solidūs, tačiau jau ne tokie stebuklingi - 20 taškų ir 9 atkovoti kamuoliai. "Vilmos" ekipoje šioje dviejų rungtynių serijoje geriausiai sekėsi patyrusiems vilkams -  DainiuI Novickui (24 tšk., 8 atk. kam., 6,5 rez. perd., 29,5 naud. bal.), Janui Jurgo (17,5 tšk.) bei Tomui Jasiuliui (20 tšk., 9 atk. kam., 29 naud. bal.). Serija nusipelnė trečiųjų rungtynių, kuriose krepšininkai turėtų palikti paskutines jėgas. Po triuškinančios pergalės "Vilma" ir vėl tampa ryškiu favoritu "ant popieriaus", tačiau prisijungus Modestui Gyliui skirtumas tarp komandų išnyksta, todėl laukia įnirtingos 40 minučių! 

Modesto Gylio (ne)pasirodymas lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse gali tapti kertiniu momentu

 

SEB - Patrulių rinktinė / Imperialstone.com

Prognozė: SEB (52%) - Patrulių rinktinė (48%)

Rezultatas: Serija 0:2

Štai taip - dvi atkaklios rungtynės, dvi "Patrulių rinktinės / Imperialstone.com" pergalės ir jie jau finaliniame ketverte. Prieš seriją mūsų spėjimas buvo atsargus, minimalią persvarą suteikiant "SEB" krepšininkams dėl puikaus pasirodymo reguliariojo sezono metu. Tačiau visi puikiai žinome, kad komandų rezultatai vertinami ne pagal ankstesnę sezono stadiją, o pagal tai, kaip klubai finišuoja. Puikiausias to pavyzdys ir lietuviškų sąsajų dar visai neseniai turėjęs Toronto "Raptors" klubas, kuris metai iš metų dominuodavo Rytų konferencijoje, tačiau paslysdavo atkrintamosiose. Per daug nenukrypstant nuo temos eilinį sykį pamatėme, ką reiškia patirtis ir žaidėjų pasitikėjimas. Daugelis "Patrulių" krepšininkų kartu žaidžia jau ne vienerius metus, yra matę daug šilto bei šalto įvairaus pajėgumo VKL lygose ir tai tapo bene didžiausiu pranašumu rungtynėms priartėjus prie finišo. Pirmoji pergalė (svečiuose) buvo pasiekta rezultatu 80:75, o didelius skausmus "SEB" gynėjams kėlė nesustabdomai rungtyniavę Mantas Kazlauskas (24 tšk., 8 atk. kam.) ir Žygimantas Kulda, flirtavęs su trigubu dubliu (15 tšk., 9 atk. kam., 8 rez. perd.). Žaliųjų "SEB'ų" nuo pralaimėjimo neišgelbėjo dar vienas Dovydo Petrausko dominavimas - 27 taškai ir 10 atkovotų kamuolių (28 naud. bal.). Antrasis susitikimas persikėlė į "Patrulių" namus - MRU mažąją sporto salę, kurioje rungtynes sėkmingiau pradėję šeimininkai (pirmasis kėlinys laimėtas 25:18) dvikovą kontroliavo savo rankose iš šventė lemiamą pergalę rezultatu 69:62. Svečiai ir vėl nesugebėjo pristabdyti oponentų lyderių dueto - Žygimantas Kulda šįkart pelnė 24 taškus, atkovojo net 16 kamuolių ir susitikimą baigė net su 29 naudingumo balais, o Mantas Kazlauskas pridėjo 13 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. "SEB'ui" 20 taškų pelnė Dovydas Petrauskas (14 atk. kam.), tačiau vidurio puolėjui visoje serijoje kiek pritrūko didesnės pagalbos iš bendraklubių. 

 

Simbolinis savaites penketukas

 

Deimantas Pavlovskis

 22 taškai (4 per. kam., 24 naud. bal.)

Modestas Gilys

36 taškai (11 atk. kam., 39 naud. bal.)

Žygimantas Kulda

19,5 taško (12,5 atk. kam., 6,5 rez. perd., 28 naud. bal.)

Dainius Novickas

24 taškai (8 atk. kam., 6,5 rez. perd., 29,5 naud. bal.)

Viktoras Asačiovas

21 taškas  (13,5 atk. kam., 27,5 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Dovydas Petrauskas ("SEB"), Tomas Jasiulis ("Vilma"). 

ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009