VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-12-08

Sveikinamės su visais Top Sport - VKL skaitytojais kiek neįprastą dieną - šeštadienį! Sulaukę nemažo kiekio jūsų prašymų, nieko nelaukdami nusprendėme paleisti ir dar vieną - VI lygos savaitinę apžvalgą, kuri mūsų ištikimiausius skaitytojus pasieks kiekvieną šeštadienį! Apžvalgose kaip įprasta išvysime savaitės rungtynes, detalius varžybų aprašymus, garsiausiai nuskambėjusius individualius pasirodymus ir labai pamėgtą simbolinį žaidėjų penketuką! Apžvalgą pradedame nuo turnyrinės lentelės. Komandos šiuo metu jau yra sužaidusios po 4-5 rungtynes, tačiau pralaimėjimo dar nepatyrusi išliko tik viena - "Ferratum" ekipa.

 

Turnyrinė lentelė

Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Ferratum 5 0 10 282/261 (21)
2. Yatekomo 4 2 10 377/310 (67)
3. VK Don Pedro Užkandinė 4 2 10 373/322 (51)
4. VK Meradog 3 3 9 333/329 (4)
5. BIL 3 3 9 291/303 (-12)
6. VK Big Deal 3 1 7 237/239 (-2)
7. VK 4 Fun 2 3 7 299/299 (0)
8. UwB 2 3 7 255/260 (-5)
9. M.K.Č. 2 2 6 257/206 (51)
10. VK Experienced 2 2 6 224/193 (31)
11. Egzistenciniai klausimai 2 2 6 214/205 (9)
12. Harc Team - Korona 2 2 6 204/209 (-5)
13. Parazitas 0 5 5 193/312 (-119)
14. Intersurgical Junior 0 4 4 191/282 (-91)

 

Savaitės rungtynės

Vingio sporto salėje vėlų antradienio vakarą susitiko vis dar be pralaimėjimų žengianti "Ferratum" komanda ir jiems iššūkį bandysianti mesti svečių ekipa, pavadinimu "VK Meradog". Po 2 kėlinių favoritais laikyti "Ferratum" turėjo 8 taškų atsargą, o žiūrint iš šono atrodė, kad ekipa tikrai yra fiziškai stipresnė bei turėtų laimėti be didesnio vargo. Visgi "VK Meradog" krepšininkai eilinį sykį pademonstravo, kad krepšinyje nedominuoja vien žaidėjų talentas ar geresni duomenys. Tikrą kovingumą pademonstravę svečiai sugebėjo sugrįžti į rungtynes ir išplėšti pratesimą. Papildomos penkios minutės didesnių neaiškumų neatnešė, nė viena komanda neįgijo didesnio pranašumo, tačiau prieš paskutinę "VK Meradog" ekipos ataką jie turėjo vieno taško deficitą. Deja, tačiau paskutinis metimas skriejo pro šalį ir "Ferratum" kolektyvas įsirašė dar vieną klampią, sudėtingą, tačiau visų svarbiausia - pergalę, o galutinis varžybų rezultatas buvo 61:60. Ekipa kol kas laimėjo visus penkis susitikimus, tačiau pergalės buvo pasiektos vidutiniškai kiek didesne nei 4 taškų persvara - tikrai ne dažnai pastebimas rezultatas! Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo ekipos lyderiu šiame sezone patapęs Domas Balčiūnas. Krepšininkas pelnė net 23 taškus ir surinko 25 naudingumo balus. Privalome išskirti gan neregėtą Arvydo Šturo pasirodymą - aukštaūgis nepelnė taškų, iš žaidimo į krepšį per 30 minučių nemetė nei vieno karto, tačiau sugriebė 15 kamuolių ir net tapo antru naudingiausiu savo ekipos žaidėju (13 naud. bal.). 
"VK Meradog" gretose eilinį savo dvigubą dublį surinko Vitalij Viduto. Krepšininko sąskaitoje 24 taškai, 16 atkovotų kamuolių ir rungtynių MVP titulas - 34 naudingumo balai.
 
 
Tiesa, "VK Meradog" liūdėti nebuvo kada, nes jau po dviejų dienų šis kolektyvas turėjo padaryti tinkamas išvadas ir sužaisti dar vienas varžybas išvykoje - šį kartą Ateities vidurinėje mokykloje prieš "VK 4 Fun" komandą. Dar vienos labai įtemptos varžybos, kuriose komandos nepasižymėjo taiklumu iš žaidimo, tačiau į akis krenta TRAGIŠKAS baudų metimų procentas. Lai nepyksta abi ekipos, tačiau treniruotėse yra privaloma dirbti ties šia statistikos grafa. Aikštės šeimininkai "VK 4 Fun" ekipa pataikė tik 3 baudos metimus iš 19 (15,8%) ir net sugebėjo taikliau mesti tritaškius metimus, kurių realizavo 5 iš 18.
Akmuo metamas ir į "VK Meradog" daržą - 10 taiklių baudų iš 34 (29%). Visgi pastaroji ekipa šią pastabą ir kitas rungtynėse darytas klaidas gali pamiršti, nes nugalėtojai - neteisiami. "VK Meradog" 60:58 nugalėjo šeimininkų komandą ir įsirašė trečią pergalę bei išlygino pergalių ir pralaimėjimų balansą.
Nugalėtojų gretose ketvirtadienio rungtynėse buvo uždarytas ekipos lyderis Vitalij Viduto, surinkęs tik 8 taškus (14 atk. kam.). Iš Vitalijaus lyderio vaidmenį nugvelbė Dariuš Makarevič, pelnęs 15 taškų. 19 naudingumo balų per 19 minučių surinko Mantas Dausėnas. Nors Vitalijus ir nebuvo ryškiausia persona varžybose, tačiau net neabejojame, jog krepšininkas sutiktų įtraukti kuo daugiau savo komandos narių į žaidimą, jei tik būtų pasiektos pergalės.
"VK 4 Fun" komandoje spindėjo du žaidėjai - naudingiausiu rungtynių žaidėju tapęs Klaidas Bružinskas (15tšk., 6 rez. perd., 25 naud. bal.), o rezultatyviausiai rungtynėse žaidė Erikas Ivanovas, pelnęs 17 taškų ir surinkęs 24 naudingumo balus.
 

Vitalij Viduto kartu su "VK Meradog" kolektyvu šią savaitę laimėjo vieną kartą iš dviejų 

 
Mūsų ką tik apžvelgtos varžybos "VK 4 Fun" kolektyvui buvo antrosios per šią savaitę. Sekmadienį ekipa ir vėl rungtyniavo namuose, tačiau šį kartą pasiekė pozityvų rezultatą - sensacingai 63:55 nugalėjo "Don Pedro Užkandinę". Tai buvo jau trečioji "VK 4 Fun" pergalė prieš oponentus iš eilės per gan trumpą pusės metų laikotarpį. Pirmą kėlinį pralaimėję vieno taško skirtumu, po to aikštės šeimininkai nebeatsigręžė atgal ir tik didino savo persvarą. Jie puikiai pasinaudojo stipresne priekine linija - kaip komanda atsikovojo 10 daugiau kamuolių ir puikiai provokavo pražangas (25 prieš 15). Nors nugalėtojų žaidėjas Giedrius Judickas pasidžiaugė didele komandos rotacija, tačiau lyderiai išliko tie patys - Klaidas Bužinskas pelnė 17 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus, o Erikas Ivanovas pelnė 19 taškų ir taip pat sugriebė 9 atšokusius kamuolius. 
 
 
Dvi rungtynes per savaitę sužaidusi "Don Pedro užkandinė" visą susikaupusį pyktį išliejo toje pačioje Ateities gimnazijoje, tačiau šį kartą ant "BIL" ekipos. Galingai sužaidę antrą varžybų kėlinį (22:11) "Don Pedriečiai" pasidėjo tvirtus pamatus pergalės link ir nors varžybų baigtis sprendėsi paskutinėmis atakomis, 59:56 laimėjo svečių kolektyvas. Komandos narys Audrius Radzevičius džiaugėsi, kad visa ekipa padarė tinkamas išvadas po praeitų rungtynių ir sėkmingai sukovojo šios akistatos pabaigoje. "Don Pedro užkandinė" atkovojo 14 kamuolių daugiau ir rėmėsi daugiau komandiniu žaidimu, o oponentai atliko tik penkis rezultatyvius perdavimus. Svečių gretose labai produktyvias rungtynes sužaidė ir naudingiausio varžybų žaidėjo titulą nuskynė Šarūnas Tuskenis, pelnęs 19 taškų, atkovojęs 15 kamuolių ir dvikovą baigė su 26 naudingumo balais. 
"BIL" komandą į pergalę bandė vesti Ovidijus Tarutis, pelnęs 24 taškus ir surinkęs vienu naudingumo balu mažiau - 23. Visgi krepšininkas leido sau išsimesti net 26 metimus, tačiau tikslą pasiekė tik 10. Po rungtynių Ovidijus didelių pralaimėjimo priežasčių neįžvelgė, o teigė, jog tos dienos varžybose "Don Pedro užkandinę" lydėjo didelė sėkmė. Visgi sekasi geriausiems, todėl kitoje dvikovoje Ovidijui su kompanija teks pasistengti, kad rungtynių lemties nereikėtų įduoti fortūnai.
 
Mindaugas Kalinauskas kartu su "Don Pedro užkandinės" vyrais šiemet sieks nustebinti VKL ekspertus
 
Šioje VI lygos apžvalgoje jau įsivyravusi tendencija, kad komanda, pralaimėjusi vienas varžybas, kitose suduoda smūgį savo oponentams ir išlygina savaitės pergalių ir pralaimėjimų balansą. Prie jau minėtų komandų prisijungė ir tas pats "BIL" megėjų krepšininkų kolektyvas, kurių Adomo Mickevičiaus gimnazijoje laukė "UwB" komanda. 6-oje lygoje komandos gal ir neturi aukščiausio lygio individualistų, tačiau kiekvienose rungtynėse išvysti bekompromisę kovą iki pat paskutiniųjų sekundžių mes jums galime garantuoti. Taip įvyko ir šioje akistatoje, kurioje sausi išlipo "BIL" krepšinio entuziastai, išplėšę pergalę rezultatau 47:45. Klampiose rungtynėse, kuriose aikštės šeimininkai labai efektyviai išnaudojo zoninę gynybą, labiausiai padėjo būtent antroje rungtynių pusėje pataikyti keli svarbūs toli metimai - tai, pasak "BIL" žaidėjo A.Vičino, buvo viena iš esminių pergalės priežasčių. Ir ištikrųjų, pažvelgę į komandinę statistiką ir galutinį dviejų taškų nugalėtojų pranašumą turėtume sutikti su A.Vičino žodžiais - "UwB" įmetė vienu dvitaškiu daugiau, taip pat daugiau baudų metimų, tačiau dviejų "BIL" pataikytų tritaškių persvara ir lėmė pergalę. Nors A.Vičinas išskyrė kitus žaidėjus, mes norime išskirti būtent šį puolėją. Jis rungtyniavo tik 14 minučių, tačiau per šį laiką pataikė būtent abu mestus tolimus metimus ir rungtynes baigė su dviženkliu (10) naudingumo balų. Tikru fenomenu tapo Zenonas Kuzavas, kuris buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas (14tšk.), tačiau surinko -7 naudingumo balus - neįtikėtina... Zeronas krepšį atakavo 29 kartus, o pataikė tik šešis. Naudingiausiu komandos žaidėju tapo Šarūnas Jaraminas (14 atk. kam., 17 naud. bal.).
"UwB" po 13 taškų surinko Jaroslav Olechnovič ir Tomaš Franckevič.
 

Geležinė gynyba

Rungtynės, vertos atskiros antraštės. Vieni lygos favoritų "Yatekomo" vyrai paskutinėse savaitės rungtynėse penktadienį 64:26 sutraiškė vieną iš dviejų komandų, dar taip ir nepatyrusios pergalės džiaugsmo šiame VKL VI lygos sezone - "Parazitą". Nors šiam kolektyvui VKL ekspertai neprognozuojavo atsidūrimo turnyrinės lentelės dugne, tačiau spėlionės, o ypač žemiausio rango lygos, dažniausiai nepasitvirtina, nes labai sunku išanalizuoti ekipų pajėgumą.  Nė viename kėlinuke "Yatekomo" savo varžovams neleido perlipti dviženklio taškų skaičiaus, o didžiausia, 16 taškų persvara (19:3), laimėjo antrą dešimtį žaidimo minučių. Nesinori spardyti šiuo metu gulinčios "Parazito" komandos, tačiau tai galbūt bus tinkama motyvacija žaidėjams pasitempti. Visų pirma, tik septyni žaidėjai rotacijoje, o antra, ir tikriausiai didžiausia problema - metimų selekcija ir galutinis išpildymas. Jei dar galime pateisinti tritaškių ar dvitaškių prastą pataikymą (tritaškiai - 27%, dvitaškiai - 20%) kaip juoda diena, tai elementarūs lengvi taškai nuo baudų metimo linijos privalo būti susirinkti. "Parazitai" įmetė tik 3 baudas iš 16-os, o net keturi ekipos krepšininkai surinko minusinį naudingumo balų skaičių... "Yatekomo" komandoje pasižaisti gavo visi dvylika žaidėjų, o puikią statistiką susirinko Linas Petreikis, surinkęs 17 taškų ir 25 naudingumo balus. 12 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 21 naudingumo balą pridėjo Mantas Grigaitis, o Mindaugas Kikis neabejotinai surengė universaliausią pasirodymą aikštelėje (10 tšk., 6 atk. kam., 6 rez. perd., 19 naud. bal.).

 

Savaitinė apžvalga artėja į pabaigą, o ją užbaigsime su "VK Experienced" komandos rungtynėmis. Deja, tačiau šiam kolektyvui nepavyko tapti išimtimi iš taisyklės ir tapti vienintele komanda pastarąją savaitę, kuriai pavyko laimėti abu žaistus susitikimus. Sekmadienį Vilniaus Žemynos gimnazijoje ši ekipa 60:50 nugalėjo aikštės šeimininkus "M.K.Č." ir VI lygos pirmenybėse iškovojo antrą pergalę. Nuo pat rungtynių pradžios kontrolę savo rankose laikę krepšininkai po dviejų kėlinių mėgavosi net 15 taškų persvara. Natūralu, kad antroje žaidimo dalyje krepšininkai kiek atsipalaidavo, tačiau prie kovinio atstumo varžovams prieiti daugiau nebeleido. Tiesa, "VK Experienced" atstovo teigimu, pergalės komanda nesitikėjo, nes "M.K.Č." turi labai galingą priekinę liniją. Tačiau puikiai paruoštas rungtynių planas gintis zonine gynyba pasiteisino, o kovą dėl kamuolių nugalėtojai netgi sugebėjo užtikrintai laimėti - 47:38. Be keitimų rungtyniavęs Virginijus Jurkevičius pelnė 20 taškų ir surinko 26 naudingumo balus, puikiai atakavęs krepšį (8/10 metimai). Prie Virgio su 18 taškų ir 22 naudingumo balais prisidėjo Mantas Venckus. "M.K.Č." klubo nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir labai solidus priekinės linijos atstovo Evaldo Žigučio pasirodymas - 17 taškų, 16 atkovotų kamuolių ir 26 naudingumo balai.

Mantas Venckus ("VK Experienced") šiame sezone vidutiniškai renka po dvigubą dublį ir daugiau nei 22 naudingumo balus

Du susitikimai per dvi dienas visgi tapo kiek per sunkia užduotimi "VK Experienced" komandai. Jie pirmadienį jau nuo pat rungtynių pradžios paleido kiek lengvesne sudėtimi žaidusią "Harc Team - Korona" į priekį ir sugrįžti nebesugebėjo - pralaimėjo 55:58. Nugalėtojų komandos kapitonas E.Matuliukštis pasidžiaugė taip negausiai susirinkusių žaidėjų kovingumu, tačiau dabar pagrindinis tikslas yra, kad komandos likusieji nariai išsilaižytų traumas ir kuo greičiau sugrįžtų į rikiuotę. "Harc Team - Korona" gretose puikų susitikimą sužaidė Rišard Gerasim, pelnęs 22 taškus ir atkovojęs 10 kamuolių. 19 taškų įmetė Radoslav Lajevski. "VK Experienced" komandoje dar vienas geras rungtynes sužaidė Mantas Venckus, surinkęs dvigubą dublį ir 18 naudingumo balų, tačiau jam kiek pritrūko kitų žaidėjų pagalbos.

 

Simbolinis savaites penketukas

Klaidas Bužinskas

16 taškų (8,5 atk. kam., 4,5 rez. perd., 25,5 naud. bal.)

Vitalij Viduto

16 taškų (15 atk. kam., 22 naud. bal.)

Linas Petreikis

17 taškų (25 naud. bal.)

Evaldas Žigutis

17 taškų (16 atk.kam., 27 naud. bal.)

Artūras Giedraitis

21 taškas (20 atk. kam., 6rez. perd., 37 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Virginijus Jurkevičius ("VK Experienced"), Šarūnas Tuskenis ("Don Pedro užkandinė"), Domas Balčiūnas ("Ferratum"), Dovydas Daukša ("VK Big Deal"), Ovidijus Tarutis ("BIL"). 

 

Artūras Giedraitis ("VK Big Deal") kol kas yra naudingiausias VKL VI lygos žaidėjas, renkantis vidutiniškai po 28 naudingumo balus.

VI LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009