EABL: trečiasis 2018/2019m. čempionato turas Bristol mieste (Anglija) - SIDABRINIAI VILNIEČIAI

2019-03-19

Praeitą savaitgalį EABL čempionatas pirmą kartą atkeliauvo į Angliją. Įdomu tai, jog šiame ture iš 6 dalyvių buvo net trys debiutantės: tai tautiečių pagrindu sudaryta Bristol "Hurricanes" (Anglija), Bristolio Universiteto "Spartans" (Anglija) ir Pazardžiko "Hebar" (Bulgarija). Ture jau tradiciškai dalyvauvo ir VKL Rinktinė, kuri grūmėsi kartu su kitomis 5-iomis komandomis ture. Čempionatą sudaro atskiri turai, kuriuose pagal užimtas vietas komandos yra reitinguojamos, kol galiausiai geriausius rezultatus reguliariame čempionate parodžiusios ekipos susigrums pirmenybių finale 2019 metų birželio mėnesį. Smulkiau apie Bristol turo įvykius - žemiau pateiktoje naujienoje.


FOTO


FINALAS

VKL Rinktinė - Bristol Hurricanes (Anglija) 69 : 73 (18:14, 17:17, 13:21, 21:21).

VKL Rinktinė: K. Surgėlas 17 (13 atk.k.), K. Bagdanavičius (12 atk.k.) ir L. Buitkus po 11, A. Rudelis 8, R. Balbierius ir E. Pundzius po 6, K. Songin 4, R. Stankevičius ir A. Ūsaitis po 3, N. Urbelionis taškų nepelnė.

Finalo rungtynes pirmieji taškais pradėjo anglijos atstovai, tačiau vilniečiai nepasimetė ir pakankamai greitai atsakė dviem taikliais reidais. Dar vienu tritaškiu  varžovus nustelbė jaunasis Rokas Stankevičius, po kurio tolimo šūvio VKL ekipa pirmą kartą pirmauja 11:8. Sėkmingą komandos draugo atkarpą dar pratęsia ir K. Bagdanavičius bei L. Buitkus, tad rezultatui tapus 15:8 "Hurricanes" treneriui nelieka nieko kito, kaip prašyti minutinės pertraukėlės. Po jos aikštelės šeimininkai atsigauna, pelno 6 taškus be atsako ir iki etvirčio pabaigos sumažina savo atsilikimą - 18:14.

Antrasis kėlinys atitrūkti neleido nė vienai komandai. Visą laiką ketvirčio metu priekyje buvo VKL komanda, išlaikydama 4-6 taškų skirtumą. Nors pavyko prigesinti "Hurricanes" vijurką Žymantą Armoną, vis daugiau nerimo kėlė siautėjęs Benas Andriekus, iki didžiosios pertraukos spėjęs įmesti 8 taškus. Prieš didžiąją pertrauką kiek geresnės nuotaikos buvo VKL komanda, kuri pirmavo 35:31.

Visos bėdos mūsų ekipai prasidėjo kartu su trečiojo kėlinio pradžios švilpuku. Komanda visiškai užstrigo puolime, o varžovai priešingai - rinko taškus be didesnių problemų. Tokiu būdu po elinės rezultatyvios Ž. Kosarevo atakos "Hurricanes" jau persvęrę rezultatą savo naudai - 35:37. Tačiau tai buvo tik pradžia ir dar iki kėlinio vidurio aikštelės šeimininkai įgijo pavojingą 7 taškų pranašumą. Vilniečiai per pusę ketvirčio tebuvo pelnę vos 4 taškus ir krepšys kiek atsirišo tik pačioje kėlinio pabaigoje, po kurio "Hurricanes" pirmavo 48:52.

Ketvirtasis kėlinys buvo labai permainingas. Kuomet atrodė, kad šeimininkai tarsi ant bangos ir pabaigs rungtynes savo naudai, VKL vyrukai atkuto ir pradėjo imtis realių veiksmų. Neprabėgus nei 3 minutėms mes jau priekyje 55:54, tačiau ir vėl tarsi sustojame. Varžovų gretose ir toliau nesulaikomas Benas Andriekus, tačiau situaciją kiek gelbėja taia, jog patys vis dar pataikome. Kelis maloniai netikėtus tolimus šūvius pataiko Augustas Rudelis ir likus žaisti 4 minutes esame priekyje 65:61. Tačiau tai ir buvo VKL ekipos galimybių riba šiame mače. Rungtynių finiše taiklias baudas sumetė Ž. Kosarevas ir Bristolio komanda tampa Bristol EABL turo namų etapo nugalėtoja.

Turnyro organizatoriai nuoširdžiai dėkoja mūsų tautiečiams Bristolyje už šiltą priėmimą ir šauniai suorganizuotą čempionato etapą ir tikisi, jog Bristolio komanda taps nuolatine pirmenybių dalyve ateityje. Taip pat sakome ačiū visai Vilniaus komandai, skyrusiai savo laisvą laiką bei jėgas tam, kad sudalyvauti šiame gražiame renginyje.

Bristol "Hurricanes" (Anglija) komanda tampa turo Jungtinėje Karalystėje nugalėtoja

 

VKL Rinktinė - KKL Rinktinė 91 : 68 (13:12, 31:19, 23:18, 24:19).

VKL Rinktinė: K. Surgėlas 18, K. Bagdanavičius 17, L. Buitkus 16, E. Pundzius 13, R. Balbierius 7, A. Ūsaitis 6, K. Songin ir R. Stankevičius po 4, A. Rudelis ir N. Urbelionis po 3.

Antrosiose pogrupio rungtynėse sekėsi ne taip lengvai, kaip galbūt bylotų susitikimo rezultatas. Pirmame ketvirtyje abi komandos ilgokai ieškojo kelių krepšio link ir kurį laiką pirmavo Laikinosios Sostinės atstovai. Tiesa, nerezultatyvus krepšinis nė vieniems neleido įgyti apčiuopiamo pranašumo ir pirmieji bandymai spurtuoti prasidėjo tik antrame ketvirtyje. Jo metu vilniečiai sugebėjo atsiplėšti 6 taškais į priekį ir KKL komanda paprašė minutinės pertraukėlės. Tačiau tai mūsų varžovams nepadėjo ir dar iki didžiosios pertraukos VKL komanda jau pirmavo dviženkliu skirtumu.

Kitoje mačo dalyje situaciją jau pilnai konktroliavo vilniečiai, kurie padidino savo pranašumą, o Kauno komanda vis dažniau stabdė mūsiškius pražangomis. Ne tokį ilgą suoliuką turėję varžovai netruko prisirinkti asmeninių nuobaudų ir skirtumas dar padidėjo, kol galiausiai ketvirtojo kėlinio 7 minutę pasiekė net 30 taškų. Jau patikėję pergale vilniečiai kiek atsipalaidavo ir rankų nenuleidusi KKL komanda dar suspėjo sušvelninti savo atsilikimą. Galutinis rezultatas paskelbė antrą VKL pergalę ir lėmė jiems kelialaį į Bristol turo finalą, tuo tarpu kauniečiai dėl patekimo į Mažąjį finalą ir kovos dėl bronzos dar kausis su Bristol Univercity Spartans klubu. Finalas planuojamas sekmadienio vakare.

VKL Rinktinė po antrosios pergalės keliauja į finalą, vyksiantį sekmadienio vakare

 

VKL Rinktinė - Bristol University Spartans (England) 95 : 66 (22:11, 27:21, 23:20, 23:14).

VKL Rinktinė: L. Buitkus ir K. Bagdanavičius po 18, K. Surgėlas 13 (13 atk.k), R. Stankevičius 10, N. Urbelionis ir A. Rudelis po 9, R. Balbierius 8, A. Ūsaitis ir E. Pundzius po 5, K. Songin taškų nepelnė.

Rungtynes sėkmingiau pradėjo vilniečiai, kurie nuo pirmųjų minučių bandė "atrakinti" krepšį. Tiesa, tai nebuvo taip lengva padaryti ir beveik įpusėjus ketvirčiui mūsų ekipa nebuvo pelniusi nė 10 taškų. Antroje kėlinio dalyje apsipratę su aikštelės niunasais vilniečiai jau įgijo šiokį tokį pranašumą, kurį išlaikė dar iki didžiosios pertraukos - 49:32. Nepaisant solidaus pranašumo VKL atstovai negalėjo atsipalaiduoti, o būtent taip trečiam kėlinyje ir nutiko. Po kelių sėkmingų atakų Bristolio krepšininkai spurtavo ir privertė aktyviau juos palaikyti susirinkusius sirgalius. Čia labai pagelbėjo minutinė pertraukėlė, kurios metu treneris G. Kuliominas ir vėl sustygavo ekipos žaidimą bei atstatė turėtą persvarą. Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas, po kurio Vilniaus komanda iškovoja pirmą pergalę pogrupyje ir turi geras galimybes kautis dėl vietos finale, jeigu antrame mače nugalės amžinus savo priešininkus iš Kauno - KKL komandą.

Pirmame mače šauniai užsirekomendavo jaunasis Rokas Stankevičius

 

 

 

 

VKL  RINKTINĖS  SUDĖTIS  Bristol Grand Prix - EABL  TURUI

 

 

 

PG

 

 

Rokas

Balbierius
 

1993.02.19

 

 

1.80 m.

78 kg

     

 

 "Western Union"

( Įmonių  Lyga )

                   

 

 

PG

 

 

Augustas

Rudelis

1999.07.20

 

 

1.85 m.

90 kg

     

 

"Lentvario LK"

( II  Lyga )

                   

 

 

SG 

 

 

Nerijus

Urbelionis

1996.04.20

 

 

 

1.90 m.

92 kg

     

 

"BC Mickūnai"

( V  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Edgaras

Pundzius

1990.12.14

 

 

1.87 m.

80 kg.

     

 

"Lentvario LK"

( II  Lyga )

                   

 

SG / SF

 

 

Rokas

Stankevičius

2000.07.09

 

 

1.86 m.

75 kg.

     

 

"Perkūno Oželiai"

( V  Lyga )

                   

 

 

SG / SF

 

 

Arvydas

Ūsaitis

1983.08.03

 

 

1.92 m.

90 kg

     

 

"Draudimas.lt"

( IV  Lyga )

                   

 

 

SF

 

 

Lukas

Buitkus

1995.12.03

 

 

1.93 m.

85 kg

     

 

"KK Losrita"

( I  Lyga )

                   

 

 

SF / PF

 

 

Kšyštof

Songin

1993.03.11

 

 

2.00 m.

84 kg

     

 

"BC Šalčininkai"

( III  Lyga )

                   

 

 

PF

 

 

Kęstutis

Bagdanavičius

1987.09.01

 

 

1.95 m.

90 kg

     

 

"LabasPasauli.lt"

( II  Lyga )

                   

 

 

C

 

Kristupas

Surgėlas

1996.12.24

 

 

1.95 m.

102 kg

     

 

"Aardvark"

( I  Lyga )

                   

 

TRENERIS 

 

 

Genadijus

Kuliominas

         

 

"KK Losrita"

( I  Lyga )

                   
Vadovas     Simonas Miškinis            
EABL: trečiasis 2018/2019m. čempionato turas Bristol mieste (Anglija) - SIDABRINIAI VILNIEČIAI

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009