ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

2018-11-12

Vis labiau įsibėgėja dar spalį startavęs TOP SPORT - VKL krepšinio maratonas. Pabaigę visų 162 komandų pristatymus mes grįžtame prie tradicinių savaitinių apžvalgų. Pirmoji Jus pasitinka Įmonių Lygos apžvalga, kuri pasieks savo dalyvius kiekvieną savaitės pirmadienį. Tad nuo šiol pirmadienis - Įmonių Lygos apžvalgos diena. Kaip ir visuomet laukiame Jūsų pasiūlymų ir idėjų, tad nebūkite tik stebėtojais, o padėkite kurti nuostabią krepšinio šventę kartu su mumis !

Nors lyginant su praėjusiu sezonu VKL Įmonių lygos komandų skaičius nuo 14-os sumažėjo iki aštuonių, teigti, kad lyga susilpnėjo - tikrai negalima. Šiemet "VRM - Vidaus Reikalų Ministerijos" garbę ir toliau gins ilgametis Vilniaus "Sakalų" aukštaūgis Rolandas Matulis, o kaip visuomet tarp naudingiausių lygos žaidėjų išvysime tikrą mėgėjų krepšinio asą Dainių Novicką ("Vilma") bei nepailstantį "Girteka Logistics" gynėją Deimantą Pavlovskį.

Visos aštuonios lygos komandos kol kas sužaidė po vieną susitikimą, todėl šioje rubrikoje apžvelgsime kaip komandoms sekėsi sezono starte.

Turnyrinė lentelė

Pavadinimas Pergalės Pralaimėjimai Taškai +/-
Vilma 2 0 4 38
Girteka Logistics 1 0 2 18
SEB 1 0 2 13
Western Union 1 0 2 8
Tirola Basketball 0 2 2 -14
Patrulių rinktinė 0 1 1 -13
VRM 0 1 1 -18
Press'as 0 1 1 -32

 

Turnyro atidarymo dvikovoje susitiko dvi labai skirtingo pajėgumo komandos - vienais iš lygos favoritų įvardijami "Vilma" krepšininkai namuose 82:50 sutrypė "Pressas" vyrus. Nepaisant to, kad pastaroji komanda vertėsi be kelių kertinių žaidėjų puolime, koją rungtynėse pakišo tragiškai sužaistas antrasis kėlinys - jį "Pressas" pralaimėjo net 6:29. "Vilma" ekipa įrodė, kad ir be D.Novicko turi būrį pajėgių žaidėjų, o apylygiai pasidalinę žaidimo laiką dviženklį naudingumo skaičių surinko šeši ekipos atstovai iš devynių.

 

Aurimas Dalius Butkus "Tirola Basketball" komandą varė į neviltį

Tą patį vakarą VRM sporto rūmuose buvo galima išvysti kur kas aršesnę lygių varžovų dvikovą. Tragiškai iš tolimojo nuotolio atakavusiai (vos 1 iš 20) "Western Union" ekipai užteko ir vidurio puolėjo Aurimo Daliaus Butkaus dominavimo po krepšiais. 205 cm bokšto 27 taškai ir 17 atkovotų kamuolių rezultatu 72:64 padėjo nugalėti "Tirola Basketball" komandą. "Tirolos" vyrų neišgelbėjo ir sėkmingas Deivido Dragūno debiutas VKL lygoje - 22 taškai ir 25 naudingumo balai. Komandai kiek pritrūko ir solidesnio vieno iš lyderių - Modesto Gylio pasirodymo.

 

Deimantas Pavlovskis ("Girteka Logistics") surinko solidų dvigubą dublį

Neabejotinai savaitės dvikova vyko antradienį - Vidaus Reikalų Ministerijos krepšininkai namuose priėmė "Girteka Logistics" ekipą. Jau prieš pat susitikimą tapo aišku, kad VRM komandai prireiks fortūnos šypsnio, kadangi ekipa į varžybas atvyko tik penkiese ir be svarbiausių savo krepšininkų -  Rolando Matulio, Oto Majero bei Lauryno Jacevičiaus. Du kėlinius žiūrovai galėjo mėgautis bekompromise kova, tačiau VRM jėgos baigėsi, o "Girtekos Logistics" traukinys nuvažiavo nebepavejamai. Sėkmingas Valdemaro Lodziato (12 tšk., 12 atk. kam) bei Deimanto Pavlovskio (19 tšk., 13 rez.perd) žaidimas ir buvo pagrindiniai nugalėtojų raktai į pirmą sezono pergalę. Beje, D.Pavlovskis per visą savo žaidimo istoriją VKL lygoje jau yra surinkęs lygiai 5400 naudingumo balus ir šioje kategorijoje rikiuojasi ketvirtas. Gynėjui taip pat trūksta vos 19-os taškų iki 
5000 ribos. 

 

Paskutinėje turo dvikovoje pamatėmė dvi aiškius žaidimo planus turėjusias ekipas. "SEB" komanda savo puolimą grindė tritaškiais metimais, tuo tarpu "Patrulių Rinktinė Imperialstone.com" vadovavosi aštriais prasiveržimais ir žaidimu arčiau krepšio. Visgi trys geriau nei du - 40 procentų tritaškių pataikymas "SEB" komandai atvėrė duris į pergalę rezultatu 90:77. 70-ąsias rungtynes VKL lygoje žaidęs Tomas Zaleckas šį nedidelį jubiliejų paminėjo atvesdamas savo komandą į pergalę - žaidėjo sąskaitoje 23 taškai. Tolimas bombas nesikuklindami svaidė ir Tomas Žitkevičius, Aleksandras Medvedevas bei Tomas Purvinys.

 

Simbolinis savaitės penketukas

Deimantas Pavlovskis (19 tšk, 13 rez.perd. ir 23 naud. bal.)

 

Deividas Dragūnas (22 tšk., 9/14 metimai ir 25 naud. bal.)

Karolis Griziūnas (14 tšk, 8/8 baudos ir 25 naud. bal.)

Aurimas Dalius Butkus (27 tšk, 17 atk. kam., 39 naud. bal.)

Arvydas Dakinevičius (18 tšk., 11 atk. kam., 5 per. kam., 26 naud. bal.)

PG SG SF PF C
ĮMONIŲ LYGA - SAVAITĖS APŽVALGA

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009