V Lyga - savaitės apžvalga

2019-03-01

Pirmają kalendorinio pavasario dieną - penktadienį,  kaip visada, TOP SPORT - VKL pristato penktosios pagal pajėgumą lygos apžvalgą. Šią savaitę užfiksuota keletas įspūdingų asmeninių pasirodymų ir daug kitų įdomių dalykų. Taip pat kartu su pavasariu dar labiau priartėjo atkrintamosios varžybos. O kad laukimas neprailgtų šį kartą svečio rubrikoje kalbiname pirmąjį pagal pelnomus taškus lygoje ,,OAKS” žaidėją Gražvydą Balsevičių. Skaitom!

 

Savaitės interviu

 

Gražvydai, kada ir kokiomis aplinkybėmis prasidėjo tavo karjera mėgėjų krepšinyje ir Vilniaus krepšinio lygoje?

Studijų metu praktiškai kiekvieną dieną praleisdavau krepšinio salėje, sportuodavau individualiai. Taip pat vykdavo daugybė vidinių turnyrų ir taurių, tad apie mėgėjų lygas tuo metu negalvojau. Kai baigiau universitetą, iškart pradėjau galvoti, o kur dabar reiks sportuoti, tai kreipiausi i viena gerą draugą ir jis nukreipė mane pas Joną Staniulį - taip ir atsiradau mėgėjų krepšinyje.


Kodėl nusprendei prisijungti būtent prie ,,OAKS” komandos?

Kiek pamenu, žaidėm su Irmantu ir Simu vienoje komandoje pavasario čempionate. Ten susibičiuliavome ir vėliau Irmantas pasiūlė daryti savo komandą VKL pasikviečiant kelis draugus - taip ir atsiradau ,,OAKS“ kolektyve.

 

Kas lemia, kad šiuo metu esi rezultatvyviausias lygos krepšininkas?

Priežastis, jog esu rezultatyviausias lemia tai, kad mūsų komandoje pakankamai mažai žaidėjų, todėl tenka žaisti daug minučių. Komandos draugai labai padeda ir sukuria progas atakuoti, todėl išmetu daug metimų tik gaila, jog šį sezoną tritaškių taiklumas šlubuoja, nes rezultatai galėtų būti kur kas geresni. Esu šiek tiek "naglas" ir agresyvus žaidėjas, todėl pavyksta išprovokuoti nemažai baudos metimų. Taip pat mėgstu bėgti į greitą puolimą, nustebinti varžovus greitais arba tolimais metimais.

 

Beveik be klaidų meti baudų metimus ir esi šiuo metu taikliausias lygoje pagal šį statistinį rodiklį. Kaip taip pasiseka ir nedreba rankos?

Baudos metimai yra pats lengviausias būdas rinkti taškus, o kiekvienas taškas svarbus komandai, tad tiesiog susikaupi ir ramiai juos sumeti. Patinka juos mesti ypač lemiamais varžybų momentais (juokiasi). Kuo daugiau įtampos -  tuo lengviau.

 

Tikriausiai daug dirbi su savo metimu, kad dažnai pavyksta įmesti 30 ir daugiau taškų?

Kaip jau minėjau ankščiau, tikrai stengiausi - sportavau ir labai daug dirbau ties metimo technika, o pastaruosius pora metų visą laiką atima darbai. Šiuo metu paimu kamuolį i rankas praktiškai tik varžybų dieną, bet įgūdžiai toli nepabėgo, nes pavyksta kartais įmest nemažai taškų ir, svarbiausia, pasiekti pergales kartu su komanda.

 

Kurio V lygos žaidėjo demonstruojamas krepšinis tau palieka didžiausią įspūdį šį sezoną?

Iš tikro stebiu kas vyksta tik mūsų B grupėje, bet manau, kad ir A grupėje yra gerų žaidėjų. Įspūdį palieka Andrius Tichonovas, nes yra aukštas, o žaisti gali visose pozicijose. Taip pat jis dar žaidžia ir ,,I+II“ lygoje. Išskirčiau taip pat Darių Jucių, nes jį gerai pažįstu. Šis žaidėjas turi gerą ranką. Ne kartą žaidėm ,,minusą“ - nei karto nelaimėjau. Palieka įspūdį,  kad tokio ūgio ir sudėjimo žaidėjas turi tokią taiklią ranką. Nežinau, ką toks stiprus žaidėjas veikia III ir V lygoje.

 

Kokius tikslus šį sezoną kelia komanda ,,OAKS”?

Tikslas turbūt yra toks, kaip ir visų komandų - gerai praleisti laiką su draugais. Aišku, visada pagalvoji, kad būtu šaunu pakovoti dėl medalių, tad tikrai šitos galimybės neatsisakysime. Juolab, kai prognozavo mums prieš sezoną 12 vietą, o esam dabar 3-ioje pozicijoje. Turim 9 iš eilės laimėtų rungtynių seriją, tad nežadam sustoti ir laukiam varžovų antrame etape.


Ar esi žaidęs VKL rinktinėje ? Jei nesi, tai ar norėtum būti pakviestas į ją?

Ne, nesu žaidęs. Jei pakviestų ir jei turėčiau galimybę prisijungti, tai kodėl gi ne.

 

Ko palinkėtum sau, savo komandai, lygai, sirgaliams, likusioje sezono dalyje?

Sau ir savo komandai palinkėčiau nenukabinti nosies, jei vienos ar kitos rungtynės nepasisekė. Be abejo, tikėkimės  būti  sveiki ir nepatirti traumų bei žaisti kartu dar daug sezonų. Lygai palinkėčiau toliau tęsti savo puikų darbą mėgėjų krepšinyje. Taip pat paraginčiau susirūpinti kai kurių teisėjų darbu, nes žinau, kad daugybė žaidėjų yra nepatenkinti dėl teisėjų požiūrio ir nusiteikimo atėjus teisėjauti ,,kažkokioje penktoje lygoje“. 

Šios savaitės interviu rubrikos svečias - Gražvydas Balsevičius ("Oaks")

 

A  Pogrupis

 

A pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. Perkūno Oželiai 15 0 30 1246/882 (364)
2. KK Kardinolai 13 4 30 1145/1045 (100)
3. Vilko Brolija 13 3 29 1381/1192 (189)
4. Blue Sharks 12 5 29 1303/1116 (187)
5. Pineca 13 3 29 1173/967 (206)
6. SNACKBOX.LT 12 5 29 1174/1035 (139)
7. BC Rudamina 10 7 27 1094/952 (142)
8. Abi Kairės 11 5 27 1076/892 (184)
9. BKK Vėjas 10 6 26 1153/1022 (131)
10. KK Jėgeris 9 7 25 1107/1068 (39)
11. TBA 6 11 23 983/963 (20)
12. BC Kelreida 6 10 22 931/1046 (-115)
13. VK Tobulėjimo akademija 5 11 21 974/1151 (-177)
14. VKM 2002 3 13 19 1071/1304 (-233)
15. Acarginiai 2 15 18 833/1141 (-308)
16. Užgesę talentai 3 12 18 805/966 (-161)
17. VK Sėkmės Džentelmenai 3 12 18 934/1194 (-260)
18. BC Mickūnai 0 17 17 1015/1462 (-447)

 

Šiame  pogrupyje, kai kurios komandos praėjusią savaitę jau baigė grupės kovas ir ruošiasi atkrintamosioms ir tik 17-18 vietas užėmusios komandos baigs kovas nežaisdamos PLAY-OFF etape ir ruošis nebent Pavasario čempionatui. Jau tikrai aišku, kad šiek tiek viršydami priešsezonines bei tarpines prognozes pirmi grupėje finišuos ,,Perkūno Oželiai“, kurie praėjusią savaitę grįžo į pergalių kelią ir iškovojo dvi pergales vidutiniškai 15 taškų persvara. Pirmiausia namų salėje  įveikta komanda "KK Kardinolai“. Šis mačas bene ir buvo kertinis, kuris nulėmė, kad ,,Perkūno Oželiai“ lieka pirmi grupėje ir yra nebepavejami jokiai kitai komandai. Kitame mače prieš minėtą komandą neatsilaikė ir vieni turnyro autsaiderių ,,Acarginiai“, leikantys už PLAY-OFF varžybų ribos. ,,Perkūno Oželių“ gretose abiejuose mačuose pasižymėjo komandos lyderius Lukas Jurevičius, kuris pelnė vidutiniškai po 16,5 taško ir rinko po 23,5 naudingumo balo. Rungtynėse su ,,Acarginių“ komanda ,,iššovė“ ir kitas nugalėtojų žaidėjas Nojus Šapalas, kuris pelnė 20 taškų ir sužaidė geriausias bei rezultatyviausias savo rungtynes. Iki tol šis jaunas žaidėjas įmesdavo vidutiniškai tik po 3,3 taško per rungtynes. Antrojoje grupės vietoje atsidūrę "KK Kardinolai“ praėjusią savaitę sužaidė dar du mačus. Pirmiausia išvykoje buvo pralaimėta ,,Snackbox.lt“ ekipai  ir ketvirtadienio vakarą įveikta dar viena antrosios lentelės dalies komanda - ,,VKM 2002“. Visose trijose komandos rungtynėse rezultatyviausias ir naudingiausias buvo Gediminas Albrichtas, kuris pelnydavo po 15 taškų ir rinkdavo po 25,6 naudingumo balo. Su tokiais rezultatais šis žaidėjas buvo netoli simbolinio savaitės žaidėjų penketuko. Komanda jau baigė pasirodymą ir laukia kitų komandų rezultatų, po kurių paaiškės, ar ekipa lieka antrojoje grupės vietoje, taip šiek tiek pranokdama išankstines lygos orakulų prognozes.

            Atkakliausiai ir rezultatyviausiai jau nebe pirmąkart šiame sezone vyko rungtynės, kur dalyvavo geriausiai puolanti  lygos komanda ,,Vilko Brolija“, turinti keletą patyrusių lygos ,,vilkų“ savo gretose. Pirmąjį savaitės mačą ,,Vilko Brolija“ žaidė namuose, Vingio sporto salėje. Jie priėmė svečius "KK Jėgerį“, kurie, vedami į priekį puolėjo Edmundo Dariaus Gužės iki šio mačo buvo įgavę gerą formą ir iškovoję tris pergaes paeiliui. Ir šis mačas, kaip jau tam įprasta šiai salei, vyko atkakliai ir rezultatyviai. Puolamojo tipo taškų rungtynėse, tartum NBA krepšinio lygoje nei vienai komandai nepavyko įgyti dviženklio pranašumo ir rungtynių nugalėtojas sprendėsi paskutiniame kėlinyje, kurio pabaigą kiek geriau sužaidė ,,Vilko Brolija“, iškovodama pergalę įmetusi 104 taškus. Šią atžymą pasiekė ir svečiai, kurių gretose trečdalį taškų, tai yra 33 pelnė jau minėtas žaidėjas Edmundas Darius Gužė. Jam gerai talkino kitas svečių krepšininkas Vytautas Skarulskis, kuris įmetė 25 taškus. Nugalėtojų gretose spindėjo starto penketo žaidėjai, o pats rezultatyviausias iš jų buvo Adas Papartis, kuris įmetė 31 tašką. Jam gerai talkino ir Vaidas Petrulionis, pridėjęs 27 taškus. Kitame savaitės mače ,,Vilko Brolija“ vyko į Ozo gimnaziją, kur juos priėmė komanda ,,Abi kairės“. Šeimininkų komandos gretose šiame mače nebuvo komandos lyderio ir vieno geriausių lygos vidurio puolėjų Aivaro Aleksiejaus. Abiejų komandų gretose vėlų ketvirtadienio vakarą buvo tik po 6 žaidėjus, kas darė šias rungtynes labai įdomiomis. Tokios jos ir buvo. Pirmame rungtynių kėlinyje vyko žvalgyba ir didesnės persvaros neįgijo nei viena komanda. Antrame kėlinyje, bandydami pateisinti geresnės komandos statusą, dviženkle persvara šovė pirmyn ,,Vilko  Brolija“. Į tai šeimininkai trečiajame kėlinyje atsakė dar didesniu spurtu ir to pakako, kad svečiai nesugebėtų pavyti šeimininkų, kurie, sakykim, iškovojo kiek netikėtą pergalę. Nugalėtojų gretose po 18 taškų pelnė Lukas Pūras ir Benas Balukonis. Atsarginis komandos vidurio puolėjas Rokas Urba atkovojo net 15 kamuolių. Pastarasis žaidėjas žaidė tik 6 mačą komandoje ir iki tol rungtyniaudamas daugiau, nei po 20 minučių pelnydavo tik po 5,5 taško. Pralaimėjusių gretose 24 taškus pelnė Vaidas Petrulionis. ,,Vilko Brolija“ po šios savaitės atsidūrė trečioje grupės vietoje ir paskutinis komandos susitikimas sekmadienį su "BKK Vėju“ nulems, ar ekipa atsidurs jai prognozuotoje antroje grupės vietoje.

            "KK Jėgeris“ paskutines rungtynes žais su žemesnėje grupės vietoje esančia komanda ,,Užgesę talentai“ ir veikiausiai jas laimės. "BKK Vėjui" pralaimėjus ,,Vilko Brolijai“, "KK Jėgeris“ finišuotų devintoje grupės vietoje. ,,Blue Sharks“ komanda, kuri po Naujųjų metų rado savo raktą į pergales, rezultatyvioje savo paskutinėje šio etapo kovoje užtikrintai įveikė pirmajame grupės trejete buvusią komandą ,,Pineca“, bei prieš tai palaužė dar ir ,,Snacxbocx.lt“ komandą. Abiejose rungtynėse nugalėtojų gretose spindėjo po Naujųjų metų dažniau rungtynes lankantis Tomas Minkevičius. Šis žaidėjas pateko į naudingiausių savaitės žaidėjų simbolinį penketą. Grupės autsaiderė "BC Mickūnų“ ekipa šią savaitę pralaimėjo dar du kartus ir grupės kovas baigė be pergalių. Paskutinėje grupės rungtynių savaitėje laukia įdomus susitikimas tarp ,,Perkūno Oželių“ ir ,,Pineca“ klubų, kuri nulems, ar pastaroji komanda išsaugos vietą pirmame pogrupio trejetuke.

"Perkūno Oželiai" lengvia žygiuoja per čempionatą, kaip kad Lukas Jurevičius su kamuoliu

 

B pogrupis W L Tšk. Skirtumas
1. SK Skaidiškės II 14 1 29 1161/849 (312)
2. Meridianas 13 2 28 1002/771 (231)
3. Oaks 12 4 28 1143/971 (172)
4. Socialinių MK 11 5 27 1037/968 (69)
5. LPK Liberna / Gervėčių Kraštas 9 7 25 1006/920 (86)
6. LT2018 9 7 25 1121/977 (144)
7. BC Žiedinis Raumuo 9 6 24 823/820 (3)
8. KK Luksara 9 6 24 914/860 (54)
9. BC Suppleo (skola) 7 9 23 1010/1034 (-24)
10. Kavarskas 8 7 23 991/963 (28)
11. Duok dėdei vieną 6 10 22 981/1032 (-51)
12. Brick City 7 8 22 979/1025 (-46)
13. Knauf Reunion 6 8 20 848/844 (4)
14. Lyderiai 5 9 19 837/928 (-91)
15. MarkMonitor 3 12 18 681/967 (-286)
16. TV3 & TVPlay Home 2 13 17 778/1036 (-258)
17. BC Carmita (diskval.) 0 16 6 246/593 (-347)

 

B grupėje po "BC Carmitos” diskvalifikacijos nė vienai komandai nereikia kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias, tad paskutiniuose savo reguliariojo čempionato mačuose ekipos tiesiog siekia aukštesnių vietų ir sąlyginai lengvesnių varžovų kitame etape. Pirmais šioje grupėje, kaip ir buvo prognozuota, finišuos "SK Skaidiškės-2", kurios nors ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą  šiame sezone po atkaklios kovos nusileisdamos ,,Duok dėdei vieną” klubui, tačiau palankiai susiklosčiusius kitoms rungtynėms lieka pirmoje grupės vietoje ir paskutinis mačas skaidiškiečiams su "KK Luksara” tebus tik formalumas. Aiškios ir kitos pirmojo penketo komandos, kurių pozicijos veikiausiai nesikeis. Antrais liks puikiai šiemet rungtyniaujantis ,,Meridianas”, kuri šią savaitę išvykoje įveikė ,,Brick City”. Šiame mače nugalėtojų gretose komandos lyderis Almantas Stankevičius pelnė 24 taškus ir atkovojo net 27 kamuolius. Toks atkovotų kamuolių skaičius yra vienas geriausių pasirodymų šių metų V lygos sezone. Pralaimėjusiems jaunasis Matas Reklaitis pelnė 28 taškus ir surinko 36 naudingumo balus bei pateko į simbolinį savaitės žaidėjų penketą. Treti grupėje finišavo ,,OAKS”, kurie taip pat nepaliko vilčių jau minėtiems ,,Brick City”. Nugalėtojų gretose komandos lyderiui Gražvydu Balsevičiui, kuris pelnė 31 tašką, puikiai talkino Simonas Šidlauskas, kuris įmetė 24 taškus ir atkvojo 11 kamuolių. Svečių pajėgumą rodo ir tai, kad jie iškovojo solidžią pergalę žaisdami vos šešiese. Ketvirtoje vietoje - ,,Socialinių MK” komanda, kuri gan lengvai įveikė šiuo metu paskutinę PLAY-OFF dayvę ,,TV3 & TV PlayHome”. Nugalėtojų gretose solidų dvigubą dublį (20 taškų ir 17 atkovotų kamuolių) surinko Domantas Jasionis, kuris su 39 naudingumo balais buvo visai arti naudingiausių savaitės žaidėjų penketuko. Pirmas penketukas išsidėstė ganėtinai ne taip, kaip prognozavome. Jame yra tik dvi komandos - tai ,,Socialinių MK“ ir ,,Skaidiškės-2“, kurioms čia vieta tarsi ir buvo rezervuota. Orakulai gerokai nurašė komandą ,,Oaks“, kuri iš 10 jiems prognozuotos vietos atsidūrė net 2. ,,Meridianas“ taip pat ženkliai viršija išankstines prognozes. Nuo 5 iki 16 vietos esančių komandų išsidėstymas dar gali pasikeisti po paskutinių šios grupės rungtynių.

            Šią savaitę dar vyko įdomus susitikimas tarp šeimininkų ,,LT2018“  ir svečių  "KK Luksaros“. Čia pergalę lygioje kovoje iškovojo svečių komanda, kurios gretose naudingiausias ir rezultatyviausias buvo komandos senbūvis Andrius Gižas, atakuodamas puikiu taiklumu surinkęs 22 taškus ir 23 naudingumo balus. Jam gerai talkino Mindaugas Capas, kuris surinko 17 taškų. "BC Žiedinis Raumuo“ namų salėje priėmė šalimais turnyrinėje lentelėje esančią komandą ,,LPK Liberna / Gervėčių kraštas“ ir nerezultatyvioje kovoje iškovojo svarbią pergalę, kuri palieka galimybių finišuoti grupės penketuke.

Tomas Urbonas kartu su "Brick City" nukalė dar vieną pergalę

 

Simbolinis savaitės penketukas

 

Tomas Minkevičius

30,5 tšk. (+43 naud.)

Audrius Gurskis

35 tšk. (+31 naud.)

Matas Reklaitis

34 taškai (+38 naud.)

Lukas Savickas

25 taškai (+39 naud.)

Gediminas Balčius

29 tšk. (+44 naud.)

PG SG SF PF C
V Lyga - savaitės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009