2018/2019 m. sezonas: 1 lygos apžvalga

2018-10-22

Naujojo sezono startas jau ne už kalnų. Ta proga kviečiame susipažinti su penkiomis pačiomis stipriausiomis Vilniaus krepšinio lygos komandomis! 

 

Aardvark 

 
Kertiniai krepšininkai: Simas Liepinaitis, Steponas Markus, Kristupas Surgėlas, Vytautas Saulevičius, Mindaugas Pukelevičius. 
Stiprybės: Greitis ir mobilumas.
Prognozuojama vieta: 3
 
Nors priekinė "Aardvark" linija neatrodo labai galingai, tačiau šis klubas turi daug tvirtai sudėtų ir greitų krepšininkų, kurie ne tik yra labai svarbūs komandos puolime, tačiau tuo pačiu gali atstovėti gerai prieš tikrus priešininkų vidurio puolėjus po krepšiais. Labai įdomi bus šios ekipos dvikova su "Kolegomis", kadangi vienas svarbiausių pastarojo klubo žaidėjų Mindaugas Pukelevičius šį sezoną vilkės "Aardvark" marškinėlius. Neprarasdami atšokusių kamuolių ir tuo pačiu įveldami priešininkus į sau parankų greitą krepšinį "Aardvark" krepšininkai gali įveikti bet kurį priešininką. Taip pat ši komanda turi savo sudėtyje Simą Liepinaitį. Visų laikų geriausiai aikštelę matantis Vilniaus krepšinio lygos įžaidėjas aplinkui save turės tikrai labai pajėgius komandos draugus, kuriems galės sudaryti puikių galimybių pelnyti taškus ir taip pasididinti savo atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų istoriniame reitinge. Galbūt šiam klubui prasibrauti į finalą bus per sunki užduotis, kadangi "Imperialstone.eu" ir "Losrita" ekipos ant popieriaus atrodo pajėgesnės, tačiau kovoje dėl bronzos medalių ekspertai "Aardvark" klubą laiko gana ryškiais favoritais dėl bronzinės spalvos medalių VKL 1 lygoje.   
 

Kupiškis - Infotec 

 
Kertiniai krepšininkai: Deividas Grigėnas, Ernestas Umbra, Mindaugas Gružys, Domantas Pikūnas, Dominykas Bučas. 
Stiprybės: Idėjinis komandos pagrindas. 
Prognozuojama vieta: 4
 
Puikų krepšinį demonstravę "Kupiškis - Infotec" vyrukai 2-ojoje lygoje tapo čempionais ir išsibandys savo jėgas aukščiausiame lygmenyje. Prieš metus reguliaraus sezono metu komanda ne visada sugebėdavo pilnai susirinkti, tačiau dažniausiai išnešdavo sveiką kailį. Dabar ši ekipa kovose prieš 2 lygos ekipas galės sau leisti šiokį tokį atsipalaidavimą, tačiau susitikę su tiesioginiais konkurentais iš pirmos lygos, kad iškovotų pergalę privalės išnaudoti maksimaliai savo resursus. Nemažą įtaką ekipos žaidime turės tai, kad klubo pagrindas yra kilęs iš Kupiškio miestelio ir savo gyvenvietės garbės gynimas suteiks labai daug papildomos motyvacijos varžytis krepšinio aikštelėje. Lyginant su praėjusiu sezonu labai nemenkas ekipos papildymas - Dominykas Bučas. Šis krepšininkas gerokai sustiprins kupiškėnų pajėgumą po krepšiais. Papildomos energijos gali įnešti ir ilgus metus Regionų krepšinio lygoje rungtyniaujantis Matas Sabaliauskas. Visgi, kovoje dėl medalių šiam klubui gali pritrūkti patirties. Lygos ekspertams bus labai įdomu stebėti, ką jaunatviškas energingumas gali priešpastatyti solidžiai varžovų patirčiai. 
 

BC Kolegos - Imperialstone.eu

 
Kertiniai krepšininkai: Tadas Lukša, Justinas Gečas, Modestas Gilys, Marius Tenikaitis, Rolandas Matulis. 
Stiprybės: Puiki komplektacija.
Prognozuojama vieta: 2
 
Didelį darbą tarpsezoniu komplektuojant komandą nuveikė "BC Kolegos - Imperialstone.eu" klubo vadyba. Kertiniai ekipos įžaidėjai Darius Dzikas ir Karolis Murauskas aplinkui save turės gausybę nuostabius puolimo įgūdžius turinčių komandos draugų, tad, vargu, ar klubo puolimas turės didesnių problemų. Tiesa, gintis šiai ekipai derėtų išmokti. Istorija byloja, jog "Kolegos" ilgus metus pasižymi, kaip puikiai atakuojanti komanda, tačiau ne karta šiai ekipai koją pakiša skurdi gynyba. Išlaikius tokius pačius puolimo sugebėjimus ir sukausčius varžovus gynyboje, šis klubas gali labai realiai svarstyti apie 1 lygos ir VKL taurės čempionų titulą. Labai svarbiu krepšininku turėtų tapti Rolandas Matulis, kurio nepamatuojama patirtis gali tapti veiksniu, kuris pagaliau sucementuos "Kolegų" gynybą. Ši ekipa ant popieriaus tikrai atrodo yra verta finalų, tačiau praktika rodo, kad krepšinio sezono metu įprastai viskas sprendžiasi aikštelėje, o ne ant popieriaus. Galiausiai, turėtumėme išvysti labai įdomią šios ekipos dvikovą su dukterine "VPP - Imperialstone.eu" komanda. Šios rungtynės bus principinės, o abi komandos turėtų labai kruopščiai pasiruošti šiai kovai. 
 

BC LIDL 

 
Kertiniai krepšininkai: Gytis Gedeika, Deividas Zoruba, Tomas Petravičius, Tautvydas Kairys, Artūras Besevičius.  
Stiprybės: Griežta disciplina. 
Prognozuojama vieta: 5
 
Tiesiai į 1-ą lyga kyla 4-osios vicečempionai - "BC LIDL". Klubas pasistiprino keletu pajėgių žaidėjų ir išmėgins jėgas su stipriausiomis Vilniaus krepšinio lygos ekipomis. Klubo vadovas Julius Killsch prieš pat sezoną akcentavo, jog komanda nuo ankstyvo rudens pradės rimtai treniruotis ir disciplinuotomis treniruotėmis sudarys tinkamą konkurenciją stipriausiems Vilniaus krepšinio lygos klubams. Įprastai deramos disciplinos mėgėjų krepšinyje nepavyksta išlaikyti viso sezono metu, todėl lygos ekspertai "BC LIDL" kolektyvą nubloškė į paskutinę poziciją, tačiau puikus pasipriešinimas "Tegors" kolektyvui prieš sezoninėse rungtynėse parodo, jog bent jau kol kas "BC LIDL" žengia teisingu keliu. Svarbiausiu ekipos krepšininku gali tapti triskart Vilniaus krepšinio 1 lygos čempionas Gytis Gedeika, kuris prieš tai buvo vienas svarbiausių daugkartinių VKL čempionų "Electrolux" žaidėjų. "BC LIDL" neabejotinai gali drąsiai varžytis dėl pačių aukščiausių 1-osios lygos apdovanojimų, tačiau šiam tikslui pasiekti bus labai svarbus deramos disciplinos išlaikymas viso sezono metu. 
 
 

KK Losrita

 
Kertiniai krepšininkai:  Laurynas Jacevičius,  Gediminas Povilauskas, Deimantas Pavlovskis, Lukas Buitkus, Dovydas Sakalninkas
Stiprybės: Daug darbo įdedantis treneris. 
Prognozuojama vieta: 1
 
Genadijus Kuliominas per ilgus metus pagarsėjo kaip puikus treneris ir vadybininkas. Prieš sezoną šis vadybininkas labai šauniai pasidarbavo ir ant popieriaus galime matyti labai galingą kolektyvą. Vien ką sako, jog prie kertinių klubo žaidėjų nepriskyrėme tokių krepšininkų kaip: Mantas Dong, Rokas Jankūnas,  Andrius Tichonovas, Eligijus Ročys, Tomas Malimenkovas ar Rytis Petrulis ir t.t. Galingas startinis penketukas ir didelė rotacija yra tvirtas pagrindas skambių pergalių link. Tiesa, kad komanda galėtų užkopti į viršūnę, reikia ir deramo susirinkimo. Būtent tai praėjusio sezono metu ir buvo Genadijaus Kuliomino vadovaujamo "Ugniagesio" klubo "achilo" kulnu. Taip pat tarp tokios gausybės aukšto meistriškumo žaidėjų gali kilti problemų kamuolio dalybose. Daugybė krepšininkų yra pripratę būti savo komandų lyderiais ir tikrai ne visi susitaikys su antraeiliu vaidmeniu. Jeigu komanda į rungtynes susirinks savo pagrindinius 8-10 žaidėjų, krepšininkai klausys trenerio nurodymų ir komandos viduje nevyks varžybos dėl lyderio vaidmens, šis klubas turėtų būti 1-os lygos ir VKL taurės favoritais. 
 
2018/2019 m. sezonas: 1 lygos apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009