III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-11-28

Štai ir atėjo darbo savaitės vidurys, kuris reiškia tik viena - Top Sport - VKL III-osios lygos savaitinę apžvalgą. Komandos jau įpusėjo pirmąjį etapą, kuris turėtų finišuoti iki naujųjų metų pradžios. Šią savaitę (11 21 - 11 27) vyko kaip niekad daug varžybų, po kurių grupėse išryškėjo lyderės, tapo aišku, kam teks kautis iki paskutiniųjų akimirkų norint patekti į TOP20 grupę, o kai kuriose grupėse spelioti yra net neverta, nes ten - visiška lygybė. Jūsų kaip ir kiekvieną kartą laukia kiekvienos grupės (A - E) rungtynių aprašymai, turnyrinės lentelės ir žinoma - simbolinis savaitės penketukas. Taigi nieko nelaukdami pradėkime nuo A grupės!

 

A grupė

 
TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Vedejasrenginiui.lt 4 0 8 16
2. BC Irsana 3 1 7 55
3. VKM 2001 3 1 7 43
4. Litcargus 2 2 6 13
5. Elektrėnų SC  2 1 5 -16
6. Joniškio baldai 1 3 5 0
7. Unohub 0 4 4 -41
8. Bebrusai 0 3 3 -70

Šioje grupėje praėjusią savaitę buvo sužaisti keturi susitikimai. Pradėkime nuo pirmą vietą išsaugojusios ir nemažą stebuklą šią savaitę sukūrusios "Vedejasrenginiui.lt" komandos. Ji Jėzuitų gimnazijoje rezultatu 73:68 permainingose rungtynėse palaužė "Unohub" kolektyvą, kuris vis dar lieka be pergalių, o komandai grupės etape liko tik trys susitikimai. Grįžtant prie nugalėtojų sukurto stebuklo, tai jį "Vedejasrenginiui" ekipa užfiksavo per paskutiniąsias 10 minučių - ketvirtąjį kėlinį laimėjo rezultatu 30:14 ir į savo sąskaitą įsirašė jau 4-ąją pergalę - ekipa jau tikriausiai gali ruoštis TOP20 kovoms. Nors nugalėtojams stipriai koją kišo pramesti baudos metimai (23/41), svarbiausiais momentais ekipos narių rankos nesudrebėjo. "Vedejasrenginiui.lt" kolektyve stiprių individualių pasirodymų nebuvo, tačiau labiausiai išsiskyrė Povilas Vilkas (18tšk.) bei Juozas Andriuška (16tšk.).
Nors "Unohub" komandai greičiausiai teks varžytis BOTTOM20 tolimesniame etape, ekipos treneris anaiptol neliūdėjo, o progresuojantį komandos žaidimą išskyręs strategas tikisi, kad sėkmė klubą aplankys tolimesnėse dvikovose. Pralaimėjusio kolektyvo gretose labai rezultatyviai pasirodė Vaidas Mitrofanas, pelnęs 26 taškus.

 

Kol kas A grupėje labai malonų įspūdį palieka "VKM 2001" septyniolikmečiai kartu su patyrusiu vairininku Rolandu Peniku priešakyje. Nors  pagrindinė jaunųjų krepšininkų užduotis VKL lygoje yra žaidybinė praktika, tačiau taip žaidžiant dvikovą po dvikovos galima pagalvoti ir apie rimtesnių tikslų išsikėlimą. Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtiniai namuose 87:64 nugalėjo "Elektrėnų SC" komandą, kuri į Vilnių atvyko turėdama tik penkis aktyvius žaidėjus. Spartų tempą jau nuo pirmųjų minučių palaikę jaunuoliai iškart šovė į priekį (po pirmojo kėlinio turėjo 8 taškų persvarą), o mačo eigoje tik didino susikurtą pranašumą. Nors abi komandos tragiškai atakavo iš trijų taškų zonos (18 ir 21 procentai), tačiau žymiai daugiau (24) dvitaškių metę vilniečiai tai darė užtikrinčiau. Trys pergalės iš keturių - rimta paraiška patekti į TOP20 grupę ir tuo pačiu užsitikrinti vietą atkrintamosiose varžybose. Vilniečių gretose neeilinį pasirodymą surengė aukštaūgis Augustinas Mikštas. Jis vos per 14 žaidimo minučių pelnė 14 taškų ir atkovojo net 17 atšokusių kamuolių. Į panašų pasiekimą per tokį patį laiką taikėsi ir Mantas Bilotas, įmetęs 14 taškų, tačiau sugriebęs kiek mažiau - 10 kamuolių. Jaunuoliai kovą po krepšiais laimėjo 60:33. "Elektrėnų SC" gretose nesustabdomai žaidė Tomas Bražinskas (21tšk., 30 naud. bal.).

"VKM 2001" komandos vyriausiasias treneris Rolandas Penikas kol kas turėtų būti patenkintas auklėtinių žaidimu

 

Judame į priekį - kaip ir prieš tai aprašyti VKM jaunuoliai, trečią pergalę iš keturių užtikrintai iškovojo "BC Irsana". Jie namų aikštėje 68:45 nugalėjo kol kas buksuojančią "Joniškių baldai" komandą. Bet ar tikrai tądien buksavo joniškiečių žaidimas? Pasak klubo žaidėjų - ne. Nerijus Rimdžius po rungtynių piktinosi lygos sprendimu leisti žaisti J.J.Kraševskio gimnazijoje, kurioje rungtynių metu temperatūra buvo ne didesnė nei 10 laipsnių, o žaisti tokiomis sąlygomis - pasibaisėtina. "BC Irsana" pasinaudojo namų aikštės atšiaurumu ir visus reikalus sutvarkė per pirmą rungtynių pusę, kurią laimėjo 43:26. Nugalėtojai daugiau nei dvigubai taikliau metė dvitaškius metimus (55% prieš 26%) bei puikiai dalinosi kamuoliu ir atliko 21 rezultatyvų perdavimą prieš 8. "BC Irsana" gretose rezultatyviausiai žaidė Artūras Bajevas (17tšk.), naudingiausiai - Artur Dolgovič (20 naud. bal.). Prie jų prisidėjo ir Artūras Jankovskis kartu su Tadu Braziu. Jų sąskaitoje - po 17 naudingumo balų.
Svečių komandoje vienintelis dviženklį taškų skaičių surinkęs krepšininkas buvo Edvinas Urkis, dvikovą baigęs 
su 14 taškų.

 

 

Paskutinėje grupės dvikovoje svarbią pergalę kovoje dėl patekimo į TOP20 iškovojo "Litcargus" kolektyvas. Jie įveikė Gabijos gimnazijos šeimininkus "Bebrusus" rezultatu 93:82. "Bebrusų" neišgelbėjo ir šiame sezone ekipos spalvas pirmą kartą gynęs Mindaugas Kraujalis, iš karto surengęs įspūdingą pasirodymą. Jis per 30 žaidimo minučių pelnė 31 tašką ir surinko 30 naudingumo balų, o šį savaitgalį Jonavoje dalyvavo EABL ture, kuriame gynė VKL rinktinės garbę. Jam į pagalbą siekiant pirmosios pergalės sezone stojo Gediminas Rimkus, kurio sąskaitoje 23 taškai. Šie du "Bebrusų" snaiperiai tapo tikru galvos skausmu ties perimetru varžovams, kadangi kartu sudėjus įmetė net 12 tritaškių iš 24. Nugalėtojų komandoje naudingiausiai žaidė Kipras Malovas (22tšk., 10 išpr. praž., 33 naud. bal.), o rezultatyviausiai - Mantas Pledas (24tšk.).

Mindaugo Kraujalio ("Bebrusai") rezultatyvus sugrįžimas negarantavo pergalės

 

B grupė

 
TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Jamam 3 1 7 52
2. Pasvalys 3 1 7 36
3. Melingos keliai 3 1 7 22
4. BC United Transline  3 1 7 -2
5. KK Sinano kebabai 2 2 6 13
6. KK Kuršėnai 1 3 5 -18
7. Marijampolis 0 3 3 -51
8. Green Mazda Rangers 0 3 3 -52

 

Antroje mūsų apžvalgos grupėje pastarąją savaitę buvo sužaisti trys susitikimai, kuriuose pergales iškovojo klubai, vienu žingsniu priartėje prie pradinio tikslo - patekimo į TOP20 ir kovą dėl geresnės reitingo vietos. Pirmoje savaitės dvikovoje trečią pergalę iš keturių iškovojo "Pasvalio" vyrukai, namuose 91:70 sutriuškinę grupės autsaiderius "Green Mazda Rangers". Tiesa, tris kėlinius svečiai priešinosi pagirtinai, tačiau ketvirtame kėlinyje pasvaliečiai suaktyvino gynybą (praleido tik 9 taškus) ir šventė pergalę. "Pasvalio" įžaidėjas Edgaras Jonkus nusprendė taikytis į simbolinį savaitės penketuką, užfiksavęs įspūdingą rez. perdavimų skaičių - 16. Jis taip pat pridėjo 12 taškų ir surinko 27 naudingumo balus. 21 tašką surinko net 6 tolimomis bombomis
varžovus apdovanojęs Robertas Jasilionis. Svečių gretose Andrius Putna pelnė 22 taškus. 

 

Neabejotinai įdomiausia grupės dvikova vyko Tauro sporto mokykloje, kurioje dėl trečiosios pergalės susirėmė namų šeimininkai - "KK Sinano Kebabai" ir labai grėsmingai šį sezoną atrodantis "Jamam" kolektyvas. Nepaisant to, kad svečiai žaidė be trenerio, komanda surado vidinių jėgų ir panaikino po 2 kėlinių turėtą 11-os taškų deficitą bei patys susitikimą sugebėjo laimėti dviženkliu skirtumu - 71:61. Iš pirmųjų keturių susitikimų susidaro įspūdis, kad "Jamam" gali turėti pranašumą visose penkiose pozicijoje. Ekipos puolimui kol kas puikiai diriguoja Robertas Vainickas (vid. 6,3 rez. perd.), šiame kolektyve randame ir aiškų puolimo lyderį
bei vieną geriausių šios lygos metikų Lauryną Jasionį (29 tšk. ir 4 tritaškiai šiame susitikime), o po krepšiais gynybą cementuoja tokie Vilniaus krepšinio mokyklos bei Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos bokštai kaip Alvydas Žarskus bei Audrius Karvelis. Prie jų drąsiai priskirti galėtume ir ekipos mažylį Dainių Rinkevičių bei solidų pastiprinimą nuo suolo - Mažvydą Razgūną. 

 

Pagaliau vienai iš B grupės komandų pavyko padaryti iki šiol buvusią neįmanomą misiją - nugalėti kiek netikėtai puikius rezultatus sezono pradžioje demonstravusią "Melingos kelių" ekipą. Tą padarė Tauragės sporto mokyklos 1997m. kartos pagrindu surinktas "BC United Transline" kolektyvas. Jie nerezultatyvioje dvikovoje 67:57 nugalėjo oponentus ir šiuo metu turi vienodą pergalių bei pralaimėjimų balansą. Dvikovos baigtis LKNUC salėje sprendėsi paskutiniame ketvirtyje, kurį tauragiškiai laimėjo 21:10, o kaip įprasta, ryškiausiomis spalvomis žibėjo ekipos lyderis Dilanas Šveistys surinkęs 23 taškus, atkovojęs 11 kamuolių ir surinkęs 31 naudingumo balą. Dilanas Tauragės SM puolimo varikliuku buvo ir Moksleivių krepšinio lygoje, o su šia "našta" gynėjas mielai sugyvena ir vyrų krepšinyje. Šį kartą jam į pagalbą atskubėjo Tomas Krivonosovas, pelnęs 24 taškus. Svečių ekipoje dar vienas geras rungtynes sužaidė universalusis aukštaūgis Dovidas Verikas, įmetęs 25 taškus.

 

C grupė

 

TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Telšiai 3 1 7 32
2. Aktyvi veikla 3 1 7 10
3. BC Šalčininkai 3 0 6 28
4. Agmeka 1 2 4 25
5. Penktukas 0 4 4 -45
6. Citco BC 1 1 3 10
7. Kumštis 1 1 3 -17
8. VK Naudingi 0 2 2 -43

C grupėje ši savaitė nebuvo tokia aktyvi, vienoje iš dviejų susitikimų vyko labai nuožmi kova dėl 2 taškų turnyrinėje lentelėje. Kartu su Telšiais, kurie praėjusią savaitę taip pat šventė pergalę (67:56 prieš "Citco BC"), pirmą vietą grupėje kol kas dalinasi "Aktyvi veikla" kolektyvas. Jie Sietuvos progimnazijoje metė iššūkį šeimininkų "Agmekos" komandai ir per didžiausius vargus rezultatu 74:73 išsivežė labai svarbius du taškus. Atrodo, jog varžybos iš varžybų "Aktyvi veikla" kolektyvas išmoksta žaisti ir be naudingiausio visų laikų VKL žaidėjo Povilo Kaminsko. Vienas iš oponentų komandos narių Eimantas Galkevičius po susitikimo interviu P.Kaminską įvardino itin stipriu epitetu - "monstru". Smagu, kad nugalėtojų gretose lyderio naštą pasidalino 4-5 krepšininkai, kuriems ši pergalė vieno taško skirtumu turėtų būti saldesnė nei žaidžiant įprastai su Povilu. Rokas Urbelis tą vakarą surinko 14 taškų, atkovojo 12 kamuolių, atliko 6 rez. perdavimus ir dvikovą baigė su 24 efektyvumo balais. Algirdas Gaidys įmetė 15 taškų, o Šarūnas Janušas surinko 20 naudingumo balų. "Agmekos" gretose 17 taškų įmetė ekipos lyderis Justinas Šlopšnys.

 

D grupė

 
TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. BC Alfa 3 1 7 8
2. Western Union 3 0 6 17
3. SK Skaidiškės 2 1 5 21
4. VKK Masonai 1 3 5 -14
5. BC Kibirai 1 2 4 2
6. BC Versus 1 2 4 -7
7. Krituliai 1 2 4 -9
8. United Sharks 1 2 4 -18

Toliau keliamės į priešpaskutinę - D grupę, kurioje savo dominavimą pratęsė "Western Union" klubas, o dar vieną, tačiau šįkart jau nesėkmingą trilerį sužaidė "BC Alfa" komanda. Tačiau apie viską - iš eilės! Pradėkime nuo jau paminėto "Western Union" kolektyvo, kuris ir toliau lieka be pralaimėjimų (trys pergalės iš tiek pat galimų), o ketvirtadienį namų aikštelėje 62:56 nugalėjo "VKK Masonus", kuriems patekimas tarp keturių stipriausių  grupės komandų darosi vis tolimesnis. 17:5 ir 19:6 - štai tokiais netradiciniais rezultatais "Vakarų unijos" krepšininkai laimėjo trečiajį bei ketvirtąjį kėlinukus, suspaudę savo oponentus į geležinius gynybos gniaužtus. Keista matyti, kad savo statistikos nesurinko III-oje ir Įmonių lygoje dominuojantis aukštaūgis Aurimas Dalius Butkus, pelnęs tik 12 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius, tačiau ekipa pademonstravo turinti tvirtą stuburą ir kas svarbiausia - tolygią rotaciją. Ketvirtadienį geriausiai iniciatyvos puolime imtis pavyko Justui Urmanavičiui (15tšk.) ir Arvydui Serapinui (14tšk.). "VKK Masonų" gretose Simonas Rambynas pelnė 18 taškų. Tiesa, "VKK Masonai" per savaitę sužaidė du susitikimus ir antradienį kiek netikėtai 70:54 nugalėjo "United Sharks".

 

"BC Alfa" komanda darosi tikru fenomenu ne tik jų tiesioginiams oponentams, bet ir VKL ekspertams. Šis kolektyvas sužaidė keturis susitikimus, per kuriuos vidutiniškai pelno tik po 70 taškų, tačiau demonstruodami solidžią gynybą sugebėjo laimėti triskart. Dar įdomesnis faktas yra komandos +/- santykis - jis šiuo metu yra +8, o didžiausia pergalė buvo pasiekta 5 taškų skirtumu. Tai bent paskutinių sekundžių komanda! Visgi vėlų praeito trečiadienio vakarą "Alfoms" nepadėjo ir namų sienos - jie 77:78 krito po "BC Versus" kojomis ir patyrė pirmą nesėkmę. Antrasis "Alfos" fenomenas - penki žaidėjai, kurie pastoviai atžaidžia po 40 minučių ir dažniausiai pasiekia teigiamą rezultatą. Stebuklingą pasirodymą pralaimėtose rungtynėse užfiksavo Rimavičius, tačiau dabar ne Juozas, o jo brolis Paulius - surinkęs 60 naudingumo balų (28 tšk., 17 atk. kam., 6 per. kam., 5 blk.). Juozas taip pat prisidėjo solidžiai - 26 pelnyti taškai. Nugalėtojų gretose puikiai savo žaidimo laiką išnaudojo Jonas Nekrasovas - per 24 minutes jis pelnė 22 taškus, 17 taškų pridėjo ekipos lyderis Mindaugas Lastauskas. Svarbi, labai svarbi pergalė - "BC Versus" kolektyvui, kuris vis dar puoselėja viltis patekti į TOP20 etapą.

"BC Alfa" kolektyvas su broliais Rimavičiais priešakyje kol kas yra neįmenama mįslė VKL oponentams

 

E grupė

 
TURNYRINĖ LENTELĖ
Komanda W L Tšk. Skirtumas
1. Transcom 3 1 7 12
2. Naujininkų kiemas 3 1 7 4
3. Verslo spaudos centras - R2P Sport 2 3 7 0
4. SK Centauras 2 2 6 -16
5. Komfakas 1 4 6 -11
6. BC Krienai 1 3 5 -5
7. Antra komanda 2 0 4 16
8. Dagos 1 1 3 0

 

Permainingą savaitę išgyveno "Transcom" klubas sužaidęs dvi sunkias ir alinančias varžybas. Komanda labai pajautė savo ryškaus Modesto Mackevičiaus efektą, kadangi be jo labai strigo puolimas ir Saulėtekio vidurinėje mokykloje 64:69 buvo pralaimėta "Naujininkų kiemui". Pergalingose rungtynėse Naujininkų rajoną atstovaujantys krepšininkai išnaudojo pagrindinį savo kozirį - galingą priekinę liniją. Kovą po lenta jie laimėjo net 50:32. Svariausiai prie to prisidėjo Jaroslavas Achramovičius, pelnęs 13 taškų, tačiau sugriebęs net 17 atšokusių kamuolių. Solidžiai sužaidė ir Paulius Tubis (13tšk., 11 atk. kam., 6 rez. perd.)

 

Tačiau į aikštelę žengus Modestui Mackevičiui, "Transcom" 72:71 išplėšė pergalę prieš "Komfaką". Žirmūnų gimnazijos šeimininkai "Transcom" krepšininkai ilgą laiką atsilikinėjo, tačiau lemiamu tritaškiu metimu sugebėjo išplėšti pergalę iš varžovų rankų. Nors oponentai dar turėjo laiko paskutiniajam savo atsakui, metimas tikslo nepasiekė, o ekipos atstovas Juozas Skara dalį pralaimėjimo suvertė ir aikštelės parketui, kuris, pasak krepšininko, buvo labai slidus ir pavojingas. Be keitimo rungtyniavęs Modestas Mackevičius nesurinko savo taškų vidurkio (13), tačiau pademonstravęs aukštą krepšinio IQ komandos draugus apdovanojo net 10 rez. perdavimų ir dvikovą baigė su 21 naudingumo balu. 
"Komfako" ekipą į priekį "tempė" lyderių duetas - Vitalis Pancerevas (25tšk.) ir Gustas Muzikevičius (21tšk.).

Be Modesto Mackevičius "Transcom" komandai bus labai sunku kautis dėl aukščiausių vietų lygoje

 

Visgi ties šiuo pralaimėjimu "Komfako" problemos krepšinio aikštelėje nesibaigė - vos penkiese ir abiejų jau minėtų lyderių į susitikimą su "SK Centauru" atvykę aikštės šeimininkai vėl pralaimėjo paskutinėmis sekundėmis - 82:85. Jeigu "Komfako" penketukas nebūtų taip prastai sužaidęs pirmojo kėlinuko (pralaimėtas 18:31), galbūt dvikovos baigtis būtų pasisukusi kita linkme, kadangi panašu, jog krepšininkams jėgų 40-imčiai minučių pilnai užteko. "Komfako" gretose solidžius dvigubus dublius surinko Egidijus Prieskienis (23 tšk., 12 atk. kam.) bei Vytautas Peisokas (20tšk., 13 atk. kam.). "Centauro" ekipoje pirmais smuikais griežė Danielius Baslyk (20tšk., 24 naud. bal.) ir Lukas Jančiauskas (17 tšk., 21 naud. bal.).

 

Į savo praėjusio sezono galingą reguliaraus sezono formą pagaliau pavyko grįžti "Verslo spaudos centro - R2P Sport" komandai. Ji 81:53 pervažiavo "Naujininkų kiemą", o ketvirtajame kėlinyje pademonstravo visišką dominavimą - jį laimėjo 25:3 (antrąjį laimėjo 25:8). Jei jau prakalbome apie dominavimą, tai iš karto turime paminėti Liną Stripinį. Įspūdingai sudėtas vyrukas tikriausiai taikosi į "Aktyvios veiklos" Povilo Kaminsko pasiektus rezultatus VKL lygoje ir pergalingoje dvikovoje surinko 27 taškus, atkovojo 19 kamuolių ir po 40-ies žaidimo minučių savo sąskaitoje turėjo net 46 naudingumo balus.

 

E grupę kol kas dengia didžiausia migla. Pogrupio lyderiais šiuo metu galime įvardinti "Transcom" ir "Naujininkųkiemo" vyrukus, tačiau šalia jų rikiuojasi "SK Centauro" jaunimas. Vienintelė nepralaimėjusi ekipa grupėje lieka "Antra komanda", kuri turi galimybę tapti vienvalde lydere, kadangi dar žais su kol kas lyderiaujančiomis ekipomis. Galimybių patekti į TOP20 dar tikrai neprarado "Verslo Spaudos Centras - R2P Sport" bei "Dagos", todėl šioje grupėje mūsų dar laukia nuožmiausios dvikovos bei daug pasikeitimų turnyrinėje lentelėje.

 

Savaitės simbolinis penketukas

 

Simbolinis savaites penketukas

Edgaras Jonkus

12 taškų (16 rez. perd., 27 naud. bal.)

Dilanas Švaistys

23 taškai (11 atk. kam., 31 naud. bal.)

Kipras Malovas

22 taškai (8atk. kam., 7 rez. perd., 33 naud. bal.)

Paulius Rimavičius

28 taškai (17 atk.kam., 5 blk., 60 naud. bal.)

Linas Stripinis

27 taškai (19 atk. kam., 9 išpr. praž., 46 naud. bal.)

PG SG SF PF C

 

Verti paminėjimo: Vytautas Peisokas ("Komfakas"), Tomas Bražinskas ("Elektrėnų SC"), 
Egidijus Prieskienis ("Komfakas"), Mindaugas Kraujalis ("Bebrusai"), Laurynas Jasionis ("Jamam").

III LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009