VI LYGA: VKL apžvalgininkų antrojo etapo prognozės

2019-02-23

Kaip ir kiekvieną šeštadienį, taip ir šįkart Top Sport - VKL lyga sveikinasi su visais krepšinio mylėtojais! Nors praėjusioje VI-osios lygos apžvalgoje apibendrinome pirmąjį etapą, šiandien nusprendėme savo skaitytojus palepinti galbūt ir nevisuomet pačiomis sėkmingiausiomis, tačiau labai populiariomis ekspertų prognozėmis! Žemiausio rango - VI-oji lyga yra pati nenuspėjamiausia, o tai įrodo visiškai nepasiteisinę pirmojo etapo spėjimai. Tačiau mes nepasiduodame, o dabar, remdamiesi praėjusio etapo rezultatais bandysime būti taiklesni. Mes primename, kad tai yra tik mūsų asmeninė nuomonė, todėl tikimės, kad tai tebūtų didelė paspirtis kolektyvams pateisinti arba paneigti mūsų prognozes! Taigi skaitom, o pradžiai - naujai susiformavusių pogrupių priminimas!

Naujieji antrojo etapo pogrupiai

O toliau ekipos yra padalijamos į TOP ir BOTTOM divizionus. TOP pogrupį sudarys pirmieji keturi čempionato kolektyvai, surinkę daugiausiai taškų, o BOTTOM bus atskirti į dar du pogrupius po 5 komandas. Tolimesnė sistema - po grupės lentele.

TOP pogrupis
Ferratum
Yatekomo
VK Don Pedro užkandinė
BIL

 

Žaidžiama vieno rato sistema. Taškai (taip pat pergalės ir pralaimėjimai), surinkti pirmajame etape, anuliuojasi. Ekipos pasiskirsto 1-4 reitingus prieš PLAY - OFF etapą, kuriame vietos šiems klubams jau garantuotos.

 

BOTTOM-1 pogrupis
5. M.K.Č.
8. VK 4 Fun
9. VK Experienced
10. VK Meradog
14. Intersurgical Junior

 

Žaidžiama vieno rato sistema. Taškai (taip pat pergalės ir pralaimėjimai), surinkti pirmajame etape, anuliuojasi. Dvi stipriausios grupės komandos patenka į PLAY - OFF etapą.

 

BOTTOM-2 pogrupis
6. Harc-Team Korona
7. VK Big Deal
10. Egzistenciniai klausimai
11. UwB
13. Parazitas

 

Žaidžiama vieno rato sistema. Taškai (taip pat pergalės ir pralaimėjimai), surinkti pirmajame etape, anuliuojasi. Dvi stipriausios grupės komandos patenka į PLAY - OFF etapą.

 

Apžvalgininkų prognozės

Kolektyvus iš pirmojo ketverto pagal prognozuojamą vietą nusprendėme išdėlioti nuo aukščiausios vietos iki žemiausios su trumpu pagrindimu, kodėl turėtų būti būtent taip, o ne kitaip. Gero skaitymo ir viską priimkite pozityviai!

 

FERRATUM 

Stipriausia reguliariojo sezono komanda, todėl natūralu, kad jai skiriame pirmąją vietą ir po antrojo etapo. 12 pergalių ir vos vienas pralaimėjimas, patirtas net ne tiesioginiams oponentams, o "VK Big Deal" komandai. Jau praeitoje apžvalgoje minėjome, kad turime žemai nusilenkti prieš šį kolektyvą, visu 110 procentų paneigusiu išankstines mūsų prognozes - juk prieš turnyro startą "Ferratum" prognozavome tik 12 vietą, tačiau dabar ir toliau tikime, kad kolektyvas žengs tvirtus žingsnius link čempionų trofėjaus. Pirmasis laiptelis įveiktas palengva, antrasis - tikriausiai pirmasis reitingas PLAY - OFF varžybose, o būtent tai šiam kolektyvui mes ir prognozuojame. Ekipa tarp visų lygos komandų yra penkta pagal pelnomus taškus (vid. 58,9 tšk.), tačiau komandos pagrindinis ginklas yra ne puolimas, o geležinė gynyba - prasileidžiama vos po 49,1 taškus ir tai yra geriausias rezultatas lygoje. Pavyzdžiui antra geriausius gynybos rodiklius fiksuojanti ekipa ("Yatekomo") į savo krepšį praleidžia net 3 taškais daugiau - 52,5.

Pagrindinis ginklas: Gynyba.
Pagrindiniai krepšininkai: Domas Balčiūnas (vid. 15,7 tšk.), Arvydas Šturo (vid. 18,6 naud. bal.) ir Slavomir Janovič (vid. 18,2 naud. bal.).
Prognozuojama vieta: 1.
 

"Ferratum" aukštaūgis Arvydas Šturo pagal atkovotus kamuolius lygoje rikiuojasi ketvirtoje vietoje
 
 
YATEKOMO
Dar vienas kolektyvas, ryškiau atsiskyręs nuo kitų lygos komandų. 11 pergalių ir 2 pralaimėjimai, sezono pradžioje patirti tiems patiems "Ferratum" ir "VK Don Pedro užkandinei". Vėliau "Yatekomo" tikrąja to žodžio prasme užsiliepsnojo ir iškovojo net devynias pergales iš eilės, užtikrintai finišuodami antroje lentelės pozicijoje. Jei kaip ir minėjome, "Ferratum" remiasi gynyba ir savo varžovų milžiniškais pranašumais netriuškina, tai "Yatekomo" yra labai kontrastinga komanda. Ji gerai ginasi (antra vieta lygoje), tačiau visą darbą pasidaro puolime ir pelnydama po 69,2 taško per rungtynes antroje vietoje esančią komandą lenkia net 4 taškais. Bus labai įdomu stebėti ar komanda gali mesti rimtesnį iššūkį lygos favoritams, tačiau bent jau kol kas patirtas pralaimėjimas "Ferratum" visą klubą nustumia į antrą vietą.
 
Pagrindinis ginklas: Puolimas.
Pagrindiniai krepšininkai: Šarūnas Misiūnas (18,4 naud. bal.), Mantas Grigaitis (17,5 naud. bal.) ir Linas Petreikis (15,6 tšk.).
Prognozuojama vieta: 2.
 

VK Don Pedro užkandinė 

Šiuo metu manome, kad būtent "VK Don Pedro užkandinė" yra vieni iš realiausių pretendentų į bronzos medalius, tačiau yra vienas didelis BET - jei ekipoje pastoviai žais Šarūnas Tuskenis. Nenorime sumenkinti kitų ekipos krepšininkų, kadangi kolektyve yra tikrai talentingų vaikinų, tačiau būtent šis galingo sudėjimo vidurio puolėjas yra kertinis žaidėjas "Don Pedro" komandoje. Ekipa žaisdama su Šarūnu ir be jo turi du skirtingus veidus, tačiau aišku viena, kad norėdama kautis ne tik dėl bronzos, bet ir dėl aukštesnės prabos medalių, turi surasti kažkokių naujų kozirių, kurių mes savo vizijoje deja, tačiau nematome. Pagrindinis darbas šiuo metu - gerinti komandinę gynybą, kadangi nors ir "VK Don Pedro užkandinė" žaidžia gražų puolamąjį krepšinį (trečia vieta lygoje pagal pelnomus taškus), tačiau užima vos 9 vietą pagal praleidžiamus taškus.

Pagrindinis ginklas: Žaidimas per Šarūną Tuskenį.
Pagrindiniai krepšininkai: Šarūnas Tuskenis (16 tšk., 10,8 atk.kam., 22,8 naud. bal.), Andrius Radzevičius (12,4 tšk.) ir Mindaugas Kalinauskas (10,5 tšk.)
Prognozuojama vieta: 3.
 
Mindaugas Kalinauskas kartu su kitais bendraklubiais turės sužaisti virš savo galimybių ribų ir padėti Š.Tuskeniui "VK Don Pedro užkandinės" komandoje 

 

BIL
 
Ketvirtoji ekipa, jau turinti bilietą į PLAY - OFF varžybas. Ir iš tikrųjų, geras ir solidus pasirodymas reguliariajame sezone čia suvaidina didelį vaidmenį, kadangi "BIL", nepaisant prasto pasirodymo antrame etape, turės mažiausiai ketvirtą skirstymą. O būtent tai, kad jie yra šio pogrupio autsaideriai galbūt leis pateikti ir dar pora sensacijų bei užimti aukštesnę vietą nei, kad mes prognozuojame. "BIL" reguliarųjį sezoną baigė trijomis pergalėmis iš eilės, visgi sezono metu buvo pralaimėta komandoms, kurios "ant popieriaus" atrodo stipriau - tiek "Ferratum", tiek "VK Don Pedro užkandinė", tiek "M.K.Č." ar "Yatekomo". Tai leidžia daryti prielaidą, kad šiuo metu "BIL" komanda nėra pajėgi įkasti varžybų favoritams ir todėl natūralu jai skirti ketvirtą vietą. Visgi VI-oji lyga tuo ir patraukli, kad čia favoritų etiketė dar nieko nereiškia, o vieno ar kito krepšininko nebuvimas bei pora pataikytų tritaškių gali nulemti mačo baigtį, todėl iš "BIL" krepšininkų antrame etape tikimės bent vienos sensacijos!
 
Pagrindinis ginklas: Nėra konkretaus lyderio - iššauti gali vis kitas krepšininkas. 
Pagrindiniai krepšininkai: Edmundas Bliuvas (15 atk. kam., 19 naud. bal.), Zenonas Kuzavas (17 tšk.) bei Ovidijus Tarutis (14,2 tšk.)
Prognozuojama vieta: 4.
 
 

Kurios ekipos pateks į PLAY - OFF iš BOTTOM pogrupių?

10 komandų, iš kurių tik keturios pateks į atkrintamąsias. Tai svarbiausia sezono stadija komandoms, kurios visą sezoną trinasi lentelės viduryje, o būtent dabar pats metas parodyti geriausias savo savybes ir patekti į stipriausių aštuonetą. Taigi kurios komandos, VKL ekspertų nuomone, yra verčiausios bilieto į PLAY - OFF?

 

M.K.Č.

Pats tvirčiausias mūsų spėjimas. Komanda, kuriai buvo pranašauta pirmoji vieta prieš sezoną negali likti pamiršta ir šioje sezono stadijoje. Vėlgi kiek silpnokai startavęs kolektyvas (3 pergalės ir 4 pralaimėjimai) galiausiai pajuto žaidybinį ritmą ir sezono eigoje demonstravo vis geresnį ir kokybiškesnį žaidimą, kas leido finišuoti pirmajame lygos penkete. Nedidelis žingsnelis ir gyvenimas būtų ramus, tačiau yra kaip yra - kolektyvui teks peštis dėl vietos PLAY - OFF etape pirmajame BOTTOM pogrupyje. Visgi naujai susiformavę pogrupiai vieniems iš čempionato favoritų buvo palankūs - mes nematome rimtų konkurentų Žemynos gimnazijos krepšininkams. Šiokį tokį fiasko, patirtą grupių etape galime nurašyti ir fortūnos nebuvimui - beveik visi pralaimėti susitikimai pralaimėti vienženkliais pranašumais. "M.K.Č." turi milžinišką potencialą puolime, o pagal pelnomus taškus užima antrą vietą lygoje ir nuo trečiosios vietos juos skiria beveik keturi pelnyti taškai. Didelis +/- santykis (+146) leidžia manyti, jog "M.K.Č." turės pranašumą prieš kito pogrupio pirmą komandą ir galiausiai užims penktą vietą.

Pagrindinis ginklas: Solidus puolimas, 
Pagrindiniai krepšininkai: Evaldas Žigutis (20,8 naud. bal.), Mantas Pelakauskas (14,3 tšk.).
Prognozuojama vieta: 5.
 
 
Antrąjį kelialapį iš pirmojo BOTTOM pogrupio iškovosiančios komandos spėti nesiryžtame - mūsų nuomone, tiek "VK 4 Fun", tiek "VK Experienced", tiek ir "VK Meradog" turi vienodas galimybes, tačiau kažkuri iš šių ekipų VKL apžvalgininkų nuomone turės aštuntą reitingą PLAY - OFF varžybose. 
 
 
VK Big Deal
 
Artūro Giedraičio efektas. Net neabejojame, kad atėjus svarbiausioms sezono kovoms, milžinišką patirtį sukaupęs vidurio puolėjas žais kiekvienose rungtynėse, o komandų, galinčių sustabdyti naudingiausią pirmojo etapo krepšininką, šioje lygoje tiesiog nėra. Viskas priklauso ir nuo Artūro sveikatos, ir nuo pasirengimo, tačiau kuomet centras į rungtynes atvyksta susikaupęs - jį galima tik pristabdyti, bet ne galutinai sustabdyti. Galbūt Artūras nerinks daug taškų, tačiau tuomet atidirbs gynyboje ir išvalys baudos aikštelę. Kad aukštaūgis beveik visuomet susirinks dviženkliį atkovotų kamuolių skaičių, ginčytis net neverta, o savo universalumą A.Giedraitis maksimaliai išpildo atiduodamas bendraklubiamas briliantinius perdavimus. Visa tai sudėjus mes gauname tikrą VI-osios lygos monstrą, kuris nesunkiai turėtų atvesti savo klubą į PLAY - OFF varžybas. Mūsų spėjimas - pirmoji vieta antrajame BOTTOM pogrupyje ir šeštasis skirstymas atkrintamosiose, kadangi +/- santykiu turėtų būti nusileista "M.K.Č.". 
 
Pagrindinis ginklas: Artūro Giedraičio išnaudojimas ir aplink jį besisukiojantys solidūs krepšininkai.
Pagrindiniai krepšininkai: Artūras Giedraitis (12 tšk., 14,3 atk. kam., 5,4 rez. perd., 24,1 naud. bal.), Tomas Urbonas (20,1 tšk.) ir Dovydas Daukša (17,2 naud. bal.)
Prognozuojama vieta: 6.
 
Naudingiausias pirmojo etapo krepšininkas A.Giedraitis yra pasiruošęs atvesti savo komandą į PLAY - OFF varžybas 
 
 
Egzistenciniai klausimai
 
Nepaisant labiausiai nuvylusios pirmojo etapo komandos statuso, VKL apžvalgininkai tiki "Egzsitencinių klausimų" sėkme. Ilgą laiką 12-oje turnyrinės lentelės vietoje tūnojęs kolektyvas sugebėjo reguliarųjį sezoną užbaigti paskutinėje pirmojo dešimtuko vietoje, tačiau bet kokiu atveju, tai labai prastas ir komandos vadovų visu 100 procentų netenkinantis rezultatas. Mes šiuo kolektyvu pasitikėjome ir prieš sezono startą jiems prognozavome beveik pačią aukščiausią - antrąją vietą, tačiau šiuo metu turime tai, ką turime. "Egzistencinių klausimų" vyrukų nurašyti tikrai neskubame, nes galimybių pasireikšti ir užimti aukščiausias vietas lygoje dar bus, tačiau išvados turi būti pradėtos daryti jau dabar, nes laikas senka. Svarbu bus ir tai, kiek komandai pavyks surinkti svarbiausius žaidėjus į lemiamas sezono kovas, tačiau atsakomybė pateisinti lūkesčius turi būti jaučiama, todėl mes šiam kolektyvui žadame septintą skirstymą PLAY - OFF varžybose, kuriose "Egzistenciniai klausimai" gali tapti juoduoju arkliuku ir nustebinti vienus iš čempionato lyderių.
 
Pagrindinis ginklas: Stipri ir subalansuota sudėtis, kuriai tiesiog nepavyko stabiliai rinktis į visas rungtynes.
Pagrindiniai krepšininkai: Mindaugas Bundza (6,9 rez. perd., 12,9 naud. bal.), Ruslanas Baranovas (13,6 tšk.) ir Rytis Kazlauskas (10 tšk.)
Prognozuojama vieta: 7.
 
 
 
VI LYGA: VKL apžvalgininkų antrojo etapo prognozės

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009