2018/2019 m. sezonas: 4 lygos E grupės apžvalga

2018-11-06
Ketvirtosios lygos apžvalgų ciklas pasiekė finišo tiesiąją ir netrukus pereisime prie penktosios lygos komandų, o kol kas kviečiame susipažinti su paskutinėmis aštuoniomis 4-os lygos ekipomis. 
 

Elektrėnų PGT

 
Kertiniai krepšininkai: Marius Radvilas, Darius Stambrauskas, Konstantinas Bakanovas, Mantas Macikas, Eligijus Ašmena, Vaidas Jukavičius. 
Stiprybės: Didelis patirties kraitis
Prognozuojama vieta: 1
 
Lyginant su debiutiniu sezonu "Elektrėnų PGT" stipriai atsijaunino, tačiau ir toliau išlieka viena iš daugiausiai patirties turinčių 4-os lygos komandų. Pagrindiniu klubo krepšininku ir toliau išlieka 41 meto amžiaus veteranas Marius Radvilas. Tarpsezoniu prie komandos prisijungė Mantas Macikas. Šis žaidėjas gerokai sustiprins priekinę komandos liniją bei įneš gyvumo į žaidimą. "Eletrėnų PGT" visada buvo laikomi rimtais pretendentais prasibrauti į lygos, kurioje žaidė, finalinius ketvertus, tačiau įprastai komandos žaidimas išsibalansuodavo atkrintamosiose varžybose. Gal pagaliau atėjo laikas pralaužti nesėkmių užkardas?
 

BC Spartakas

 
Kertiniai krepšininkai: Jonas Vaičelionis, Vytenis Puzonas, Jordanas Mileška, Vilius Peža
Stiprybės: Kieta gynyba
Prognozuojama vieta: 3
 
Kieta gynyba garsėjantis "BC Spartakas" klubas turėtų neatsikratyti šios etiketės ir šio sezono metu. Labai svarbu bus, kaip komandos žaidimui vadovauti galės gynėjai - Jonas Vaičelionis ir Vytenis Puzonas. Jonas tikrai turėtų būti kertiniu klubo krepšininku, o Vyteniui prireiks atsigauti psichologiškai po ne itin individualiai sėkmingų paskutinių dviejų sezonų. Priekinėje linijoje pamatysime individualiai aukšto meistriškumo krašto puolėjo Jordano Milieškos ir tvirtai sudėto vidurio puolėjo Viliaus Pežos tandemą. Komanda potencialo tikrai turi daug ir gynyboje turėtų tvarkytis neblogai, tačiau šiam klubui galvos skausmu gali tapti užduotis kaip patiems užpulti varžovų krepšį. 
 

SK Meškos

 
Kertiniai krepšininkai: Linas Vitkauskas, Vilius Jovaišas, Vainius Čertauskas, Evaldas Žėkas, Paulius Augulis. 
Stiprybės: Ilgametis susižaidimas
Prognozuojama vieta: 4
 
Ilgus metus drauge žaisdami "SK Meškos" komandos krepšininkai spėjo puikiai vieni kitus pažinti. Po netrumpos pertraukos į komandą sugrįžo buvęs jos lyderis - Paulius Augulis. Jeigu šis krepšininkas dar nespėjo prarasti sportinės formos turėtumėme išvysti ne vieną jo ir Lino Vitkausko solidų individualų pasirodymą. Būtent šie du krepšininkai turėtų būti gana ryškiais komandos lyderiais. Iš visiškai naujų veidų sudėtyje atrandame tik Martyną Sidabrą, tačiau tai komandinio susižaidimo nesugriaus, kadangi pats Martynas, kad gautų svaresnį vaidmenį klubo rotacijoje, turės pritapti prie ilgus metus brandinto "SK Meškos" komandinio žaidimo. 
 

FL Technics 

 
Kertiniai krepšininkai: Artūras Demidovas, Eligijus Ročys, Lukas Markaitis, Modestas Valiuševičius. 
Stiprybės: Aukštame lygmenyje nemažai žaidę komandos lyderiai. 
Prognozuojama vieta: 7
 
Orlaivių ir ir jų komponentų techninės priežiūros įmonė daug dėmesio skiria savo darbuotojų sveikam ir prasmingam laisvalaikio praleidimo būdui. Praėjusio sezono metu "FL Technics" gana sėkmingai debiutavo Įmonių 3x3 krepšinio turnyre, kur užėmė garbingą  4 vietą, o šio sezono metu nusprendė startuoti ir pagrindiniame VKL čempionate, kur buvo priskirti į 4 lygą, taip pat šį įmonė turi ir futbolo komandą. VKL 4 lygoje komanda turi vieną rimtesnių startinių penketukų su klubo žvaigžde Eligijumi Ročiu priešaky. Įdomu kokią sportinę formą pademonstrups praeityje nemažai aukščiausiame mėgėjiškame lygmenyje rungtyniavęs, tačiau gana ilgai iš mėgėjiško krepšinio pradingęs VKL debiutantas - Artūras Demidovas. Apibendrindami galime teigti, jog potencialo ši komanda turi nemažai, tačiau, kad jį pademonstruotų, turi pavyzdingai rinktis ir spėti susižaisti.  
 

BC Vilnius

 
Kertiniai krepšininkai: Šarūnas Gaidakevičius, Justas Grigeliūnas, Domas Česnulaitis, Simonas Krasauskas, Giedrius Papėčenka.
Stiprybės: Pajėgus startinis penketukas.
Prognozuojama vieta: 8
 
Nuo komandos įsikūrimo pradžios kertiniai žaidėjai šioje ekipoje buvo aukštaūgiai Šarūnas Gaidakevičius, Justas Grigeliūnas ir Domas Česnulaitis bei gynėjai - Ignas Urbonas ir Lukas Virozerovas. Praėjusio sezono metu  Ignas ir Lukas nepasirodė ant parketo 3 lygos varžybose ir susilpnėjimas gynėjų grandyje įtakojo klubo susilpnėjimą.Šiam sezonui prie komandos jungiasi Simonas Krasauskas ir Giedrius Papėčenka. Abu šie krepšininkai gerokai sustiprins komandos gynėjų grandį ir startinis penketukas atrodys išties galingai. Atsižvelgiant į tai, jog kertiniai šio klubo aukštaūgiai yra pakankamai greiti ir mobilūs, galima spėti, jog šį sezoną matysime greitą "BC Vilnius" ekipos demonstruojamą krepšinį. Bet kokiu atveju pokyčiai sudėtyje turėtų sugrąžinti "BC Vilnius" ekipą į pergalingą kelią. 
 

Vilniaus Olimpas

 
Kertiniai krepšininkai: Audrius Gėrkis, Andžej Matuiza, Svajūnas Sinkevičius, Rimantas Bielskis.
Stiprybės: Trenerio taktikos
Prognozuojama vieta: 5
 
Tarpsezoniu komandos prezidentas Andžej Kutyš ir treneris Raimundas Kalesnykas pratęsė bendradarbiavimo sutartį ir kartu toliau bandys siekti pergalių. Naujuoju klubo lyderiu turėtų tapti ekipos naujokas Audrius Gėrkis. Svarų vaidmenį komandoje turėtų gauti ir kitas naujokas - Rimantas Bielskis. Abu naujieji žaidėjai drauge su klubo senbuviu Svajūnu Sinkevičiumi sudarys grėsmingą gynėjų grandį, o po krepšiais ir toliau turėtų karaliauti stiprusis Andžej Matuiza. Praėjusio sezono metu "BC Olimpas" nužygiavo iki 1/16 finalo varžybų, kur nusileido savo principiniams varžovams - "Sudervė TEAM". Šį sezoną komanda tikrai sieks pasirodyti geriau, tačiau, kad tai padarytų, treneris turės pasiruošti gausybę gudrių taktikų, o žaidėjai visus trenerio planus privalės nepriekaištingai įvykdyti. 
 

Žalgiris 1410

 
Kertiniai krepšininkai: Aurimas Stelmokas, Jovydas Cegelis, Andrius Šimanskas, Valius Klimavičius.
Stiprybės: Greitas puolimas
Prognozuojama vieta: 6
 
Tarp 4 ir 5 divizionų per skirstymą balansavęs "Žalgiris 1410" klubas paskutinę akimirką atsidūrė aukštesniame divizione ir pergalingu startu ėmė įrodinėti, jog čia komanda pakliuvo ne veltui. Šios ekipos pagrindiniu ginklu gali tapti greitas puolimas, kuris labai gerai pritampa prie naujojo klubo lyderio, naujoko, Aurimo Stelmoko. Šiam judriam gynėjui talkins trys savo laikais buvę šio klubo lyderiais - Valius Klimavičius, Andrius Šimanskas ir Jovydas Cegelis. Nors komanda paskutiniu metu rungtyniavo žemiausiuose divizionuose, kaip ekipai, žaidimas aukštame divizione nebus naujiena, kadangi ši komanda 2015 metais debiutavo išties pajėgioje 3 lygoje. Komanda potencialo turi, tačiau jo dar daugiau pridėtų dar vieno buvusio klubo lyderio, Justino Baciuškos, prisijungimas prie ekipos. Juk šis žaidėjas šį sezoną buvo registruotas 2 ir 3 lygoje, tad žaisti tikrai gali!
 

Vaikinai

 
Kertiniai krepšininkai: Valentas Želvys, Marius Karvelis, Eimantas Tauras, Vaidas Petrulionis, Julius Didžgalvis.
Stiprybės: Treneris
Prognozuojama vieta: 2
 
Treneris Ignas Pagalys įrodė, jog geba iš vidutiniokų sulipdyti aukšto lygmens komandą. Nors paskutinio iššūkio, dalyvavimo 1-oje lygoje, strategas atsisakė, 4-ame divzione jo laukia ne ką mažesnis išbandymas. Ryškiausiu žaidėju turėtų būti po labai sunkios traumos į aikštelę grįžtantis labai aukšto meistriškumo krepšininkas - Valentas Želvys. Tiesa, jo, greičiausiai, jau neišvysime geriausios sportinės formos. Labai didelė atsakomybė kris ant Juliaus Didžgalvio pečių. Šis žaidėjas nepasimesdavo ir gerokai aukštesniame lygmenyje, tačiau ten toli gražu nebuvo kertinis įžaidėjas. Grėsmingą priekinę liniją sudarys Mariaus Karvelio ir Eimanto Tauro tandemas, o iš tolimų distancijų varžovus ir toliau baus Vaidas Petrulionis. Ignas Pagalys tikrai turės iš ko siekti rezultatų, tačiau prireiks laiko, kad komanda pradėtų demonstruoti savo brandžiausią krepšinį. 
2018/2019 m. sezonas: 4 lygos E grupės apžvalga

Komentarai

2010 - 2021 © VILNIAUS KREPŠINIO LYGA         ||        e-paštas:  info@vilniauskl.lt      ||      +370 607 81192  arba  +370 635 69009