VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2019-03-19

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL mylėtojais ir ypatingai mūsų VI-osios lygos gerbėjais - jus kiek vėliau nei įprastai (kadangi II-oje lygoje atkrintamosios dar tik prasideda, VI-os lygos apžvalga išimtiniu atveju jus pasiekia antradienį) pasiekia dar viena, į antrąjį varžybų etapą besikoncentruojanti apžvalga. Joje kaip ir kiekvieną savaitę apžvelgsim, kaipgi ekipoms sekėsi vykdyti savo tikslus, kovoti dėl pergalių ir išsidėstyti naujose turnyrinėse lentelėse. Priminsime, kad ši apžvalga koncentruosis į 03-10 - 03-18 dienomis vykusius susitikimus, o kita apžvalga, kaip ir įprastai, jus pasieks artėjantį šeštadienį - kalbėsimės apie ketvirtfinalio prognozes.

 

TOP-4 Pogrupis

TOP 4 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. Ferratum 3 0 6 150/134 (16)
2. VK Don Pedro užkandinė 2 1 5 158/159 (-1)
3. Yatekomo 1 2 4 187/159 (28)
4. BIL 0 3 3 158/201 (-43)

 

 Ferratum - BIL 46:41 (7:6, 16:9, 13:11, 10:15)

Trečioji pirmenybių favoritų "Ferratum" pergalė TOP 4 pogrupyje. Šįkart jų namų aikštelėje laukė grupės autsaideriai "BIL" krepšininkai, siekiantys pirmosios pergalės. Laimėjus pirmas dvi labai svarbias rungtynes prieš "VK Don Pedro užkandinę" ir "Yatekomo", "Ferratum" užsitikrino pirmą vietą grupėje, o žinoma, jog tuomet pasimaišo ir atsipalaidavimo faktorius - pagrindinis tikslas pasiektas, galima kiek atsipūsti. "BIL" krepšininkams tai buvo puikiausia proga iškovoti kad ir ne labai reikšmingą, tačiau pirmą pergalę TOP 4 pogrupyje ir įgauti pasitikėjimo savo jėgomis prieš prasidedant svarbiausioms sezono kovoms. Jau per pirmąsias 10 minučių pamatę, kad oponentai nenusiteikę pasiduoti, "Ferratum" antrajame kėlinuke įjungė aukštesnę pavarą ir solidžiai sužaidę puolime (16 taškų) prieš antrą rungtynių dalį susikrovė solidų 8 taškų pranašumą. Kitose lygose tokia persvara galbūt ir nieko nereikštų, tačiau žemiausiame VKL divizione, kuriame rezultatyvumas kiek mažesnis nei kitose lygose, šis pranašumas jau yra aukso vertės. Iš antrosios mačo dalies matome, kad šie žodžiai pilnai pasiteisino - aikštės šeimininkai nebeišleido iniciatyvos iš savo rankų ir nors ketvirtajame kėlinyje "BIL" dar bandė kilti į lemiamą šturmą, laiko persverti rezultatą nebebuvo. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Vaidas Bogdevičius (10 tšk.), o kaip ir įprastai pagal naudingumo balus nepralenkiamas buvo Arvydas Šturo (9 atk. kam., 15 naud. bal.). Svečiams beveik pusę - net 19 taškų surinko Zenonas Kuzavas. Šis krepšininkas pasižymėjo ir ne iš geriausios pusės - atliko net 11 klaidų. 

 

VK Don Pedro užkandinė - Yatekomo 49:48 (10:11, 13:19, 19:7, 7:11)

Neabejotinai centrinė TOP pogrupio turo dvikova vyko Ateities vidurinėje mokykloje, kurioje dėl antrosios vietos grupėje kovėsi "VK Don Pedro užkandinės" ir "Yatekomo" klubai. Prieš šį mačą abiejų kolektyvų galimybės iškovoti pergalę buvo vertinamos beveik identiškai, tačiau pirmoji rungtynių dalis priklausė kiek užtikrinčiau reguliariajame sezone rungtyniavusiam "Yatekomo". Kolektyvas susikrovė 7 taškų persvarą ir beveik visais žaidimo aspektais atrodė kiek solidžiau už aikštės šeimininkus. Visai kaip nesavas rungtynėse atrodė ir vienas geriausių lygos žaidėjų Šarūnas Misiūnas, ant kurio pečių svarbiausiuose mačuose gula milžiniška atsakomybė. Visgi savo sirgalių padedami "Don Pedro užkandinę" reprezentuojantys krepšininkai labai greitai ne tik nubraukė turėtą deficitą, tačiau užsiauginę sparnus išsiveržė į priekį 5 taškais. Štai taip netikėtai pasisuko rungtynės - puikiai puolime sužaidę šeimininkai prieš ketvirtąjį kėlinuką jau turėjo kontrolę savo rankose. Žinoma, kad mėgėjų krepšinyje išlaikyti koncetraciją visas 40 (ar bent 20) minučių yra be galo sunku, o varžovų neapdairumu keliose situacijose iš eilės pasinaudoję "Yatekomo" grįžo - komandas skyrė vienas metimas. Galiausiai sėkmė šypsojosi "Don Pedriečiams" - jie iškovojo pergalę vieno taško persvara, taip TOP pogrupyje užimdami antrą vietą ir eilinį sykį paneigdami VKL ekspertų prognozes. "Yatekomo" prieš šiuos varžovus suklumpa jau antrą kartą, o ekipos atstovas Linas Petreikis po mačo patikino, kad jei komandų keliai susikirs dar sykį, jo komanda darys viską, kad pagaliau įveiktų oponentus. Nugalėtojams 11 taškų pelnė Andrius Radzevičius, 10 - Kristian Mozes. "Yatekomo" komandoje dar vieną monstrišką dvigubą dublį surinko Šarūnas Misiūnas (18 tšk., 16 atk. kam.), 14 taškų ir 11 kamuolių pridėjo Linas Petreikis (18 naud. bal.).

 

BOTTOM-1 Pogrupis

BOTTOM-1 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. VK Meradog 4 0 8 289/215 (74)
2.  VK 4 Fun 2 2 6 215/216 (-1) 
3. VK Experienced 2 2 6 240/233 (7)
4. M.K.Č. 2 2 6 213/197 (16)
5. Intersurgical Junior  0 4 4 203/299 (-96)

Į PLAY-OFF patenka: VK Meradog ir VK 4 Fun

Štai kokį malonų pokštą iškrėtė "VK Meradog" klubas, pirmajame BOTTOM pogrupyje užtikrintai finišavęs pirmoje vietoje. Keturios pergalės iš tiek pat galimų ir nušluostytos nosys visiems oponentams, įskaitant ir VKL ekspertų favoritais išskirtus "M.K.Č.". Pergalės pasiektos vidutinišku 18,5 taškų skirtumu, o tiesiog siautėjantis ekipos lyderis Vitalij Viduto įrodinėja, kad yra vienas iš kandidatų tapti VI-osios lygos MVP. Jei "VK Meradog" patektų į finalinį ketvertą, puolėjo galimybės nuskinti šį trofėjų padidėtų dar kelis kartus. Tačiau neužbėkime įvykiams už akių, o pakalbėkime apie dvi "VK Meradog" pergales - 61:55 prieš "M.K.Č." ir 56:45 prieš "VK Experienced". Įdomu tai, paskutiniąsias rungtynes prieš "VK Experienced" meradogai žaidė jau atsipalaidavę, o jų oponentams tai buvo beveik mirk arba gyvenk mačas, tačiau nepaisydami autoritetų ir netgi po labai prastų V.Viduto rungtynių (3 tšk., 6 naud. bal.) sugebėjo iš Ateities vidurinės mokyklos išvažiuoti su dviem taškais. Šiose rungtynėse "VK Meradog" komandoje geriausiai sekėsi 15 taškų pelniusiam Dariuš Makarėvič, o 12 taškų ir 10 kamuolių rodiklius fiksavo Mantas Dausėnas. "VK Experienced" nuo skaudaus antausio neišgelbėjo ir dar vienos solidžios Manto Venckaus rungtynės - 15 taškų, 13 atkovotų kamuolių ir net 27 naudingumo balai.

Savaitę anksčiau įvykusiose rungtynėse prieš jau minėtus "M.K.Č." buvo dar sunkiau, tačiau meškos paslaugą aikštės šeimininkams padarė labai lėtas oponentų įsivažiavimas į rungtynes. Kaip jau minėjome, VI-ojoje lygoje aukštas rezultatyvumas yra retenybė, tačiau antrajame kėlinyje "M.K.Č." į savo krepšį prasileido net 24 taškus ir po dviejų kėlinių pralaiminėjo rezultatu 28:37. Favoritų etiketę pateisinti siekę svečiai dar bandė sugrįžti į rungtynes antroje jų pusėje, tačiau nepratę žaisti tokioje mažoje aikštelėje turėjo imtis plano B - žaisti per mažesnius krepšininkus, kurie nėra tokie pajėgus puolime. Deja, tačiau ši taktika vaisių nedavė - pralaimėta 6 taškų persvara. "M.K.Č." komandoje po 12 taškų pelnė Marius Kavaliauskas bei Mantas Pelakauskas. "VK Meradog" gretose visą savo potencialą parodė Vitalij Viduto, pelnęs 23 taškus, atkovojęs 16 kamuolių ir surinkęs net 33 naudingumo balus. 

Nepaisant šių pralaimėjimų, galimybę patekti į PLAY-OFF turėjo tiek "M.K.Č.", tiek ir "VK Experienced" klubas, tačiau abu kolektyvai savųjų užduočių neįvykdė.

 

M.K.Č. - VK 4 Fun 40:51 (16:12, 9:14, 6:14, 9:11)

Sunku paaiškinti, neįlindus į komandos vidų, kas atsitiko "M.K.Č." kolektyvui, tačiau dabartiniame krepšinyje matome daug atvejų, kuomet kai kurios ekipos atėjus svarbiausioms kovoms tiesiog subliūkšta. Svarbiausia sezono dvikova namuose prieš "VK 4 Fun" kolektyvą. Startas neblogas - įgyta keturių taškų persvara. Tačiau kaip nekeista, 10 minučių kokybiško krepšinio ir buvo viskas, ką kovo 10-ąją pamatėme iš M.K.Č. Žemynos gimnazijoje. Varžovai žaidė su didesniu užsidegimu, noru bei energija - tą parodo ir statistika. Svečiai užtikrintai (43:33) laimėjo kovą po krepšiais, kiek geriau skirstė kamuolį (13:9), o svarbiausia - surado būdų įmesti kamuolį į krepšį (15 dvitaškių prieš 14, keturi tritaškiai vos prieš vieną). Maža to, rungtynių pabaigoje pirštą susilaužė "M.K.Č." lyderis Mantas Pelakauskas, pelnęs 15 taškų. 13 taškų ir 14 atkovotų kamuolių rodiklius nugalėtojams fiksavo Erikas Ivanovas, 12 pelnė Mindaugas Nakrošis.

Mantas Pelakauskas ("M.K.Č.")

 

VK Experienced - VK 4 Fun 53:50 (10:13, 12:17, 19:5, 12:15)

"M.K.Č." narys M.Pelakauskas po pralaimėtų rungtynių "VK 4 Fun" kolektyvui savo varžovams palinkėjo, kad šie išeitų į PLAY-OFF varžybas. Nors paskutiniąsias grupės rungtynes komanda pralaimėjo, tačiau palankesnis +/- santykis būtent jiems leido įlipti į benuvažiuojantį atkrintamųjų traukinį. Dabar atlikus visus skaičiavimus tapo aišku, kad VK "Experienced" komandą būtų tenkinusi pergalė 7 taškų skirtumu, tačiau norimo rezultato pasiekti nepavyko. Po dviejų kėlinių net neatrodė, kad šeimininkai dar galėtų kabintis į išsvajotą tikslą, kadangi atsilikinėjo 8 taškų skirtumų - tai reiškia, kad antrą rungtynių jie turėjo laimėti 15 taškų persvara. Visgi tuo krepšinis ir žavus, kad per vieną ketvirtį esant nemalonioje situacijoje viską galima apversti aukštyn kojomis. Tą padarė ir "VK Experienced", kuriuos į lemiamą kovą neabejotinai pakylėjo į Taikos progimnaziją susirinkę aistruoliai. 14 taškų persvara kėlinuką laimėję šeimininkai atkūrė maksimalią intrigą, o lemiamas ketvirtis buvo tikras nervų karas. Abi komandos žaidė atsargų krepšinį, tačiau keletas taiklių metimų atrišo rankas "VK 4 Fun" žaidėjams ir šie po 40 minučių trukusio mūšio išsikovojo kelialapį į PLAY-OFF etapą. Tikriausiai dar nei vienas iš "VK Experienced" žaidėjų taip neliūdėjo iškovojęs pergalę, tačiau toks jau tas sportas - negailestingas, bet visus žavintis. Šeimininkams po 11 taškų surinko Justas Adomonis ir Virginijus Jurkevičius. Svečiams 14 pelnė Mantas Endrikaitis.


 BOTTOM-2 Pogrupis

BOTTOM-2 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. UwB 3 1 7 223/214 (9)
2. VK Big Deal 3 1 7 268/192 (76)
3. Parazitas 2 2 6 202/213 (-11)
4. Egzistenciniai Klausimai 1 3 5 200/239 (-39)
5. Harc Team / Korona 1 3 5 197/232 (-35)

 

Į PLAY-OFF patenka: UwB ir VK Big Deal

Antrajame BOTTOM pogrupyje viskas kur kas aiškiau - iškovoję po tris pergales užtikrintai į ketvirtfinalį prasibrovė "UwB" ir "VK Big Deal" kolektyvai. Kiek netikėtai treti grupėje liko "Parazitas" - reguliariajame sezone šis kolektyvas aplenkė tik "Intersurgical Junior" ir liko 13-as, tačiau čia buvo per vienerias gerai sužaistas rungtynes nuo PLAY - OFF etapo. Į šias rungtynes ir kelkimės.

 

Parazitas - VK Big Deal 59:74 (11:22, 15:23, 16:14, 17:15)

Taigi, lemiamos rungtynės, sprendžiančios, kas pateks į PLAY-OFF etapą. Netikėtai dvi rungtynes iš pirmųjų trijų laimėjęs "Parazitas" namų aikštelėje priėmė šiame sezone kiek nenuprognozuojamą, tačiau favoritais patekti į ketvirtfinalį laikomą "VK Big Deal" komandą. Visų pirma, negalime nepaminėti tikrą "atkrintamųjų rėžimą" įjungusį komandos lyderį Artūrą Giedraitį. Patyręs vidurio puolėjas neblogus rodiklius fiksuoja net ir IV lygoje, o čia BOTTOM etape rinko net po 28,5 naudingumo balo. Vienas už kitą geresni pasirodymai A.Giedraičiui nesunkiai leidžia išsaugoti pirmą vietą pagal naudingumo balus visame čempionate. Kuomet "VK Big Deal" ir "Parazitas" susitiko dar prieš keletą mėnesių, pergalę vos dviejų taškų skirtumu šventė "VK Big Deal". Kad antrą kartą tokios pačios klaidos komanda nepadarytų, šįkart jau nuo pat pirmojo kėlinuko kolektyvas žaidė labai agresyviai, o svarbiausia išpildydavo beveik visus derinius puolime (per pirmą pusę pelnė net 45 taškus). Gerą toną sėkmingam žaidimui padavė jau nuo pat rungtynių pradžios įkaitusi Tomo Urbono rankelė, o pabėgus į priekį kiekvienas ekipos žaidėjas jautėsi vis komfortabiliai ir galėjo įnešti savąjį indėlį. Reziumuojant varžybas ir kokį didelį ažiotažą jos kėlė dar neprasidėjus, turime tam tikrą nusivylimą. Tačiau yra kaip yra - užtikrintą pergalę iškovojęs "VK Big Deal" kolektyvas įrodė savo pranašumą ir išsikovojo kelialapį į PLAY-OFF varžybas. Nugalėtojams jau minėtas T.Urbonas pelnė net 31 tašką, o galingą dvigubą dublį surinko Artūras Giedraitis (19 tšk., 17 atk. kam., 30 naud. bal.). Svečių gretose sėkmingiausiai žaidė Edvardas Doroškevič (21 tšk., 16 atk. kam., 23 naud. bal.) ir Mantas Giedraitis (10 tšk., 17 atk. kam., 19 naud. bal.).

Dieną prieš šias rungtynes "VK Big Deal" namuose 59:28 sutriuškino "Harc Team / Koroną". Šįkart Tomas Urbonas pelnė 19 taškų, o eilinį dvigubą dublį surinkęs A.Giedraitis buvo naudingiausias (21 naud. bal.). Svečiams 12 taškų surinko Tomaš Palkovski.

Artūras Giedraitis ("VK Big Deal")

 

UwB - Egzistenciniai klausimai 55:48 (14:12, 15:9, 10:6, 16:21)

Kovo 15-ąją pirmą vietą grupėje užsitikrino "UwB" komanda, namuose 55:48 palaužusi bene didžiausiu lygos nusivylimu šiemet tapusią "Egzistencinių klausimų" komandą. Po labai prasto pasirodymo reguliariajame sezone Top Sport - VKL apžvalgininkai dar tikėjo jų galimybės prasibrauti į PLAY - OFF varžybas, tačiau ir šiame etape nepamatėme pragiedrulių jų žaidime, o vos viena pergalė iš keturių turbūt geriausiai reziumuoja "Egzistencinių klausimų" sezoną. Pralaimėtame susitikime jiems 17 taškų surinko Ruslanas Baranovas, 12 - Vilius Arlauskas. Nugalėtojams 13 taškų pelnė Jaroslav Olechnovič. 

 

Ketvirtfinalio poros

(1) Ferratum - (8) VK 4 Fun

(2) VK Don Pedro užkandinė - (7) VK Big Deal

(3) Yatekomo - (6) UwB

(4) BIL - (5) VK Meradog

VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009