IV Lyga - Savaitės apžvalga

2019-03-21

Šia savaitę tęsiasi TOP SPORT VKL IV lygos čempionatas. Vienos komandos jau sužaidė  1/16 (šešiolktfinalio) etapo rungtynes ir keliauja į aštuntfinalį, kitoms dar liko sužaisti po atsakomąjį susitikimą prieš keliaujant į kitą atkrintamųjų etapą. Praeitą savaitę Jums pristatę prognozių pilną apžvalgą šį kartą pasižiūrėkime, kaip komandoms sekėsi įgyvendinti savo uždavinius, tad skubame apžvelgti 03.14-03.20d. įvykusius susitikimus.

 

,,BC Vilnius“ -  ,,X komanda“
Ši pora sužaidė abi savo aštunfinalio rungtynes. Prieš dvikovas prognozavome, kad daugiau šansų tolyn eit turi ,,X komanda“.  Visgi "BC Vilnius“ paneigė spėjimus ir laimėjo abi rungtynes bendra 34 taškų persvara (66:55 ir 77:54) ir keliauja į kitą etapą.  ,,X komandos“ gretose abiejose rungtynėse nebuvo vidurio puolėjo Taumanto Mikašio, bei į vieną iš dviejų susitikimų neatvyko kitas komandos bokštas ir vienas naudingiausių žaidėjų - Mantas Linkevičius. Tuo sėkmingai naudojosi varžovų aukštaūgiai, kurie nemažai prisidėjo, kad į kitą etapą keliautų "BC Vilnius“. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai  žaidė krašto puolėjas Rokas Urbonavičius (14,5 tšk., 4,5 rez.perd.), Giedrius Papėčenka (12 tšk., 9 atk.kam) bei "centras" Justas Grigeliūnas (11,5 tšk., 9 atk.kam., 4.5 blok. met.). Pralaimėjusių gretose išsiskyrė Aurimas Senulis ( 17.5 tšk.) ir Edvinas Žukaukas ( 17 tšk., 6.5 atk. kam., 4 rez.perd.). Po pateiktos staigmenos kitame etape "BC Vilniaus" laukia dar vienas rimtas išbandymas - reguliariojo čempionato nugalėtojai "Vaikinai".

 

"BC Burokėliai“- "VK Peace-2“
Šios komandos kol kas sužaidė tik vieną mačą. Šeimininkų teisėmis rungtyniavę "VK Peace-2“  buvo nusiteikę paneigti niūrias prognozes, kurias jiems suteikė lygos ekspertai. Ekipa rungtynes pradėjo aukšta nata ir po pirmos dvikovos dalies net pirmavo. Po ilgosios pertraukos veikiausiai rimtai pasišnekėję "BC Burokėliai“ išėjo į aikštę degančiomis akimis ir pradėjo puikiai pataikyti, trečiąjį kėlinuką laimėjo net 19  taškų persvara ir taip nulėmė šių rungtynių baigti. Ketvirtajame kėlinyje "VK Peace-2“ pradėjo vytis į priekį išsiveržusius priešininkus bei sugebėjo laimėti kėlinuką, tačiau rungtynes pralaimėjo 15 taškų persvara, kurios "BC Burokėliams“ turėtų užtekti prieš antrąją komandų akistatą. Šiame mače pastaroji komanda vertėsi be naudingiausio komandos krepšininko Tito Šepečio, kas ir lėmė, kad didžia dalimi rungtynės susiklostė  sunkiai. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 21 tašką pelnęs Vladislav Piskariov bei 20 taškų sumetęs Saulius Steponavičius, kuris dvitaškius metė aukštu 72 procentų taiklumu. Pralaimėtojams, pakartojęs savo karjeros VKL taškų rekordą, 22 taškus įmetė Marius Juška. Dar 12 taškų pridėjo rezultatyviausias komandos krepšininkas Laimonas Juška. Rungtynes "BC Burokėliai“ laimėjo ganėtinai padoria taškų persvara, nepasaint to, kad įmetė tik du tritaškius iš 13 bandymų, kas yra viso labo 15 procentų. Tikėtina, jog revanšo akistatoje staigmenų nepamatysime ir "BC Burokėliai" keliaus toliau.
 

,,Marijampolis-2“- ,,Labaspasauli.lt 2“
Šios komandos sužaidė dar tik vieną mačą. Pirmąjį susitikimą ekipos žaidė šeimininkų ,,Marijampolis-2“ komandos tvirtovėje. Čia gal kiek netikėtai nuo pradžių įjungę aukščiausią pavarą aikštelėje tiesiog ,,siautėti“ pradėjo svečiai ,,Labaspasauli.lt 2“, kurie po rezultatyvaus savo žaidimo puolime jau pasibaigus pirmam ketvirčiui turėjo dviženklę persvarą. Po šitokio smūgio šeimininkai neatsigavo ir svečių persvara tik didėjo, kol galų gale rungtynes "Marijampolio" kolektyvas pralaimėjo nepadoria 28 taškų persvara, praktiškai nepaliekančia šansų revanšui. Kita vertus, nereiktų pamiršt ekipos istorijos, kuomet labai panašų deficitą jiem pavyko atlošti ir keliauti tolyn. Pralaimėtojų komandai nei viename kėlinyje nesisekė peržengti 17 taškų ribos, o nesėkmę veikiausiai lėmė tai, jog marijampoliečiams šiame mače nepadėjo rezultatyviausias komandos žaidėjas Erik Bralkovski.  Šeimininkų komandai be jokios abejonės pritrūko šio žaidėjo taškų. Antras pagal rezultatyvumą komandos žaidėjas pelnė 25 taškus, bet to buvo maža pergalei pasiekti. ,,Labaspasauli.lt 2“ pataikė net 15 tritaškių ir atkovojo 67 kamuolius. Šie rezultatai - vieni geriausių komandinių pasirodymų šių metų pirmenybėse. Net keturi nugalėtojų komandos žaidėjai pelnė dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausiu su 20 taškų tapo Julius Kubertavičius. Komandos sezono lyderis Šarūnas Belevičius buvo netoli trigubo dublio (7 tšk., 12 atk.kam., 10 rez.perd.). Kaip 1.80 cm įžaidėjui,  tai - išties įspūdingas rezultatas. Jau rytoj komandos sužais atsakomąjį mačą, bet 28 taškų persvaros ,,Marijampolis-2“ atlošti neturėtų ir į kitą etapą veikiausiai keliaus ,,Labaspasauli.lt-2“, kuri šiai dienai yra tiesiog pajėgesnė komanda.

 

"Brasa/4x4express.lt“- ,,BC Pilaitė“

Komandos sužaidė taip pat tik vieną mačą, tačiau poroje viskas aišku praktiškai jau dabar, nebent įvyks stebuklas, kad į kitą etapą namuose laimėjusi 27 taškų persvara nepateks "BC Pilaitė“. Šios komandos pergalę lėmė puiki gynyba praleidžiant vos 41 tašką ir bedantis varžovų puolimas. Įdomu tai, kad paskutinį kėlinį namų komanda laimėjo rezultatu 24:3, taip galutinai nubraukdama visas svečių pastangas kautis dėl apyligio rezultato prieš revanšinę akistatą. ,,Brasa/4x4express.lt“ padarė net 29 klaidas, kas smarkiai prisidėjo prie tokio pralaimėjimo. Daugiausia prie varžovų triuškinimo prisidėjo 28 taškus pelnęs komandos lyderis Algirdas Macijauskas.  Pralaimėjusių gretose rezultatyviausias buvo Edvinas Ribokas įmetęs 11 taškų.

 

,,Litresta“ – "BC Salininkai“
Serija kol kas vyksta pagal tą scenarijų, kurį ir spėjome. "BC Salininkai“ iš svečių salės po pirmujų rungtynių išsiveža ne tokia ir mažą 12 taškų persvarą ir prieš antrąsias rungtynes smarkiai priartėja prie kito atkrintamųjų etapo. Pergalė pirmame salininkiečių mače buvo iškovota nepaisant to, kad dar nežaidė komandos lyderis vidurio puolėjas Andrej Kovalevskij, todėl mačo nugalėtojai pralaimėjo kovą po krepšiais. Antrojoje pusėje tą problemą svečiai išsprendė pradėję gintis asmeniškai bei geriau pataikyti. ,,Litresta“ komanda pralaimi rungtynes 12 taškų persvara ir važiuos į salininkiečių salę dar bandyti kabintis už kito atkrintamųjų etapo, ką padaryti bus labai sunku. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Linas Petreikis, kuris įmetė 17 taškų. Pralaimėjusiems komandos lyderius Artur Tyševič pelnė 18 taškų bei atkovojo tiek pat aatšokusių kamuolių.

 

,,MKK“ – ,,Mad Lamb 2“
Šios komandos irgi sužaidė dar tik vieną savo atkrintamųjų susitikimą, o rungtynės vyko ,,Mad Lamb-2“ komandos salėje. Šeimininkų gretose ir toliau nebuvo traumą besigydančio Manvydo Statausko, kas yra milžiniškas nuostolis komandai. Nepaisant to komandos draugai visais būdais stengiasi jį kompensuoti. Susitikimą geriau pradėjo svečių komanda ,,MKK“, kuri žaidusi rezultatyviai po pirmosios rungtynių dalies nurūko į priekį atrodytų saugia persvara. Visgi šeimininkai norėjo pateisinti savo, kaip favoritų, statusą bei aukštesnį meistriškumo lygį ir antrą rungtynių pusę pradėjo labai susikaupę bei netruko sparčiai vytis varžovus. Ketvirtajame kėlinyje ,,Mad Lamb-2“ pavyko išlyginti rezultatą ir, kaip sakė komandos atstovas, ,,grįžti į rungtynes ir į seriją“. Rungtynės pasibaigė lygiu rezultatu 76:76 kas reiškia, kad antrame mače tarp šių komandų viskas prasidės iš naujo. ,,MKK“ gretose šiose rungtynėse išsiskyrė: Gedas Vitkauskas ( 25 tšk., 10 atk. kam., 32 naud. bal.) bei ilgametis komandos vedlys Audrius Gustys ( 20 tšk.). ,,Mad Lamb“ ekipoje pasižymėjo: Šarūnas Putna (18 tšk., 6 rez.perd.) ir Darius Bušmič (17 tšk., 7 atk. kam.). Prognozuoti revanšinio susitikimo baigties nedrįstame, nes komandų galimybės po pirmosios akistatos - visiškai lygios.

 

,,Thug Life“ – ,,Avedus“
Šios komandos praėjusią savaitę sužaidė dar tik vieną atkrintamųjų mačą. Atsakomasis bus žaidžiamas sekmadienį. Pirmos rungtynės, kuros vyko ,,Avedus“ namų salėje prasidėjo favoritų statusą šioje serijoje turinčios komandos ,,Thug life“ "šaltu dušu" šeimininkams, kuomet jau po pirmojo kėlinuko buvo susikrauta 16 taškų persvara, kurią šeimininkams, tiesa, buvo pavykę aptirpdyti iki vienaženklės. Visgi svečiams rungtynes pasisekė laimėti dviženkle dešimties taškų persvara, tačiau į antrą susitikimą namuose keliauti ne taip ramiai, kaip laimėjus 20 taškų ar didesne persvara. ,,Avedus“ labiau pasipriešinti varžovams neleido vos 50 procentų taiklumu mestos baudos ir 18 klaidų. ,,Thug life“ padarė tik 8 klaidas ir perėmė 10 kamuolių. Beje, šeimininkai sudėtyje neturėjo kelių žaidėjų, kai svečiai atvyko, galima sakyti, pilnos sudėties.  Šeimininkų gretose net 34  taškus pelnė Remigijus Guiga, pataikydamas net 9 tritaškius iš 15, kas yra bene geriausias pasirodymas nuo šios atžymos 4 lygos sezone. Žydrūnas Bautronis pridėjo 15 taškų. Pralaimėjusiems dviženklį taškų skaičių pelnė net 6 žaidėjai, o rezultatyviausiai žaidė Mantas Bielinskas, kuris įmetė 15 taškų. Labiausiai tikėtina, jog antrame čempionato etape savo žaidimą pametusi "Avedus" pasirodymą pabaigs kartu su sekančiomis rungtynėmis.

 

"BC Bokalaurai“ – ,,Atea / Bitdefender“
Ši pora lygos ekspertų ir apžvalgininkų nuomone turėjo būti viena įdomiausių - tokia ji ir buvo. Pirmąjį mačą namuose rezultatu 67:60  laimėjo "BC Bokalaurai“,  puolime į priekį vedini Pauliaus Jasukaičio ir Donaldo Kručo, kurie pelnė po 17 taškų. Kaip ir galima buvo numanyti, puikiai žaidė ir ištikimasis lygos dalyvis Ignas Vilkelis, kuris pelnė 13 taškų bei atkovojo 12 kamuolių. Šeimininkų komanda į varžovų salę vyko su tikrai nesaugia 7 taškų persvara. Antros rungtynės Baltupių progimnazijoje prasidėjo ne itin rezultatyviai ir lygiai, todėl po pirmo kėlinio švieslentėje degė lygybė. Vėliau į priekį truktelėjo Dovydo Lukšo (23 tšk.) puolime vedami ,,Atea / Bitdefender“, kurie pradėjo taikliau atakuoti iš visų distancijų. Komandoms nesisekė atakuoti nuo tritaškių linijos nes nuo šios distancijos abi komandos metė vos didesniu, nei 12 procentų taiklumu. Tačiau nepaisant to antrą ir trečią kėlinukus geriau sužaidė ,,Atea / Bitdefender“, kuriuos laimėjo bendra 17 taškų persvara. Ketvirtame vėl geriausiai puolime atrodžiusių Pauliaus Jasukaičio ir Donaldo Kručo pastangomis, pasisekė pavyti varžovus ir "BC Bokalaurai“ pralaimėjo rungtynės 11 taškų persvara. Deja, to buvo per maža, tad seriją pralaimėję 4 taškais šios ekipos atstovai nepateko į tolimesnį varžybų etapą. Nugalėtojai pergalę pelnė sunkiu darbu gynyboje ir praleisdami antrame mače 67 taškus. Taip ekipa tarsi įrodė, kodėl yra geriausiai besiginanti lygos komanda. Kitame etape nugalėtojų priešininkais bus arba pirmą mačą nežymia persvara laimėjusi "U.S. Embassy" komanda, arba jos varžovė - "Sudervė Team". Bet kuriuo atveju varžovai bus verti vienas kito.

Giedrius Papėčenka (su kamuoliu) gali džiaugtis - jo "BC Vilnius" komanda jau 1/8 finalo etape

 

Elektrėnų ,,PGT“ - ,,Bekupė“
Šią savaitę komandos sužaidė ir antrą susitikimą, kuris vyko Elektrėnuose - komandos ,,PGT“ tvirtovėje. Po pirmų rungtynių svečiai iš ,,Bekupės“ turėjo susikrovę trapų 7 taškų pranašumą, tad buvo laukiama, kad galbūt šeimininkai sugebės jį panaikinti. Visgi svečiai nebuvo linkę, kad scenarijus būtų toks ir nuo pat rungtynių pradžios pradėjo diktuoti savo žaidimo tempą bei sąlygas ir nepaisant to, kad neturėjo net trijų startinio penketo žaidėjų jau po pirmosios rungtynių dalies susikrovė dviženklį pranašumą, kuris sudėjus dvi rungtynes jau siekė 23 taškus. Šeimininkai dar bandė taisyti situaciją, bet viskas, ką pavyko padaryti, tai apmažinti antrų rungtynių deficitą iki 11 taškų. Dviejų rungtynių serijoje ženkliai geriau atakavę iš visų distancijų ,,Bekupės“ vyrai laimi 18 taškų persvara ir keliauja į kitą etapą. Elektrėniškiams belieka baigti sezoną ir, galbūt, bandyti dalyvauti Pavasario taurėje bei ten siekti aukštesnių tikslų. Sunku tikėtis pergalės, kai tritaškiai metami vos 12 procentų taiklumu, o baudos tik 20... ,,PGT“ šio serijoje trūko negalėjusio žaisti taikliarankio veterano Mariaus Radvilo, su kurio dalyvavimu galbūt ir žaidimas bei rezultatas būtų kitoks. ,,Bekupė“ tiesiog turėjo daugiau lygių žaidėjų žiūrint pagal pozicijas bei žaidė geresnį komandinį krepšinį, todėl ir laimėjo abejas rungtynes. Kitame etape Molėtų rajono komandos lauks "BC Salininkai" arba "Litresta".


,,Vaikinai“ – ,,VK www.vilnews“.lt“
Šios komandos šią savaitę sužaidė abu savo 1/16 etapo mačus ir, kaip buvo prognozuota, bendra 31 taško persvara laimėjo ,,Vaikinai“ (75:60; 89:74) kurie ir keliauja į kitą lygos etapą. Didesnės intrigos reguliariojo čempionato nugalėtojams išvengti pavyko o svarbiausia, jog ir jėgų išeikvota nebuvo tiek daug. Jų priešininkais 1/8 finalo etape bus šiokią tokią staigmeną pateikusi "BC Vilniaus" komanda, su kuria reikalai bus jau gerokai rimtesni. Na o šešioliktfinalio serijoje nugalėtojų gretose abiejuose mačuose išsiskyrė: Eimantas Tauras (13,5 tšk.,  10 atk. kam.) ir Vaidas Petrulionis ( 11,5 tšk.).  Pralaimėjusių gretose išsiskyrė: Simonas Šidlauskas ( 17 tšk., 10,5 atk. kam),  Džiugas Paškevičius ( 18 tšk., 4,5 rez. perd.).

 

,,FNX“ – ,,BC Spartakas“
Labai įnirtinga kova vyksta šioje poroje, kurioje ilgamečiai VKL bičiuliai "FNX" kaunasi su "BC Spartako" klubu. Pirmojoje akistatoje vos 2 taškais pajėgesni buvo "BC Spartako" vyrai, tačiau tokia persvara visiškai nieko nereiškia ir atsakomojoje akistatoje viskas prasidės nuo nulio. Kiek sėkmingiau pirmą mačą pradėjo "FNX", kurie rungtynėms įpusėjus varžovams teleido pelnyti vos 21 tašką. Deja, puolime ekipa taip pat neblizgėjo, o kai pradėjo pataikyti ir priešininkai, teko net aikštelę palikti turint keletos taškų deficitą. Rezultatyviausiai "BC Spartako" gretose rungtyniavo 17 taškų įmetęs Jonas Vaičelionis bei 12 pridėjęs Jordanas Milieška. "FNX" gelbėtoju šiame mače buvo Mariaus Juškevičiaus, Geraldo Kasperovičiaus ir Karolio Bojarūno trijulė. Revanšinėje akistatoje greičiausiai ir vėl pamatysime gynybinį krepšinį, todėl serijos baigtį labai tikėtina, jog gali nulemti net ir vienas vienintelis metimas.

 

,,Senieji Trakai“ – ,,Žalgiris 1410“
Favoritų statusą šešioliktfinalio poroje patvirtino ir "Senųjų Trakų" komanda, didžia dalimi savo problemas išsprendusi dar pirmoje akistatoje. Joje trakiškiai buvo visa galva stipresni ir varžovams nė neleido susimąstyti apie teigiamą rezultatą. Per pirmus du kėlinius pelnę 54 taškus aikštelės šeimininkai apsukų nemažino ir nieko keisto, jog dvikovai pasibaigus buvo pelnę net 106 taškus. "Žalgirio 1410" vyrai laikėsi iš paskutiniųjų ir stengėsi bent jau puolime atrodyti konkurencingi, tačiau tai pavyko tik iš dalies ir pirmasis susitikimas pralaimėtas net 74:106. Po tokio rezultato bene vieninteliu žalgiriečiu tikslu veikiausiai liko galimybė garbingai susikauti namuose ir bent jau jį komanda sėkmingai įvykdė. Nors ir padarė net 23 klaidas "Žalgiris 1410" vyrukai mačą pralaimėjo tik dviem taškais, taip įrodydami, jog jų patekimas į PLAY-OFF nebuvo atsitiktinis. Sėkmingiausiu sezono ekipos žaidėju tapo Aurimas Stelmokas, vidutiniškai rinkęs po 20.4 taško per akistatą. Šio vyruko išsaugojimas, greičiausiai, ir bus svarbiausias komandos vadovų tikslas artimiausiu metu. Tuo tarpu "Senieji Trakai" apie draftus dar nė negalvoja ir 1/8 čempionato etape susikaus su "VK Zulu Team" arba "BC Bedugne".

 

,,BC Bedugnė“ – ,,VK Zulu Team“
Bene didžiausia staigmena kol kas po pirmųjų rungtynių galime laikyti sėkmingą "VK Zulu Team" pasirodymą. "BC Bedugnė" namuose visuomet pasižymėdavo labai kokybišku krepšiniu, todėl tikėtis svečiams pergalės Nemenčinėje buvo ganėtinai sunku. Nepaisant to ekipa spurtavo nuo pat pirmojo ketvirčio įgydama apčiuopiamą persvarą. Įdomus sutapimas, jog tiek pirmas, tiek antras kėlinys pasibaigė identiškais rezultatais - 12:21, kas reiškė net 18-os taškų vilniečių pranašumą dvikovai įpusėjus. "BC Bedugnė" kiek prabudo tik paskutiniame kėlinyje, kuriame sugebėjo sumažinti savo deficitą nuo nepadorios 22 taškų ribos iki 16-os. Tokiu būdu dar lieka nedidelis šansas, jog komanda atsibus ir Vilniuje atloš pramiegotą skirtumą Nemenčinėje. Aikštelėje tiesiog siautėjo VKL rekordininkas Jonas Staniulis, kurio sąskaitoje buvo net 29 taškai. Kad Joną varžovams stabdyti buvo sunku įrodo ir tas faktas, jog krepšininkas nuo baudų metimo linijos atakavo net 14 kartų. Bet kuriuo atveju ekipos taktika pasiteisino su kaupu ir dabar tereikia atsilaikyti namuose, neišbarstant pakankamai solidaus pranašumo.

 

,,Baltic Ground Services“ – ,,Žiemgala“
Dar prieš serijos pradžią jos eiga domino daugelį šia lyga besidominčių žmonių. Visų pirma dėl to, jog abiejų komandų treneris čempionate buvo tas pats - Mantas Mudėnas. Strategas prieš 1/16 finalo etapą priėmė logišką sprendimą ir rungtynėse nepatarinėjo nė vienai komandai. Tačiau dėl to ekipų kovingumas nė kiek nesumažėjo. Atvirkščiai, dvikovos metu aistros liejosi per kraštus ir buvo paskirtos net 4 diskvalifikacinės pražangos, kad yra pastarųjų keletos sezonų VKL rekordas. Pirmą susitikimą 75 : 64 laimėjo "Baltic Groudn Services", tačiau 11 taškų deficitu bene labiausiai turėtų džiaugtis "Žiemgala", kuri dar po trečiojo ketvirčio atsilikinėjo net 25 taškais... Dabartinis skirtumas tarp komandų - visiškai neprognozuojamas, nes dėl diskvalifikacinių pražangų artimiausią mačą turės pralisti net po 2 abiejų komandų krepšininkus. Labai tikėtina, kad iššovęs naujas kažkurios ekipos lyderis ims ir pakreips seriją savo klubui naudinga linkme.

 

,,Draudimas.lt“ – ,,Lentvaris“
Ryškus poros favoritas savo statusą patvirtino jau pirmosiose rungtynėse. Tiesa, rungtynių eiga - kiek kontraversiška. Pirmąsias dešimt minučių puikiai startavę lentvariečiai tiesiog dominavo aikštelėje ir buvo įgiję net dviženklį pranašumą - 12:27. Tačiau greitai viskas stojo į savo vietas ir svečiams ne tik kad nepavyko iškovoti pergalės, tačiau net ir pralaimėti tokiu skirtumu, kurį namuose realiai būtų galima atlošti. Per tris kėlinius "Draudimas.lt" pelnė net 84 taškus, taip palikdami savo varžovus toli už nugarų. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo VKL Rinktinės atstovas Arvydas Ūsaitis, kurio sąskaitoje - net 42 taškai ir 40 naudingumo balų. Įdomu ir tai, kad nugalėtojų ekipa rungtyniavo tik šešiese, kas tokį trijų kėlinių pasirodymą daro dar labiau nuostabiu. "Lentvario" komandai belieka tikėtis, jog pasiseks kažką nuveikti savo arenoje, tačiau sunku būtų tikėtis, jog tai bus pergalė reikalingu 24-ių ar didesniu taškų skirtumu.

 

,,U.S. Embassy“ – ,,Sudervė Team“
Rungtynių pradžioje atrodė, kad kovingai nusiteikęs "U.S. Embassy" kolektyvas visus savo 1/16 finalo etapo uždavinius išspręs dar pirmame mače, tačiau taip nenutiko. Pop irmųjų dešimties minučių 25:7 pirmavusi komanda vėliau pradėjo strigti varžovų gynyboje, kol beveik galutinia susipainiojo. Tuo tarpu "Sudervė Team" dar iki didžiosios pertraukos pagerino savo puolimo kokybę ir ženkliai priartėjo. Tačiau jėgų dar vienam ryškiam spurtui nebepakako ir komadna turėjo tenkintis tikrai neblogu pasiekimu - pralaimėjimu viso labo 69 : 75. Topks rezultatas klausimą dėl kito etapo palieka atviru ir viskas spręsis antrame komandų mače. Tuo tarpu pirmose rungtynėse kaip ir dera ekipos lyderiui, rezultatyviausiu "U.S. Embassy" atstovu buvo 24 taškus įmetęs Darius Čiūta. Varžovų gretose rezultatyviausiu buvo be keitimų rungtyniavęs ir 16 taškų pelnęs Erikas Augūnas. Įdomu tai, jog labai svarbiame PLAY-OFF mače JAV ambasados komanda žaidė vos šešiese, tad iškyla klausimas, ar komanda pajėgi surinkti kovinę savo sudėtį lemiamoms sezono kovoms ? Atsakymas į tai - jau artimiausiu metu.

"U.S. Embassy" komandoje ir vėl naudingiausias bei rezultatyviausias Darius Čiūta (su kamuoliu)

IV Lyga - Savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009