VI Lyga - savaitės apžvalga

2019-03-02

VKL - Top Sport čempionate vis labiau artėja lemiamų kovų metas. Bene pirmieji prie šios startinės linijos priartėjo 6-ojo diviziono dalyviai, kuriems kiekviena akistata antrame pirmenybių etape - aukso kainos. Tradicinėje šeštadieninėje apžvalgoje pasižiūrėsime, kaip ekipoms sekasi spręsti savo lemiamus sezono uždavinius, o tikriems krepšinio gurmanams - ir fantastiškas tritaškis paskutinę sekundę, kurį galėsite pamatyti VIDEO epizode bei interviu su jo autoriumi Dariuš Naus iš "UwB" komandos Tad nieko nelaukdami judame link pastarosios savaitės lygos reikalų.

 

Savaitės interviu

 

Dariau, nuo kada pradėjai žaisti VKL lygoje ir ar prisimeni savo pirmąsias rungtynes ?

Pradėjau rungtyniauti VKL pirmenybėse gal 2012 metais, tačiau sužaidžiau tik pora rungtynių, nes buvau epizodinis žaidėjas, kurio užduotis - keletą minučių atstovėti gynyboje. Po šiokios tokios pertraukos į čempionatą vėl grįžau 2017 metais, kuomet tapau tvirtu pagrindinės sudėties žaidėju.


Visą laiką atstovauji "UwB" komandai, iš kur tokia ištikimybė ir kodėl būtent šis klubas ?

Atstovauju savo universiteto komandai, todėl tame nėra nieko keisto. Kol esu reikalingas komandai, tol joje ir planuoju būti.

 

Šią savaitę išgarsėjai savo fantastišku tritaškiu metimu paskutinę sekundę. Papasakok smulkiau, kaip pasisekė pataikyti tokį tritaškį?

Čia jau ne pirmas būtent taip pataikytas mano metimas. Minutinės pertraukėlės metu treneris nupaišė derinuką, kurį beveik ir įvykdėm. Svarbiausia buvo atsidengti ir suspėti išmesti kamuolį.


Sakai, jog tokį metimą pavyko pataikyti jau ne pirmą kartą. Kokiose rungtynėse dar buvo panašus epizodas ?

Panaši situacija buvo dar mokyklos laikais, žaidžiant preš Jono Pauliaus gimnaziją. Buvo lygiai tokia pat situacija ir panašus derinys - viskas pavyko taip pat. Metimas buvo išmestas maždaug iš tos pačios vietos pataikant nuo lentos. Kai labai norisi laimėti, tai kažkaip ir pavyksta pataikyti.


Galbūt specialiai treniruojiesi tokius matimus, ar yra kita šių pataikymų priežastis ?

Per treniruotes pamėtau kartais tokių metimų, tačiau pagrindine pataikymo priežastimi, manau, yra sportinis pyktis ir noras laimėti.

 

Šiame etape startavote svarbia pergale (į PLAY-OFF pateks 1-2 vietas užėmusios komandos). Kaip manai, ar realu "UwB" klubą pamatyti tarp 8 geriausių diviziono komandų ir kokie būtų ekipos tikslai šiemet ?

Dabar mūsų tikslas yra užimti pirmą vietą pogrupyje ir patekti toliau. O pagrindinis taikinys - kuo daugiau pergalių ir, žinoma, FINAL-4.


Ką įvardintum pagrindiniais konkurentais lygoje į medalius ir kodėl ?

Manau, jog kol kas stipriausi yra "Yatekomo" ir "Ferratum" klubai. Abi komandos gerai sukomplektuotos, turi žaidėjus visose pozicijose, žaidžia komandišką ir protingą krepšinį.


Ko palinkėtum savo ekipai, lygai ir sirgaliams ?

Savo ekipai palinkėsiu pergalių, lygai - dar didesnio plėtojimosi, o sirgaliams gražaus krepšinio su gražiomis pabaigomis.

Pirmieji Dariuš Naus ("UwB") taškai VKL istorijoje

 

TOP-4 Pogrupis

 

TOP 4 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. Yatekomo 1 0 2 95/58 (37)
2. Ferratum 1 0 2 52/49 (3)
3. VK Don Pedro užkandinė 0 1 1 49/52 (-3)
4. BIL 0 1 1 58/95 (-37)

 

TOP-4 pogrupyje susirinko patys stipriausi reguliariojo čempionato kolektyvaim, kurie, nepriklausomai nuo rungtynių baigties, kišenėje jau turi kelialapius į pirmenybių ketvirtfinalį. Jos dabar kaunasi dėl geresnių startinių pozicijų ir santykinai silpnesnių varžovų PLAY-OFF etape. Šią savaitę prasidėjusiuose susitikimuose didelių staigmenų neužfiksuota. Viena turnyro favoričių - "Yatekomo" ir toliau demonstruoja pagirtiną sportinę formą, namuose net 95:58 palaužusi "BIL" kolektyvą. Jau po pirmosios rungtynių dalies aikštelės šeimininkai tuėjo beveik 20-ies taškų pranašumą, tad intrigos dvikovoje neišvydome. Prie komandos pergalės solidžiai prisidėjo visas penketukas, pelnęs po dviženklį taškų skaičių. Verta paminėti karjeros rungtynes sužaidusio Domanto Kuzmos pavardę, nes krepšininkas surinko 17 naudingumo balų, kas yra pats geriausias rezultatas jo istorijoje VKL pirmenybėse. Na o rezultatyviausias klube buvo Linas Petreikis, pelnęs 16 taškų. Dabar "Yatekomo" klubo laukia akistata, kurioje, greičiausiai, paaiškės reguliariojo čempionato nugalėtojas, nes jame teks susitikti su taip pat pergalę pirmame mače iškovojusia "Ferratum" komanda.

Tuo tarpu "Ferratum" vyrai ir toliau kantriai žygiuoja savo tikslų link. Komanda nelaimi triuškinančiais rezultatais, tačiau yra tikrai rungtynių pabaigų žaidimo specialistė. Kad ir dabartinėje akistatoje prieš "VK Don Pedro Užkandinės" klubą "Ferratum" po trečiojo ketvirčio dar atsilikinėjo 41:42, tačiau paskutinis ketvirtis sėkmingesnis buvo būsimiems dvikovos laimėtojams. Įdomu tai, jog dviženklį taškų skaičių nugalėtojų ekipai pelnė vos vienas vienintelis krepšininkas - Paulius Krikštaponis įmetė 13 taškų. "VK Don Pedro Užkandinės" ekipoje puikiai rungtyniavo Ryčio Karnišausko ir Šarūno Tuskenio duetas. Deja, tokio pasirodymo nepakako pergalei iškovoti.

Kitame ture tarpusavyje varžysis dvi laimėjusios ir dvi pralaimėjusios komandos. Lyderių dvikovos nugalėtojas iš karto užsitikrins mažų mažiausiai 2-ąją reitingo vietą, tuo tarpu pralaimėjusių divkovos nelaimingieji aukščiau 3-iosios pozicijos pakilti nebeturės jokių galimybių.

Paulius Krikštaponis gali būti patenkintas - jo "Ferratum" komanda antrą etapą pradėjo pergalingai

BOTTOM-1 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. VK Meradog 1 0 2 98/63 (35)
2. M.K.Č. 1 0 2 62/59 (3)
3. VK Experienced 0 1 1 59/62 (-3)
4. Intersurgical Junior 0 1 1 63/98 (-35)
5. VK 4 Fun 0 0 0 0/0 (0)

 

BOTTOM grupėse komandos sprendžia kiek kitokias užduotis. Čia jos vieno rato sistema kovoja dėl 1 ir 2 vietų, kurios suteikia teisę pratęsti pasirodymą čempionate dalyvaujant PLAY-OFF varžybose. Pirmuosius nedidelius, tačiau labai svarbius žingsnius BOTTOM-1 pogrupyje PLAY-OFF link žengė "M.K.Č." bei "VK Meradog" klubai, iškovoję pergales savo rungtynėse. Gerokai atkaklesnė buvo menininkų ir "VK Experienced" dvikova, kurią tik po labai permainingos kovos 62:59 laimėjo Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos abiturientai. Po pirmosios rungtynių dalies svečiai pirmavo net 22:32 ir atrodė, jog gerokai puolime klimpę "čiurlioniukai" neturės jokių galimybių kabintis į pergalę. Tačiau vaizdas antroje susitikmo dalyje pasikeitė iš esmės. Vis drąsesnis atakuojant krepšį buvo Mantas Pelakauskas, kuris per visą susitikimą pelnė 19 taškų ir buvo rezultatyviausias savo ekipoje. Verta išskirti ir Evaldo Žigučio pasirodymą, nes šis aukštaūgis, nors ir tepelnė vos 4 taškus, atkovojo net 15 kamuolių ir labai prisidėjo prie antrųjų komandos galimybių puolime. Tuo tarpu "VK Experienced" gretose naudingiausias buvo be ketimų rungtyniavęs Mantas Venckus, surinkęs 24 naudingumo balus. Pralaimėjimas iš karto komplikuoja ekipos situaciją ir dabar kelialapį į PLAY-OFF etapą komandai lemtų mažų mažiausiai dvi pergalės iš tirjų likusių rungtynių. O geriausia būtū laimėti visas likusias. "M.K.Č." dabar yra geresnėje situacijoje ir su nekantrumu lauks savo akistatos sekmadienį su Pabradės "Intersurgical Junior" komanda. Tikėtinos pergalės atveju ekipai PLAY-OFF varžybos bus pasiekiamos ranka.

            Tik ką minėti jaunieji Pabradės kerpšininkai vis dar ieško savo kelių pirmosios pergalės link. Nepasisekė jiems ir akistatoje prieš gerokai labiau patyrusią "VK Meradog" komandą, kuriai pralaimėta 63:98. Jaunieji aikštelės šeimininkai pralaimėjo visus kėlinukus ir sprendė kiek kitokius uždavinius, nei pergalės paieška. Pasinaudojęs tokia situacija svečių krepšininkas Vitalij Viduto sužaidė savo karjeros rungtynes. Ekipos lyderis pagerino net tris asmeninius pasiekimus: pelnė 32 taškus, atkovojo 24 atšokusius kamuolius ir surinko net +53 naudingumo balus. Ir visa tai Vitalijus padarė per nepilnas 24 žaidimo minutes ! Jam puikiai antrino taip pat naudingumo asmeninį rekordą pagerinęs puolėjas Mantas Dausėnas, surinkęs +37 naudingumo balus. Kuomet komandoje net du žaidėjai sužaidžia lyg tikri monsttrai, pralaimėti būna praktiškai neįmanoma, todėl nereikia stebėtis, jog antrą čempionato etapą klubas pradėjo užtikrinta pergale. Tiesa, dabar jų kelyje bus gerokai rimtesnis varžovas - tiesioginis konkurentas dėl vietos PLAY-OFF etape "VK 4 Fun" klubas.

 

BOTTOM-2 pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. VK Big Deal 1 1 3 135/105 (30)
2. Harc Team / Korona 1 0 2 58/39 (19)
3. UwB 1 0 2 57/56 (1)
4. Parazitas 0 1 1 39/58 (-19)
5. Egzistenciniai Klausimai 0 1 1 48/79 (-31)

 

Savo akistatas antrame čempionato etape pradėjo ir kiti meno pasaulio atstovai - "Egzistenciniai Klausimai". Tačiau jiems, skirtingai nei "M.K.Č." klubui, laimėti savo mačo nepavyko. Nepasisekė net ir tinkamiau pasipriešinti, nes "VK Big Deal" klubui pralaimėta net 48:79. Toks startas komandos džiuginti neturėtų, nes dabar, norint patekti į PLAY-OFF, gali prireikti laimėti visas trejas likusias rungtynes. Na o šioje dvikovoje "Egzistencinių Klausimų" kovingumą palaikė 15 taškų pelnęs Povilas Čibiras ir 14 pridėjęs Ruslanas Baranovas. "VK Big Deal" sudėtyje kaip jau įprasta spindėjo Artūras Giedraitis. Tiesa, puikus jo pasirodymas nevirto rezultatyviu žaidimu, nes krepšininkas pelnė tik 7 taškus, tačiau atkovojo net 25 kamuolius ir 10 kartų sėkmingai asistavo komandos draugams. rezultatyviausiu nugalėtojų gretose buvo 28 taškus įmetęs Tomas Urbonas.
 

           Pirmoji pergalė turėjo duoti neblogą psichologinį startą komandai, tačiau tai, kaip baigėsi ekipos mūšis su "UwB", sėkminga pabaiga pavadinti gali nebent varžovų komandai. "VK Big Deal" nežymiai kontroliavo situaciją beveik visų rungtynių metu, tačiau aikštelės šeimininkai stengėsi neatsilikti ir į pergalę kabinosi "ragais ir nagais". Likus žaisti 30 sekundžių "VK Big Deal" pirmavo 51:54 ir dar turėjo du baudos metimus skirtumui padidinti, tačiau tokia situacija nepavirto į pergalę. "UwB" nieko nelaukdama švystelėjo tritaškį ir po taiklaus E. Mackevičiaus metimo rezultatas lygus - 54:54. Tačiau tai buvo tik įspūdingos pabaigos pradžia. Likus žaisti 2 sek. "UwB" prasižengė prieš A. Giedraitį ir pastarasis neklydo nuo baudų metimo linijos - 54:56. Šeimininkai prašo minutės pertraukėlės ir paruošia planą, kaip laimėti rungtynes. Jo išpildymu apsiima Dariuš Naus, kuris neįtikėtinu metimu paskutinę sekundę iš toli išplėšia savo komandai pergalę - 57:56. Šį epizodą galite pamatyti žemiau esančiame mūsų VIDEO siužete. Pergalė, praktiškai garantavusi "VK Big Deal" komandai kelialapį į PLAY-OFF nuplaukė ir dabar per likusius du mačus reiks rinkti tik laimėjimus. Tuo tarpu "UwB" startuoja puikiai ir susikuria išskirtines galimybes čempionatą pratęsti ir atkrintsamosiose varžybose.

             Trečiosiose pogrupio rungtynėse pergalę taip pat šventė aikštelės šeimininkai. "Harc Team / Korona" Naujojoje Vilnioje 58:39 įveikė "Parazitą" bei įsirašė pirmąją pergalę į savo sąskaitą. Rungtynėse viskas buvo aišku jau po pirmosios jų dalies, nes "Parazitas" per 20 minučių tebuvo įmetęs vos 12 taškų ir atsilikinėjo daugiau, nei dvigubai. Nepaisant pralaimėjimo, naudingiausiu rungtynių krepšininku buvo būtent pralaimėjusios ekipos atstovas Mantas Giedraitis, kuris pelnė 21 tašką. Dabar "Parazito" ekipos lauks išlikimo mūšis mače prieš "Egzistencinius Klausimus", kur pralaimėjęs klubas su galimybėmis keliauti į PLAY-OFF galės atsisveikinti 99% tikimybe. Tuo tarpu brolžudikiškoje kovoje tarp laimėjusių "Harc Team / Korona" ir "UwB" komandų nugalėtojas praktiškai įsidės kelialaį į PLAY-OFF savo kišenėn. Tad laukia labai karšta artimiausia lygos varžybų savaitė.

Simbolinis savaitės penketukas

 

Mantas Grigaitis

27 tšk. (+15 naud.)

Vitalij Viduto

32 tšk. (+53 naud., 24 atk.k.)

Mantas Dausėnas

22 taškai (+37 naud.)

Arvydas Šturo

7 taškai (+25 naud., 17 atk.k.)

Artūras Giedraitis

12 tšk. (+31.5 naud., 23 atk.k.)

PG SG SF PF C
VI Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009