V Lyga - savaitės apžvalga

2019-03-22

Šią savaitę tęsiasi TOP SPORT VKL V lygos čempionatas. Vienos komandos jau sužaidė  1/16 (šešiolktfinalio) etapo rungtynes ir keliauja į aštuntfinalį, kitoms dar liko sužaisti po atsakomąjį susitikimą prieš keliaujant į kitą atkrintamųjų etapą. Praeitą savaitę Jums pristatę prognozių pilną apžvalgą šį kartą pasižiūrėkime, kaip komandoms sekėsi įgyvendinti savo uždavinius, tad skubame apžvelgti 03.15-03.21d. įvykusius susitikimus.

 

"Socialinių MK"-  ,,VK Tobulėjimo akademija“

Komandos kol kas sužaidė tik vieną savo 1/16 etapo mačą. Pirmasis iš dviejų planuojamų vyko "VK Tobulėjimo akademijos“ namų salėje. Svečių komanda į rungtynes atvyko be lyderio Andriaus Tichonovo, tpdėl tai žadėjo didesnę intrigą rungtynėse, bet ne tokią kokią, kokią mes jose pamatėme. Į mačą tik šešiese atvykę šeimininkai davė rimtą kovą ir lygiai kovėsi su varžovais visas rungtynes. ,,Socialinių MK“ lyderio vaidmens ėmėsi Domantas Jasionis, kuris puikiai atakavo krepšį (35 tšk.) ir kovojo dėl kamuolių (26 atk.k.)  ir, galima sakyti, tik šio vyruko pastangomis svečiai sugebėjo išnešti sveiką kailį iš varžovų tvirtovės. Svečių komanda prieš antrąjį susitikimą turi trapią 4 taškų persvarą, tad antrose rungtynėse galim pamatyti visko, o gal net ir nedidelę sensaciją. Nugalėtojų gretose minėtas Domantas Jasionis surinko net 64 naudingumo balus. Šis rezultatas yra geriausias asmeninis vieno sezono žaidėjo pasirodymas šių metų sezone. Pralaimėjusių gretose Deivydas Statakauskas pelnė 24 taškus. 15 taškų pridėjo Artūras Akšenavičius. Paminėjimo vertas ir Šarūnas Mockus, kuris  buvo netoli trigubo dublio (12 tšk., 8 atk.kam., 10 rez.perd).

 

"KK Luksara“- "BC Kelreida“

Šioje poroje buvo sužaistas taip pat vienas susitikimas 1/16 etape, kuris vyko Radvilų gimnazijoje. Mačas buvo ganėtinai apylygis ir nerezultatyvus. Jį 6 taškų persvara laimėjo favoritais laikoma namų komanda "KK Luksara“, tad visa kova nusikėlė į antrąją komandų akistatą. Dvikovoje neišvengta ir techninių bei nesportinių pražangų, kas parodo, jog kova vyko visuose frontuose. Aikštės šeimininkai laimėjo dėl geriau pataikytų dvitaškių, baudų bei sėkmingesnės kovos dėl atšokusių kamuolių. Pergalė iškovota nepaisant to, kad tritaškiai mesti tik 17 procentų taiklumu. "BC Kelreida“ baudas metė nedovanotinu 22 procentų taiklumu. Šią problemą reikia spręsti labiausiai, norint atsilošti pirmoje kovoje prarastus taškus. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai žaidė Mindaugas Capas, kuris įmetė 24 taškus, atkovojo net 19 kamuolių ir surinko 39 naudingumo balus. Pralaimėjusiems daugiausia taškų – 29 pelnė rezultatyviausias komandos krepšininkas Saulius Duoba.

 

,,VK Sėkmės Džentelmenai“ - ,,OAKS“
Komandos sužaidė abu savo susitikimus ir dvi pergales bendra 6 taškų persvara iškovojo niūrias skeptikų prognozes paneigę vos 14 reitingą turėję "VK Sėkmės džentelmenai“. Jų varžovai ,,OAKS“ tuo tarpu turėjo net 3 reitingą ir buvo laikomi ryškia serijos favorite. Svečių gretose kaip ir buvo galima nuspėti rezultatyviausiai abejose mačuose pelnydamas po 23,5 taško ir atkovodamas po 13 kamuolių žaidė Edgaras Ivanovas. Jam gerai talkino 190 cm ūgio ir 130 kilogramų milžinas Artūras Povilas Kučevskij, kuris pelnė po 14,5 taško bei atkovodavo po 9 kamuolius per rungtynes. Puikiai pasirodė ir rezultatyviausias komandos krepšininkas sezone Svajūnas Akstinas, kuris įmesdavo po 13,5 taško. Svečių gretose išskyrė rezultatyviausias lygos krepšininkas Gražvydas Balsevičius, kuris per rungtynes rinkdavo po 23,5 taško bei atlikdavo po 5,5 rezultatyvaus perdavimo. Jam labiau puolime talkino tik Matas Audickas, kuris pelnė po 13,5 taško per rungtynes. Trečias pagal rezultatyvumą komandos krepšininkas - Simonas Šidlauskas buvo pristabdytas ir pelnė tik po 8,5 taško. Nors turėjo puikias galimybes ir labai sėkmingą reguliarujį sezoną "OAKS" lieka už aštuntfinalio borto ir pimrneybių tikrai negali vadinti pasisekusiomis. Dabar telika ruoštis pavasario čempionatui ir šlifuoti derinius kito sezono pagrindiniam čempionatui.

 

"Knauf Reunion“- ,,KK Kardinolai“

Šioje poroje sužaistas taip pat vienas susitikimas. ,,Knauf  Reunion“ namų aikštelėje kovojo su "KK Kardinolais“. Čia šeimininkai, bandydami patvirtinti lygos ,,juodujų arkliukų“ statusą, kaip lygūs su lygiais visą mačą kovojo su svečių komanda. Rezultatyvias rungtynes rezultatu 84:82 laimėjo "KK Kardinolai", tačiau visa įdomiausia kova keliasi į antrą dvikovą, kur namų arenoje "KK Kardinolai“ bandys sužaisti geriau ir patvirtinti savo, kaip favoritų, statusą. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė 28 taškus pelnęs komandos lyderis Vytautas Narkevičius, o dar trys žaidėjai surinko dviženklį taškų skaičių. ,,Knauf Reunion“, kurie į rungtynes atvyko tik šešiese, net 4 žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausias iš jų buvo 28 taškus įmetęs Augustinas Zigmontas.

 

,,Brick City“ – "BKK Vėjas“

Ši pora, kaip ir nemaža dalis komandų V lygoje, sužaidė vieną mačą. Prieš akistatą buvo tikimasi didelės intrigos ir lygios kovos, tačiau panašu, kad ji ,,išnyko kaip dūmas“ kartu su pirmu poros maču, kurį net 32 taškų persvara laimėjo šeimininkai.  Tokios persvaros ,,Brick  City“ komandai atžaistiantrame mače veikiausiai nepavyks. Šeimininkų pergalę daugiausia lėmė net 22 kamuoliais laimėta kova "po lenta" bei pataikyti 11 tritaškių, kai "Brick City" įmetė tik 4. Nugalėtojų gretose išsiskyrė Dariuš Kolesnik ( 20 tšk. 7 atk. kam., 5 rez.perd. 32 naud. bal.). ,,Brick City“ gretose rezultatyviausias ir naudingiausias  buvo Matas Reklaitis (18 tšk., 13 atk.kam., 27 naud. bal.).  Jam puolime labiau talkino tik Rokas Kudirka, kuris įmetė 11 taškų. Kiti žaidėjai net nesurinko dviženklio taškų skaičiaus. Realiausia, jog "Brick City" klubui antrame mače teks kautis jau tik dėl savo garbės ir gražiai pabaigti krepšinio sezoną.

 

,,KK Užgesę talentai“ – ,,SK Skaidiškės 2“

Poroje per tris dienas buvo sužaisti abu tarpusavio susitikimai, o juose, kaip ir prognozuota, abi rungtynes laimėjo "SK Skaidiškių” komanda. Bendra persvara pasiekė net +80. Per abejas rungtynes pelnydama vidutiniškai net po 91 tašką nugalėtojų komanda patvirtino savo, kaip vienos geriausiai lygoje puolanančios komandos, statusą. Rezultatyviausiai abiejuose mačuose nugalėtojų gretose žaidė Darius Asanavičius, kuris įmetė net po 29,5 taško per rungtynes metimus pataikydamas aukštu pataikymo procentu: dvitaškių jis siekė virš 70, o tritaškių - net virš 64. Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė po 11,5 tako metęs Haroldas Kundreckas. Kiti žaidėjai nepasiekė net dviženklio taškų vidurkio. VKL kolektyvas dėkoja "Užgesusių talentų" vyrukams už šį krepšinio sezoną ir linki sėkmės kitose pirmenybėse, tuo tarpu "SK Skaidiškių" žygis aukštyn dar tik prasideda. Kitame etape jų 99 % tikimybe lauks "BKK Vėjas".

 

,,Perkūno Oželiai“ – ,,MarkMonitor“

Poroje jau taip par žinome, kuri iš ekipų yra pajėgesnė. Kaip ir galima buvo numanyti, abu mačus lengvai laimėjo ,,Perkūno Oželiai“, o pergalė iškovota bendra 82-jų taškų persvara. ,,Markmonitor“ neturėjo galimybės pasipriešinti labiau, nes dėl traumos yra praradę savo lyderį Egidijų Mažeiką, kuris iki tol buvo vienas geriausių žaidėjų lygoje. Beje, ,,MarkMonitor“ komandoje dar net 5 žaidėjai negalėjo žaisti atkrintamosiose, nes nebuvo sužaidę reikalingo rungtynių skaičiaus. Nugalėtojai per abu mačus pelnė net po 86,5 taško, kas mėgėjų krepšinyje yra išties daug. ,,MarkMonitor“ komandos reikalai būtų susiklostę dar blogiau, jei ne Arūno Liudvinavičiaus rezultatyvumas, kuris pelnė vidutiniškai po 19 taškų per dvikovą. Dviženklį rezultatyvumą komandoje be jo pasiekė tik 10,5 taško per rungtynes pelnęs Arminas Grigalius. ,,Perkūno Oželiai“ abejose rungtynėse ženkliai laimėjo kovą po krepšiais bei geriau mėtė tritaškius. ,,MarkMonitor“ per du mačus pataikė tik 8 tritaškius iš 46, kas yra tik 17 procentų taiklumas. Įdomu tai, jog poros nugalėtojams net neprireikė kartu su VKL Rinktine Anglijoje viešėjusio vieno iš lyderių - Roko Stankevičiaus pagalbos. Tai buvo dar viena jaunimo pergalė ir jeigu komanda laimės artimiausią akistatą, tai bus jubiliejinis - 20 laimėjimas šiame sezone. To kol kas 5-oje lygoje dar nepadarė niekas. Tačiau varžovas kitame etape jau rimtesnis, jais bus "BC Rudaminos" klubas.

 

"Duok Dėdei vieną“ – "Abi kairės"

Poroje sužaistas vienas mačas, kur pergalę nerezultatyvioje kovoje iškovojo svečių komanda ,,Duok Dėdei vieną“. Svečių komanda 14 taškų persvarą, kokia ir laimėjo rungtynes, susikrovė jau pirmajame kėlinyje, per kurį varžovams leido įmesti tik 6 taškus. ,,Abi kairės“ klubo pralaimėjimą didžia dalimi lėmė tai, jog jų gretose nežaidė lyderis Aivaras Aleksiejus. Taip pat ,,Duok dėdei viena“ komanda laimėjo kovą po lenta ir žaidė žymiai aštriau, nei varžovai. Tai matome iš statistikos grafos, jog pastarieji metė 23 baudas, o varžovai - tik dvi. Nepaisant visko 14 tašku persvara žiūrint į rungtynių eigą nėra ta, kuri garantuoja kelialapį į kitą etapą. Tad antrose rungtynėse laukia įdomi kova, kurios nugalėtoją įvardinti nėra lengva. Bet kuriuo atveju "Duok Dėdei vieną" žengė didelį žingsnį pirmyn ir turėtų galimybės iš savo rankų nepaleisti.

Galbūt "Socialinių MK" atstovui Vaidui Gimžauskui (su kamuoliu) padeda ir "slaptas atributas" - skarelė ?

 

"Lyderiai“ - ,,Pineca“

Tai buvo pirmoji pagal žaidimo laiką pora, kurios nugalėtojas paaiškėjo dviejų susitikimų metu. Po triuškinančios pergalės pirmoje akistatoje "Pineca" galėjo būti visisškai rami - tereikėjo tik neprisižaisti su ugnimi atsakomosiose rungtynėse. Antrąjį mačą rezultatu (56:55) laimėjo žemesnį reitingą turintys ,,Lyderiai“, tačiau sumuojant bendrą rezultatą ženkliai pranašesnė buvo "Pineca". Pergalę "Lyderiai" antrame mače išplėšia nepaisant to, kad į rungtynes atvyko tik šeši žaidėjai ir žaista bet pajėgių ,,pirkinių“ - Audriaus Gurskio bei Dovydo Veriko, o rezultatyviausias buvo ilgametis ,,Lyderių“ žaidėjas Tomas Silvanavičius, kuris pelnė 11 taškų ir atkovojo net 33 kamuolius. Tai bene geriausias asmeninis pasirodymas tokioje kategorijoje šių metų V lygos čempionate. Šio mačo pralaimėtojų gretose dominavo  Lukas Beleška, kuris ir pirmame mače, kurį rezultatu 85:56 laimėjo favoritai ,,Pineca“, buvo naudingiausias žaidėjas. Per abu mačus krepšininkas pelnė vidutiniškai po 18,5 taško, atkovojo po 17 kamuolių bei rinko po 33 naudingumo balus. Jam gerai pirmose rungtynėse įmetęs 31 tašką talkino Robertas Stanevič.  Tad ,,Pineca“ seriją laimi bendra 29 taškų persvara ir ramiai laukia savo kito etapo varžovų - "KK Luksaros" arba "BC Kelreidos".


,,LPK Liberna / Gervėčių Kraštas“ – ,,KK Jėgeris“

Komandos taip pat sužaidė abu mačus, kur abi pergales bendru 40 taškų pranašumu iškvojo ,,LPK  Liberna / Gervėčių kraštas“.  Šios komandos pergalę veikiausiai nulėmė tai, kad ekipa turi daugiau panašaus pajėgumo žaidėjų įvairiose pozicijose. Nugalėtojų gretose abiejuose mačuose labiausiai išsiskyrė Gediminas Balčius, Vilmantas Maslauskas bei Deimantas Žemaitis. Šis įžaidėjas - veteranas vidutiniškai rinko net po 9,5 rezultatyvaus perdavimo. Kiti minėti žaidėjai geriausiai pasirodė mesdami taškus ir kovodami dėl kamuolių. Varžovų gretose labiau išsiskyrė tik lyderis Edmundas Darius Gužė, kuris per abu mačus vidutiniškai pelnė net po 33 taškus ir atkovojo po 10,5 atšokusio kamuolio. Jei išlaikys tokią gynybą bei puolimą  ,,LPK  Liberna / Gervėčių kraštas“ gali dar daug ką nuveikti šiame sezone. Kiti jų kelyje veikiausiai bus "Vilko Brolijos" vyrai. Tuo tarpu "KK Jėgeris" savo komandos tokiu pavadinimu egzistavimą pabaigia ir nuo pavasario čempionato juos pamatysiime jau vadinantis naujai - kol kas pavadinimas tegul išlieka paslaptimi o mes pamatysime, ar su šiomis permainomis ateis ir pergalės.

 

,,Snackbox.lt“ – ,,Kavarskas“

Dar dvi komandos, kurios taip pat jau sužaidė abejas serijos rungtynes, o šį trumpą maratoną bendra 7 taškų pergale laimėjo aukštesnį reitingą turėjusi komanda ,,Snackbox.lt“. Nugalėtoją lėmė antros serijos rungtynės, nes pirmasis mačas pasibaigė nerezultatyviomis lygiosiomis rezultatu 42:42. Reultatui įtakos turėjo šiek tiek geresnis tritaškių pataikymas, mažesnis klaidų skaičius bei didesnis susikaupimas ir noras laimėti. Nugalėtojų gretose abiejose mačuose labiausiai išsiskyrė Gediminas Alisas ir Arminas Beniušis. Pralaimėtojų - Dainius Ragalskas ir Evaldas Skapas. Tik po 5 taškus vidutiniškai rinko ganėtinai pajėgus žaidėjas Tomas Laurinavičius. Tai buvo dar viena ,,Kavarsko“ pralaimėjimo priežasčių. Bet kuriuo atveju komanda gali būti ganėtinai patenkinta savo pasirodymu debiutiniame sezone, nors ir nepasisekė patekti tarp 16-os pajėgiausių lygos komandų. Tuo tarpu "Snackbox.lt" jau laukia kitas labai rimtas išbandymuas su viena pirmenybi ųfavoričių - "Meridiano" komanda.

 

,,Meridianas“ – ,,VKM 2002“

Dar viena pora, kurioje komandos irgi sužaidė abu susitikimus ir šiose mačuose žiūrovai intrigos neišvydo. Abu mačus vedini į priekį lyderio Almanto Stankevičiaus laimėjo ,,Meridianas“. Pastaroji komanda serijoje buvo pajėgesnė bendra 81 taško persvara. Jau minėtas nugalėtojų lyderis rinko po 22 taškus atkovojo po 20,5 taško, atliko po 10 rezultatyvių perdavimų bei rinko po 46 naudingumo balus. Nugalėtojų pergalę lėmė persvara visose statistinėse kategorijoje. Gal tik baudas sekėsi mėtyti kažkiek prasčiau. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė po vidutiniškai po 17,5 taško rinkęs Matas Sakalnikas. Tad VKM jaunimui dabar liks laiko treniruotėms ir tobulėjimui, o "Meridianas" bandys praatęsti kol kas sėkmingiausią krepšinio sezoną komandos istorijoje.

 

,,BC Suppleo“ – ,,Blue Sharks“

Šios komandos sužaidė vieną susitikimą, kuriame pergalę iškovojo svečiuose žaidę ,,Blue Sharks”. Susitikimo pirmąją pusę geriau sužaidė "rykliai", kurie laimėję antrą ketvirtį 15-os taškų skirtumu rungtynėms įpusėjus turėjo beveik 20-ies taškų pranašumą. "BC Suppleo" galėtų džiaugtis nebent tuo, jog dar iki finalinio švilpuko jiems pasisekė kiek sumažinti atsilikimą ir deficitą paversti tokiu, kuris be didesnių problemų yra atlošiamas per kelias minutes. 9 taškų persvara "Blue Sharks" klubui negarantuoja ramaus gyvenimo antram mače, bet komanda jau yra pagavusi gerą žaidimo tempa ir turėtų išeiti į kitą etapą. Svarbu ,,rykliams” surinkti geriausios sudėties ir tikėtis, jog vėl geras rungtynes sužais Žydrūnas Benaitis bei Tomas Minkevičius. Abu šie žaidėjai ir buvo pagrindiniai pergalės pirmame susitikime "kaltininkai".

 

,,TV 3 & TVPlayHome“ – ,,Vilko Brolija“

Šios komandos iki šiandienos sužaidė vieną atkrintamujų mačą ir čia sensacijos neužfiksuota. Namie žaidusi ,,Vilko brolija” įveikė svečius 31 taško persvarą kurios tikrai turėtų pakakti, kad keliauti į tolimesnį lygos etapą. Šeimininkų tokią pergalę nulėmė net 18 įmestų tritaškių, kai varžovai įmetė tik 4. ,,Vilkai” puikiai dalinosi ir kamuoliu, atlikdami 25 rezultatyvius perdavimus. Naudingiausiai nugalėtojų  ekipoje žaidė komandos siela Ignas Vilkelis ( 9 tšk., 15 atk.kam., 8 rez.perd., 22 naud. bal.). Tad šio vakaro revanšinės rungtynės komandoms greičiausiai bus tik garbės reikalas. Visų pirma tai sakytina apie "TV3" jungtinį kolektyvą, kuriam būtų gražu sezoną pabaigti namuose iškovojant pergalę kad ir minimaliu pranašumu. Tuo tarpu "Vilko Brolija" jau dairosi tolyn į horizontą, o ten - pavojingai artėjantis "LPK Libernos / Gervėčių Krašto" aštuntfinalio barjeras.

 

,,BC Rudamina“ – ,,LT 2018“
Dar dvi komandos, kurios sužaidė abu 1/16 etapo mačus rungtyniavo šioje poroje. Pirmoji paminėta ekipa kiek nelauktai laimėjo abi rungtynes net 47 taškų persvara. ,,LT2018” visai gerai atrodė sezone ir nėra verti tokio sutriuškinimo, tačiau kamuolys apvalus ir kartais net ir turėdamas geresnę startinę poziciją esi priverstas sutikti tau taktiškai nepalankų priešininką. Nugalėtojų pergalės kalvis buvo ne kas kitas,  o Darius Jucius, kuris per du mačus rinko po 46,5 naudingumo balo, pelnė po 23 taškus bei atkovojo 22 kamuolius. ,,Lt2018” pralaimėjimą lėmė trumpas atsarginių suolelis abiejuose mačuose bei aiškaus lyderio nebuvimas, kas labiau sustyguotų komandos puolimą. Šaunus krepšinio sezonas ir silpnas jo finišas turėtų leisti komandai ramiai apmastyti ateities perspektyvas ir į krepšini oaikštelę sugrįžti su nauju krepšinio alkio pojūčiu.

 

,,TBA“ – ,,BC Žiedinis Raumuo“
Šios komandos sužaidė tik vieną mačą, o ir jis buvo labai atkaklus bei vienas nerezultatyviausių šiame 1/16 etape. 4 taškais rungtynes laimėjo šeimininkai pasinaudoję tuo, kad varžovų gretose nežaidė keli pagrindiniai žaidėjai. Visa kova nusikelia į kitą mačą, kur gali būti visai kita istorija ir kitas nugalėtojas. "Žiedinio Raumens" komandai ,,koją pakišo” ir vos 3 įmesti tritaškiai bei pralaimėta kova "po lenta". Tuo tarpu puikiai su savo užduotimis susitvarkiusios "TBA" gretose sužibėjo 25 taškus pelnęs Šarūnas Jankauskas, sužaidęs pačias rezultatyviausias savo rungtynes VKL istorijoje. Jeigu "TBA" vyrai panašią gynybą demonstruos ir antrame mače, visai realu, jog būtent juos pamatysime keliaujant toliau.

Martyno Juškos ir visos "Žiedinio Raumens" komandos laukia sunki revanšinė akistata

V Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009